Русия заклейми Кончита Вурст, ще създава собствен конкурс "Гласът на Евразия"

Победителят на "Евровизия" Кончита Вурст

© Reuters

Победителят на "Евровизия" Кончита ВурстДепутатът от Комунистическата партия на Руската федерация Валерий Рашкин заяви, че Русия трябва да се откаже от участието си в "Евровизия" и да създаде собствени конкурс на име "Гласът на Евразия", съобщи агенция  "Интерфакс".


"Резултатите от последния конкурс преляха чашата на нашето търпение. Трябва още тази година да излезем от конкурса, стига сме търпели това безкрайно безумие. Годишно Русия харчи по 40 милиона евро за участието си в "Евровизия", заяви Рашкин.


Той е на мнение, че Русия разполага с достатъчно "средства и възможности, за да създаде собствен музикален конкурс "Гласът на Евразия". Провеждаме мероприятия на световно ниво като последната олимпиада, можем да сами да организираме такъв конкурс. Мисля, всички страни от Евразийското пространство – а и много други – ще ни подкрепят", добави той.
Резултатите от последното издание на "Евровизия" предизвикаха доста реакции в Русия. Партия "Единна Русия" изрази своето възмущението от победата на "брадатия травестит" Кончита Вурст.


Според заместник-председателя на парламентарната комисия по семейството, жените и децата Олга Баталина резултатите от конкурса са резултат от "пропаганда на нетрадиционната култура, в това число гей културата",


Баталина е сигурна, че европейците, гласували за Вурст, са я превърнали в "свой нравствен ориентир и пример за подражание на младите хора. Това ясно посочва как се постига успех в съвременна Европа", добави тя.


"За да спечели днес Евровизия, човек трябва да се откаже от своята природа, от своята идентичност, от своите традиции", заяви Баталина. Според нея се размиват различията между половете и традиционните семейни ценности, което от своя страна представлява удар по цялото общество и ще доведе до демографска катастрофа. Баталина добави, че руските власти постъпват "напълно правилно", като защитават традиционното семейство и неговите ценности.


Депутатът от Санкт Петербург Виталий Милонов от своя страна поиска от министъра на културата да забрани участията на Кончита Вурст в Русия.


"Сценичните образи и музиката, изпълнявани от това същество с неопределен пол, сами по себе си представляват обида за голяма част от населението на Русия, а и на други страни. Повече от престъпно нехайство ще бъде да я допуснем на наша територия", заяви депутатът. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK