Антиислямско шествие в Дрезден привлече 25 000 души (видео)

Антиислямско шествие в Дрезден привлече 25 000 души (видео)

© ReutersСтаналото редовно антиислямско шествие в Дрезден в понеделник привлече рекордните 25 000 души, съобщава агенция "Ройтерс". Повечето от участниците в шествието носеха плакати с антиимигрантски лозунги и запазиха минута мълчание в памет на жертвите на нападението срещу "Шарли ебдо".


Канцлерът Ангела Меркел и много други германски политици призоваха хората да не се включват в организирани от ПЕГИДА (Патриотични европейци срещу ислямизацията на Запада) събития, тъй като те "носят омраза в сърцата си".


В сравнение с миналата седмица вчера в шествието са взели участие нови 7000 души, споделят източници от полицията. Лидерът на ПЕГИДА Лутц Бахман изложи исканията на организацията към правителството, сред които са създаването на ново имиграционно законодателство, което изисква от имигрантите да се интегрират в германското общество и въвеждането на забрана за ислямистите, напуснали Германия, да се връщат в страната.
"Всяка седмица имаме все повече и повече поддръжници", заяви съоснователката на организацията Катрин Йортел. "Ние сме срещу религиозното насилие, независимо дали е извършено от християни или мюсюлмани... хората днес се изправят лице в лице с това насилие и мислят все повече за него", добави тя.


Протестиращите, повечето от които бяха облечени в черно, вееха германски знамена. Повечето от тях бяха мъже над 50 години, които скандираха "Ние сме народът". Мнозина посочват, че се притесняват повече от имиграцията, отколкото от събитията във Франция.


"Не съм нацист, но онези, които се ползват с нашето гостоприемство, трябва да уважават културата ни", гласи един плакат. "Спрете мултикултурализма!", пише на друг.

Коментари (123)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Добре.

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 2. 2 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Изолация на Ислямизацията!

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 3. 3 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 571 Неутрално

  " те "носят омраза в сърцата си".

  А хората които ги плюят на "неонацисти" какво точно си носят в сърцат? Гълъба на мира?

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 4. 4 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3315 Неутрално

  В Германия имат проблем с турците,които се обособяват в затворени общности.Даже не знаят немски.

 5. 5 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 571 Неутрално

  " Лидерът на ПЕГИДА Лутц Бахман изложи исканията на организацията към правителството, сред които са създаването на ново имиграционно законодателство, което изисква от имигрантите да се интегрират в германското общество и въвеждането на забрана за ислямистите, напуснали Германия да се връщат в страната."
  .................................................
  Напълно разумни искания!

 6. 6 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1412 Неутрално

  те "носят омраза в сърцата си".
  А, как да се отговори на заплахата от страна на исляма ? С митинги за консолидация, да се търпи налагането от страна на ислямистите на техните разбирания и правила ?

 7. 7 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 698 Весело

  Хе, хе, снощи бяха 40000, днес 25000...Тия вече и гдр-пропагандата минаха...Хората не искат Германия да стане като Франция. Вчера бабка Меркел се изцепи пред турския мин. председател, че "исляма принадлежи към Германия"

 8. 8 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 853 Неутрално

  бягат от провалени заради исляма страни, но искат да запазят всичко заради което са им се провалили страните в новите, т.е. да провалят и тях, ето срещу това трябва да е борбата, като искаш в ЕС, трябва да приемеш ценностите, които той изповядва, иначе си стой в кочината

  twitter.com/voxybg
 9. 9 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2843 Неутрално

  Днес в Дрезден, утре и в други градове! Тая неестествета ситуация, при която гостите се мъчат да командват домакините, ще доведе до нов Хитлер! Просто нещата не могат да продължават така! Нека всеки гьол да си знае жабите, иначе става зле!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 10. 10 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  Ислямистите убиха 17 човека и си мислеха, че са направили нищо велико, ама какъв дерт си отвориха, бедна им е фантазията, направо белята дето си образуваха, няма таван.

 11. 11 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9079 Неутрално

  Хубаво е че и Дрезден се обяви срещу терора, и в цяла Европа хората са против ислямизацията.

 12. 12 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  И аз давах за пример Германия-как всички турци знаят немски и започват да се държат като немци,но стана връщане назад.Вече се капсулират в техни си общества и не искат да са като немците.

 13. 13 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  С ретроградна религия не се върви към прогрес.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 14. 14 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Нямаше как да не се стигне до тук. И ако Европейските държавници нямат смелостта да нарекат проблема с истинското му име, наистина може да се стигне до граждански сблъсъци, което е вече много страшно. А е и време мюсюлманите които живеят в Европа категорично да се разграничат от радикалния ислям, а не да мълчат и ослушват. Защото съм сигурна че те се страхуват от ситуацията повече и от нас.

 15. 15 Профил на Sars Saraktos
  Sars Saraktos
  Рейтинг: 458 Любопитно

  Самият ислям е идеологизирана военна доктрина за завладяването на света маскирана като религия. В него си има "свят на мира" - ислямските страни и "свят на войната" - всички останали. Има "правоверни" - мюсюлманите и "неверници" - езичниците, (ама напоследък и християните и евреите ги считат за такива макар, че в корана Мохамед ги обявява за предтечи и "държащи книгата", тоест за донякъде грамотни заблудени и уж покровителствани.) И цялата идея е "светът на войната", да стане "свят на мира" чрез "джихад" - свещена война. Това се казва във втора сура от Корана: "Борете се за делото на Аллах - против всеки, който се изправя срещу вас, но и не преминавайте мярата, защото Аллах не обича безмерните. И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те са ви прогонили; защото гонението е по-лошо от умъртвяването... Ако те отстъпят, Аллах ще им прости, защото е милостив." Ето и още "Воювайте, сражавайте се с тези от хората на Писанието, които не вярват нито в Аллаха, нито в Последния ден, които не смятат за забранено това, което са забранили Аллах и Неговите последователи, които не изповядват истинната религия, докато не започнат да плащат дан, оставайки ги унижени". (сура 9, аят 29). Това се отнася за евреите и християните - хората на Писанието.
  И ако някой ми спори, че исляма бил мирна религия, ще му кажа просто да прочете Корана преди да се изказва. А и историята го показа. Тази "мирна религия" доведе едни чергарски племена населяващи незначително ъгълче на саудитската пустиня до огромна световна империя простираща се от Испания до Филипините и от Казахстан до Нигерия. И то не с мирна проповед, а с непрекъснати завоевателни войни, изтребления и насилствено помюсюлманчване.
  А глупостите от рода на: "толерантност", "расизъм", "ксенофобия", "език на омразата" и други такива са любимите измишльотини на толерастите с които атакуват противниците на мултикултурастията.
  А какво ще кажат толерастите за това, че в Тората, в Петата книга на Моисей, в глава седма се казва: "Когато Господ, Бог твой, те въведе в земята, в която ти отиваш, за да я завладееш, и изгони отпреде ти многобройните народи: хетейци, гергесейци, аморейци, хананейци, ферезейци, евейци и иевусейци - седем народа, които са по-многобройни и по-силни от тебе, и ти ги предаде Господ, Бог твой, и ти ги разбиеш, тогава предай ги на заклятие, не влизай с тях в съюз и ги не щади; и се не сродявай с тях..."
  Хайде сега да видя толерастките коментари. А може да се изкажат и платените соросоиди от БХК.

  "Който търси истината, Бог вижда..."
 16. 16 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 571 Весело

  Някой вчера написа във форума, че подобни събития "гладят униформата на фюрера" и с право. Ислямистките изцепки възраждат фашистките движения като файъруол срещу заразата.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 17. 17 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 2073 Неутрално

  Das ist много не-ойропейско! Редник райън се върти в гроба! Брат Пит вече започна да снимки на новия си анти-наци и про-мултикулти филм! Трепери Дойчланд!

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 18. 18 Профил на murphy_68
  murphy_68
  Рейтинг: 458 Неутрално
 19. 19 Профил на lapacalo
  lapacalo
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Ето това трябва да се прави, а не лицемерните походи тип "Аз съм Шарли": да се иска затваряне на европейските граници за нахлуването на милиони откъде ли не, огромната част от които са без образование и на примитивно културно равнище. Европа се лишава от идентичността си.
  И в този ред на мисли на всяка цена трябва да си дадем сметка откъде идва мулти-култи идеологията. Жокер: отвъд Голямата Локва. Защо - нека всеки да си отговори.

 20. 20 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  "...въвеждането на забрана за ислямистите, напуснали Германия, да се връщат в страната."
  _---------------

  Хайдее ..., приключенците да си останат в ИД... завинаги ! Довиждане

 21. 21 Профил на Arya Stark
  Arya Stark
  Рейтинг: 684 Разстроено

  Защо имат най-много симпатизанти в източните провинции?
  Някой перфектно се възползва от събитията и не мисля, че е европеец.

  "Winter is Coming"
 22. 22 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1598 Неутрално

  Време е, Европа се събужда!!

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 23. 23 Профил на Fénec
  Fénec
  Рейтинг: 0 Любопитно

  25000 неонацисти от 80-милионна Германия? Доста жалка картинка..
  И какво си мислят, че ще постигнат? Не, невъзможно е да лишат хората от гражданство и да ги изселят на база на религията или етноса им. Не, невъзможно е да им забранят да вярват в каквото искат. Не, невъзможно е да следят всички...
  Какво им остава? Ами или да имат повече деца, в което май се провалят, или да зарежат ксенодобията и дискриминацията и да се опитат да интегрират, вместо да обиждат и изолират тези хора и така да премахнат причините за тероризма...

 24. 24 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#21:"Arya Stark"]Защо имат най-много симпатизанти в източните провинции? [/quote]

  Зашото хората там са по-консервативни и не са им набивали 45 години в главите, че трябва да са либерални.

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 25. 25 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#23:"Fénec"]25000 неонацисти от 80-милионна Германия? Доста жалка картинка.. [/quote]

  Кой ти каза,че са неонацисти бе, пич. Да жалка е картинката, не при тях обаче. А днеска ще са 25 хил. утре 30 хил. и така...

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 26. 26 Профил на Fénec
  Fénec
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#21:"Arya Stark"]Защо имат най-много симпатизанти в източните провинции? [/quote]
  Ами защото ислямофобията и расизма не почиват на нещо реално. В западните провинции, където хората са виждали мюсюлмани и имигранти знаят, че не са толкова страшни. Ксенофоби са хората, които никога не са виждали мюсюлманин или чужденец.

 27. 27 Профил на afanko
  afanko
  Рейтинг: 532 Весело

  Наш'то МВР ако ги беше броило, колко ли щеше да ги изкара?

  От 1000 до 100 000 зависи от поръчката!

 28. 28 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#26:"Fénec"]ислямофобията[/quote]

  Фобия е натрапчив, ирационален страх. В страха от ислямизъм няма нищо ирационално.
  [quote#26:"Fénec"]Ксенофоби са хората, които никога не са виждали мюсюлманин или чужденец. [/quote]
  Или пък хората, видели твърде много такива.

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 30. 30 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#29:"Fénec"]Вие християните в България разграничихте ли се от опита за подпалване на пловдивската джамия[/quote]

  Ти сигурен ли си че го е направил християнин, а не атеист, че да искаш да се разграничаваме? Да са го чули да вика "В името на бащата, сина и светия дух!" докато пали?

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 571 Весело

  До коментар [#29] от "Fénec":

  На всеки ще му дойде времето и ще получи своето, ние християните, а вие кои сте?

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 33. 33 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 978 Любопитно

  До коментар [#23] от "Fénec":

  Но е напълно възможно в даден момент, да се появят много желаещи муслими да напускат Германия през глава!

  Никога не казвай никога (невъзможно)!

  Постилате си много лошо!

  Да разлая троловете!!
 34. 34 Профил на Fénec
  Fénec
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#32] от "Consumer":

  Ние сме атеистите и нормалните хора.

 35. 35 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Ти радио-точка ли си, мунчо, че сам си плямпаш? Кой там е искал убийство на мюсюлмани на площада или нов Хитлер? Още повече, кой ти е казал, че демокрацията не може да бъде репресивна ?

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на InmoInvestments
  InmoInvestments
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Все пак са далеееееч по-малко от 4 милиона французи ! А населението на дойчланд е къде по- голямо...

  You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone. Al Capone
 39. 39 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 978 Неутрално

  До коментар [#31] от "Fénec":

  Мунчо, ти ли си бе?

  За твое сведение:
  В Германия, много германци ходят да се лекуват от стреса, придобит от съжителството с емигранти!

  Да разлая троловете!!
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 42. 42 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#38] от "InmoInvestments":

  Шествията са различни.

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 43. 43 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  До коментар [#15] от "Sars Saraktos":

  Първо да си кажа, че с изключение на няколко пасажа не съм чела Куран'а. Говорите обаче за 5-тата книга на Моисей. Това, което е казано там би трябвало да се отнася за евреите, а не за мюсюлманите?
  Мисля, че става въпрос за свещената земя? По принцип, според християните и евреите Господ е обещал свещената земя на синовете на Давид, т.е. на евреите. Според исляма също и на Ибрахим, т.е. на арабите.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 47. 47 Профил на Sars Saraktos
  Sars Saraktos
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#43] от "maria_":

  Точно така говорех за Тората (или Петокнижието), което почитат евреите и с което започва и Стария завет в нашата Библия. Разговорът е дълъг, но с две думи. Еврейският и мюсюлманските богове са кръвожадни и жестоки по описанията в свещените текстове. И неслучайно в Новия завет Христос отрича много от еврейските закони в Стария завет и залага на мира, любовта, истината, милосърдието. Затова го и разпъват на кръста, защото е нарушил еврейските закони. Сега да не ми се обиди евреинът с "алеф" във форума, но можем да си говорим и с него на тази тема.

  "Който търси истината, Бог вижда..."
 48. 48 Профил на lapacalo
  lapacalo
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Проблемът с нахлуването на инородци стои със страшна сила за цяла Европа, за България също. И истинското име на този проблем е демографската катастрофа на европейците. Миграционната вълна на хора от други културни и цивилизационни зони на света, преди всичко – мюсюлмани. Пред очите ни се променя културната характеристика на континента. Хората на този континент вече не са само и предимно европейци, а десетки милиони от тях са араби, черни, цветни, индийци, пакистанци, жълти ... Тези хора носят със себе си други светове, съвършено различни от европейския. Европейците все повече не проумяват това. Те казват – тука ви приемаме, работите, храните се добре, имате всички социални защити, карате кола (някои до преди година са карали на животинска тяга)... значи – длъжни сте да възприемете нашия начин на мислене ! Нашето чувство за хумор. Нашето разбиране за демокрация. Нашите представи за историята и хода на света. Нашите празници, бит, коледни песни и др. Но! Това искане няма никакъв субстрат в съзнанието на тези хора! И започва да се отваря страшна пропаст. Доскоро беше пукнатина, но тя вече се превръща в разлом. А от това следват само страшни земетресения.

 49. 49 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 571 Весело

  [quote#45:"Fénec"] подобните ти расистки боклуци[/quote]

  Ислямът, апропо, не е религия За к'ъв расизъм ми говориш?

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 50. 50 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1245 Неутрално

  -Справедливата борба срещу терора и тероризма НЕ трябва да се превръща в борба между религии или във война срещу една или друга религия никъде по света в 21 век.

 51. 51 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Пардон "Ислямът не е раса"

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 52. 52 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1245 Весело

  [quote#48:"lapacalo"]Проблемът с нахлуването на инородци стои със страшна сила за цяла Европа[/quote]
  -Ми всички европейци са инородци дошли в Европа, най-напред от Африка, а после и от други части на света.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 54 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 571 Весело

  [quote#52:"Бенк-Бенк"]-Ми всички европейци са инородци дошли в Европа, най-напред от Африка, а после и от други части на света.[/quote]

  Свежо. Пробвай да го пробуташ като номер, когато пътуваш без виза за някъде "Ми всички сме чужденци на тая планета"

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 55. 55 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 571 Весело

  [quote#53:"Fénec"]Същото казват други ксенофоби в Англия и в Холандия. За българите[/quote]

  Муйо, аз не съм виждал протести срещу българските имигранти

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 56. 56 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 571 Весело

  [quote#53:"Fénec"]други ксенофоби в Англия и в Холандия. За българите[/quote]

  Българите там са миниатюрна част от населението. Най-малкото не съм чул, муйо, да правят протести срещу нас

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 57. 57 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1245 Весело

  [quote#43:"maria_"]според християните и евреите Господ е обещал свещената земя на синовете на Давид, т.е. на евреите. Според исляма също и на Ибрахим, т.е. на арабите.[/quote]
  -Па те, според Библията, са си братовчеди помежду си. И като много братовчеди се карат за нследство.

 58. 58 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1245 Весело

  [quote#54:"civis_eu_sum"] "Ми всички сме чужденци на тая планета" [/quote]
  -Че! Спрете тази планета- искам да сляза от нея.

 59. 59 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Чудя се защо ли в Америка нямат проблеми с това имигрантите да се интегрират. Да не би защото всеки има шанс да стане всичко? (с изключение на президент).

  Не съм живял в З. Европа, но доколкото знам, местното население е много предубедено към чужденците. Може би липсата на шанс има връзка с капсулирането на тези общества.

  Със сигурност обяснението на проблемът с имигрантите в Европа не е толкова прост, колкото се опитват да ни го представят ганьовците отгоре.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 60. 60 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#59:"stupid_american"]Чудя се защо ли в Америка нямат проблеми с това имигрантите да се интегрират.[/quote]

  Имат, но от друго естество. А фактът, че нямат 5-10% мюсюлмани също помага. Всичко друго, латиноси дори, може да се адаптира.

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 61. 61 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 402 Любопитно

  [quote#23:"Fénec"]И какво си мислят, че ще постигнат? Не, невъзможно е да лишат хората от гражданство и да ги изселят на база на религията или етноса им. Не, невъзможно е да им забранят да вярват в каквото искат. Не, невъзможно е да следят всички... [/quote]

  А не е възможно, чак пък такава къса памет.... Възможно си е, ама дано не става....

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 62. 62 Профил на Sars Saraktos
  Sars Saraktos
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#50] от "Бенк-Бенк":

  Това, умнико го кажи на привържениците на тази религия : ""Воювайте, сражавайте се с тези от хората на Писанието, които не вярват нито в Аллаха, нито в Последния ден, които не смятат за забранено това, което са забранили Аллах и Неговите последователи, които не изповядват истинната религия, докато не започнат да плащат дан, оставайки ги унижени". (сура 9, аят 29)."

  "Който търси истината, Бог вижда..."
 63. 63 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#29] от "Fénec":

  Ние християните, когато Атака направи проблем пред джамията в София, в знак на несъгласие, дойдохме и сложихме цвете пред джамията.

 64. 64 Профил на Fénec
  Fénec
  Рейтинг: 0 Любопитно

  До коментар [#59] от "stupid_american":

  Много хубав въпрос!
  Отговорът вероятно е, че в Америка има и морков и тояга и се правят целенасочени услия за интеграция (които в Европа биха нарекли привилегии за малцинствата) и това дава резултат. А в Европа има само тояга и дискриминация, морков няма. олкото и да учат и каквото и да могат имигрантите никога не ги проемат за равни.
  Сигурно има значение и това, че Америка е старна на имигранти...

 65. 65 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1245 Весело

  [quote#62:"Sars Saraktos"] (сура 9, аят 29)."[/quote]
  -Посочи, според коя "сура/ аят" са организирани кръстоносните походи, избиването на старци, жени и деца в дажамия в Ерусалим. Или кладите на които са горени еретици в Европа, десетилетията религиозни войни, избиването на протестанти и пр. прояви на религиозно християнско милосърдие, човеколюбие и миролюбие, умнико.

 66. 66 Профил на lapacalo
  lapacalo
  Рейтинг: 233 Неутрално

  [quote#59:"stupid_american"]
  Чудя се защо ли в Америка нямат проблеми с това имигрантите да се интегрират. Да не би защото всеки има шанс да стане всичко?[/quote]
  Защото САЩ са възникнали именно от смешението на всякакви елементи: престъпници, авантюристи, бедняци, луди глави, непокорници, изгнаници... Откъде ли не. И с бой и пата-кюта (вследствие на което от 25 милиона индианци са останали няколко резервата съвременни нещастници) са създали страна, чиято държава е организирана от английските масони. Там няма традиция, няма наслоявания, няма културен код за много неща. Има карашък.
  Затова и ще свърши зле. Само да не повлече и нас (имам предвид Европа).

 67. 67 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#26] от "Fénec":

  Защо реши че не сме виждали мюсюлмани и чужденци и не знаем кои са имигрантите в бежанските лагери. Ти за балами ли ни вземаш?

 68. 68 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Събуждат се полека-лека хората. Айде на хаирлия да е и след месец да са 250 000.

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 69. 69 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 684 Неутрално


  До коментар [#64] от "Fénec":

  Къде в Европа има дискриминация? Посочи ми конкретни примери и държава? Тук в България кой кого дискриминира? Бъди по точен, защото според мен лъжеш и ксенофоба си ти.

 70. 70 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#65:"Бенк-Бенк"]Посочи, според коя "сура/ аят" са организирани кръстоносните походи, избиването на старци, жени и деца в дажамия в Ерусалим.[/quote]

  За разлика от исляма, в Европа си е имала светско законодателство и управници, които управляват чрез светски закони. Затова казвам, че хората които правят паралел между ислям и християнство нямат идея какво говорят. Кръстоносните походи са били организирани от светските владетели в Европа, с подкрепата на църквата. Самата църква НЕ Е издавала указания да колят, грабят и изнасилват цивилни.

  Изгарянето на клада е било наказание, използвано още от римската империя за особено тежки престъпления, така че е попаднало в правораздавателната система в християнска Европа.

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 71. 71 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#64:"Fénec"]А в Европа има само тояга и дискриминация, морков няма[/quote]

  Тебе пък как те дискриминираха, мунчо? Забраниха ти да носиш бурката ли?

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 72. 72 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#65] от "Бенк-Бенк":

  аз бих бил по-любопитен да се посочи кое библейско основание са използвали извършилите посочените от Вас неща.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 73. 73 Профил на anona
  anona
  Рейтинг: 461 Весело

  [quote#38:"InmoInvestments"]Все пак са далеееееч по-малко от 4 милиона французи ! А населението на дойчланд е къде по- голямо...[/quote]

  14-15 милиона по-голямо е. А и нали знаеш, че едно е да подкрепяш нещо, друго да излезеш на митинг посред зима. Според анкетите над половината от германците се притесняват от ислямизацията. Но пък и цял живот са им внушавали вина заради ВСВ и Холокоста, и са дресирани да си траят. Така че 25 хиляди в един град само си е почти революция.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 75. 75 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#70] от "civis_eu_sum":

  то да беше само една "сура-аят" в Корана, дето насърчава джихада. ми то са хадиси, то са исторически традиции, то са богослови, то е шариат, то са събития. и после Бенедикт XVI бил виновен, че цитирал Мануил II Палеолог, дето казал истината.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 76. 76 Профил на Sars Saraktos
  Sars Saraktos
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#65] от "Бенк-Бенк":

  Сам си падна в капана. Според никой стих или глава в Новия завет на библията! Христос не е казвал такива неща. Какво са направили европейските крале те да си отговарят. Нарушили са Христовите повели и заповеди.
  Докато в еврейската Тора и мюсюлманският Коран, самите им богове им заповядват да изтребват инородция. Схващаш ли разликата?

  "Който търси истината, Бог вижда..."
 77. 77 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1245 Неутрално

  [quote#59:"stupid_american"]обяснението на проблемът с имигрантите в Европа не е толкова прост, колкото се опитват да ни го представят ганьовците отгоре.[/quote]
  -Естествено, че не е толкова прост, както не толкова просто и примитивно решението му. Засега в Европа териториалните държави са главно образования на национални, етнически общности. И това дава отражение. А САЩ са съюз, образования на щати/държави/, организирани върху териториален и социологически принцип. Няма много големи етнически разлики между различните щати. А и в САЩ мнозинството са потомци на емигранти. Но и това НЕ е единственото, нито изчерпателното обяснение за разликите в отношенията към емигрантите.

 78. 78 Профил на anona
  anona
  Рейтинг: 461 Любопитно

  Новина от Дойче Веле:

  Survey finds one in three Germans supports PEGIDA 'anti-Islamization' marches

  Според изследване един от всеки трима германци подкрепя анти-ислямските маршове на ПЕГИДА.

 79. 79 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#75] от "abdelhaqq":

  Проблемът е, че ако за едно средновековно общество тези постулати са приемливи, то ДНЕС не може ВСИЧКО това да бъде използвано като правен прецедент. В крайна сметка, ако всичко в Корана и хадисите /които се приемат достоверни/ е неотменимо и вечно, то имаме огромен проблем.

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 80. 80 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 516 Неутрално

  [quote#65:"Бенк-Бенк"]Посочи, според коя "сура/ аят" са организирани кръстоносните походи, избиването на старци, жени и деца в дажамия в Ерусалим. Или кладите на които са горени еретици в Европа, десетилетията религиозни войни, избиването на протестанти и пр. прояви на религиозно християнско милосърдие, човеколюбие и миролюбие, умнико.[/quote]
  А ти посочи на кои текстове от Библията се основават те, УМНИКО.

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 81. 81 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  До коментар [#23] от "Fénec":

  "Ами или да имат повече деца, в което май се провалят,.."
  _------------------------

  Всъщност точно обратното трябва да направят всички. Високият прираст на населението е най-голямата заплаха за съществуването на човечеството като цяло. Планетата на която живеем си има определен карацитет ! Само че, много късогледи лидери предпочтат да се правят на слепи и въпреки това насърчават раждаемостта.

 82. 82 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1245 Весело

  [quote#76:"Sars Saraktos"]Христос не е казвал такива неща.[/quote]
  -Ами не е. Казвал е, каквото е казвал, апостол Павел, основоположникът на християнската догматика и учение. Ама Светите отци на Църквата са тълкователите на Писанията. А и същата претенция, че тероризма не произтича от ислямските догми и исляма, имат и мюсюлманите.
  П.П.-Инак радвам се, че си чул какво точно е казал Христос.

 83. 83 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Още по-голям проблем е, че забележете колко проблеми има, когато мюсюлманското население е едва 5-6-10% в различните държави. Замислете се какво ще се случи ако то нарасне на 15%,20%,30%...Ще се появят европейски ДПС-та, ще почнат някой хора да си правят устата за неща като сегрегация на половете в общественото пространство, цензура в медиите. Вече имаше идиоти, обидени от кръстовете по знамената на някои европейски държави...

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 84. 84 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#82:"Бенк-Бенк"]А и същата претенция, че тероризма не произтича от ислямските догми и исляма, имат и мюсюлманите. [/quote]

  Тероризма не, фундаментализма да. В Корана и хадисите е описана точно каква трябва да държавата и законите й. В Библията няма такъв текст. В Корана и хадисите е постулирано, че Ислямът трябва да се разпространи по цялата земя, знаем с какви средства, в Библията такова нещо няма. Тук даже не говоря за десетките хиляди правила, забрани, табута, които са неотменима част от ислямския свещен текст.

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 85. 85 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1245 Неутрално

  [quote#79:"civis_eu_sum"]ако всичко в Корана и хадисите /които се приемат достоверни/ е неотменимо и вечно, то имаме огромен проблем.[/quote]
  -Щом има мюсюлмански секти, значи и самите те не приемат всичко за "неотменимо и вечно". Въпрос на време е и там се разроят, както християнството.

 86. 86 Профил на Sars Saraktos
  Sars Saraktos
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#82] от "Бенк-Бенк":

  Даже не си прочел какво е казал Христос. Нито пък апостол Павел. Даже, ако те питам, не можеш да ми кажеш колко глави има в Стария завет и колко в Новия (без да отвориш "Гугъл". И кога и къде апостол Павел е говорил за кръстоносни походи срещу исляма, който се появява 6 века по-късно умнико?
  Ама иначе се изказваш смело по теми, за които си нямаш хал-хабер. И последен въпрос, как точно неграмотният Мохамед взе, че написа Коранът? Хайде отговори ми на това или и това не знаеш?

  "Който търси истината, Бог вижда..."
 87. 87 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#85:"Бенк-Бенк"]Щом има мюсюлмански секти, значи и самите те не приемат всичко за "неотменимо и вечно". [/quote]

  Кои са тия секти?!

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 88. 88 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#79] от "civis_eu_sum":

  ами ние точно този проблем имаме сега с редица неща в държави и общности с повлияни от шариата норми, нали така? с браковете с малолетни, с дискриминация на малцинствата, с мизогиния и неравопоставеност на половете, с липса на разделение между "светско" и "религиозно", с "нехуманно" отношение към престъпниците, че дори и със случая "шарли ебдо".

  בני אתה אני היום ילדתיך
 89. 89 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#88] от "abdelhaqq":

  Честно казано, не смятам че християни и мюсюлмани трябва да живеят заедно. Ако да, то трябва едните да са огромно мнозинство, а другите миниатюрно малцинство. НЯМА, ама НЯМА държава, която да е намерила как големи групи от тези две религии да съжителстват. Ливан - отиде, Нигерия - отива, християните или бяха избити или изгонени от Турция и Ирак. В Египет ги подтискат. В Европа - сблъсъци и бунтове и т.н. Смятам, че това съжителство винаги ще се изроди до някакъв сблъсък или подтисничество.

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 90. 90 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#89] от "civis_eu_sum":

  ами това е проблем на секуларната държава, от която, за съжаление или не, по-добро досега не измислено. трудно се спазва онзи член от Конституцията, който казва, че всички имат еднакво право на изповедание на религията си. може да работи безпроблемно в общества с преобладаващо християнско население, но с ислямското не работи толкова гладко. защото "някои" религии казват, че неверниците нямат право да изповядват равноправно религията си, трябва да "дадат налога джизя безусловно и с покорство".

  בני אתה אני היום ילדתיך
 91. 91 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#90:"abdelhaqq"]но с ислямското не работи толкова гладко. защото "някои" религии казват, че неверниците нямат право да изповядват равноправно религията си, трябва да "дадат налога джизя безусловно и с покорство". [/quote]

  Принципно, ислямът има проблем да живее като недоминантна религия в което и да е общество - Индия и Китай са добър пример. Затова смятам, че щем нещем, религиозният сблъсък е бъдещето на европейският континент, няма как да избягаме от парадигмата.

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 92. 92 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  До коментар [#88] от "abdelhaqq":

  Ако Куран'ът се тълкува едносмислено, защо наистина има толкова силно различаващи се една от друга мюсюлмански философии : суннити, алюити, шиити ? Толкова различни, че алюитите са последователи на Али, а суннитите на Мохамед..

 93. 93 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#92:"maria_"]алюити[/quote]
  Само да ви кажа, че Сунитите т.е. около 70-80% от мюсюлманите по света и по-голямата част от европейскте мюсюлмани не възприемат алауитите като правоверни, а като долни еретици, по-лоши от християните. Самите алауити са секта, която е много интересна и мистична като теология, там има прераждане, трансмиграция на душите и т.н.

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 94. 94 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 458 Неутрално

  ...пред чешката телевизия, председателя на мюсулманите в Чехия каза: За мюсулманите в Еропа, трябва да има изкючение от правилата в които живеят тези държави и за тях трябва да важат законите на Шериата...
  Само заради това изказване, Меркел трябва да се замисли.
  Беше напавено Косово с уговорката, че това е изключение?

 95. 95 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1245 Неутрално

  [quote#70:"civis_eu_sum"]Кръстоносните походи са били организирани от светските владетели в Европа, с подкрепата на църквата.[/quote]
  -Светските /подчинени на Папата/ владетели на Европа са искали преди всичко да се нагушат с плячка, под прдлог, че спасяват Ерусалим. Ама идеята е папска, т.е. църковна.Папа Урбан II пръв представя пред широката публика идеята за Кръстоносен поход към Светите земи с известните думи "Господ го иска!". А инквизицията, горенията на кладите и войните между католици и протестанти също не са само чисто светски или религиозни, на пак са в името на това кой- как тълкува Божието слово и Писанията.

 96. 96 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1245 Весело

  [quote#86:"Sars Saraktos"]как точно неграмотният Мохамед взе, че написа Коранът?[/quote]
  -"Първом бе Словото" и той така.-Първом прочел Библията и после "написал" Корана.

 97. 97 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#95:"Бенк-Бенк"]Светските /подчинени на Папата/ владетели на Европа[/quote]

  Не не са били подчинени на папата в този смисъл, който ти вкарваш. Папата не е можел да им заповяда, а само да ги призове като глава на църквата.

  [quote#95:"Бенк-Бенк"]Ама идеята е папска, т.е. църковна[/quote]

  Да, но идеята да изнасилват, крадат и т.н. е била лична инициатива.

  [quote#95:"Бенк-Бенк"]А инквизицията, горенията на кладите и войните между католици и протестанти също не са само чисто светски или религиозни, [/quote]

  Е и?

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 98. 98 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#89] от "civis_eu_sum":


  [quote#89:"civis_eu_sum"]Честно казано, не смятам че християни и мюсюлмани трябва да живеят заедно.[/quote]


  [quote#89:"civis_eu_sum"]В Европа - сблъсъци и бунтове и т.н.[/quote]

  В Европа положението далеч не е апокалиптично или критично, но, разбира се, "теоретици" като теб ще се опитват всячески да го изкарват такова за да преследват своите си цели.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 99. 99 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  До коментар [#93] от "civis_eu_sum":

  Алюитите също твърдят, че са мюсюлмани, но не влизат в джамиите, имат други пости и при все че, населяват най-слабо развитите райони са много по-недогмирани.

  Що се отнася до Куран'а, и те го зачитат напълно.
  Има и други мюсюлмански групи, а Куран'ът е един! Предполагам че, го тълкуват различно.

 100. 100 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  До коментар [#96] от "Бенк-Бенк":

  copy+ paste+ edit

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK