Унгария също изисква от българските шофьори големия талон

Унгария също изисква от българските шофьори големия талон

© Мария СъботиноваВече и Унгария изисква от българските шофьори да носят със себе си както малкия, така и големия регистрационен талон на своя автомобил при пътуване на нейна територия, съобщи БНТ. Мярката е валидна от няколко седмици.


Властите са обяснили, че двете части са неделим документ и трябва винаги да се носят заедно и да се представят при проверка. Шофьорите, които не носят големия талон със себе си, са заплашени от глоба между 40 и 100 евро.


Българската полиция не е получавала подобно уведомление. Съобщение за промяната обаче имало в сайта на Министерството на външните работи, посочва още телевизията. В него е посочено, че шофьорите задължително трябва да представят оригиналите на талоните. Копия не се смятат за валидни.


В началото на това лято стана ясно, че гръцката полиция също изисква от българските шофьори да представят големия талон за регистрация на своите автомобили. Глобите в южната ни съседка обаче са доста по-високи и достигат хиляди евро.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK