Провокатори. Кой? (Писмо до президента Путин)

Провокатори. Кой? (Писмо до президента Путин)

© Reuters"Дневник" препубликува от портал "Култура" текста на руския журналист Александър Минкин. Акцентите са на редакцията.


Г-н Президент,


На всички на устата е думата "провокация". Диагнозата е точна и вие сте напълно съгласен с нея. "Това жестоко убийство има всички признаци на поръчково убийство и носи изключително провокационен характер". А какво провокира то?
За 1 март бе предвиден марш на протеста; на всички е понятно, че се търси да се провокира изостряне – да се изкарат хората на улицата. Но провокацията трябва да има провокатор. Това не е спонтанно изостряне, не е нещо само по себе си. При някои болести лекарят провокира изостряне на хроничната болест, за да предизвика криза и да се стигне до излекуване.


Кой обаче ни лекува?


Преди в подобни случаи всичко се стоварваше върху Березовски. Един вид той е поръчал убийството на Анна Политковска, за да си помислят всички, че е виновен Кремъл. Но Березовски бе убит (или умря).


Кой сега поръчва?


Киев? Нима тези хаотично мятащи се насам-натам хора се нуждаят от провокации? Или пък няма в какво да обвинят Русия? Ако Киев иска да уреди нещата в Източна Украйна, то убийството на Немцов едва ли ще им помогне.


САЩ? Разбира се, има хора, които са готови всяко нещастие, всяка авария – дори "Курск" или Чернобил – да стоварят върху Америка. Но в поръчкови убийства – Холодов, Листев, Старовойтова, Юшенков, Политковска и др. – никой досега не е обвинявал американците.


Сега обаче, г-н президент, се намери политик, знаещ всичко и съблюдаващ всички закони, готов да накаже враговете във всяка страна по света, който вече знае поръчителите на убийството. Рамзан Кадиров заяви: Няма никакво съмнение, че убийството на Немцов е организирано от западните спецслужби, които по всякакъв начин се опитват да предизвикат вътрешен конфликт в Русия". Той добавя, че именно от ръцете на украинските спецслужби би могла да е изпълнена присъдата, произнесена на Немцов в някаква западна столица.


Убийството на Немцов е наша вътрешна работа. Наша вътрешна политика.


И ако някакви сили искат да запушат устата на опозицията… Впрочем, защо "ако". Разбира се, че искат.


Откакто, преди 15 години, дойдохте на власт, започна натискът върху пресата. Когато днес закриват или задушават малките телевизии, рядко някой се сеща, че отначало унищожиха голямата – тогавашното НТВ. Останалите големи медии оттогава се държат безупречно. За тези 15 години предани на вас хора прекупуваха, закриваха и преправяха вестници, издания. Да кажем, че "Известия" и "Коммерсант" изобщо не са това, което бяха някога.


Но някой все още публично си отваря устата.


Как да я затвориш?


Как да направиш така, че хората да си шепнат само в кухнята? Да се изпращат всеки път надзорните органи – предупреждения, съдии – това са само полумерки и размотаване. Това е само въздействие отвън. А трябва отвътре. Трябва и пресата, и хората сами да замлъкнат. Сами да си затворят устата.


Ето схемата.


1.Разрешава се митинг в Марино. Колко хора ще дойдат – не знаем. Ако са малко – добре. Но ако са много – лошо.


2.Убиват Немцов. Разбира се, ще дойдат повече хора. И ние ще припишем убийството на негодниците-опозиционери: видите ли, принесоха сакрална жертва.


(Г-н президент, щом стана известно за убийството на Немцов, хората заговориха за сакрална жертва. Например певецът Газманов написа: "Застреляха Немцов. Всичко това изглежда като принасянето на сакрална жертва край Кремъл преди марша на опозицията. Като Боинг за поредния сблъсък с ВП" – тоест с вас. Виждате ли: на певеца се струва, че опозицията няма основания за "сблъсък". Може би Газманов счита, че той сам се е сетил за жертвата? Ала всички цитират собствените ви думи. През 2012 г., бидейки за пореден път кандидат за президент на Русия, вие казахте: "Познавам тази методика. Вече десет години се опитват да я приложат онези от чужбина. Даже търсят така наречената сакрална жертва сред известните хора. Сами ще я треснат, извинявайте, а после ще обвиняват властта").


Но ако на марша дойдат много хора, за властта това не е добре. И трябва да се използва по някакъв начин.


3. Да тласнем хората към центъра на Москва. С една проста мисъл: във връзка с убийството на Немцов организаторите пренасят марша в центъра и това ще бъде вече не "пролет", а гняв, траур, твърд протест с твърди лозунги от типа на "Убийци"…


4. Ще се получи огромна акция в центъра на града, която лесно може да премине в публични сблъсъци. Има натрупан опит: нищо не струва да се пуснат сред тълпата стотина провокатори. Желаещи не липсват; неотдавна те маршируваха с викове: "Няма да забравим, няма да простим!" И тогава силовите структури ще имат законово основание да бият и да арестуват, колкото поискат и когото поискат (Както вие казвахте навремето: всеки, вдигнал ръка срещу работниците от правоохранителните органи, ще получи палка по главата. А в сблъсъците, както знаем, един вдига ръка, а друг отнася палката).


Народът ще го подкрепи. Нали по телевизора му обясняват, че изродите искат да използват смъртта на Немцов за дестабилизация на положението, да устроят Майдан. Така и за "Антимайдана" има полезно оправдание: ето, предупреждавахме!


Забележете: три дни преди митинга задържаха поредния нещастник по делото за протестите на "Болотния площад". Вярвате ли, че три години по-късно някой свидетел е разпознал "участника"? Сега момчето могат да го затворят спокойно, защото бил ходил някъде през 2012 г. Как всичко това се случва тъкмо в навечерието на протестния марш в Москва? Просто на хората се напомня, че за участие в подобния мероприятия се лежи в затвора.


Убийството на Немцов може да е изгодно за мнозина във властта и около нея. То може днес да изиграе тази роля, която навремето е изиграло убийството на Киров. Не е важно кой и защо е убил Киров. Важно е едно: Сталин е получил желания повод за жестоки репресии.


Пресс-секретарят на президента Песков вече заяви, че Немцов не е представлявал заплаха за действащия режим. Дори и така да е. Но народното движение представлява заплаха, а за да се потисне това движение, е важно следното.


…Убийството се случи през нощта. А на сутринта народът в лицето на една скромно облечена дама каза следното: "Започнаха да ги отстрелват". Никаква скръб в гласа на дамата нямаше, даже минимално съчувствие.


Разбирате ли, г-н президент, в главата на тази московчанка ясно са отчленени тези "те". А "отстрелват" – означава да ги убиват без съд и следствие. Нейната спокойна и доволна интонация означава одобрение: явно, така и трябва. И дори вие да изкажете съболезнования по повод на смъртта на Немцов по телевизора, дамата най-вероятно ще се спогледа с мъжа си, ще се усмихнат и ще си кажат: "Всичко разбираме, така е редно да се говори!". Редно е да се лицемери? Но това означава, че народът, този ваш привърженик, 85 %, не вярват много в искреността ви.


А кой вярва?


Една от радиостанциите вече устрои проучване на сайта си: вярвате ли, че ще бъдат намерени поръчителите на убийството? Сред анкетираните 60 000, 90 % отговарят с «не».


Странно, нали?


На вас вярват, а на вашите следователи, прокурори, на цялата ви гигантска армия от спецслужби – не.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (123)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 442 Разстроено

  Путя тръгна по път, от който няма връщане! Дано да затрие само себе си, без да завлича Русия в бездната...

  Happy face says, adios !
 3. 3 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 988 Неутрално

  От Дойче веле:

  "След убийството на Немцов Кремъл заговори за тъмни сили, които искали да дестабилизират Русия. Колко ли слаб трябва да е този режим, щом се опасява, че може да бъде разклатен от смъртта на един политик без реална власт?"

  Коментариите ще оставя на вас!!!

  Имало едно време ссср...
 4. 4 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Александър Минкин е сътрудничил със спец службите( Татьяна Толстая на страницах еженедельника «Новая газета» отмечала, что имя себе журналист сделал на сотрудничестве со спецслужбами) и ето какво казва Той отпреди ....Немцов сказал по телефону, что он на три дня задержал указ президента, потому что ему задержали 100 тысяч долларов ... ! А сега борец и "антипутинист" "

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 5. 5 Профил на liubo...otdale4
  liubo...otdale4
  Рейтинг: 424 Неутрално  Путин от две седмици тренира убедителен отговор на въпроса кой уби Немцов.

  Ще каже нещо умно, и убедително.

 6. 6 Профил на mahjongg
  mahjongg
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Добро писмо и кво от това?

 7. 7 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2925 Неутрално

  Няма да открият убиеца,защото не могат и не искат

 8. 8 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Убийството на Немцов е наша вътрешна работа. Наша вътрешна политика.
  ............................................

  Това е така, понеже Русия е заобиколена единствено от приятели. Които никога няма да се възползват от едно толкова елементарно средство - да предизвикат вътрешни размирици в страната, като организират убийството на опозиционен лидер дни преди акция срещу официалните власти в Москва и по този начин се опитат да доведат напрежението в страната до опасни предели.
  Това е немислимо и просто няма как да се случи, така че - Путин е убиецът!

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 10. 10 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Смел е този човек. Нищо чудно да последва Политковская, Литвиненко, Немцов или поне Навални - плешивото джудже е адски отмъстително и комплексирано.

 11. 10 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3482 Неутрално

  Болшевишкия диктатор Путин изтрепа де що лидер на опозиция имаше и винаги за това са виновни западните държави начело с недостижимата Америка.

 12. 12 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1048 Неутрално

  Путин е мерзавец. Негов идол е Сталин, негов враг е онзи Запад който освободи от хватката цялата Източна Европа. Каква е тази империя която не завладява територии? Като какъв би останал в историята Путин, ако не разшири империята? Какво значи убийството на един, трима или 6 хил. човека след като ще е стъпка към "великата" цел "възраждане на руската империя"

 13. 13 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Ооооо, я стига глупости. Това убийство е дело на Путин. Дали е директен поръчител или вдъхновител няма никакво значение.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Радостно е, че в Русия има и трезви хора, че стряскащата почти тотална подкрепа за Пути май ще се окаже спукан медиен балон. Каквато е и политиката на кремълския самодържец. Хилядите тревожни и опечалени московчани се надеждата, че страната може и да се нормализира. Някога.

 16. 16 Профил на Gligani
  Gligani
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Много неизвестни станаха: два самолета на една и съща авиокомпания (единият ей така изчезна безследно, другият някой го свали), сега политическо убийство в центъра на Москва. Не е странно, че хората не вярват и съчиняват конспиративни теории.

 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  Путин е блъфьор. Първата му реакция прозвуча като готов отговор на очакван въпрос: Това е провокация.

  Както каза А, да беше казал и Б: ЧИЯ провокация?

  Вместо него Б каза придворният му халиф: "Няма никакво съмнение, че убийството на Немцов е организирано от западните спецслужби, които по всякакъв начин се опитват да предизвикат вътрешен конфликт в Русия."

  Няма никакво съмнение? Путин съгласен ли е с това изказване - да или не? Потвърждава ли казаното от Кадиров или се разграничава от него?

  Подобно на 90% от анкетираните руснаци, аз също смятам, че истинският виновник за смъртта на Немцов никога няма да бъде разкрит ... приживе. А след смъртта му няма съмнение, че и неща, за които НЕ Е виновен, също ще му бъдат приписани.

  По стара съветска традиция.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 19. 19 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 615 Неутрално

  [quote#8:"nenad"]

  Убийството на Немцов е наша вътрешна работа. Наша вътрешна политика.
  ............................................

  Това е така, понеже Русия е заобиколена единствено от приятели.[/quote]

  Ами когато изнудваш, пращаш терористи в съседни територии, грабиш територии, спонсорираш свои подлоги и заплашваш съседите си, няма как да чакаш да са ти приятели. Освен това, на мурзилките вече ви обясних, че тая теза за западните служби, които са убили Немцов, само компрометира Вожда ви, защото излиза, че Запада си прави каквото иска насред стените на Кремъл и по същата логика могат да свитнат и някое от кремълските джуджета. Така че обнови опорните точки, тъмносин демократе (по твоите думи, на които само ти си вярваш)

 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  [quote#5:"liubo...otdale4"]Путин от две седмици тренира убедителен отговор на въпроса кой уби Немцов. [/quote]

  +++ Виж пост № 17.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#2:"Р. Дражев"]Путя тръгна по път, от който няма връщане! Дано да затрие само себе си, без да завлича Русия в бездната...[/quote]

  Той да не завлече света в бездната, Русия да си я прави каквото си иска. Те си го избират, да си го носят на рамо.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 615 Неутрално

  [quote#17:"Norman Granz"]истинският виновник за смъртта на Немцов никога няма да бъде разкрит ... приживе. [/quote]

  Истинският виновник е ясен и това е Путлер. С пропагандата, лъжите, истериите, маниите, комплексите му и зомбирането на плебса. Физическият убиец на Немцов отдавна е на оня свят, за да не говори много-много.

 24. 24 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  Затова - още санкции, докато рашистите отънеят.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 25. 25 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  [quote#3:"citoplast"]Колко ли слаб трябва да е този режим, щом се опасява, че може да бъде разклатен от смъртта на един политик без реална власт?[/quote]

  Хаха, навремето могъщият СССР бе сринат от един единствен човек на име Горбачов.

  Впоследствие вериката Русия - Третият Рим - бе вдигната на крака също от един единствен човек на име Путин.

  Ще си помислиш, че става въпрос за някаква туристическа палатка, дето един я сгъва, друг я разгъва...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 26. 26 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 615 Неутрално

  [quote#22:"rosniak"]

  До коментар [#18] от "liubo...otdale4":

  Н ме интереусва твоето мнение.Повтарям този трябва да се арестува за анти руска пропаганда.[/quote]

  Кутев, аз казах ли да наемеш учител по български език на троловете си ? "Антируска" се пише, тролчо, една дума. Този урок ще ти е безплатен, от мен да мине. Трябва да просвещаваме очевидно по-нискоинтелигентните индивиди, зовящи се русофили.

 27. 27 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1048 Неутрално

  [quote#8:"nenad"]понеже Русия е заобиколена единствено от приятели.[/quote]
  В нормалните общества "страх от приятел" се приема като оксиморон. Само руснаците си мислят, че като убиват един народ той ще се превърне в приятелски. Опитаха цели 70 години-не се получи. И пак няма да се получи

 28. 28 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  Дали ще чуем тези думи от руснак или човек от друга националност, след като разсъждава логично и последователно, изводите са едни и същи.
  Да, най-вероятно Путин не е разпоредил да бъде убит Немцов, със сигурност дори да е изказал натрупаните лоши чувства от неговите прояви, например последното му интервю, което е доста обидно и някой от неговия кръг да се е "престарал", това няма да бъде "открито и доказано".
  Проблема на Путин е, че след агресията в Украйна, той създаде една паралелна власт и вече сформираните съединения, които действат в Украйна и имат своите корени и полулегални ятаци в Русия ( някой ги захранва с оръжие, пари и боеприпаси, по някакъв неофициален ред, иначе няма как да се води война повече от година), та те вече са един паралелен център на властта и като такъв, могат и вземат своите решения и защо едно от тези решение да не е убиването на Немцов, който открито ги напада и разкрива.
  И днес, др. Путин се чуди как от една страна да върже бюджета и да не скъса напълно връзките със Запада и да намали загубите за бизнеса ( че ако се ядосат...може и неговия ас да удари), от друга как да не падне в очите на своите подръжници с промитите националистични мозъци и все пак да озапти най-крайните "ястреби" сред кръга на управляващите.
  Сложна задача и тежката цена която трябва д плати цяла Русия е довела до един актив - Крим е наш.
  Доста неприятен баланс.

 29. 29 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  Винаги когато невзрачен човек бъде поставен на върха, така става! Той мрази целия свят, мрази децата си, мрази жена си, мрази и себе си, защото е невзрачен. И се почва! Коплексите започват да вземат връх и омразата се превръща в терор! Терора поражда параноя, а тя нов терор! Това убийство е част от верига!Следва повсеместен терор, замаскиран като борба с враговете на държавата! Няма друг път за невзрачния! Просто няма! И това ще ескалира, ако не се намери някой, който да го спре по същият начин! Това е историята на Невзрачния дребен човечец!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 31. 31 Профил на simo87
  simo87
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Много куца логиката на автора. Както видяхме участниците в траурния марш минаха тихо о кротко през града, почетоха паметта на Немцов и си направиха политическите искания за промяна. Нямаше провокатори, нямаше сблъсъци, нямаше насилие, нямаше реакция от властта. Къса се нишката на описаната от Вас в статията "логика".

 32. 32 Профил на ВIC AL
  ВIC AL
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Статията да се чете ВНИМАТЕЛНО.
  Може да ви се изяснят много неща.

 33. 33 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#7:"hodounski"]Няма да открият убиеца,защото не могат и не искат[/quote]

  Ще го намерят самоубит с три куршума в гърба и един в главата.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 34. 34 Профил на liubo...otdale4
  liubo...otdale4
  Рейтинг: 424 Неутрално

  До коментар [#22] от "rosniak":
  До коментар [#26] от "antirubladjiq":

  Упс, закъснял си.

  Ефрейтора не ти ли каза, че тук вече не арестуват за антируска пропаганда ???

  Иди се оплачи на старшината, и му кажи нова четка за зъби да ти даде!

 35. 35 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  [quote#27:"stanislavdi"]Само руснаците си мислят, че като убиват един народ той ще се превърне в приятелски.[/quote]

  Това явление е описано от гениалния Джордж Оруел в "1984", където О'Брайън отказваше да убие Уинстън Смит, докато онзи не му каза, че го обича.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на klati_mi_se
  klati_mi_se
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Язък за Русия.
  То от зле все по на зле отиват нещата.
  Жал ми е за обикновените редови руснаци, които си изкарват хляба като нас.
  Те не заслужават това!

 39. 39 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 605 Неутрално

  ... хм, Немцов бе пожертван напразно... сметката на мераклиЕте за майдан излезе крива. Язък за чиляка.

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 40. 40 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Лошото е че на Путин беше даден повод да си мисли, че всичко му е позволено. Със всеки акт ма насилие, той се изключва от световната политическа сцена. Рекцията на Европа за превземането на Крим беше неадекватна. А за източна Украйна-да не говорим. Защо не проумяват че той не разбира от дипломация? Тя не е полза на целите и амбициите му.

  "Пресс-секретарят на президента Песков вече заяви, че Немцов не е представлявал заплаха за действащия режим. Дори и така да е. Но народното движение представлява заплаха."
  От това се ужасява Путин. Не го е страх от санкции. А че неговите ще го смачкат. И преди повече хора да се вслушат в думите на Немцов и да се поразбудят, той реши казуса. Кардинално.
  Дякона не беше обесен, защото султана се е опасявал от въоръжена съпротива на българите, а защото се е страхувал от думите му, които ще рабудят спящите.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 41. 41 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  До коментар [#25] от "Norman Granz":

  Така си е и това е втехен стил.
  Ако ви направи впечатление, същата работа се случва и т.н. преди южен, а днес турски поток. Няма проекти, няма предпроектни проучвания, а др.Путин мести тръбата като градински маркуч.
  Така че нерде палатка, нерде маркуч, те нямат проблем,поне на думи. Иначе като опре до работа..нещата са други - общаха вече 4-5 атомни централи на всеки който е поискал, ама с изпълнението не бързат. Турската, дето трябваше да я почнат в края на 2013, се отлага старта за за началото на 2016, ама при това икономическо развитие, може и въобще да не стане.

 42. 42 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1048 Неутрално

  [quote#40:"Кремена"]Рекцията на Европа за превземането на Крим беше неадекватна.[/quote]
  Неадекватността на Запада е още от войната през 2008 с Грузия.

 43. 43 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#1] от "rosniak":


  [quote#1:"rosniak"]Дано да съм успокоил американофилите [/quote]

  Недей се кахъри за американофилите, огледай се и се погрижи за себе си. Представи си как ще се почувствуваш когато дойде денят и Лилипутин го няма. Каква празнина ще зейне у тебе, а?
  Та затова ти думам - погрижи се за себе си.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 45. 45 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 615 Неутрално

  [quote#28:"tsvetko_51"]Дали ще чуем тези думи от руснак или човек от друга националност, след като разсъждава логично и последователно, изводите са едни и същи.
  Да, най-вероятно Путин не е разпоредил да бъде убит Немцов, със сигурност дори да е изказал натрупаните лоши чувства от неговите прояви, например последното му интервю, което е доста обидно и някой от неговия кръг да се е "престарал", това няма да бъде "открито и доказано".
  Проблема на Путин е, че след агресията в Украйна, той създаде една паралелна власт и вече сформираните съединения, които действат в Украйна и имат своите корени и полулегални ятаци в Русия ( някой ги захранва с оръжие, пари и боеприпаси, по някакъв неофициален ред, иначе няма как да се води война повече от година), та те вече са един паралелен център на властта и като такъв, могат и вземат своите решения и защо едно от тези решение да не е убиването на Немцов, който открито ги напада и разкрива.
  И днес, др. Путин се чуди как от една страна да върже бюджета и да не скъса напълно връзките със Запада и да намали загубите за бизнеса ( че ако се ядосат...може и неговия ас да удари), от друга как да не падне в очите на своите подръжници с промитите националистични мозъци и все пак да озапти най-крайните "ястреби" сред кръга на управляващите.
  Сложна задача и тежката цена която трябва д плати цяла Русия е довела до един актив - Крим е наш.
  Доста неприятен баланс. [/quote]

  Абсолютно съм съгласен с твоя анализ. И аз не вярвам Путлер да е толкова изперкал, че да поръча пряко баш сега убийството на Немцов. Но в паралелната вселена, която създаде с лъжи и пропаганда, с главорезите и откровените националистични и фашистки организации, които създаде, с омразата и истерията, която непрекъснато бълва, той косвено уби Немцов. Прото някой православен фашист, зомбиран от всичко това, е решил да вземе нещата в свои ръце и да си разчисти сметките с Немцов ( а може и други опозиционери да са в нечий черен списък). Путя отвори кутията на Пандора и създаде Франкенщайни, които не може и няма как да контролира.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 47. 47 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Няма как да станеш завършен диктатор ако не ликвидираш най-големите си опоненти...
  .. трябва да унищожиш страната, сума ти народ обаче и да се подпишеш накрая..
  ..росниак..

 48. 48 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Има някакви данни за убиеца на Немцов и той от Кавказ .

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 49. 49 Профил на liubo...otdale4
  liubo...otdale4
  Рейтинг: 424 Неутрално

  До коментар [#25] от "Norman Granz":

  В грешка си. Горбачов го сложи на това място Юрий Андропов, шефът на КГБ. Трябваше да се разтури СССР, контролирано, за да не се сгромоляса без контрол.

  Зад Путин стои ... кой? Пак тия!

  Останалото ще си го доразкажеш.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на liubo...otdale4
  liubo...otdale4
  Рейтинг: 424 Неутрално

  До коментар [#37] от "rosniak":


  ОК тогава. 52. 52 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 615 Неутрално

  [quote#43:"simval"]Представи си как ще се почувствуваш когато дойде денят и Лилипутин го няма. Каква празнина ще зейне у тебе, а?
  Та затова ти думам - погрижи се за себе си.[/quote]

  Е, той ще хвали следващият велик вожд, спокойно. Ленин, Сталин, Путин, Димитров, бай Тошо ли - вождове винаги се намират.

 53. 53 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 551 Неутрално

  В разсъжденията на форумците по въпроса-какво е участието на Путин в убийството-има един недостатък. Действията на Путин се разглеждат само като рационални, премерени с хладна пресметливост. И категорично се изключва Путин да се е поддал на емоцията и да е направил грешка. Извинявайте, но все пак Путин е чове, нито е машина, нито е Бог. Аз лично допускам да е побеснял след интервюто на Немцов и да е изпаднал в паника вследствие заплахата от разкрития за участието на руски войски в Украйна.и за това говори прибързаността, с която е взето решението за убийството. Ако убийството бе планирано без гняв и паника, то щеше да се извърши на друго място и в друго време.При този вариант логиката води до Путин.Да си представим и вариант, в който планирано и целенасочено се е целяло точно такова място и време, след подобно интервю, това означава, че убийството е извършено по най-показния начин, т.е.да се даде ясен сигнал, че който прекрачи границата за критика на Путин и издаване на държавна тайна/за войната в Украйна/, той ще бъде очистен начаса като Немцов. Но и при тази версия следите водят до Путин.

 54. 54 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Направо жал да ти стане за руснаците. Толкоз мъка ги чака покрай Путлер. Ще страдат като след война или природен катаклизъм. Но повече ми е мъчно за украинците и грузинците, без вина виновни.

  chavo64
 55. 55 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#7] от "hodounski":
  [quote#7:"hodounski"]Няма да открият убиеца,защото не могат и не искат [/quote]
  Смятам, че ще посочат убиец и ще се окаже, че мотивите му са или бизнес отношения или лични.
  Така Путин ще излезе чист като сняг и престъплението ще е "разгадано".

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 56. 56 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#3] от "citoplast":

  Да разбирам ли , че според Дойче веле всъщност нищо важно не се е случило и в силните и стабилни държави, никой намаше да обърне внимание на случая?!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 57. 57 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#55] от "Lady Zeppelin":

  Мястото ви е във ВСС! Крайно време е съдебните дела да започнат да се решават максимум за 2 часа барабар с разследването.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#57] от "tribiri":
  [quote#57:"tribiri"]Мястото ви е във ВСС! Крайно време е съдебните дела да започнат да се решават максимум за 2 часа барабар с разследването. [/quote]
  Иронията Ви е неуместна.
  Мисля, че по-скоро делото ще се влачи дълго и ще приключи с гореспоменатите заключения.
  Дано още да дращим тук, когато престъплението бъде разгадано.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 60. 60 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#54] от "chavo64":

  Дали! Тези невинните успяха да докарат държавата си до БВП на калпак на нивото на Камбоджа. 9 400 долара на година срещу 18 100 в Русия. Представяте ли си какво би се случило у нас, ако на всички ни свалят и без това мижавите доходи с 40%?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 61. 61 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 988 Неутрално

  [quote#56:"tribiri"]Да разбирам ли , че според Дойче веле всъщност нищо важно не се е случило и в силните и стабилни държави, никой намаше да обърне внимание на случая?![/quote]

  Е щом питаш мен, ще ти кажа, че нищо важно и трагично не се е случило за промитите мозъци в самата Русия, а самото изявление е насочено единственно и само за Кремъл и, че запада си дава много ясна оценка за случващото се в Русия

  Имало едно време ссср...
 62. 62 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#37:"rosniak"]Говоря в Русия да арестуват този пресвдожурналист за пропаганда против руския народ. [/quote]

  Някои хора още не могат да осъзнаят , че Путин е най големия враг на руския народ.
  А този "псевдожурналист" вижда , че Путин дърпа Русия в тинята.

 63. 63 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 988 Неутрално

  [quote#60:"tribiri"]Дали! Тези невинните успяха да докарат държавата си до БВП на калпак на нивото на Камбоджа. 9 400 долара на година срещу 18 100 в Русия.[/quote]

  18000 къде? В пасьолките , в източен, среден, западен сибир на Камчатка, където може и да ги докарат с незаконен лов и риболов? Аха в МасКва!

  Имало едно време ссср...
 64. 64 Профил на ВIC AL
  ВIC AL
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#48:"Вася Пупкин"]Има някакви данни за убиеца на Немцов и той от Кавказ . [/quote]
  Да закриват случая за руския „Яне Янев“

 65. 65 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#50:"oos19355380"]Писна ми от анализи, отворени писма, изявления и т.н. Русия просто е мафиотска държава с деградирало население - бомбардирай! [/quote]

  Точно. Проста мафиотска държава която си е назначила Путин да я управлява. Лошото е , че мафиотите ще контролират и следващия и следващия. Просто техните 25 години започват от сега.

 66. 66 Профил на Quest
  Quest
  Рейтинг: 247 Неутрално

  Интересно как путлеристите още не са издигнали хипотезата за самоубийство? Сам се е гръмнал в гърба да направи мръсно на Путлер, а манекенката е скрила патлака. Какво по-логично и естествено от това?

 67. 67 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2465 Неутрално

  Всъщност, няма никакво значение кой е убил Немцов. Нима намирането на "убийците" на Политковская доказа някому, че убийството й не е политическо?! Русия е един умиращ организъм, осеян не с ракови клетки, а с огромни тумори, изяждащи жизнените сокове на тази велика нация. Самият Немцов е казал в свое интервю, че хората, готови да рискуват, да жертват свободата си и да се изправят срещу системата са "нищожно" малко.
  https://www.youtube.com/watch?v=sdSZwTMmuHA

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 68. 68 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#60] от "tribiri":

  Военната интервенция на Путландия наистина досъсипа икономиката на Украйна. Каквото и да е вината за военните действия е само и единствено в Кремъл.

  chavo64
 69. 69 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7498 Неутрално

  "...вярвате ли, че ще бъдат намерени поръчителите на убийството? Сред анкетираните 60 000, 90 % отговарят с «не»."
  Дотук с рейтинга на Путин.Анкетата показва 10%.Всичко друго е фалшификация.

 70. 70 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2182 Весело

  [quote#1:"rosniak"]Дано да съм успокоил американофилите[/quote]
  Ти си спокоен, нали?
  "Ра-ра-Разпутин..."

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 71. 71 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 605 Неутрално

  оф, вие шарани ли сте, кви сте не знам. Немцов е едно голямо НИЩО във политиката, той там има само провали. Това че години наред говори против властта във Русия не му е донесло НИКАКВИ успехи, това е просто типичен евтин опит да спечели популярност. Когато си никой, единствения шанс да станеш популярен е да критикуваш.
  Как може да кълвете като шарани на едно лице, Немцов е просто финансирано лице от някъде, той е едно голямо нищо... зад него стоят кой знае какви хора или държави. Опозицията във Русия е финансирана отвънка, а специално Немцов със неговите не знам си колко деца от 3-4 жени и застрелян пред 5-та лека жена, да не говорим за скъпите му почивки във ОАЕ, Дубай и къде ли не с какви ли не жени.... и това било "опозиционер" хахаха. Вие сте шарани бе, това същия тоя Немцов дето обяви че Путин притежава 50 самолета, хеликоптери,дворци, кораби и какво ли не за не знам си колко млрд, а накрая от Кремъл изкараха черно на бяло че това е собственост на държавата, а не на който и да е човек.
  Много евтин стил, ала Волен... добре че го гръмнаха та да стане известен.

 72. 72 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Язе мога да разбера ка некой ора за сичко ша обвинат Америка. Она биля убила Нимцов, да напрай прувукация. Ка работата е ясна кой го уби. Ма ни мога да разбера ка Збигнев Бжежински същото ше каже??!? Е тва не ми го побира акъла. Оно Кадиров, Песков, Путин да кажат тва да, ма Бжежински? Он да не е рубладжия и мурзилка? не вервам язе!! Ма ка го гледам кво е казал, направо почвам да са чуда...

  "Гибелта на Немцов ще бъде използвана от Запада като повод за масови протести в Русия каза американският политолог, екс-съветник на президента Джими Картър Збигнев Бжежински.

  Именно на такова развитие на събитията се надяват във Вашингтон, съобщават негови източници в Агентството по национална безопасност (АНБ - Yes, we scan.). «В убийството на Немцов са участвали специалисти, изпълняващи задачата по разстрела на «Небесната сотня» на Майдана, а като организатори са били в това число сътрудници на службата по безопасност на Украйна, която в днешно време е източник на провокации за сзздаване поводи в последващи обвинения срещу Русия» — заяви Бжежински в интервю на канадският журналист Арджир Търнер.

  Това убийство много напомня гибелта на киевският журналист Георгий Гонгадзе, послужило повод за разпалване на антипрезидентска кампания срещу украинският президент Леонид Кучма през 2000 г.

  Бжежински също твърди, че именно САЩ са организирали украинската криза, не без основания разчитайки, че Русия рано или късно ще бъде въвлечена в бойните действия и така ще способства формирането на едина западна коалиция.

  «Става съвершенно очевидно, че във второто десетилетие на XXI век принципите на отците-основатели на САЩ напълно са забравени, нашата Конституция служи само за лавров лист за неприкритото желание на управляващите елити веднаж и завинаги да завоюват световно господство» - казва Бжежински.

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 73. 73 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4023 Неутрално

  Кагебиста показа кой е истинският господар на Русия .

  klimentm
 74. 74 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 593 Неутрално

  От статията разбрах, че Путин е наредил да убият Немцов. Поне това искат да втълпят с тази и други подобни публикаци. И какво очакват от нас ? Да правим майдан срещу Путин ? Това могат само руснаците, а те по думите на автора , вярват на Путин, но не вярват на искреността му, от което излиза , че така ги устройва. Руска му работа...

  Stupid people make me sick
 75. 75 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 707 Неутрално

  [quote#67:"Black Ice"] Русия е един умиращ организъм, осеян не с ракови клетки, а с огромни тумори, изяждащи жизнените сокове на тази велика нация. [/quote]
  Точно това ме безпокои. Защото светът се глобализира и "туморни клетки" вече са се разпространили навсякъде. Русия е деструктивната черна дупка на човешката раса. Но яростта и зле прикритата и омраза към съзидателната и радееща за еволюцията на хомо сапиенс останала част от човечеството намира своите последователи. Независимо от раса и религия.Топлата му връзка с Асад или онзи главорез Кадиров...
  Виж и нашите мурзилки, които просто ни насочват към сериозния приятелски кръг на Путин в България. Мозъци, манипулирани по най-перфиден начин много десетилетия назад винаги ще подкрепят "Освободителя".

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 76. 76 Профил на Todor Todorov
  Todor Todorov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#30] от "тупая_обезьяна Горд представител на човешката раса":

  Много пространно! Без да влизам в детайли има едно нещо, което не ми се връзва! Кому х-я държат великите тайни и явни, спец и редови служби на великата държава, че тоя Убавец Березовски досега не е посетил всевишния? Щом е толкова опасен, щом е нанесъл толкова щети на родину, къде блее Путя, че не е пратил Щирлиц, Тимур и неговата команда, Зорге или Воскресенская или всички заедно да го отстрелят?
  Май е по - добре човек да си пие редовно хапчетата...

 77. 77 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  Нищо не може да излезе от тази държава. Нормалните хора са много малко.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 79. 79 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1744 Неутрално

  До коментар [#76] от "Todor Todorov":

  "Кому х-я държат великите тайни и явни, спец и редови служби на великата държава, че тоя Убавец Березовски досега не е посетил всевишния?"

  Той отдавна си пие ракията с всевишния. Не беше самоубит, елементарно самоумря (без никаква чужда помощ, както гарантира Путин). По някаква случайност, само няколко дни, след като се появи пред руското посолство в Лондон с плакат:"Я тебя породил, ятебя и уйму" (почти Тарас Булба).
  А зрънцето на този лозунг е,че именно Березовски е завел Путин при Елцин, за да го препоръча като "много наше момче".


 80. 80 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1744 Неутрално

  До коментар [#71] от "deutschland":

  "Как може да кълвете като шарани на едно лице, Немцов е просто финансирано лице от някъде, той е едно голямо нищо.."

  Като ще правим характеристики, Путин е безработен КГБ-еец, който през 90-91 година се е слагал на Старовойтова и Собчак за шофьор. Старовойтова го изгонва, Собчак го приема, след това го прави и заместник -кмет. Като такъв Путин умножава на нула 100 млн евро помощ от Германия за Санкт Петербург и попада в лапите на следствието. Но се намират "добри "хора, които докладват на Елцин за заложбите на този способен далавераджия. На "цар БорисЮ" е нужен именно такъв- той е довел Русия до фалит, след който на него ще му искат сметка. Той бързо прави Путин първо шеф на ФСБ (познай защо), след това премиер и накрая, само след година и половина, го НАЗНАЧАВА за президент. Цената е- да не се пипа Елцин и близкото му обкръжение. Своите първи президентски избори Путин направи като вече действащ президент. След това се задейства машината КГБ и нещата заспаха. Старовойтова беше убита (това също беше грандиозна провокация, според Путин), Собчак скоропостижно се спомина, след това дойде веригата от политически убийства. Също огромни "провокации", след всяка от които рейтингът на Путин се "качваше" все повече и повече. И така- до Немцов! Ще има и оше, не се съмнявай!

  Та, искам да ти покажа, как от едно малко нищожество може да израстне един голям негодник! И че "голямо нищо" не е чак толкова лошо на фона на това, което ти изложих. 81. 81 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2465 Неутрално

  [quote#75:"Кремена"]Защото светът се глобализира и "туморни клетки" вече са се разпространили навсякъде. [/quote]
  Тук туморните клетки са доста повече от тези на други места. Има много малка надежда, че сме успели да прекъснем процеса с присъединяването си към НАТО и ЕС и с това, че сме се разболели от комунизъм почти 30 години след руснаците Въпреки това, тези хора СА във властта - законодателна, съдебна и изпълнителна (на всички нива) и прочистването им ще е твърде болезнен процес, доколкото са засегнати жизненоважни органи. Без хирургическа намеса организмът ни няма да оздравее и ще продължаваме да се мятаме, докато не изпаднем в комата на днешна... путинова Русия.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 82. 82 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1744 Неутрално

  До коментар [#7] от "hodounski":

  "Няма да открият убиеца,защото не могат и не искат"

  Целта им е не да го открият, а да го скрият.Между другото,той трябва да е наясно,че при най-малък намек, че могат да го намерят (не тези, които официално го търсят), се превръща в пътник към отвъдното.


 83. 83 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2925 Неутрално

  До коментар [#82] от "Дон Кихот":

  Точно!

 84. 84 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 707 Неутрално

  [quote#82:"Дон Кихот"]
  Целта им е не да го открият, а да го скрият. [/quote]
  Физическият изпълнител не може да е още жив. Кой би рискувал да го остави жив?

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 85. 85 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 707 Неутрално

  [quote#81:"Black Ice"] Без хирургическа намеса организмът ни няма да оздравее и ще продължаваме да се мятаме, докато не изпаднем в комата на днешна... путинова Русия.[/quote]
  Хубаво. Съвременната хирургия доста напредна...лазерна, трансплантативна, че даже има тук-там и безкръвна. Да се надяваме, че в българския политически живот ще се намерят най-сетне опитни "хирурзи"...Че са се научили.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 86. 86 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3652 Весело

  До коментар [#30] от "тупая_обезьяна Горд представител на човешката раса":

  До коментар [#76] от "Todor Todorov":

  ,,,....Май е по - добре човек да си пие редовно хапчетата... ,,
  +++++++++++++++++++++++++++++++++
  И ти този маимуноподобен го наричаш човек. За него и маймунски хапчета са слаба ракия

 87. 87 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Малък букет от тотални аргументи, в които логиката напълно превъзмогва идеологическия бяс:

  [quote#10:"antirubladjiq"]плешивото джудже е адски отмъстително и комплексирано.[/quote]

  [quote#10:"chicago514"]Болшевишкия диктатор Путин[/quote]

  [quote#12:"stanislavdi"]Путин е мерзавец. [/quote]

  [quote#23:"antirubladjiq"]Истинският виновник е ясен и това е Путлер. [/quote]

  [quote#17:"Norman Granz"]Путин е блъфьор.[/quote]

  [quote#29:"lz2"]Винаги когато невзрачен човек бъде поставен на върха, така става[/quote]

  [quote#43:"simval"]Лилипутин го няма. [/quote]

 88. 88 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 442 Весело

  [quote#25:"Norman Granz"]Ще си помислиш, че става въпрос за някаква туристическа палатка, дето един я сгъва, друг я разгъва...
  [/quote]

  Щото са богатири. Като в руските приказки.

 89. 89 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#87:"nenad"]Малък букет от тотални аргументи,[/quote]
  Моля хората, които отхвърлят цитираните тотални аргументи в пост 87 и ги считат за явни простотии, да гласуват със знак - !

 90. 90 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#30] от "тупая_обезьяна Горд представител на човешката раса"

  Съвсем сте изперкали.

 91. 91 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  "На вас вярват, а на вашите следователи, прокурори, на цялата ви гигантска армия от спецслужби – не."

  Шизофренията е повсеместна.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 92. 92 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 855 Весело

  До коментар [#7] от "hodounski":

  Могат, могат! Но той най-вероятно ще окаже "яростна" съпротива и ще бъде отстрелян. Искам да кажа, ще му запушат устата...

 93. 93 Профил на Млад овчар
  Млад овчар
  Рейтинг: 424 Неутрално

  "Провокатори. Кой? (Писмо до президента Путин)"

  Да позная ли? Авторът е сред получателите на грантове?

  Аз не получавам грант!А ти?
 94. 94 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1056 Весело

  До коментар [#14] от "rosniak":

  Недей дава идеи на ЦРУ. Току виж го свитнали за да го припишат на Владимир .

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 95. 95 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1056 Весело

  [quote#89:"nenad"]Моля хората, които отхвърлят цитираните тотални аргументи в пост 87 и ги считат за явни простотии, да гласуват със знак - ![/quote]
  Хитрец си ти Андрешко... но дори и хитрец си си Андрешко. Това е тъжното, мужиче.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 96. 96 Профил на mimeto71
  mimeto71
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#1:"rosniak"]Добре де Стрелков го уби.Качи се в колата отиде до Червения площад[/quote]

  Преди това му се обадил Путин и го поканил на среща в Кремъл,Стрелков го издебнал в гръб.

 97. 97 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 442 Весело

  [quote#95:"olexander"] Това е тъжното, мужиче.[/quote]
  Прекара ли се, умниче? И не успя да подкрепиш подобаващо любомия ти научен изказ?
  Нормално е да си тъжно....

 98. 98 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2485 Неутрално

  В момента в който съобщиха за убийството, предвидих, как "цялата демократична общност" ще заклейми Путин. Точно това стана. Всички са убедени, че Путин е поръчителя. И никой не го интересува, че няма още никакви доказателства. Може да е от битов характер, може да е криминално престъпление. На кого му пука? Важно е само да се тътрузи напред "демократичния процес"

 99. 99 Профил на martin_penev
  martin_penev
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#2] от "Р. Дражев":

  Г-н Дражев, за съжаление - е невъзможно. Путин ще си отива дълго, с много страдния и жертви.

 100. 100 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 675 Неутрално

  И част от руснаците стигнаха до въпроса #Кой?......
  Същият е.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK