Какво постигна и какво не постигна НАТО в Уелс

Какво постигна и какво не постигна НАТО в Уелс

© Pool, ReutersСрещата на НАТО в Уелс доведе до създаване на план за защита на източноевропейските членове на алианса от новата заплаха от Русия, подновяване на задължението за увеличаване на разходите за отбрана и зараждане на коалиция за борба срещу "Ислямска държава", пише "Ройтерс".


Независимо от всички заявки обаче, засега НАТО не успява да разреши конфликта в Източна Украйна, а Западът изглежда много далеч от създаване на единна стратегия в конфликта срещу "Ислямска държава". След не особено успешна операция в Афганистан, новите заплахи може да станат шанса на алианса да докаже отново важността си за сигурноста на Запад. 


Все още не са ясни обаче подробностите около новите сили за бързо реагиране на НАТО или мерките, с които ще бъде постигнато разходването на поне 2% от БВП за отбрана от всички страни членки, а има много предизвикателства пред постигането на тези цели.
НАТО прие "План за готовност за действие", чиято цел е да защиата страните в Източна Европа, които се присъединиха към алианса през последните 15 години. Той включва модернизиране на армиите, разместване на техника и запаси, постоянни въздушни патрули и редовно провеждане на учения на тяхна територия.


Ще бъдат създадени и сили за бързо реагиране, които ще могат да бъдат разполагани навсякъде по земното кълбо в рамките на дни. Тези мерки обаче не се и доближават до постоянното присъствие на натовски войски, които искаха Полша, Естония, Латвия и Литва. 


Силите за бързо реагиране ще бъдат създадени от вече подготвени военни на различните страни членки и ще имат право да действат извън територията на страните от НАТО, стига да получат единодушното решение на всички държави от алианса.


Много анализатори са на мнение, че основната заплаха за сигурността на НАТО не е руската военна мощ, а постоянната нестабилност на бившите съветски държави, които днес са "буферна зона" между НАТО и Русия.


Предвид че лидерите на алианса не са готови на военна намеса след грубите интервенции на Русия в Украйна и Грузия, то им остават единствено икономическите санкции и политическата изолация като методи за влияние. Независимо от зависимостта си от руския газ и загубите от прекъсването на търговията с Москва, ЕС прие четвърта вълна санкции, които, въпреки че нанасят щети на руската икономика, не успяват да разубедят Владимир Путин да се откаже от политическия си курс.


Петро Порошенко от своя страна получи достатъчно обещания за подкрепа и беше достатъчно разумен да не заяви гласно желанието на Украйна за членство в НАТО. Президентът намекна, че част от съюзниците са обещали въоръжение и помощ в обучението на украинската войска и разузнаване. Вероятно за такива действия е прекалено късно – решението на Путин да подкрепи примирието в Източна Украйна най-вероятно сочи, че е постигнал целите си в региона, а НАТО не може да направи нищо, за да възстанови на Украйна териториите, откъснати от сепараторите. 


Част от ръководството на НАТО е на мнение, че ако бъде избегнат военен конфликт, времето е на страната на алианса, тъй като Руся се намира в икономически, политически и демографски упадък. Те са на мнение, че хаосът в Близкия Изток е значително по-голяма заплаха за сигурността на Запада.


По тази причина в Уелс беше създадена коалиция от 10 държави, която да се справи с "Ислямска държава". Част от държавите ще извършват въздушни удари, други ще подкрепят кюрдите и другите групи, които се противопоставят на ислямстите. На този етап стратегията на НАТО не включва изпращане на наземни сили, най-веят поради спомените от дългата и тежка война в Ирак


Президентът Обама пое задължение да унищожи "Ислямска държава", но част от европейските съюзници на САЩ се опасяват, че това е прибързано. Те виждат ключовите фактори в конфликта в отслабеното управление в Багдад и влиянието на околните арабски държави, които в миналото положиха значителни усиля, за отслабят шиитското управление и да подпомогнат радикалните сунистски групи в Ирак и Сирия.


НАТО като организация няма да вземе участие в бойни действия, но може да възстанови ученията си заедно с иракската войска. В случая алиансът ще послужи като източник на ресурси, които САЩ ще ползват, за да се борят срещу "Ислямска държава".

Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  Това, което не постигна НАТО, ще постигнат мощните икономики на ЕС и САЩ. На озъбената сабака ще й бъдат избити зъбките. За да поддържаш армия, трябват деньги

  The best way to predict the future is to invent it.
 2. 2 Профил на dobrosurdechen
  dobrosurdechen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Че вие какво очаквахте от НАТО? Не виждате ли, че Русия сама може да се справи с него без особени усилия. Сума ти въоръжени до зъби страни трепетушкат като трепетлика пред Руската мечка.

 3. 3 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Всяко ново начало е трудно,но при желание и упоритост всичко става.НАТО ще защити своите членове в случай на нужда.

 4. 4 Профил на dobrosurdechen
  dobrosurdechen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#1] от "Большая Советская Мизерия":

  Намерили са ги парите.

  https://www.youtube.com/watch?v=72vZuCSNr1o

 5. 5 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 374 Весело

  С една дума...ако Путин и ИДИС ги нямаше трябваше да ги създадем

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 6. 6 Профил на dobrosurdechen
  dobrosurdechen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Ей ся ще видите колко е "могъща" американската икономика. Като започнат да снабдяват ЕС с нефт и газ, САЩ ще бъдат заляни от паникуващи тълпи. Точно като по филмите, да.

 7. 7 Профил на 123
  123
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#4] от "dobrosurdechen":
  Те намериха преди 70 години едни пари от Български държавен резерв, 24 тона злато.
  Знаем ги техните "НАМИРАНИЯ".

  Kолко българи са нужни, за да завинтят една крушка? Трима. Един, който да я смени и двама, които да спорят колко старата е била по-добра.
 8. 8 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 527 Весело

  "тъй като Руся се намира в икономически, политически и демографски упадък."

  Ами...не думайте...

  И НАТО-то я сринаха Русията

 9. 9 Профил на sss700431
  sss700431
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Как ще бъде унищожена Ислямска държава , като такава ключова страна в НАТО , като Турция отказва да подпише споразумение за създаване на фронт срещу джехадистите. Причините за това са ясни, обаче това не помага за ликвидирането на тази световна язва. Има много път да се извърви докато държавите от НАТО , загърбят своите тесни интереси и осъществят истинската солидарна отбрана на всички страни от алианса.

 10. 10 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Тъжната истина е, че НАТО нищо не постигна. И той върви по пътя на Евросъюза и безучастно наблюдава как един тиранин се гаври с политиката, морала и изобщо с всичко човешко. Уви, НАТО се умилква с Русия, вместо да й строши тиквата.

 11. 11 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  [quote#2:"dobrosurdechen"]Не виждате ли, че Русия сама може да се справи с него без особени усилия[/quote]

  С Грузия

  The best way to predict the future is to invent it.
 12. 12 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  [quote#8:"Колкото и да търкате, все тая."]"тъй като Руся се намира в икономически, политически и демографски упадък." [/quote]

  Кое не е вярно, ватенке?

  The best way to predict the future is to invent it.
 13. 13 Профил на марулко
  марулко
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Разногаласията в НАТО са очевидни и това дава възможност на Путин да си разиграва коня.

 14. 14 Профил на ujz56308729
  ujz56308729
  Рейтинг: 8 Неутрално
 15. 15 Профил на марулко
  марулко
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#9] от "sss700431":
  Структура като ислямска държава за съжаление не може да бъде унищожена с въздушни удари и изпращане в атака на орда кюрди.Риска да продължи разрастването и е огромен, нищо чудно и Асад да се превърне от тиранин в борец за демокрация /пред алтернативата ИДИЛ/.

 16. 16 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Какво постигна НАТО: 2% от БВП за американско оръжъе.
  Какво не постигна НАТО: 3% от БВП за американско оръжие.

  Евроатлантида
 17. 17 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 531 Любопитно

  НАТО може ли чрез разузнаването си, което както знаем подслушва цял свят - да разбере КОЙ финансира Ислямска държава и да наложи санкции над страните финансиращи я.
  Нали няма наивници, които смятат, че ислямистите са ей така групичка, създадена с някое и друго милионче, намерени на пазара в Рияд?

 18. 18 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 374 Весело

  "тъй като Руся се намира в икономически, политически и демографски упадък."
  От който ние всячески ще и пречим да се измъкне....защото сме приятели на руския народ и искаме да му донесем добро и демокрация. Е разбира се хубавите неща струват скъпо, но пък руския народ има с какво да плати...
  Мда... Истината е на страната на по-силния, следователно истината е сила и силата е истина...

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 19. 19 Профил на dobrosurdechen
  dobrosurdechen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#17:"Walter_White"]НАТО може ли чрез разузнаването си, което както знаем подслушва цял свят - да разбере КОЙ финансира Ислямска държава и да наложи санкции над страните финансиращи я.[/quote]

  Може, ама само на филм. И то, ако Брус Уилис се съгласи да играе в главната роля.

 20. 20 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 680 Неутрално

  До коментар [#17] от "Walter_White":

  Не е нужно да си НАТО или ЦРУ за да знаеш откъде идва финансирането на ИД. Проблемът е че от същото място идва и петролът на САЩ

  Евроатлантида
 21. 21 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Като гледам по горния текст - много общи приказки са се изговорили. Интересно как ще задължат Германия и Франция да дигнат до 2% военните разходи, след като миналата седмица двете страни категорично заявиха, че няма да увеличават военните си бюджети.

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 22. 22 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  [quote#1:"Большая Советская Мизерия"]Това, което не постигна НАТО, ще постигнат мощните икономики на ЕС и САЩ. [/quote]

  Абсолютно вярно, съгласен съм. Целта е Русия да бъде смачкана, без да загине нито един войник от бяла държава. Това вече е постигано веднъж, и то срещу много по-силен противник - могъщия СССР.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  [quote#18:"graoveca"]руския народ има с какво да плати... [/quote]

  С още по-голяма подкрепа за путин, канечна.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  [quote#2:"dobrosurdechen"]Не виждате ли, че Русия сама може да се справи с него без особени усилия. Сума ти въоръжени до зъби страни трепетушкат като трепетлика пред Руската мечка.[/quote]

  Ако това беше вярно, един долар щеше да струва 40 рубли, а е точно обратното.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 25. 25 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  [quote#6:"dobrosurdechen"]САЩ ще бъдат заляни от паникуващи тълпи. [/quote]

  Йода, ти май българския започна да забравяш?

  Или си ... както обикновено?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 26. 26 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#1:"Большая Советская Мизерия"]На озъбената сабака ще й бъдат избити зъбките[/quote]
  Струва ми се, че стратегията на НАТО е да чака сами да им изпадат зъбите. То не останаха много

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 27. 27 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#2:"dobrosurdechen"]Сума ти въоръжени до зъби страни трепетушкат като трепетлика пред Руската мечка.[/quote]
  Така ли разправят на партийното събрание? ха-ха, сигурно е много весело там?

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 28. 28 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#18:"graoveca"]Е разбира се хубавите неща струват скъпо, но пък руския народ има с какво да плати... [/quote]
  Да, с долните си гащи и партенки. Друго не остана

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 29. 29 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  [quote#26:"lazy_and_sleepy"]стратегията на НАТО е да чака сами да им изпадат зъбите.[/quote]

  Стратегията на НАТО е постепенно Русия да изостане още повече от развития свят и да се задуши в собствените си проблеми: обезценяване на валутата, намаляващи приходи от експорт (освен полезни изкопаеми и оръжие за третия свят Русия не изнася почти нищо), недоимък, черна борса, а да не забравяме и санкциите, които Кремъл налага на населението.

  После един случайно възникнал руско-китайски конфликт ще реши окончателно проблема.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 30. 30 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4924 Неутрално

  [quote#18:"graoveca"]защото сме приятели на руския народ и искаме да му донесем добро и демокрация.[/quote]
  Единственото, което искаме от руския народ, е да не се занимава с нас и да ни остави да си живеем живота без братската му прегръдка.

  Gunter glieben glauchen globen
 31. 31 Профил на dobrosurdechen
  dobrosurdechen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Това на снимката не го разбирам. Всичките седнали около масата на чаша студена вода. Американска работа. Няма какво да си боднеш за мезе. То и питиета не виждам. Аз обичам да седна на маса с приятни хора, ама софрата да се огъва от питиета и мезета. А така на празна софра какво можеш направи?

 32. 32 Профил на dobrosurdechen
  dobrosurdechen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Абе, защо на снимката всички гледат към Порошенко? Да не са му сипали нещо в чашата?

 33. 33 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#28] от "lazy_and_sleepy":

  [quote#28:"lazy_and_sleepy"]Да, с долните си гащи и партенки. Друго не остана[/quote]

  Сигурно е така, кой съм аз, че да противореча на такова аргументирано мнение... Много се извинявам, но тъй като "истината е на страната на по-силния, следователно истината е сила и силата е истина..." нека тогава "Силата да бъде с вас".

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 34. 34 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3205 Неутрално
 35. 35 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  [quote#30:"Blood Red Skies"]Единственото, което искаме от руския народ, е да не се занимава с нас и да ни остави да си живеем живота без братската му прегръдка.[/quote]

  За да постигнем това, е нужно Путин да подразни още малко Европа и Щатите, та да му дръпнат поредна желязна завеса.

  Само че тоя път Кремъл ще е от едната страна, а ние - от другата.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 36. 36 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#34] от "deribeev":

  Дерибеев, не чети статистиките както дяволът - евангелието. За последните 20г, русия губи между 200 - 900 000 човека на година!

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 37. 37 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#29:"Norman Granz"]После един случайно възникнал руско-китайски конфликт ще реши окончателно проблема. [/quote]

  Нали. И китайците като пипнат ресурсите на Сибир, вас, американчетата, нищо добро не ви чака.

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 38. 38 Профил на dobrosurdechen
  dobrosurdechen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#37:"Репей"]И китайците като пипнат ресурсите на Сибир, вас, американчетата, нищо добро не ви чака. [/quote]

  Откъдето и да я погледнеш работата- и така, и иначе- нищо добро не ги чака. Русия набира ръст и тръгва да мачка наред. А и половината човечество е с нея. Я ги сметнете колко човека са тия в БРИКС и каква територия обхващат.

 39. 39 Профил на Heimatarbeiter
  Heimatarbeiter
  Рейтинг: 376 Весело

  [quote#2:"dobrosurdechen"]Че вие какво очаквахте от НАТО? Не виждате ли, че Русия сама може да се справи с него без особени усилия.[/quote]

  Като го умори от смях ли?


  [quote#6:"dobrosurdechen"]Като започнат да снабдяват ЕС с нефт и газ, САЩ ще бъдат заляни от паникуващи тълпи.[/quote]

  И започва зомби-апокалипсиса!


  [quote#31:"dobrosurdechen"]Американска работа. Няма какво да си боднеш за мезе. То и питиета не виждам. Аз обичам да седна на маса с приятни хора, ама софрата да се огъва от питиета и мезета.[/quote]

  Друго си е да бистриш световната политика на пейката пред блока с наборите, шльокавица, туршия и пламенни спомени по младостта, докато не стане време за лягане.

 40. 40 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3284 Любопитно

  До коментар [#24] от "Norman Granz":


  [quote#24:"Norman Granz"]един долар щеше да струва 40 рубли, а е точно обратното. [/quote]
  Демек - една рубла струва 40 долара...

 41. 41 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  [quote#38:"dobrosurdechen"]Я ги сметнете колко човека са тия в БРИКС и каква територия обхващат.[/quote]

  И всеки бразилец, южноафрикански бантустанец, китаец, иранец, индус, венецуелец и т.н. единодушно подкрепя джуджето, нали? Остава и да приемат православието...


  Наистина не знам откъде ви намират такива, наистина ми е трудно да си представя какво правите в реалния си живот, за да напълните тумбака. Аз лично теб бих те наел единствено за шут - когато имам гости, да ги веселиш с идиотщините си.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 42. 42 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3284 Неутрално

  До коментар [#32] от "dobrosurdechen":


  [quote#32:"dobrosurdechen"]защо на снимката всички гледат към Порошенко?[/quote]
  Чакат да им подари по едно шоколадче...

 43. 43 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  [quote#40:"Доби Велков"]една рубла струва 40 долара...[/quote]

  Точно обратното, всъщност. Лапсус.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 44. 44 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4924 Неутрално

  [quote#38:"dobrosurdechen"]Русия набира ръст и тръгва да мачка наред. А и половината човечество е с нея. Я ги сметнете колко човека са тия в БРИКС и каква територия обхващат. [/quote]
  Прав си. Просто виждам как индийци и бразилци тръгват на бой в защита на Матушка Рус!

  Gunter glieben glauchen globen
 45. 45 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  [quote#44:"Blood Red Skies"]Просто виждам как индийци и бразилци тръгват на бой в защита на Матушка Рус![/quote]

  Представи си каква му е каша в главата...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 46. 46 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3284 Весело

  До коментар [#43] от "Norman Granz":


  [quote#43:"Norman Granz"]Точно обратното, всъщност. Лапсус. [/quote]
  Приема се...

 47. 47 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 527 Весело

  [quote#12:"Большая Советская Мизерия"]Кое не е вярно, ватенке? [/quote]

  Кое пък е вярно бе дървеняк ?

 48. 48 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1193 Неутрално

  [quote#38:"dobrosurdechen"]Русия набира ръст и тръгва да мачка наред.[/quote]

  Kazakhstan greatest country in the world all other countrys are run by little girls.
  Kazakhstan number one exporter of potassium!
  .....

  М/у другото и Казахстан вече мина в орбитата на единствената сериозна страна в БРИКС и това не е рАссия, а ней-нейният най-голям проблем

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 49. 49 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1214 Неутрално

  НАТО трябва да го оглави Плевнелиев.
  Ех,какво НАТО ще стане!

 50. 50 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#41] от "Norman Granz":

  И ще пеят:
  "По долинам и по гором,
  шла дивизия вперед!"

 51. 51 Профил на biramore
  biramore
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#1] от "Большая Советская Мизерия":

  Преди ВСВ най-могъщата икономика в Европа е била Германската. По време на ВСВ Германската икономика обхваща на практика цяла западна и голяма част от източна европа. Знаем как свърши ВСВ.

 52. 52 Профил на biramore
  biramore
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#8] от "Колкото и да търкате, все тая.":

  По интересното е каква ли е демографската ситуация в ЕС и САЩ? Мисля че в САЩ са с положителен прираст. То и в България има етноси с положителен прираст в същност.

 53. 53 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  До коментар [#51] от "biramore":

  Ако нямаше лендлийз руснаците щяха да изядат дървото. Русия е 2% от световната икономика. Противниците им държат над 50%. Как я виждаш тази работа? Само не намесвай Китай. Той е най-голямата опасност за Русия....

  The best way to predict the future is to invent it.
 54. 54 Профил на biramore
  biramore
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#10] от "Дяволът членува в БСП и ББЦ":

  Има един филм - правен от американец за това какво точно се случва в Крим. По аналогия - може да се окаже че срещу сепаратистите воюват и откровенни нацисти.
  А последните няколко века - всеки дето опитва да строши главата на Росия остава със строшена глава. Може би е редно поне малко да се поучим от историята?
  И да, има един съществен момент - руснаците са готови да мрат за страната си, и са добре обучени да помагат на враговете си да мрат за техните страни.
  Колко % от населението на България е готово да мре за България (и за благото на всички наши любими депутати и политици) и колко % от населението на страната има въобще някакво подобие на военна подготовка?
  В смисъл твоята военна подготовка на какво ниво я оценяваш? Щото аз за последен път стрелях с огнестрелно оръжие преди 30 години. И тогава - изстреляхме има - няма 50 - 60 патрона за 2 години, и 5 - 10 снаряда. Демек - моята подготовка (военна) е една идея над 0-лата.

 55. 55 Профил на biramore
  biramore
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#11] от "Большая Советская Мизерия":

  И с Крим. При това с Крим - бързо и ефективно. Много бързо и много ефективно.

 56. 56 Профил на biramore
  biramore
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#16] от "sa6":

  Все пак това е добро за България. По добре да имаме американско оръжие, от колкото никакво.

 57. 57 Профил на biramore
  biramore
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#30] от "Blood Red Skies":

  Хех, та нима руснаци коментират какво трябва да правим ние? Или май ние се опитваме да кажем и на Путин, и на НАТО какво да правят?

 58. 58 Профил на biramore
  biramore
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#53] от "Большая Советская Мизерия":

  Дали са щели или не да гризнат дръвцето - не знам. Лендлиза, както и втория фронт им помагат.
  В края на краищата - Хитлер е посрещнат в Украина и не само, като освободител. Така че ако не беше расизма му, можеше и с лендлиза да се справи.... Но как беше - историята не обичала там някакви си наклонения.
  Съседите по условие са си потенциален враг. И по отдалечените държави - също.
  Всяка една държава има един единствен, истински приятел (съюзник) - собствената си армия.
  Не знам какво място заема Русия като икономика. Знам, че могат да ни врътнат кранчето - и ние ще увиснем като прани гащи.
  Знам че вместо всякакви многомилиардни потоци, ако някой вложи тези кинти в развитие на акумулатори - ще имаме огромно количество термоядрена безопасна енергия. И пълна независимост и от Русия, и от всякакви нефтени владетели. И шистов газ няма да ни трябва. Да не говорим че въздуха ще става и за дишане!

 59. 59 Профил на biramore
  biramore
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#41] от "Norman Granz":

  А бе дали подкрепят Путин - не е важно. Важно е дали ги кефи метода на НАТО за доставка на демокрация и цивилизация по домовете.

 60. 60 Профил на biramore
  biramore
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#39] от "Heimatarbeiter":

  Че нима не правим именно това - бистрене на политика?

 61. 61 Профил на Heimatarbeiter
  Heimatarbeiter
  Рейтинг: 376 Весело

  [quote#60:"biramore"]Че нима не правим именно това - бистрене на политика? [/quote]

  Сарказмът е едно от пособията ми, да водя диалог с хора, живеещи в паралелна вселена. Нищо лично към никого.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK