Около 5000 европейци се бият в Сирия, твърди Европол

Директорът на Европол Роб Уейнрайт

© Associated Press

Директорът на Европол Роб УейнрайтПовече от 5000 европейци са се присъединили към групировки в Сирия и днес представляват най-голяма заплаха за сигурността в Европа през последното десетилетие, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на директора на Европол Роб Уейнрайт.


Уейнрайт повтори изказванията на редица политически лидери последната седмица, които посочиха, че след нападението в Париж европейските сили за сигурност страдат от липса на ресурси, което може да застраши държавите, които защитават.


"Това със сигурност е най-сериозната терористична заплаха за Европа от 11 септември насам", заяви Уейнрайт пред парламентарна комисия във Великобритания.
Лидерите на европейските сили за сигурност отдавна предупреждават, че радикализираните бойци, които се връщат от Сирия, са заплаха за Европа, а според Уейнрайт между 3000 и 5000 европейци могат да се върнат в Европа с намерение да извършат нападения, сходни на тези срещу "Шарли ебдо".


Той добави, че Европол е създал база данни с над 2500 заподозрени. Уейнрайт предупреди, че е възможно да има и организации на европейска почва, които чакат сигнал, за да се активизират, подобно на извършителите на атентата в Париж.


"Проблемът е, че вече не става дума само за Сирия и Ирак, има много терористични организации по целия свят, в Африка и на Арабския полуостров например има крила на "Ал Кайда", каза той.


Уейнрайт съобщи, че Европол е предал на френската полиция "60 неотложни разузнавателни следи" след нападението. Той добави, че криптираните съобщения онлайн вече са недостъпни за силите сигурност. "Днес силите за сигурност не разполагат с необходимите възможности да защитават обществото от тези заплахи", заяви директорът на Европол. 

Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 949 Неутрално

  Толкова са и европейци тези. Заплахата за сигурността идва не толкова от тях, колкото от безотговорни бюрократи ала Ангел Марин, които за шише ракия дават (европейско) гражданство на всеки кандидатствал.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 2. 2 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5479 Неутрално

  Твърде голяма бройка европейци в ИД, не е за вярване.

 3. 3 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  Щом знаят колко са значи знаят и кои са. Или никакво връщане назад или ново Гуантанамо в Европа!

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 4. 4 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1207 Любопитно

  И защо ги оставят тези европейци да щъкат свободно по цял свят? Английските футболни хулигани например, не ги пускат да излизат от Острова по време на мачове...

 5. 5 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 442 Неутрално

  и още поне 1 милион им симпатизират в Европа

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 6. 6 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 716 Любопитно

  Песимист?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 7. 7 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 442 Любопитно

  Петдесет и четири души са били задържани във Франция за възхвала на тероризма след атентата срещу сатиричния вестник "Шарли ебдо" преди седмица в Париж, предаде АП, като се позова на прокуратурата в столицата. Арестите са част от по-твърдите мерки срещу тероризма, предприети от френските власти след най-смъртоносните атаки на територията на страната след Втората световна война, предаде БТА. На част от задържаните вече са повдигнати обвинения. Сред арестуваните за възхвала на тероризма е комикът Диодоне.

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 8. 8 Профил на Петър Николов
  Петър Николов
  Рейтинг: 477 Неутрално

  А сега е въпросът да си зададем кой направи Сирийската криза и я спонсорираше?

 9. 9 Профил на stamata
  stamata
  Рейтинг: 288 Неутрално

  До коментар [#5] от "diablo3":

  повече са............за съжаление

 10. 10 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Силно казано европейци.

  chavo64
 11. 11 Профил на nemeria
  nemeria
  Рейтинг: 588 Неутрално

  Трябват спешни, бързи и решителни мерки. Отнема се гражданството на биещите се в Сирия и не се допускат отново на територията на съюза. Всички техни роднини, приятели и свързаните с тях биват разследвани и евентуално също им се отнема гражданството и им се забранява да стъпват в държави-членки на ЕС.

  Има начин, остава да има и воля, защото няма да е лесно. Но ако се чака, само ще става по-трудно.

 12. 12 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7363 Неутрално

  Да се направи списък с тези 5000 и да не им се разрешава да влизат на територията на ЕС.

 13. 13 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 442 Любопитно

  Ами дайте им право на избор - или при алах и мохамед, или при семействата си !

 14. 14 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 442 Любопитно

  Алекс Алексиев, председател на Центъра за Балкански и Черноморски изследвания пред интернет изданието familysecuritymatters.org

  Ликвидирането на джихадистите, отговорни за клането при „Шарли ебдо” сложи край на първото действие на поредната европейска драма. Това не бе първата, а няма и да бъде последната драма във войната на радикалния ислям срещу цивилизования свят. Уроците и поуките, които могат да се извлекат, всъщност стоят пред нас от години, въпреки това много хора в политически коректната Франция и в Запада изглежда се страхуват да погледнат действителността такава, каквато е и да се извадят логичните изводи. Ако продължават да действат по този начин, европейската цивилизация ще се изправи пред екзистенциална заплаха.
  Сега нека погледнем какво се случи в Париж. Невинни хора бяха убити хладнокръвно в знак на отмъщение за една безспорна обида към пророка Мохамед, която според някои била извършена от карикатуристите. И докато обикновените хора с нормално мислене реагираха на тази варварска постъпка с „Аз съм Шарли” (Je suis Charlie), отбрани западни медии като CNN се опитаха да оневинят терористите, като обясняваха, че „Шарли ебдо” било провокирало мюсюлманите. Това безскрупулно отношение не е необичайно за лявата върхушка, която командва Запада. Преди две години, американският президент Обама собствено обяви по време на една реч в ООН (25 септември 2012 г.), че „Бъдещето не трябва да принадлежи на тези, които злословят срещу Ислямския пророк,” и така изрази своята солидарност с ислямистите. Много други медии до ден-днешен отказват да публикуват карикатурите, демонстрирайки с тяхното поведение, че може би джихадистите са прави. Никой не спомена, дори веднъж, че в Корана не е забранено да се рисува Мохамед.
  И все пак, кампанията на радикалните ислямисти срещу карикатурите на пророка продължава да е мощна и ожесточена още от времето на първите публикации на карикатури в датския вестник преди години. За да разберем защо това се случва, трябва накратко да се върнем към идеологията на радикалния ислям. Накратко, това е една тоталитарна политическа идеология, която се дегизира под формата на религия и е основана по средата на 20-и век от радикалните идеолози Саид Кутб и Абул Ала Маудуди, които издигат шариата до статута да бъде единствения критерий, за това дали един човек е мюсюлманин или не е и дали едно правителство се състои от истински мюсюлмани. Ако едно правителство в една мюсюлманска страна не наложи шариата като единствен закон в страната, според Кутб те ипсо факто стават вероотстъпници и заслужават единственото наказание предвидено в шариата за вероотстъпници, а именно – смърт.
  Но какво всъщност представлява шариатът? За ислямистите, това е едновременно свещения закон на Бог и конституцията на една ислямска държава, като шариатът трябва да се спазва стриктно и безусловно, за да може един мюсюлманин да си осигури място в рая. Всъщност шариатът е една пост-Коранна доктрина написана от мюсюлмански теолози повече от век след Мухамед с цел да легитимизират арабския империализъм, който се е впуснал по най-голямото си завоевание по времето на династията на Омаядите (661-750 г.). Всъщност е трудно една доктрина да се представи като „свещения закон на Бог”, като се има предвид факта, че тя има четири различни интерпретации, наречени на техните създатели (Ханафи, Шафи, Малики, Ханбали) и това е само при сунитите. За ислямистите, обаче, шариатът е тяхната основна идеология, защото е възможно най-реакционна и изпълнена с омраза интерпретация на Исляма, която открито проповядва насилие и дискриминация срещу жените и хората, които не са мюсюлмани. Накратко, един средновековен обскурантизъм в 21-и век. И да, шариатът наистина съдържа забрани за рисуването на Мохамед.
  С шариата като свой стандарт, саудитски пари и агенти на „Мюсюлманско Братство”, които масово навлизат в европейските и френския Ислям още от 1980-те години, ислямистите бързо се превръщат в доминиращ идиом на мюсюлманската върхушка във Франция. Според скорошна анкета, направена от уважаваната Британска социологическа агенция ICM Research, 27% от френските мюсюлмани на възраст под 24 години подкрепят терористката групировка „Ислямска държава”. Като се има предвид и факта, че средната възраст на европейските мюсюлмани е 26 години, това е едно много плашещо число. Във Франция тази радикализация се съпровожда от драматично увеличение на ожесточения антисемитизъм. През 2014 г. инцидентите с насилие над евреи, синагоги и техни имущества са се удвоили в сравнение с 2013 г., което води до една засилена емиграция на евреи от Франция. През 2013 г. 3 288 евреи са напуснали Франция в посока Израел; през 2014 г. този брой е не по-малко от 8,000.
  За френските специални разузнавателни служби, несъмнено най-обезпокояващата тенденция е бързо нарастващият брой на френски джихадисти, които се присъединяват към редиците на „Ислямска държава” и на „Джабхат ан-Нусра”. По средата на 2014 г., френските специални разузнавателни служби обявиха, че 700 френски джихадисти са се присъединили към редиците на „Ислямска държава”; до края на 2014 г. този брой нарасна до 1 200, като 100 от тях са били убити, а 250 вече са се завърнали. Дори ако всички останали мюсюлмани в страната са нормални хора, 250 закален в боевете терористи представляват една огромна опасност за обществото.
  Още една дългосрочна заплаха за стабилността във Франция и другите европейски държави, при която се наблюдават подобни процеси, е тенденцията мюсюлмани да се самоизолират и да се капсулират от по-големи общности в т. нар. „паралелни общности”. В момента съществуват 751 т. нар. „чувствителни градски зони” [zone urbaine sensible (ZUS)], които са един вид мюсюлмански гета, в които е трудно да се видят „чужди” хора. В тези зони живеят около 5 млн. души. В тези зони европейските норми и ценности много рядко се прилагат. Доста често тези зони стават бастиони на радикалния Ислям, където шариата усилва своето влияние. Тези зони също често се превръщат в криминални центрове, където търговията с наркотици, откраднати вещи и проституцията процъфтяват. Една индикация за магнитуда на този проблем е номерът на мюсюлманите сред затворниците. Мюсюлманите във Франция наброяват около 6 млн. души или 10% до френското население, но в същото време 60% от затворниците са мюсюлмани.
  Накрая, но не на последно място, идва и заплахата от политическо естество, която малко хора в политически коректната Европа са склонни да обсъждат. Това е все по-честите случаи на бракове по сметка между ислямистите и левите европейски партии с цел увеличаване на изборните резултати. Един всеизвестен, но рядко споменаван, факт е, че Франсоа Оланд стана президент на Франция благодарение на мюсюлманския вот. Той победи Саркози с 1,1 млн. гласа, като получи 93% от мюсюлманския вот, който е общо 1,7 млн. Не сме далеч от деня, в който левите партии няма да могат да печелят избори без подкрепата на мюсюлманите, които засега все още гласуват в блок. Това вече е факт в някои британски градове с големи мюсюлмански общества като Лестър, Брадфорд, Нотингам, Бирмингам и др., където лейбъристите доминират местните власти благодарение на подкрепата на мюсюлманите. Не е учудващо, че в тези градове започнаха да се захващат с политики като бойкотиране на стоки от Израел, които са политики противоречащи на националните такива.
  Огромното излияние на емоции от французите след варварските атаки над „Шарли ебдо” показват недвусмислено, че те разбират какво е изложено на риск. След като френския премиер Манюел Валс открито обяви, че Франция е във война с радикалния Ислям, остава надеждата, че френското правителство, най накрая, също ще разбере това. Въпреки голямото закъснение.

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 15. 15 Профил на shang
  shang
  Рейтинг: 401 Неутрално

  Трябва си едно общоевропейско ЦРУ и Гуантанамо и никаква милост. Ноу-хау има откъде да се вземе...

 16. 16 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#2:"peni_nikol.53."]Твърде голяма бройка европейци в ИД, не е за вярване. [/quote]
  И сигурно няма нито един, който да не е с арабско, или африканско потекло (Магреба го считам за част от Африка).

 17. 17 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 442 Неутрално

  5 000 европееца от брадато-вълнясал тип... а тях КОЙ КОЙ КОЙ им даде европейско гражданство???

 18. 18 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4194 Любопитно

  [quote#9:"stamata"]повече са............за съжаление[/quote]

  И аз мисля, че са повече. Може би реално са около 8-10 хиляди човека. И проблемът е наистина сериозен, заплахата за ЕС е наистина реална.... трябва да се въведе нов по стриктен контрол на границите за хора, които имат съмнително минало и които са били дълго време в Сирия или Ирак. Тези за които се докаже, че са се били на страната на главорезите от ИД трябва да бъдат съдени по бърза процедура и пращани в затворите....

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 19. 19 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4194 Любопитно

  До коментар [#10] от "chavo64":

  Има и хора с европейски произход между тях... за съжаление доста атеисти, а понякога дори и християни приемат исляма, радикализират се и отиват в Сирия да се бият на страната на ИД.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 20. 20 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Значи ги знаят кои са.
  Нека им затворят постъпите към ЕС и да се наслаждават на страхотното слънце в Сирия.

 21. 21 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  [quote#19:"Иво"]Има и хора с европейски произход между тях... за съжаление доста атеисти, а понякога дори и християни приемат исляма, радикализират се и отиват в Сирия да се бият на страната на ИД. [/quote]
  Маргинали да търсиш... Така си създават усещането за някаква значимост в собствените си очи и оправдават вродената си психопатия с някаква кауза.

 22. 22 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#2:"peni_nikol.53."]Твърде голяма бройка европейци в ИД, не е за вярване. [/quote]
  Само от Германия са 700, а от Франция над 1000.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 25. 25 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4194 Неутрално

  До коментар [#21] от "pamela":

  Да, маргинали е добро определение за тях...

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 26. 26 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Нужна е масирана военна оерация срещу Ислямската държава. Броят на оцелелите джихадисти трябва да бъде сведен до възможността, да се познават по име. Това би облекчило разследването им и не би затруднило затворите при настаняването им.

 27. 27 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#19] от "Иво":

  Една част може и да са радикални ислямисти израстнали в емигрантски семейства, но съм убеден, че болшинството са военни туристи. Там са за парите и за курв*те.

 28. 28 Профил на evolutionary
  evolutionary
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Бъдещето не е във войната. Историята го доказва.

 29. 29 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4194 Любопитно

  До коментар [#27] от "kykyyy":

  Да, със сигурност има и такива терористи биещи се на страната на ИД. Особено, тези които идват от бедни държави.... не трябва да се забравя, че на всеки терорист, член на тази организация му се плаща заплата и то никак не лоша.... така, че фактора пари сред стимулите да участваш е един от водещите.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 30. 30 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Европейци, европейци, колко да са европейци?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 31. 31 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  Ще стават все повече, за съжаление.

 32. 32 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1348 Любопитно

  Гледах го онзи .... хм .... французин дето нашите го арестуваха на турската граница - доста хммммм ... матов наследник на галите беше. Или може би на франките ?!

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 33. 33 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Тоя с чиято благословия се събраха в Сирия да бутат Асад, бял свят да не види, семката му да се затрие....

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 34. 34 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Да им бъде отнемано гражданството в момента, в който бъде установявано, че халифатстват.

  Всичко останало е простотия.

  Свобода за Надежда Савченко!
 35. 35 Профил на townboy
  townboy
  Рейтинг: 544 Неутрално

  "5000 европейци" Те това е либерален, глобален свят. Всеки миризляк сдобил се с европейско гражданство става европеец, макар и жена му да носи бурка.

  Too much цензура Баце.
 36. 36 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#6] от "Geoimg*":

  Не - просто се възползва от политическия шум около случая в Париж ...
  До вчера, Интерпол и Европол се спотайваха, а днес ??? ...

 37. 37 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 716 Неутрално

  До коментар [#36] от "dimko":
  Мисълта ми е за посоченият брой.

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 38. 38 Профил на Valeria
  Valeria
  Рейтинг: 790 Весело

  До коментар [#33] от "graoveca":

  Хубавото е, че всички са наясно кой е той, иначе платените НПО тролове нямаше да ти напраскат минуси

  https://goo.gl/8NG90J
 39. 39 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 388 Весело

  [quote#38:"Valeria - Je ne suis pas sheeple"]Хубавото е, че всички са наясно кой е той, иначе платените НПО тролове нямаше да ти напраскат минуси [/quote]

  Аха, те иначе се правят на улави...

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 40. 40 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 388 Весело

  До коментар [#32] от "Ian Smith":

  Ако е наследник на франките - франкофон, но ако е на галите - галфон.

  chavo64
 41. 41 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Там ще си и останат... Знаем какво се случва с "ЕВРОПЕЙЦИ", които отиват да се сражават за ИДИЛ и после решават, че искат да се върнат в Европа..

 42. 42 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#37] от "Geoimg*":

  Моята мисъл е, че се оплакват от недостиг на ресурс ...

 43. 43 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 857 Неутрално

  До коментар [#3] от "venci4":
  До коментар [#12] от "rosiraycheva50._":

  За европейско Гуантанамо говорят вече доста хора. Някъде в Африка, например и без изцепките на американците. Една проста екстраполация с Франция:
  3-ма убиха 21. 5000 убиват 35 000! Преследването им струваше поне 210000 евро - преследването на 5000 ще е близо 35 милиона! Все числа, дето плашат! Единствената надежда е, че големите мюсулмански държави - Иран, Египет, Индонезия и Индия също ги недолюбват! На всяка цена трябва да се използва това. В Сирия, Ирак, Либия, Нигерия и Йемен, все още има смъртна присъда. Който от тези 5000 я отърве, в Гуантанамо. И отдавна е време дълговратия в Сирия да бъде принуден да подаде оставка, да се намери един читав генерал, дето е обобрен от всички, Сирия да има обединена армия с опозицията. В Йемен да се намеси СА. А в Либия, отново ние. Иначе погледнете още веднаж екстраполацията.

 44. 44 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  Винаги има хора на които им прави кеф да убиват.Тези ислямисти не се борят за нищо,на тях им прави кеф да убиват.Да караш дете да убива,да ви пикая на вярата.

 45. 45 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 767 Неутрално

  т.нар. "европейци" са си 2-ро поколение гасарбайтери и емигранти от колониите и само паспортът им е европейски. Бай Тошо на времето беше предприел едни мерки ама днешната толерастия го обвини в расизъм. Та да не се окажее, че правешкият е бил пионер в справяне с проблемите породени от чалмите.

 46. 46 Профил на kamenpavlov
  kamenpavlov
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Абе, колко плаща ИД? И как превежда заплатата - по банков път?

 47. 47 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 716 Весело

  До коментар [#42] от "dimko":
  Да пообиколят по сенчестите партизански пътеки офшорните партизански землянки и нямат грижа

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 48. 48 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Е къ така са връщат тия радикализирани и са терористична заплаха бе?!? Ми они са борци за свобода бе, против рижима на Асада!! Они са въстаници и са борат за димукрация!! Ма сигур нещу става пу пътя. Они ка пътуват, от многуту път, оти там пет дена път с камили има, може малце да са изнерват бурцити, да нема де да спът, едът и ... нормално, и да са малце радикализират. То и мене ми иде едно нервну га тръгна на дълъг пат с магаринциту, и язе са малце радикализирам. Язе не виждам ка другояче мож да е. Само ут пътя ще да е, нема ка друго!!

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 49. 49 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Сащ да им пуска бомби.Ние тук тези европейци не ги щем

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 50. 50 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#47] от "Geoimg*":

  Колега, омлета ти е от ясен песимизъм и неясен оптимизъм ...

 51. 51 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 805 Весело

  До коментар [#19] от "Иво":

  Атеист трудно ще приеме исляма. По-вероятно е да го направи човек, който е по някакъв начин религиозен.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK