Хакери започнаха "война срещу ислямистите"


Хакери от международната мрежа Anonymous обявиха война на ислямските екстремисти след нападението в Париж от сряда. В края на седмицата те обявиха и първата си "жертва" - сайтът ansar-alhaqq.net спря за около час.
През 2013г. френските медии описваха този сайт като един от порталите на френски джихадисти.


Не е ясно как точно са блокирали сайта, но обичайното средство на Anonymous е т.нар. DDoS атака (съкращение от Distributed Denial of Service), при която сайтът бива задръстен от трафик данни. Този метод не е особено сложен, но може да бъде изключително успешен, защото е спирал дори сайтове като тези на MasterCard и PayPal.


Не е съвсем ясно доколко видео призивът в интернет от името на Anonymous за "Операция Charlie Hebdo" в четвъртък се споделя от по-голяма част от тази мрежа. Засега в Twitter кампанията #OpCharlieHebdo не е особено популярна и не е потвърдена от  @YourAnonNews - основният профил на Anonymous.


"Очевидно някои хора не искат в един свободен свят да съществува святото право да може да се изразява мнение по всякакъв начин", се казва във видео обръщението. "Anonymous винаги са се борили за свобода на словото и никога няма да оставят това право да бъде опетнено с някакви мъгляви идеи и мистика. Очаквайте масивна реакция от нас, защото това е свободата, за която винаги сме се борили."


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (113)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mahjongg
  mahjongg
  Рейтинг: 434 Неутрално
 2. 2 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  Ония малоумните едва ли ще се впечатлят от блокиран сайт, на тях им дай да се закичват с бомби и да се взривяват, че така алах щял да ги приеме с отворени обятия.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 3. 3 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Успех и от мен!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 4. 4 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3458 Неутрално

  Размажете ги! Задръстете ги! Изтрийте ги от интернет-пространството...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 5. 5 Профил на Ritter 1
  Ritter 1
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Браво на анонимните!

  В общи линии борбата е между ПРОГРЕСА и ФАНАТИЗМА!

 6. 6 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Дерзайте!!! Който колкото може, ще помага...

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 8. 8 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Да блокират всички банкови транзакции на ислямистите; да направят невъзможно интернет банкирането им; да прекъснат всичките им интернет връзки с останалият свят!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 9. 9 Профил на aroved
  aroved
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Екстремистите не са създатели, нито изобретатори, нито изследователи, нито нищо градивно. Злоупотребяват с чуждите постижения - например интернет. Пожелавам успех на всеки, който им пречи.

  den
 10. 10 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  Разбира се, че подкрепям и съжалявам, че не съм грамотен да участвам и аз. Призовавам всеки, който може да помага.

  Но искам да попитам нещо - това с блокирането на сайтовете не е ли само софтуерен въпрос? Не трябва ли да се направи нещо и с хардуера? Сървърите, сървърите къде са?

 11. 11 Профил на adibo
  adibo
  Рейтинг: 381 Неутрално

  службите сега пък ще се крият зад анонимните
  анонимен може да е всеки

 12. 12 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Разбира се, че хакерите ще започнат войната срещу ислямистите. Европейските лидери са заети да правят митинги.
  Доколко е истина не мога да твърдя, но като ученик чух следната история. Българин изнасилил виетнамска студентка. Като се разчуло, виетнамската колония от студенти в България се събрала под прозореца на общежитието, където живеел българина, и започнала да скандира- "Ти си лош!, Ти си лош!...."
  Точно такъв е и отговорът на европейските лидери към ислямистите. Няма обявяване на война, няма извънредни мерки, само митинги за солидарност с жертвите. Макар на жертвите вече да им е през ....знаете какво.

 13. 13 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 1153 Любопитно

  Къде мога да се запиша?

  До коментар [#10] от "Един препатил":

  Задай си пак въпроса, човече? Нищо не ти се разбира.

 14. 14 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  Анонимните са Шарли.Трябва методично да ги хакват.

 15. 15 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1341 Весело

  Така се започва трета световна. Радикалните ислямисти започнаха, и скоро ще разчитат само на слухтене по земята.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 16. 16 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#10] от "Един препатил":

  Верно, дето викате...таковата...за грамотността...

 17. 17 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 542 Весело

  Не съм запознат как изглежда въпросния сайт: ansar-alhaqq.net
  При мен се отваря търсака на Анонимните! Накой по " хакер" знае ли повече?

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 18. 18 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Толерираната нетолерантност – настъплението на фундаменталния ислям в Европа

  Преобладаващата част от имигрантите-мюсюлмани в страните от Стария континент демонстрират опасна склонност към идеите на ислямския радикализом. Това със сигурност не помага за интеграцията им в обществото

  Д-р Брюс БАУЪР *

  Израснал съм в Ню Йорк – град, който може би най-добре отговаря на определението “мултикултурен център”, при това само през няколко сгради от внушителния Ислямнски център, разположен на Трето авеню. Въпреки това, едва след като се преселих в Западна Европа, където живях първо в Амстердам, а след това и в Осло, се сблъсках с ежедневните прояви на фундаменталния ислям на Запад.

  Именно в Амстердам разбрах, че над 7% от населението на Холандия и почти половината от жителите на нейната столица са чужденци. Като повечето от тях са мюсюлмани-фундаменталисти и дори десетилетия след пристигането си тук (турската и мароканска общности възникват през 70-те години на миналия век) остават неинтегрирани в обществото. За това не помага нито толерантното поведение на холандското правителство, нито на самите холандци. И неслучайно децата на имигрантите, родени и израстнали в страната, са наричани

  “Второ поколение имигранти”

  (същото явление впрочем, се наблюдава и в Германия, където има дори “трето поколение имигранти”). Много от тези младежи посещават частни мюсюлмански училища (повечето финансирани от холандската държава), където ги възпитават в духа на Корана, разрешаващ полигамията, но предвиждащ строги наказания за жените-прелюбодейки, както и за онези, станали жертва (!) на изнасилване, а също и за хомосексуалистите. Затова едва ли е учудващо, че в страна като Холандия, където са легализирани проституцията и хомосексуалните бракове, съществува дълбока културна пропаст между местните хора и мюсюлманската общност. В същото време тук съзнателно избягват да коментират проблема с ислямския фундаментализъм. Вероятно, защото се опасяват, че критиката срещу който и да било аспект на Исляма може да се възприеме като проява на расови или етнически предразсъдъци. Впрочем, в съседна Великобритания управляващата Лейбъристка партия дори прокара наскоро специален закон, забраняващ “критиката срещу религията”…

  И все пак, що за бъдеще очаква западния свят, където малцинството мюсюлмански фундаменталисти демонстрира тенденция към бърз растеж? Въпросът ми изглежда справедлив и важен. Но така и не можах да открия достатъчно задълбочено изследване, посветено на него. Разбира се, има много книги за Исляма и западния свят. Но, колкото и да е парадоксално, в много от тях се твърди, че “духовността” на мюсюлманските имигранти е тъкмо онова, от което се нуждае днес “декадентския” Запад. Така, в книгата си “Културният сблъсък” норвежецът Петер Норман Вааге характеризира моралните ограничения, типични за мюсюлманския фундаментализъм, като добродетел и дори като надежда за спасение на бездуховния Запад от “крайностите” на дивия капитализъм и секуларизма. Също толкова про-ислямистски са и тезите в книгата на Адам Лебор “Сърце, обърнато на Изток”. Според него, фундаменталният ислям има за западния свят същото значение като “добрата подправка за иначе безвкусното ястие”. Истината обаче е друга. Защото мюсюлманския фундаментализъм не се задоволява само да “придаде вкус на ястието”, той иска да промени самото “ястие”. Той не желае да бъде просто част от мултикултуралисткия “пъзел”, той иска “пъзелът” да изобразява нещо съвсем друго. И онези интелектуалци, които смятат, че западното общество може да приеме подобна религия като свой духовен компонент, всъщност демонстрират враждебност към истинските ценности на това общество. Неслучайно, в книгите си, цитираните по-горе автори не проронват и една добра дума за присъщите на Запада свободи, индивидуализма, равенството между половете или закрилата на малцинствата, а вместо това наблягат на “благочестието”, демонстрирано от мюсюлманите-фундаменталисти и “алчността и упадъка” на западните им “потисници”.

  Впрочем, все пак успях да открия в Амстердам едно единствено изследване, посочващо опасната склонност на повечето мюсюлмански имигранти в Европа към фундаментализма и анализиращо неприятните последици от откровената им антипатия към западните ценности. Парадоксалното е, че авторът на тази книга, озаглавена “Предизвикателството на фундаментализма”, е мюсюлманин – професорът по международни отношения от Университета в Гьотинген Басам Тиби. (виж статията на английски в предният ми пост)

  По-късно, премествайки се да живея в Осло, открих същата

  Културна пропаст между местните жители и мюсюлманските имигранти

  (които в Норвегия са предимно пакистанци). И тук децата на имигрантите се смятат не за норвежци, а за “второ поколение имигранти”, и тук властите, опасявайки се да не бъдат обвинени в “културен империализъм”, избягват да се месят в онова, което става вътре в имигрантската общност и което няма нищо общо с демократичната традиция в страната.

  Насилствените бракове са нещо типично за мюсюлманските общности, не само в Норвегия, но и в цяла Европа. Обичайно е родителите да уговарят браковете на децата си без въобще да се съобразяват с желанията им. Някои мюсюлманки се опитват да избегнат това, търсейки подкрепата на местните власти. Реакцията на мюсюлманската общност в тези случаи е много показателна. Така, преди няколко години в левия британски ежедневник “Гардиън” се появи статия на един мюсюлманин-имигрант Фейсал Боди, остро осъждаща опитите на властите да помагат на подобни жени. Според Боди, това било “в открито противоречие с мюсюлманския импулс за запазване на семейството”. Припомняйки универсалната мюсюлманска вяра в “Шариата, този свод от закони, дефиниращи нашата религия”, която сравнява с “остър меч, не признаващ нито възрастовото, нито културното разделение”, той заключава, че британските власти трябва да признаят мюсюлманската общност в страната за “органично цяло” и я оставят сама да решава вътрешните си проблеми. Тоест, претендира за върховенство на мюсюлманското обичайно право спрямо британските закони, отричайки елементарните граждански права в името на груповата идентичност. Едва ли може да има нещо по-недемократично. И въпреки това, правителствата и медиите в Западна Европа продължават да демонстрират опасна възприемчивост към подобни аргументи, изтъквани от мюсюлманските лидери.

  Показателно е, че докато в статия, посветена на насилствените бракове в ислямската общност, норвежкият вестник “Афтенпостен” определя проблема като “сблъсък между индивидуалистичния Запад и държащия на семейните ценности Изток”, само няколко дни преди атентата срещу Световния търговски център, друго популярно издание – “Дагбладед”, цитира данни на полицията, според които 65% от изнасилванията в Норвегия се извършват от имигранти (което на практика означава – от мюсюлмани). Парадоксалното в случая е, че според цитиран във вестника професор по социална антропология от Университета в Осло, причината за това е “предизвикателното облекло и поведение на норвежките жени от гледна точка на мюсюлманския морал”. А още по-парадоксално е, че вместо да подкрепи необходимостта имигрантите-мюсюлмани да възприемат ценностите на приютилото ги общество, въпросния професор заключава, че “норвежките жени трябва да разберат, че живеят в мултикултурно общество и да се съобразяват с това”.

  Все пак, има и други гласове. Така, в една вдигнала доста шум статия, Шабана Рахман (израстнала в мюсюлманската общност на Осло) и Хеге Сторхауг изказват опасенията си, че “Норвегия може да се превърне в страна, живееща в условията на сегрегация, насилие и омраза… макар че все още малцина политици гледат на това сериозно”. Истината е, че повечето западноевропейци – от обикновения човек на улицата до политиците в парламента и полицаите на границата упорито предпочитат да си затварят очите пред все по-тревожните аспекти в поведението на мюсюлманските имигрантски общности, продължавайки

  Да толерират нетолерантността

  Никак не е трудно да свържем подобно поведение с идеите, натрапвани на западноевропееца в течение на десетилетия от левите кръгове, които открай време поставят “ценностите на общността” над индивидуалните права. Ако обаче коренните европейци и имигрантите-мюсюлмани действително желаят да съжителстват успешно на континента, последните трябва веднъж завинаги да се откажат от фундаментализма. Алтернативата за самите европейци пък е да жертват свободата, толерантността и онова уважение към индивидуалните права, които са в основата на западната цивилизация. Проблемът, впрочем, не засяга само Европа, същото се отнася и за Америка.

  Разбира се, ситуацията в отделните европейски страни е различна. Така, Испания отчита изключителен ръст на имигрантите-мюсюлмани, чиито брой достигна 500 000, и сред които (според “Ню Йорк Таймс”) има “немалко ислямски терористи”. Във Франция, страната с най-голямо мюсюлманско население (5 млн.души), има хора като великия мюфтия на Марсилия Сохаб Беншейх, който не се страхува открито да изобличава фалша и мракобесието на фундаментализма, призовавайки за религиозни реформи, “десакрализация на всички мюсюлмански религиозни текстове и коментари” и превръщане на Исляма в религия проповядваща толерантност, уважаваща различията, подкрепяща отделянето на църквата от държавата, както и интеграцията на мюсюлманите в западните общества. Беншейх очевидно е тъкмо онзи тип водач, от който европейският ислям отчаяно се нуждае. Въпреки това обаче, той очевидно не се ползва с подкрепата на френското правителство, което предпочете да включи в новия Мюсюлмански съвет на Франция най-реакционно настроените, най-политизираните и най-фанатичните лидери на местната ислямска общност.

  Последиците от тази политика в цяла Западна Европа проличаха особено ясно след 11септември 2001. В Дания, както и в много други западноевропейски държави, тълпи от мюсюлмани излязоха на улиците за да отпразнуват успешните атаки на терористите. Няколко дни по-късно хиляда ислямисти се събраха в Неребрьо за да протестират “против демокрацията”, призовавайки за “свещена война” срещу неверниците-датчани. Едва тогава се сетиха да реагират и част от датските политици. В парламента бе повдигнат въпросът за

  “Ислямската инфилтрация”

  в западния свят, а някои депутати дори квалифицираха Исляма, “не толкова като религия, колкото като философия на терора”. Междувременно, според наскоро публикувано изследване, след 60 години, мюсюлманите (които днес са 3% от населението) ще бъдат мнозинство в Дания.

  Бавно, но сигурно започват да се променят и настроенията в обществото. “В моя клас, от 33 деца, 19 не могат да кажат и дума на датски – твърди във в-к “Афтенпостен” учител от Копенхаген – Това, което става е катастрофа за Дания”. На свой ред, доскорошна твърда привърженичка на “мултикултурализма” откровено признава, че вече не се чувства уютно в собствената си страна.

  “Ако не сте със нас, сте против нас” – гневно обяви американският президент Буш непосредствено след 11 септември. Част от мюсюлманите в Европа ясно декларираха, че са с нас. Другите обаче, не по-малко ясно заявиха, че ще бъдат против. Така, един английски имам открито призова паството си “да моли Бога да унищожи враговете на Исляма, взривявайки земята под краката им”. Оттогава насам, нещата допълнително се усложниха от разгорелия се израело-палестински конфликт, както и от факта, че в повечето западноевропейски страни интелектуалните среди и медиите продължават да виждат в палестинците изключително жертви, а в израелтяните – най-вече агресори.

  Неспособността на социалдемократическ ите партии да решат проблема с преодоляването на фундаментализма сред имигрантите-мюсюлмани и ускорят интеграцията им в обществото се оказа сред основните причини за възхода на консервативните и десни формации в Европа напоследък. По-важното обаче е друго – обикновените европейци започнаха най-после да осъзнават за какво всъщност става дума. Защото фундаменталният ислям не е свързан с расовата или етническа принадлежност на онези, които го изповядват. Той е, преди всичко, идеология. И неговите критици не са расисти, също както не са такива противниците на комунизма или нацизма. А що се отнася до онези имигранти-мюсюлмани, които, живеейки достатъчно дълго на Запад, демонстрират очевидно нежелание или неспособност да се адаптират, те трябва просто да бъдат изпратени обратно в родината си и заменени от хора, желаещи и можещи да се интегрират. Звучи крайно, но няма друга разумна алтернатива. Защото под въпрос са поставени не само основните свободи на всички европейци, но и тези на онези мюсюлмани, искрено желаещи да живеят там, където действително могат да бъдат самите себе си. Залогът, в крайна сметка, е самата западна цивилизация.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 19. 19 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 542 Весело

  Всъщност хака е доста "брутален". Нямаш достъп до атакувания сайт "ansar-alhaqq.net"!
  А се отваря интересна за мен търсачка. Не бях попадал на нея, но се твърди, че няма реклама и не пази история.
  https://duckduckgo.com/

  Никой ли не е пробвал да отвори сайт: ansar-alhaqq.net ?

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 20. 20 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4249 Любопитно

  "Хакери започнаха "война срещу ислямистите"

  Само така! Браво!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 21. 21 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4249 Любопитно

  Интернет е изключително важен за терористите, прочетете тази статия:

  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2014/12/13/2437002_virtualnite_voini_na_omrazata/

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 22. 22 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#19] от "dustman":

  Забавлявай се. Тази търсачка е приятелска...

 23. 23 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  [quote#19:"dustman"]

  Всъщност хака е доста "брутален". Нямаш достъп до атакувания сайт "ansar-alhaqq.net"! [/quote]
  Не съм много запознат ама ми се струва, че някой с ключ от системата за управление на домейните също е станал анонимус както и любезното съдействие на държавна или частна агенция дето си чака финансиране срещу хакерите на Северна Корея и повече специални средства за проследяване на хора!


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 24. 24 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  [quote#21:"Иво"]Интернет е изключително важен за терористите, прочетете тази статия: [/quote]
  Ако това е така защо финансовите анархисти искат до всяка точка на Африка да има Интернет покритие?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 25. 25 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 330 Неутрално

  "Не е съвсем ясно доколко видео призивът в интернет от името на Anonymous за "Операция Charlie Hebdo" в четвъртък се споделя от по-голяма част от тази мрежа."
  Don't worry be happy! Ще последва масов "forbidden" за антихристиянски сайтове!

  Да живее България и българският народ.
 26. 26 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 702 Неутрално

  Спрете им комуникацията на тези!

 27. 27 Профил на Волният Ибрик
  Волният Ибрик
  Рейтинг: 435 Неутрално

  До коментар [#8] от "logika":

  Точно пък тях липсата на интернет банкиране въобще не ги бърка.

 28. 28 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#27] от "Волният Ибрик":
  Ид имат нужда от пари. За целта сключват сделки- продават петрол под себестойността му, за да си купуват оръжия. Как реално става сключването на такава сделка, след като за оръжията обичайно се иска плащане в тъй омразните им долари? А долари от къде? Ислямистите си имат печатница за долари в пустините/планините , окупирани от тях, така ли? Пресечете възможностите им да сключват сделки с продажбата на петрол, и много бързо ще се върнат в ислямистките си дупки!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 29. 29 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#27] от "Волният Ибрик":
  http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=488&aid=11535
  "... А ето и начините за преодоляване на забраните поне в паричната сфера. Най-характерното за ислямските финансови инструменти е, че печалбата от дейността на банката се извлича не чрез лихва, а най-често чрез наем. При ипотечната сделка вместо да даде назаем пари на заемополучателя, банката купува въпросната вещ от продавача и я продава на купувача на по-висока цена. Последният може да изплаща цената на вноски. При тази операция банката изисква сигурно обезпечение. След изплащането на последната вноска вещта става собственост на купувача. Друга финансова форма е създаването на съвместно предприятие между банката и кредитоискателя, като всяка страна осигурява определен процент от капитала му. След това дружеството отдава под наем вещта на заемополучателя. Доходът от наема се разпределя между двете страни съобразно с процентното им участие. Същевременно заемополучателят изкупува дела на банката на вноски и в крайна сметка добива пълен контрол върху предприятието, с което договорът приключва. В случай на неизпълнение на задълженията и двете страни получават приходите от разпродажбата на активите на дружеството.Финансовите институции, съблюдаващи Шериата, се ограничават до приемливи за религията дейности. Например бизнесът с алкохол, свинско или хазарт е недопустим за финансиране. Дейвид Теста, изпълнителен директор на ислямската банка Gatehouse, казва в интервю за Ройтерс, че ислямското банкерство е "старомодно", тъй като отпусканите средства са обезпечени с активи за разлика от инвестиционното банкиране на Запад..."

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 30. 30 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 468 Неутрално

  До коментар [#19] от "dustman":

  duckduckgo e доста прилична търсачка, обаче проблема е че като търсиш нещо на български и ти показва само руски резултати. Иначе има много приличен енджин и показва много прилични резултати на английски.

 31. 31 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1499 Неутрално

  До коментар [#18] от "Barcelina #Je suis Charlie":

  "
  Толерираната нетолерантност
  "
  Барселинке, не съм запознат със законите в ЕС но трябва да се спазва принципа на разделение на религията от държавата. И принципа за задължително образование (не религиозно)В Америка има много частни училища спонсорирани от църквата но всички трябва да отговарят на секуларния стандарт и нямат право да избират кой учи в тях. така се стига до парадокса че в хубаво Католическо училище повечето от децата които учат са еврейчета. Училището предлага параклис и литургии но само за тези коио искат и то само извън учебно време.
  А що се отнася до толерираната нетолерантност - в Тексас едни мсулмани си направиха джамия. Местните хора протестираха и казаха че не я искат. По закон обаче трябва да се толерират тези неща. Построиха си джамийката. Разбира се Тексаските селяци веднага си озакониха и организираха състезание с прасета около джамията всеки петък по време на вечерната служба. Кметството казаха че не са доволни от това но ... нищо не може да се направи - толерантни за едните и толерантни и за другите. Има значение и факта че всеки селяк в Тексас има Gun Rack в пикапа си - закачалка на задното стъкло на което му седят пушките. Но най-важното оръжие срещу ислямизацията е американизацията. Децата второ поколение са чисти Американци не зависимо от къде са и как изглеждат - нямат акцент, независими, нахакани, знаят си правата, карат си колите, бачкат. На 16 години напускат дома и заминават някъде в колеж. След това не се връщат в къщи където семейството да им влияе. В Европа децата живеят в домовете на бащите си до дълбока страост. Имигрантите се скупчват в гета където натурално започват да дйстват законите от старите им общности. И да искаш не можеш да се откъснеш от културата си. Затова свободата на движение е много важна. Ако имаха избор аз съм сигурен че повечето мсулмански деца и момчета и момичета щяха да се махнат от общностите си и да се смесят с местните деца. Това е естествено. Другите винаги са по-интересни. Сина ми излиза само с момичета от Азиатски произход ... за ужас на майка ми и на другата баба. ... Та има решения но просто не трябва да ги държат заедно тези хора. Трябва да хи разпръснат сред обществото. Но и това е проблем. Аз нямам впечатления от Дания или Холандия. Но в Германия и Франция ... е много кофти. Бях емигрант във Франция и всичките ми познати бяха италианци и руснаци. Французите просто бяха адски груби и негостоприемни. Щом стъпих в Америка всички ми викаха "Добре дошъл" и "Ти вече си Американец". Аз две думи едвам мога да обеля но те ми викат ти си Американец като нас. Прави всичко каквото ти се иска. Нямаш извинения ако не успееш. Абе викам - езика ми е лош. Така ли? Я погледни колко бизнеси има на Китайци, Мексиканци, Филипинци, Индийци и всякакви други които говорят по зле от тебе! ... И така постепенно като видиш че извиненията не ти вървят започваш да бачкаш и да се внедряваш. Разбираш че може би с Китайци и Германци можеш да работиш по-добре отколкото с Българи ... и постепенно се асимилираш. Аз работя в Силикон Вали. На събрание от 18 човека само двама говорят правилно Английски!!! И те не са шефове! Това трябва да ти говори нещо. Важно е държавата да не ти помага и да не те събира в гета. Другото си идва от самосебе си.

  California Über Alles
 32. 32 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  Няколко неща не са ми ясни. Как точно хакерите ще решат чии сайтове и чии банкови сметки са на терористи? Ако информацията ще я черпят от медии и правителствени източници тогава тяхната помощ става излишна защото нещата би трябвало да са в ръцете на съответните правителства. Ако искат да окажат някаква действителна помощ то по-добре ще е да помогнат със следенето на потока от информация и да информира националните служби. Не бих желал някой да ми блокира погрешка кредитната карта или да ми създаде проблеми с изплащането на заплатата. Хаосът поражда единствено повече хаос.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 33. 33 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#30] от "popovp":
  [quote#30:"popovp"]като търсиш нещо на български и ти показва само руски резултати.[/quote]
  ==========
  Той и Гугъл е така, но като има Ъ, или нещо типично българско, показва български резултати!
  Иначе DuckDuckGo е добра, че не събира данни за кога си си прал чорапите, кога си сайдисал...за разлика от гугъл!
  Набира скорост яко!

 34. 34 Профил на jza49480915
  jza49480915
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#28] от "logika":

  Парите в момента са по важни от хората а и не миришат.В развитите икономики един от най важните и доходоносни отрасли е военния.Коя страна ни се отказала да няма военни конфликти и къде да си пласира стоката.Ако това се прекъсне всичко си идва на мястото но това са само мечти на хората но болните глави управляват света.

 35. 35 Профил на anonymous400
  anonymous400
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Тези анонимни не са истински анонимни. Та нали точно те не искат да бъдат изобразявани и разконспирирани - неща, които правеше този вестник?

  Ние сме против насилието, но не виждаме и друг начин Западът да ни чуе, че трябва да спазва правилата и да премахва обидно съдържание.

  Толкова жертви и народ заради един прост израз на Google/Youtube, който се надявам вече да бъде премахнат след станалото тази седмица: "While you may be identifiable in the reported content, please note that we also take public interest, newsworthiness and consent into account when determining if content should be removed for a violation under our privacy guidelines." Google убива!

 36. 36 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#18:"Barcelina #Je suis Charlie"]Затова едва ли е учудващо, че в страна като Холандия, където са легализирани проституцията и хомосексуалните бракове, съществува дълбока културна пропаст между местните хора и мюсюлманската общност.[/quote]

  Точно затова е културната пропаст и вината не е на мюсюлманите а на развратените, извратени и изпедерастени холандци. Колкото повече се изпедерастяват, толкова по-голяма ще става пропастта. Между християните, които зачитат традициите, зачитат християнския морал и семейните ценности от една страна и мюсюлманите от друга страна, пропаст няма.

 37. 37 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#18:"Barcelina #Je suis Charlie"]цитираните по-горе автори не проронват и една добра дума за присъщите на Запада свободи, индивидуализма, равенството между половете или закрилата на малцинствата, а вместо това наблягат на “благочестието”, демонстрирано от мюсюлманите-фундаменталисти и “алчността и упадъка” на западните им “потисници”. [/quote]

  Не обелват, защото днешните свободи изобщо вече не са присъщи на Запада. Свободата за гейове и прочие се използва за активна пропаганда и промотване на нестандартните сексуални ориентации, за разпространяване на разврат и перверзии. И това разпространение се извършва по насилствен път. Свободата на словото на противниците на разпространението на разврата е отнета в западните страни. Ако някой учен се осмели да се съмни, че да си гей е нормално, той бива уволняван от учебното заведение. Ако някой бизнесмен публично заяви същото, то по прогресивната медия се отправят апели за бойкот на бизнеса му, за демонстрации на голи хомосексуалисти в заведенията от неговата верига, за унищожаване на бизнеса му и пр. Ако обикновен човек се добере до някоя медия и заяви нещо в този род, веднага се организират хайки срещу него, ровят се в данъците му, в личния му живот, развалят семейството му и пр. За какви свободи може да говорим, след като се извършва насилие срещу нормалните хора, които се обявяват срещу разпространението на хомосексуализма. Създават нови видове семейства, които не би трябвало да се създават без промяна на конституцията, все пак семейството е основната институция в държавата. А те го правят само с подкупни съдии, без гласуване по демократичен път. Това не е ли насилие на едно малцинство над мнозинството? Прави са въпросните автори, май ще разчитаме на ислямистите да спасяват обществото ни от масовото изпедерастяване. Жалкото е, че те не просто ще ни спасят, но и ще ни заробят, защото нормалното за западните общества е сами да създадат защитни механизми срещу това раково обществено заболяване.

 38. 38 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#18:"Barcelina #Je suis Charlie"] присъщите на Запада свободи, индивидуализма, равенството между половете или закрилата на малцинствата, [/quote]

  Правя коментар за последната фраза- "закрилата на малцинствата". Проблемът е, че закрилата се извършва по такъв начин, че малцинството с ускорени темпове да стане мнозинство. Това не е закрила на малцинство, в случая гей-малцинството, това е войнстващ помосексуализъм, който си е поставил за задача да превърне всички в хомосексуалисти.

 39. 39 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#18:"Barcelina #Je suis Charlie"]Ако обаче коренните европейци и имигрантите-мюсюлмани действително желаят да съжителстват успешно на континента, последните трябва веднъж завинаги да се откажат от фундаментализма.[/quote]

  Това означава, че трябва да приемат голотиите, разврата, дъщерите им да стават проститутки, децата им гейове и лезбийки и да приемат разрушаването на семейната институция.

 40. 40 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#18:"Barcelina #Je suis Charlie"]Алтернативата за самите европейци пък е да жертват свободата, толерантността и онова уважение към индивидуалните права, които са в основата на западната цивилизация.[/quote]

  Западната цивилизация има опит с този вид свободи, касаещи разврата. От Древна Гърция са останали само книгите и паметниците. Няма и ген днес от древни гърци. В Рим варварите не са заварили потомствен римлянин. Всички са изчезнали вследствие демографска катастрофа, за която разврата има основна роля.
  Всички западни философи са се борили за свободата, но са признавали, че не може само свободи, че са нужни и несвободи. Така, че традицията на западната цивилизация е в съчетаването на свободи с несвободи, а не само толерирането на всякакви свободи. Днес никой не спори, че на завърналата се в Америка медицинска сестра, заразена с вируса на ебола, трябва да се отнемат свободите и тя да бъде поставена принудително под карантина. В противен случай нейната свобода ще донесе много несвободи за останалите като ги изпоразболее. По същия начин не би трябвало да се дава свобода на гейове, които пропагандират хомосексуализъм сред подрастващите и ги развращават от малки. Никой не може да оспори очевидната истина, че общество от гейове не може да съществува, че това общество загива. И затова разпространението на хомосексуализма трябва да се държи в разумни граници.
  Другият проблем е, че в момента либералите не се борят повече за ничия друга свобода и за никакъв друг вид свобода, освен за тази а гейовете. За тях всички останали свободи вече няма нужда да се защитават.
  В постинга на колежката добре се цитира Холандия. Добре се цитират и темповете на нарастване на мюсюлманската общност, която в недалечно бъдеще може да стане мнозинство. И как няма да стане, като холандците са се изпедерастили! И са разрушили традиционното семейство.
  Древният Рим не е победен от варварите с оръжие. Варварите са го надраждали.

 41. 41 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално  [quote#18:"Barcelina #Je suis Charlie"]Защото фундаменталният ислям не е свързан с расовата или етническа принадлежност на онези, които го изповядват. Той е, преди всичко, идеология.[/quote]

  Срещу тази идеология има само едно средство за борба- отказ от гейовизация на обществото. Европа е превърната в заложник на гей-каузата.

 42. 42 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#18:"Barcelina #Je suis Charlie"] А що се отнася до онези имигранти-мюсюлмани, които, живеейки достатъчно дълго на Запад, демонстрират очевидно нежелание или неспособност да се адаптират, те трябва просто да бъдат изпратени обратно в родината си и заменени от хора, желаещи и можещи да се интегрират. [/quote]

  Тук вече авторът, защитник на свободите, показва робовладелската си същност. Само робовладелци могат да разкарват по този начин хора от едно място на друго. Не се спирам на наивитета, който е проявил, че това не ти пазаруване в магазин- тази стока я връщам, защото не ми харесва, дайте ми от другата! Подобна закана и Господ не би могъл да изпълни.

 43. 43 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Колеги, това трябва да го разберете. Не може да съществуват съвместно две общности от хора, в една държава, при условие, че едните са приели хомосексуализма като нормален, което ще рече приели са, че дори всички да станат хомосексуалисти това е напълно нормално. И в същото време като в Холандия узаконяват проституцията, което ще рече, правят я нормална професия, т.е. съгласяват се, че всяка една дъщеря може да работи като проститутка. И отделно разпространяват без никакви задръжки и никакви прегради всякакъв вид перверзии. И не зачитат семейството като някаква ценност. А другата общност държи на здравото семейство и е категорично е против дъщерите да стават проститутки, децата гейове и лезбийки, родителите масово разведени, обществото потънало в разврат. За да има мир или едните ще изпедерастят другите, или вторите ще избият зъбите на първите. И тук не става въпрос само за мюсюлмани. Огромната част от християнската общност е за традиционни ценности, здраво семейство и морал, но пропагандата не им позволява да осъзнаят какво точно се случва. По-голямата част от християните не знаят какво искат мюсюлманите, какво ги радикализира. А държавната пропаганда ги обърква още повече. Голямата част си мислят, ислямът е насочен срещу нас, християните. А вярното е, че доколкото страдат християни, това е колатерален демидж, а ислямисткият гняв е насочен срещу гей-Европа, не срещу християнска Европа.

 44. 44 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  До коментар [#42] от "gozambo":

  Всъщност не мисля така.

  Съвсем си е възможно да се изпълни подобна закана точно както САЩ депортират нелегални имигранти или такива с фиктивни бракове.

  Първо и основно - идеята за това ако някой не се вписва някъде да бъде преместен (по възможност там, където се вписва) не е нито неморална, нито неизпълнима. Тя е основен принцип на съхранение на единството на мнозинството и е в употреба във всички животински видове със социален живот.
  Грижата за единиците е нещо чудесно, но тя трябва да има граница.

  А Европа се почувства твърде велика и забрави за тази граница.

  Второ и произтичащо от първото, това съвсем не е проява на робовладелска същност. Аз като глава на семейството бих позволил на стресирано 3 годишно дете да живее при нас, защото бихме могли да му дадем това, от което има нужда.
  Но не бих го позволил на стресиран тийнейджър и не защото не ми е жал за него, а защото оценявам, че нямам ресурсите да се нагърбя с неговите проблеми. Защитата на семейството ми е над грижата за чуждото и вярвам, че така трябва да бъде.
  Няма причина да е по-различна логиката на национално ниво.
  Една нация има нужда от свежа кръв, но има нужда и от защита на собствената си идентичност.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 45. 45 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  До коментар [#43] от "gozambo":

  И за това не съм съгласен, макар да си признавам веднага, че не зная против какво всъщност е насочен ислямският фундаментализъм.

  Ако трябва да гадая - всичко опира до власт и пари, а не до морални задръжки и ценности.

  Открай време всички религии са били инструмент за изпълнение на други цели.

  В тази нишка на мисълта е все едно какъв ще е обективният повод на конфликт - дали ще е разбиранията за личните свободи, гейовете или дали едните ще вярват, че Луната е Слънце, а Слънцето - Луна.

  Проблемът ще съществува докато едната група НЕ понася съществуването на другата, което е всъщност то екстремизма.

  И за разрешението има много прост проблем, пример за което е Северна Корея - затваряш еднакомислещите в тяхно си пространство и ги оставяш да правят каквото си искат, като внимаваш да не ти се качат на главата.

  Грешката е на Европа, която си помисли, че може да копира американския мултинационален модел.

  Много се надявам Америка да види добре тази грешка и да я избегне. Защото макар да има много по-добра защита, не мисля, че може да се каже, че е имунизирана.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 46. 46 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2938 Неутрално

  До коментар [#7] от "barcelonski":

  Барселонски - тука е пълно със зле боядисани комуняги - в трагедията с крайните комунистически журналисти те се припознават като герои и мъченици - "Аз съм Шарли" буквално означава "Аз съм комунист" (или крайно ляв - аз не правя разлика).

  Въпреки това не трябваше да умират. Върху това е главният акцент. А в статията, дето си посочил е имало решение как да се справят с комунистическата пропаганда - закрили са ги след гаврата със смъртта на Шарл де Гол (като списание Хара-кири ги закриват). Все пак после отново изгряват като "малка червена звезда" - явно са намерили спонсори и лоби (най-вероятно Путин - шегувам се), и са си кютали кротко като вестник за хардкор любители на гаврата. Нормалните хора са им уважавали правото на мнение, но не са го споделяли и са ги отбягвали - демокрация в действие. Фанатиците обаче са с други разбирания - да няма живи с други разбирания - и за да сплашат големите други, са ударили малките.
  А протестът във Франция бе против отнемането на правото да живееш, защото не си се харесал на някой собственик на калашник.

 47. 47 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#44:"Боби Колев"]Първо и основно - идеята за това ако някой не се вписва някъде да бъде преместен (по възможност там, където се вписва) не е нито неморална, нито неизпълнима.[/quote]

  А не може ли да изпълним тази идея по отношение на гейовете? Да им определим, например Сан Франциско и всичките гейове да ги засилим там? Какво по-добро за тях, ще живеят само сред събратя?

 48. 48 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#44:"Боби Колев"] Тя е основен принцип на съхранение на единството на мнозинството и е в употреба във всички животински видове със социален живот.
  Грижата за единиците е нещо чудесно, но тя трябва да има граница.
  [/quote]

  Ти май не разбираш, че гейовете са онези, които са излишните и не се съчетават с останалите, не мюсюлманите.

 49. 49 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Като казах излишни, нямам предвид излишни като хора, опазил ме Господ. Имам предвид, че е излишно разпространението на подобна мода и все повече хора да се отдават на подоби сексуални ориентации, което ги прави неспособни да се съчетаят в рамките на обществото от хора с нормална сексуална ориентация. И разбира се, не бих се съгласил на подобни депортации, които ти смяташ за нормални, за никого.

 50. 50 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#18:"Barcelina #Je suis Charlie"]Насилствените бракове са нещо типично за мюсюлманските общности,[/quote]

  Тук няма да ставам адвокат на мюсюлманите, но не е точно, че браковете основно са насилствени. Имам познати и приятели мюсюлмани в Америка. Браковете се извършват и с участието и съгласието на родителите, но никога без да се зачита волята на децата им. Просто стават уговаряния, както е било допреди две-три поколения в България, а със сигурност подобни уговаряния стават и днес. И това не е непременно лошо с оглед трайността на брака. Напротив!

 51. 51 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  "Това означава, че трябва да приемат голотиите, разврата, дъщерите им да стават проститутки, децата им гейове и лезбийки и да приемат разрушаването на семейната институция. "

  Ако не ги приемат, да си седят в Азия и Африка.
  И аз не ги приемам, но не ми пречи, ако съседът ми спи с мъж.
  Това си е лично негова работа и ако има Бог, пред който да отговаря, то ще отговаря той.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 52. 52 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#18:"Barcelina #Je suis Charlie"]Алтернативата за самите европейци пък е да жертват свободата, толерантността и онова уважение към индивидуалните права, които са в основата на западната цивилизация. [/quote]

  От този цитат ще се спра първо на индивидуалните права. Проблемът днес с гей-правата е, че те не се борят за индивидуални права, а за групови права. Бракът между мъже или между жени, семейството е група, то не е индивид. Борят се за възмогността да създават органи и ортанизации, гей-интернационали, печатни органи, да владеят медии, да извършват организирана реклама и пропаганда, да лобират в законодателството, да участват като организирана сила в политическите борби и прочие. Това са все групови права, в тях няма нищо индивидуално.
  Другия въпрос е за основите на западната цивилизация. В основата е християнството. Западната не е просто западна, тя е християнска. И тази цивилизация е постигнала този напредък благодарение на християнските ценности. И тази цивилизация винаги е презирала хедонизма, разврата, неморалността. За тази цивилизация разпространението на педерастиите означава смърт на обществото, това е основополагащо в Библията. В тази цивилизация проститутката винаги е била презирана и никога не е била на почит жената, която продава тялото си, а с това и душата си. Гей-ценностите влизат в огромно противоречие с фундаменталните ценности на християнската цивилизация. Затова ненапразно знамето на антикомунизма не падна на земята с падането на комунизма. Буквално от ръцете на комунистите знамето на атеизма бе взето от гейовете, които днес го развяват, защото християнството пречи на гейовете да разпространят хомосексуализма по същия начин, по който пречеше на комунистите да отнемат собствеността на хората.

 53. 53 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  До коментар [#47] от "gozambo":

  Предполагам, че можете.

  Аз лично не мисля, че само по себе си привличането към същия пол е условие за изолиране от общността.

  Не виждам да я заплашва по някакъв начин.

  Не виждам гейовете про-активно да убеждават други да стават гейове.

  Не виждам да се убеждават един другиго, че те са правите, а другите не сме.

  С една дума - не виждам особена причина да се тормозя какво харесва някой друг, стига то да ме засяга директно.

  Радикалния фундаментализъм ме дразни с това, че се пише авторитетна институция по въпроса кой какво има право, и то при положение, че е бил приет в обществото на същите тези гейове.

  То е като да ти дойде някой в къщата и да ти критикува готвенето.

  Аз такива ги пращам обратно.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 54. 54 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#51:"Athanatos"]Ако не ги приемат, да си седят в Азия и Африка. [/quote]

  Моето твърдо убеждение е, че те няма да си седят в Азия и в Африка, а ще продължават да пристигат в Европа. И, че никой не може да ги спре да пристигат. И, че никой няма да ги мръдне от Европа. И, че все по-силно ще се намесват в политическите процеси на Европа. И ще раждат повече. И колкото повече от твоите съседи спят с мъже, толкова по-голям процент от населението ще се ислямизира.

 55. 55 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#53:"Боби Колев"]Радикалния фундаментализъм ме дразни с това, че се пише авторитетна институция по въпроса кой какво има право, и то при положение, че е бил приет в обществото на същите тези гейове. [/quote]

  Откога гейовете играят ролята на домакини в Европа? Бащите на днешните младежи, когато са идвали в Европа, изобщо не са подозирали, че ще дойде време Европа да работи по програмата на гей-общността. Все пак това е съвсем ново явление и нова мона, от две-три десетилетия придобиха подобна политическа сила. Освен това не забравяйте, че поне осемдесет деветдесет процента от немюсюлманите в Европа са твърдо против гейовизацията на обществото и затова гей-програмата се прокарва с помощта на подкупни политици и подкупни съдии. Недейте да хазяйничите в Европа и недейте противопоставя мюсюлманите на всички останали! Хората просто още не са осъзнали съвсем добре какво се случва, затова на гей-активистите им се струва, че Европа им е в ръцете.

 56. 56 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  До коментар [#48] от "gozambo":

  Май не разбирам.

  Не съм чул за гей организация, която да популяризира идеите на гей-движението чрез тероризъм.

  Нищо чудно и да се пръкне разбира се. Когато го направи ще бъде точно толкова крайна колкото и мюсюлманския екстремизъм.

  С което искам да кажа, че нито мюсюлманството като религия, нито гейовете като движение са нещо опасно.

  Ектремистите са, а те могат да процъфтят на най-различни места.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 57. 57 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#56:"Боби Колев"]Не съм чул за гей организация, която да популяризира идеите на гей-движението чрез тероризъм. [/quote]

  Мюсюлманите също не популяризират идеите си чрез тероризъм. Те не убиха карикатуристите от френския вестник, защото последните не приемат исляма, а по съвсем други причини. И защо им е на гей-движенията да използват тероризъм, като са хванали държавата и либералната медия да им импълняват програмата?

 58. 58 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  До коментар [#55] от "gozambo":

  Първо , директният отговор е "отдавна".
  Впрочем отдавна съществува и ислямски екстремизъм, но това е друга тема.

  Второ и по-важно това е изместване на въпроса.
  Не знам какво толкова са ти сторили гейовете.
  Както казах аз не тая специално отношение към тях, но мога с ръка на сърцето да кажа, че не ми е известно да са натрапили - хептен пък силово - разбиранията си някому.
  Фактът, че все повече хора избират този път показва според мен болест на обществото и в генерален план на човешката същност, но дали съм прав или не не зная и не обвинявам никого за това, че е гей, защото не опират до обвинения нещата.

  Радикалите - все едно дали религиозни или икономически или политически - имат склонност да се изживяват като първоизточник по въпроса за това какво трябва и какво не и с това вече имам проблем. Не бих имал ако си се изживяваха някъде там с други, на които това им харесва.

  Защото истината е, че има хора, които искат някой да им казва кое е бяло и кое е черно.

  Рано или късно, обаче, се стига до сблъсък на култури.

  Първото и най-просто решение е физическото разделяне.

  То се прави когато има очевидна несъвместимост.

  След това идва глада за ресурси, който вече налага открит конфликт.

  Гейовете не са дошли в Европа отнякъде. Тя си ги е произвела, те са неин продукт, но по-важното, не пречат на другите да съществуват взаимно, защото не им налагат своите разбирания.

  Впрочем християнската църква е направила достатъчно безобразия в световната история за да се сочи като образец.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 59. 59 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Поздравления за Анонимните.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 60. 60 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#56:"Боби Колев"]нито гейовете като движение са нещо опасно.
  [/quote]

  Точно тук се разминават мненията ни. Щом гей-движението води до разпространяване на хомосексуализма, сродните му сексуални ориентации и бъдещите новоизобретени, които в момента предстои да се изобретят, това директно води до смърт на обществото.

 61. 61 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  До коментар [#57] от "gozambo":

  Ужасно слабо ме вълнува дали са ги убили защото им е било криво или защото не са могли да четат френски или защото така са им казали.
  Убили са ги без онези да са ходили да им казват как да живеят.
  Да се скъсаш няма да намериш еквивалент сред гейовете.

  Второ, ако гейовете си имат държави вече тогава
  а) следва, че май ние трябва да се изнасяме, а не те
  б) освен ако тая държава не ни урежда по един или друг начин. Мен някой задължил ли ме е да съм гей? Не - е, по този параграф съм ОК тогава гейовете да управляват.

  Изобщо цялата ти...постановка...е съвсем неправилно завъртяна около гейовете.

  Те са си явление, като бръснатите глави, като метълите, като хипитата...идват, правят бум и се маргинализират.

  Не мисля, че представляват заплаха за обществото...просто не виждам индикации за това.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 62. 62 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1674 Весело

  До коментар [#60] от "gozambo":

  Ами просто си много по-умен от мен и знаеш кое води до смърт на обществото.

  Това те поставя на едно ниво с видни умове и борци за доброто на хората като Маркс, Хитлер, Бин Ладен и други с които просто не смея да се сравнявам.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 63. 63 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#58:"Боби Колев"]Не знам какво толкова са ти сторили гейовете. [/quote]

  [quote#58:"Боби Колев"]Рано или късно, обаче, се стига до сблъсък на култури. [/quote]

  Имаш въпроса, имаш и отговора. Гей-културата е в основата на сблъсъка. Това са ми направили, заради гей-програмата мюсюлманите се радикализират и това ни вкарва всички нас в челен сбъсък. Освен това отгоре нашироко обясних по какъв начин разпространението разяжда немюсюлманските общности.

 64. 64 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  Впрочем още нещо за гейовете и края на обществото.

  Древна Гърция е била предимно гейско местенце, нали така?

  Нито е умряла човешката цивилизация, нито е рестартирала сред тях.

  А дали са се скапали именно защото са били така ориентирани не зная.

  Във всеки случай човешката раса ще преживее още един гей период с голяма сигурност.

  И ако напредне толкова, колкото е напреднала по времето на гърците можем само да се радваме.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 65. 65 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  До коментар [#63] от "gozambo":

  Че защо пък реши точно гейовете да заяждаш за сблъсъка на култури?!

  Че онези имат нещо против проститутките.

  Аз нямам и това няма нищо общо с гейовете.

  Според мен няма лошо в легализираната проституция.

  Ако нямаше гейове проблема що да не беше с такива като мене.

  На едно 15-годишно момиче в Иран май беше му бяха наложили наскоро сериозно наказание задето отишло на мъжки волейболен мач.

  Дали и по този параграф, нямащ нищо общо с гейовете, няма да избухне културен сблъсък?

  Още веднъж: просто грешно ти се върти тезата около гейовете.

  Нито са причината, нито са следствието.

  Ами по някакъв начин си ги нарочил и градиш кули от въздух за да ги изкараш виновни за проблем, за който не са.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 66. 66 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#61:"Боби Колев"]Изобщо цялата ти...постановка...е съвсем неправилно завъртяна около гейовете.[/quote]

  Не е само моята. Първо, това е причината за настроенията сред мюсюлманите. Екстремизмът и теторизмът са само върхът на айсберга. Иначе масовите настроения са против перверзиите и разврата. Второ, много хора виждат картината както аз я виждам, включително в публикувани книги. И тук картината все повече ще се прояснява, защото все повече хора ще спрат да мълчат. По-горе написах, учените са заплашени с уволнение по обвинение в дискриминация, ако решат да кажат нещо против хомосексуализма. Но изправени пред нарастващата опасност, те ще престанат да мълчат.

 67. 67 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  До коментар [#66] от "gozambo":

  Първо, тогава трябва да спреш наричаш "разврат" гейове, защото има гейове, които са ужасно по-малко развратни от "нормални".

  Колкото и да е развратно (според тебе) какво правят двама мъже или жени затворени в стая мен слабо ме интересува и не касае обществото ако извън стаята се държат като всички останали.

  Един Джъстин Бийпър (не най-добрия пример, но достатъчно добър) не е никак гей, но е ужасен пример за разврат и падение.

  Един Елтън Джон може да е гей, но има излъчване, поведение и креативност на гений, бил той и малко шантав.

  И така, оправи си терминологията да отразява проблема, а не да го изкривява.

  Второ, кой е мерилото, което да казва кое е извращение и кое-не?
  В нашата (европейска) ценностна система свободите са повече отколкото в тяхната. На мен това ми допада, въпреки, че идва на цена.
  Във всеки случай свободата да отнемаш човешки живот е прекалена и дори ние не я приемаме.
  А изглежда за тях не е проблем.

  И като казвам "тях" имам предвид екстремистите.

  Дали ще са мюсюлмани или ИРА или все едно какви - екстремисти са.

  И трябва да бъдат ограничени много по-спешно от гейовете.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 68. 68 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#65:"Боби Колев"]Още веднъж: просто грешно ти се върти тезата около гейовете. [/quote]

  Ами нека дадат трибуната на самите мюсюлмани, защо ние трябва да тълкуваме и да гадаем какво ги кара да се радикализират? Радикализират се заради онова, заради което Европа я наричат Гейропа. Разбира се, радикализирането не е само заради гейовете, то е заради цялостното разпространение на разврата, но гейовете са върха на пирамидата, те са символът на разврата, най-високата степен. А иначе, както казахме, става въпрос за борба между традиционната ценностна ориентация, традиционната култура и гей-културата като събирателно понятие за разврат и неморалност.

 69. 69 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1787 Любопитно

  [quote#12:"gozambo"]Точно такъв е и отговорът на европейските лидери към ислямистите. Няма обявяване на война, няма извънредни мерки, само митинги за солидарност с жертвите.[/quote]
  Всъщност фундаменталните исти точно това искат — някой да им обяви война, че да им потръгне. Нали това им е целта война и терор. Я ги остави "на сухо" откъм внимание и ги карай по общите закони (ама стриктно, с максималните присъди) и стой та гледай как повечето сами ще се откажат щото няма келепир (нито слава нито пари).

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 70. 70 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#65:"Боби Колев"]Според мен няма лошо в легализираната проституция. [/quote]

  То лошото е в самата проституция, когато някой започне да продава тялото си за пари. А оттам и душата си, защото губи човешкия си облик, той вече не може да бъде личност. Проституцията не е само при професионалните любовчийки, тя се разпространява навсякъде и кара хората да действат според това кой ще даде повече. Изследвания в САЩ показват, че една четвърт от младите момичета в деня на сватбата си са убедени, че това няма да им е последния брак, че в момента, в който намерят някой по-паралия, ще оставят този и така нататък. С проституция се купуват диплови, постове, прави се кариера. Не по съответните заслуги. Проституция е имало винаги, но тя никога не е била почитана, нито рекламирана, нито от основните религии, нито от учени и философи, нито от писатели. Винаги е била считана като порок. Днес холандците я направили почтенна професия. Признали я като професия като всички други. Това означава, че няма нищо лошо в това да проституираш, да си проститутка- женска или мъжка. Като раздаваме награди и медали за заслужили в професията, вече трябва да предвидим и такива за тази професия. Травмите от съответните актове да ги признаваме като трудови злополуки. Да съгласим родителите, че е съвсем нормално техните дъщери да си вадят хляба с проституция. Подобно морално падение историята не познава.

 71. 71 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  Всъщност ако искаш да дадеш дума на мюсюлманите с това този разговор завършва защото аз го водех с тебе по конкретно изразени от тебе мнения с които не съм съгласен.

  Какво ще кажа на други ще разберем когато го кажат ако го чуя и имам желание и възможност да им отговоря.

  От разговора до тук успях да разбера, че като казваш "гейове" не визираш гейовете, а "разврат", но пък смяташ, че гейовете са върха на разврата.

  Аз съм донякъде съгласен с това, че обществото деградира - това е исторически повтърдена склонност на развитите общества - и категорично несъгласен с това да се гонят "гейовете" (като нарочени за връх на пирамидата) или дори всички "развратни".

  Първото - защото е очевидно практически безмислено - върха на пирамидата е най-малкото и да го махнеш и да го оставиш с това масата и теглото й няма да промениш.

  Второто - защото няма ясна дефиниция за "разврат" и историята ни учи, че всички опити да се лекува масово "разврат" остават като черни години или векове в миналото.

  Няма да стигна до там да дам предложение, макар то да е доста просто и очевидно.

  Само посочвам очевидните слабости на позицията ти, която все още приемам за лична.

  Какво ще кажат мнозинството мюсюлмани наистина не зная.
  Склонен съм да вярвам, че доста широк кръг от мнения ще се формира според зависи къде и как живеят.
  Съвсем като християните впрочем.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 72. 72 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 434 Любопитно

  Страшна полемика настана ! Терористи, педерасти, моралисти, ценности и т.н.
  Важното е, че моралистите обичат социалните системи на педерастите и се размножават на воля, заобиколени от разврат !

 73. 73 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#67:"Боби Колев"]Един Джъстин Бийпър (не най-добрия пример, но достатъчно добър) не е никак гей, но е ужасен пример за разврат и падение. [/quote]

  Това съм и обяснил по-горе, че развратът и перверзиите не са присъщи само на гейовете, че те са само върхът на разврата и перверзията, а са присъщи и на негейове. Например проституцията, тя също попада в категория разврат.

 74. 74 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  До коментар [#70] от "gozambo":

  Съжалявам, но и по това съвсем конкретно мнение се разминаваме.

  Причината отново е, че знаеш по-добре от мен какво е лошото и какво всъщност е проституция.

  Когато един миньор отива на работа да диша отрови той продава тялото - и живота си - за пари.

  Широко погледнато всички ние работейки се продаваме за пари.

  Кой точно авторитет и с какви точни аргументи определи, че сексуалните услуги са обект на по-специално отношение от миньорските?

  Защото аз познавам проститутки, които са по-умни и по-здравомислещи и по-добри пазители на морала от много работници.

  О, може би са само изключенията в бранша.

  Мен лично това не ме притеснява. Отдавна съм приел, че качествените - било то по душа или по професионални качества - като цяло са малцинство в бранша си.

  Т.е. истински качествените хора в света са малцинство.

  Такава е моята вяра и нямам желание да я налагам никому, просто я споделям.

  Темата беше за това кой и как определи проституцията като по-лоша от миньорството.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 75. 75 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#71:"Боби Колев"]Второто - защото няма ясна дефиниция за "разврат" и историята ни учи, че всички опити да се лекува масово "разврат" остават като черни години или векове в миналото.[/quote]

  Просто можем да приемем разпространението на хомосексуализма и останалите нестандартни сексуални ориентации сред населението като процент от населението. Все пак точно хомосексуализмът е най-тясно свързан с демографските процеси.

 76. 76 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  До коментар [#73] от "gozambo":

  За пореден път тогава казвам оправи си терминологията, защото излиза, че нападаш една определена малцинствена група, за която има отлични доказателства, че сама по себе си няма как да е отговорна за проявите на екстремистите.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 77. 77 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#74:"Боби Колев"]Широко погледнато всички ние работейки се продаваме за пари. [/quote]

  А тясно погледнато един си продава акъла, втори задника.

 78. 78 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Ако имаш дъщеря, ще я окуражиш ли да стане проститутка, след като за теб това е професия като миньорската?

 79. 79 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#76:"Боби Колев"]За пореден път тогава казвам оправи си терминологията, защото излиза, че нападаш една определена малцинствена група, за която има отлични доказателства, че сама по себе си няма как да е отговорна за проявите на екстремистите. [/quote]

  Ще имаме време да дискутираме отново. След този терористичен акт или по-точно след показното убийство на френските карикатуристи за пръв път започна да се търси вината и в нашите общества за радикализирането на мюсюлманите. Тепърва много учени глави ще се изказват. Ще имаш възможността да се увериш, че основната външна за мюсюлманската общност причина е онова, заради което Европа я наричат Гейропа.

 80. 80 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  До коментар [#77] от "gozambo":

  Мисля да прекратя разговора тук, защото очевидно не успяваш да защитиш тезата си с логични аргументи.

  Първо беше това да ме пратиш при други за мнение, което защитаваш, а сега пък съвсем го изби на глупост.

  За всички , които може да прочетат тази дискусия ще завърша с един хубав виц по темата:

  НАП. Опашка за подаване на декларации.
  - Вие? - казва служителката.
  - 15,000 лева приход, от заплати - казва жената.
  - Готово, минавайте - казва служителката след кратка обработка.
  - Вие? - казва пак служителката.
  - 250,000 лева, частен бизнес.
  - Двеста и петдесет хиляди лева??? Госпожо, но какво правите вие???
  - Ами...правя минети.
  - Какво??? Искате да кажете, че лапате ку*ве?!?
  - Вижте сега...вие колко часа работите дневно?
  - Амииии...по 8, по колко да работя. Е, скатаваме кафенце, това-онова - нека да са 7, даже 6.
  - Добре, и колко взимате на месец?
  - 800 лева.
  - Ето , виждате ли сега...аз правя минети....а вие лапате ку*ове...

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 81. 81 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Иначе сте големи защитници на свободата, но това, че в цялата западна история светли умове са се борили за освобождението на жената и правото й на свободна любов с който на нея й харесва, а не задължителна с онзи, който й плати и без право на избор, това не ви смущава.

 82. 82 Профил на Волният Ибрик
  Волният Ибрик
  Рейтинг: 435 Неутрално

  До коментар [#28] от "logika":

  Естествено, че имат нужда от пари. И аз не го отричам. Но има и други начини за като например чист бартер. В твоя случай петрол срещу оръжия или храна или каквото и да е. Мисълта ми бе, че ислямистите пък и по-религиозните мюсюлмани никога не са имали такава "вяра" ако мога така се изрзя във финансовата с-ма каквато имаме аз и ти. не случайно Корана забранява вземането на лихва, отделно от това арабите си имат система за трансфер на парични потоци които са огромни и на практика абсолютно непроследими и тази система работи на един-единствен принцип - доверие(няма как да им се отрече, задружни са). Всичко е много просто: ако примерно ти си родом от арабския свят някъде, но работиш на запад и искаш да пратиш пари удома, отиваш при уречен човек в твоя град, даваш му сумата, която искаш да изпратиш, той вдига телефона, звъни на човек удома и му предава че ти си депозирал сума. Този човек бърка в чекмеджето и дава съответната сума на член на твоето семейство. Без физически трансфер на пари( поне в този момент). Тази схема работи от много много години и чрез нея пътуват баснословни суми, без никаква следа където и да е.

 83. 84 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#48] от "gozambo":
  Не знам дали гейовете са излишни- например, доста критики имаше към мен, когато написах, че съм атеистка. След като твърдите, че християните нямат проблем с мюсюлманите, а излишните са само гейовете, къде поставяте атеистите? Войнстващото християнство,мюсюлманство и т.н. са за мен истинските врагове! За мен е абсолютно неприемливо в 21век, в секуларна България, съфорумци - много религиозни хора- да ми намекват, че в България едва ли не няма място за мен- атеистката с нелош образователен, имуществен и финансов ценз - само защото е атеистка, и без да ме познават, да ме причисляват към комунистите или крайните левичари...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 84. 85 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#80:"Боби Колев"]За всички , които може да прочетат тази дискусия ще завърша с един хубав виц по темата: [/quote]

  Вицът ти горе-долу отразява реалното положение в Европа, заради едни, които правят еди какво си, останалите влизат в челен сблъсък с мюсюлманите.

 85. 86 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  Трима души извършиха престъпление, а 30 млн им се противопоставят. Малко несъръзмерно ми изглежда. Е, да отправиха послание, но към кого? Нито една държава или организация не застана зад терористите. Ако посланието е към обикновените мюсюлмани, нищо добро не ни очаква.

 86. 87 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Провокацията е сторена, веригата се заплита.
  Лошото е, че от двете страни.

 87. 88 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#68:"gozambo"]Радикализират се заради онова, заради което Европа я наричат Гейропа[/quote] Не- мюсюлманите се радикализират заради противоречието, сблъсъка между това, на което ги учи тяхната религия, и законите - не моралните, а правните норми- на ес общества. Няма как да се интегрира човек, който не желае тази интеграция. Оставам с впечатлението, че и християни, и мюсюлмани ще убиете с камъни всеки атеист, и то в 21 век, само защото е атеист. Не просто не приемам това- отричам го и за мен е неразбираемо това отношение! За това се ядосвам, че тези войнстващи християни/ мюсюлмани ползват и част от моите данъци, когато останат безработни, а иначе - щом съм атеистка- вън от България, а?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 88. 89 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#84:"logika"]Не знам дали гейовете са излишни- например, доста критики имаше към мен, когато написах, че съм атеистка. След като твърдите, че християните нямат проблем с мюсюлманите, а излишните са само гейовете, къде поставяте атеистите? [/quote]

  Колежке, аз се уточних какво разбирам под излишни. Нека уточня и какво имам предвид под християни. То се разбира от писаното от мен, но не е задължително всеки да мисли като чете. Ти може да си атеистка, но да изповядваш традиционните християнски ценности, морал, да си за здраво традиционно семейство като най-добро място за живот, раждане, отглеждане и възпитание на деца. Ако си такава, теб те причислявам също към християните. Атеизмът изобщо не означава отказ от традиционните християнски ценности. В повечето случаи означава липса на познание откъде на човека са дошли тези ценности, къде са изобретени и откъде той ги е придобил. Въпреки, че си атеист, може да си по-морален от всеки друг християнин, изповядвайки християнския морал. Дано да съм ти бил полезен да разбереш днешното деление в християнския свят. И той не е само християнски. Има атеисти, има други религиозни, немюсюлмански общности. Но става въпрос за деление според морал и ценности.

 89. 90 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1787 Любопитно

  [quote#70:"gozambo"]То лошото е в самата проституция, когато някой започне да продава тялото си за пари. [/quote]
  Ха, лошо било сам да решиш да правиш секс срещу заплащане, ама било добро да си купуваш по няколко жени без да ги питаш тях самите, и то доживотно да са си твои... Отделно, че често се случва купената съпруга да е на възраст, дето тук (Европа) се счита за далеч по-сериозно престъпление отколкото проституцията (където е престъпление де).
  Тъпо, изказване спрямо наличните факти, тъпо та чак вдлъбнато.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 90. 91 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  До коментар [#10] от "Един препатил":

  Сървърите - не, там са със сигурност и други услуги и сайтове.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 91. 92 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#89:"gozambo"]В повечето случаи означава липса на познание откъде на човека са дошли тези ценности, къде са изобретени и откъде той ги е придобил[/quote] Вижте имам познание за тези неща. Чела съм многократно библията, но това не означава, че я приемам за единственият, пълен и непогрешим източник на морални норми. Библията например не може да ме посъветва как да постъпя в ситуации, в които срещу законните ми правни услуги, ще получа законен хонорар, но с получаването му ще обвържа целият си живот с "подземният" свят и никога няма да мога да изляза от това положение. За подобни ситуации библията намеква:" Преклони глава пред по- силният". Е- аз не мога да приема такъв съвет. Действах според моите морални норми, отказах тази "чест" и сега спя спокойно...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 92. 93 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#88:"logika"]Оставам с впечатлението, че и християни, и мюсюлмани ще убиете с камъни всеки атеист, и то в 21 век, само защото е атеист. [/quote]

  Колежке, успокой се! Аз не съм кой-знае какъв християнин и в църква рядко влизам. Както и повечето българи. Никой не те кара да ставаш християнка. Стой си атеистка! Тук говорим за морална и културна традиция, за ценностна система, които са изобретени и наложени от християнската религия. Атеистите нищо не са изобретили в тази облас и ползват християнските ценности, без да признават, че са християнски. Дори без да се замислят.
  Между другото, войнстващ атеизъм също има. И пострадалият вестник е точно такъв. Ние добре си спомняме какво насилие извършиха марксистите-ленинисти-сталинисти-атеисти в България над християнството. Все пак живи свидетели сме на онова време, когато атеистите забраняваха на хората да влизат в църква и да се докосват до Библията. И колко народ изтрепаха по тази линия. Атеизмът хич не е безгрешен. Леле, каква дума произнесох? Грях! Какво беше грях, колежке и от чий морал е? Атеистите използвате ли думата грях?

 93. 94 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  До коментар [#4] от "Депутат 241 - Майдан в Москве'2015":

  Желая им същото и още - точни попадения, за да не стане като с веждите...

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 94. 95 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#93:"gozambo"]Атеистите нищо не са изобретили в тази облас и ползват християнските ценности, без да признават, че са християнски. [/quote] Прочетете внимателно коментар № 92 и ми кажете- морално ли съм постъпила и действала ли съм съгласно християнският морал?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 95. 96 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#92:"logika"] За подобни ситуации библията намеква:" Преклони глава пред по- силният". Е- аз не мога да приема такъв съвет. Действах според моите морални норми, отказах тази "чест" и сега спя спокойно...
  [/quote]

  Спи спокойно, чадо, попаднала си на неправилния цитат от Библията! Отказала си на престъпници и самата ти си се отървала от съучастие в престъпните им дела. Това е християнски морал, не е измислен от атеисти. Твоите морални норми не са твои, повярвай ми. От християнството са. Маркс не можа да измисли свои и взаимства каквото можа от християнството, та ти ли ще си измислиш свои.
  Хайде сега лека нощ, че тук мина 12 през нощта! Утре съм на работа. Изпълнявам Божата заповед- един един почивай, шест дена работи! Сега като промених словореда тази заповед моя ли стана?

 96. 97 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#96:"gozambo"]Това е християнски морал, не е измислен от атеисти. [/quote] Хайде де! Аз съм адвокат от около вече 16 години и по закон имам право да защитавам и престъпници. Вашата библия посочва ли ситуация, аналогична на моята? Действах според своята съвест, а не според намеците на библията. Защото християнството е религията на бедните и унизените, но в нея не се казва нищо за моралните дилеми/ избори, пред които са изправени другите хора, които не са крайни бедняци, не са унизени, имат образователен , имуществен и социален ценз .За това и не може да ми предпише морален съвет в този случай.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 97. 98 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 436 Неутрално

  До коментар [#63] от "gozambo":
  Мисленето ти е по принцип трудно или?

  www.soundcloud.com/x2805
 98. 99 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#18:"Barcelina #Je suis Charlie"]Разбира се, има много книги за Исляма и западния свят. Но, колкото и да е парадоксално, в много от тях се твърди, че “духовността” на мюсюлманските имигранти е тъкмо онова, от което се нуждае днес “декадентския” Запад. Така, в книгата си “Културният сблъсък” норвежецът Петер Норман Вааге характеризира моралните ограничения, типични за мюсюлманския фундаментализъм, като добродетел и дори като надежда за спасение на бездуховния Запад от “крайностите” на дивия капитализъм и секуларизма. Също толкова про-ислямистски са и тезите в книгата на Адам Лебор “Сърце, обърнато на Изток”. Според него, фундаменталният ислям има за западния свят същото значение като “добрата подправка за иначе безвкусното ястие”.[/quote]

  Айде да си го кажем направо, щото обикалянето наоколо не води до центъра на проблема.
  Цялата толерантност, демократичност, уважение към личността, забраната на робството, равенството на половете, нациите и убежденията, в западния свят (и като казвам западния, имам предвид до Урал) води началото си от Христос. Точно и ясно описано в Новия завет. Всички дивотии, които са се случвали в християнския свят винаги са били в разрез със Словото на Христос, който е Словото. То именно заради това и в най-тъмните периоди на мракобесие, винаги е имало хора с достъп до Библията (основно Новия завет, защото в Стария, племенните, родово-общински отношения се базират на антагонизъм, откъдето следват немалко насилие и омраза, които днес могат да се приемат само като алегория за борба със злото в самите нас, но в никакъв случай буквално. Докато в Новия завет виждаме новата ера на космополитизна и наднационалната етика от и към всяка конкретна личност, с нейните свободна воля и права.), които хора, рискувайки живота си поради убежденията си и вярата в Христос са променяли света, до това, което днес смятаме за меродавно, но не е!
  Това, което е постигнала християнската мисъл, в непрекъснатия си стремеж за самоусъвършенстване, породен от недостижимия и непреходен идеал, пораждащ този стремеж е чудесно, но много крехко.
  Атеизма се опита да замести християнското мислене и етика със свои имитиращи постулати, но както виждаме не му се получава. Той затъва в догмите на собствените си предразсъдъци и относителен морал, изменчив според обстановката - социална , икономическа и политическа. Не така е с християнството, винаги заставало срещу царе, тирани, а често и срещу папи и патриарси. Разбирате, че не ви говоря за политическото и институционално християнство, а за Духа на Христа и неговото Слово, което често е в разрив с институциите и политиките на силния на деня, ако ще той да има "духовна" титла и претенции.
  Атеизма доведе до относителния морал в икономиката, превърнал парите-мамона в нов идол, бог за мнозина, а масовата бездуховност и материализъм в принцип (не така е било, когато протестантската етика е водила капитала). Така, че тук критиката е основателна. Не е основателна обаче тезата на онези, които смятат , че исляма ще коригира тези пропуски. Той не е способен да го направи, тази работа със забрани и насилие не става! Болшевизма се опита, резултата го знаем.
  Не, ние от векове имаме християнската философия, която има своето отношение към тези въпроси и учи човека на духовно и рационално мислене.
  В християнството парите нито са велика ценност, нито са зло сами по себе си, нито дори стремежа към тях е зло, стига да не се превръща в сребролюбие, което е обсебване от алчност.
  В християнството парите са средство. От човека и неговото отношение към тях зависи резултата от работата с парите. Ако основната ценност бъде християнската любов към ближния, то тогава и парите се превръщат, както в средство за задоволяване на собствените потребности, така и в средство за градеж на света около нас, от който да се ползват и околните. Градеж, не ограбване. Но и това пак зависи от свободната вола на индивида.
  Християнската философия има отговори на много въпроси, които днес си задаваме. А бягството от нея, поражда бягство и от тези отговори (защото много от тях изискват лична отговорност), което води и до проблемите, които изживяваме днес.
  Време е да си спомним и да осъзнаем. Ако в Европа има вакум на духовността, то ние имаме средството, с което да го преодолеем, без да отиваме в крайностите на ограничаване на свободата на личността. И това средство е тук от 2000 години. То е Словото на Христос, то е Словото, то е Христос. А не е посредствената имитация на юдаизма и християнството, известна ни като ислям (думата не се превежда като мир, както се опитват да ни убеждават някои, а като "приемане" и "подчинение"! Това е и същността му). Само, че ние, хората на запада (до Урал, както вече споменах), знаем, че смирението пред Бога, често е дързост спрямо човеците носители на тиранията, то е непримиримост срещу греха и злото унищожаващи свободата.
  Затова имаме два избора, или да се опълчим на мрака, или да го прегърнем.

 99. 100 Профил на shang
  shang
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Похвално е, че се включват с такава позиция, за разлика от нашите и руските т.нар. анонимъс, които твърдо държат на спуснатите им отгоре опорни точки и злорадстват, че мекият декадентен запад абсолютно си го е заслужил итн итн. Но мерките им на блокиране на сайтове са по-скоро контрапродуктивни. Именно тези сайтове предполагам са инфилтрирани и от ервопейски и американски тайни служби и са ценен източник на инфо. По-добре би било анонимъс да се включат в шпионажа под някаква доброволческа форма... И най-добре едно сериозно Евро-цру и Гуантанамо. Нехуманно, но ефективно...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK