Украйна обяви "републиките" в Луганск и Донецк за терористични организации

Валерий Болотов, самообявил се за "народен губернатор" и кмет на Луганск, съобщава на 12 май резултатите от т.нар. референдум в Източна Украйна.

© Reuters

Валерий Болотов, самообявил се за "народен губернатор" и кмет на Луганск, съобщава на 12 май резултатите от т.нар. референдум в Източна Украйна.Главната прокуратура на Украйна смята, че самообявилите се "народни републики" в Донецк и Луганск са терористични организации. Това заяви в петък по местния телевизионен "5 канал" първият зам.-главен прокурор Николай Голомша


По думите му материалите, с които разполага прокуратурата, както и в рамките на досъдебно производство са установени ясна йерархия и канали за финансиране и въоръжаване на бойците от двете "републики", а сега се установява и дали те са участвали в незаконни въоръжени формирования, извършващи престъпления срещу държавата и населението. .


В петък бе представен нов доклад на Върховния комисар на ООН по правата на човека Нави Пилай, в който се казва, че сепаратистите в Източна Украйна са "добре организирани и въоръжени" и са виновни за "целенасочени убийства, изтезания, побои, отвличания и сплашване".
Докладът на мисията от 34 наблюдатели на ООН обхваща периода от 2 април до 6 май и в него се предупреждава и за сериозни проблеми с човешките права, задаващи се в Крим. 


Без изрично да говорят за проруски активисти или за влиянието на Русия над тях, от ООН казват: "Онези, които имат влияние върху въоръжените групи, отговорни за по-голяма част от насилието в Източна Украйна, трябва да сторят всичко възможно да ги овладеят, защото те разкъсват страната си на парчета".


Украйна обяви "републиките" в Луганск и Донецк за терористични организации

© Reuters


Докладът посочва, че наблюдателите са се опитали да потвърдят съобщенията за злоупотреби от украинските правителствени сили и че разполага с убедителни информации за задържане от армията на хора по начин, който практически е довел до изчезването на хора.


Въпреки това веднага последва осъдителна реакция на Москва, която определи текста като лишен от всякаква обективност и обвини авторите му, че изпълняват политически поръчки за изчистване образа на прозападната власт в Украйна, докато в същото време пренебрегват "най-грубите нарушения на човешките права на самообявилите се власти в Киев".


Докладчиците на ООН обаче съобщават, че полицията и местните власти в Източна Украйна са съучастници в незаконни действия и завземането на градските съвети от въоръжени отряди, което подкопава върховенството на закона в тези територии.


В текста се говори за "вълна от отвличания и незаконно задържане" на журналисти, активисти, политици, представители на международни организации и членове на въоръжените сили.


Джани Магацени, ръководител на службата на ООН за човешките права за Америките, Европа и Централна Азия, каза, че няма доказателства, потвърждаващи тревогите за рускоезичното население в Украйна. По думите му докладът на ООН е имал за цел да покаже къде се извършват най-много нарушения на човешки права в Украйна и че това са основно районите, контролирани от въоръжени групировки в източната част на страната.


По отношение на ситуацията в Крим се казва, че има загриженост за начина, по който са третирани там журналисти, представители на религиозни и етнически малцинства и на групи с нетрадиционна сексуална ориентация, на пациенти със СПИН и на граждани, които не са поискали да сменят украинското си гражданство с руско. Тези хора са подлагани на унижения и изнудване, допълват докладчиците.


Това е вторият подобен доклад на ООН. В първия от 15 април се казваше ,че етническите руснаци в Източна Украйна неоснователно твърдят, че са нападнати и че трябва да бъдат защитени от Русия.


В понеделник същите заключени ясе съдържаха и в доклад на ОССЕ. Щефан Зиберт, говорител на канцлера Ангела Меркел, коментира, че докладът не подкрепя непрекъснатите руски настоявания, че правата на руското малцинство в Украйна били погазени.


Проруските групировки обаче продължават да изграждат свои структури на обявилите независимост "Донецка народна република" (ДНР) и "Луганска народна република" (ЛНР), които не се подкрепят официално от никого, включително от Москва.


Украйна обяви "републиките" в Луганск и Донецк за терористични организации

© Reuters


В петък за "премиер" на ЛНР бе определен Александър Бородай, който е руски гражданин. В първата си реч той се представи като приятел на друг руски гражданин - Игор Стрелков, известен още като Игор Гиркин, назначен от сепаратистите за "министър на отбраната на ДНР".


Бородай е политически консултант, известен с националистическите си възгледи и работил доскоро като съветник на лидера на сепаратистите в Крим Сергей Аксьонов. Освен това той дълго е работил в инвестиционния фонд  Marshall Capital, разказва за него агенция РБК. Негови познати описват, че "той отдавна се интересува от етнически конфликти, вътрешна и външна политика и е пътувал по доста места". Как се е оказал в Донбас засега не е ясно, но той се изявява по националистически руски медии като "День TV", "Коминформ ТВ" и във вестника "Завтра" на Александър Проханов, известен от войната в Афганистан като "славеят на армията".


Константин Малофеев, който контролира Marshall Capital, казва за Бородай пред в."Ведомости", че той е професионалист от високо ниво. "Той умее да работи в кризисни ситуации - представляваше ни, например, по време на обиски.Т.нар. Върховен съвет (парламент) на ДНР избра и цял министерски съвет от 19 министри и трима вицепремиери, прокурор, ръководител на Службата за сигурност и "военен комендант" на Донецк. Любопитно е, че т.нар. народен губернатор на Донбас Павел Губарев не е определен за никакъв пост, не е участвал в гласуванията и дори не е бил в Донецк.


Публикувана е и Конституция на ДНР, в който в Член 1 се казва, че ДНР разполага с пълната власт на независима страна "до присъединяването" към федеративна държава, но не се посочва коя е тази държава.


За сметка на това е описано как ще се присъедини тази "република" - ако "федеративна държава" отговори на молбата на Донецк за приемане, то ДНР ще стане "отделен субект" в тази федерация. Единствената държава с такова устройство в района е Русия.


Територията на ДНР е описана само като "бившата Донецка област в състава на Република Украйна".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (357)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Цензурата не спи
  Цензурата не спи
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Публикувана е и Конституция на ДНР, в който в Член 1 се казва, че ДНР разполага с пълната власт на независима страна "до присъединяването" към федеративна държава, но не се посочва коя е тази държава.
  __________________________

  Дават шанс на хунтата в Киев, ако тя промени неонацистките си методи, да се включат във федеративна Украйна!

  Демократка съм, не признавам двойните стандарти!
 2. 2 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4029 Неутрално

  Путин няма да нахлуе в Украйна. Дори той е разбрал, че това ще бъде катастрофа за Русия и за режима му. Следователно нищо не пречи на Киев не само да обявява, ами и да ТРЕТИРА отцепническите райони като терористи и да сложи ред с всички средства, с които разполага.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 3. 3 Профил на Цензурата не спи
  Цензурата не спи
  Рейтинг: 564 Разстроено

  В петък бе представен нов доклад на Върховния комисар на ООН по правата на човека Нави Пилай, в който се казва ...
  -------------------------------------------------

  Изводите пасват дори за Майдана, и там заеха насилствено обществени сгради, и там биха прокурори и полицаи, аз лично не виждам никаква разлика между Майдана и Източен Майдан!

  Демократка съм, не признавам двойните стандарти!
 4. 4 Профил на Легионер
  Легионер
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Болотов прилича повече на латиноамерикански диктатор, отколкото на кмет. А дружелюбния чичко с автомата до него предполагам е председателя на Общинския съвет.

  Отговарям и общувам във форума само с хора, които спазват добрия тон, уважават чуждото мнение и са коректни в изказванията си.
 5. 5 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 452 Неутрално

  До коментар [#1] от "Милена":

  Каква федеративна Украйна, к'ви 5 лева! Те си казаха- искаме да сме част от Русия. И сляп ще види от кого са поръчани тези сепаратисти.

 6. 6 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3012 Гневно

  ООН изпадна в срамното положение да бъде говорител на украинската хунта. Няма и едно доказателство за твърденията им относно проруските федералисти но интересно защо същите решиха че за клането и последвалото аутодафе в Одеса са виновни жертвите но не и палачите от Десен сектор и цялата сбирщина от украински националисти.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 7. 7 Профил на u.f.o.
  u.f.o.
  Рейтинг: 436 Неутрално

  До коментар [#3] от "Милена":

  [quote#3:"Милена"]аз лично не виждам никаква разлика между Майдана и Източен Майдан! [/quote]

  Ето една разлика:
  https://news.pn/en/incidents/103791

  If you listen to fools, the mob rules
 8. 8 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Яйценюк да излезе на улицата в Киев и да обясни на хората защо точно така се смята. Този път някоя бабичка няма да го хока, ами направо с бастуна ще го зачеше.
  Отделно, че тълкуват определението за терорист както си искат. Също да обясни защо така няма успехи т.нар антитерористична операция толкова време. Май войниците не виждат там терористи. Не армия им трябва там на Турчинов и Яйценюк, а главорези. Видяхме как плачеха първите войници, като видяха срещу какви терористи са пратени и предадоха БТР-те.

 9. 9 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 452 Неутрално

  До коментар [#3] от "Милена":

  Майдана, който според вас е платен от САЩ, не е искал никога да се присъединява към САЩ или която и да е друга държава. А платените русофили веднага се предложиха на Раша. Има и други разлики, но щом и това не можеш да видиш... няма смисъл да затормозявам умствената ти дейност.

 10. 10 Профил на Цензурата не спи
  Цензурата не спи
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Хартата на ОНН дава право на всички народи на самоопределение!

  Двата региона вече се самоопределиха, не искат под стара формула да са в Украйна, където насилствено беше сменена властта с въоръжен преврат! Където първо им отнеха правото да говорят на руски, един от първите декрети на хунтата в Киев!

  Демократка съм, не признавам двойните стандарти!
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на Борис Тодоров
  Борис Тодоров
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#1] от "Милена":

  Абсолютно.В Донецк и Луганск изчакват изборите от 25-ти.Ако спечели Порошенко,има шанс за оцеляване на Украйна,като федерация.Тимошенко обаче люто му се кани,обещава революция 2.0.Интересна ще е и съдбата на десен сектор след изборите.

  България над всичко!
 13. 13 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 507 Гневно

  До коментар [#1] от "Милена":

  Да ама не! Дават шанс на хунтата в Москва! Тези по украинското и международното право са терористи и трябва да бъдат ликвидирани! Никакви преговори с терористи! Украйна е в правото си да ги преследва и ликвидира след като тези проруски терористи се опитват с въоръжени действия да откъсват територии от страната!

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3012 Неутрално

  [quote#3:"Милена"]аз лично не виждам никаква разлика между Майдана и Източен Майдан! [/quote]
  Разликата е че украинските националсоциалисти дойдоха от Западна Украйна и окупираха Майдана в Киев, докато проруските федералисти защитават територията на която живеят от изстъпленията на бандеровските изроди.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 16. 16 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3073 Весело

  А ООН няма ли обяви хунтата в Киев назначена само от Обама за терористична?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 17. 17 Профил на Müller
  Müller
  Рейтинг: 507 Любопитно

  Ето тук едно обстойно проучване от PEW проведено през Април 2014 година относно какво мислят гражданите. Допитването е проведено в Украйна, Русия и Крим. Доста дълго четиво, но за по-нетърпеливите има графики!

  http://www.pewglobal.org/2014/05/08/despite-concerns-about-governance-ukrainians-want-to-remain-one-country/

  The structure of the EU today is based on the Nazi plans published in Berlin in 1942 - Rodney Atkinson
 18. 18 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4029 Неутрално

  [quote#9:"Roger"]А платените русофили веднага се предложиха на Раша. [/quote]

  Нашите русофили сега гледат със затаен дъх - ако номерът мине, те са следващите.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 19. 19 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#9] от "Roger":

  Ето човек който мисли мъдро и трезво и безпристрасно! Поздравявам ви за блестящия коментар!

 20. 20 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#9:"Roger"]

  До коментар [#3] от "Милена":

  Майдана, който според вас е платен от САЩ, не е искал никога да се присъединява към САЩ или която и да е друга държава. А платените русофили веднага се предложиха на Раша. Има и други разлики, но щом и това не можеш да видиш... няма смисъл да затормозявам умствената ти дейност. [/quote]
  Вие, янките значи смятате, че да се прави преврат и да се слага удобно за вашата политика правителство за нещо съвсем нормално?

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на spoko
  spoko
  Рейтинг: 627 Весело

  До коментар [#9] от "Roger"
  -Не според нея,а според помощник държавния секретар на САЩ-Виктотрия Нюланд!


 23. 23 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 452 Любопитно

  До коментар [#10] от "Милена":

  А ти да си чула, че за такива референдуми трябва да има международни наблюдатели, включително от Русия. Дори Путин не призна тези референдуми.
  А щом всеки народ има правото на самоопределяне, ЗАЩО в Чечня и Дагестан нямат това право?!

 24. 24 Профил на Цензурата не спи
  Цензурата не спи
  Рейтинг: 564 Неутрално

  [quote#13:"protivbspdpsatak"]Тези по украинското и международното право са терористи и трябва да бъдат ликвидирани! [/quote]

  Искаш да се избият 7 милиона местни руснаци, живеещи там от векове?

  Земята там е тяхна бащиния, те се защитават от неонацистите в Киев, бият се с изпратени паравоенни формирования на Десен сектор!

  Демократка съм, не признавам двойните стандарти!
 25. 25 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#14:"Norman Granz"]А дружелюбния чичко с автомата до него предполагам е председателя на Общинския съвет.- цитат на коментар #4 от “Анализатор”


  Най-вероятно е председател на Комисията за връзки с обществеността. За кремълските терористи връзките с обществеността минават през 7.62-мм цев. [/quote]
  Ами не могат да намерят хлапаци да им правят Молотов насред улицата, надъхвайки се "Ще ги палим".

 26. 26 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 507 Гневно

  До коментар [#16] от "comandante":

  Не защото тази власт дойде благодарение на будния украински народ който възстана срещу проруската бандитската власт на Янукович който изби невинни украинци и като видя дебелия избяга като пръдня из гащи и който самите него депутати от украинската рада се отказаха от неговата бандитска партия и се присъединиха към опозицията!

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Борис Тодоров
  Борис Тодоров
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#2] от "Norman Granz":

  Еми той Киев не е спирал бе друже.От 1 месец "целокупна Украйна"воюва срещу 120 000 Славянск и околните селца.От седмица тече финалната фаза на АТО срещу славянск,а най бележития Успех с/у "терористите'' е превземането за 10 ти път на телецентъра на града които е на 10 км от него всъщност а и никой не го брани.Естествено като успехи на киев в АТО могат да бъдат добавени и събитията във Одеса и разстрела на цивилни в мариопул,а да и обстрела на сградата на милицията във града във следствие на който Нац Гвардията изгуби контрола и на този град

  България над всичко!
 29. 29 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#21:"Athanatos"]лично не виждам никаква разлика между Майдана и Източен Майдан!- цитат на коментар #3 от “Милена”

  Не виждаш щото си куха лейка!
  Едното беше за сваляне на продажното правителство - нещо нормално за една демократична държава.
  Другото е за отцепване на територии от тази държава.

  И щото знам че си безкрайно чугунено куха, ще ти дам по-точен пример:
  Едното е като протестите за сваляне на Правителството на ГЕРБ (след които то подаде оставка, за разлика от Янукович);
  А другото е турски части да отцепят Кърджалийска област от България.
  Ако пак не си разбрала, вземи се гръмни! [/quote]
  Хайде, хайде, пак промивки на мозъци. Забрави ли, че искаха олигарсите аут от властта? Кого назначиха след Майдана за губернатори на източните райони? Тези позиви за някой друг Майдан, мистър, не на нас.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на Цензурата не спи
  Цензурата не спи
  Рейтинг: 564 Весело

  [quote#21:"Athanatos"]Не виждаш щото си куха лейка! [/quote]

  Супер аргумент!

  Яценюк е с вързани ръце, армията не се подчинява на заповедите му да се облива с народна кръв, нямна как да накараш войничета да убиват собствените си майки и деца!

  Демократка съм, не признавам двойните стандарти!
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Цензурата не спи
  Цензурата не спи
  Рейтинг: 564 Неутрално

  [quote#29:"opasno_lud"]Забрави ли, че искаха олигарсите аут от властта? [/quote]

  Един от тези олигарси дори е създал собствена частна армия, вече патрулират по улиците на Марианпул!

  Демократка съм, не признавам двойните стандарти!
 34. 34 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1861 Неутрално

  Правилн Дано да ликвидират по- бързо това гнездо на терористи и да изнесат публично имената им.

 35. 35 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 571 Гневно

  [quote#23:"Roger"]До коментар [#10] от "Милена":

  А ти да си чула, че за такива референдуми трябва да има международни наблюдатели, включително от Русия. Дори Путин не призна тези референдуми.
  А щом всеки народ има правото на самоопределяне, ЗАЩО в Чечня и Дагестан нямат това право?! [/quote]
  Само не засягай Чечня! Само не и за там! Като си толкова отворен потърси интервота на българи, били се там като наемници.

 36. 36 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 452 Неутрално

  До коментар [#31] от "Милена":


  [quote#31:"Милена"]нямна как да накараш войничета да убиват собствените си майки и деца![/quote]
  Е, Янукович успя. Или и ти признаваш, че Беркут не са украинци?

 37. 37 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1417 Весело

  Хи, тоя Александр Бородай прилича доста на нашия Станишко.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 38. 38 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 576 Неутрално

  До коментар [#5] от "Roger":

  А от кого е поръчана въпросната "Милена"?
  ЧибуРАША?

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#4:"Анализатор"]А дружелюбния чичко с автомата до него предполагам е председателя на Общинския съвет. [/quote]
  ... пА мно'о прилича на "самоубития" Сашко Белий...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 41. 41 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#4:"Анализатор"]А дружелюбния чичко с автомата до него предполагам е председателя на Общинския съвет.[/quote]
  това е директорът на детската градина. председателят на обкома носи РПГ

  zenrus.ru
 42. 42 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Неутрално

  А тези "республики" Путин защо не ги приюти. Май не може да им плати държавните заплати и пенсиите? Свършиха му паричките, Русия е в рецесия и самите те го признават http://expert.ru/2014/05/7/minfin-v-ekonomike-rossii-za-i-polugodie-ne-isklyuchena-retsessiya/?n=666

  The best way to predict the future is to invent it.
 43. 43 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 507 Гневно

  До коментар [#24] от "Милена":

  Ти наистина не си в час! Никой не избива руснаците в Украйна това са невероятни глупости които чувам! Руснаците си живеят спокойно в Украйна и дори руския е официален и имат си училища културни и информационни центрове имат равни права с всички украински граждани независимо от етническата и религиозната им принадлежност! Жалко за теб ,че си толкова дезинформирана! Тези които искат да унищожат Украйна са проруските терористи финансирани от болшевиките в Москва които избиват украински граждани и отцепват незаконно по украинското и международното право!

 44. 44 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 452 Любопитно

  До коментар [#35] от "opasno_lud":
  Защо да не засягам Чечня? От къде на къде руснаците в Украйна са по-важни от хората в Русия, които искат независимост? Нали другарката сподели, че всеки народ има право на самоопределяне?

 45. 45 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  [quote#36:"Roger"]Е, Янукович успя. Или и ти признаваш, че Беркут не са украинци? [/quote]

  Не "Беркут" са стреляли по демонстрантите в Киев, установи следствена комисия на Върховната Рада http://goo.gl/VyEE60

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 46. 46 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  [quote#35:"opasno_lud"]Само не засягай Чечня! Само не и за там! Като си толкова отворен потърси интервота на българи, били се там като наемници.[/quote]

  Що бе?
  Чеченския народ няма ли право на самоопределение?
  Няма ли право на Освободителна война от завоевателите си?
  Защо за едни може - България от Османската империя - а за други да не може - Чечня от Руската империя?
  С какво чеченците са по-различни от нас?

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 47. 47 Профил на Цензурата не спи
  Цензурата не спи
  Рейтинг: 564 Неутрално

  [quote#36:"Roger"]Е, Янукович успя. Или и ти признаваш, че Беркут не са украинци? [/quote]

  Лично аз гледах, как майдановци палиха търпеливи и невъоръжени полицай! Янукович не ставаше за президент, беше мека Мария, лично е отговорен за нещастията на Украйна!

  А стрелбата вече е ясно кой я е поръчал, американските "експерти", пратени там от ЦРУ! Казаха го доста официални лица, дори един министър от съседна държава!

  Демократка съм, не признавам двойните стандарти!
 48. 48 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3012 Неутрално

  [quote#4:"Анализатор"]Болотов прилича повече на латиноамерикански диктатор, отколкото на кмет. А дружелюбния чичко с автомата до него предполагам е председателя на Общинския съвет.[/quote]
  За Болотов отдавна е обявена "охота" от киевската хунта и затова е заобиколен винаги от охраната си при публичните си изяви. Преди няколко дена успяха да го прострелят със снайпер при засада обаче си оправи и днес при влизането си от Русия е бил задържан от украинските граничари но след намесата на проруските бунтовници е бил освободен и отново е в Луганск.
  До коментар [#4] от "Анализатор":

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 49. 49 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 571 Гневно

  [quote#36:"Roger"]

  До коментар [#31] от "Милена":

  нямна как да накараш войничета да убиват собствените си майки и деца!- цитат на коментар #31 от “Милена”

  Е, Янукович успя. Или и ти признаваш, че Беркут не са украинци? [/quote]
  Лъжец! Невъоръжени полицаи помаха Молотов в зъбите. И Янукович пак не им раздаде оръжие.
  Лъжец! Как не те е срам?!

 50. 50 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#44] от "Roger":

  ... ами Чечня е аФтономна република... Те тиА дветЕ "народни" сакат същото...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 51. 51 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#2:"Norman Granz"]Дори той е разбрал, че това ще бъде катастрофа за Русия и за режима му.[/quote]

  Няма съюзник, както Сталин имаше Хитлер. Двамата диктатори взаимно са се крепяли. СССР е изнасял към вермахта петрол и суровини. Вермахта пък им е продавал оръжия. Добра търговийка са си въртяли. Сталин е поизнесъл и доста жито за вермахта, за сметка на Украйна... Голодомора от 1932-33 съвпада с рекорден износ на жито на СССР. Сега мурзилките наричат украинците ФАШИСТИ.....

  The best way to predict the future is to invent it.
 52. 52 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  Поредната глупост на хунтата в Киев.... Република, няма как да е терористична организация......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Не бива така , това не са терористични организации !Всички знаем , че движенията в Луганск и Донецк са зелени и с "екологична" насоченост обединени в Зелени Еко Републики , вежливите еко федералисти искат да живеят в една голяма Еко Федерация на изток от Украйна ! У нас също има много зелени "еколози" които мечтаят за Евроазийски Екосъюз и лозунга който издигат е назад към природата !

 55. 55 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3073 Неутрално

  [quote#26:"protivbspdpsatak"]тази власт дойде благодарение на будния украински народ който възстана срещу проруската бандитската власт на Янукович който изби невинни украинци[/quote]
  Е колко невинни изби вашия Янукович ?
  И колко марионетката на финансовите пънкари Арсеній Яценюк ?Да не говорим ,че има разстреляни деца с АК от упор и прерязани гърла на цивилни руснаци ,техники които до сега са популярни само за финансирани от запада бунтовници в арабския свят и Сирия !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 56. 56 Профил на Цензурата не спи
  Цензурата не спи
  Рейтинг: 564 Неутрално

  [quote#39:"Athanatos"]Милено,
  Руснаци и украинци са живели там заедно от векове. [/quote]

  Там са живели само руснаци от векове! Тези източни губернии са придадени към Украйна от съветското правителство през 1920 година! Одеса е била винаги руска! Същото е за Донецк, Славянск и поне още 200 града!

  Демократка съм, не признавам двойните стандарти!
 57. 57 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#51] от "virakocha":

  Не си съчинявай на гьотере, жито и метали, да, петрол и оръжие не.... самият Хитлер е имал дефицит от към оръжия... започнал е войната с Полша с само 1000 самолета....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 58. 58 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 507 Весело

  До коментар [#47] от "Милена":

  Ехеее там ли беше???? На колко метра от компютъра? Ставаш смешна!

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 60. 60 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  Вижте добре първата снимка :
  За такава ЦИК- "Централна избирателна комисия" , мечтаят нашите другари и руските агенти у нас ...:))
  Ами така , де ..
  "Избирателна комисия " БЕЗ калашник - каква комисия е !!???

  BIG AL
 61. 61 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 571 Гневно

  [quote#46:"Athanatos"]амо не засягай Чечня! Само не и за там! Като си толкова отворен потърси интервота на българи, били се там като наемници.- цитат на коментар #35 от “opasno_lud”


  Що бе?
  Чеченския народ няма ли право на самоопределение?
  Няма ли право на Освободителна война от завоевателите си?
  Защо за едни може - България от Османската империя - а за други да не може - Чечня от Руската империя?
  С какво чеченците са по-различни от нас? [/quote]
  Абе иди потърси информация, как чеченци се завръщаха в Чечня и изхвърляха като мръсни псета руснаците живеещи там. Българи също, живеещи там. Спят си с децата, влизат 10 брадати и ги изхвърлят на улицата с шамари, който се опъне. От собствените им жилища. Потърси как им промиха мозъците, че всеки руснак е враг, каква касапница е било. Ще ти настърхнат космите под мишниците. Чечня какво било. Американчетата такива ужаси не са виждали от Виетнам насам.

 62. 62 Профил на u.f.o.
  u.f.o.
  Рейтинг: 436 Неутрално

  В допълнение за "разликите между Майдана и Източен Майдан" само искам да добавя:

  - От Киев денонощно излъчваха най-малко 4 онлайн камери.

  - В източна Украйна преследват журналисти, които снимат.

  If you listen to fools, the mob rules
 63. 63 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#56] от "Милена":

  Когда , когда советская уезжайте ???
  Так вольно дьишет там человек - в расийская империя !!!::)

  BIG AL
 64. 64 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  [quote#2:"Norman Granz"]Путин няма да нахлуе в Украйна. Дори той е разбрал, че това ще бъде катастрофа за Русия и за режима му.[/quote]

  За какво му е да нахлува, просто трябва да изчака републиките сами да се присъединят към Русия, без той да се налага да прави нещо. Черната работа ще бъде свършена от Украйна именно чрез подобни неадекватни действия, като обявяването на въпросните републики за терористични.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 65. 65 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#56] от "Милена":

  Ами то и вие от векове живеете в България ..)
  Има руснаци от поне 90 години ..
  И властат ли да ви дадем ???
  Белогвардейците НЕ я искаха, но вие, вие, болшевишките дуняши - сте по настървени ПАК да управлявате Балхарииии...)
  Няма да стане ...:)

  BIG AL
 66. 66 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4029 Неутрално

  [quote#51:"virakocha"]Няма съюзник, както Сталин имаше Хитлер. [/quote]

  Поведението на Путин не спира да ме изумява. Той би трябвало да познава добре историята на Втората световна война, а всъщност не просто повтаря тактиката и грешките на Хитлер, ами ги и задълбочава. Не вижда ли, че е сам срещу света?! На какво разчита? Че ще изолира Русия от световните процеси, ще рискува тотална изолация на страната си, докато принуди руснаците да се самозадоволяват като онези несретници от Северна Корея?

  Предстоят интересни времена...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 67. 67 Профил на Борис Тодоров
  Борис Тодоров
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#30] от "Athanatos":

  В Донецк и Луганск се проведе допитване на народа под формата на референдум,да не беше организиран както трябва ,имаше хаос,но милионни граждани излязоха и гласуваха.Нета е пълен и със видео и снимки.Милиони граждани на Украйна показах червен картон на Киев.Айде са да погледнем Към Киев.Първо правителството там управлява в абсолютно на рушение на Украйнската конституция,не е избрано със необходимото мнозинство,всяко заседание на радата ,всеки закон е неконституционен,защото няма необходимито мнозинство.Извърши се промяна във конституцията и то решителна за бъдещето на Украйна без необходимото мнозинство.В Киев се готвят за избори на фигура коята ще има само представителни функций,и въпреки това един от основните кандидати заплашва,че ако противника и спечели излиза на война срещу него.Разни олигарси назначавани от Киев се превръщат във феодали и си правят частни армии. Вие смятате ли,че власта във Киев е читава и демократична и ще донесе просперитет на Украйна?

  България над всичко!
 68. 68 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#53:"Bacillus_Bulgaricus"]Киев скрыл факт о тысячах погибших[/quote]

  милионых направо

  Вчера като падна новия пропаганден сателит сега как ви доставят опорните точки?

  The best way to predict the future is to invent it.
 69. 69 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#62] от "u.f.o.":

  ... има снимки... има и видео... но са мно'о "неудобни" за"свободните медии"... У тубата са изтрити почто пол'вината снимки от Одеса... За Мариупол- също. И не врЪви да са опровергават на живо и със снимки И.Д-тата и наставниците им.

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 70. 70 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 507 Гневно

  До коментар [#56] от "Милена":

  Ако се върне още по назад тези територии са си български! Нещо да кажеш! Трябва ли сега в 21 век да се бием за връщане на територии и да проливаме невинна кръв както правят сега руските терористи???!!!Русия през 90-те години когато Украйна обяви независимост и предаде ядрения си арсенал се ангажира и подписа договор за териториалната цялост на страната! Сега терориста Путин обаче най-брутално наруши този договор и присъедини незаконно със сила и фалшификации Крин и сега иска да заграби още територии от източните райони на Украйна! Но мръсният му номер вече не минава а и парире му свършиха и Русия в момента е до стената притисната от запада и финансовата криза!

 71. 71 Профил на meet
  meet
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#20:"opasno_lud"]Вие, янките значи смятате, че да се прави преврат и да се слага удобно за вашата политика правителство за нещо съвсем нормално?[/quote]
  Що за лъжа можа да кажеш?
  Правителството на Яценюк беше избрано от Върховната Рада.
  В гласуването участваха и депутатите от Партията на регионите.
  Какви янки ти се превиждат.Нека да сме обективни.

 72. 72 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3012 Неутрално

  [quote#62:"u.f.o."]В допълнение за "разликите между Майдана и Източен Майдан" само искам да добавя:

  - От Киев денонощно излъчваха най-малко 4 онлайн камери.
  [/quote]
  Малко трудно ще стане в Източна Украйна защото нацгвардията разстрелва за удоволствие мирни жители и журналисти.
  До коментар [#62] от "u.f.o.":

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 73. 73 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Винаги и НАВСЯКЪДЕ комунистите - болшевики идват на власт - като ТЕРОРИСТИЧНА , сталинова , организация !!!
  Винаги ...:)
  По принцип се крият в шумата , но когато се почувстват силни и САМО те са с калашници - следва ТЕРОРА им ...
  История ....

  BIG AL
 74. 74 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 452 Неутрално

  До коментар [#50] от "dzwer":

  Между независимост и автономна република има голяма разлика. И пак напомням, че като обявиха резултатите от този фалшив референдум веднага поискаха да се присъединят към Русия

 75. 75 Профил на meet
  meet
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#16:"comandante"]А ООН няма ли обяви хунтата в Киев назначена само от Обама за терористична? [/quote]
  Естествено това твърдение не е верно

 76. 76 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 507 Гневно

  До коментар [#67] от "Борис Тодоров":

  С автомати зад гърба така ли гласуваха???? Ха,ха,ха... Пореден наивник!!!!

 77. 77 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1417 Весело

  [quote#11:"spoko"]"Дневник",лъжете,като дърти цигани!(коментара беше изтрит,заради обидни квалификации) [/quote]

  Ще го изтрият, разбира се. Не се казва "дърти цигани", а "роми в напреднала възраст"*. Учи новговор, ще ти трябва.

  *Взаимствано от колегата Blood Red Skies

  [quote#17:"Blood Red Skies"]ром в напреднала възраст[/quote]


  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 78. 78 Профил на Цензурата не спи
  Цензурата не спи
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Със сила и проливане на кръв незаконната власт няма да има успехи, с упоритостта си да не зачитат исконните интереси на източна Украйна само ускоряват разделянето на страната Украйна!

  От 2 дни правят "кръгла" маса в Киев, поканили са удобни на тях "представители". Не разрешиха на Щайнмайер да посети мястото на клането в Одеса!

  Демократка съм, не признавам двойните стандарти!
 79. 79 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#66:"Norman Granz"]Поведението на Путин не спира да ме изумява. Той би трябвало да познава добре историята на Втората световна война[/quote]

  Според мен точно затова споснорира разни крайно десни вресльовци в Европа. Иска да запали Европа, обаче....

  The best way to predict the future is to invent it.
 80. 80 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4120 Неутрално

  [quote#56:"Милена"]Там са живели само руснаци от векове! [/quote]
  Цялата планета е Руска! И Луната че и Марс скоро също ще станат такива!

  klimentm
 81. 81 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 452 Неутрално

  [quote#56:"Милена"]Одеса е била винаги руска! Същото е за Донецк, Славянск и поне още 200 града![/quote]
  Ми да ги дадем на Русия тогава. А пък земите от Урал на изток- на Монголия и Китай. Векове преди да се появи Русия тази територия е била тяхна. Ако трябва да следваме твоята логика, де.

 82. 82 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#64:"Bacillus_Bulgaricus"]За какво му е да нахлува, просто трябва да изчака републиките сами да се присъединят към Русия, без той да се налага да прави нещо. [/quote]

  Ами хайде де, една седмица мина. С Крим беше много чевръст.

  The best way to predict the future is to invent it.
 83. 83 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 507 Гневно

  До коментар [#64] от "Bacillus_Bulgaricus":

  Само,че денги нет! И Путин полека лека започва да изтрезнява!Номерът този път не минава,защото много се е надценил човечеца Путя!

 84. 84 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1420 Весело

  Говори се, все по-усилено, че Лилипута
  "отказался от вторжения в Украину. Причина - идиотизм спецслужб.
  И именно они УБЕДИЛИ ПУТИНА В ТОМ, что украинцы будут встречать русских освободителей танцами и бабами, галушками и частушками, хлебом и солью.Но тут ему коллеги показали объктивную статистику: в Крыму мечтают о России 37% населения (преимущественно пенсионеры), не менее 23% категорически против РФ, остальные в пассиве - чья возьмёт, с тем и будут. Вот после этого у Владимира Владимировича и начались траблы со здоровьем и психикой."
  http://uainfo.org/yandex/322749-putin-otkazalsya-ot-vtorzheniya-v-ukrainu-prichina-idiotizm-specsluzhb.html

  nemo malus felix, minime corruptor.
 85. 85 Профил на Цензурата не спи
  Цензурата не спи
  Рейтинг: 564 Неутрално

  [quote#67:"Борис Тодоров"]Извърши се промяна във конституцията и то решителна за бъдещето на Украйна без необходимото мнозинство[/quote]

  Тези просто си взеха една стара удобна за тях Конституция! Нямаше Велика Рада, просто с указ на хунтата си смениха основния закон!

  За да се смени Конституция се иска Референдум на народа на Украйна, няма как да се позоват на една сменена от хунтата конституция!

  Демократка съм, не признавам двойните стандарти!
 86. 86 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#13:"protivbspdpsatak"]Да ама не! Дават шанс на хунтата в Москва! Тези по украинското и международното право са терористи и трябва да бъдат ликвидирани! Никакви преговори с терористи! Украйна е в правото си да ги преследва и ликвидира след като тези проруски терористи се опитват с въоръжени действия да откъсват територии от страната![/quote]

  БЪЛГАРИНО, току що плю на делото на българските революционери! Викаш, били са терористи и Османската империя е била в правото си?

 87. 87 Профил на meet
  meet
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Истинското разчистване на сметките ще започне след изборите.
  Да не забравяме че се изчакват и изборите в ЕС.
  Каквото и да става вероятно ще става след това.

 88. 88 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 571 Гневно

  [quote#71:"europa_bg"]Вие, янките значи смятате, че да се прави преврат и да се слага удобно за вашата политика правителство за нещо съвсем нормално?- цитат на коментар #20 от “opasno_lud”

  Що за лъжа можа да кажеш?
  Правителството на Яценюк беше избрано от Върховната Рада.
  В гласуването участваха и депутатите от Партията на регионите.
  Какви янки ти се превиждат.Нека да сме обективни. [/quote]
  Как какви, ами като онази според чиито разбирания за новата власт в Киев, точно същите лица и поеха властта.
  Хайде сега ми кажи, че са нямали срещи и със лидерите на неонацистите, да ти се измея открито в лицето.
  Косово с Тачи беше същият сценарий. Само, че сега Путин е тарикат и не се връзва на провокациите. Не били свързани с Украйна. Кой ли не се изреди от администрацията им от "Независимост" насам.
  Били законо избрани. Колко украиинеца гласуваха за Яйценюк и Турчинов на последните избори, че сега представляват украинския народ?
  Писна ни от вашите революции. Yankees GO HOME!!!

 89. 89 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 507 Гневно

  До коментар [#78] от "Милена":

  Канят умерени представители от източна Украйна,а не въоръжени с тежко о леко въоръжение терористи финансирани от Москва! Има едно правило с терористи не се преговаря! Запомни го тов добре и друг път не пиши глупости!

 90. 90 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 452 Весело

  До коментар [#49] от "opasno_lud":

  Да бе, те палките, водните оръдия, автоматите... не са оръжия!

 91. 91 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1417 Весело

  [quote#68:"virakocha"]Вчера като падна новия пропаганден сателит сега как ви доставят опорните точки? [/quote]

  Информацията е от сайта "The Kiev times", който е... познай? Украински. Хихик...

  http://thekievtimes.ua/society/373495-kiev-skryl-fakt-o-tysyachax-pogibshix.html

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 92. 92 Профил на meet
  meet
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#13:"protivbspdpsatak"]Украйна е в правото си да ги преследва и ликвидира след като тези проруски терористи се опитват с въоръжени действия да откъсват територии от страната![/quote]
  +
  ++
  +++

 93. 93 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#10] от "Милена":

  Не е имало въоръжен преврат в Украйна. Новото правителство беше излъчено от легитимно избран парламент, след като Янукович избяга.
  Никой не е забранил на НИКОГО в страната да говори руски. Включително и в новото правителство има министри, които говорят руски, вместо украински.
  Сменете опорните точки - тези са опровергани отдавна.

 94. 94 Профил на Цензурата не спи
  Цензурата не спи
  Рейтинг: 564 Любопитно

  [quote#93:"persifedron1"]Никой не е забранил на НИКОГО в страната да говори руски.[/quote]

  Един от първите декрети на хунтата беше за Един народ един език, с който се забраняваше да се говори руски! Реваншистите с това си минираха успеха, естествено после отмениха декрета, но поразията вече беше сторена!

  А кой забрани всички украински канали, излъчващи на руски език? Путин?

  Демократка съм, не признавам двойните стандарти!
 95. 95 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#57:"boby1945"]Не си съчинявай на гьотере, жито и метали, да[/quote]

  Значи потвърждаваш, че Сталин е изнасял жито и за Вермахта. Взел го е от Украйна, впоследствие са умрели от глад милиони. Сега им казвате фашисти.

  The best way to predict the future is to invent it.
 96. 96 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#90:"Roger"]

  До коментар [#49] от "opasno_lud":

  Да бе, те палките, водните оръдия, автоматите... не са оръжия! [/quote]
  Кои автомати? Палките и водните оръдния не ползваха ли и в Брюксел преди 2 дена, като искаха да разберат какво представляват преговорите по ТТIP? Набивай си тезите на някой друг, на мен не ми минават!

 97. 97 Профил на meet
  meet
  Рейтинг: 402 Весело

  До коментар [#88] от "opasno_lud":
  Янукович избяга най-позорно.Все някой трябваше да застане начело на страната.Имаше гласуване в Радата.Това е хронологията.Относно срещите който визираш:всеки има право да се среща с когото си иска и ти не си човека който ще забраниш това да става.Като не ти харесва в Европа,отивай да живееш в Северна Азия

 98. 98 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#93:"persifedron1"]

  До коментар [#10] от "Милена":

  Не е имало въоръжен преврат в Украйна. Новото правителство беше излъчено от легитимно избран парламент, след като Янукович избяга.
  Никой не е забранил на НИКОГО в страната да говори руски. Включително и в новото правителство има министри, които говорят руски, вместо украински.
  Сменете опорните точки - тези са опровергани отдавна.
  [/quote]
  Абе, ей, вчера пак в Киев искаха да линчуват един отказал се кандидат-президент. Разбиха му колата както си беше вътре и му метнаха Молотов вътре. Каква е тая демокрация там бе?

 99. 99 Профил на Борис Тодоров
  Борис Тодоров
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#61] от "opasno_lud":

  тая опорна точка за чечня доказва колко неинформирани са някой във форума и как повтарят като папагали опорни точки.Чечня е реално независима от 1992 година.Веднага след излизането и от РФ започват масови кланета на цивилни руснаци.За по малко от година над 2 милионна руснаци са изклани,превърнати във живи роби и отведени в планините,малцина са щастливците успели да се доберат до руската граница,и то не само руснаци са клани там.Елцин вкарва войски който изтегля след 2 години напълно безсмислена война срещу щедро подкрепяните със оръжие,пари и хора от СА,Турция и прочее нохчи.Чечения става независима.Превъща се във уахабитско убежище и нарко депо.От чечения се извършват непрестанни набези над околните държави.2-рата война започва не Русия ами Чечня като нахлува във съседен Дагестан.Вземете малко да четете а не само да тролите тука със откровенни глупости.Айде са очаквам да почнат одите горките демократи чеченци от 90-те

  България над всичко!
 100. 100 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1420 Весело

  Наскоро четох някъде психологическо изследване върху агресията на Русия спрямо Украйна. Науката показва част от причините, руснаците са психично болни, по наше му -смахнати и за да не се скапят съвсем, насочват комплексите си към първия попаднал му под ръка, задължително много по-слаб :
  "Массовой агрессией против Украины россияне спасают свою разрушенную Путиным психику"
  Например за фашизирането на Русия от лилипута:
  "1. ПРОЕКЦИЯ. «Приписывание другому лицу чувств и намерений, которые коренятся в самом человеке» (цитирую по Фрейджеру и Фрейдимену). То есть – вот живу я в стране, руководство которой уже более десятилетия последовательно насаждает фашистскую идеологию. Если я люблю свою страну (а порядочному человеку вроде как положено), я должен признать, что поддерживаю фашизм. Признать я этого не могу никак, ибо как после этого в глаза себе в зеркале смотреть? Поэтому я придумаю неких фашистов не у себя под боком, а где-то снаружи, буду с ними бороться, размахивая георгиевской ленточкой – и превращусь в своих глазах в великого антифашиста. Ну согласитесь – Россия для достижения поставленных целей могла обвинить Украину в чем угодно, а выбрала именно фашизм: выковыряла, так сказать, из своего глаза бревно и швырнула его через границу…"
  http://news.eizvestia.com/news_abroad/full/552-massovoj-agressiej-protiv-ukrainy-rossiyane-spasayut-svoyu-razrushennuyu-putinym-psihiku
  nemo malus felix, minime corruptor.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK