Синът на Джо Байдън ще работи за украинска газова компания

Хънтър Байдън

© Career Speed Dating #3

Хънтър БайдънКомпанията Burisma Holdings - най-големият независим производител на газ в Украйна, съобщи за влизането в съвета на директорите й на Хънтър Байдън, син на американския вицепрезидент Джо Байдън.


Младият Байдън ще се занимава с правни въпроси и ще представлява компанията в международни организации и структури, но основното му работно място ще продължи да бъде в Ню Йорк в адвокатската кантора Schiller & Flexner LLP.


От Белия дом коментираха, че това назначение няма никакъв политически елемент. "Хантър Байдън и другите членове на семейството са частни лица и местоработата им не означава каквато и да е подкрепа от администрацията, президента или вицепрезидента", обясни говорителят Джей Карни. 
Кендра Бъркоф, говорителка на вицепрезидента Байдън, каза, че той "не се занимава с подкрепа на която и да е конкретна компания и няма участие или интереси" в спомената украински фирма, съобщи "Ройтерс".


Хънтър Байдън заявява при назначението, че се надява да помогне за повече прозрачност, по-добро корпоративно управление и международно развитие, които да помогнат на икономиката и народа на Украйна.


Джо Байдън бе в Киев през април и тогава обсъжда как САЩ да помогнат за енергийната сигурност и независимост на Украйна.


Burisma Holdings работи на енергийния пазар от 2002 г. и сега се занимава с разработка на находища в Днепровско-Донецкия, Карпатския и Азовско-Кубанския район.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK