Последното интервю на Немцов: Путин е патологичен лъжец

Борис Немцов в студиото на Радио "Ехото на Москва", вечерта на 27 февруари 2015г.

© echo.msk.ru

Борис Немцов в студиото на Радио "Ехото на Москва", вечерта на 27 февруари 2015г.Малко след 23 часа в петък в центъра на Москва бе застрелян на място известният руски опозиционен политик Борис Немцов. Само 2 часа преди това той бе гост в студиото на Радио "Ехото на Москва" и това се превърна в последното му интервю.


В него той разговаря за антикризисното шествие "Пролет", което трябваше да се проведе в неделя, за политиката и икономиката на Русия. Предлагаме ви аудио записа (виж надолу) и извадки от това, което казва Немцов:


- Най-важната причина за кризата е, че Путин започна политика на война с Украйна (...) Кризата е нещо с много измерения. Но причината за кризата е агресията и последвалите санкции, изолацията, лишаването на Русия от съвременни технологии. (...) На страната е нанесен страшен удар, няма инвестиции, 150 млрд. долара изтекоха... И всичко това заради безумието, наречено агресия срещу Украйна, и самоубийствената за Русия и гражданите ѝ политика.
- Разбира се, необходима е политическа реформа. Когато властта е концентрирана в ръцете на един човек и този човек упрявлава вечно, то всичко приключва с пълна катастрофа.


- За тази криза са виновни конкретни хора. Това се вижда особено ярко, когато сравниш с развитието на другите страни. Само Русия е в криза, докато икономиката на САЩ расте с 4%, на Китай - с повече от 7%, а Европа при всичките си проблеми - с 1.5%. Разказват ни, че петролът рязко поевтинял. През 2005-2007г. струваше по 60 долара за барел и никой не крещеше, че всичко е пропаднало, че има криза. А когато бях министър на енергетиката и горивата петролът струваше 10 долара - 10! - и само в еротичните си същища мечтаех да стане по 20 долара. Сега имат 60 долара и врещят, че всичко се е провалило.


- Разбира се, те създадоха корумпирана държава. Една от най-дълбоките причини за кризата е крайно неефективният модел на икономиката. Той е основан на монополи, на държавни корпорации, на власт на бюрокрацията - алчна, много непрофесионална и в действителност силно антипатриотична. Именно те изнасят от страната 150 милиарда долара, именно те се борят за офшоризация на Русия. Разбира се, с такъв икономически модел Русия не може да помръдне напред. Затова имаме безизходица - както във вътрешната, така и във външната политика.


- Забелязах нещо парадоксално. Социолозите фиксират рекорден рейтинг на Путин. Но ако общонародната любов е толкова голяма, защо плащат за шествия на черносотниците, защо са тези 100 милиона рубли за 30-35 000 участници (Черносотници е събирателно име от началото на ХХ век за представителите на консервативните, националистически, промонархически, великодържавни, православни, шовинистични и антисемитски среди и организации в Руската империя. Първоначално наричат себе си "истински рунаци" и "патриоти". Името идва от "черните" - в смисъл на съставени от низши слоеве на обществото - части на руското опълчение по времена та Кузма Минин от края на ХVI и началото на XVII век.- бел.ред.)?


Работата е, че хората не вярват в реална заплаха от Майдан, разбират, че всичко това е лъжа. Те разбират, че е изкуствено, раздуто и лицемерно. И именно защото е лицемерно, те казват "Платете ни да лицемерничим. Готови сме да играем на вашите лъжливи и окаяни игри, но си платете". Ако хората реално чувстваха заплаха за толкова любимия вожд, щяха да идват безплатно.


- За мен руското знаме е символ на свободата, на освобождаването на Русия от комунистите и Държавния комитет за извънредно положение (това е името, което превратаджиите от 1991г. използваха в неуспешния си опит да завземат властта в СССР, а разговорът е по повод арестуването на Немцов заради това, че на 22 август - Денят на националния флаг, е минал по московска улица, носейки... националния флаг - бел.ред.). Химнът обаче е сталинизъм. Страната ни е така устроена, че имаме различни символи и те символизират различни неща и не очаквайте от мен да пея химна, с който са избити милиони хора в ГУЛАГ.


Аз, впрочем, съм един от малкото депутати, които навремето категорично гласуваха против сталинисткия химн и дори организирах подписка, в която се включиха патриарх Алексий Втори, Александър Солженицин, Мая Плисецкая, Родион Шчедрин, много хора, дейци на културата... Но Путин беше непреклонен и непрекъснато пробутваше химна. И понеже страната ни, както знаете, е мистична, общо взето с това започна всичко.

 Снимката е архивна

© Associated Press

Снимката е архивна


- Не разбирам тази кръвожадност на Путин и, дори бих казал, този садизъм (по повод украинския пилот Надежда Савченко, съдена в Москва - бел.ред.) Защо е нужно всичко това? За да кръщават улици и площади в съседна страна с нейното име, за да стане безпределна ненавистта към Русия след всичко това?


- Путин е майстор на лъжата, той е патологичен лъжец. Представете си, че можех да проведа 1 час телевизионен дебат с него. Да започнем с елементарен въпрос - защо загиват руски войници и вие, господин Путин, като Върховен главнокомандващ се отричате от тези войници и лъжете, че те не воюват, докато ние виждаме гробовете им? Нима имате право да бъдете Върховен главнокомандващ след всичко това? Защо лъжете, че там няма наше оръжие? (...) Откритата нормална позиция, когато хората чуват истината, ще направи на пух и прах тези прочути 86% подкрепа за Путин. И точно затова нямаме телевизия - когато се изясни, че всичко е лъжа, включително тези рейтинги, хората ще разберат и цялата власт ще се разпадне на пепел.


- Да се прекрати войната е най-важната антикризисна мярка. Причините за кризата са очевидни - общоизвестното поевтиняване на петрола, което непрекъснато ни напомнят, и агресията на Путин срещу Украйна с последвалите санкции. Санкциите дойдоха след агресията на Путин и затова спирането на войната означава и отмяна на санкциите.


- Русия погази най-важния Договор за дружба, сътрудничество и партньорство с Украйна. Член 2 на този договор от Харков определя, че гарантираме териториалната цялост на Украйна, а в замяна можем да ползваме военно-морската база в Севастопол до 2042г. Никой не си и мислеше да пипа тази база. Пълна лъжа е, че НАТО искало да влезе там, 100% лъжа, която не е потвърдена от абсолютно нищо.


- Путин наруши с анексирането на Крим безгранично количество международни ангажименти на Русия и ключовото от тях е Будапещенският меморандум, фиксиращ и безядрения статут на Украйна. (с него Киев предаде на Москва бойните си ядрени глави, наследени от СССР, и унищожи ракетите носители за тях - бел.ред.) Нахлувайки в Украйна, Путин зачеркна тези наши задължения и наруши международната система за неразпространение на ядрено оръжие. Това е престъпление.


Четете всичко за убийството на Борис Немцов в специалната тема на "Дневник"


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (269)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Това доказва, че са го убили соросоидите, за да хвърлят вината върху Него!

  The best way to predict the future is to invent it.
 2. 2 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3641 Неутрално

  Ясно е, че сам си е подписал смъртната присъда.

  В халифатите такива неща не остават ненаказани.

  Хайде, мурзилки, търсете американската връзка. Един жокер: колата е била Форд.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 3. 3 Профил на Alexey Davydov
  Alexey Davydov
  Рейтинг: 367 Неутрално
 4. 4 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Разбира се, те създадоха корумпирана държава.
  ................................................

  Това го казва дясната ръка на най-корумпирания политик в модерната руска история - Елцин!
  Тъжен фарс...

 5. 5 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Ами с всяка дума, която е казвал си е подписвал смъртната присъда. Ако не от Путин, то от черносотниците му.

 6. 6 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  Предизвестен край след,такова говорене на истини,.....за съжаление...

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 7. 7 Профил на liubo...otdale4
  liubo...otdale4
  Рейтинг: 411 Неутрално
  Ето ви и причината за убийството, скъпи съфорумци. 8. 8 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  Путин ще си плати за престъпленията.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 9. 9 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  [quote#4:"nenad"]Това го казва дясната ръка на най-корумпирания политик в модерната руска история - Елцин! [/quote]

  Грешка ! Най-корумпирания политик в новата руска история е Путин.
  Модерно и Русия никак не ми се връзват в едно изречение.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 10. 10 Профил на d3si
  d3si
  Рейтинг: 470 Неутрално

  4 куршума са убили Немцов. Най-вероятно руската полиция ще го изкара самоубийство..

 11. 11 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  Човекът е бил готов да нарича нещата&хората с истинските им имена.
  Володя 1-ви Къси, самодържец в Кремъл, никак не иска хората да разберат на кое джудже краката са къси, камо ли че е гол.
  Поради това си отиде и човека, винаги има "услижливи" кретени за всяка мръсна работа.
  Проблемът е какво се случва с Русия, как така хората там допуснаха тази страна да стане "Нигерия със сняг".
  Светът следва да е много внимателен, още от Бисмарк се знае доколко "зачитат" руснаците договорите.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 12. 12 Профил на .
  .
  Рейтинг: 975 Неутрално

  [quote#4:"nenad"]Това го казва дясната ръка на най-корумпирания политик в модерната руска история - Елцин! [/quote]
  И все пак в последния момент човека се е отказал да продаде Газпром за жълти стотинки на Полонски... Съвест?

 13. 13 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Да запомним уроците подсказани ни от Борис Немцов.
  Ето какво представлява мечтаната от Божидар Димитров, Георги Първанов и мнозина свързани преди всичко с ДС политици:

  "...Разбира се, необходима е политическа реформа. Когато властта е концентрирана в ръцете на един човек и този човек упрявлава вечно, то всичко приключва с пълна катастрофа.."

 14. 14 Профил на alfanero
  alfanero
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Каква американска връзка,какви 5 лева?
  Това убийство става в един от най-охраняваните райони в света,на 500 метра от Кремъл,където всичко се записва и следи и на всяка крачка има агенти на специалните служби.
  Само с разрешение от най-високо ниво може да се случи това нещо.

 15. 15 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Немцов е направил кратък, но съдържателен анализ на Империята на Злото. Фактите са известни на всеки руснак и затова всеки от тях ще си плати цената!

 16. 16 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 367 Любопитно

  Краят на всеки предател е подобен...обикновено новине му господари го свнвиткат, ако има късмет, а ако не потъва в депресивен алкохолизъм...
  Колко удобно, колко навреме, 24 часа преди организиран протест срещу властта... няма време нищо да се разкрие, затова пък да се включат предварително подготвени всички медийни сили в атака е тъкмо навреме....
  Сега очаквам утре на демонстрациите още някаква провокация, ще видим момчетата от Лангли какво са измислили, те са като носители на Оскар - в канона, предвидими, но не пестят червената боя...

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 17. 17 Профил на InmoInvestments
  InmoInvestments
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Дано повече хора да започнат да се събуждат и да разкарат Питинският сатрап. Но като знам , че Москва не е Раша, всичко провинциално вярва на пропагандата и лъжите на Путинягата. Но сгромолясването му ще бъде голямо !

  You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone. Al Capone
 18. 18 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 932 Неутрално

  Прочетох. Изводът е тъжен. Всичко това, ако го каже някой на запад, в руските медии ще мине като "Те искат да унищожат Русия". Когато го каже обаче руснак, имащ достъп до медиите, резултатът е разстрел. Не искам да обсъждам личните качества на Немцов. Не го познавам лично. Сигурно си е имал и кусури. Всичко казано от него, обаче, с което се запознах днес, звучи изключително трезво. Дори е бил наясно, че и животът му е заплашен. Но не е млъкнал. И не се е изнизал на запад. Лека му пръст.

 19. 19 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#10] от "d3si":

  Руското следствие вече излезе с версиите си за убийството, които, както и трябваше да се очаква, повтарят дословно опорните точки, спуснати нощес от Путин и тиражирани по форумите, включително нашия: провокация, ислямски тероризъм, битови или бизнес проблеми. Най-потресаваща е версията за провокация, която не е възможно да почива на каквито и да било следствени действия, а е просто изпълнение на политическа поръчка. Фарс, както и всички подобни "разследвания" при режима на Путин.

 20. 20 Профил на flymad
  flymad
  Рейтинг: 316 Неутрално

  [quote#4:"nenad"]Това го казва дясната ръка на най-корумпирания политик в модерната руска история - Елцин!
  Тъжен фарс...[/quote]

  Немцов като сътрудник на Елцин бая е бъркал в кацата с държавен мед, откак Путин е президент Немцов е на сухо!

  Не му харесва Путин, на мен ми е ясно защо! Лошото е, че като опозиционер Немцов нямаше никакво влияние сред руснаците! Просто никой не му вярваше, спечелил си беше лоша слава при президент Елцин!

 21. 21 Профил на misho73
  misho73
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  Всички новини в Ехото на Москва по повод Немцов са с блокирани коментари. Мракобесието взима връх. Русия ще завърши новия си сталинизъм с разпад на федерацията, въпрос на време е. СССР-2 е фарс на трагедията СССР-1. Горна Волта, все по-актуално.
  В историята на кремълските сатрапи има само двама напуснали живи - Хрущов и Горбачев. Откакто Кремъл съществува. Там традициите се тачат Простотия, безаналогова

  Какво могат Балканите заедно: https://youtu.be/8yuxnj1AWFk
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на flymad
  flymad
  Рейтинг: 316 Неутрално

  За Путин живият Немцов има много голяма цена, понеже като маргинален опозиционер не е никаква заплаха за режима в Кремъл!

  Убийството на Немцов е поръчано от западните служби, сега Путин докато е жив ще доказва че няма сестра!

 24. 24 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 367 Весело

  Всъщност от достоверен източник разбрах, че снощи при разстрела стрелецът, който слязъл бил нисък с униформа на полковник от КГБ и Немцов крещял срещу него.
  - Путин защо ти е този пистолет, ще те обвинят!
  - Те и без това ще ме обвинят... и след това стрелял, качил се в колата и с вой на полицейска сирена отпрашил към Кремъл...

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 25. 25 Профил на misho73
  misho73
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#19] от "murttle":


  [quote#19:"murttle"]Най-потресаваща е версията за провокация[/quote]

  Смешно или не - това е каноничната теза. Орките са я подхванали от сутринта. "Немцов е убит от ЦРУ". Интересно дали ЦРУ държи Навални под домашен арест вече не знам колко години? Вероятно, за шизофрениците логиката не е от значение
  Днес Кутевчевтата ще навъртят един товар рубли, като обезумели са ...

  Какво могат Балканите заедно: https://youtu.be/8yuxnj1AWFk
 26. 26 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 907 Любопитно

  Е, това ли е интервюто, заради което Путин го е убил???
  Айде нема нужда, взехте ни 'ептен за балами...

 27. 27 Профил на wiligri
  wiligri
  Рейтинг: 552 Неутрално

  Путин не е патологичен лъжец, човекът е социопат. А Немцов е убит, за да се напомни, че не може да се говори срещу негово величество безнаказано. На социопата не му е нужна действителна причина за да те освитка, достатъчно е просто да не му харесваш.

 28. 28 Профил на misho73
  misho73
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#24] от "graoveca":


  [quote#24:"graoveca"]и с вой на полицейска сирена отпрашил към Кремъл...[/quote]

  Пеша си отишъл, все пак са 50 метра ...
  Майтапа настрана, общо взето си е вярно. За съжаление. Джуджето се буди по три пъти на нощ и все някакви майдани са му в олисялата зелка А за утре беше планиран точно майдан. Страх, оцапал е гащите и се е решил. Нищо че е пъзльо и воюва с Украйна, ама се репчи на САЩ. Комплексар. И рогоносец

  Какво могат Балканите заедно: https://youtu.be/8yuxnj1AWFk
 29. 29 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 367 Любопитно

  [quote#26:"Antonio Candreva"]Айде нема нужда, взехте ни 'ептен за балами...[/quote]

  Една лъжа повторена хиляда пъти....

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 30. 30 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Където не може да има думи идват куршумите.
  Не можех да си представя, че Путин може да е толкова тъп, но явно въображението ми не е достатъчно.
  Сега прозиведе канонизиран мъченик на опозицията срещу себе си.
  Жестоко прострелване в крака.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 31. 31 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#26] от "Antonio Candreva":

  "Е, това ли е интервюто, заради което Путин го е убил??? "

  Тонка, млад си братко. Ако ти не помнишвремената в които за един виц пращаха в Белене, аз ги помня.
  Тоя психопат с нищо не е надраснал времената на КГБ.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 32. 32 Профил на d3si
  d3si
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#19] от "murttle":

  Е то ако наистина го изкарат самоубийство, щеше да е меко казано гавра с труп. Каквато и версия да изкарат, силно ме съмнява, че истинския поръчител ще бъде заловен. Очаквам до ден-два да бъде открит нов труп, за когото ще бъде предположено, че е физическия извършител.

 33. 33 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 367 Любопитно

  [quote#28:"misho73"]Джуджето се буди по три пъти на нощ и все някакви майдани са му в олисялата зелка [/quote]

  Самата идея да се подиграваш на хората поради техни външни недостатъци е невъзпитана....майка не ви ли е казвала...

  Кремъл и особено Путин е последния, който има полза от това убийство, има само главоболия... както и Березовски, така и този господарите му решиха да го похарчат...

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 34. 34 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Една тъпа статия ,че е бил убит заради тази това интеревю ,таквиз личност като Немцов трябва време да се планира ,а тук два часа и .... глупости на таркалета ,ама няма кой да включи сивото си вещество да помисли ,а по-лесно е да вика и реве срещу Русия и Путин .
  Сега всички ще "пееят" диферамби за Немцов !

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1143 Неутрално

  [quote#34:"Прометей"]Една тъпа статия ,че е бил убит заради тази това интеревю ,таквиз личност като Немцов трябва време да се планира ,а тук два часа и .... глупости на таркалета ,ама няма кой да включи сивото си вещество да помисли[/quote]

  А ти като много интелигентен за разлика от всички останали с твоето сиво вещество успя да стигнеш до заключението, че казаното от Немцов в това последно интервю никога преди това не е било споменавано от него никъде другаде и във всяка една от своите предишни публични и медийни изяви той неуморно е възхвалявал великия Путин, така че няма как да са го убили заради политическите му убеждения.
  Ясно...

 38. 38 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#30] от "rapidfire":
  Путин е агент на КГБ. Мисленето му е на кагебист. И действията му в последно време, все повече и повече, напомнят КГБ от времето на студената война.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 39. 39 Профил на Чичо Ваньо
  Чичо Ваньо
  Рейтинг: 517 Неутрално

  [quote#32:"d3si"]Очаквам до ден-два да бъде открит нов труп, за когото ще бъде предположено, че е физическия извършител.[/quote]

  Като нищо ще бъде "украинец-провокатор".

  "Проблемът на света е,че глупавите са самоуверени,а умните се колебаят."Бъртранд Ръсел
 40. 40 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Убийството на Немцов е началото на края на Путин.

 41. 41 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1051 Разстроено

  Истината е потресяваща и Немцов плати с живота си за нея!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 42. 42 Профил на d3si
  d3si
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#39] от "Чичо Ваньо":

  виж за това не се сетих, похвално за аналитичната мисъл

 43. 43 Профил на nik_177.
  nik_177.
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Не могат да се говорят такива неща в държава на диктатор самодържец. В кого се кълнят и бият чела в пода 80 % от народа. Не могат да се говорят. Ако не по конкретна заповед на въпросния самодържец, то някой от тия 80% ще го застреля в изблик на "патриотизъм" и любов към вожда. Второто бе допустимо в по-висока степен, но след това интервю...

 44. 44 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Това го знаем всички,дори и тези,които "преговарят"с Путлер.Въпросът е,защо все още има психопати-особено петата колона в БГ-които защитават масовият убиец и "завоевател"-Путин?

 45. 45 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#43] от "nik_177.":

  Да,точно,за такъв"патриотизам",в медиите,призовава и прочутият режисьор-Никита Михалков,кото стана почетен гражданин на Белград онзи ден?!Да не споменаваме пластичния кагебеец Кобзон и неговия "православен патриотизам"...

 46. 46 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3171 Неутрално

  Жал ми е за руския народ.Оставиха се в ръцете на поредния болшевишки диктатор.

 47. 47 Профил на el_duderino
  el_duderino
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#33] от "graoveca":

  И Литвиненко, и журналистката, и колко още други... Събуди се! Ако пък ти плащат за тези коментари, срам - имаш ли достойнство?

  Бруталните режими винаги чистят неудобните. Чавес, например, дори и тая кифла в Аржентина - не се посвени на прокурор. И там ли е ЦРУ? И при Чавес, и в Северна Корея - или там са Мосад, реприлите, масоните, илюминатите?

  Това само ускорява края им, но всички се мислят за непоклатими докато не дойде, вярват си на пропагандата... Колкото по-силна пропагандата, толкова по-малко си вярват. Затова чистят говорещите истината, страх ги е че веднъж казано на глас, понеже е очевидно, ще срути въздушните им кули много лесно...

  ... if you're not into the whole brevity thing...
 48. 48 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3044 Любопитно

  [quote#36:"uof18392846"]С вицепремиер Немцов Русия обявява дефолт през далечната 1998г. Виж, олигарсите забогятяха много по него време. [/quote]Ето една снимка от 2005 на Немцов на инагурацията на Юшченко(след Оранжиадата..).Някои лица ми се
  струват познати:
  http://img.vz.ru/upimg/875/875451.jpg

 49. 49 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#26] от "Antonio Candreva":

  Че ти си си такъв по рождение....

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 50. 50 Профил на bag
  bag
  Рейтинг: 470 Разстроено

  Poznat stsenarij.
  Podpaliha Reihstaga!
  Putin izglejda genij, prosto nagal kato bqha I fashistite!

 51. 51 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  "Оттук нататък Русия няма да бъде същата. Дългото сбогуване на руския президент с властта ще бъде болезнен, неравен и частично обратим, но неизбежен процес. Убийството на Немцов не е последното - много хора още ще загубят своя живот и в Русия и извън нея - защото царете в Кремъл, особено тези с власт и пари, никога не си тръгват доброволно.
  100 години след 1917 изглежда Русия върви към нова революция. "
  http://www.clubz.bg/15322-ubijstvoto_na_nemcov___kraqt_na_edna_iliuziq

 52. 52 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#38] от "Lady Zeppelin":

  Знам.
  Някои хора се учат, други обаче не.
  Това е трагично.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 53. 53 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  [quote#43:"nik_177."]Второто бе допустимо в по-висока степен, но след това интервю.[/quote]Ами който дърпа Дявола за опашката..Според някои неофициални източници в следствието,убийците може да са сред крайните руски националисти,критични и към Путин за неговата "непоследователна и колеблива политика" в Украйна.Сега сигурно се радват.Хем утрепали баш предателя" пиндоския агент и либераст", хем и Путин виноват(за която версия и Немцов силно допринесъл)

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 533 Неутрално

  [quote#46:"chicago514"]Жал ми е за руския народ.Оставиха се в ръцете на поредния болшевишки диктатор.[/quote]
  А жал ли ти за беше за руския народ, когато през 1998 правителството в което участваше Немцов обяви дефолт, хората мизерстваха, а Ходорковски празнуваше 15-тия си милиард?

 56. 56 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#55:"moreee"]А жал ли ти за беше за руския народ, когато през 1998 правителството в което участваше Немцов [/quote]

  Тогава Немцов нареди ли да убият Путин?

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 57. 57 Профил на Рамзан Кады́ров
  Рамзан Кады́ров
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#54] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Илийче, само ти видях името, не съм чел или отварял, веднага ти праснах един минус. Ти си знаеш защо. Айде наздраве.

 58. 58 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4089 Неутрално
 59. 59 Профил на nik_177.
  nik_177.
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Грях ми на душата, но това е текстът на Явор Дачков в кагебисткия сайт "Афера". Сбитичко е сместена опорната точка - виновни са САЩ и украинските фашисти. За да спестим място във форума и не се хабят "мурзилките", популярни тук.

  УБИЙСТВОТО НА НЕМЦОВ Е КОПИЕ НА МАЙДАНСКИТЕ ПРОВОКАЦИИ. ЩАТИТЕ НЯМА ДА МИРЯСАТ ДОКАТО НЕ УНИЩОЖАТ РУСИЯ.
  Путин, който в момента има 85% реален рейтинг и никаква вътрешна опозиция не може да представлява за него риск, понася най-големи щети от това убийство. Той би имал най-малкия мотив да го поръча. Самото убийство прилича на копие на майданските провокации когато наемници-снайперисти стреляха по полицаите и протестиращите, за да ескалират напрежението и да принудят Янукович, който вече се бе съгласил на предсрочни избори да избяга, за да се осъществи преврат.
  Борис Немцов беше един от обслужващия персонал на Березовски в изпълнителната власт на разкапваща се Русия. Да наречеш този човек борец за идеали, паднал в жертва за тях е нелепост.
  Това убийство е опит за преврат срещу Путин и може да е организирано както от вътрешната му опозиция от олигарси, засегнати от икономическата блокада, така и от Порошенко и украинските нацисти с любезното съдействие на американските служби. Щатите няма да мирясат докато не унищожат Русия или я доведат до състоянието когато Немцов й беше вицепремиер. Дали ще успеят? По-вероятно – да, като гледам безскрупулния начин по който действат." Край на цитата.

 60. 60 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#46] от "chicago514":


  [quote#46:"chicago514"]Жал ми е за руския народ[/quote]
  Не ги съжалявай, всеки народ си зслужава съдбата, особено пък крепостни селяни с великоруски шовинизъм!

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  До коментар [#55] от "moreee":

  Я разкажи колко станаха милиардите на феодалите дето се подчиниха на самодържеца. Па ако кажеш и за самия самодържец...
  Да е жив и здрав самодържеца. Да си почне поредния мандат. Отдавна ви викам, че в историята ще влезне като путя последний, ма още не схващате защо.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 63. 63 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 533 Любопитно

  [quote#56:"Български патриот"]А жал ли ти за беше за руския народ, когато през 1998 правителството в което участваше Немцов - цитат на коментар #55 от “moreee”

  Тогава Немцов нареди ли да убият Путин?[/quote]
  А какво те кара да мислиш, че Путин е наредил убийството на политик, който в Русия се ползва с доверието само на 23 годишната си украйнска любовница?

 64. 64 Профил на UK
  UK
  Рейтинг: 206 Неутрално

  До коментар [#40] от "dutch":

  А дано, но надали...и въпреки това има надежда. Комай единствена в момента.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 66. 66 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  " И всичко това заради безумието, наречено агресия срещу Украйна"....
  " Затова имаме безизходица - както във вътрешната, така и във външната политика."
  " Името идва от "черните" - в смисъл на съставени от низши слоеве на обществото"
  ." Химнът обаче е сталинизъм. Страната ни е така устроена, че имаме различни символи и те символизират различни неща и не очаквайте от мен да пея химна, с който са избити милиони хора в ГУЛАГ."

  "- Не разбирам тази кръвожадност на Путин и, дори бих казал, този садизъм"
  " защо загиват руски войници и вие, господин Путин, като Върховен главнокомандващ се отричате от тези войници и лъжете, че те не воюват, докато ние виждаме гробовете им? Нима имате право да бъдете Върховен главнокомандващ след всичко това? Защо лъжете, че там няма наше оръжие? (...)"

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 67. 67 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 521 Любопитно


  До коментар [#57] от "Eurasian Union":
  Ваше право е. И аз не го оспорвам.
  Загубата си остава за Вас.
  Щом искате да останете далече от истината и неинформиран, аз какво да направя? Освен да Ви съжаля
  По здрав

 68. 68 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  " Санкциите дойдоха след агресията на Путин и затова спирането на войната означава и отмяна на санкциите.
  - Русия погази най-важния Договор за дружба, сътрудничество и партньорство с Украйна. Член 2 на този договор от Харков определя, че гарантираме териториалната цялост на Украйна, а в замяна можем да ползваме военно-морската база в Севастопол до 2042г. Никой не си и мислеше да пипа тази база. Пълна лъжа е, че НАТО искало да влезе там, 100% лъжа, която не е потвърдена от абсолютно нищо.

  - Путин наруши с анексирането на Крим безгранично количество международни ангажименти на Русия и ключовото от тях е Будапещенският меморандум, фиксиращ и безядрения статут на Украйна. (с него Киев предаде на Москва бойните си ядрени глави, наследени от СССР, и унищожи ракетите носители за тях - бел.ред.) Нахлувайки в Украйна, Путин зачеркна тези наши задължения и наруши международната система за неразпространение на ядрено оръжие."

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 533 Неутрално

  [quote#62:"Цецо"]Я разкажи колко станаха милиардите на феодалите дето се подчиниха на самодържеца.[/quote]
  Важното е, че милиардерите станаха патриоти, така както е и в Америка. В Русия вече е невъзможен моделът "КОЙ", за разлика от България, гордият член на ЕС.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на bahurat
  bahurat
  Рейтинг: 438 Неутрално

  класическа азиатска сатрапия - истината е смъртоносна.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 367 Любопитно

  Ех, мурзилки, мурзилки, чета ви и се чудя що за безочие и липса на елементарна човещина ?!
  Не уважавате живота, уважавайте поне смъртта!

 76. 76 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  " Това е престъпление."
  Опитах се да цитирам само думите, довели до екзекуцията на Немцов. Почти няма такива. Дори само контекста е влудил Путин.
  Поп правилата на дневник ми изтриха коментар, явно млади модератори, заради изказаното ми лично мнение(никакво) подбуждане, че диктаторът трябва да бъде екзекутиран, защото Европа и Хага дремят.
  Знаете ли защо ЗЛОТО е по-ефективно(не по-силно) в пораженията които нанася? Защото не спазва НИКАКВИ правила. Единствената му цел е да разрушава. след него остава само черна дупка-вакум. Не познава скрупули. С най-голям "апетит" поглъща светлите и смели личности.
  Вечна памет на един смел мъж! Почивай в мир Немцов!
  Дано жертвата ти не се окаже напразна.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 77. 77 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1500 Весело

  До коментар [#70] от "moreee":

  В рашата Той е на власт отдавна. Та за това не се прикрива. А приказките за патриотизма разплакват. Вероятно за това си държат парите на запад и предпочитат да живеят там. А въпросните пари пак са си ограбени от мужиците. Които пак имат едно право - да акламират вожда.
  Но има прилика със САЩ. И пред двата бели дома можеш да викаш срещу президента на щатите без опасност. Ма то така си беше и при великия СССР.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 78. 78 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#64] от "UK":
  Да, аз не казвам, че това ще стане днес или утре, но с убийството на Немцов, Елцин тръгна по път от който няма връщане, дори ако той не е прекия поръчител на убийството...

 79. 79 Профил на T72
  T72
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Немцов не свърши никаква работа на западните си господари, взеха че го използваха за труп - катализатор за протести

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 533 Весело

  [quote#77:"Цецо"]Но има прилика със САЩ. И пред двата бели дома можеш да викаш срещу президента на щатите без опасност.[/quote]
  Така е, в Америка всеки е свободен да протестира....май само на Уол Стрийт не позволяват!
  https://rosswolfe.files.wordpress.com/2011/10/occupy-wall-street-pretty-girl-arrested1.jpg

 82. 82 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 408 Неутрално

  Дневник, темата и интересна, но мисля, че поредната мощна атака за "Втория лифт" трябва да е на лицето на сайта. МАФИЯТА АТАКУВА КАТО ЗА ПОСЛЕДНО, а темата е знакова за всеки българин.

 83. 83 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 462 Неутрално

  забелязали ли сте колко много марзулките обичат думата "господари"? Прочетете коментар в който има думата "господари" и ще видите че марзулка го е писала. Пълен майтап....не пишат за работническата класа например, пишат за някакви западни господари. С това оправдават кръпките по гащите си - не са се продали на "западните господари"
  Дерзайте марзулки...

 84. 84 Профил на d3si
  d3si
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#46] от "chicago514":

  За какво ти е жал, че са същите добитъци, като нас ли? Някой като им свирне и тръгва стадото. Стига с тази жалост, който както си го направи, така ще живее. Ние сме на този хал, не заради политиците, а заради това, че им позволяваме да ни правят на маймуни. Същата работа и в "братска" Русия.

 85. 85 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 907 Неутрално

  [quote#82:"Дундурук"]Дневник, темата и интересна, но мисля, че поредната мощна атака за "Втория лифт" трябва да е на лицето на сайта. [/quote]
  Абсолютно!

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 907 Весело

  145 човека гласували за един коментар в едната посока, смех ти казвам - абе, ден година храни. Пропаганда стайла, я да почерпите после

 88. 88 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#83] от "dutch":


  [quote#83:"dutch"]забелязали ли сте колко много марзулките обичат думата "господари"?[/quote]
  Разбира се.
  Робът не може без господар.
  Ето виж от друга статия.
  [quote#440:"moreee"]Немцов беше жертван от господарите си, както бяха жертвани и загиналите на майдна. Готови са да минат през труповете на своите, само и само да се разправят с Русия.[/quote]

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 89. 89 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#86] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  И какво му е човешкото на Путлер?
  Подиграва се с роднините на Немцов.
  Това е стар кремълски обичай.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 90. 90 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2871 Неутрално

  [quote#21:"misho73"]СССР-2 е фарс на трагедията СССР-1.[/quote]
  Едва ли мурзилките знаят, че ежегодно 50 000 руснаци се освобождават от военна служба поради недохранване.
  Ето тук един интересен анализ на депутат от Думата с още по-интересни кадри, особено след 6:49, където се споменава и България.

  https://www.youtube.com/watch?v=ikh7FdbPQEg

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 91. 91 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  "Самолюбието и самомнението у нас са европейски, а развитието и постъпките – азиатски."

  - Антон Чехов.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 92. 92 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Комунизмът преминава в крайната си фаза на канибализъм. Да благодарим на демократичната интуиция на българина, както, разбира се, и на Бога, че ни прехвърлиха от другата страна на бариерата!

 93. 93 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Специално за мурзилки безродни от ДОСТОЕН руснак.

  ............. Путин наруши с анексирането на Крим безгранично количество международни ангажименти на Русия и ключовото от тях е Будапещенският меморандум, фиксиращ и безядрения статут на Украйна. (с него Киев предаде на Москва бойните си ядрени глави, наследени от СССР, и унищожи ракетите носители за тях - бел.ред.) Нахлувайки в Украйна, Путин зачеркна тези наши задължения и наруши международната система за неразпространение на ядрено оръжие. Това е престъпление..............

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 94. 94 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  Да, защото са в гърба ☺

  До коментар [#10] от "d3si":

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 95. 95 Профил на d3si
  d3si
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#94] от "Алф":

  Самозастрелял се е изозадзе

 96. 96 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 840 Неутрално

  Както винаги точни коментари на Немцов. Жалко, че загина заради убежденията си.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 97. 97 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  [quote#86:"ПРОРОК ИЛИЯ"]
  Ето хуманизма и човешкото отношение на Путин: [/quote]
  Ако бях на мястото на Путин и аз щях да проявя подобен "хуманизъм". Никога не съм го подценявала. Перфектен и безскрупулен манипулатор.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 98. 98 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#90] от "Black Ice":

  Свърши с мита за по-богатите от нас руснаци.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 99. 99 Профил на not_a_drill
  not_a_drill
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Три милиона за спрежение на глаголи в бъдеще време. Пари на вятъра.

  [quote#292:"Росен (путлер капут)"]Просто мразя червени кхмери и пиша кратки доклади с истината до Икономедиа. [/quote]
 100. 100 Профил на astonis
  astonis
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Точни и смъртоносни попадения са възможни от снайпер. Минаващите автомобили и стрелбата от тях са били само за фасада!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK