ЕС ще отпусне на Украйна 1 млрд. евро помощ

ЕС ще отпусне на Украйна 1 млрд. евро помощ

© ReutersСъветът на ваншните министри на страните от ЕС реши днес да се отпусне 1 млрд. евро макрофинансова помощ за Украйна с цел да се насърчат структурните реформи и да се подпомогне икономическата стабилизация на страната, съобщи Министерството на външните работи.


Като конкретна мярка за подпомагане на украинската икономика Съветът одобри скорошното въвеждане на временни едностранни търговски преференции за достъп на украински стоки до европейския пазар. От края на април ще отпаднат половин милиард евро годишно мита и такси, с които понастоящем се облагат 94.7% от промишлените стоки и 100% от земеделската продукция, внасяни в ЕС от Украйна.


Съветът приветства решението на ЕК за създаване на специална група за подкрепа на Украйна, която да съдейства за извършването на важни структурни реформи, които да затвърдят европейската перспектива на страната. Сред основните приоритети остава подписването на останалата част от Споразумението за асоцииране, включително и за дълбока и всеобхватна зона за свободна търговия с Украйна. Очакванията са това да стане на Европейския съвет през юни 2014 г.
Министрите на външните работи на страните от ЕС насърчиха Украйна да продължи с политическите реформи, като гарантира приобщаването и защитата на правата на националните малцинства и тяхното представителство в държавните институции. Провеждането на свободни, честни и приобщаващи избори е от ключово значение за стабилизацията и осъществяването на мирен преход в страната.


Обсъдено бе и актуалното развитие на обстановката в Украйна. Съветът осъди действията на въоръжени лица в Източна Украйна и призова за прекратяване на опитите за дестабилизиране на страната, като подчерта необходимостта от търсене на мирно решение по пътя на диалога. Потвърдена бе твърдата и последователна позиция на ЕС за непризнаване на анексирането на Крим и подкрепата за единството, суверенитета и териториалната цялост на Украйна.


Министър Вигенин подкрепи предложението в текста на заключенията да се включи призив към Русия да се дистанцира от последните събития в Източна Украйна и да допринесе за стабилизиране на ситуацията.


Потвърдена бе позицията, че по-нататъшните стъпки от страна на Руската федерация за дестабилизиране на положението в Украйна биха довели до допълнителни и мащабни последици за развитието на отношенията на ЕС и страните членки с Русия.


Външните министри на страните членки от ЕС обсъдиха и възможни мерки за изграждане на доверие и подкрепа на усилията за започване на ефективни преговори между Украйна и Русия за намаляване на напрежението и постигане на мирно решение на кризата, включително чрез многостранен механизъм с участието на ЕС, Украйна, Русия и САЩ.


В дискусията по повод изпратеното писмо от руския президент до някои държави членки на ЕС българския външен министър Кристиан Вигенин посочил, че е важно да се гарантират доставките на газ за Украйна и транзитът на газ през украинска територия. Евентуално прекъсване на доставките не може да бъде прехвърлено като отговорност само на ЕС.


Съветът потвърди подкрепата си за политическата и икономическата интеграция с Молдова и Грузия и скорошното подписване на Споразуменията за асоцииране и Дълбока и всеобхватна зона за свободна търговия с двете страни. Приветствано бе и предстоящото премахване на визовите ограничения за гражданите на Молдова.


Сред темите, обсъдени на Съвета, бе и ситуацията в Босна и Херцеговина. Министрите изразиха сериозна загриженост, че липсата на политическа воля и използваната от политическия елит на страната реторика на разделението са довели до спиране на процеса на интеграция към ЕС.


Подчертана бе нуждата от подобряването на ефективността на държавните институции на всички равнища, както и тяхната отговорност за превъзмогване на тежкото социално-икономическо положение, което бе в основата на протестите в страната. Потвърдена бе готовността на ЕС да окаже подкрепа за структурните реформи и борбата с корупцията, което ще допринесе за укрепване на икономиката и създаването на нови работни места. Министрите потвърдиха необходимостта Босна и Херцеговина да изпълни всички изисквания и критерии, за да бъде постигнат напредък в приобщаването на страната към ЕС.


Основните акценти в състоялата се в Съвета дискусия по Сирия бяха поставени върху продължаването на политическия процес и свикването на международна мирна конференция "Женева-3", върху въпроса за хуманитарния достъп в контекста на приетата от СС на ООН резолюция, както и върху необходимостта от напредък по унищожаването на сирийските химически оръжия. Обсъдени бяха възможните действия за помощ от страна на ЕС за усилията на съвместния специален представител на ООН и ЛАД Брахими за постигане на напредък в преговорите между сирийските власти и опозицията


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (66)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на опа
  опа
  Рейтинг: 450 Неутрално
 2. 2 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 616 Весело

  По 25 юро на калпак

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 3. 3 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#1] от "опа":
  трябва поне 5-10 млрд евро да се стабилизира украйнската икономика

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 4. 4 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1132 Весело

  И аз като редакторите в Дневник смятам, че помощта е малко. Затова бих написал и двете думи с малки букви"ес", защото нито се грижи за Европа, нито се държи като съюз.

 5. 5 Профил на _j.
  _j.
  Рейтинг: 450 Неутрално

  1 милиард....ще им стигне за клечки за зъби.

 6. 6 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 1463 Весело

  На коя част на Украйна?

 7. 7 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 598 Весело

  Печатане на пари срещу дълг.Еврозоната ще избегне депресията благодарение на невдяващите украинци.

 8. 8 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 858 Весело

  [quote#2:"Митко Василев"]По 25 юро на калпак[/quote]

  1 милиард евро са джобните на 1 руски олигарх

  Евроатлантида
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  Това няма да им стигне и за тоалетна хартия.
  Големи скрънзи са тези, 28 от най-развитите икономики в света и предлагат само 1 млрд, че Британия печатат три пъти по толкоз само за седмица!

 12. 12 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Е, сега вече ще им потече чак мас от крачолите. А в същото време в Русия нещата се влошават все повече и повече. Народа вече отникъде не вижда помощ, и я търси в братския украински народ. Наскоро ми попадна молба-призив за помощ:

  Скъпи братя от Украйна!!!
  Обръщам се към вас с молба! Помогнете ни на нас кацапите-москали да се раззомбираме! Пуснете видео как у вас всичко е добре!
  Как процъвтява вашата земя! Как е прекрасно да се живее у вас. Какви чудесни хора имате у вас в правителството и рада-та!
  На нашата проклета телевизия за вас само едни ужаси показват!
  Помогнете ни, огъваме се под кървавия кремълски режим!
  Така искаме да се порадваме за вашата свобода, за вашето процъвтяване!
  А тук по Евронюз разказват как хубаво под Европа живеете вие!
  Аз вече от телевизора не се отлепих, повиках всички, сега ще покажат... ама не нито нашите окупанти, нито процъвтяването не показаха...
  Помогнете с видеоматериали! Душат ни с дезинформация!
  А и още, ако не е трудно,помолете вашето правителство дълговете да върне, нали вас Европа сега ви спонсира...

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 13. 13 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Поне да бяха измислили нещо като "не са демократични, няма да им дадем пари" - така ЕС става за смях и на гаргите

  Евроатлантида
 14. 14 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 598 Весело

  Изобщо има ли кой да обясни на украинците схемата : парите като дълг?

 15. 15 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 999 Неутрално

  [quote#0:"Брюксел"]
  Министрите на външните работи на страните от ЕС насърчиха Украйна да продължи с политическите реформи, като гарантира приобщаването и защитата на правата на националните малцинства и тяхното представителство в държавните институции.
  [/quote]
  В отговор, украинския министър на отбраната благодари на ЕС за оказаната подкрепа и обяви готовност незабавно да изпълни препоръките на Брюксел:

  „Въоръжените сили на Украйна се готвят за изпълнението на задачи, определени с решение на Съвета за национална сигурност и отбрана”, каза Ковал. По думите му, въоръжените сили може да пристъпят към действия без обявяването на военно положение в рамките на антитерористична операция.

  http://focus-news.net/news/2014/04/14/1907357/vaorazhenite-sili-na-ukrayna-sa-gotovi-za-izpalnenieto-na-zadachi-postaveni-ot-saveta-za-natsionalna-sigurnost-i-otbrana.html

 16. 16 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  До коментар [#11] от "everlast666":
  Няма правда. Виж населението на Гърция и сравни помощта за едните и другите.

 17. 17 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Това за каква част от украинския газов дълг ще стигне?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 18. 18 Профил на rexos
  rexos
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Украйна й трябват поне 10 милиарда за да се стабилизира на първо време. Този 1 милиард е подигравка при положение, че Русия даде 3 милиарда долара в началото на годината. А тук говорим за огромна икономика каквато е на ЕС. Странно стана, Украйна за 2 месеца загуби десетки милиарди заради подкрепяното от САЩ и ЕС а те и дават общо 2 милиарда което са джобни пари за тези мастодонти Спокойно този 1 милиард ще стигне за една седмица след това всеки да се оправя кой както може. Или иначе казано Украйна я чака български преход и евентуално след 10 години ще започне стабилизиране ако до тогава "евромайдановците" не са се разочаровали от новите си господари.

 19. 19 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 598 Весело

  Палиш фитила и се отегляш.После идваш да кредитираш за възтановяване на разрушенията.

 20. 20 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  Това за колко дена ще им стигне?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 21. 21 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 561 Неутрално

  И татко ще ми купи колело, ама догодина...

 22. 22 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  До коментар [#21] от "dimko":
  Не случайно в сериозните игри парите са на масата.

 23. 23 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Украйна ще получи болезнен урок по евроатлантизъм

  Евроатлантида
 24. 24 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#18:"rexos"]иначе казано Украйна я чака български преход и евентуално след 10 години ще започне стабилизиране[/quote]
  Ние евентуално започнахме ли стабилизирането и от кой момент във миналото, че да ми е ясно откъде да броя десетте години? Или сме още в периода на "евентуално"? Сподели ако обичаш.

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 25. 25 Профил на Binko Georgiev Binev
  Binko Georgiev Binev
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#18] от "rexos":

  Вие май завиждате на Украйна и Молдова.
  Ако не бе в ЕС, България би била на тяхното ниво.

 26. 26 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  [quote#23:"sa6"]Украйна ще получи болезнен урок по евроатлантизъм[/quote]

  До сега получаваше само уроци по евро/азиатщина.

 27. 27 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#20:"VenRus 2008 #Нова година - нов премиер!"]Това за колко дена ще им стигне?[/quote]
  Хайде холан, те са на минус с дългове, ти гледаш в някакво розово бъдеще за колко дена ще им стигне оттук-нататък. Не се връзва просто.

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 28. 28 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  [quote#18:"rexos"]български преход[/quote]

  Български преход - комунетата не искат да правят каквито и да е реформи, продължават да наливат пари във фалиралата държавна икономика, идват фалити на банки, обезценяване на лева, затваряне на банкрутирали предприятия......И кой беше виновен за това състояние? Другарите Луканов и Виденов не са, нали?

 29. 29 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1280 Любопитно

  [quote#20:"VenRus 2008 #Нова година - нов премиер!"]за колко дена ще им стигне? [/quote]

  На тебе какъв ти е проблема?

 30. 30 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1280 Любопитно

  До коментар [#12] от "niko_tin":

  Мислиш ли, че като преиграваш си интересен?

 31. 31 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 858 Весело

  До коментар [#28] от "dobrich":

  В Бългаиря комунистите и ченгесарите не са пускали властта. Просто сега са богати бизнесмени - капиталисти.

  Евроатлантида
 32. 32 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#30] от "dobrich":

  Мислиш, че ще ти отговоря?

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 33. 33 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3141 Неутрално

  подкрепям даже и повече . само да ми подскажете на детето ли да обясня защо няма да му купя нещо си макдоналдс , или на макдоналдс да обясня защо няма да купя от него нещо си на детето . щото сме демократи минава ли и пред двете страни на .. конфликта?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 34. 34 Профил на СССР
  СССР
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Е то за кое по напред ще стигне

 35. 35 Профил на СССР
  СССР
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Русия отпускше по 15 милярда наведнъж

 36. 36 Профил на СССР
  СССР
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Супер сега ще могат да си платят поне част от дълга към ГАЗПРОМ.

 37. 37 Профил на СССР
  СССР
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Имайте предвид че този 1 милярда идва и от България като член на ЕС ние индиректно сме платили част от този 1 милярда.

 38. 38 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Не е маловажно все пак да се уточни, че не става въпрос за директно подпомагане, а за "виртуални пари" под формата на банкови гаранции.

  Помощта ще дойде от Валутния фонд.
  Доколкото това може да се нарече "помощ".

 39. 39 Профил на badsnake
  badsnake
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Хахаха е нема такава гавра, всеки да си прави сметката, при това не помощ, а кредит хахаха

 40. 40 Профил на СССР
  СССР
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Да обясни за митата който ще отпаднат за Украйна.
  Няма да отпаднат всички мита, а ПОЧТИ всички мита.
  Така че например митата за селскостопанска продукция остават.
  Общо взето секторите в който Украйна не можа да изнася към ЕС митата отпадат.
  Секторите където Украйна може да изнася и да конкурира продукция от ЕС успешно (като селско-стопанство) митата остават.
  Справедливост ... по Европейски
  Аферим Машала да им е честито

 41. 41 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 858 Неутрално

  До коментар [#37] от "ivt26316017":

  Ние 7 години като част от ЕС сме спечелили 5 млрд от него.

  Евроатлантида
 42. 42 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 616 Любопитно

  [quote#28:"dobrich"]Български преход - комунетата не искат да правят каквито и да е реформи[/quote]
  Какви реформи бе умник, 25 години по дупето ли си се чесал, та не си разбрал какво става?

 43. 43 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 858 Неутрално

  [quote#38:"Kaлитко"]Помощта ще дойде от Валутния фонд.
  Доколкото това може да се нарече "помощ". [/quote]

  Помощта от МВФ се нарича икономическа евтаназия.

  Евроатлантида
 44. 44 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  Гърците що млрд излапаха и май пак ще искат, а завалиите от Украйна този 1 млрд газта ли да си платят, кое по-напред не знам.

 45. 45 Профил на СССР
  СССР
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#41:"sa6"]Ние 7 години като част от ЕС сме спечелили 5 млрд от него.[/quote]

  Дали сме 5 милярда вноска и сме взели 5 милярда обратно.
  Общо взето танто за танто.
  Спечелили сме че ни пускат като гастербайтери.
  Те са спечелили че ни изкупиха бизнеса и имат пазарите ни.
  Тука работата е малко танто за кукуригу

 46. 46 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Помощта е добра,но санкциите срещу Русия са по-важни и трябва да се случат час по-скоро!

  Tony
 47. 47 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1399 Любопитно

  [quote#29:"dobrich"]На тебе какъв ти е проблема? [/quote]

  Е, как какъв? Като живееща в ЕС и плащаща данъци, то значи, че част от моите данъци са отишли за този милиард, за Украйна, та имам право да знам, не мислиш ли?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 48. 48 Профил на СССР
  СССР
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Абе в Украйна ситуацията е: "ПАРИ НЯМА ДЕЙСТВАЙТЕ"
  Не мога да ги мисля, искаха демокрация и ЕС ... на ти сега

 49. 49 Профил на Müller
  Müller
  Рейтинг: 506 Весело

  А не е само ЕС, ето и САЩ дават по нещо! Лично Хюсеин Обама на еврейчето Яценюк!

  https://twitter.com/trueUSSR/status/455345719696580608

  The structure of the EU today is based on the Nazi plans published in Berlin in 1942 - Rodney Atkinson
 50. 50 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 843 Неутрално

  Като конкретна мярка за подпомагане на украинската икономика Съветът одобри скорошното въвеждане на временни едностранни търговски преференции за достъп на украински стоки до европейския пазар. От края на април ще отпаднат половин милиард евро годишно мита и такси, с които понастоящем се облагат 94.7% от промишлените стоки и 100% от земеделската продукция, внасяни в ЕС от Украйна.
  .................
  След дъжд качулка. Тежка липса на далновидна политика в ЕС с много висока цена.

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 51. 51 Профил на pe6kata
  pe6kata
  Рейтинг: 397 Неутрално

  "Министър Вигенин подкрепи предложението в текста на заключенията да се включи призив към Русия да се дистанцира от последните събития в Източна Украйна "

  Хихихи.
  Ще се дистанцира, що да не се дистанцира?
  И докато се дистанцира, Спецназа си върши работата.

 52. 52 Профил на pe6kata
  pe6kata
  Рейтинг: 397 Любопитно

  Не ви ли прави впечатление, че тази статия още не е нападната от американските тролове? Да не са ги извикали на извънреден инструктаж?

 53. 53 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Откакто се събудиха и се включиха във форума всезнайковците отвъд океана чета суперглупости.....

 54. 54 Профил на Хамриканистан Дейли Пресc
  Хамриканистан Дейли Пресc
  Рейтинг: 395 Любопитно

  1.2 милиарда им е само газта на месец, за която официално обявиха, че няма да плащат. Разпада е неизбежен. Проблема ще е с бежанска вълна към Беларус, Русия, Полша, Румъния и България.
  В западна Украина няма нищо, източна се състои от руснаци и икономически е здраво свързана с Русия.
  А за ЕС нямам думи, ние затягаме колани, но пари ще пращаме на Украина.

 55. 55 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Значи за Гърция изсипахте 300 млрд.евро,а сега се цънцъркате тука с тоз милиард.

 56. 56 Профил на anona
  anona
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#9] от "ARRI":

  Точно защото парите ще изтекат в Русия, а няма да се използват за реформиране на икономиката, това е дъно без каца. Кой е луд да налива просто така? Разбира се, че ще дават през цедка!

 57. 57 Профил на chedomir
  chedomir
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Наистина ли някой е вярвал,че целта е да се помогне на Украйна.Очевадната цел си беше ясна-да се навреди на Русия,да я провокират и дискредитират,за да се спре строителството на Юженпоток,да се затруднят доставките на газ за Европа,да я накажат за Сирия и изобщо да я натикат там,дето според англосаксите и е мястото.И тука приказките за демократичните ценности са бла-бла,в основата на всичко са икономическите интереси.Дето се вика нищо лично-просто бизнес.Америка е настъпателна,Русия се защитава както може.С две думи -геополитиката в служба на геоикономиката.Въпросът е за нас.Кога ще се научим да си формулираме интересите и ефективно да ги защитаваме и най-важното-твърдо да ги отстояваме и да не се поддаваме на външен натиск при това.Дали от Изток или от Запад,няма значение.Натискът,откъдето и да и идва си е насилие над свободната воля и води до зависимост и загърбване на собствените интереси в полза на чужди.

 58. 58 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  За разрухата на Украйна,САЩ много щедро дадоха 5 млрд долара,но за възстановяването се къскънят,а на
  ЕСовците единият милиард ще стигне за една трета от газовия дълг.
  А как щедро обещаваха 12,13 млрд за да бъде атрактивен Майдана!

 59. 59 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 858 Весело

  До коментар [#52] от "pe6kata":

  Може да са им спряли финансирането. Все пак цал милиард трябва да се намери.

  Евроатлантида
 60. 60 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#57] от "chedomir":Цялата ситуация е насочена срещу Русия,на първо място, и срещу обдинена Европа, на второ.

 61. 61 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 628 Неутрално

  "ЕС ще отпусне на Украйна 1 млрд. евро помощ"

  Един разбърква ла..ата, друг плаща.

  И в морето ми е до колене .....................
 62. 62 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1410 Неутрално

  [quote#57:"chedomir"]Америка е настъпателна,Русия се защитава както може.[/quote]
  Как пък се защитава Русия? Като окупира съседна държава и я дестабилизира?

 63. 63 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4712 Неутрално

  [quote#20:"VenRus 2008 #Нова година - нов премиер!"]Това за колко дена ще им стигне? [/quote]
  Не си чела статията, нали?
  "ЕС реши днес да се отпусне 1 млрд. евро макрофинансова помощ за Украйна с цел да се насърчат структурните реформи и да се подпомогне икономическата стабилизация на страната, съобщи Министерството на външните работи.

  Като конкретна мярка за подпомагане на украинската икономика Съветът одобри скорошното въвеждане на временни едностранни търговски преференции за достъп на украински стоки до европейския пазар. От края на април ще отпаднат половин милиард евро годишно мита и такси, с които понастоящем се облагат 94.7% от промишлените стоки и 100% от земеделската продукция, внасяни в ЕС от Украйна."

  Впрочем, какво стана с безаналоговите 15 млрд. $ заем от Москва? На теория беше най-големия подкуп в историята на човечеството, но си остана само на хартия.

  Gunter glieben glauchen globen
 64. 64 Профил на beerzebub
  beerzebub
  Рейтинг: 395 Неутрално

  А за нас нема паре, а? Това ако мине...

 65. 65 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  Ей, браво! Много пари, бре, много! Сега да видим, колко реактора ще затворят украинците като компенсация за такава щедрост.

 66. 66 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3435 Неутрално

  То единият милиард си е един милиард, но за чия сметка ще е? Крайно време е правителството да даде информация кои програми в Б-я са недофинансирани и кои са напълно замразени? И какво следва в бъдеще? Колко плащаме за членски внос и глоби и какво получаваме в замяна? Истината, такава каквато е, преди да е дошъл Видьовден. Вярно е че нямаме кой знае каква алтернатива, но поне да запазим човешкото си достойнство. Защото е то е ценност, при това не "демократична", макар и последна.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK