България пада в класацията на Freedom House за медиите, свободата остава частична

България пада в класацията на Freedom House за медиите, свободата остава частична

© FreedomHouseБългария отново пада в класацията за свобода на медиите на американската неправителствена организация Freedom House. Страната тази година вече е на 78-о място, като пада от 77-о за миналата година. Българските медии остават частично свободни, показва още докладът.


България е събрала 39 точки в класацията, при която 0 точки получават страните с най-свободни медии, докато последните по свобода на печата получават по 100 точки. По 39 и съответно на 78 място са още Индия, Черна гора, Антигуа и Барбуда, Салвадор. За определяне на точките държавите се оценяват в три подкатегории - правна, политическа и икономическа среда. И в подкатегориите по-малкия брой точки означава по-голяма медийна свобода.


От държави от Европейския съюз по-ниско в класацията на Freedom House от България са Хърватия (83), Румъния (84) и Гърция (92). От европейските държави под България са още Албания, Косово, Босна и Херцеговина и Македония. Турция, Украйна и Русия влизат в списъка в несвободни медии.
Европа продължава да поддържа най-високото ниво на свобода на печата, но според средните данни на региона той бележи втория най-голям спад през 2013 г., показва докладът. Все пак европейски държави са на върха на класацията - Швеция, Норвегия, Холандия. Сравнително подобрение на медийната среда е отбелязано в Италия, която обаче остава в графата "частично свободни".


Глобалната свобода на печата


е спаднала до най-ниското си равнище за последните 10 години, констатира Freedom House. Този спад отчасти се дължи на репресиите срещу медиите в Близкия изток, отбелязват авторите. Само един от всеки седмина души от общото население на света живее на място, където медиите са определени като свободни. Много по-голям дял - 44% - живеят там, където медиите не са свободни. 42 на сто пък живеят на места, където медиите могат да се нарекат частично свободни.


"Наблюдаваме спад в медийната свобода на глобално равнище, предопределен от усилията на правителствата да контролират словото и да наказват тези, които го разнасят. Във всеки район на света миналата година видяхме правителства и частни "изпълнители" да нападат репортери, блокирайки физическия им достъп до достойни за отразяване събития, цензурирайки съдържанието и нареждайки политически мотивирани уволнения на журналисти", отбеляза Карин Карлекар, шеф на проекта, по който беше изработен доклада.


Свободата в България според подкатегориите

© FreedomHouse

Свободата в България според подкатегориите


Тя съобщи, че властите в Русия и Китай са отказали да подновят или са заплашили да не дадат визи на известни чуждестранни кореспонденти, а правителството на Египет е отишло още по-далече, като е задържало редица хора от екипа на телевизия "Ал Джазира" по обвинения в подкрепа на тероризма, добави тя, изтъквайки някои от най-фрапантните случаи, описани в доклада.


Авторите отбелязват и някои позитивни промени, най-вече в африканските страни южно от Сахара, но като цяло доминиращата тенденция във всеки район на света е негативна. Освен тежките медийни репресии в Египет, Либия и Йордания, сериозно влошаване се наблюдава в Турция, Украйна и редица страни от Източна Африка и дори в сравнително свободното медийно пространство в САЩ.


От оценените 197 страни и територии през 2013 г., 63 от тях (32 на сто) са определени като свободни, 68 - като частично свободни, и 66 като несвободни. Като причини за покушенията срещу свободата на печата се посочват явните опити на правителствата на контролират новините чрез натиск върху журналистите, отразяващи чувствителни теми и събития, чрез ограничаване на дейността на чуждестранните кореспонденти и чрез затягането на ограниченията върху новинарските сайтове в интернет и социалните медии. Някои медийни собственици издават също така указания какво и как да се отразява или уволняват най-непокорните журналисти, констатира докладът.


Десетте страни с най-нисък рейтинг на свобода на печата са Бахрейн, Сирия, Куба, Екваториална Гвинея, Иран, Еритрея, Беларус, Туркменистан, Узбекистан и Северна Корея. На върха на класацията пък са Холандия, Норвегия, Швеция, Белгия, Финландия, Дания, Исландия, Люксембург, Швейцария и Андора. Положението с медийната свобода в САЩ се е влошило главно заради опитите на правителството да препятства отразяването отразяването на проблеми, свързани с националната сигурност, отбелязват авторите на доклада.

Коментари (122)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 838 Весело

  ЛЪЖА!!! Медиите бяха зависими при ГЕРБ и Б.Б. Цв.Цв. подслушваче всички и всичко (как расте тревата предимно) и терора беше повсеместен. А сега - от медиите бликат позитивни лозунги, престъпността е изкоренена, пари текат в джобовете ни, икономиката скача като кенгуру нагоре и нагоре…

  Явно Сорос го прави туй изследване. Да излезем на митинг срещу ИмпериализЪма, капитализЪма и Сорос. Ура, дУругари!

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 2. 2 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 3073 Неутрално

  Ами да благодарим на герберо-комуноидите за това. Разбира се, и на техния предшественик - мадридския пияница.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 3. 3 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 672 Весело

  Кой?

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 4. 4 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  Не е вярно, само модератора в ДНЕВНИК бди. Иначе можеш да напишеш каквото си искаш за които си искаш и това няма да накриви шапката на никой.

 5. 5 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Да имат да вземат тези от Фридам Хаус! Нека минат на есен да видят ! България ще е "без цензура" и това Швеция, Холандия .....само номера на гърба ни ще гледат!

 6. 6 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 3073 Неутрално

  До коментар [#1] от "moriarti":

  Всъщност, изследването включва и Герб и е достатъчно категорично, а тенденцията показва напълно общата политика на Герб и БСП. И НДСВ, като предшественик на Герб.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 7. 7 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2930 Неутрално

  "Частично свободни"! Глупости! Всички медии са съвсем свободни да хвалят успехите на Орешарски, да цитират думите на вождчето Станишев и да дават за пример др. Местан! Който ги критикува-лъже и съвсем свободно и демократично се довеждат до фалит!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 8. 8 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#6] от "Тони!":

  Ама чакайте сега. Нали всички, включая и Вие, твърдите, че по-зле от ГЕРБ няма накъде, че ГЕРБ са еманации на злото, на некадърното, на просташкото. Че никога и никъде медиите не са били по-зависими… А сега, година след "Освобождението", нещата стават по-лоши. Обяснете ми този парадокс, моля Ви.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 9. 9 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3428 Неутрално

  Нашите медии вървят след победителите.Просто слугински манталитет.А сега с рекламната кампания от ЕС вече са на два задни крака и точат лиги...

 10. 10 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2930 Неутрално

  [quote#8:"moriarti"]Обяснете ми този парадокс, моля Ви. [/quote]

  Трябва да сте голям наивник, да чакате логично обяснение от комунист! Др. Костов не е публикувал тезиси по въпроса!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 11. 11 Профил на Sir Percival ГЛАСУВАЙТЕ
  Sir Percival ГЛАСУВАЙТЕ
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#8:"moriarti"]Обяснете ми този парадокс, моля Ви.[/quote]
  Toй комунистическият парадокс е като аксиома - приема се без доказване.
  Иначе щяха да са им нужни доста "вежливи хора" за доставка на доказателства.

  ЖУСТИС (фр.- правосъдие) ИЛИ ЖОСТЕРИС (бълг. - гьостерица)!!!
 12. 12 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 661 Неутрално

  Силно се съмнявам, че Австралия трябва да е в зелено.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 13. 13 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#10] от "lz2":

  Да си призная, не очаквам никакъв логичен отговор. В 99% от случаите следва порой от демагогия, внушения, някакви лникове с "истини"… Тук вече (и отново) се вихри предизборна агитпропаганда. Само дано модераторите този път да устискат и да не почнат истерично да трият мнения, да цензурират потребители и прочие… демократичности.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 14. 14 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 634 Неутрално

  ... хм, свобода на словото... а на к'во мнение е патрона на медиАта, а...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 15. 15 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4277 Неутрално

  Прави впечатление, че целият Трети свят е в плътно синьо.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 16. 16 Профил на Gai-jin
  Gai-jin
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Има ли класация, в която България да не пада?

 17. 17 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  Ай аман с тоя ГЕРБ. Няма вече ГЕРБ, отиде в историята, приемете го. БСП и те натам са се запътили, за щастие.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 18. 18 Профил на kamenpavlov
  kamenpavlov
  Рейтинг: 512 Неутрално

  Изследователската методология на "Фрийдъм хаус" не ми е ясна - в сайта им пише, че оценка дават анализатори от държавите (кои са тези изследователи за България), вътрешни за организацията експерти и анализ на медийните публикации. Като всяко изследване, това също следва да се приема с известни уговорки. Все пак не мисля, че съществува методология, която напълно обективно да отразява свободата. Не съм специалист, но логическо не е възможно. Честно казано, не съм видял журналист, който да се оплаква, явно го правят скришно. Не съм в тези среди, няма как да знам.

 19. 19 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2930 Неутрално

  [quote#16:"Gaijin"]Има ли класация, в която България да не пада?[/quote]

  Има! Водим в класацията по мафиотизиране!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 20. 20 Профил на Легионер
  Легионер
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Така като гледам политическата свобода е с един от най-високите коефициенти. Т.е. ако на някой все още не му е станало ясно, че политиците ни си правят каквото си поискат, вече го има официално като статистика.

  Отговарям и общувам във форума само с хора, които спазват добрия тон, уважават чуждото мнение и са коректни в изказванията си.
 21. 21 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До той си знае ! "Има ли класция, в която България да не пада ?" Да има такава класация ! На 1 място сме по бедност в ЕС и както се вижда не падаме по-долу ! Но има надежда да паднем и тук ! Ако Варадеров осъществи плана "Варадеров ", от Б..Без Цензура също работят упорито по въпроса !За БСП и ДПС се знае те работят здраво на полза роду !

 22. 22 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 634 Неутрално

  [quote#18:"kamenpavlov"]Честно казано, не съм видял журналист, който да се оплаква, явно го правят скришно. [/quote]
  ... ако е "скришно" си е цензура но собственика на медиАта...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 23. 23 Профил на rexos
  rexos
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Как САЩ ще е в горната част на класацията след като 80% от медиите в щатите са корпоративни и са финансирани от това или онова военно лоби (същото както при нас 90% от вестниците са собствен на тази или онази политическа партия). Помня, че по време на войната в Ирак всички американски вестници и телевизии говореха, че Саддам има ядрено оръжие и огромен брой химическо оръжие, след години се оказа, че е нямало нищо. САЩ са на положението на Русия нито крачка по напред ако говорим за медии. За Европа горе-долу съм съгласен.

 24. 24 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  [quote#6:"Тони!"]НДСВ предшественик на Герб[/quote]

  Главните виновници за застоя у нас! Бсп не ги броя, те не отричат, че са наследници на Бкп....

 25. 25 Профил на kamenpavlov
  kamenpavlov
  Рейтинг: 512 Неутрално

  САЩ сред свободните?! Тази класация не е много нормална. Хайде, да преброим колко репортажи има за фармацевтични злоупотреби, за "Шеврон", за "Теско"...Свободни?!

 26. 26 Профил на jtbg
  jtbg
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Благодарим, ПрасПрес & компания..
  мамицата ви...

 27. 27 Профил на mar_x
  mar_x
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Да благодарим, че живеем в демокрация, макар и фасадна. Въпреки всичките й недостатъци (парите на масковския пасол, КТБ, Дилянчо мама, ДС), демокрацията няма алтернатива!

 28. 28 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Весело

  Свободата на словото в нашите медии е функция от сутрешния махмурлук на собствениците, чиито капитали обикновено са със съмнителен произход. Ама нема са даами - Но пасаран

 29. 29 Профил на mar_x
  mar_x
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#1:"moriarti"]Явно Сорос го прави туй изследване.[/quote]


  Не съм убеден, че ще ти схванат сарказма.

 30. 30 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 634 Неутрално

  До коментар [#23] от "rexos":

  ... а критични към политиките на САЩ матерЯли сА публикуват от европейски медии... за американските кат' че ги нЕма...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 31. 31 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 634 Неутрално

  До коментар [#28] от "Култура ми Бойко":

  ... хм, и сингапурската линиА... и "мамината"... 'се са свободни за споделяне...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 32. 32 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  Винаги има празноглавци да се занимават с нефелни статистики.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 33. 33 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 3073 Неутрално

  До коментар [#8] от "moriarti":

  Нещо си се объркал. Винаги съм твърдял, че между Герб и БСП няма никаква разлика, затова не се наемам да кажа кое от двете е по-зло.
  Това се потвърждава напълно от настоящата статия - България променя мястото си точно с една позиция, което единствено потвърждава твърдението ми за пълното сходство между тези две партии.

  Разлика обаче има, и то драстична в свободата на медиите от преди тяхното управление, и при един много, много лош премиер, дето ядял деца, медиите в страната са били свободни.
  Имаш ли опорна точка за това?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 34. 34 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8843 Неутрално

  Ние това и без Freedom House си го знаем.Въпросът е защо нищо не правим.Например да спрем да купуваме платените им вестници и да гледаме платените им репортажи по телевизиите.Щото ми омръзна Кеворкян,Димитър Иванов,Г.Марков,Райдовски и още знайни и незнайни ДС-активисти да ни поучават как да живеем и кой най-добре ще ни оправи.

 35. 35 Профил на mar_x
  mar_x
  Рейтинг: 450 Неутрално  [quote#23:"rexos"]Помня, че по време на войната в Ирак всички американски вестници и телевизии говореха, че Саддам има ядрено оръжие [/quote]

  Помниш, трънки... Чул си Чуколов по Алфа да приказва глупости и сега го цитираш. А да сравняваш медийната свобода на Русия и САЩ предизвиква искрен смях Още малко ще кажеш, че Работническо дело навремето не е била орган на БКП.

 36. 36 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4277 Неутрално

  [quote#15:"Norman Granz"]Прави впечатление, че целият Трети свят е в плътно синьо. [/quote]

  Русия, Северна Корея, Сомалия, Чад, Венецуела, Саудитска Арабия, Иран - синее, та синее...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 37. 37 Профил на Не ви вярвам !!!
  Не ви вярвам !!!
  Рейтинг: 450 Неутрално

  В БГ медийте си лъжат най-свободно нали са част от лъжливото правителство .

 38. 38 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 735 Весело

  Пеевски направи каквото можа за свободата на словото в БГ, резултатите са налице. Треперете европейски медии, маминото ненагледно ръгва по Еуропата

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 39. 39 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 672 Неутрално

  интересното е, как хората масово бягат от лилавите и от жълтите, да живеят и отглеждат децата си при зелените

  Birds of a feather flock together.
 40. 40 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 735 Весело

  [quote#34:"rosiraycheva50._"]Ние това и без Freedom House си го знаем.Въпросът е защо нищо не правим.[/quote]

  Интересно, а на Famous Grouse направо всичко знаем и пак нищо не правим

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 41. 41 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4277 Неутрално

  [quote#23:"rexos"]80% от медиите в щатите са корпоративни и са финансирани от това или онова военно лоби[/quote]

  Това в "Работническо дело" ли го прочете? Известно ли ти е, че в САЩ ме можеш да имаш медиен И друг бизнес? Т.е., ако притежаваш медии, не можеш да притежаваш фабрика за безопасни игли? Защото веднага ще те гепят за конфликт на интереси?

  Като лъжете, правете го с вкус и мярка, без да подценявате аудиторията си.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 42. 42 Профил на k stefanov
  k stefanov
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Проблемът е, че троловете в страната ни са не платени, а вродени.

  k.stefanov
 43. 43 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  До коментар [#23] от "rexos":

  Рече и отсече балканския уахабит-експерт.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 44. 44 Профил на Не ви вярвам !!!
  Не ви вярвам !!!
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#17] от "Свинчуга":

  БСП ще владеят България още много дълго така че се преготвяйте за излизане от ЕС и затваряне на границите.
  Ако не вярвате питайте шефа им Путин.

 45. 45 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Дневник имат своят принос.

 46. 46 Профил на anonymousx
  anonymousx
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Ясно се виждат границите докъде трябва да се простира ЕС!

 47. 47 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#45] от "dissident":

  Вашият достъп до форумите на Икономедиа е временно ограничен поради системно нарушаване на правилата за публикуване на коментари. Ще можете да коментирате отново след 1 месец.

 48. 48 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Весело

  До коментар [#47] от "Митридат":

  Знаеш за какво става дума.
  А знаеш ли че Дневник са публикували "Етичен кодекс на българските медии"? Имаха публикация и на Етиката на журналиста както е формулирана в света, не я намирам вече. Лошото е че не се сещат да ги прочетат.
  http://www.dnevnik.bg/st.php?page=ek

 49. 49 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#33] от "Тони!":

  Нямам "опорна точка". Уви, не съм от хората, които се нуждаят от тях. Въпреки моето отявлено вежливо обръщение към Вас, Вие си перкате на "ти". Странно! Но пък Вие, за разлика от мен, си имате "опорна точка" (че разлика между комуноидите и ГЕРБ няма) и редовно ни я поднасяте. Трябва да се заеме човек да Ви обяснява, Вие да го засипете с линкове и "истини" и накрая да "победите" някак си в спора. Но тук не става дума вече за каквато и да било победа, а за страната ни. Ако все още за Вас най-важното е да се свети името Костово и да се вее синия флаг, загърбвайки всички останали, то тогава какво значи за Вас някаква си България?! Явно е просто място, в което живеете Вие и Костов.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 50. 50 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1280 Весело

  До коментар [#48] от "dissident":

  Пука ми, аз вече само прелитам от време навреме тук. В Днес.бг модераторът не ти трие мненията и не те банва на базата на лично отношение, а ТИ РЕДАКТИРА МНЕНИЯТА! Шапка им свалям, за което. А и там не преразказват информация на ИТАР ТАС през разваления телефон на Ройтерс, а направо си превеждат от източника новините.

 51. 51 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Неутрално

  1.1.5. В коментарите и анализите ще се стремим да представяме разнообразни мнения и гледни точки.
  1.1.6. При отразяване на спорове ще се стремим да дадем възможност на засегнатите страни да изразят своята позиция.

 52. 52 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 3073 Неутрално

  До коментар [#49] от "moriarti":

  1. Говоренето на Вие в езика ни е остатък от едно временно модно явление, което отдавна няма смисъл.
  2. Трябва да си изначално прост, за да считаш, че именно говоренето на Вие носи уважението в един разговор. Това би означавало, че не уважавам най-близките си хора например.
  3. Нямам никаква идея защо реши, че си спечелил моето уважение.
  4. Нямам представа какво точно си решил, че можеш да обясняваш на когото и да е, но преди 15 години, България е в класацията на държави със свободни медии, 2003та минава при частично свободните и пропада все надолу. Което иде да рече, че разликата между вас и другите комунисти е нулева. Да беше само по тая тема, с мед да ви мажеш, ама не е.

  За едно си прав - става дума за страната ни, а не за някаква победа. Затова хората трябва да се изчистят от самозаблудите и да спрат да гласуват за партии, които водят до едни и същи резултати, защото резултатите на БСП и Герб са напълно еднакви. А нямаме още мандати за експерименти.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 53. 53 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#50] от "Митридат":

  А би трябвало да ти "пука". Ще живееш с хора с промити мозъци, неспособни на собствено мнение и виждащи само черно/бяло.
  Не случайно първата поправка на конституцията на САЩ е по повод СВОБОДА на словото.

 54. 54 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4277 Неутрално

  [quote#50:"Митридат"]Пука ми, аз вече само прелитам от време навреме тук.[/quote]

  Аз пък си мислех, че трайно си се изнесъл накъм Черьомушка, Чебурашка ... ъъ, Мурзилка или както му се викаше там - Путинския интернет бе, дето не е на ЦРУ.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 55. 55 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  [quote#50:"Митридат"]Шапка им свалям, за което[/quote]
  В Дума е още по-готино.

  Gunter glieben glauchen globen
 56. 56 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1156 Весело

  Много сини излизат "сладурите" в Азия? Що така?

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 57. 57 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#52] от "Тони!":

  Може би, Напредничавий, медиите са станали зависими в годините около 2000-2003 и затуй са почнали да се "сриват" надолу и надолу. За което са виновни ГЕРБ, разбира се. Тази логика хрумвала ли Ви е? Учтивата форма е отживелица от Средновековието (едва ли не)?! Определено не бих искал да печеля каквото и да е Ваше (камо ли уважението Ви) и да съм част от кръжеца Ви. Вива ла Костов!

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 58. 58 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 3073 Неутрално

  До коментар [#57] от "moriarti":

  Не може би, а съвсем ясно сривът започва 2003та година, т.е., съвсем ясно при управлението на мадридския пияндурник. И оттогава, всяка година слиза надолу в класацията, което означава, че всички партии, управлявали оттогава съсипват медийната среда. По странно стечение на обстоятелствата, индекса на корупция се движи по абсолютно същия начин.

  Надявам се всичко да ти е ясно.

  ПП За формите в българския език точно с теб трудно бих говорил. Първо завърши втория том на Винету.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 59. 59 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  Хубавата новина е че скоро няма да има накъде да падаме и властите у нас ще си отдъхнат.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 60. 60 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#29] от "mar_x":

  Сарказмът не е за всички. Понякога се налага да бъде обясняван и със стрелки да се дават насоките. Но… така веселията става по-голяма.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 61. 61 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#58] от "Тони!":

  Така. Излиза (от Вашето писание), че медиите са били дискредитирани по някакъв начин през "онези години". Какво, как…? Дали собствеността им е била префасонирана в ръцете на "правилните другари" или пък неудобните медии са били фалирани и изгонени? Ще обясните ли, Всезнаещий? Ако правилно предполагам, то тогава излиза, че който и да управлява, то медиите са в ръцете на определени "червени" кръгове и политиката им зависи от заповеди откъм Москва. Ако, обаче, Вие имате друга конспирацийка под ръчица, споделете ни я. Трябва да сложите точки (2 на брой общо) след всяко П. Стига да не е отявлен архаизъм, спомен от тъмните векове, разбира се. Вие знаете...

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 62. 62 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4277 Неутрално

  [quote#55:"Blood Red Skies"]В Дума е още по-готино.[/quote]

  Гы-гы-гы-гы...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 63. 63 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 3073 Неутрално

  [quote#61:"moriarti"]Ако правилно предполагам, то тогава излиза, че който и да управлява, то медиите са в ръцете на определени "червени" кръгове и политиката им зависи от заповеди откъм Москва.[/quote]


  За твое съжаление, не, не излиза това. Излиза единствено, че НДСВ, Герб и БСП не са алтернативи.

  При управлението на ОДС медиите са били свободни. Бегай бързо в районното за инструкции, че издишаш.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 64. 64 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3428 Гневно

  До коментар [#10] от "lz2":

  Костов е казал каквото трябва! Затова всички ченгета начело с Кеворкян го плюят непрестанно!

 65. 65 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#54] от "Norman Granz":

  Не, не съм. Ако се изнеса там, няма да мога да чета известните със своята обективност и разнообразност новини, анализи и коментари, които поднасят "Дневник" и "Капитал"... А и твоите коментари остро ще ми липсват, винаги съм черпил от тях мъдрост, сила и вяра в доброто.

 66. 66 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4277 Неутрално

  [quote#65:"Митридат"]... известните със своята обективност и разнообразност новини, анализи и коментари, които поднасят "Дневник" и "Капитал"... [/quote]

  Тъй, тъй. Прокопиевите медии са най-гадните. Всички останали са къде-къде по-обективни, информативни и качествени, нали? Особено руските.

  Ээээххх...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 67. 67 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#63] от "Тони!":

  Язък за хубавия "лаф"! Таман почнахте да си изпускате нервичките и да Ви се запарва под будьоновката… и свалихте щандарта. Очаквах от Вас още и още споделени "истини" за медиите, историята, езиците… Нищо, де, Явно днес е Ви е силен ден и всички твърде презрително Ви определят за "червен". Докога така… тези примати?!

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 68. 68 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1280 Разстроено

  До коментар [#66] от "Norman Granz":

  Къде видя ирония в думите ми? Бога ми, аз еволюирам, ставам по-добър човек и гражданин! И какъв е резултатът - разкаяният грешник, блудният син, овцата, отлъчила се от стадото, но върнала се обратно, е отритната и презряна от тукашното общество. Вместо то да и подаде ръка и приласкае с добра дума...

 69. 69 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 3073 Неутрално

  До коментар [#67] от "moriarti":

  Аргументацията катастрофира и форумното ченге го изби на лични милиционерски нападки? Гледали сме го тоя филм, предвидим е.
  Иначе, интересно самовъзприятие за всички. Един човек да се мисли за всички е доста притеснително. За самия него де, за нас е гавра.

  Трудничко е да се бориш срещу фактите. Освен за герберастията - за тях нямат значение.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 70. 70 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  До коментар [#68] от "Митридат":
  Тавариш, прави впечатление, че все сте недоволни от Дневник, но висите денонощно във форума. Защо? Аз манджа, която не ми е вкусна, не я ям. Ти защо ядеш? Трябва да имаш някаква много важна причина. Сподели я.

  Gunter glieben glauchen globen
 71. 71 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#70] от "Blood Red Skies":

  Всъщност, истината е, че правя медицински наблюдения тук. Хайде със здраве.

 72. 72 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4277 Неутрално

  [quote#70:"Blood Red Skies"]Тавариш, прави впечатление, че все сте недоволни от Дневник, но висите денонощно във форума.[/quote]

  Едно време, докато живеех в Ню Йорк, се бях запознал на парти с един набеден български "дипломат" от мисията към ООН, който през цялата вечер не спря да плюе града - колко бил мръсен, неуреден, ТЪМЕН (!!), каква грозота, какъв ужас!

  Аз му пожелах следващия път да го акредитират на по-хубаво място - в Москва или Белград - пък той ме заподозря, че се бъзикам с него. Даже не му мина през пилешкия селяндурски мозък да ПОТВЪРДИ, че ДА, НАИСТИНА и Москва, и Белград са къде-къде по-хубави от Ню Йорк.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 73. 73 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3681 Неутрално

  [quote#4:"442"]Не е вярно, само модератора в ДНЕВНИК бди. Иначе можеш да напишеш каквото си искаш за които си искаш и това няма да накриви шапката на никой. [/quote]
  На мен тук на няколко теми свързани с критики на държавни институции приближени до чуждото посолство незаконно настанено на 40 декара в южния парк ми трият коментари и слагат бан !
  Виж за Путин може да си говориш колкото си искаш и да не щадиш епитети какво е джудже и недоносче !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 74. 74 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3523 Весело

  До коментар [#8] от "moriarti":

  Комунетата не могат нищо да обяснят, важното е баба Пена от Лисичери да верва, че ГЕРБ са най-лошите, Боко изнася милиарди в чували, а Станишко ще я оправи.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 75. 75 Профил на Sir Percival ГЛАСУВАЙТЕ
  Sir Percival ГЛАСУВАЙТЕ
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#12:"Митко Василев"]Силно се съмнявам, че Австралия трябва да е в зелено.[/quote]
  Защо, колко австралийски медии познаваш, които не отразяват обективно и свободно? И знаеш ли всъщност къде е Австралия? А, да, гледал си Крокодила Дънди...

  ЖУСТИС (фр.- правосъдие) ИЛИ ЖОСТЕРИС (бълг. - гьостерица)!!!
 76. 76 Профил на Sir Percival ГЛАСУВАЙТЕ
  Sir Percival ГЛАСУВАЙТЕ
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#74:"vesolr"]Комунетата не могат нищо да обяснят, важното е баба Пена от Лисичери да верва, че ГЕРБ са най-лошите, Боко изнася милиарди в чували, а Станишко ще я оправи.[/quote]
  Кого - баба Пена ли? Май се шегуваш...

  ЖУСТИС (фр.- правосъдие) ИЛИ ЖОСТЕРИС (бълг. - гьостерица)!!!
 77. 77 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Получихме поредната двойка от поредното неолиберално NGO.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 78. 78 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Като се има предвид, че в Свободния (по-скоро, в Освободения от всякакво самостоятелно мислене чрез мозъчни промивки неолиберален, неоконсервативен) Свят 1% от населението държи 99.99% от медиите, то лошата оценка на това неолиберално NGO би трябвало да се разбира -

  В България все още има свободни медии!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 79. 79 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 3073 Неутрално

  До коментар [#74] от "vesolr":

  Именно. Точно по това съвпадението между комуноидния и гербавия електорат е пълно. Благодаря за описанието.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 80. 80 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  До коментар [#1] от "moriarti":Днес ти си дежурен по Герб , нали ? Или по РБ ?
  Седем минути след появата на статията, ти си готов с коментара ! Вчера обаче имаше рекорд ! Коментарът излезе 29 минути ПРЕДИ появата на статията .

 81. 81 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 340 Неутрално

  докато медиите обслужват единствено частни интереси, в подобни класации ще заемаме само последните места.

 82. 82 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  До коментар [#7] от "lz2":Лизач , как можа да закъснееш 15 минути след публикацията ! Ще се глобяваме !

 83. 83 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  Класациите на тези американци са доста забавни..........

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 84. 84 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  До коментар [#9] от "hodounski":Не си разбрал. Нашите медии вървят ПРЕД победителите когато те плащат достатъчно добре и ги правят победители. Гледай сега как пробутват Баречето ! Утре да не се чудите от къде изкочи и ни управлява поредният простак .

 85. 85 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  До коментар [#23] от "rexos":Ами те правят класацията . Ако я правят иранците , карта ще изглежда съвсем друга.

 86. 86 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  До коментар [#30] от "dzwer":Разкритията на Сноудън къде се появиха ? В САЩ ?

 87. 87 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  До коментар [#30] от "dzwer":А Сноудън къде избяга ? В несвободен Китай и накрая се скри в несвободната Русия. А свободните САЩ казват : " Мамката ти ! Само да ни паднеш !"

 88. 88 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  До коментар [#71] от "Митридат":Патоанатом ли си ?

 89. 89 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Повечето хора, които разсъждават върху медийната обстановка в САЩ вероятно научават за тази обстановка от трети хора а всъщност никога не са имали пряк достъп до нея. Всъщност не е ли това дефиницията на "промит мозък"? Да не си достатъчно компетентен по някоя тема, но да имаш силно мнение по нея.


  До коментар [#86] от "ahasver":

  Ами да, в САЩ се появиха.

 90. 90 Профил на 2384
  2384
  Рейтинг: 561 Неутрално

  О, Япония е оцветена в праведен цвят. Простете ми да кажа, че японските медии ако са свободни, то българските са направо революционери

 91. 91 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3681 Неутрално

  [quote#90:"2384"]О, Япония е оцветена в праведен цвят. Простете ми да кажа, че японските медии ако са свободни, то българските са направо революционери[/quote]
  Виж в неолибералните общества свободата на словото е да можеш да плюеш по политиците !
  Япония можеш да си плюеш колкото си искаш по който си искаш политик даже и по императора !
  Ама за Tokyo Electric Power Company, ТЕПКО и Якудза е хубаво да внимаваш какво говориш!
  Е и у нас е така говори колкото искаш за Боко и Орешарски ама няколко банки и енергийни вампири е по-добре да не ги споменаваш !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 92. 92 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Последно за японските и австралийските??/.Другите са ми ясни .Могат да се засегнат неудобни теми ,но не ПРЕКАЛЕНО неудобни-в крайна сметка ,от все някъде трябва да излиза парата.Та , дори навремето Ленин допуснал издаването на ,,Литературная газета" по същата причина-като отдушник,така да се каже.Управляващите винаги действат по един принцип -за определени събития/фактори/ -както за мъртвите-или хубаво,или нищо

 93. 93 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  До коментар [#89] от "northatlantic":Да ,обаче , след това -обувките в ръце и дуфтинг !
  То преди това имаше и един Уикиликс , ама го забравихме от следващите разкрития. И неговият автор се спаси от американската демокрация !

 94. 94 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  До коментар [#91] от "comandante":Ами ето тук - колкото пъти съм написал нещо не дотам хубаво за Президента и Иво Прокопиев , все са ги трили . Ножицата е у тях. Срещу другите може , даже е желателно. Превърти страницата до долу и ще видиш кой плаща музиката.

 95. 95 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#93] от "ahasver":

  На медиите, публикували "разкритията" на Сноудън случи ли им се нещо?

  Кой е забранил Уикилийкс?

 96. 96 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3681 Неутрално

  До коментар [#94] от "ahasver":
  Нормално ! Тези двамата не ги споменавай пък плюй повече по другите ! Свобода на Икономедия си има някои особености и е обвързана с рекламодателите които ги бях забравил благодарение на AdblockPlus
  Ако искаш да си излееш душата просто казвай ,че президента не е прав ние ще те разберем !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 97. 97 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3681 Неутрално

  [quote#95:"northatlantic"]На медиите, публикували "разкритията" на Сноудън случи ли им се нещо?

  Кой е забранил Уикилийкс? [/quote]
  А разбра ли се каква информация има Сноудън ??? Защото до сега на светло е излязло по-малко от 1%

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 98. 98 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4640 Неутрално

  Нищо от това! Да са живи и здрави мамата, синът, Петьо , Тошо , Гошо и всички останали знайни продавачи на журналистиката!

  klimentm
 99. 99 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4640 Неутрално

  До коментар [#94] от "ahasver":

  Ако питаш мен съвсем да те изтрият , все тая!

  klimentm
 100. 100 Профил на northatlantic
  northatlantic
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#97] от "comandante":

  Що, той да не е минал през вас и да ти е разказал останалите 99%?

  Интересно е обаче с какви заблуди се самонадъхвате болнит русофил-комунисти.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK