В Украйна влезе в сила указ срещу "руския тероризъм"

В Украйна влезе в сила указ срещу "руския тероризъм"

© ReutersПрезидентът на Украйна Петро Порошенко подписа указ, "За извънредни мерки за противодействие на руската заплаха и проявите на тероризъм, подкрепяни от Руската Федерация".


От пресслужбата на държавния глава обясняват, че съгласно решение на Съвета за национална сигурност е възложено на правителството незабавно да помогнат на пострадалите от терористичните действия на територията на Донецка и Луганска области и най-вече на мирните жители на Мариупол. (Бел.ред. - властите в Киев използват термина "терористични действия" за акциите на "опълченците" в Източна Украйна.)


Министрите трябва да подготвят и законопроекти за подобряване състава, дейността и пълномощията на щаба на операциите на изток, известен като Антитерористичен център към Службата за сигурност на Украйна, както и за установяването на отговорност при разследване на престъпления срещу човечеството в страната.
На националния регулатор е наредено незабавно да прекрати "руската информационна агресия, за която се използват чуждестранни и местни средства за масова информация".


Освен това Съветът за сигурност трябва да засили "информационно-разяснителната работа с цел неутрализиране на опасното влияние на Русия върху обществено-политическата ситуация в Украйна и отделни нейни райони (бел.ред. това е терминът за териториите, които руснаците наричат Луганска и Донецка народна република), но също и в Запорожието, Николаевска, Одеска, Харковска, Херсонска области и Киев за това как да се действа под заплаха от нападение.


МВР незабавно трябва да засили контрола над регистрирането по местожителство и пребиваване на граждани на Украйна, чужденци или такива без гражданство.


Държавната служба за финансов контрол веднага трябва да започне да разкрива и ликвидира "каналите за финансиране на тероризма".


Държавното енергоразпределително дружество трябва да започне да изключва от сметките си за състоянието на енергийния пазар всички предприятия, произвеждащи енергия във "временно контролираната територия".


На Главната прокуратура се предлага да предприеме мерки за обявяване на двете "републики" за терористични организации.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (108)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2566 Неутрално

  Болшевишка Русия начело с военния агресор и окупатор Путин е опасна за мира в целия свят.

 2. 2 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  Указ трябваше!
  Сега вече...

 3. 3 Профил на InmoInvestments
  InmoInvestments
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Дай боже в повече държави !

  You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone. Al Capone
 4. 4 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 754 Гневно


  Оставка на цялото ръководство на Украйна...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 5. 5 Профил на meet
  meet
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Късно се сещате.

  Та то се е направо война бе....

  За какъв тероризъм иде реч?

 6. 6 Профил на ИМа
  ИМа
  Рейтинг: 402 Гневно

  "(Бел.ред. - властите в Киев използват термина "терористични действия" за акциите на "опълченците" в Източна Украйна.)"

  И то много правилно ги наричат терористи, защото те са такива. Не знам защо в някои медии ги наричат "сепаратисти" а тук даже и "опълченци", няма друга дума за рашистките наемници освен терористи или екстремисти.

 7. 7 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  По-малко укази, декларации, заявления и ефектни формулировки и повече реални действия - това се иска от украинските управляващи. Безобразниците в Кремъл такива укази ги поглъщат като пуканки.

  Свобода за Надежда Савченко!
 8. 8 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  http://president.gov.ua/ru/news/32314.html

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 9. 9 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 754 Неутрално


  Укази, укази...

  Вальцман да беше подписал един указ да нахранят войската, за да не ядат сухи натовски пакети с изтекъл срок на годност...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 10. 10 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 544 Любопитно

  "Терористичните актове могат да бъдат извършени от отделни хора, от групировки, или дори от държави, като за тях това е алтернатива пред директното обявяване на война. Държавите, които подпомагат или се занимават с използването на насилие срещу обикновени граждани, употребяват неутрални или положителни думи, за да характеризират своите бойци — като например борци за свобода, патриоти или паравоенни."
  Да, а някои ги наричат сепаратисти, опълченци, а други - отпускари.

  Ceterum censeo Russianem esse delendam
 11. 11 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 701 Весело

  Какъв тероризъм бе? Руснаците ще ви освободят само от способността ....да мислите.

 12. 12 Профил на harbinger
  harbinger
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Ох ще взема да си направя един акаунт в Дума да плюя по съвецката власт. Рублофистиците направо се разтреперват под статии за родината им. И колкото и да ви не си иска хората адмирират действията на украинците и осъждат рашистите.

 13. 13 Профил на liubo...otdale4
  liubo...otdale4
  Рейтинг: 419 Неутрално  Той май трябва най-после да се разправи с предателите, които работят за Путлер.

  Инак няма шанс.

 14. 14 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1485 Любопитно

  Россия от укази не разбира, Москва на сълзи не вярва.
  Друг подход е нужен за тези от Кремъл и слугите им.

  Просто империалистите/масоните/евреите/заговорниците (изберете което ви допада) да свалят нефта на 30-40$/барел за нейде 2 години - и после сепаратистите на колене 6те се влачат да ги приемат обратно в Украйна след фалита на "могучая"...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 15. 15 Профил на liubo...otdale4
  liubo...otdale4
  Рейтинг: 419 Неутрално

  До коментар [#12] от "harbinger":


  Акаунт в "Дума"? Няма ли да те е гнус ?? 16. 16 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5510 Любопитно

  До коментар [#4] от "Je suis Недялко Недялков":

  Абе защо знамето на руските терористи в Украйна е комбинация между руското и това на ислямска държава? Какво казват на Позитано по въпроса?

 17. 17 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#7:"heatseeker"]По-малко укази, декларации, заявления и ефектни формулировки и повече реални действия - това се иска от украинските управляващи. [/quote]

  Много е лабав ми се вижда тоя Порошенко. Лозето не ще молитва, а мотика.

 18. 18 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Вижте още едно официално инфо от украинският президент, съотносимо към новината от статията:
  http://www.president.gov.ua/ru/news/32315.html
  20.02.2015 14:43 Пресс-служба Президента Украины
  Президент подписал Закон о создании совместной украинский-польско-литовской бригады Соглашение предусматривает создание совместной украинский-польско-литовской военной части бригадного уровня и определяет общее назначение, принципы деятельности, порядок принятия решения, обеспечение безопасности и другие организационные мероприятия, связанные с деятельностью бригады. Бригада создается с целью участия в международных операциях, проводимых на основании мандата Совета Безопасности ООН и решений уполномоченных органов Литвы, Польши и Украины. Соглашение открыто для присоединения других государств по совместному приглашению сторон.Структура, комплектования, вооружения, военная техника и другие аспекты функционирования бригады определяются отдельным техническим соглашением между органами, которые реализуют государственную политику в сфере обороны государств-участников. Командование бригады будет располагаться в польском городе Люблин. На командование бригады распространяется законодательства Польши, а также соответствующие нормы международного права. Каждое из государств-сторон отвечает за финансовое обеспечение собственных подразделений, входящих в состав бригады во время совместных тренировок и учений, подготовки и непосредственного участия в операциях.
  Это соглашение было подписано Украиной, Польшей и Литвой в Варшаве 19 сентября 2014 и ратифицировано Верховной Радой Украины 4 февраля 2015 года.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 19. 19 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 560 Весело

  Укрите се държат като побойници след тежък пердах - размахват ръце срещу екипите на "Скорая помочь" ...

 20. 20 Профил на harbinger
  harbinger
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#15] от "liubo...otdale4":

  Абе помислих си го, даже влязох да поразгледам някоя друга статийка. Почти 90% от статиите са с 0 коментари. Тук таме някое шерване във фейса, явно рубли не се дават за писане в партийната преса а само за тролене в западната.

 21. 21 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  И на руснаци и на украинци манталитета е един , една школа са от десетилетия

 22. 22 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 381 Любопитно

  Така беше и миналия път...подписаха съглашение в Минск, и се почна....мобилизация, заплахи за обявяване на военно положение, преминаване на промишлеността на военни релси и т.н.
  Всички признаци, че примирието е само почивка от тежката ситуация, в която беше изпаднала армията...
  С една дума, няма да спазват никакви Мински договорки... тези договорености предвиждат съвсем други неща, просто украинците са подтиквани да продължат войната...няма да казвам от кого...но не е от Меркел и Оланд...явно е някой друг, който има изгода...

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 23. 23 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 5108 Неутрално

  Русия е терористична държава от 1917-та!
  И е редно да бъде включена в черния списък заедно с ИДИЛ, Ал Кайда, Хизбулла и др.под.
  А гражданите им да не бъдат допускани в Европа (поне докато не си махнат Путина)!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 24. 24 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Едно не може да им се отрече на украинците..имат воля,но Източния съсед разполага с неограничени финанси и ресурси за дестабилизиране на Украйна и нейното разпарчетосване и превръщането и на постоянно разкъсваща се от кризи зависима страна !Помощта на Запада за Киев трябва да е по решителна и всестранна !

 25. 25 Профил на AnarchaosBG
  AnarchaosBG
  Рейтинг: 434 Весело

  БУАХАХАХАХ "руски тероризъм"...
  Кой казва, че паралелни светове не съществуват - ето че съществуват, поне в главите на украинското ръководство

  "The alternative to the hierarchical power structure is based on mutual aid and group consensus."
 26. 26 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3184 Неутрално

  До коментар [#9] от "Je suis Недялко Недялков":

  Порошенко не е евреин, а етнически българин. Има четири деца, първите две носят имената на родителите му. Има внук, носи неговото име. Чисто българска традиция.

 27. 27 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Това трябваше да стане още май миналата година,но по-добре късно отколкото никога....

 28. 28 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  В целия свят трябва да влезе в сила такъв указ.
  Ислямска държава са пеленачета в сравнение с руския тероризъм.
  Днес Путин е наследник на "най-добрите" болшевишки практики.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 29. 29 Профил на pilis
  pilis
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Порошенко що първо не си затвори магазините "Рошен" в Русия ами ги храни тия терористи, че и данъци им плаща?.

 30. 30 Профил на liubo...otdale4
  liubo...otdale4
  Рейтинг: 419 Неутрално

  До коментар [#21] от "shileto":


  Ми що са стрелят тогава ??? 31. 31 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  [quote#0:"статията"]На националния регулатор е наредено незабавно да прекрати "руската информационна агресия, за която се използват чуждестранни и местни средства за масова информация".[/quote]

  А у нас кога.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 32. 32 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5510 Любопитно

  [quote#21:"shileto"]И на руснаци и на украинци манталитета е един , една школа са от десетилетия [/quote]
  А ти тогава по партийна линия ли мразиш украинците и боготвориш руснаците?

 33. 33 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 5108 Неутрално

  [quote#4:"Je suis Недялко Недялков"]Оставка на цялото ръководство на Украйна...[/quote]
  Бедни ми Недялко, ти що се месиш във вътрешните проблеми на чужда страна?
  По-добре гледай как ежедневно се топи резервът на РФ...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 34. 34 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3184 Неутрално

  До коментар [#30] от "liubo...otdale4":

  "По време на война, хората озверяват." (Л. Троцки)

 35. 35 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  [quote#22:"graoveca"]Така беше и миналия път...подписаха съглашение в Минск, и се почна....мобилизация, заплахи за обявяване на военно положение, преминаване на промишлеността на военни релси и т.н. [/quote]

  Намерихте си майстора, нали Затънахте в украинското блато ! Налетяхте на по-упорити от вас
  След Крим си повярвахте, че са "мека" цел и се нахулихте в батака с двата крака.
  Биете ги, ритате ги, падат и пак се изправят.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 36. 36 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  Време е вече за щатските конвои с модерни оръжия.
  Обама да не се помайва - Украйна има нужда от помощ ! Сега е момента !

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 37. 37 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 5108 Неутрално

  Хотят ли русские войньi...
  Питайте в Литва, Латвия и Естония, питайте в Полша и Финландия, питайте в Грузия и Чечня, питайте...
  И свички те ще ви отговорят хотят ли русские войньi...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2671 Неутрално

  Юкрейнците страдат сериозно от сърбеж и лекарството е руско !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  И при нас трябва такъв указ. Трябва да бъдем защитени най-малкото от руската пропаганда, както и от лъжите на платените тролове и чужди агенти.

 42. 42 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Свързана новина: http://www.president.gov.ua/ru/news/32315.html
  20.02.2015 14:43 Пресс-служба Президента Украины
  Президент подписал Закон о создании совместной украинский-польско-литовской бригады Президент подписал Закон «О ратификации Соглашения между Кабинетом Министров Украины и Правительством Литовской Республики, Правительством Республики Польша о создании совместной военной части»....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 43. 43 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#16] от "Blood Red Skies":

  Тъп въпрос...

  По същата логика немското знаме е комбинация от знамето на ИД и испанското знаме....

  Капиш...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 754 Весело

  До коментар [#36] от "Ian Smith":

  Пиши му писмо...

  Като на Дядо Коледа...

  Чичко Обама, прати войски в Украйна и т.н. и т.н....

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 46. 46 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 754 Любопитно

  До коментар [#23] от "Депутат 241 - Майдан в Москве'2015":

  И как ше стане тая...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 47. 47 Профил на Müller
  Müller
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#29:"pilis"]Порошенко що първо не си затвори магазините "Рошен" в Русия ами ги храни тия терористи, че и данъци им плаща?. [/quote]

  Нещо почна да им омръзва на всички сларкаря от Киев. Е Newsweek какво писа вчера за него...

  http://www.newsweek.com/2015/02/27/explosive-court-case-puts-chocolate-king-dock-307920.html?piano_d=1

  The structure of the EU today is based on the Nazi plans published in Berlin in 1942 - Rodney Atkinson
 48. 48 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 5108 Неутрално

  До коментар [#44] от "Веселин Дечев (десидент)":
  Моето свободно слово получаваше субсидия, докато учеше. А ти явно си пропуснал тази фаза, дЕсиденте...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 49. 49 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 667 Неутрално

  "подписа указ, "За извънредни мерки за противодействие на руската заплаха и проявите на тероризъм, подкрепяни от Руската Федерация""

  Е с това, трябваше да се почне още преди една година.

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 50. 50 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3749 Неутрално

  До коментар [#47] от "Müller":

  мурзилке, много си организиран, глашатай на всичко украинско.
  Само че в Ю.К. и други неща се говорят - как е било възможно разузнаването да сбърка с преценката си за Путин и Русия отпреди няколко години? И аз се питам - спаха ли пак западняците, когато нацито от Масква събори самолета с полското правителство? Ами дивашката им агресия по време на олимпиадата в Китай, и хилядите задигнати телевизори и велосипеди от Грузия?
  Тъй че остави жълтениите платени с рубли. И в България ги има рублофилите, и в Ю.К. Парите не миришат, както е казал Веспасиан (или жена му).

 51. 51 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3749 Неутрално

  [quote#39:"EREBUS"]и лекарството е руско ! [/quote]
  че рашата произвежда ли лекарства?

 52. 52 Профил на Müller
  Müller
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#50] от "historama":

  Товариш благодаря за съвета! И при мен доларите не миришат взимат ги по цял свят без въпроси. Особено “умрелите“ Президенти! Малко по други неща обаче говорят при мен, затова пускам и линкове.

  http://blogs.wsj.com/dispatch/2015/02/18/amid-retreat-ukrainian-soldiers-recount-blood-and-chaos/

  The structure of the EU today is based on the Nazi plans published in Berlin in 1942 - Rodney Atkinson
 53. 53 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Путин се доказа, като некадърен държавник. Постави страната си в световна изолация, разби финансите на хората, няма никаква перспктива за излизане от калта.

  Украйна - негова противоположност.

  Navigare Necesse Est
 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3749 Неутрално

  До коментар [#52] от "Müller":

  хаос е, така е. В Украйна се води война, РФ е нападнала своя съсед. И цялото руско войнство в България се е впрегнало да защитава каузата на Русия. Повдига ми се от извратени хора като теб. То и картинката, която си закачил много добре те характеризира - представител на един народ, живеещ с ценностите на 17 в., или на времето на Иван Грозни, убил със своите ръце сина си. Не че петър І е бил много по-свестен-за да се забавлява, сам изпълнявал смъртни присъди.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1852 Весело

  [quote#3:"InmoInvestments"]Дай боже в повече държави ![/quote]ДНР и ЛНР не ти ли стигат ?
  Щом искаш ... още ще има !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 59. 59 Профил на Müller
  Müller
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#55] от "historama":

  По някаква случайност познахте?! Мислех да си сменя аватара и да ви питам имате ли някакви претенции или особени желания от ваша страна. Нещо като на пример Charles Bronson, Brad Pitt, James Dean или Elvis Presli.

  Защото имаше още един съфорумник на който също както и на вас не му харесваше моя аватар и също си мислеше, че това съм аз!? Той също не е решил още. После ще хвърлям чоп и който се падне от вас! Късмет!

  The structure of the EU today is based on the Nazi plans published in Berlin in 1942 - Rodney Atkinson
 60. 60 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3749 Неутрално

  До коментар [#54] от "Je suis Недялко Недялков":

  То само панцерки им останаха. на гол тумбак чифте пищови. Е, остана им един огромен ресурс в експорта - девойки. нямам предвид пиянките.
  http://vbox7.com/play:f00a8bd988

 61. 61 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3749 Неутрално

  До коментар [#59] от "Müller":

  не го сменяй, подхожда ти.

 62. 62 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1852 Весело

  [quote#36:"Ian Smith"]Време е вече за щатските конвои с модерни оръжия. [/quote]Опълчението благодари за Живелините и за Хамъра = 1/4 става военен трофей /"Взгляд"/

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 63. 63 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#14:"B52"]да свалят нефта на 30-40$/барел за нейде 2 години[/quote]
  Аа, нема стани - вече е над 60$ за барел, с тенденция къде 130$, по последни данни на разузнаването))))))

 64. 64 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1852 Весело

  [quote#53:"Schopenberg"]Путин ... Постави страната си в световна изолация[/quote]С М Я Х ... от Рио до Бомбай ... и цял Пекин.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 65. 65 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Гледайте скоро на екраните трилъра "50 оттенъци на сепаратиста". Младата и неопитна Украинска армия се влюбва в красивия и богат на въглища Донбас и иска да го подчини под своята власт. Но едва попаднала в неговата вила в Дебалцево, от която няма изход, тя узнава за странните и плашещи геополитически фантазии на Донбас и неговият партньор по бизнес Воентърг. Болка и унижение. Насилие и доминиране. «Златен ватник» на Минският дипломатически фестивал за най-добра режисура и Гран-при на Хаагският трибунал. Александр Захарченко, Сергей Шойгу и Саша Грей в остросюжетният санкционен трилър «50 оттенъци на сепаратиста». За страните от Евросъюза – гледането разрешено само в присътствие на САЩ

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 66. 66 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3749 Неутрално

  До коментар [#57] от "dark'star":

  и това произвежда. http://vbox7.com/play:8d25fae3a5

 67. 67 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3079 Весело

  [quote#47:"Müller"]Нещо почна да им омръзва на всички сларкаря от Киев. Е Newsweek какво писа вчера за него... [/quote]

  Някакъв архитект твърди нещо, което още дори не е доказано в съда! Не лично срещу Порошенко, а срещу неговата компания, Рошен! Ако съда докаже явторските права на архитекта, компанията Рошен вероятно ще си плати глобата и ще обезщети архитекта.

  И пак не е като Дмитри Фирташ, през който минаха $7- те милиарда на фюрера ти Путин за финансирането на кремълската ви мафиотска подлога Янукович. Който явно те подпомага в спаменето, сигурно се познавате от партийната щкола, млади комунета!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 68. 68 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Акт на безсилие.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 69. 69 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Путин спечели. Както и да се погледне. Ето, петролът започна да поскъпва. За да бъде свален от власт, е необходимо "превземане" отвътре, чрез протести. Но..той предвидливо вкарва в ареста всеки, който е съмнителен. Държи се като цар. Това е нетърпимо. Не знам докога ще може да удържи, но рано или късно идва край на всеки недемократичен полицейски режим...

 70. 70 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#67] от "Realist":

  Да му прати на архитекта аверите си нацисти бандеровци от Десен Сектор и Свобода.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 71. 71 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3079 Неутрално

  [quote#70:"socialen"]Да му прати на архитекта аверите си нацисти бандеровци от Десен Сектор и Свобода. [/quote]

  Що да постъпва подмолно като вашите началници, ще се разберат в съда! И тук не става въпрос за политически подкупи в огромни размери в които вие сте нанадминати и безаналогови!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 72. 72 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1346 Любопитно

  Порошенко Указ за Крим няма ли да изпраска? Или Крим го спазариха, а?

 73. 73 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 1009 Любопитно

  Порошенко реагира адекватно, но бавничко. Разбира се, че руският тероризъм е заплаха номер 1 за Украйна и не само, и разбира се, че т.нар. Луханска и Донецка републики са си терористични алкашки организации.

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 74. 74 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Правилен и крайно навременен указ на Украина!

  Tony
 75. 75 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 667 Неутрално

  [quote#28:"Ian Smith"]... Ислямска държава са пеленачета в сравнение с руския тероризъм. ...[/quote]
  Ислямска държава Е пеленаче на руския тероризъм.


  П.П.
  За тези, които по бавно загряват:
  Атаките на терористите в "Новорусия" са съгласувани с терористичните атаки в Западна Европа. Когато вниманието на западната общественост трябва да се отклони от събитията в Източна Украйна терористите в ИДИЛ пощуряват.

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 76. 76 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#71] от "Realist":

  Откъде морал от един олигарх!? Пак прах в очите на хората. Много защитаваш олигархията.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 77. 77 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 667 Гневно

  До коментар [#22] от "graoveca":

  Я си смени името, че излагаш граовците.

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 78. 78 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3079 Неутрално

  [quote#76:"socialen"]Откъде морал от един олигарх!? [/quote]

  Що продължавате да мрънкате не мога да разбера, става въпрос за щети от $50000 за които компанията (малка компания за архитектурен дизайн) е завела иск за $140000. Самият случай още не е ясен дали наистина има нарушени авторски права на архитектите!

  Вземете прочетете текста който колега ви постна и тогава спамете! Поста на постналият този линк, таваришча Мюлер дори не е по темата на статията, ама вие толкова си можете!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 79. 79 Профил на roum
  roum
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Руският Рашизъм и тероризъм е заплаха № 1 и за България.
  Велизар Шаламанов бе дори твърде деликатен в доклада си като служебен министър на отбраната.
  Народното събрание, Правителството и Съдебната система трябва да предприемат незабавно действия срещу путиновата хибридна война и срещу България! Руски агенти и шпиони с български паспорти са инфилтрирани сигурно във всички държавни институции, а МВР,Разузнаване,ДАНС, Прокуратура са ДЛЪЖНИ безкомпромисно да ги разследват и изправят пред Съд за Държавна измяна! Дори само от писанията на путиновите тролове в този обикновен читателски форум, може да се допусне какъв е мащабът на агресията и към България. Не ми се мисли, дори за пораженията, които нанасят Рашистите на високи държавни служби.

 80. 80 Профил на Plamen Shopov
  Plamen Shopov
  Рейтинг: 882 Неутрално

  До коментар [#47] от "Müller":

  Хе хе,троле,че кой ти се връзва?Вадиш от ръкавчето разни статийки,и мислиш че другите кълват на гола кука?Някой си имал да взима нещо пък Шоколадения крал го прецакал!?Ти нали беше отворен?Щеше да знаеш че,има и международни съдилища,където нащастния архитект може да осъди Порошенко като стой та гледай!Само че,няма никакъв иск,няма нищоѝ!Издъхваш МУЛЕр

 81. 81 Профил на Ливон
  Ливон
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#14] от "B52":

  Бре, най-после някой си спомни за фалита, за разпокъсването, за разпадането, за дефолта и т.н Да, ама не, не стана. Преди 3 часа м-сю Оланд заяви, че няма сведения в Украйна да има руски танкове. Фрау Меркел и дума не обели за тероризъм, а изпищя нещо за съхраняване на мира. Само тук и м.б. Псаки (ама тя е бременна и има интоксикации) се повтаря мантрата на Поросенко за тероризма на Русия. Ама нали щяха да инициират признаването на Рашата за терорист №1 от ЕС, от ДД на САЩ, от ООН и кралските пингвини. Даже моят приятел Маккейн не го потвърди, за което съм му благодарна. Айда, скрийте се...

 82. 82 Профил на Ливон
  Ливон
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Да, и нагъвайте Поросенковски шоколад. Щом вече и руснаците не го ядат, значи е оХЕРсонен!

 83. 83 Профил на Ливон
  Ливон
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#79] от "roum":

  Румцайс от контрашпионажа - привет. Ако ги знаеш тия рашистки шпионе - бързо ги издай, та всички да ги видим. Ама да ти припомня, че Щатите поканиха на обсъждания по въпросите на тероризма шефа на руското разузнаване, който беше включен в списъка на санкционираните - не могли без него. Не ми се връзват тия ремарки с вашите и порошенковските проплаквания. Поизбършете се, моля, та да заприличате на нещо...

 84. 84 Профил на Ливон
  Ливон
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#36] от "Ian Smith":

  Сепаратистите го чакат това оръжие. Даже прибраха три трофейни сателитни телефона и скенери за откриване артилерийски системи. Благодариха лично на Амеркатаи казаха да изпратят на Поросенко още, щото им трябвали. Много са вежливи и даже са зелени, но не са терористи!

 85. 85 Профил на Ливон
  Ливон
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#60] от "historama":

  Е, не, срещу украинския и международния тероризъм имат и към 50 "Сатана" и цял един "Периметър", заради възстановяването на който Буш се отрече от политиката.

 86. 86 Профил на Müller
  Müller
  Рейтинг: 515 Весело

  [quote#80:"Plamen Shopov"]Вадиш от ръкавчето разни...[/quote]

  Не от ръкавчето от ръкавите ги вади сладкаря П. Вальцман от Киев и надмина Houdini!

  http://bgnews.me/%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be%d1%81%d0%bc%d1%8f%d1%85-%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%be%d1%88%d0%b5%d0%bd%d0%ba%d0%be-%d0%b8-%d0%b4%d0%be%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bb%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d1%82/

  Другите жалби при Арменския поп!

  The structure of the EU today is based on the Nazi plans published in Berlin in 1942 - Rodney Atkinson
 87. 87 Профил на Ливон
  Ливон
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#48] от "Депутат 241 - Майдан в Москве'2015":

  Терор, тероризъм, майдан в Киев и даже в Москва - но там го спряха. А колкото до десиден - тази сложна думичка е от френското desider - решавам. Е, някои терористи го преведоха като дисиде. Кой да ти учи френски в тарапаната от терористични нападения...

 88. 88 Профил на Ливон
  Ливон
  Рейтинг: 221 Неутрално
 89. 89 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#41:"kazushi"]И при нас трябва такъв указ. Трябва да бъдем защитени най-малкото от руската пропаганда, както и от лъжите на платените тролове и чужди агенти. [/quote]---------------------------ХА ХА ХА ХААААА!!!!Порошенко подписал указ?!? Ми то , ние си я обичаме Русията и без руска пропаганда-85% от българите! След последния пердах под Дебальцево, какво друго им остава? Пък и доколкото съм чувал около 70% от украинците говорят на майчин руски език, а за онези в Донбас-терористите, съм чувал. че са 100% руснаци! Бой по терористите, докато не е дошъл поредния Майдан!

 90. 90 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#65] от "niko_tin":

  Я,чист български!?

 91. 91 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#87] от "livon":
  Доста самонадеяно лъжете. Защото не знаете. А от къде да знаете. Такава ви е средата. Простовата. Че е дисидент и че идва от латински е сигурно. По-нататък се поупражнявайте самостоятелно. То не е като да поглъщаш кремълската пропаганда безкритчно и коленопреклонно.
  Причината всички да изглеждате глупави е в глупавия Путин. Той блести с некадърност, а вие само я отразявате.

  Navigare Necesse Est
 92. 92 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1081 Весело

  [quote#89:"Гражданин"]Пък и доколкото съм чувал около 70% от украинците говорят на майчин руски език[/quote]
  То и аз съм чувал, че 70% от (без)родните задунайци нямат завършено начално училище, ама знам ли дали отговаря на истината.

 93. 93 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 5108 Неутрално

  До коментар [#87] от "livon":
  [uote#87:"livon"]десиден - тази сложна думичка е от френското desider - решавам.[/quote]
  Значи така ви учат на френски в училището към руското посолство?
  Човек не бива да показва колко е неграмотен!!!
  from Latin dissidēre to be remote from, from dis- 1 + sedēre to sit

  Та да обясня на български, защото явно френският ти е по-зле от виетнамския и латинския:
  дисидент
  1. Истор. През средновековието – отстъпник от католицизма.
  2. Вероотстъпник; лице, отклонило се от господстващата религия.
  3. Лице, което се противопоставя на управляващата комунистическа власт и осъществява дейност за установяване на демокрация.
  (англ.) dissident, dissenter; dissentient
  Не произлиза от "решител", а от "отстранен".
  Учи, скъпа, за да не се излагаш...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 94. 94 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 933 Весело

  До коментар [#27] от "thepirineagle":

  да ,то и краля на Холандия навремето издава заповед/указ/,морето повече да не залива холандската земя

  гошо
 95. 95 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 529 Неутрално

  [quote#53:"Schopenberg"]Путин се доказа, като некадърен държавник. Постави страната си в световна изолация, разби финансите на хората, няма никаква перспктива за излизане от калта.

  Украйна - негова противоположност. [/quote]
  Перукане, ако случайно не си разбрал.
  Намираш се на планетата Земя. Третото планетарно тяло от т. н. Слъчева система.

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 96. 96 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 529 Весело

  [quote#75:"gemeto"]За тези, които по бавно загряват:
  Атаките на терористите в "Новорусия" са съгласувани с терористичните атаки в Западна Европа.[/quote]
  А ти, така бързо си загрял, че чак си прегрял.

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3749 Неутрално

  [quote#79:"roum"]Дори само от писанията на путиновите тролове в този обикновен читателски форум, може да се допусне какъв е мащабът на агресията и към България.[/quote]
  А какво да кажем за толерантността на модераторите от "Дневник", а и на някои други, които би трябвало да са отговорни за сигурността?

 100. 100 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3749 Неутрално

  [quote#87:"livon"]е от френското desider[/quote]

  мурзилке,
  décider - решавам
  dissident - отцепник, разколник (кривнал от ортодоксалната линия)
  не обичам руснаците (не е страшно), но не ме карай да ги мразя

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK