"Ислямска държава" иска да заличи малцинствата в Ирак, твърди доклад

Снимката е архивна

© Associated Press

Снимката е архивна"Беше нещо като пазар и около 50 момичета бяха изтъргувани за 5 дни. Сред тях бяха сестрите ми - продадени на палестински и иракски войници. Един от пазачите ми каза, че са били отведени обратно в Мосул, а цената им била около 1000 - 1500 долара за всяка. По-късно аз самата бях продадена на палестинец от Рака".


Това разказва 17-годишно йезидско момиче, отвлечено преди година от войници на "Ислямска държава", пред авторите на мащабно изследване за престъпленията срещу етническите и религиозни малцинства в Ирак.


Докладът "Между воденичните камъни: Малцинства в Ирак след падането на Мосул " беше представен в петък в Брюксел. Четирите неправителствени организации, изготвили документа, посочват, че много от жертвите на сексуално насилие, поробване и отвличания са момичета под 18 години, а по данни на ООН към август 2014 г. над 1500 жени от йезидски или християнски произход са били превърнати в робини.
Масовото поробване и сексуално насилие на нежеланите от "Ислямска държава" групи не е единственото нарушение на човешките права, за което четирите неправителствени организации предупреждават.


Заличаване


"Нашите наблюдения водят до извода, че "Ислямска държава" систематично извършва военни престъпления и престъпления срещу човечеството, геноцид, масови екзекуции, изнасилвания, изтезания, отнемане на човешкото достойнство, унищожават хилядолетни религиозни храмове и културно наследство. С други думи, "Ислямска държава" има за цел да заличи религиозните и етнически малцинства в Ирак", обобщи пред "Дневник" резултатите Майс Ал Джубури, съавтор на доклада и ръководител проекти в неправителствената организация Minority Rights Group.


Тя допълни, че най-засегнатите групи в Ирак, над които се фокусира и изследването, са йезидите (500 хил.), какаите (110-200 хил.) шабаките (200-500 хил.), туркмените (500-600 хил.) и християните (350 хил.). "Представителите на тези етнически и религиозни малцинства са избивани или прокуждани от родните им места, а документите им за самоличност и всяка собственост - изгаряни", допълни тя.


Изгубената помощ


"Постоянно слушаме по новините за нова и нова хуманитарна помощ от Запада, но нищо такова не виждаме. Има огромна разлика между това, което е обещано и това, което накрая е доставено", казва йезидски лидер през ноември 2014 г., цитиран в доклада.


Думите му подсказват за друг аспект от премеждията на малцинствата в Ирак - корупцията. Само 36% (814 млн. долара от общо 2.2 млрд.) от изпратената международна хуманитарната помощ достига до нуждаещите се. "За тези хора няма истинска надежда. Те не вярват на правителството и се чувстват прокудени от собствените си домове. Много от тях не виждат къде биха се завърнали, когато конфликтът се разреши", коментира Джоана Грийн от Организацията на непредставените нации и народи (The Unrepresented Nations and Peoples Organization).


По последни данни на Международната организация по миграцията (International Organization for Migration) 2.25 млн. иракчани са загубили домовете си и са разселени на над 2000 различни места в Ирак. Много от тях живеят във временни или недовършени лагери, непригодни за такъв брой хора.


"Това е особено опасно за най-уязвимите групи - жените и децата, които и без това са изложени на непрекъснати рискове от отвличане. Лошите условия принуждават много жени, например, да излизат късно нощем в гората, за да се изкъпят", поясни Грийн.


"Документирала съм конфликти в много страни досега, но това, което прави "Ислямска държава" е потресаващо по своята свирепост и бруталност", каза юристът от организацията "Няма мир без правосъдие" (No Peace Without Justice) Алисън Смит. Според нея "Ислямска държава" няма да спре докато не бъде спряна". По думите й единственият начин за това е всички документирани случаи на престъпления да бъдат отнесени в Международния наказателен съд.


Какво трябва да се направи


Докладът дава 38 ключови препоръки за облекчаване на хуманитарната криза в Ирак и предотвратяване на бъдещи издевателства над основни човешки права. Сред тях са допълнително финансиране и хуманитарна помощ през 2015 г., разследвания на корупционните практики, изготвяне на законодателство за защита на малцинствата от иракското правителство и по-добра координация между институциите, отговорни за малцинствата и тяхната защита.Информация за изследването


"Между воденичните камъни: Малцинстватав Ирак след падането на Мосул" е съвместен доклад на Института по международно право и човешки права (IILHR), Minority Rights Group International (MRG), "Няма мир без справедливост" (NPWJ) и Организацията на непредставените нации и народи (UNPO) с акцент върху проблемите на йезидите, какаите, шабаките, туркмените и християните в Ирак, които са сред най-тежко засегнатите от Ислямска държава (ИСИС). Докладът е резултат от множество интервюта с пострадали в Багдад, Дохук и Ербил, дискусии с иракски дипломатически мисии и иракското правителство, както и независими изследвания. 


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (91)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 466 Гневно

  А Боко Харам?!?

  Happy face says, adios !
 2. 2 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#1] от "Р. Дражев":

  Тези са в Нигерия.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 3. 3 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 466 Любопитно

  До коментар [#2] от "Танас":

  Знам, но се мълчи по въпроса!

  Happy face says, adios !
 4. 4 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  За тази ситуация са виновни Асад и компания - Путин и китайските им другари.
  Света допусна четири години Асад да си разиграва коня, да избие дотук четвърт милион души и да прогони милиони.
  Светът допусна лъжци и лицемери да разправят наляво и надясно, че той се борел против ислямистите когато той се бори за личната си валст, а ислямисти първоначално ни се чуваха, ни се виждаха.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 5. 5 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  Е, това насилие нямаше как да не породи друго брутално насилие.
  Сега вместо една злина има две злини за оправяне. Ама виновниците си трайкат и единия даже гледа да прилапа по някое парче земя от съседа си Украйна.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 6. 6 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  Иракските шиити или не могат, или не искат да се оправят с тази ситуация.
  Контролират 2/3 от територията на Ирак, държавата, армията, повечето петролни полета, 20 милиона са, имат подкрепа от Запада, от Иран и въпреки това не могат да формират боеспособна сила и да наложат ред.
  Само някакви "велики" доброволци се перчат и нищо !
  Запада трябва да направи хуманитарен коридор, да прибере християните и да остави другите да се трепят.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 7. 7 Профил на grod
  grod
  Рейтинг: 409 Неутрално

  [quote#4:"Ian Smith"]За тази ситуация са виновни Асад и компания - Путин и китайските им другари.[/quote]

  Янко, нещата стоят по малко по - различен начин - Асад воюва точно с тези главорези от''Ислямска държава'', които твоите кумири (задоекеанските каубои) въоръжават и обучават в тренировъчни лагери.

  Путин - враг номер едно на Тутраканска селищна система !
 8. 8 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 581 Любопитно

  До коментар [#5] от "Ian Smith":

  Янко, пич, стегни се! Путин ли бутна Садам? А Кадафи? Толкова пък да няма друга статия, дето да си излагаш "гледната точка"...

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 9. 9 Профил на grod
  grod
  Рейтинг: 409 Неутрално

  [quote#4:"Ian Smith"]а ислямисти първоначално ни се чуваха, ни се виждаха.[/quote]

  Отново си се хвърлил с голи гърди на амбразурата да громиш Путин ... и отново лъжеш. Още в самото начало на конфликта в Сирия се видя, че той е преди всичко религиозен. Сирийските сунити получиха подкрепа от радикални среди в Саудитска Арабия и Катар (американски стратегически партньори и съюзници) за да свалят шиита Асад.

  Путин - враг номер едно на Тутраканска селищна система !
 10. 10 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 817 Гневно

  "Само 36% (814 млн. долара от общо 2.2 млрд.) от изпратената международна хуманитарната помощ достига до нуждаещите се"
  ======================
  Значи поради корупция парите не достигат до тези, за които са предназначени, обаче като мярка се препоръчва "допълнително финансиране и хуманитарна помощ" и също така "по-добра координация между институциите" Евала на всички толерасти от всичките организации. Явно тези мерки много ще помогнат на убиваните, изнасилвани и заробени малцинства.

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 11. 11 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  САЩ и американските корпорации, жадни за природни ресурси, сътвориха този невиждан досега хаос и докараха Ирак до тотална катастрофа.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 12. 12 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 466 Любопитно

  "Масовото поробване ..."
  По "стандартите" из нашите ширини, това е присъствие...

 13. 13 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  [quote#4:"Ian Smith"]За тази ситуация са виновни Асад и компания - Путин и китайските им другари. [/quote]

  How America made ISIS

  September 2014, by Tom Engelhardt

  http://mondediplo.com/openpage/how-america-made-isis

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 14. 14 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  Боко,ИД,Хамаз и всякакви други сбирщини ще бъдат заличени бързо с помощта на международната общност.Ще остане най големия проблем който човечеството е имало след ВСВ-Русия.Света трябва да мисли как ще реши този проблем.

 15. 15 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1454 Любопитно

  [quote#10:"Magen David"]Значи поради корупция парите не достигат до тези, за които са предназначени, обаче като мярка се препоръчва "допълнително финансиране и хуманитарна помощ"[/quote]

  Е, тези стотици "правозащитници" по цял свят, загрижени за извършваните "военни престъпления и престъпления срещу човечеството, геноцид, масови екзекуции, изнасилвания, изтезания, отнемане на човешкото достойнство, унищожават хилядолетни религиозни храмове и културно наследство" също хора, семейства гледат, пари са нужни, за да живеят добре и все по-усилено да заклеймават споменатите престъпления.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 16. 16 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  [quote#14:"chicago514"]Ще остане най големия проблем който човечеството е имало след ВСВ-Русия.[/quote]

  Идиот, да?
  Русия може да е проблем само за много промити мозъци, като твоя.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 17. 17 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 466 Весело

  До коментар [#4] от "Ian Smith":

  Пак ли ти бе ? Друга работа нямаш ли си ?

 18. 18 Профил на ZeroOne
  ZeroOne
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Тъй като нямат потенциал да създадат каквото и да е, те рушат и убиват. Просто друго не могат. Подобни бесновати елементи разбират само от един език, езика на куршума.

  ZeroOne
 19. 19 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 939 Гневно

  "...Нашите наблюдения водят до извода, че "Ислямска държава" систематично извършва военни престъпления и престъпления срещу човечеството, геноцид, масови екзекуции, изнасилвания, изтезания, отнемане на човешкото достойнство, унищожават хилядолетни религиозни храмове и културно наследство...."- е ми наблюдавайте! И после им кажете да не правят повече така!

 20. 20 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  " "Ислямска държава" няма да спре докато не бъде спряна". По думите й единственият начин за това е всички документирани случаи на престъпления да бъдат отнесени в Международния наказателен съд."

  Сериозно...? Международният съд щял бил да спре тези изроди? Има само един единствен начин те да бъдат спрени и той е повече от ясен!

 21. 21 Профил на ZeroOne
  ZeroOne
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Тия изроди са плод на антихристиянската политика на САЩ и Израел. Така нар. Арабска пролет нямаше никаква друга цел освен да унищожи светските режими в арабските страни и да докара бесните кучета на ИДИЛ да вилнеят като в турците през средните векове. Като резултат в Ирак и Сирия почти не останаха християни. Ясно е, че една малка група от 20-30 х. души ислямисти може да бъде смазана от САЩ и коалиция за една седмица. Въпроса е защо не го правят. Отговора е в първото изречение.

  ZeroOne
 22. 22 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#3] от "Р. Дражев":

  е не се мълчи, всички знаем за тях

  Birds of a feather flock together.
 23. 23 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Държавата на орките... ислямска държава.
  Същите зомбита са като онези.
  Време е да ги пратим в техния си свят!

 24. 24 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#14] от "chicago514":

  Прав си.
  Ислямска държава са терористи, които могат да бъдат пометени за 1 месец при добро желание и организация. Русия на Путин е също терористична държава, но с ядрено оръжие- затова е много по-опасна. Помитането ѝ може да доведе до там да изчезне цялата планета от картата на космоса.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#16] от "Barcelina #Je suis la libertad":

  Тоя направо е изпран и белосан, както и Янко Ковачев

 27. 27 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 817 Неутрално

  [quote#14:"chicago514"]Боко,ИД,Хамаз и всякакви други сбирщини ще бъдат заличени бързо с помощта на международната общност.[/quote]
  Тц, не отдавна ЕС гласува и извади Хамас от списъка на терористичните организации. Сега те не са терористи, и милионите, които получават станаха още по-легални. Сега идва ред да се гласува за ИД, да ли са терористи или не са.

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 28. 28 Профил на Рудолф Сикорски – Exzellenz
  *****
  Любопитно

  [quote#20:"marsena"]Има само един единствен начин те да бъдат спрени и той е повече от ясен!
  [/quote]
  Да им се спре помощта!
  Директната – от СА и Катар!
  Индиректната(?) – от USA!
  Изкупуването на нефта от Турция и препродаването му в Европа!

 29. 29 Профил на Рудолф Сикорски – Exzellenz
  *****
  Любопитно

  [quote#23:"theanalyser"]Държавата на орките... ислямска държава.
  Същите зомбита са като онези.
  Време е да ги пратим в техния си свят! [/quote]
  Тръгвай тогава за Сирия!
  На страната на Асад се бият много християни - какво те спира?

  Аз лично не мога по медицински причини! Иначе имам... известна квалификация и бих се включил!

 30. 30 Профил на Рудолф Сикорски – Exzellenz
  *****
  Любопитно

  [quote#21:"ZeroOne"]Тия изроди са плод на антихристиянската политика на САЩ и Израел.[/quote]
  Май така се получава, като се запитаме "Qui bono?"
  [quote#27:"Magen David"]Тц, не отдавна ЕС гласува и извади Хамас от списъка на терористичните организации.[/quote]
  "Звездичке", не отклонявай въпроса към Хамас, айде моля!
  Стига с тез еврейски финтифлюшки!
  И "вашите момчета" купуват нефт от ИДИЛ и си траят!

 31. 31 Профил на labby
  labby
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#4:"Ian Smith"]За тази ситуация са виновни Асад и компания - Путин и китайските им другари.
  Света допусна четири години Асад да си разиграва коня, да избие дотук четвърт милион души и да прогони милиони. [/quote]

  Не зная кои ти плаща, но ако съм на негово място ще си искам парите обратно. От 3 години повтаряш едно и също, със същите думи (копи-пеист го владееш) разнообрази малко репертоара защото вече се изтърка и съвсем не върви. Вече дори и по СНН и ББС започнаха да признават, че ИД си е американско творение, ама на теб явно не са ти спуснали нова информация. А пък ИД с нетърпение чака попълнение от новите "умерени" , обещани им от Обама, обучени и въоръжени в Саудитска Арабия.

 32. 32 Профил на labby
  labby
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#30:"Рудолф Сикорски – Exzellenz"]Стига с тез еврейски финтифлюшки!
  И "вашите момчета" купуват нефт от ИДИЛ и си траят! [/quote]

  И не само това - те лекуват ранените "борци" от ИДИЛ и ги връщат обратно, а като стане напечено, помагат с малко бомбардировки по воиските на Асад

 33. 33 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 889 Неутрално

  време е вече някои да заличи ИД

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 34. 34 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  "Беше нещо като пазар и около 50 момичета бяха изтъргувани за 5 дни. Сред тях бяха сестрите ми - продадени на палестински и иракски войници. Един от пазачите ми каза, че са били отведени обратно в Мосул, а цената им била около 1000 - 1500 долара за всяка. По-късно аз самата бях продадена на палестинец от Рака".

  Все едно чета възрожденска литература, интересно дали след години хората ще наричат коректно терора на халифата - "ислямско присъствие в леванта"...

 35. 35 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 817 Неутрално

  [quote#30:"Рудолф Сикорски – Exzellenz"]И "вашите момчета" купуват нефт от ИДИЛ и си траят! [/quote]
  Това от последните новини, които си чул на пазара ли е? Ние купуваме нефт от кюрдите. Да имаш нещо против? Понеже ИДИЛ имат!
  П.С.
  И съм толкова звездичка, колкото ти си пеперудка.

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 36. 36 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  Вчера изродите са убили и едно момче - хомосексуалист, хвърляйки от покрива на висока сграда. Просто нямам думи за толкова жестокост.

  http://elcomercio.pe/mundo/terrorismo/estado-islamico-arrojo-homosexual-desde-edificio-noticia-1795336

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 37. 37 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1454 Любопитно

  [quote#32:"labby"]те лекуват ранените "борци" от ИДИЛ и ги връщат обратно, а като стане напечено, помагат с малко бомбардировки по воиските на Асад [/quote]

  Това в www.konspirator.com ли го чете?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 38. 38 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#4] от "Ian Smith":

  в интерес на истината, от половин година американците бомбят активно основните врагове на асад.... и ал нусра и халифата и тн... даже май и те не са убедени, че неговото падане ще доведе до някакво значително подобрение на положението там. Освен разбира се ако геноцид и последващата война в ливан не се смята за положително...

 39. 39 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  До коментар [#38] от "lol":

  Убедени са ! Убедени са , че трябва да воюват и продават оръжия .В нищо друго не са убедени !

 40. 40 Профил на viva13
  viva13
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#21] от "ZeroOne":

  Iraq Government has Proof that the US is Helping ISIS in Iraq!

  ISIS (Daash) has been getting supplies of weapons and food air dropped by unknown aircraft in Iraq and they now have proof the US government is the ones who are supplying ISIS (also know in Iraq as Daash) with everything needed to sustain chaos in Iraq.

  Looks like the subject was brought up in the Iraqi Parliament and the MP who brought forward the allegations said the proof would be made public in a few hours!

 41. 41 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Не съм краен по принцип, но някои групи хора трябва да се изличат от лицето на земята.

  chavo64
 42. 42 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#11] от "socialen":
  Драги, както винаги, така и сега, представяш "опорните си точки" и обираш минусите...САЩ не ламтят за ресурси, щото си имат достатъчно - само как свалиха цената на петрола!...Малките кученца само подлайват...

 43. 43 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  [quote#38:"lol"]в интерес на истината, от половин година американците бомбят активно основните врагове на асад.... [/quote]

  Да. Оказа се обаче не много ефективно. Знам, че ако спретнат истинска операция (сухопътна), ще бъде рев до небесата от всички страни, но като че ли друг начин няма. Ако наистина са загрижени да спрат изродите от ИД, а не са по-загрижени за собствения си имидж. Колкото до Асад, отношението към когото също влияе на решенията - трябва да го признаят за второстепенен проблем в сравнение с ИД. Очевидно е. Просто мащабите на злото са различни.

 44. 44 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4946 Любопитно

  "Ислямска държава" иска да заличи малцинствата в Ирак, твърди доклад"

  Факт, всеки, който следи действията на ИД в Ирак знае това. И именно заради това всички вече иракски малцинства (кюрди, язиди, асирийци-християни, тюркмени и много други) създадоха свои собствени милиции за самозащита, които се бият във войната срещу ИД.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 45. 45 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4946 Любопитно

  [quote#29:"Рудолф Сикорски – Exzellenz"]Тръгвай тогава за Сирия!
  На страната на Асад се бият много християни - какво те спира? [/quote]

  Той ако иска да се бие срещу ИД, но не харесва Асад и неговия режим пак има друг избор. Може да подкрепи сирийските или иракски кюрди, които също всеки ден водят бойни действия срещу изродите главорези. Ето, както тези хора са направили:

  http://rt.com/news/208083-westerners-isis-kurds-syria/

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 46. 46 Профил на WWIII
  WWIII
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#6] от "Ian Smith":

  Измий си мозъчето с Ехо Савекс и си лягай. Но не преди да преглегаш емисията по CNN, за да си наясно с нещата, та да можеш утре пак да ръсиш пропаганда...

 47. 47 Профил на WWIII
  WWIII
  Рейтинг: 466 Неутрално

  А с ИДИЛ така повече не може, аз предлагам мъмрене, даже строго мъмрене! Пак ще е повече от това което правят "световните супер сили" срещу банда неграмотни главорези.
  Както каза мой приятел сириец "до сега да сме ги смазали ако САЩ не ни пречеха на всяка стъпка".

 48. 48 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8580 Неутрално

  "...йезидите (500 хил.), какаите (110-200 хил.) шабаките (200-500 хил.), туркмените (500-600 хил.) и християните (350 хил.). "
  Само тези са около 2 млн.,а в ИДИЛ са около 30 хиляди и правят на луди всички държави около тях.Колко население имат тези държави,имат и въоръжена армия.Кой очакват да ги спасява или да ги прибере.

 49. 49 Профил на WWIII
  WWIII
  Рейтинг: 466 Гневно

  До коментар [#40] от "viva13":

  Документацията и свидетелствата в потвърждение на тези факти са безкрайни! Даже изродите не се срамят да си снимат ученията, облечени в американски бойни униформи и пред палатки на US Army. Тук там се вижда и някой рус "арабин" със сърфистки татуировки и западно американски акцент да им стяга редиците и да им показва от коя страна да държат базуката...

  А ние седим и гледаме как проблемът се разраства, докато НАТО разрешава всичките си проблеми в близкия изток (и Русия) като седи и не прави нищо...

 50. 50 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4946 Любопитно

  [quote#48:"rosiraycheva50._"]Само тези са около 2 млн.,а в ИДИЛ са около 30 хиляди и правят на луди всички държави около тях.Колко население имат тези държави,имат и въоръжена армия.Кой очакват да ги спасява или да ги прибере. [/quote]

  Проблемът никога не е бил в това да се намерят хора в Ирак, които да се бият срещу ИД. Иракските кюрди и шиити са десетки милиони, вече има много иракски сунити, които ги подкрепят, всички малцинства имат вече свои милиции, които се движат заедно с иракската армия и кюрдите от Пешмерга и им помагат. Проблемът е, че голяма част от тези стотици хиляди, даже милиони доброволци нямат почти никакво военно обучение, както и достатъчно оръжие, което да ползват. Иракското правителство никога не е имало искания чужда армия да се намесва във войната. Това което иска е доставка на повече оръжие и военни инструктори... и докато доставката на оръжие може да се уреди бързо, то обучението на доброволци коства повече време. Не, може да вземеш младеж на 25 години и директно да го пратиш на бойно поле. Изродите от ИД ще го направят на решето.... просто трябва време да завърши военно обучение на всички тези доброволци, които, както написах по-рано идват от всякъде. В момента се води това обучение на много иракски военни и доброволци. Но същевременно най-боеспособните части водят и бойни действия, ето започна в началото на този месец кампанията за освобождението на Тикрит. Но, не очаквай тя да приключи скоро. И още нещо не трябва да се забравя.... главорезите от ИД не са лесен враг. Това са добре обучени, въоръжени и надъхани терористи. Те използват партизански техники на война. Техните бастиони са градовете, които окупираха в средата на миналата година. Да водиш война в градски условия сигурно е най-трудния начин на водене изобщо. Ето нагледен пример.... битката за Алепо. Там войната вече се точи повече от три години. Три години в които нито ислямистите от ИД и ал-Нусра могат да надделеят, нито правителствените сили на Асад, нито умерените сирийски бунтовници.....

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 51. 51 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2006 Неутрално

  В редиците на ИД се бият около 50-60 хил. терориста и на мястото на избитите всеки ден прииждат нови попълнения. Май вече ще трябва да приемем като факт че, държавата ИД вече е създадена и укрепва с всеки изминал ден. Може би просто заразата трябва да бъде изолирана с висока ограда от бодлива тел.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4946 Любопитно

  [quote#51:"maria_"] Май вече ще трябва да приемем като факт че, държавата ИД вече е създадена и укрепва с всеки изминал ден.[/quote]

  Това никога няма да стане, нито една европейска, западна, даже арабска държава няма да признае официално съществуването на такава държава ИД.

  [quote#51:"maria_"]Може би просто заразата трябва да бъде изолирана с висока ограда от бодлива тел. [/quote]

  Не Миме, заразата трябва да бъде ликвидирана и унищожена. Така наречената ИД трябва да бъде изрината, да се унищожи всеки боец, който я подкрепя в Ирак, да се освободи всяко село и всеки град, който е окупиран в момента от терористите на ИД. И това зло да престане да съществува в рамките на Ирак. А, след това същото да се повтори и в Сирия. Докато има такова нещо като ИД ще има реална терористична заплаха за целия Близък изток, цяла Европа и целия свят като цяло.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 54. 54 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2006 Неутрално

  [quote#50:"Иво"]Това което иска е доставка на повече оръжие и военни инструктори... [/quote]

  От години обучаваме и въоръжаваме "първо тези а после онези добри", а те просто минават от една групировка в друга.

  На никой ли не му минава през ум, че ислямистите в името на световния джихад, просто целят да вдигнат на оръжие колкото се може повече мюсюлмани без особено значение в коя групировка. След като ги вдигнат на оръжие, после лесно ще ги обединят и насочат ясно накъде !!

 55. 55 Профил на Polixena
  Polixena
  Рейтинг: 0 Любопитно

  [quote#54:"maria_"]На никой ли не му минава през ум, че ислямистите в името на световния джихад, просто целят да вдигнат на оръжие колкото се може повече мюсюлмани без особено значение в коя групировка.[/quote]
  Може и да си права!
  Значи излиза, че единствена алтернатива е разцепването на ИД( както Кюрдистан през 20-те години) и лансирането в Сирия, Ирак, Либия на максимално светски ДИКТАТУРИ, които да държат изкъсо диваците! Дори с цената на жестоки репресии!
  А за Кюрдистан май вече е време да бъде възстановен в етническите си граници. Но не виждам как Турция и Иран ще се съгласят да дадат независимост!

 56. 56 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4946 Любопитно

  [quote#54:"maria_"]От години обучаваме и въоръжаваме "първо тези а после онези добри", а те просто минават от една групировка в друга. [/quote]

  Случая на Ирак това е невъзможно, ще се опитам да ти обясня защо.... изродите от ИД смятат кюрдите, шиитите, язидите, иракските християни за "неверници", които трябва да бъдат избити. Няма как кюрди, язиди, асирийци и шиити да минат на страната на ИД... тези етноси водят война за своето съществуване? Разбираш ли това? ИД иска да включи територията на цял Ирак в рамките на своя "халифат" и ако го направят просто със шиитското и кюрдско население е свършено. Затова тази война е на живот и смърт за тях... за това кюрдите и шиитите никога няма да сложат оръжие и да се присъединят към ИД.

  [quote#54:"maria_"]На никой ли не му минава през ум, че ислямистите в името на световния джихад, просто целят да вдигнат на оръжие колкото се може повече мюсюлмани без особено значение в коя групировка. След като ги вдигнат на оръжие, после лесно ще ги обединят и насочат ясно накъде !! [/quote]

  Първата цел на терористите от ИД е да превземат целите територии на Сирия и Ирак. Това ще бъде базата на техния бъдещ "световен халифат". След това вече могат да се насочат към Европа. Разбира се, боклуците от ИД НИКОГА няма да успеят да постигнат това.... абсолютно невъзможно е да превземат цял Ирак и Сирия. Нямат този потенциал, а и враговете им в Сирия и Ирак не са толкова слаби за да бъдат победени. Международната общност няма съмнения кой да подкрепи в битката между иракската армия, кюрдите от Пешмерга и всички останали милиции, които ги подкрепят и терористите главорези от ИД. И САЩ, и ЕС, и Русия и Иран, и Китай.... и ООН, ако щеш.... всички те подкрепят Ирак и иракското правителство, армия и всички местни милиции, които са заедно с тях. Това е.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 57. 57 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2006 Неутрално

  [quote#55:"mwg53392499"]лансирането в Сирия, Ирак, Либия на максимално светски ДИКТАТУРИ, които да държат изкъсо диваците![/quote]

  Нямам предвид ние да слагаме диктатори, ...а и не мисля че те са диваци, просто са различни. Мисля обаче че, е много наивно да въоръжаваме и обучаваме нови и нови бойци. Мисля че, така просто наливаме масло в делото на ислямистите.

  Ислямистите искат да откъснат от нормалния им живот мюсюлманите, за да могат да ги поведат на джихад ! Засега просто разбутват камъчетата на доминото.

 58. 58 Профил на Polixena
  Polixena
  Рейтинг: 0 Любопитно

  [quote#56:"Иво"]Международната общност няма съмнения кой да подкрепи в битката между иракската армия, кюрдите от Пешмерга и всички останали милиции, които ги подкрепят и терористите главорези от ИД.[/quote]
  Всеки случай, за UE е от полза възстановяването на Кюрдистан в етнико-историческите му граници!
  Това би бил страшно мощен щит срещу попълзновения на арабски фундаменталисти към Европа!
  Но пак казвам - не виждам как Иран и Турция ще кандисат да им се отцепят толкова територии!?!

 59. 59 Профил на labby
  labby
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#37:"Barcelina #Je suis la libertad"]Това в www.konspirator.com ли го чете? [/quote]

  Докладите на ООН достатъчно добри ли са за теб, или щом не е от СНН не го признаваш?
  http://www.ibtimes.co.in/un-report-israel-regular-contact-syrian-rebels-including-isis-616404

 60. 60 Профил на Polixena
  Polixena
  Рейтинг: 0 Разстроено

  [quote#57:"maria_"]а и не мисля че те са диваци, просто са различни. [/quote]
  Поддръжниците на ИД и разни либийски камилари имах пред вид!

 61. 61 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2006 Неутрално

  [quote#56:"Иво"]Няма как кюрди, язиди, асирийци и шиити да минат на страната на ИД... тези етноси водят война за своето съществуване? Разбираш ли това? [/quote]

  С това съм напълно съгласна. Просто държави Ирак и Сирия вече практически не съществуват. На тяхна територия ще се създадът множество нови дъжави. Въпросът е дали ИД може да бъде унищожена или просто и тя ще е една от новообразувалите се държави. Аз вече загубих надежда че, може да бъде унищожена ИД, а че трябва, трябва.

 62. 62 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2006 Неутрално

  До коментар [#58] от "mwg53392499":

  Създаването на кюрдска държава вече е неизбежно. Преди всичко заради сигурността на самите кюрди. Кюрдите претендират за огромни територии, но на каква част от тях наистина имат право и ще получат е отделен въпрос. Аз лично имам впечатление че една част от кюрдите живеещи в Турция и Иран ще поискат да се присъединят към евентуална кюрдска държава, но не всички. В Турция като брой най-много кюрди живеят в големите градове, Истанбул, Анталия,... Те не биха тръгнали.

 63. 63 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4946 Неутрално

  До коментар [#61] от "maria_":

  Аз пък не съм изгубил надежда, че ИД ще бъде победена. Нещо повече... нямам никакво съмнение, че тези изроди главорези от ИД бъдат унищожени и, че териториите, които владеят в Ирак в момента ще бъдат освободени. Въпрос на време е това тяхно унищожаване да се случи... може да отнеме дълго време, дори 2-3 години, но ще се случи.

  А, за кюрдска държава... възможно е да се създаде, аз лично нямам против, въпросът е, че за да стане това поне Турция и Ирак да даде съгласието си за това. А, ми се струва, че те нямат голямо желание да дадат това свое разрешение поне на този момент.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 64. 64 Профил на Polixena
  Polixena
  Рейтинг: 0 Любопитно

  [quote#62:"maria_"]Създаването на кюрдска държава вече е неизбежно. Преди всичко заради сигурността на самите кюрди.[/quote]И за тяхната сигурност, и за стабилизиране на региона
  [quote#62:"maria_"]Кюрдите претендират за огромни територии, но на каква част от тях наистина имат право и ще получат е отделен въпрос.[/quote]Ами наистина там живеят!
  Това, че турците трудно ги признават за етнос не променя нищо.
  А да им се признае само част от територията е половинчата работа. Виж проблемите в уж цивилизована Северна Ирландия и Ейре! А кюрдите са бая по-диви и първични от ирландците!
  [quote#62:"maria_"]Аз лично имам впечатление че една част от кюрдите живеещи в Турция и Иран ще поискат да се присъединят към евентуална кюрдска държава, но не всички. В Турция като брой най-много кюрди живеят в големите градове, Истанбул, Анталия,[/quote]Моето мнение е, че трябва да им се върне ВСИЧКО в етнико-исторически граници, а те да се оправят както знаят! Иначе винаги ще има "хър-мър"! Затова дадох пример с ирландците, също така показателни са и еврейските претенции за Ерец Израел и създаване на кибуци/колхози/ на окупираните територии!
  А който иска да живее в Константинопол, Анталия... Техеран - ами да се пише турски/ирански гражданин и да няма право на двойно гражданство и два паспорта!
  Ама същото да важи и за евреите в Израел и по света!

 65. 65 Профил на Polixena
  Polixena
  Рейтинг: 0 Любопитно

  [quote#63:"Иво"]въпросът е, че за да стане това поне Турция и Ирак да даде съгласието си за това.[/quote]
  И И Р А Н!!!
  Набери в Гугъл и виж на картата – Ирански Кюрдистан е по-голям от Иракски К.! 160 000 km²!!!
  Представяш ли си какво напрежение ще се създаде, ако не е включен в евентуален независим Кюрдистан?
  Проблемът е, че навсякъде из Кюрдистан(исторически) живеят също и други етноси: турци, перси, араби...

 66. 66 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4946 Неутрално

  До коментар [#58] от "mwg53392499":

  Съгласен съм с теб и твоето мнение.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 67. 67 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4946 Неутрално

  До коментар [#65] от "mwg53392499":

  Да, разбира се и Иран също. И Сирия... там живеят много кюрди, особено в Североизточната част на страната.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 68. 68 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  Докладът дава 38 ключови препоръки за облекчаване на хуманитарната криза в Ирак и предотвратяване на бъдещи издевателства над основни човешки права
  Една мярка е необходима и достатъчна-избиване на изродите от "Ислямска държава" до крак

 69. 69 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Вече повече от 10 години се изтребват християните в Ирак, а от четири в Сирия. От десет години се разрушава културното наследство на Ирак, а от четири в Сирия. Жертвите вече в Сирия и Ирак наближават 2 млн. Защо започва да се говори едва сега?
  Лицемерие или нещо се променя? Води се някаква си статистика е и? Нито паметниците на културата които човечеството е успяло да съхрани хиляди години, нито мъртвите ще се върнат. Изпращат се помпщи, които разбира се вголямата си част се усвояват от джихадистите. Случайно или не? Продават се живи хора жени, деца. Ислямистки педофили употребяват дечица от бебешка възраст, момиченца или момченца. Това не е от вчера или от днес, защо чак сега?

 70. 70 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1349 Неутрално

  До коментар [#4] от "Ian Smith":
  До коментар [#14] от "chicago514":

  Понякога си мисля, че е добре да има статии като тази. Коментариите ме връщат в младостта ми. Не е лошо. Но пък от тях лъха тогавашното работническо дело със статийте си - американските усилия да заробят света, да окрадат природните му богатства, корпорацийте им са поробители, слава на сирийската партия, слава на Хафез Асад, кат Русия втора няма, тя е въздуха и слънцето, права е като греши дори, вечна дружба...
  ИДИЛ е рожба на Асад. Май всички забравиха как започна проблема. С един бунт в един град. И вместо Асад да иде там и да ги пита какво точно искате и да им каже - имате 50%, добре 75%, само си седнете на трите букви, започна да убива. Русия има силно влияние там, можеше вместо Асад да прати един читав генерал, или просто да го смени с него. Или след време ще се окаже, че вече е имало договорка Русия-Иран Асад да не се пипа.
  Интересно ми беше, като как ИДИЛ е привлекатен за някого? Верно, дава относително спокойствие и ред сред разрухата наоколо. Но установих, че това важи само за отчаяни хора, местни или пришълци от цял свят. Вярно, трябва да си доста отчаян от живота си досега, за да се впишеш в радикалната им структура, на рязане на глави, бой и незачитане на човешкото достоинство. И с мечтата си да умреш като мъченик. Най-лошото е, че примера и съществуването вообще на халифат като ИДИЛ ще е проблем в бъдеще. Не се съмнявам че ще бъде унищожен, но ще си остане мечта за всеки отчаян.

 71. 71 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#70] от "charlesdegaulle":

  Горкичките идилци. Отчаяни и огорчени убиват, дерат и унищожават, толкова обидени че прдават жени, изнасилват невръстни деца ядат човешка плът. Събарят всичко по пътя си. В Сирия Асад ги обиди, а в Ирак, в Либия, Йемен, Нигерия пак ли Асад е виновен. Потресаващи изводи правиш.

 72. 72 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1662 Неутрално

  Все пак някой ги спонсорира...

  Предразсъдъците са за ограничените.
 73. 73 Профил на petergriffin
  petergriffin
  Рейтинг: 524 Неутрално

  САЩ, спите ли мамицата ви нещастна???

  А еврюхите, нали много обичате да тепате мюслита.

  КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ чАКАТЕ???

  Ръшки, вас няма да ви питам, знам, че сте съюзници със всеки, който мрази запада, дори и да мрази и вас....

  The things you own end up owning you
 74. 74 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 638 Гневно

  Кой разпали войните в ислямския свят?

  [quote#63:"Иво"]Аз пък не съм изгубил надежда, че ИД ще бъде победена.[/quote]

  И аз, но да не забравяме, че допреди няколко месеца Западът им даваше оръжие и пари за войната срещу Асад, т.е. имат още доста.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 76. 76 Профил на Лили
  Лили
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Аре намествайте им чаршафите на тея дебили че много стана!

  Лили
 77. 77 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 2015 Неутрално

  Малко остана още. Няма и две години. Републиканците печелят изборите и жална им майка на ислямистите. Една широка американо-арабска коалиция ще им разкаже играта на тези пещерняци.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 78. 78 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4946 Любопитно

  [quote#72:"Нефертити"]Все пак някой ги спонсорира...[/quote]

  Има и такива богати араби, които ги спонсорират, но истината е, че те самите също се само издържат с контрабанда на петрол, с продажба на антики, с рекет и отвличания, със събиране на данъци от хората живеещи под техен контрол....

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 79. 79 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4946 Любопитно

  До коментар [#74] от "cup_of_tea":

  Да, и за съжаление САЩ в комбина с СА, Турция и Катар пак ще обучават и организират сирийски опозиционери уж да се бият срещу ИД, но те като нищо ще тръгнат отново срещу Асад, а не срещу терористите.....

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 80. 80 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4149 Неутрално

  [quote#77:"Lou"]Една широка американо-арабска коалиция ще им разкаже играта на тези пещерняци. [/quote]
  Защо пак трябва да се разчита на американците? За да се насочва омразата към тях ли?
  Какво правят арабелите, Иран, Турция? Те нямат ли армии?

 81. 81 Профил на jtbg
  jtbg
  Рейтинг: 409 Неутрално

  А защо цивилизованата част от света не събере и прати една малка армия, която да избие всичките? Би било едно добро начало. Тези средновековни психопати са неспасяеми..

 82. 82 Профил на bormashina
  bormashina
  Рейтинг: 182 Неутрално

  Искат и ще успеят. Не само в Ирак но и в Сирия, Либия, и навсекъде където американците извършиха (или опитват) преврати и отслабиха държавите. Слава Богу в Египет удариха на камък. И Иран се държи.

 83. 83 Профил на petergriffin
  petergriffin
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#82] от "bormashina":

  И Йордания.Йорданския крал е супер пич, мачка дебилите от ИД като кучета.И това е малка Йордания, можеш ли да си представиш.

  Мисля, че е въпрос на време американците да го "демократизират".

  Тия говеда имам чувство, че вместо да трепят мюслитата създават още по върли.

  Американската външна политика през последните години е меко казано олигофренска.

  The things you own end up owning you
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 85. 85 Профил на Рудолф Сикорски – Exzellenz
  *****
  Весело

  [quote#84:"Рудолф Сикорски – Exzellenz"]въпреки,ъме [/quote]
  въпреки, че

 86. 86 Профил на Рудолф Сикорски – Exzellenz
  *****
  Любопитно

  [quote#83:"petergriffin"]И Йордания.Йорданския крал е супер пич, мачка дебилите от ИД като кучета.И това е малка Йордания, можеш ли да си представиш.

  Мисля, че е въпрос на време американците да го "демократизират". [/quote]
  Доколкото Йордания е в отлични отношения с Израел, Абдула II бин ал-Хусейн може и да "прескочи трапа" на демократизацията!
  Просто "приятелството" с тази страна е ЖИЗНЕНО ВАЖНО за Израел и Тел Авив прави всичко възможно в Йордания да има режим, озаптяващ донейде фундаменталистите!
  А във Вашингтон, поне частично, но се съобразяват с еврейското мнение!

 87. 87 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4946 Весело

  Добра новина идваща от Ирак, иракската армия подкрепена от местни милиции е освободила отново град Ал-Багдади от изродите терористи от ИД:

  http://www.aljazeera.com/news/2015/03/iraqi-forces-retake-al-baghdadi-isil-150307050409010.html

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 88. 88 Профил на bkbelchev
  bkbelchev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#4] от "Ian Smith":

  Да не забравяме и Ердоган

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 90. 90 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1441 Гневно

  ТАЗИ ГНУСНА ПАСМИНА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗКЛАНА ДО КРАК!!! В ПОРЕДЕН ПРИСТЪП НА ПРИСЪЩАТА СИ, БЕЗПРОСВЕТНА ПРОСТАЩИНА, ТЕ ПОСЯГАТ И НА СВЕТОВНОТО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО! БОЯ СЕ, ЧЕ САМО КЛАНЕ МУ Е МАЙКАТА!!!

  Свобода за Надежда Савченко!
 91. 91 Профил на marij57
  marij57
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Мюсюлманите по българските земи дето се определят за турци не са ли сунити т.е. като тия от територията завладяна от Ислямска държава... Имамите им развяват знамето на тази фашистка организация.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK