Замразяване на данъците и амнистия на капиталите чакат Русия, обяви Путин

Замразяване на данъците и амнистия на капиталите чакат Русия, обяви Путин

© Maxim Shemetov, ReutersСанкциите, наложени от Запада срещу Русия, представляват не просто "нервна реакция" на САЩ на събитията в Украйна, но преди всичко опит за "сдържане на растящите възможности на Русия" и опит да й се повлияе възможно най-много, заяви президентът Владимир Путин в годишното си обръщение към руския народ и сравни санкциите с политиката на сдържане от времето на студената война.


Президентът заяви, че опитите за икономически натиск срещу Русия са безсмислени, а страната не възнамерява да се впуска в скъпоструваща надпревара във въоръжаването със Запада, не на последно място, понеже Москва разполага със силна армия. Путин обяви, че Русия не се движи по пътя на изолацията и не спуска "нова желязна завеса", а иска да продължава да поддържа контактите си с външния свят. Той добави, че основната цел на Русия е "снемането на бариерите пред търговията, обмена и свободното движение на хора".


Що се отнася до бъдещото развитие на Русия, Путин обяви, че приоритет е "здравото семейство и здрава нация, предана на традиционните ценности в съчетание с устременост към бъдещето, стабилността като условие за развитие и прогрес". Президентът посочи, че от особена важност е създаването на добра инвестиционна среда, привличане на средства и реализиране на съвместни проекти.
Въпреки това той вижда бъдещето развитие на страната да зависи предимно от Русия и руснаците. "Пред нас са сложни, напрегнати времена и много зависи от това, което всеки от нас върши на работното си място. Така наречените санкции са стимул за по-ефективно, ускорено постигане на нашите цели", добави Путин. Според него страната разполага с много природни ресурси, капитали и "талантливи и трудолюбиви хора", на база на които трябва да се гради "нова промишленост, финансова система и кадри".


"Отношенията между бизнеса и държавата трябва да са основани на философията на общото дело, партньорството и равноправието", заяви той и добави, че в името на този диалог е необходима промяна на работата на контролните и правоохранителните органи, а онези, които пречат на инициативните граждани, следва да бъдат наказвани.


Президентът призова към максимална публичност и прозрачност на надзора над бизнеса, като за целта ще бъде създаден регистър на проверките и резултатите от тях, което ще сложи край на "тоталния безкраен контрол". Путин предложи да бъдат организирана "надзорна ваканция" за малкия бизнес за период от три години, които да му позволят да се развива свободно.


Сред ключовите предложения на президента, изложени в изказването му, е "замразяването" на настоящата данъчна система за период от четири години, което според него е стъпка в посока на "стабилно законодателство и предсказуеми правила". Това ще бъде съчетано с облекчение на данъчната тежест, особено за малките предприятия, които ще бъдат изцяло освобождавани от данъци за определен период.


Президентът предложи пълна капиталова амнистия за онези, които решат да легализират средствата и собствеността си в Русия. Те ще получат пълна гаранция и защита от съдебно преследване в страната. Според него това ще сложи край на "офшоризацията" на руския капитал.


Путин обяви и намеренията си за подобряване на бизнес климата чрез ново законодателство, подобряване на транспортната инфраструктура на страната и програма за възстановяване на инвестициите в индустриални паркове.


Държавният глава отдели внимание и на важността на макроикономическите показатели, като заяви, че е необходим ръст на производителността на труда с не по-малко от 5% на година, а инфлацията трябва да бъде свита до не повече от 4%, освен ако това не е "за сметка на бизнеса". Путин призова към "решително действие" от страна на централната банка и правителството с цел стабилизиране на рублата и борба със "спекулантите".


Според Путин слабата рубла е добре дошла за руския бизнес, тъй като повишава конкурентоспособността на бизнеса, който скоро ще е в състояние да обезпечава вътрешния пазар с "допустими по цена и качествени" храни и лекарства, произведени в Русия. Той обяви и висок ръст на руското селско стопанство.


Ключово за развитието на Русия е също премахването на зависимостта от чуждите технологии, посочи президентът и добави, че при реализацията на големи проекти в бъдеще трябва да се търсят руски технологични решения, като за целта ще бъде създадена специална институция. 

Коментари (137)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2696 Весело

  От тук нататък вече ще започнете да цъфтите,не е лошо да си сложиш един налъм във вода другарю Путин и когато той цъфне ще почнете и вие да се оправяте.

 2. 2 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1002 Весело

  тази реч трябва да се казва:
  "Годишният хленч на Путин" и текста на речта да се прожектира на фона на онази чалга: "Батальона се строява"

  РЕФОРМИ !
 3. 3 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Все едно говори Станишефф,странна прилика.

 4. 4 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  От Ленин още ,все световния империализъм им е виновен.

 5. 5 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1010 Весело

  Новая экономическая политика!!!

 6. 6 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2138 Неутрално

  Президентът предложи пълна капиталова амнистия за онези, които решат да легализират средствата и собствеността си в Русия. Те ще получат пълна гаранция и защита от съдебно преследване в страната. Според него това ще сложи край на "офшоризацията" на руския капитал.
  ++++

  Баси, тва ако види Евтушенков (не поетът, а олигархът) , на когото преди няколко месеца бастисаха Башнефт, сигур нема да поверва на ушите си?

 7. 7 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 666 Любопитно

  "Амнистия на капиталите" и скоро след това национализация
  Комуне отхранено в КГБ... Приказвай си, никой не ти вярва

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 8. 8 Профил на s.o.a.d.
  s.o.a.d.
  Рейтинг: 398 Весело

  След, което капиталите рязко ускориха скоростта, но отново в посока обратна на Путин. За 1 час и 15 минути Жожето успя да върне рублата там откъдето руската ЦБ я сваля два дни с цената на около интервенции от 2 млрд. долара. т.е преките загуби за Русия от сакралното слово на Вожда са на стойност два Мистрала, или 74 броя Миг-29 по ценова листа от Микоян или 6 250 000 броя АК-47 по ценова листа от ИЖМАШ.

 9. 9 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 636 Неутрално

  На снимката е курса към еврото за Петък.

  "...Според Путин слабата рубла е добре дошла за руския бизнес, тъй като повишава кон конкурентоспособността на бизнеса, който скоро ще е в състояние да обезпечава вътрешния пазар с "допустими по цена и качествени" храни и лекарства, произведени в Русия..."

  Ето от къде Иванов и компания черпят информация и насоки в живота

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 10. 10 Профил на tach0
  tach0
  Рейтинг: 217 Неутрално

  За вътрешна консумация пути-пут може да си бръщолеви всичко. И без това никой няма право да задава неудобни въпроси. Каквото той каже това е вярно, и на бялото черно като вика, пак си е вярно, ама вътре в Русия, където полира яко мозъците с пропагандна машина за милиарди. Времето изглежда различно, но Русия е доказвала, че може успешно да спира историческия часовник и да си живее век-два назад от останалото човечество! И сега са тръгнали по този път, да видим докъде ще я докарат.

 11. 11 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1258 Неутрално

  Съжалявам, че коментарът ми не е по темата, но статията бъка от грешки.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 12. 12 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 942 Любопитно

  Не знам защо, но слушах Путин и някак се сетих за незабравимото ни и "светло" социалистическо минало... Тогава, ако партийното шефче се изтъпанчеше и започнеше да говори, как враговете ни заобикалят, но ние и нашата икономика ще ги разгромим, значи работата беше доооста наакана... Нищо старо не е забравено, нищо ново не е научено...

  PHILIP
 13. 13 Профил на .!.
  .!.
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Не лош ход с легализацията, личи си че ножа почва направо вътре в кокала да дълбае.

  Може и да легализират няколко 10ки милиарда, ако се намерят балъци да повярват на джуджето (ама надали, справка новината за създатеня на ВКонтакте).

  Тия легализирани пари пък биха могли да стигнат за около седмица интервенции за подкрепа свободното падане на рублата.

  Останалото - булшит, чакаме руските мерцедеци и айфони, дали ама надали.

 14. 14 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 1054 Весело

  "Сдържане на растящите възможности на Русия" да прави глупости и поразии са много нужни и добре дошли.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 15. 15 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  "здравото семейство и здрава нация, предана на традиционните ценности
  ..........
  Иска да кже: овча покорност с дъх на алкохол и втвърдени от носене валенки.
  Или има и други руски ценнсти, за които не се сещам в момента...?

  nemo malus felix, minime corruptor.
 16. 16 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1378 Неутрално

  Кога Путин е казал нещо и то да е станало?
  Кога комуно-ченгетата са свършили една-едничка работа като хората, та да им се надяваш на обещанията?
  Здравият реализъм изисква - по-далеч от тях и техните приказки, но и бъди подготвен за техните подлости!

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 17. 17 Профил на s.o.a.d.
  s.o.a.d.
  Рейтинг: 398 Неутрално

  До коментар [#7] от "Торбалан":

  По руските форуми се вихри дискусия, какво точно ще стане с тези. които сглупят да си върнат парите в бензиностанцията. Основният спор е дали само ще им вземат всичко или/и ще ги пратят на почивка в Норилск или някоя значително по-топла, но изключително влажна колония из Каринтия.

  Някои по паметливи руски форумци, които не могат да бъдат обвинявани в любов към Жожето, припомнят, че по време на Втората световна война Сталин се обръща към руските емигранти с предложение за реабилитация, ако се върнат и се бият в "Отечествената война". После обаче се оказва, че няма кой да реабилитират, защото не е останал нито един жив доброволец по време на бойните действия!!!! Явно НКВД се е погрижило да няма усложнения...

 18. 18 Профил на Дръж се Землю шваба те мачка!
  Дръж се Землю шваба те мачка!
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Много мъдро решение на Путин...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Демократите не признават двойните стандарти! https://www.youtube.com/watch?v=I7X3mmYcjxo
 19. 19 Профил на Zhelyazkov
  Zhelyazkov
  Рейтинг: 522 Весело

  Да си обявиш капиталите в Русия, е все едно, да си пратиш децата в детска градина със собственик педофил!

  Цената на тока се определя от ДЪРЖАВАТА!!!
 20. 20 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5382 Любопитно

  а реките от мед и масло кога?

 21. 21 Профил на s.o.a.d.
  s.o.a.d.
  Рейтинг: 398 Весело

  До коментар [#13] от ".!.":

  Ааа . Недей така. Вчера пуснаха Йотафона 2. Но както коментираха по новините на РБК е освен, че е безаналогов, той е патентовано безаналогов заради втория дисплей отзад. Независимо, че има по-слаб процесор, по-малко памет, по-скапан дисплей и учудващо сапунерков дизайн, то Йота 2 е с 40% по-скъп от Самсунг С5 ?!?

 22. 22 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5382 Любопитно

  Той обяви и висок ръст на руското селско стопанство.
  ------------------------------
  Със закон или как?

 23. 23 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 479 Весело

  Тоя е ебати факира да ти обясни как черното всъщност е бяло!!!

  Дневник-токсичният сайт
 24. 24 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#23] от "kashpirovska":
  Тоя е ебати факира да ти обясни как черното всъщност е бяло!!!
  ...............
  Полковник от КГБ, какво очакваш, истината ли да каже
  Постановка, интрига, динена кора, това е путин.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 25. 25 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 636 Весело

  "...но преди всичко опит за "сдържане на растящите възможности на Русия..."
  Ххахахааа...Вицът на годината....

 26. 26 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 533 Весело

  [quote#21:"s.o.a.d."]Независимо, че има по-слаб процесор, по-малко памет, по-скапан дисплей и учудващо сапунерков дизайн, то Йота 2 е с 40% по-скъп от Самсунг С5 ?!? [/quote]

  А от къде мислиш руските инженери са купили "желязото", че да сглобят "работещ" телефон?!
  Ми то сега по - добре е да си купиш 10 годишен западен автомобил, от колкото чисто нова ЛАДА!
  И какъв ще е този малък и среден бизнес..., че ние тука го чакаме 25 години и още го няма, благодарение на "комунистическите" бг олигарси, ами там...в Матушка?!
  А от както говори ВПутин, рублата пак тръгна към дъното!
  Нема да им уври на тия главата и това си е!
  Мен само ме е яд, как Слънчо се е разтичал като кокошка без глава да ръси "безумия", след "шамара" на ВПутин относно ЮП.
  Тъкмо си бях помислил, че Интелекта на Босфора вече е минал в "некст левел" и няма да говори на живо и публично!

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 27. 27 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Хвърляйте телата! Путя се изкряска...

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 28. 28 Профил на neobiasnim
  neobiasnim
  Рейтинг: 374 Весело

  Путин вече дори публично започва да си изпуска нервите, това е страхотно. Съвсем скоро очакваме кремълския майдан!

  Be smart, don't be a retard!
 29. 29 Профил на solo_traveller
  solo_traveller
  Рейтинг: 217 Весело

  До коментар [#17] от "s.o.a.d.":

  Каринтия е федерална провинция в Южна Австрия

 30. 30 Профил на s.o.a.d.
  s.o.a.d.
  Рейтинг: 398 Неутрално

  До коментар [#29] от "solo_traveller":

  Ошибка !
  Имах предвид Карелия, но явно умът ми не допуска този ужас и замества с по-топли ширини.

 31. 31 Профил на sardanapal
  sardanapal
  Рейтинг: 374 Весело

  Все едно чета реч на Брежнев от края на 70-те!

  Твърд курс към зрелия социализъм.

 32. 32 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7066 Неутрално

  Все едно чета доклад от конгрес на КПСС.Колко години,едно и също.Ще се развиват,ще призвеждат,ще се модернизират,накрая нищо и половина.Догодина ще говори пак същото.

 33. 33 Профил на THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  Рейтинг: 479 Весело

  [quote#29:"solo_traveller"]... Каринтия ...[/quote]

  Аз пък реших, че колегата прави грозни намеци за паралели с Хайдер


  #killwhitey
 34. 34 Профил на gedk
  gedk
  Рейтинг: 617 Неутрално

  До коментар [#6] от "Ф.Нинов":
  Ти кажи останалите как ще повярват, знаейки че змията почна да си изяжда опашката. Вече виждам как разните Ротенберговци връщат откраднати милиарди в руски банки.

 35. 35 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 740 Неутрално

  "Путин обяви, че приоритет е "здравото семейство и здрава нация, предана на традиционните ценности "
  =========================
  Това ми звучи като някаква гавра с руския народ. Нация с средна продължителност на живота по-малка от редица Африкански страни, коята има един от най-големия процент болни от инфаркти и инсулти на глава на населението. Народ, за който алкохолизма се е превърнал във враг по-опасен отвсякаква война. Традиционни ценности като тази, млади момичета да имат единственната цел как да се продадат по-добре в чужбина, омъжвайки се за всеки ,който може да им помогне да избягат от руската действителност.

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 36. 36 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 536 Неутрално

  За здраво семейство, защо не е дал като пример своето собствено?

 37. 37 Профил на today
  today
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Путлер май трябва да смени доставчика, прекалено много глупости започна да дрънка.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 39. 39 Профил на gedk
  gedk
  Рейтинг: 617 Неутрално

  До коментар [#21] от "s.o.a.d.":
  По-лошото за рашките е, че в него няма ни една руска част, фирмата която го прозвежда не е руска, собственикът се изнесе в Канада, а го правят(смартфона де) в Китай.

 40. 40 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 981 Неутрално

  Путин може да говори като на партийно събрание, но след думите му има и действия, така че руснаците да не ги мислим...

 41. 41 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Въпреки "Сложното Международно Положение" Източния Кормчия се надява да преплува бурния финансов и икономически Океан..а дано , ама надали !

 42. 42 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4060 Неутрално

  ЛЕБЕДОВАТА ПЕСЕН

  НА ЕДИН ПРОВАЛЕН ПОЛИТИК

  препълнена с КУХИ ОПОРНИ ТОЧКИ

 43. 43 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Др. Путин отново ги реди като партиен секретар. Същински Станишко.

 44. 44 Профил на neobiasnim
  neobiasnim
  Рейтинг: 374 Весело

  “Путин, научи нещо за икономиката от проститутките в Мурманск“ - наложило се в руското общество мнение.

  Поститутките около руското пристанище Мурманск повишиха цените на предлаганите от тях услуги заради ниския курс на рублата, пише БиБиСи.

  Увеличението е достигнало 40%. Някои от тях предпочитат плащането да се извършва в долари, тъй като се опасяват, че рублата може да продължи да пада.

  Според видни путинисти обаче, жриците трябва да проявят патриотизъм, като повишат цените за чужденците, за да отговорят на западните санкции.

  Be smart, don't be a retard!
 45. 45 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Путин добави, че основната цел на Русия е "снемането на бариерите пред търговията, обмена и свободното движение на хора".

  Особено това личи в отношенията с Украйна,Молдова и Грузия.Лицемери и изнудвачи. мръсни, долни.

 46. 46 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4060 Неутрално

  "Според Путин слабата рубла е добре дошла за руския бизнес"
  ----------------------------------------------------------------------
  Е,те,
  Точно заради това

  ОЩЕ ПО-СЛАБА ЩЕ ВЗЕМЕ ДА Я НАПРАВИ

  Га-гааааааа........

 47. 47 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#35] от "magen_enoshi":
  Това ми звучи като някаква гавра с руския народ. Нация с средна продължителност на живота по-малка от редица Африкански страни, коята има един от най-големия процент болни от инфаркти и инсулти на глава на населението. Народ, за който алкохолизма се е превърнал във враг по-опасен отвсякаква война.

  ++++
  Паралелна реалност, не е наш Станишко който го е измислил.

 48. 48 Профил на 06210311
  06210311
  Рейтинг: 318 Весело

  ...това е много, много, много луд човек!!!...ама много луд!!!

 49. 49 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1879 Неутрално

  За амнистия беше само едно изречение ... крадците да се връщат, да се легализират и да бачкат.
  Свестните фирми да се проверяват по-рядко !
  ... и за инженери , наука и стипендии на даровити деца доста говори Путин.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 50. 50 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3690 Неутрално

  Все едно слушам Швондер от " Кучешко сърце"
  "Пред нас са сложни и тежки времена , колкото и да е зле сега"

  klimentm
 51. 51 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4060 Весело

  [quote#15:"СДС"]"здравото семейство и здрава нация, предана на традиционните ценности
  ..........
  Иска да каже: [/quote]
  Иска да каже: здравото семейство е такова
  като моето
  след развода Ми заради Кабаева
  и дъщерите Ми в омразния Запад
  Не дават пет пари за ТАТКОВИНАТА СИ

 52. 52 Профил на sardanapal
  sardanapal
  Рейтинг: 374 Весело

  [quote#49:"dark'star"]и за инженери , наука и стипенди[/quote]


  А за заварчици и кофражисти казА ли нещо?

 53. 53 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 421 Любопитно

  [quote#3:"mavricii.plovdiv"]

  Все едно говори Станишефф,странна прилика.
  [/quote]
  Кое му е все едното?

 54. 54 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 583 Весело

  Некакъв тип НЕП ще да е това, ама после........Сибирь зове

 55. 55 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#49] от "dark'star":

  Но...........

  Я помню, помнююююююю!

  Хайде да видим дали ще се хване някой на въдицата на Пути н!

  Да разлая троловете!!
 56. 56 Профил на Косьо
  Косьо
  Рейтинг: 910 Неутрално

  ПОтъва големия кораб потъва....

 57. 57 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#24] от "СДС":

  Има нещо общо с нашите комунета,изглежда е в стила на изказванията им...Някак много красиво те лъжат,чак да ти стане кеф...
  Не знам коя от мъдрите му мисли в цялата реч да цитирам,то са бисери.......на търкалета!

  Дневник-токсичният сайт
 58. 58 Профил на paul_proteus
  paul_proteus
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Преди 97 години пак се бореха със спекулантите....

  "Nothing succeeds as planned" - J. Heller in "Good As Gold"
 59. 59 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1948 Неутрално

  [quote#18:"takovanka"]
  Много мъдро решение на Путин...[/quote]
  Путин е дар от Бога за Русия. Ще включа тази дълбокомислена реч във вечерната си молитва.

 60. 60 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4060 Неутрално

  [quote#53:"horilka"]Кое му е все едното? [/quote]
  Че и ДВАМАТА СА ЕДНАКВО ПРОВАЛЕНИ "ПОЛИТИЦИ"

  Пардон,Станишев е ПО-МАЛКО ПРОВАЛЕНИЯТ !!!!!!

 61. 61 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 628 Весело

  Путин предложи да бъдат организирана "надзорна ваканция" за малкия бизнес за период от три години..

  Да "ВАКАНЦУВАМЕ"цели три години .Бравоо !!

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 62. 62 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 838 Весело

  Гледайте бе! Неблагодарници!
  Вместо да стоят пред телевизорите и да се захласват пред Пути н, тия само като го чули какви ги плещи, хукнали да изкупуват доларите и еврото!

  http://slon.ru/fast/economics/kursy-dollara-i-evro-rezko-povysilis-posle-nachala-vystupleniya-putina-1191316.xhtml


  И какво?

  Рувлата пак влкючи на трета и набира скорост към нови висини!

  Да разлая троловете!!
 63. 63 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 421 Неутрално

  [quote#60:"Hawaii"]Че и ДВАМАТА СА ЕДНАКВО ПРОВАЛЕНИ "ПОЛИТИЦИ" [/quote]
  Не дрънкай глупости а ми посочи поне един конкретен факт за "Все едно говори Станишефф"!!!

 64. 64 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 740 Весело

  [quote#62:"lone_wolf"]Рувлата пак влкючи на трета и набира скорост към нови висини! [/quote]
  Ти остави това, ама саудите заявиха че са готови да продават при цена на петрола 60$/барел! Преди известно време говореха за цена 70$, а сега казаха че и при 60$ тяхната икономика няма да загуби стабилност. Явно са решили окончателно да разорят руснаците и иранците и другите конкуренти! Какво ли ще правят сега Путин и Мадурин и Ахмак-дамаджанов

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 65. 65 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1223 Неутрално
 66. 66 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#64] от "magen_enoshi":

  Ами Мадуран Венецуелски мърда ли?

  Пути н го видяхме! Малка България му е виновна!
  "Щях да им кажа, ама ЕС и НАТО..."
  Дано сега да "накаже" България, като забрани на руснаците да я посещават!

  Да разлая троловете!!
 67. 67 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 628 Весело

  До коментар [#62] от "lone_wolf":

  Гледайте бе!
  Гледам,гледам,..


  http://www.vestifinance.ru/articles/50308

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 68. 68 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#67] от "selianin":

  Вярваш ли?

  Да разлая троловете!!
 69. 69 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1002 Весело

  "...........опит за "сдържане на растящите възможности на Русия"

  Амин

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 70. 70 Профил на longin
  longin
  Рейтинг: 456 Весело

  Медведев: Ще създадем нова Русия, независима от суровините
  11 сеп 2009
  http://www.dnevnik.bg/sviat/2009/09/10/782772_medvedev_shte_suzdadem_nova_rusiia_nezavisima_ot/

 71. 71 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  ".... амнистия всему, что они за 15 лет наворовали. Это да. Это может получиться. Но экономику это уже не спасет. Так, подхлестнет инфляцию, и все."

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 72. 72 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 444 Неутрално

  "Що се отнася до бъдещото развитие на Русия, Путин обяви, че приоритет е "здравото семейство и здрава нация, предана на традиционните ценности в съчетание с устременост към бъдещето, стабилността като условие за развитие и прогрес"."

  Това не е истина. Приоритет на правителството и държавните институции ще бъде развитието на здраво семейство и устременост към бъдещето... Тоя нали не пиеше...
  Нямам думи... Работата отива май на православен шери-ад.

 73. 73 Профил на quasimodo
  quasimodo
  Рейтинг: 609 Весело

  [quote#65:"dedo pepo"]Впечатляващо слово. [/quote]
  Чак се просълзих... Чета и усещам мирис от изгорели дърва в бабината печка на село, през онази хубава зима на 79-80-та... Толкова беше хубаво!
  Впечатляващо, я! Кой е говорил така през последните 30-на години? Дори във Венецуела ще бъдат впечатлени!

 74. 74 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  хахаха, това май е Путин?
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=513723925432744&set=p.513723925432744&type=1&theater

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 75. 75 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 503 Весело

  Иваноооов, глей кво става, селското стопанство започва да пращи в Русията!!

  Трябва и ние към тайгата, ще ни изпреварят корейците както рече ти!!

  Арпаджик съм взел, много добър, издържа на до -35 С, тъй рече продавачката (взех и 2 айфона от нея за по 20 лева за тебе и за мене, както и малко щайги да има после напролет в какво да вадим продукцията).

  Курнишони и целина рече една съседка много вървяли от тайгата, и тя каза че учила агрономия и народни танци при тебе. Праща поздрави да ти предам.

  Виде ли на трактора скрийншотите? Много добър, малко ремонт му трябва, ама ще го оправим на 2-3. Човека отде го зех се оказа и той руснак, вика ми в началато "Половин милион Рубли", гледам го аз - то трактора нали си става - ама за 0.5 милиона малко множко ще дойде. Викам му "Искаш ли да ти дам $700", веднага му светнаха очите! Даже един пакет джанти за трабант хвърли човека за подарък, така че ако някой тука от форума търси джанти за трабант, продавам евтино!

  Върнете дъгата на децата, педераси!
 76. 76 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  Амнистия ??
  Вова вече се насочва към мангизите на олигарсите МУ !!!
  Другите май привършват..)
  Внимавай, Вова , да не ти ходят БАВНО по ленинския проспект на Масква :)))

  BIG AL
 77. 77 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  Снимката от официалната реч на Путин казва всичко - вече го обожествяват:

  http://www.echo.msk.ru/blog/day_photo/1449138-echo/

  А коментариите са жестоки. Особено ми хареса един:
  "...Денег нет,Крымнаш,проклятые пиндосы и бандеровцы,Чечняненаш,умирать нельзя до 74 лет,слава Путлеру ,вывод-жрать будет нечего.Ура!"

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 78. 78 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 444 Неутрално

  До коментар [#70] от "longin":

  Ха..., оказва се, че тия са проспали пет години. 2009 поне говоренето е било нормално.

 79. 79 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1879 Неутрално

  До коментар [#55] от "lone_wolf": "Хайде да видим дали ще се хване някой на въдицата на Путин!"
  Кахър да нямаш ... знаеш кой го казва = "Предложение което не можеш да откажеш" !!! "Вежлива" покана от типа : "Елате вие, да не дойдем ние /вежливите/" . Архивите са живи.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 80. 80 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 476 Любопитно

  Президентът заяви, че опитите за икономически натиск срещу Русия са безсмислени, а страната не възнамерява да се впуска в скъпоструваща надпревара във въоръжаването със Запада, не на последно място, понеже Москва разполага със силна армия.
  ----------------------------------
  ха-ха-ха!
  А преди няколко месеца заяви, че Русия ще се превъоръжава, ще изгражда нови противоракетни системи и пр.
  Но финансофия министър явно го е приземил!
  http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/10/08/2396023_rusiia_ne_moje_da_si_pozvoli_moderniziraneto_na/

 81. 81 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Хе хе хе, Путлер играе ролята и на Ленин, и на Сталин. Сега ще пуска НЕПа. После отрязва главите на НЕПманите. Външно политически - пак боза, ма вече прокиснала.

  chavo64
 82. 82 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  Путин бил казал:

  "Президентът предложи пълна капиталова амнистия за онези, които решат да легализират средствата и собствеността си в Русия. Те ще получат пълна гаранция и защита от съдебно преследване в страната"

  И всички му повярваха. сега ще си продадат яхтите и замъците по френското средиземноморие и ще инвестират в Русия. Даже Ходорковски щял да се върне и отвори наново бизнеса.
  Изпусна влака Володя, а сега ще се моли и ще се вайка - дали на своите, дали на "неверници" като Ердоган, важна е надеждата, да тупат парички по тезгяха.

 83. 83 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 881 Весело

  За тези, които са млади и не помнят конгресите на кпсс - няма голяма разлика... Като изцепката - тепърва ще създават звено, дето ще се грижи за новите руски технологии! В тон с патологичния оптимизъм - съживете Мичурин да оправи селското стопанство. Внимавайте само като берете ягоди от някоя топола да не паднете от стълбата и не давайте да кръстосат краката на жена ви, няма да имате поколение...

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 85. 85 Профил на kos
  kos
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Слушах словото на Путин.Русия има прекрасен,изключителен президент,ние имаме нещо, което медиите наричат президент.

 86. 86 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  Куда пойдут курсы доллара и евро? “Ъ”....ъъъ.....ъъъъъ..........
  Вчера - интервенция на банката - 700 милиона долара , сегодня- пак толкова или горе долу ...:))
  Хахахааа......

  BIG AL
 87. 87 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  Някои олигарси вече си почистват и смазват снайперите "Драгунов" :)
  хахахааа.....

  BIG AL
 88. 88 Профил на Nacho Libre
  Nacho Libre
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#82:"tsvetko_51"]ажна е надеждата, да тупат парички по тезгяха.[/quote]
  Аааа,няма да тупат вече парички по тезгяха,Цветко,няма.То сега на Пуй му тупа под лъжичката,после все по-често ще му се разтупва сърчицето,някоя нощ Кабаева ще вземе да го отупа от пърхота,ЕС ще му отупа сметките някой ден и накрая някоя горничная ще го изтупа през прозореца докато тупа кремльовските килими...случайно де.
  Ама парички вече да тупат-нанай маро.
  Забележи,Цветко,ЩОМ БАЙ ТАНЮ ДАРСТАРА ОТ ЗАРА ЗАПОЧНА ДА ПИШЕ ИМЕТО МУ (на Пуй) С МАЛКА БУКВА (а той-Таню много ги предусеща работите-то е от магнитните поля в трафопоста)ЗНАЧИ РАБОТАТА ПУЙОВА Е СПУКАНА.
  (справка-http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/12/04/2432071_godishnata_rech_na_vladimir_putin_pred_parlamenta/#comment-89
  Избеляло вече малко,но чете се всьо таки.)

  Homo ludens sum
 89. 89 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 374 Весело

  [quote#66:"lone_wolf"]Дано сега да "накаже" България, като забрани на руснаците да я посещават! [/quote]
  И да си прибере онези, които вече са ни налазили.

  zenrus.ru
 90. 90 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  "Президентът заяви, че опитите за икономически натиск срещу Русия са безсмислени."
  Путин сериозно ли го е казал това?
  А, нещо за свободното падане на рублата не е ли казал?

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 91. 91 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 2006 Неутрално

  Превод от статията:

  Путин призовава богатите олигарси да си отворят банковите сметки и да плащат данъците вместо малкия бизнес. От това следва, че досега е било валидно само обратното. Което не ме учудва много - точно олигарсите избраха Путин и го държат на поста в замяна на преразпределение на печалбите от изкопаемите в личните олигархични сметки. Сега да видим дали ще се съгласят с Путин да плащат данъците на всички.

  Пълна амнистия за руските капитали. Това много ми напомня разказите на баба ми как едно време правителството лекувало партизаните. Властите обявявали амнистия на всички партизани, ако се предадат. Когато близките им ходели да предават имената, властите арестували партизаните, изправяли ги на площада и разстрел. Изключително ефективен метод. Днес Путин прави същото. Милиардите руски капитали трябва да се върнат в страната. Путин дава амнистия. Собствениците на капиталите ги декларират и след време почва поголовна съдебна сеч по сталинистки тип (присъдата готова преди обвинението). Нещо като Ходорковски. И така тези милиарди ще бъдат върнати да пазят руската икономика и за компенсация на верните олигарси.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 92. 92 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1316 Весело

  Тежки времена чакат Русия. Крах на илюзиите и самозаблудите чака Русия. Доста значителен период, през който ще "яде шамари" и търпи унижения чака Русия.

  С любезното съдействие на лилиПутин и лилипутиноидите.

  Свобода за Надежда Савченко!
 93. 93 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#77] от "mitko11":

  Българските рушляци веднага ще напишат че тия са соросоиди!  uliana0109
  04 декабря 2014 | 16:07
  vietham: Стареет ботоксный царек. всего на час хватило силенок по бумажке почитать. Но это и к лучшему. еще часок-другой этой бодяжной лжи и лицемерия. так доллар бы и на 5 рублей легко подорожал бы...

  Паникьоса се царчето Пути н!

  Да разлая троловете!!
 94. 94 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Любопитно

  ..."трябва да се гради "нова промишленост, финансова система и кадри" - 14 години след като пое властта в Кремъл!?

 95. 95 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Няма да е лошо и нашите политици да приемат закон за новооткриващи се фирми -две години без данаци ,а фирми открити в Северозападна България и до 5 години без данаци + други преференции за бизнес в СЗБългария .

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 96. 96 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#94] от "dobrich":

  А... това е типично. Преди 2-3 (да не са и повече) години обяви, че Русия ще преследва революция в нанотехнологиите. Е... извън успеха в провождането на чужда територия на МАЛКИ, зелени и... "учтиви", въоръжени до зъби човечета... още чакаме феноменалния резултат от този пореден руски напън за самодоказване чрез самонадскачане.

  Свобода за Надежда Савченко!
 97. 97 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#89] от "S.P.Q.R.":

  Е, това е default!

  Да разлая троловете!!
 98. 98 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Весело

  [quote#96:"heatseeker"]самодоказване[/quote]

  Като не можа да стимулира развитието на нова икономика, Путин завоюва....нови територии. Да не са капо руснаците. "Народ-победител", така ги нарече президента, когато завладяха Крим и Източна Украйна...По тия простори се хранят още с такива лакърдии.....

 99. 99 Профил на Kurti
  Kurti
  Рейтинг: 379 Неутрално

  Тъпи, Грозни, Умни, харесват ни или не, Русия и руснаците ще продължи да ги има.
  Но, светът се промени, вече силата не е в мускулите, а в главата, трябва промяна.
  Този вече започна да говори в правилната посока, но от говорене, до деиствия, ще мине много много време, и...
  Няма да е това човека, съжалявам за тези които го харесват, но Путин е популист, не реформатор.

 100. 100 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 444 Неутрално

  До коментар [#76] от "BIG AL":

  путин,путин. Днес данъчна амнистия, утре национализация на същите активи. Ха-ха-ха . ТИ ЛУД ЛИ СИ БЕ .!. .!. .!.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK