"Шпигел": Меркел се опитва да спре експанзията на Русия на Балканите (обновена)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (256)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на today
  today
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Тука действително има пета колона, и не става въпрос само за Волен Сидеров. Меркел съвсем основателно се опасява.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 2. 2 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Руснакът трябва да се гази с немски ботуш през ръцете. Той от това разбира.

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 3. 3 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Дано успее,че Орките от С.Азия настъпват безмилостно.
  Жалкото е,че ние сме на топа на устата,когато стане въпрос за анти-ЕС и про-Пут*ински настроения.

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 4. 4 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1154 Любопитно

  "... особено в България. (...) Служители в канцлерството (в Берлин) са загрижени, че Путин може да се опита да използва интересите на руското малцинство там."

  Какво ли ще да е това малцинство?

  TAKE THE RED PILL!
 5. 5 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 629 Весело

  [quote#0:"Статията"]

  Владимир Путин на Малканите. [/quote]
  Брей къде е това географско чудо? Доста грешки има в статията, някой прекалено много е бързал с превода май?

 6. 6 Профил на .......
  .......
  Рейтинг: 466 Весело

  [quote#0:"Дневник!"]"Шпигел": Меркел се опитва да спре експанзията на Русия на Балканите [/quote]

  всеки се опитва да спре нещо.....
  с различен успех

  След КТБ Накъде Ли.....ДАНО е само КТБ !!!
 7. 7 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1154 Неутрално
 8. 8 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 661 Неутрално

  Аз ще им дам едно просто, но ефективно решение:
  Изграждане на фабрики из българската провинция с високи за стандартите ни заплати.
  Но не им е работа на немците да оправят положението тук, че след 45 години съветско "оправяне" сме го докарали до под кривата круша.
  Е не всички, например в София нещата са на средно-европейско ниво, но си остава населена от "тъмни балкански субекти"

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 9. 9 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#4:"Beyond"]Какво ли ще да е това малцинство? [/quote]
  Каквото и "благосъстоянието" в резултат прехода - измислено за да се оправдаят нечии интереси. Авторът на писанието едва ли знае къде точно е България, но твърди "достоверно" че има руско малцинство в нея.

 10. 10 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2218 Неутрално

  Драга фрау Меркел,

  Ако исташ да помогнеш на Балканите и в частност на България, да се отдалечи от Русия, ТРЯБВА ДА НАЛЕЕШ ПАРИ! Като начало, едни 10% от сумата, която даде на Гърция ще стигне!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 11. 11 Профил на BIGMъни
  *****
  Весело

  [quote#2:"Thermobee"]Руснакът трябва да се гази с немски ботуш през ръцете.[/quote]

  Меркел ще разпали трета световна война, първите две вече ги загуби познайте кой?

  Комсомолката от гедерето е минала комунистическа школа! Чевръста е в прокарването интереса на господаря си, дори не протеститра, че подслушват личния мобилен телефон!

  Меркел е живяла при тоталитаризъм и има опит как да се издига при подобни ситуации!

 12. 12 Профил на Жупел
  Жупел
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Елмар Брок, депутат от консервативната партия на Меркел, според когото в рамките на една по-широка стратегия руснаците се опитват инфилтрират страните в района предимно икономически.

  Е, имаме новина за този Брок. Руснаците отдавна са "икономически инфилтрирани" в района. Пуста география. Докато германците се "инфилтрираха икономически" в Чехия, Словакия и Полша, руснаците се "инфилтрираха" на останалите места.

  Господ изля върху Содом и Гомора като дъжд жупел и огън от небето, и съсипа тия градове и цялата околност и всички жители на тия градове, и растения земни
 13. 13 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Ето как описва Путин и нивото му на разбиране един украински журналист:

  "Нужно понимать, что Путин живет в своеобразной информационной капсуле, которую сам же и сконструировал. Его подчиненные не осмеливаются направлять президенту информацию, которая могла бы огорчить самовлюбленного правителя. Любые события международной политики немедленно переводятся на “язык Путина” - в общем-то, птичий язык. Я сам сталкивался с этим еще в начале путинского правления, когда мои знакомые из российских государственных структур пытались объяснить президенту - в письменной форме, разумеется - необходимость беседы с представителем одного из ведущих западных СМИ. Для того, чтобы Путин наконец понял и согласился, понадобилась помощь одного из ветеранов советской прессы - только он, вспомнив пережитое в СССР, смог сформулировать все правильно и комфортно для хозяина Кремля. А с годами рядом с Путиным остались только правильные и комфортные люди."

  http://www.liga.net/opinion/210268_polkovnika-nikto-ne-lyubit-putinu-ukazali-mesto-v-istorii.htm

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 14. 14 Профил на Packo
  Packo
  Рейтинг: 409 Неутрално

  За грешките на Меркел в отношенията и с Русия, България и е виновна, защото е най -лесната боксова круша-нямаме си българин външен министър вече 25 г.
  За Чехия , Унгария и Сърбия нито дума , а пък са и под носа- пак двоен стандарт въпрени ,че Бойко и е приятел/той така си мисли/.

  Packo
 15. 15 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2259 Неутрално

  [quote#8:"brutester"]Аз ще им дам едно просто, но ефективно решение:
  Изграждане на фабрики из българската провинция с високи за стандартите ни заплати. [/quote]

  Да ви цитирам съвсем прясното:
  България става все по-непривлекателна за чуждите инвеститори, показват новите данни на БНБ. От тях става ясно, че от началото на годината до 30 септември в страната ни са влезли само 1.105 милиарда евро. Това е с 4.8% по-малко дори в сравнение със същия период на 2013 г., която бе отчетена като рекордно слаба. Тогава до края на септември у нас бяха постъпили 1.160 млрд. евро.

  Най-голям дял от задграничните вложения тази година попадат в графата "друг капитал" - това са основно заеми за български фирми от техните компании майки в други страни. Около 722 млн. евро, или над 65% от всички инвестиции у нас за първите девет месеца, са дошли по този начин - като фирмено финансиране. Заемите, които български компании са взели от чуждестранните си собственици, са с 400 млн. евро повече, отколкото преди година.

  В същото време има огромен спад на същинските инвестиции - в дялове и акции на предприятия. За януари-септември привлеченият от чужбина дялов капитал е едва 259.4 млн. евро. Това е с над половин милиард евро по-малко от сумата, отчетена за същия период на миналата година - 765.7 млн. евро. При реинвестираната печалба обаче има увеличение - тя е 124.4 млн. евро при 73.3 млн. евро за същия период на 2013 г.

  Огромен спад отбелязват инвестициите за последния изследван месец. На практика през септември изтеклите от страната капитали са повече от привлечените и нетният резултат е минус 202.1 млн. евро. Основна причина за минуса е силното намаление на "друг капитал" през септември - с 230.8 млн. евро. Явно български фирми усилено са връщали заеми на своите компании собственици.

  По държави най-големите нетни преки инвестиции в страната за януари-септември 2014 г. са от Австрия - 284.2 млн. евро. Следват Холандия с 282 млн. евро и Русия със 160.2 млн. евро. Русия обаче излиза като №1 по реални инвестиции - в дялов капитал и реинвестирана печалба - 145.5 млн. евро. Според статистиката към края на юли Русия е имала само 38 млн. евро участия в наши предприятия, а през август е отбелязан скок на 141 млн. евро. Рязката промяна съвпада с вдигането на капитала на "Южен поток България" със 191 млн. лв., което се случи именно през август. Най-голям отлив на валута има в посока към Люксембург - 19.6 млн. евро.

  Най-много инвестиции от чужбина е привлякъл секторът "Операции с недвижими имоти, наемодателна дейност и бизнес услуги" - 354 млн. евро. Следващите са "Транспорт, складиране и съобщения" - 246.3 млн. евро, и "Финансово посредничество" - 159.5 млн. евро.

  Статистиката на БНБ потвърждава песимистичните коментари на бизнеса у нас. Деловите среди предупредиха, че инвестициите спадат и може да продължат да се свиват заради политическата нестабилност, отказа от реформи и залитането по популистки ходове.

 16. 16 Профил на BIGMъни
  *****
  Разстроено

  [quote#4:"Beyond"]

  "... особено в България. (...) Служители в канцлерството (в Берлин) са загрижени, че Путин може да се опита да използва интересите на руското малцинство там."

  Какво ли ще да е това малцинство?[/quote]

  И аз се чудя, уж анализ от Шпигел, немците са педантични, но старата немска журналистика е навряна в някой ъгъл, на преден план излиза пропагандата и промиването на мозъци!

 17. 17 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Изключително притеснително е бавната скорост, с която западняците стигат до истините за Путин и Русия!

  Да слушат нас, които им знаем номерата!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 18. 18 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Както в повечето новини, и тук има добра и лоша страна. Лошата е, че руската заплаха за интегритета на страната ни в ЕС става все по-осезаема. Скритите и явни проводници на политиката на Путин останаха с известен властови ресурс (АБВ), въпреки постепенното излизане на ДПС и БСП от властта.

  Добрата новина е, че българският политико-икономически елит е зависим от финансовия източник. Ако притеснена Германия и ЕС решат да заздравят позициите си в България, то това няма да е възможно само с политическо влияние и санкции. Ще се наложи да се инвестират и средства, с които буквално могат да бъдат купени и бизнеса и политическата класа.

 19. 19 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Петата колона не спи! Ще ни делнат накрая с Турция!

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 20. 20 Профил на carpypd
  carpypd
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#4:"Beyond"]Какво ли ще да е това малцинство? [/quote]

  Според някои неофициални данни, по черноморието пребивават постоянно около 150,000 руснаци. Инвестират в 'недвижимости', с които мутрите застроиха морските ни общини. След десетина години може и до 500,000 да набъбнат. Отдавна пророкувам, че ще дойде момент в който Путин ще реши да защити интересите им така, както направи в Крим.

 21. 21 Профил на f1
  f1
  Рейтинг: 409 Весело

  [quote#2:"Thermobee"]Руснакът трябва да се гази с немски ботуш през ръцете. Той от това разбира. [/quote]

  Хахаха. Той и вуйчо ти Адолф така викаше, докато накрая не му се наложи да си тегли куршума. Учи история и няма да сбъркаш.

 22. 22 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Фрау Меркел е абсолютно права и го заявява публично и след това следва резонния въпрос:
  Какво прави нашето разузнаване военно и цивилно и особено ДАНС ?
  Защо не оставихте Велизар Шаламанов за Военен министър ?

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 23. 23 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 661 Любопитно

  До коментар [#15] от "xm...":

  Затова пък фирмата където работя увеличава персонала с 40% следващата година (говорим за високоплатен ИТ персонал).
  В крайна сметка последните 2-3 години, както и събитията това лято дадоха доста несигурност на инвеститорите и ще трябват поне 2 години за да почнат да гледат в региона предвид цялостното положение на икономиките на Балканите. През 2011 ние минавахме за "остров на стабилността" (макар и стабилни на дъното), а тогава и Гърция и Сърбия и Румъния бяха надолу. Тази година и нас ни удря в свръх-дефицит и това е първи сигнал за инвеститорите, че ще има рязане (сиреч "реформи" по нашенски).
  Да не говорим, че по София остана само един мол да се строй - "Плаза Уест" (по-глупаво име няма).

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 24. 24 Профил на BIGMъни
  *****
  Неутрално

  Дори Меркел, въпреки десетките си разговори с Путин, не знае колко далеч е готов да стигне той в конфликта си със Запада и дали разбира достатъчно добре самия себе си."
  -------------------------------

  Путин не иска Украйна, той много кратно го е заявил! Путин иска за неговите сънародници в Украйна ( около 7 милиона етнически руснаци ) автономия!

  Толкоз, демократична автономия за седем милиона етнически руснаци!

  Ако е искал Украйна да я беше вече превзел!

  Демократите у форума защо са против автономията на Източна Украйна, тя е в духа на Хартата на ООН!

  Или Косово има право дори на отделна държава, макар че има вече Албания, а руснаците в Украйна нямат право? Двойни стандарти?

 25. 25 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4930 Разстроено

  "Дори Меркел, въпреки десетките си разговори с Путин, не знае колко далеч е готов да стигне той в конфликта си със Запада и дали разбира достатъчно добре самия себе си."

  Съгласен! Дори и Пут*ин не разбира къде води неговата политика! Не разбира, че е в ущърб на собствения му народ, но и руснаците явно не разбират това. Ще го разберат един ден, но ще им струва много скъпо!

 26. 26 Профил на ala_bala
  ala_bala
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#2:"Thermobee"]Руснакът трябва да се гази с немски ботуш през ръцете. Той от това разбира.[/quote]Ами до колкото си спомням историята, един подобен опит вкара вълкът (мечката) в кошарата (Европа).
  Явно има хора дето нищо не са научили от историята. Освен това е добре е да си припомним, че сме в ядрената ера. Та след повторението на подобна грешка може да не остане ни вълк, ни кошара.

 27. 27 Профил на Реформатор Пръмов
  Реформатор Пръмов
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#2:"Thermobee"]Руснакът трябва да се гази с немски ботуш през ръцете. Той от това разбира.[/quote]
  Проблемът обаче е в това, че всеки път, когато немският ботуш почне да гази руската земя в крайна сметка остава под нея.

 28. 28 Профил на Жупел
  Жупел
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#15] от "xm...":

  Разочароваш ме с този цитат. Така както вървят данните за ПЧИ, след актуализацията им, вероятно през 2014 ще имаме за първи път от кризата насам ръст при тях.

  Господ изля върху Содом и Гомора като дъжд жупел и огън от небето, и съсипа тия градове и цялата околност и всички жители на тия градове, и растения земни
 29. 29 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2259 Неутрално

  [quote#17:"mr.missthemisery."]Изключително притеснително е бавната скорост, с която западняците стигат до истините за Путин и Русия![/quote]
  Законът ГГЗ, драги!

  Европа, най-вече Западна, тръгна да се прави "силова".
  Докато тя е силна точно със "слабостта си".
  От там нататък нагазването у киреча беше неизбежно.
  Хънтингтън акцентира достатъчно отдавна върху "Запада" като термин и изместването на смисъла и употребата му в медиите, ерго - в масовото съзнание. Ама кой да слуша!
  ГГЗ и т'ва си е!

 30. 30 Профил на f1
  f1
  Рейтинг: 409 Весело

  Ако искат швабите да сдържат и въздържат тоя и оня, да натиснат т.нар. ни политически "елит" да извърши съдебна реформа и да се пребори най-накрая корупцията. Имаха 10 години на разположение да ни бият по главата, за да помогнат да се измъкнем от блатото, ама те предпочитаха да се цункат и гушкат с нашите криминали, вместо да ги заставят да извършат жизнено важни за държавата реформи. Сега, естествено, са в поза "сетИла се Мара".

 31. 31 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Наддаването за Балканите и в частност България тече:
  първи анонс: Меркел дава 250 л. бензин месечно на учител;
  отговор на първи анонс: Путин дава 1000 л. бензин месечно;

  втори анонс на Меркел - ....???

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 32. 32 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2259 Неутрално

  До коментар [#23] от "brutester":
  О, не споря.
  Но цитирах БНБ заради мерака на колегата Западът "целево" да инвестира из провинцията. При това с "много добро заплащане".
  Илюзиооонееее!
  [quote#28:"Жупел"]Така както вървят данните за ПЧИ, след актуализацията им, вероятно през 2014 ще имаме за първи път от кризата насам ръст при тях. [/quote]
  Може, макар че по-скоро няма да стане.
  Но, ако не сте забелязал в данните на БНБ - да припомня, че "ударът" е във вдигането на капитала за ... Южен поток.
  Хем е и по темата на статията

 33. 33 Профил на BIGMъни
  *****
  Неутрално

  [quote#10:"lz2"]Ако исташ да помогнеш на Балканите и в частност на България, да се отдалечи от Русия, ТРЯБВА ДА НАЛЕЕШ ПАРИ! [/quote]

  Германия няма да налее пари, Германия ни залива с техни произведения, дори храната в България се продава от немски концерни >> Кауфланд, Лидл и Метро!

  Ние сме просто пазар за тях!

  А инвестициите идват от българите гастарбайтери в Западна Европа! Около 3 милиарда официално, още поне 1 милиард неофициално!

 34. 34 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4930 Разстроено

  [quote#31:"др. Иванов"]Путин дава 1000 л. бензин месечно;
  [/quote]

  Вие все искате някой нещо да Ви дава! Няма ли да разберете, че трябва да започнете да работите и да си спечелите това нещо!?

 35. 35 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#19:"dustman"]Петата колона не спи! Ще ни делнат накрая с Турция! [/quote]
  Преди половин век западняците немаха нищо против османците да ни поробят. Но когато ни се удаде възможност да им го навре.... върнем с лихвите, тогава същите западняци ни вързаха ръцете (директно си ни заплашиха с война), когато сме щели да опрем до територии, за които те са се облизвали. Имаш ли си представа колко малка държава можеше да е Турция, а Истанбул можеше да е част от географията на България?

 36. 36 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2218 Неутрално

  [quote#25:"vassilun"] Ще го разберат един ден, но ще им струва много скъпо![/quote]

  Германците също си избраха Хитлер. И им излезе много солено!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 37. 37 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#22] от "Танас":


  [quote#22:"Танас"]Защо не оставихте Велизар Шаламанов за Военен министър ?[/quote]
  Надъхан е теоретично. Практически е добре да не прави резки движения, щото ще остане хептем без въоръжени сили. Докато имаме руски самолети, хеликоптери, танкове, бойни машини, ракетни системи и т.н., сме зависими от доставките на резервни части и бойни припаси.
  Като се превъоръжиме /някога, когато има средства/ и Велизар е жив, все още ще бъде идеалният министър на отбраната, имащ ищаха да се зъби в своята относителна независимост...
  Та, "умно куче в мъгла не лае", нали Танасе...

 38. 38 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 753 Неутрално

  най-голямото престъпление на Англия и САЩ е, че не сключиха сепаративен мир с Германия през 1944-та и не смазаха болшевиките. Германците с радост щяха сами да избесят всички нацисти, ако янките и англичаните не бяха толкова късогледи.

  седеньето го зголемува задникот
 39. 39 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#10] от "lz2":
  E, тук сте прав!

 40. 40 Профил на nemisemisli
  nemisemisli
  Рейтинг: 525 Неутрално

  Това, което ме интересува е КАКВО СПИ ДАНС!!! Защо от немското правителство трябва да разбираме за такива активности на Русия в България?!

 41. 41 Профил на Dr.Jotker
  Dr.Jotker
  Рейтинг: 466 Неутрално

  разположена на кръстопът между ЕС, Русия и Турция, България има само един шанс - и той е Турция да бъде член на ЕС.
  Не стане ли това и допусне ли се отдалечаване на Турция от проевропейската и перспектива, просто ще ни претопят до 50 години. Дори няма да се налага да се водят войни защото няма да има кой да воюва от наша страна. Русия/Турция делят БГ-то и играта приключва.

 42. 42 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 950 Весело

  До коментар [#4] от "Beyond":

  Какво ли ще да е това малцинство?
  А ми 400000 имота принадлежащи на братята с православни славянски ценности, с най-малко по 2 души на имот, май правят нещо около 800000 човека...достатъчни и за референдум за присъединяване към "Новопедеруссия"

 43. 43 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#40] от "smart":

  Като ти гледам ника, си мисля, че си наясно, че не спи. Контраразузнаването си има функции и задачи и когато може - действа. За Чорни да припомням, мисля, не е необходимо.
  Дали пък по-големите опасности не са около ходжите и съответно други държави?

 44. 44 Профил на Dr.Jotker
  Dr.Jotker
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#40] от "smart":

  ами много просто, последните директори са зависими от петата колона.
  Ако има кой да направи социологическо проучване в службите и армията на тема кой враг и кой приятел, обзалагам се, че повече от половината ще припознаят Русия като приятел, а НАТО като враг.
  Какви реални действия очаквате? Вземат заплатите, кютат до пенсия на гърба на данъкоплатеца и това е.

 45. 45 Профил на Жупел
  Жупел
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#32] от "xm...":

  [quote#32:"xm..."] "ударът" е във вдигането на капитала за ... Южен поток. [/quote]

  Да, има отчетлив ръст на инвестициите от Русия, което явно не убягнало на зоркото око на хер Елмар Брок. Също така се набива на очи и спадът на инвестициите от Германия, която даже не е спомената след големите страни инвеститори.

  Господ изля върху Содом и Гомора като дъжд жупел и огън от небето, и съсипа тия градове и цялата околност и всички жители на тия градове, и растения земни
 46. 46 Профил на Heimatarbeiter
  Heimatarbeiter
  Рейтинг: 502 Гневно

  [quote#30:"f1"]Имаха 10 години на разположение да ни бият по главата, за да помогнат да се измъкнем от блатото, ама те предпочитаха да се цункат и гушкат с нашите криминали, вместо да ги заставят да извършат жизнено важни за държавата реформи. Сега, естествено, са в поза "сетИла се Мара". [/quote]

  Абе ей! Кои са "швабите" и откъде накъде те ще ни бият по главите да се оправяме? Никой не му е длъжен на Ганьо да го хваща за ушите и да го дърпа от калта, докато на него явно си му харесва да си грухти в нея! Хубост и акъл насила не стават! Ама вие комундерите само от бой и силна ръка разбирате, затова се възхищавате на такива концепции! Неслучайно сме на тоя хал - щото чакаме някой да ни "оправи"!

 47. 47 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  До коментар [#38] от "Пипера е много лют":


  [quote#38:"Пипера е много лют"]най-голямото престъпление на Англия и САЩ е, че не сключиха сепаративен мир с Германия през 1944-та и не смазаха болшевиките. [/quote]Не бива да мериш миналото от днешна гледна точка.Тогава изкривява реалността.Тогава нещата са изглеждали по друг начин и са взети решения,съобразно тогавашните условия.Например до голяма степен престъпленията на Сталин не са били известни.Дори престъпленията на Хитлер в концлагерите стават известни едва в края на войната.

 48. 48 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2259 Неутрално

  До коментар [#45] от "Жупел":
  Ако потърсите и прочетете оригинала в Шпигел ще видите, че България не е основната тема на Меркел, оценките и визиите и.

 49. 49 Профил на Packo
  Packo
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Четох статията в Шпигел и не открих нищо обезпокоително за България освен ,че руснаците си купили имоти у нас , а немците не.Освен това се внушава на неукия немец, че щели сме да налагаме вето на Гернания в ЕС, което с това правителство е невъзможно. Та това е за България само в оригинала.Виж за Сърбия ,Италия,Унгария,Босна,Черна гора доста се плуе.Не знам защо немеца не казва нищо за Гърция и Кипър.

  Packo
 50. 50 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#42:"joro4900"]

  До коментар [#4] от "Beyond":

  Какво ли ще да е това малцинство?
  А ми 400000 имота принадлежащи на братята с православни славянски ценности, с най-малко по 2 души на имот, май правят нещо около 800000 човека...достатъчни и за референдум за присъединяване към "Новопедеруссия"[/quote]
  Нали сме член на ЕС и НАТО, за какво се притеснявате? 800 000 човека - тези са жители на България ли? Живеят тук от над 100г. ли?
  Как може да се поддавате на елементарни промивки.
  Когато англичаните изкупиха имотите тук, беше добре. Когато тръгнаха да си ходят и продаваха масово, а никой не искаше да купува, беше трагично. Когато се появиха руснаците с парите и купуваха и наливаха пари, всеки управник се биеше в гърдите, че докарал инвеститори и колко страхотно е това. Сега пък това не било хубаво.

 51. 51 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1317 Неутрално

  Много засекретени тия опити-нито се чуват,ни виждат и усещат.

 52. 52 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#50] от "opasno_lud":


  [quote#50:"opasno_lud"]Когато англичаните изкупиха имотите тук, беше добре. Когато тръгнаха да си ходят и продаваха масово, а никой не искаше да купува, беше трагично. Когато се появиха руснаците с парите и купуваха и наливаха пари, всеки управник се биеше в гърдите, че докарал инвеститори и колко страхотно е това. Сега пък това не било хубаво. [/quote]
  Турските и китайските инвестиции също са налице...

 53. 53 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  [quote#34:"vassilun"]Няма ли да разберете, че трябва да започнете да работите и да си спечелите това нещо!? [/quote]

  Искаш да кажеш, че руският учител работи 4 пъти повече от нашия? Или Путин е по-щедър от Меркел? Какво по-точно?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 54. 54 Профил на f1
  f1
  Рейтинг: 409 Весело

  [quote#46:"Heimatarbeiter"]Абе ей! Кои са "швабите" и откъде накъде те ще ни бият по главите да се оправяме? Никой не му е длъжен на Ганьо да го хваща за ушите и да го дърпа от калта, докато на него явно си му харесва да си грухти в нея! Хубост и акъл насила не стават! Ама вие комундерите само от бой и силна ръка разбирате, затова се възхищавате на такива концепции! Неслучайно сме на тоя хал - щото чакаме някой да ни "оправи"! [/quote]

  Да, ама искаш еврофондове. Изработи си ги тогава сам, щом не искаш някой да те дърпа за ушите. Вие андрешковците искате само да лапкате, ама никой да не ви пипа загорелите ушлета.

 55. 55 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 461 Весело

  [quote#3:"sashobal"]Орките от С.Азия[/quote]
  Кой?
  Откъде?

 56. 56 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#8:"brutester"]Изграждане на фабрики из българската провинция с високи за стандартите ни заплати.[/quote]
  Немците с удоволствие ще инвестират у нас, ако създадем условия за нормален бизнес. От това ще спечелят най-вече масата български фирми. Само Русия и нейните фирми се чувстват удобно в България с нейната висока корупция, че даже се стараят и да засилват корупционната среда с огромните си безсмислени проекти като Белене и Южен Поток.

 57. 57 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#52:"Съветник"]о коментар [#50] от "opasno_lud":

  Когато англичаните изкупиха имотите тук, беше добре. Когато тръгнаха да си ходят и продаваха масово, а никой не искаше да купува, беше трагично. Когато се появиха руснаците с парите и купуваха и наливаха пари, всеки управник се биеше в гърдите, че докарал инвеститори и колко страхотно е това. Сега пък това не било хубаво. - цитат на коментар #50 от “opasno_lud”

  Турските и китайските инвестиции също са налице... [/quote]
  И еврейските.
  Но само руските явно са проблем.

 58. 58 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1076 Неутрално

  До коментар [#25] от "vassilun":Ей , браво ,бе ! Путин не разбира , руснаците не разбират , само ти разбираш ! Да ти имам самочувствието.
  Руснаците на това казват : " Вся рота не вногу , один Иван вногу "

 59. 59 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 581 Любопитно

  [quote#54:"f1"]Да, ама искаш еврофондове. Изработи си ги тогава сам, щом не искаш някой да те дърпа за ушите. Вие андрешковците искате само да лапкате, ама никой да не ви пипа загорелите ушлета. [/quote]
  Тоест еврофондовете се използват от ЕС като лост за политическо влияние?
  Благодаря за искреността!

 60. 60 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 581 Любопитно

  [quote#56:"bawarec"]Изграждане на фабрики из българската провинция с високи за стандартите ни заплати.- цитат на коментар #8 от “brutester”

  Немците с удоволствие ще инвестират у нас, ако създадем условия за нормален бизнес. От това ще спечелят най-вече масата български фирми. Само Русия и нейните фирми се чувстват удобно в България с нейната висока корупция, че даже се стараят и да засилват корупционната среда с огромните си безсмислени проекти като Белене и Южен Поток.[/quote]
  За американските инвестиции защо не се споменава? Или по-точно за железните им договори, според които България печели половин филийка от целия хляб?

 61. 61 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 688 Неутрално

  https://www.youtube.com/watch?v=glIEvFHe34Y

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 62. 62 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1076 Неутрално

  До коментар [#38] от "Пипера е много лют":За една седмица болшевиките щяха да се наредят по целия Атлантически бряг.

 63. 63 Профил на Чушко
  Чушко
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Путин врътна страхотно интервю за немския канал 1. В даден момент Меркел ще захапе кокала на вътрешното публично мнение. Външния натиск има своя предел.

 64. 64 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 1868 Неутрално

  Няма страшно.
  Меркелистът бат Бойко е на власт.

  Животът е кратък! Затова се стремете да прекрарате колкото се може повече време в интернет-форуми в спорове с непознати.
 65. 65 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1076 Неутрално

  До коментар [#40] от "smart":Защото ДАНС работи с факти , а германците с фантасмагории .

 66. 66 Профил на meet
  meet
  Рейтинг: 409 Любопитно

  "путинология"="паталогия"
  Не е необходимо да се измисля нова дума.

 67. 67 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 1868 Неутрално

  До коментар [#63] от "chushko":

  Какво е това "немският канал 1" ?

  В Германия има такъв с това име, но почти никой не го гледа.
  http://www.kanaleins.de/portal/index.php?aktuelles

  Животът е кратък! Затова се стремете да прекрарате колкото се може повече време в интернет-форуми в спорове с непознати.
 68. 68 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1481 Неутрално

  [quote#31:"др. Иванов"]отговор на първи анонс: Путин дава... [/quote]

  Путин не върна дори парите, които Русия дължеше на България, па камо ли даде. Той само взима, я два милиарда за гьол, я два милиарда да му строим тръба за Патока, я нещо подобно. Инак е ларж, дава и българските комундери да крадат край него.

 69. 69 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 673 Неутрално

  Най-добрия начин да спре влизането на Русия на Балканите е, чрез сериозни инвестиции в региона, иначе няма да стане. Разбира се и контрол върху съответните инвестиции.

 70. 70 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#10] от "lz2":

  Много ВЯРНО,но НИХИЛИЗМА на българина цъка минуси цъка ли цъка,болни хора колкото искаш трябва да направят в Б-я повече психиатрии и тези с минусите на мнението ти да ги лекуват,както и Волен!

 71. 71 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#47] от "yanne":

  при положение, че Сталин напада Полша две седмици след Хитлер, а после напада Прибалтика и Финландия, въпросът е защо Англия и Франция не обявавят война на СССР както и на Германия на 1-ви септември 1939г.

  седеньето го зголемува задникот
 72. 72 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1481 Неутрално

  [quote#63:"chushko"]Путин врътна страхотно интервю за немския канал../[/quote]

  Прави разликата между кокошия мозък на средностатистическата мурзилка и германеца. Това, което изглежда страхотно на слугинажа, не чини и пукната пара за германеца.

 73. 73 Профил на f4f
  f4f
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#26] от "ala_bala":

  Това, което си спомняш е коминистическата история! Никой не го е вкарал, идиния реши да не си спази уговорката за подялба! Руснаците пак щяха да са тук, нали затова започнаха войната!

 74. 74 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Сталин не напада Полша, къде ги четете тези неща?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 75. 75 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  А в една друга медия пише, че немският министър на икономиката Зигмар Габриел е заявил, че Европейският съюз трябва да се опита да ликвидира препятствията за осъществяването на проекта "Южен поток"... Интересна полярност в отразяването на новините.

 76. 76 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Ох, колко експерт, колко нещо се е навъдил да дава коментар. Да видим кой се сеща, че Германия поиска да си изтегли златния резерв от ФЕД и дали това няма връзка с провежданата от нея външна политика. Интересно ми е, когато(дано да е по-скоро) Германия си върне златото, каква ще й е политиката и дали ще бъде толкова повлияна от САЩ.

 77. 77 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  До коментар [#71] от "Пипера е много лют":


  [quote#71:"Пипера е много лют"]при положение, че Сталин напада Полша две седмици след Хитлер, а после напада Прибалтика и Финландия, въпросът е защо Англия и Франция не обявавят война на СССР както и на Германия на 1-ви септември 1939г. [/quote]За Финландия-нямат договор за защита с нея.А няма как да обявят война и на Хитлер и на Сталин едновременно.Да не са самоубийци,че да останат сами на континента?!Само да ти напомня,че тогава САЩ официално са за неучастие в ВСВ,която те смятат за европейски работи,в които не искат да се месят.Това е все едно сега България да обяви война на всичките си съседи-грешката от междусъюзническата война.Без съюзници не става!

 78. 78 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 795 Неутрално


  вчера търсих статия за Русия безуспешно, но ето, че днес за компенсация ни се сервиват цели 3!!

 79. 79 Профил на Batko Mahno
  Batko Mahno
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#68:"gianni"]Той само взима, я два милиарда за гьол, я два милиарда да му строим тръба за Патока, я нещо подобно.[/quote]

  Два милиарда за "гьол" в Белене не са отишли в руски фирми, а в едни български строители, отделно за Южен поток руснаците искаха 800 млн., колкото струват тръбите и монтажа им, цената нарастна с още два млрд. от това, че определени хора си накупиха имоти по трасето, които държавата трябваше да купи или компенсира при отчуждаване и на запълни едно джобове, които обичайно си се пълнят тук с подобни схеми.

  Вечно молодой - вечно пьяный!
 80. 80 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 753 Весело

  До коментар [#74] от "др. Иванов":

  оповръщан, само ти ли не знаеш за това?

  седеньето го зголемува задникот
 81. 81 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#77] от "yanne":

  Неучастие, освен с кредитиране. Дъртите печалбари как ще изтърват такава мазна баница.

 82. 82 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#54] от "f1":

  Да, ама искаш еврофондове.

  И той ли е :получил порция ??
  ( нормален Българин и еврофондове,
  явно не живеете в България)

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 83. 83 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#77] от "yanne":

  напълно съм съгласен с теб. с две думи - опортюнизмът е надделял.

  седеньето го зголемува задникот
 84. 84 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 688 Любопитно

  До коментар [#56] от "bawarec":

  Немците с удоволствие ще инвестират у нас,


  Гърция дали Е уместен пример ?
  (живей сега, да плащат идните)

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 85. 85 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 409 Неутрално

  [quote#63:"chushko"]Меркел ще захапе кокала на вътрешното публично мнение. [/quote]
  Меркел, като истински държавник, изразява волята на народа си. Мнозинството немци са против руската окупация на Крим и Източна Украйна, както и за засилване на санкциите срещу режима на путин.
  Такова е настроението и в останалите 'Западни' държави.

  zenrus.ru
 86. 86 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 795 Неутрално

  Така, така, апък Русия се опитва да спре експанзията на НАТО и ЕС до собствените си граници и традиционни пазари. и руснаците на свой ред клатят глави и си говорят, че Запада не е като едно време, когато поне си спазваше договарянията. сега лъжат и мажат, действат подмолно и играят мръсно. и кво ще правим?

 87. 87 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#57] от "opasno_lud":Но само руските явно са проблем.

  Да. Проблем са, защото водят след сабе си руския империализъм, гарниран с азиатска диващина.

 88. 88 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2510 Весело

  Специално на балканите Русия не прави особено много, а голямата част от мръсната работа я вършат местни рублофили, нейни верни слуги и национални предатели.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 89. 89 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2719 Неутрално

  Меркел най-добре да си признае янките къде я стискат.

  Judjuk
 90. 90 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#76] от "opasno_lud":

  Германия поиска да си изтегли златния резерв от ФЕД

  С опрян пистолет у главата.
  (със "съюзническите" бази военни)

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 91. 91 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#87:"marsena"]До коментар [#57] от "opasno_lud":Но само руските явно са проблем.

  Да. Проблем са, защото водят след сабе си руския империализъм, гарниран с азиатска диващина. [/quote]
  Ама разбира се, как. Все пак Меркел и Обама го казват, що да не вярваме.

 92. 92 Профил на BIGMъни
  *****
  Весело

  [quote#67:"Ф.Нинов"]Какво е това "немският канал 1" ? [/quote]

  АРД ве!

  Ти нъл на ужким живееш в Германия?

  В Германия се формира съпротива срещу безогледната пропагандна война на англосаксонците срещу Русия, в която война Меркел се е включила на макс!

  На Германия пак и трябват жизнени пространства на Изток и май пак ще гризне дръвцето!

  Просто трябва да се преговаря с Русия, тя не иска много, автономия за етническите руснаци в Изтона Украйна, все пак са калабалък, около 7 милиона!

 93. 93 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#90:"selianin"]До коментар [#76] от "opasno_lud":

  Германия поиска да си изтегли златния резерв от ФЕД

  С опрян пистолет у главата.
  (със "съюзническите" бази военни) [/quote]
  С гарнитура "Подслушване на висши немски управници". Бас ловя, че нейде в дълбоките подземни хранилища има дебели папки с мръсните тайни на всеки един европейски политик. Това си е голям коз.

 94. 94 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7886 Неутрално

  Меркел с основание се притеснява,но не разбирам,защо ние не се притесняваме.Толкова неща изтърпяхме,за да мръднем напред,сега Путин се мъчи да ни върне,където бяхме.Сега обаче не сме сами.Трябва ни помощ и слава богу,има кой да ни я даде.Само трябва да я поискаме.

 95. 95 Профил на f4f
  f4f
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#74] от "др. Иванов":

  Човече остави книгите от 70-те години! Те са писани за да ти изгладят главата и са го постигнали с невероятна последователност!

 96. 96 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 795 Неутрално

  До коментар [#18] от "conTXT":

  едно време говорехме за надпревара във въоражаването, а днес явно е по-важна надпреварата в корумпирането (инвестиции де)

 97. 97 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 581 Неутрално

  дълбоките подземни хранилища на АНС, ЦРУ...

  Поправчица.

 98. 98 Профил на Миро
  Миро
  Рейтинг: 473 Неутрално

  До коментар [#4] от "Beyond":

  Ела по северното черноморие да видиш за какво малцинство става въпрос. Руска реч можеш да чуеш навсякъде във Варна целогодишно. Но все пак тези едва ли са големи фенове на Путин, след като от него са забегнали в България

  другари комунисти (ПП, БСП, ГЕРБ, учени, патриоти руски и друга ДС измет!), пътят на България в 21 век не е пътят на Путин! Това е България, не Задунайская!
 99. 99 Профил на BIGMъни
  *****
  Разстроено

  [quote#71:"Пипера е много лют"]при положение, че Сталин напада Полша две седмици след Хитлер[/quote]

  Тази опорна точка много взехте да я експлоатирате!

  Сталин навлиза в Полша когато полската армия е разгромена от хитлеристите! И си вземат западните губернии, плячкосани от Полша около 1920 година от Пилсудски!!!

  В замяна Сталин даде на Полша немски земи до Одер!

 100. 100 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#91] от "opasno_lud":

  Интервенцията в Ю. Осетия, Крим и Южна Украйна показват истинското лице на руския империализъм сега. Финландия, Източна Европа доказват, че руския империализъм е само продължение на съветския. Изобщо руската история е история на заграбването на чужди земи , опаковано с етикет " освобождаване" и нищо повече.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK