Минута по минута - как беше нападнат "Шарли ебдо"

Минута по минута - как беше нападнат "Шарли ебдо"

© ReutersЧасът е 11:30.


Корин Рей, известна още като карикатуристката Коко, току що е взела дъщеря си от близката детска градина. "Когато стигнах с нея до входната врата на редакцията, двама маскирани и въоръжени мъже ни заплашиха. Искаха да вляза и да се кача. Набрах кода за влизане... Говореха перфектен френски. Казаха, че са от "Ал Кайда".


Така започва едно от най-кървавите и най-драматичните нападения на терористи във Франция от десетилетия насам. Предлагаме ви хронология, сглобена от различни източници, цитиращи очевидци и източници от органите на реда.
Рей казва, че двамата мъже са били оставени от трети, каращ черен ситроен със затъмнени стъкла и регистрационен номер CW 518 XV.


Те са знаели какво правят и са разбирали от този бизнес, казва полицията - носели са маски и бронирани жилетки, държали са оръжието си професионално, вижда се как се "движат спокойно и изглеждат решени да си свършат работата".


Минута по минута - как беше нападнат "Шарли ебдо"

© Reuters


Офисът на "Шарли ебдо" е на "Никола Апер" №10 - просто една анонимна сграда от няколкоетажните блокчета с ниски наеми, пропукани фасади и прясна боя, покриваща графитите, които са навсякъде в този леко олющен крайна 11 район на Париж, описва "Гардиън".


Нападателите добре са избрали момента - сряда е денят, в който новият брой заминава за печатницата и се провежда седмичната планьорка. В залата за заседания на втория етаж се били събрали около 15 души - карикатуристи, редактори, журналисти.


Двамата мъже са влезли в сградата в Източен Париж на няколко преки от катедралата "Нотр Дам" като са застреляли техническо лице на рецепцията.


Един от очевидците смята, че след като влезли, нападателите изглежда не са били съвсем сигурни накъде да поемат. Ив Кресон, който работи за друга медия в съседство, казва, че един от тях попаднал при него и попитал къде е редакцията на "Шарли ебдо". Друг казва, че те попитали за "Шарли ебдо" на рецепцията на сградата. Жена, работеща на втория етаж, сподели пред радио "Франс енфо", че и при нея нахълтал мъж с пушка и попитал за седмичника и малко след като си тръгнал започнала стрелбата.


В следващите около 5 минути мъжете, въоръжени и с пушка-помпа, са застреляли дежурния полицай в офиса, както и 8 журналисти. Четирима от тях са едни от най-известните карикатуристи на Франция.
Единият от двамата убити гости в редакцията е икономистът Бернар Марис, който е имал своя коментарна колонка.


Рей, която се скрила под едно от бюрата по време на касапницата, разказва, че нападателите извиквали по име някои от жертвите си.


Парижкият прокурор Франсоа Молен казва, че са ранени 11 души, четирима от които са в критично състояние.


"Всички жертви са на на пода или седнали, а ранените се бореха да си поемат дъх. Мнозина са просто екзекутирани. Повечето рани са на главата или по тялото", казва Патрик Ертжен от спешната помощ.


Източник на в."Либерасион" от частите за борба с тероризма, описва, че "те очевидно са знаели предварително целите си". След като влезли в конферентната зала, "те се огледали и казали "Къде е Шарб? Къде е Шарб?". Убили го и засипали стаята с куршуми.


Журналистът Лоран Леже е първият, подал сигнал за тревога. Той бил в заседалната зала и се обадил в 11:40 на свой приятел с думите "Извикай полицията. Тук е клане, кървава баня. Всички са мъртви". След което линията прекъснала.


Минута по минута - как беше нападнат "Шарли ебдо"

© Reuters


Живеещият на третия етаж отсреща 27-годишен очевидец, представен само като Сами, описва пред  L’Obs, че чул експлозии и първо си помислил, че това са големи пиратки. "Но като отидох до прозореца, осъзнах, че са изстрели - първо отвън, а после в сградата. Видях двама маскирани в тъмни дрехи и с калашници да изскачат, а после - човек, облян в кръв".


На улицата, мъжете започнали престрелка с полицаи от първата патрулна кола, отзовала се на сигнала за нападение. В престрелката участвали и двама полицаи, пристигнали на велосипеди, както и втора полицейска кола.


Убити са двама униформени. Единият от тях - 42-годишен мъж от местния участък, ранен изпълзял на тротоара, но е застрелян от упор на булевард "Ришар Леноар". Вторият е 49-годишен телохранител на карикатуриста Шарб с опит във VIP защитата. Трети полицай е ранен в крака.


"Впечатляващо е, че на предното стъкло дупките от куршуми са плътно в една група, което показва, че нападателите добре контролират оръжието и емоциите си", коментира Рене-Жорж Кюери, бивш началник на антирерористичен отряд пред телевизионния канал BFM TV.


После терористите скочили в чакащия ги ситроен и според очевидци се чули викове "Аллах Акбар!", "Убихме "Шарли ебдо"!" и "Отмъстихме за пророка!".


Минута по минута - как беше нападнат "Шарли ебдо"

© Reuters


С висока скорост колата блъснала пешеходец, за котого се твърди, че също е в тежко състояние. Повреденият С3 бил изостнавен в 19-ти район недалеч от Площад "Сталинград".


Седрик льо Бешек, 33-годишен търговец на недвижими имоти, описва: "Стана съвсем спокойно, без викове и ругатни". Двамата нападатели изскочили от "малка черна кола" и по думите му носели гранатомет. После спрели по средата на улицата минаващо Рено "Клио", изхвърлили навън около 60-годишния шофьор и казали: "Можете да съобщите на медиите, че сме от "Ал Кайда в Йемен".


"Бях на 5-10 метра. Човекът каза: "Чакайте да си взема кучето". Те го оставиха да го изведе и изчезнаха. Полицията пристигна след 5 минути."


После следите им се губят, но полицията предполага, че не са напускали Париж. В редакцията и на улицата пред нея са открити множество гилзи, както и ръкавица, която - ако принадлежги на някой от маскираните мъже - може да съдържа ДНК информация за идентифицирането му.


Гел Фабиано, говорител на полицейския профсъюз UNSA-Police, коментира, че "полицаите са изправени пред нова форма на насилие и трябва да се адаптират към нея, трябват ни средства да реагираме". По думите му полицията вече е била в редакцията, за да я защитава от нападение, "но какво можеш да направиш срещу това хладнокравие, решителност, военни калашници и гранатомети със своя 9-милиметров пистолет?".


В района на Голям Париж нивото на опасност от тероризъм е вдигнато до максималната степен, което означава, че всеки момент е възможно ново нападение.


На последната планьорка на "Шарли ебдо" са обсъждали корицата на последния им брой, посветена на скандалния писател Мишел Уелбек. Шестата му книга Soumission (Подчинение), излезе тази седмица и разказва за това как Франция от 2022г. е управлявана от президент мюсюлманин според законите на консервативния ислям.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mdaa
  mdaa
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Еми сетихте се. Въоръжете полицията с помри и магнуми и им стреляйте в топките. Може и да помогне. Само не разбирам тая кокошка защо им е отворила? Не можеше ли да каже , че не знае кода?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 2. 2 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Тренирани убийци. Какво ли има да става, когато започнат да се завръщат и касапите от клиповете?...

 3. 3 Профил на Волният Ибрик
  Волният Ибрик
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "полицаите са изправени пред нова форма на насилие и трябва да се адаптират към нея, трябват ни средства да реагираме".


  А стига бе... хората сефте виждат терористчен акт?

 4. 4 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Френски граждани са терористите, въпрос на часове е залавянето им!
  Иначе много майки ще плачат...

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 5. 5 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1421 Разстроено

  """. . . скандалния писател Мишел Уелбек.. . .книга Soumission . . . разказва за това как Франция от 2022г. е управлявана от президент мюсюлманин според законите на консервативния ислям. .""
  =================

  А стига бе !
  А у нас Божо Димитров и той фантазира

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 6. 6 Профил на mdaa
  mdaa
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Между другото франсетата се хилеха , когато подобни главорези избиваха християни в Сирия и подкрепяха "опозицията" срещу властите в Сирия.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 7. 7 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#1] от "mdaa":

  Жената е била с дъщеричката си. Нали ти е ясно, че първо е мислила за детенцето.
  А ако трябва да бъдем честни - не са много и мъжете, които биха реагирали адекватно (каквото и да значи) срещу маскирани и въоръжени с Калашников

 8. 8 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1583 Неутрално

  От всичко гадно по темата, все пак има нещо хубаво, някаква надежда! С много малко изключения, всички сме обединени, всички мислим еднакво!!! Също както бяхме обединени 94-та след мача с Германия. Питам се само защо се обединяваме сега, а не сме по повечето касаещи ни проблеми. На темата - Бог да прости убитите и помага на ранените.

 9. 9 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1591 Неутрално

  Дано никому не се случва да попада в такава ситуация, очи в очи с фанатизирани убийци...ужас.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 10. 10 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1421 Разстроено

  До коментар [#8] от "charlesdegaulle":


  [quote#8:"charlesdegaulle"] Питам се само защо се обединяваме сега, а не сме по повечето касаещи ни проблеми. [/quote]
  Защото почти винаги сме след дъжд качулка !
  Сега имаме за пръв път някакво коалиционнно разнородно правителство, а иначе все някой измъквашпе чергата към себе си !
  ЗАЩО !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 11. 11 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1421 Разстроено

  Френското МВР: Още не сме ги арестували!

  Самоличността на престъпниците е установена, те са локализирани, но все още не са задържани


  Публикувано: 8 ян. 2015, 00:15

  „Министерството на вътрешните работи на Франция опроверга информацията за задържането на заподозрени за нападението срещу редакцията на сатиричния седмичник „Шарли Ебдо” в Париж, съобщи вестник La Liberation.
  Информацията за трима задържани мъже бе публикувана по-рано на сайта на La Liberation. Минути по-късно сайтът на вестника добави съобщението, че по данни на МВР, самоличността на престъпниците е установена, те са локализирани, но все още не са задържани

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 12. 12 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1421 Разстроено

  Атаката срещу атентаторите ще започне всеки момент

  Хеликоптер на спецчастите виси над къщата в Реймс, където са локализирани


  Публикувано: 8 ян. 2015, 00:36

  Реймс, Франция

  Хеликоптер на френските спецчасти е увиснал и в момента над къща в Реймс, където се предполага, че се укриват заподозрените в нападението над редакцията на Charlie Hebdo в Париж, съобщи преди минути местният Point.
  Според данни на местните медии заподозрени са братята Саид и Шериф Куаши, на по 32 и 24 години, а също така и 18-годишният Хамид Мурат. Френските медии следят как ще се развия драмата със залазяването им./

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 13. 13 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Предварително се извинявам! Досега нямах думи да коментирам.

  Но ми се върти една фраза "ние сме пехотинците на путин"... Казана от правоверен.. верен... на Пу... кадир...

  Да го кажа направо - смятам, че в дъното на тази терористична катакомба е правоверен православен.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 14. 14 Профил на lager
  lager
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Ужасно е да се убиват журналисти, при това истински журналисти, каквито в България няма, такива които осмиват неврозното ни общество по най-безкомпромисния и упорит начин, понякога тънко, с крива усмивка, друг път крещят с бойно гърло и се опитват да ни забодат кол в сърцето!

  Ужасно е че млади хора се превръщат в безмилостни машини за убиване, фашизоидни кучета, носеща само миризма на окончателност, лесно смилаема храна за всички, нали! Всеки има отговор в момента, яхнал своя Росинант, крещи, убива, издава присъди. Но всички ние носим Кръстта на това общество, ....

  Ужасно е че точно сега се сещам един цитат от Еди Бернайс, т.н. "Баща на манипулацията" - " Не използвайте глупостта на хората, тя ще ви донесе само временен успех, но обърнете се към техните най-съкровени пориви, идеали, сънища, въжделения, още повече, обърнете се към "идеалите" на цяла една нация, на това голямо семейство, тогава наистина ще възпитавате..."

 15. 15 Профил на tourlache
  tourlache
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#1:"mdaa"]тая кокошка[/quote]
  Защото ти си невероятния петел.
  Много елементарно мислене. Впрочем, не споделям и това с многото умалителни.[quote#7:"vhv"]Жената е била с дъщеричката си. Нали ти е ясно, че първо е мислила за детенцето. [/quote] Да изчакаме нещо не чак до там екслузивно.
  Съжалявам много за убитите, това са хора, каквито сме и ние, жалко за изгубените животи.

  11.03.2015 год., изказване на Премиера от трибуната на Парламента: "За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте".
 16. 16 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#1:"mdaa"]Само не разбирам тая кокошка защо им е отворила? [/quote]

  Ех как не се е сетила щяхме да избегнем трагедията, ама що пък да ги лъжи, по добре да беше ги обезвредила направо, ама ей на не се сетила.

 17. 17 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#1:"mdaa"]Само не разбирам тая кокошка защо им е отворила? [/quote]

  Отговорът се съдържа във въпроса.

 18. 18 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#7:"vhv"] не са много и мъжете, които биха реагирали адекватно (каквото и да значи) срещу маскирани и въоръжени с Калашников [/quote]

  Прав си! Но нали сградата е била "уж" охраняема по всички правила. Как са стигнали тези маскирани и въоръжени до входа, а не са били отстреляни още на втората секунда, след излизането им от колата. Явно пак ще учим нещата по трудния начин.

 19. 19 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  [quote#18:"dombi"]Явно пак ще учим нещата по трудния начин.[/quote]

  явно, да... охраната е била на втория етаж в заседателната зала, и са охранявали не сградата, а Стефан Шарбоние, който през '13 е бил включен в списъка с най-искани лица на Ал Кайда

 20. 20 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 4241 Весело

  Това,че са професионални и хладнокръвни убийци е ясно,обаче явно са сменили тактиката,вече имат и групи които не се самоубиват.

 21. 21 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 4241 Разстроено

  Това пък весело как излезе.

 22. 22 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Чета и не мога да повярвам... Едната карикатуристка, лично ги пуснала да влезат в сградата.... другата портиерка ги насочила къде е редакцията..... трети пък любезно помолиал, да му дадат да си вземе кучето от колата...


  Фанцузка любезност ли е.. толерасатия ли е...

 23. 23 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1314 Неутрално

  Що ли такова нещо не се случи зад океана, ами нейде във френската столица?...

  Не, че не е възможно, но вероятноста да се изплъзнат безнаказано е достатъчно малка за да респектира всеки дръзнал да сътвори такива подобия.
  Целият личен състав на полицията и части от армията трябва да блокират града, ако трябва и за седмица!

 24. 24 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  Случилото се е жесток отглас от надигащото се ново лице на исляма-жесток, кървав, настъпващ по света и решен този път да не оставя гяури. Всички трябва да бъдат правоверни.
  Новината някак си обаче върви вяло по медиите. Случилото се е неочаквано и шокиращо и вероятно ще се търси потулването му, особено ако до 2-3 дни полицията ликвидира извършителите.

 25. 25 Профил на marrad
  marrad
  Рейтинг: 627 Любопитно

  До коментар [#13] от "Музар":

  "Да го кажа направо - смятам, че в дъното на тази терористична катакомба е правоверен православен.''

  Катакомба??? Може би ''хекатомба''?

 26. 26 Профил на marrad
  marrad
  Рейтинг: 627 Любопитно

  До коментар [#24] от "volarok":

  ''...надигащото се ново лице на исляма-жесток, кървав, ...''

  А какво беше старото лице на ислама? Доброжелателно, та чак алтруистично?

 27. 27 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2597 Неутрално

  До коментар [#1] от "mdaa":

  само преди 2 месеца бях в Париж ,направи ми впечатление ,че полицаите са въоръжане именно с по 2 патлака ,в бусове по поне 12 човека ,особено в районите с маргинали , вътре в бусовете много тежко оръжие и автомати и помпи и се движеха най малко по тройки ,тоест подготвени са , единия път явно имаха акция , по магистралата се изсипаха 12 буса с по най малко 12 човека един след друг в трафика ,бързаха за някъде ,имат голяма организация ,но тероризма си е тероризъм ,няма спасение ,особено ,когато е добре планиран ,затова ще трябва за терористи публични екзекуции ,както те го правят публично ,защото младите не са виждали такива неща и са безкрупулни ,нека знаят ,че и те са ,уязвими и живота не е компютърна игра

 28. 28 Профил на marrad
  marrad
  Рейтинг: 627 Любопитно

  До коментар [#13] от "Музар":

  ''...че в дъното на тази терористична катакомба е правоверен православен.''

  И фамилното му име започва с ''Пу'' и завършва на ''тин''? По адрес на същия откакто властва са изрисувани може би десетки хиляди карикатури, вероятно е бил ''герой'' и на такива в ''Шарли ебдо''. Защо ли точно сега му е текнало да се ''отблагодарява'' на ''прославилите'' го?

 29. 29 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2894 Неутрално

  Така като гледам караулката на ул. "Ив. Вазов" 16 трябва да бъде заменена с нова, бронирана до ниво гранатомет, входната врата - снабдена с отключване чрез скенер на ириса, от зам.-главен редактор и нагоре с личен телохранител, личният състав с кевларени жилетки и каски.

 30. 30 Профил на pixela
  pixela
  Рейтинг: 571 Любопитно

  Оруел хубаво е описал случващото се...какво ли става зад гърба ни?

  freedom is another word for nothing else to lose
 31. 31 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Изхождайки от статията: Тия изроди са имали не само специално обучение, но и боен опит. Това последното ще улесни откриването им.

  chavo64
 32. 32 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#13:"Музар"]Да го кажа направо - смятам, че в дъното на тази терористична катакомба е правоверен православен. [/quote]
  Всички други глупаци са на същото мнение..

 33. 33 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  До коментар [#26] от "marrad":
  ''А какво беше старото лице на ислама? Доброжелателно, та чак алтруистично?''

  През последните 200-300 години ислямът беше в отстъпление и беше сврян в ъгъла на историята. Сега усетиха подем и се въоръжиха с религията си, но вече като идеология, което прави исляма толкова кървав и безпощаден в наши дни.

 34. 34 Профил на john_law
  john_law
  Рейтинг: 535 Гневно

  Добре де, какъв им проблемът на чалмите ? Ако нещо НЕ им харесва из Европа, да си ходят в пустинята. Ако ще живеят тук, да живеят по нашите (християнски) догми !!!

 35. 35 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 882 Неутрално

  Задавали ли сте си въпроса - защо всички терористи използват руски оръжия, а не американски, английски, френски и пр.?

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 36. 36 Профил на marrad
  marrad
  Рейтинг: 627 Разстроено

  До коментар [#33] от "volarok":

  ''...през последните 200-300 години ислямът беше в отстъпление и беше сврян в ъгъла на историята. ''

  Нейде в началото на XIX век в Техеран бива убит от развилнялата се тълпа - насъсквана от ''духовните'' си водачи - руският посланик Грибоедов ( някои го знаят и като писател)... И не защото е писал хуморески за Мохамед. И това се случва точно когато по твоему ислямът е бил сврян в ъгъла на историята...Май ''новото'' лице на исляма доста си прилича с позабравеното от някои ''старо'' лице...

 37. 37 Профил на SELECT * FROM DUAL;
  SELECT * FROM DUAL;
  Рейтинг: 467 Неутрално

  До коментар [#35] от "bg.bg":

  Защото са евтини и се намират лесно?

  Veni.Veneri.Vamoozi or Veni.Vermini.Vomini? That is the question...
 38. 38 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Не мога да измизсля друг да има полза от това освен Русия. Трябва да са изключително тъпи тия терористи за да не знаят, че сега нещата ще станат много по-зле за техния "пророк" и за неговите последователи.

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 39. 39 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 823 Неутрално

  ...измисля...

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 40. 40 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 2107 Разстроено

  Това противопоставяне на религиозна и етническа основа ще води до все по-страшни трагедии!

 41. 41 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 2107 Неутрално

  До коментар [#35] от "bg.bg":

  Value for money

 42. 42 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  Доста подигравателна и пренебрежително извършена акция, затова пък изключително жестока.
  Дано не бъде последвана.

 43. 43 Профил на Old Bradyr
  Old Bradyr
  Рейтинг: 233 Неутрално

  За да разберете ислямските фундаменталисти трябва да осъзнаете мисловните и догматичните матрици ...
  http://sfera.zonebg.com/knigi.htm

 44. 44 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Не разбирам как може половин час двама маскирани с пушки да се разхождат из сградата, да питат за редакцията и всички малоумници да ги упътват към точното място без да се обадят в полицията.
  Направо шокиращо поведение.у

 45. 45 Профил на ISTORIK
  ISTORIK
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  Убийците са варвари, имащи мозък на динозавър, продължаващи да живеят в своето средновековие и въоръжени с модерни оръжия.

  Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
 46. 46 Профил на Germanec
  Germanec
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Ето отново грешен подход на целият държавен апарат!Отново гонят опашката на Гущера,като се знае къде е Главата!Даже и три да са Главите,трябва от там да се започне.Толкова Просто и Логично!!!

 47. 47 Профил на Стойчо Дженков
  Стойчо Дженков
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Да чухте някакви отзиви от Русия или Гърция? Аз не. Руснаците имат право защото от западна Европа им налагат санкции под диктовката на Америка защото са малоумници, но днес гледах и гръцката национална тв Нерит където просто беше споменато до къде е стигнало това събитие и нищо повече. А ние тук българите както винаги сме по-големи католици от папата, нашите медии се държат така, все едно в България се е случило. Извинявайте, ама това не го видях по другите медии, изглеждаме наивно и смешно. Все пак да отбележа, че от това списание Шарли Ебдо, нямат право да се подиграват с цял един етнос и религия и да слагат по този начин всички мюсюлмани под един знаменател.

 48. 48 Профил на Стойчо Дженков
  Стойчо Дженков
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#22] от "bestbuy":

  Ако срещу тебе застане някой с насочен автомат насреща ти, и ти ще издадеш и майчиното си мляко... Мисли преди да напишеш нещо.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK