"Самоубийството на Украйна" бе разиграно на детско ревю в Москва

"Самоубийството на Украйна" бе разиграно на детско ревю в Москва


Сценка, разиграна от деца по време на модно изложение в Москва, предизвика остри реакции в няколко руски медии заради използването им за политическа демонстрация.


Това става по време на експото за шапки и аксесоари за глава CHAPEAU–2014, в рамките на което има и конкурс за млади таланти " Шапенок".


Пърформънса "Децата на света против войната" е на 10-годишната Алита Андришевская, която се появи в ролята на Украйна.
Облечени в рокли като националните знамена и с шапки във формата на забележителности на още 8 държави, момичетата излизат едно по едно. Но неизвестно как на Андришевская, носителка на титлата "Мини-мис Москва 2012", й хрумва всички те да носят пистолети и автомати и да ги насочат към публиката.


Когато идва реда на Украйна, тя се спира, насочва пистолета към Русия и САЩ, замисля се и опира дулото в слепоочието си. Останалите протягат ръце да я спрят и спасят.


Накрая излиза малко момиченце, облечено като ангел, което събира оръжията. През това време певица пее любовния рефрен "Никой друг не ме разбира като теб. Никой друг не може да ме прегърне като теб. Никой друг не може така, както ти, да ме убие и спаси."Журналистката Ксения Ларина пита дизайнера Слава Зайцев, патрон на събитието, дали видяното му е харесало. "Този "спектакъл" изглежда никого не възмути. В социалните мрежи цари пълен възторг и умиление от родителите и организаторите."


Уляна Брют, която е PR директор на Модна къща Slava Zaitsev, написа във "Фейсбук": "Седяхме в залата, втрещени от случващото се на подиума. Не бяхме гледали репетициите и водещият каза всичко, което мисли и казва шефът. Какво трябваше да направим? Да изскочим на сцената? Това е нереално, извинявайте. Освен това в този момент бяхме тотално шокирани."


"Самоубийството на Украйна" бе разиграно на детско ревю в Москва


Брют директно обвинява за случилото се амбициите на родителите на Алита Андришевская и допълва: "Анонсът към колекцията й беше, че в нея няма никакви политически намеци. Кажете ми може ли 10-годишно дете да направи това без помощ от възрастните? Не. Те идеално го разбират. Това е евтин пиар и е отвратително. А евтин пиар с деца е гнусно и мерзко.


Другари възрастни, имащи отношение към показаното, ще се опитам да подбера цензурни думи, макар че не ги намирам. Ще ви кажа само едно, което не съдържа такива думи – съжалявам ви."


"Самоубийството на Украйна" бе разиграно на детско ревю в Москва

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK