Путин смени руския министър на земeделието

Новият земеделски министър на среща с президента

© Reuters

Новият земеделски министър на среща с президентаВладимир Путин назначи губернатора на Краснодарски регион Александър Ткачов за министър на земеделието, съобщава агенция "Ройтерс". Изтъкнатата от Кремъл цел е нуждата от засилването на сектора.


Ткачов оглавява региона, известен с производството си на зърнени култури от 2000 г. насам. Той поема поста от Николай Фьодоров, а според "Ройтерс" желанието на Путин е да увеличи вътрешното производство на хранителни продукти след забраната на внос от Запад в отговор на санкциите, наложени на Москва от ЕС и САЩ заради намесата на страната в кризата в Украйна.


"Трябва да напълним пазара си със собствените си продукти, с продуктите на нашите производители, и искаме бързо да намалим натиска върху пазара ни на храни, да намалим цените и т.н.", каза Путин на Ткачов на среща, на която беше обявено назначението му. Новият министър от своя страна обеща да направи всичко по силите си, за да увеличи производството и да замести продуктите, които се внасяха доскоро.
След три месеца Путин трябва да вземе решение дали да продължи, или да прекрати забраната на внос на продукти от Запада, чийто обем преди налагането на ембаргото достигаше 9 милиарда долара. Забраната за внос ще продължи до началото на август.


В момента Русия е един от най-големите износители на жито за Северна Африка и Близкия изток. Краснодарски регион произвежда по 12 милиона тона жито на година, повече от 10% от цялото производство на страната.


"В земеделското министерство не е имало истински силен политик", коментира трейдър от сферата. "Ткачов ще е в състояние да доведе проблемите на фермерите до знанието на правителството", добавя той.


Предишният земеделски министър Фьодоров е бил назначен като съветник на Путин, обявяват от Кремъл. Той оглави министерството на земеделието през 2012 г., но повечето важни решения се вземаха в Кремъл или от правителството, където вицепремиерът Аркадий Дворкович отговаряше за земеделието.


"Комерсант" цитира източник, според който Путин не е бил доволен от работата на Фьодоров. "Ведомости" от своя страна посочва, че вече бившият министър сам е искал да напусне поста. 

Коментари (44)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Само титан на биологията като Мичурин може да оправи положението с изхранването на нацията с колхози .

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 2. 2 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2008 Неутрално

  Чета и не вярвам на очите си, в Русия все още дали ще има или не земеделски продукти, зависи от земеделския министър.
  А аз наивника си мислех, че земеделските продукти ги правят хората на село, а в Русия ги правят в министерството.

 3. 3 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3129 Весело

  Искате , ама ще можете ли ?

  Щото с колхози не става , и с ваште "Дон"-ове и "Беларус"-и също !

 4. 4 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  Доста ветровит пост на фона на санкциите,дупе да му е яко...

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 5. 5 Профил на Дръж се Землю шваба те мачка!
  Дръж се Землю шваба те мачка!
  Рейтинг: 355 Любопитно

  Путин смени руския министър на земделието
  ----------------------------------------------

  Ма Русия и такова министерство ли има?

  Той поема поста от Никоалй Фьодоров, а според "Ройтерс" желанието на Путин е да увеличи вътрешното производство на хранителни продукти ....
  ---------------------------------------------

  А името не е ли Николай?

  Демократите не признават двойните стандарти! https://www.youtube.com/watch?v=I7X3mmYcjxo
 6. 6 Профил на yfo11395141
  yfo11395141
  Рейтинг: 171 Весело

  Сигурно заради падналата днеска руска ракета,дет самите рушняци не знаят чия е.
  От МАРС Е,да ви открехна.......
  Смешна работа...
  Паднала и унищожила житни култура.Та за това е.

 7. 7 Профил на Боб Яхния
  Боб Яхния
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Исус, казват, нахранил сума ти народ с 5 хляба и 2 риби... Путьомкин, види се, ще "нахрани" още повече народ с 1 "риба", дето, казват, си я местил.

  "...от сутрин до вечер шкембенце яж,/ за всичко дава кураж..." (братя Кулинови)
 8. 8 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Може и да засили земеделието, ама за това са нужни десетилетия. Т.е. Путин очаква западните наказания да траят десетилетия. Дали ще я има Русия след десетилетия, или след като загуби Студената Война 2.0, ще се разпадне подобно на СССР?

 9. 9 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 652 Любопитно

  Ще напълнят пазара, ама друг път.
  Плодородният чернозем от Краснодар е изнесен по дачите в Подмосковието, всичко е изтърбушено и откарано с камиони.
  Китайците са завзели огромни площи, в които блъскат отрови и в които краставиците растат за денонощие от цвят до размер на продажба.
  Лакомията сега показва безпомощността за възстановяване.

 10. 10 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4360 Неутрално

  Предстои смяната на посланника в Украйна, Зурабов. Имал 23 годишна местна любовница и бил некадърен. как това не се разбра когато го назначаваха, след като го свалиха от здравеопазването? Пуста соц. традиция за ротация на некадърниците от висшата администрация.

 11. 11 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  Няма достатъчно гречка май, затуй се сменя министъра.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 12. 12 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4825 Неутрално

  Е, сега вече ще има гречка.

  Gunter glieben glauchen globen
 13. 13 Профил на Дръж се Землю шваба те мачка!
  Дръж се Землю шваба те мачка!
  Рейтинг: 355 Весело

  [quote#8:"bawarec"]Може и да засили земеделието, ама за това са нужни десетилетия. [/quote]

  Иска частна инициатива, а държавата да побутне тук-там с данъчни облекчения! Затова Путин сменя министъра, малко свежа кръв в управлението!

  Преди СССР внасяше огромни количества зърнени храни, сега Русия е основен световен износител на пшеница!

  Демократите не признават двойните стандарти! https://www.youtube.com/watch?v=I7X3mmYcjxo
 14. 14 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4360 Неутрално

  До коментар [#5] от "такованка $-джия":

  Имаше интересен момент по време на интервюто на Путин с американец-фермер в Русия който се оплакваше от проблемите с продажбата на надоеното мляко. Оказа се че американецът надоява два пъти повече от руските фермери, но децата му (имал 4) не искат да останат на село. Много работа предстои на руснаците в тази насока - изграждането на инфраструктура, селекция на семена и животни, ветеринарна поддръжка, финансиране на фермерите с кредити от банки, техника и какво ли още не за да излязат на що-годе нормално ниво. Чудя кой ще я върши тази работа ако все още се опитват да решат въпросите с централна администрация, а по места злоупотребите растат лавинообразно?

 15. 15 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2527 Неутрално

  Путин е трябвало да направи министър Штефан Дюрр, който наистина разбира от селско стопанство в Русия.


  История компании в картинках
  Предыстория
  1989 год
  Студент Байройтского университета (ФРГ) Штефан Дюрр - первый практикант из Западной Германии, который приезжает в Советский Союз для прохождения стажировки в сельхозпредприятиях Курской и Московской областей.

  1991 год
  Штефан Дюрр становится одним из создателей и первым президентом международной организации по обмену студентами из России и Германии «Аполло».
  Штефан Дюрр начинает организовывать в России деятельность в сфере производства, сертификации и продажи экологической продукции.

  1993 год
  По поручению Министерства продовольствия, сельского хозяйства и защиты прав потребителей ФРГ начинается консультирование германскими специалистами Государственной Думы РФ и Совета Федерации по вопросам законодательства в аграрном секторе. Координация этой работы возложена на Штефана Дюрра.

  Начало
  1994 год
  Создание российско-германской компании «ЭкоНива». Основные направления деятельности: экологическое земледелие, российско-германское сотрудничество в области аграрной политики.
  Консультирование сельхозпредприятий по вопросам экологического агропроизводства в Калужской, Орловской, Брянской, Курской областях.
  Содействие в разработке основополагающих законов в российском аграрном секторе.

  1995 год
  «ЭкоНива» впервые принимает участие во Всемирной выставке-ярмарке экологического агробизнеса BioFach, проводимой в Нюренберге под эгидой IFOAM (International Federation of Organic Agriculture Movements).
  Производство, сертификация и экспорт экологической гречихи, выращенной в Курской области, в страны Западной Европы. Это был первый экспорт экологической продукции из России в Западную Европу.

  1996 год
  Компания начинает заниматься импортом сельскохозяйственной техники (бывшей в употреблении).

  1997 год
  Запуск завода по производству экологической крупы в Калужской области.
  Начало реализации совместного германо-российский проекта «Оказание содействия семеноводству РФ». Проведен семинар по подготовке окончательной редакции закона «О семеноводстве». В декабре Закон подписан президентом.

  1998 год
  Появляются новые направления деятельности: поставка сельскохозяйственной техники ведущих мировых производителей и семян европейской селекции.
  «ЭкоНива» принимает участие в издании российско-германского журнала аграрной направленности «Новое сельское хозяйство».
  Издание брошюры «Политика семеноводства в Российской федерации», сыгравшей важную роль в становлении рынка сортов и семян в России.

  1999-2000 годы

  Динамичный рост «ЭкоНивы» благодаря активному развитию российского сельского хозяйства, связанного с внедрением новых технологий в агропроизводство.

  2001 год
  Начало первого сельскохозяйственного проекта в Конышевском районе Курской области.

  2002 год
  Появление сельхозпредприятий «ЭкоНивы» в Курской, Воронежской и Оренбургской областях.
  Освоение новых направлений в работе: собственное агропроизводство, семеноводство, животноводство.
  «ЭкоНива» впервые принимает участие в крупнейшей российской агропромышленной выставке «Золотая осень».

  2003-2004 годы
  Реорганизация и объединение «ЭкоНивы».
  «ЭкоНива» принимает участие в первом Российском Дне поля, состоявшимся в Курской области.

  2005 год
  Штефан Дюрр награжден серебряной медалью «За вклад в развитие агропромышленного комплекса России». Это второй случай, когда высшая награда российского АПК достается гражданину другого государства.

  2006 год
  «ЭкоНива» включается в реализацию нацпроекта «Развитие АПК». Начинается строительство и реконструкция животноводческих комплексов и ферм в Воронежской, Курской, Калужской и Новосибирской областях.
  Компания начинает выпуск собственной газеты «ЭкоНива-Вести» на русском и английском языках.

  2007 год
  Штефан Дюрр становится лауреатом национальной премии имени Петра Столыпина «Аграрная элита России» в номинации «Развитие сельскохозяйственного производства и создание новых рабочих мест».
  За счет присоединения пяти бывших колхозов значительно расширяются посевные площади в Воронежской области.
  «ЭкоНива» проводит первый Чемпионат по мини-футболу среди любительских команд ведущих агропредприятий России.
  Открытие первого животноводческого комплекса на 1200 голов в Воронежской области.

  2008 год
  Запуск мини-элеваторов TWISTER в агропредприятиях «ЭкоНивы» в Воронежской и Курской областях.
  «ЭкоНиваАгро» получила статус племенного репродуктора по разведению КРС симментальской породы.
  «ЭкоНива» проводит второй Чемпионат по мини-футболу среди любительских команд ведущих агропредприятий России.

  2009 год
  Открытие животноводческих комплексов в Новосибирской и Курской областях.
  Штефан Дюрр награжден крестом ордена «За заслуги перед Федеративной Республикой Германии» за укрепление российско-германских отношений.
  Строительство детского сада на территории предприятия в Воронежской области.

  2010 год
  Три хозяйства «ЭкоНивы» получили статус племенных репродукторов по разведению КРС симментальской и красно-пестрой пород.
  Значительное расширение сельхозпроизводства в Калужской области.
  Начинает развиваться мясное животноводство.
  Открытие семенного завода в Воронежской области.
  Строительство нового животноводческого комплекса в Воронежской области.

  2011 год
  Разделение компании «ЭкоНива» на два самостоятельных холдинга «ЭкоНива-Техника» и «ЭкоНива-АПК».
  Открытие двух животноводческих комплексов в Воронежской области.
  «ЭкоНива» начинает новый проект по производству семенного картофеля в Курской области.
  Открытие первой очереди животноводческого комплекса на 2500 голов в с. Борково Новосибирской области.
  Запуск в работу семенного завода в Курской области.
  Открытие первой очереди комплекса для хранения и переработки фуражного зерна, мощностью 36 000 тонн в Новосибисркой области.

  2012 год
  Открытие современного картофелехранилища в Курской области.
  Успешное размещение облигационных займов на Штутгардской фондовой бирже.
  Начало экологического проекта по разведению мясного скота в Калужской области.
  Начато строительство завода по переработке молока в Новосибирской области.
  Создание бренда по выпуску молочных продуктов «Академия молочных наук».
  Активное строительство храма Рождества Пресвятой Богородицы в с. Щучье Воронежской области.
  Начало стоительства домов для сотрудников «ЭкоНивыАгро» на ул. им. В. Докучаева.

  2013 год
  Открытие животноводческого комплекса на 2200 голов в «ЭкоНивеАгро» с. Петровское, Лискинский р-н, Воронежская область.
  Открытие завода по переработке молока в Новосибирской области. Выпуск молока, кефира, сметаны, творога под брендом «Академия Молочных Наук».
  Открытие животноводческого комплекса на 2200 голов в «ЭкоНивеАгро», Каменский р-н, Воронежская область.
  Начало строительства элеватора на 30 тыс. тонн на станции Дымка в «Северной Ниве», Оренбургская область.
  Визит премьер-министра РФ, Дмитрия Медведева, в «ЭкоНивуАгро», Воронежская область.
  Открытие нового семенного завода по подработке трав (2 т/ч) в «Защитном», Курская область.
  «ЭкоНива» впервые участвует в автопробеге «Дорогу молоку». Преодолено более 1500 км от Москвы до Чувашии в поддержку российских «молочников».
  В Калужской области начал свою работу первый животноводческий комплекс с роботизированным доением от компании GEA Farm Technologies, который при выходе на полную мощность станет самым крупным в России.
  Президент группы компаний «ЭкоНива» стал гражданином России. Президент РФ Владимир Путин подписал указ о присвоении гражданства Штефану Дюрру за особые заслуги перед Россией.
  Хозяйство «Защитное» получило статус племзавода.

  2014 год
  Награждение Штефана Дюрра медалью III степени «За особые заслуги перед Калужской областью».
  Подписание инвестиционного соглашения между правительством Оренбургской области и «ЭкоНивой» по развитию сотрудничества.
  Введена в эксплуатацию первая очередь самого крупный животноводческого комплекса «ЭкоНиваАгро» на 2800 голов в с. В. Икорец (Бобровский р-н, Воронежская обл.).
  Участвует в Международной выставке «Молочная и Мясная индустрия – 2014». За весомый вклад в развитии АПК России «ЭкоНива» была отмечена специальным дипломом «Элита молочная бизнеса».
  «ЭкоНиваАгро» встречает участников Автопробега «Дорогу молоку».
  Штефан Дюрр стал Лидером года.
  Компании «ЭкоНива» исполняется 20 лет.

  2015 год
  Штефан Дюрр стал единственным бизнесменом, вошедшим в десятку самых влиятельных людей в Воронежской области, по данным бизнес-агентства «Абирег».
  В «ЭкоНивеАгро» (с. Высокое, Лискинский р-н) начал работу новый элеватор мощностью 50 000 тонн.
  «ЭкоНиваАгро» впервые приняла участие в «Лыжне России».
  Ольга Пасюкова, агроном-семеновод «ЭкоНивыАгро» стала лауреатом Книги Почета Лискинского района (Воронежская обл.) в номинации «Маяки Сельской Нивы».
  Запуск первого в сибирском регионе доильного зала «карусель» на 72 места от GEA Farm Technologies на животноводческом комплексе «Сибиркой Нивы» на 2500 голов в с. Борково (Новосибирская обл., Маслянинский р-н).

 16. 16 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  Петилетката за три години.

 17. 17 Профил на САНДОКАН
  САНДОКАН
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Не ги знам как ще постигнат тази задача.
  Момента е деликатен. Не, че е невъзможно.
  Напротив - възможно е. Като си затвориш собствения пазар за конкуренцията отвънка, само въпрос на време е твоите производители да заемат нишите. Но за това се иска малко повече време.
  Само за първата година май говореха за нарастване на обемите с над 30 %.
  Деликатния проблем е, че ако Европа отмени санкциите срещу Русия през лятото - то на руснаците ще им е малко трудно да обяснят оставането на техните.
  А като се има предвид какъв напън е сега за развитието на сектора. Колко пари се изливат в него, колко кредити държавата раздаде за земеделие през Сбербанк и още няколко включени в целевите програми - не знам как ще стане. този народ дето го подлъгаха да инвестира и вдига обемите, разчита, че държавата ще го запази от външна конкуренция поне за няколко години напред, докато укрепне и се настани трайно на собствения си пазар. И ако изведнъж само след 1 година тази защита отпадне - Путин жив ще го одерат.....

  Е, ако се наложи да отменят забраната за вноса винаги могат да компенсират с някакви нетарифни врътки - санитарни изискваниия, сертификати и пр....ама няма да е същото.....

  Освен за ядене, главата може да се използва и за мислене.
 18. 18 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Путин е трябвало да подхване земеделието преди 15 години, за да бере някакви плодове сега. Съвременното земеделие е една изключително сложна структура в която фермерът е най-незначителната фигура. За да оправи земеделието, т.е. да го превърне в съвременно модерно земеделие, Путин трябва да пренасочи всичките средства за армия и въоръжение и то за няколко петилетки. Това е руската алтернатива- или армия, или земеделие!

 19. 19 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Ма чакайте бе, министрите нали се сменят от министър председателя, а не от президента?
  Мурзилки, я обяснете що е тва? Демокрация, тип Сталин?

  "Я з москалями не балакаю!"
 20. 20 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3135 Весело

  Всеки буркан компот - юмрук в лицето на империализма!

 21. 21 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4360 Неутрално

  До коментар [#17] от "САНДОКАН":

  Защо мислите САЩ субсидира до 42% от селскостопанското си производство? Това е стратегически ресурс.

 22. 22 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7993 Неутрално

  Направо да минават на ГМО-та.

 23. 23 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3143 Весело

  [quote#13:"такованка $-джия"]Иска частна инициатива,[/quote]

  Дрън-дрън, след връщането на химна на СССР и на информационната агенция ТАСС следва връщането и на колхозите. Аре на Колхоза:

  Кузма Кузмич, хароший пич,
  продал каровю, купил мАсквич,
  .................................

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 24. 24 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1452 Неутрално

  Ми ще го сменя я, изпикаха от глад мужиците

  The best way to predict the future is to invent it.
 25. 25 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1452 Неутрално

  Валодя, сейчас с един ДЕКРЕТ нареди да има руско земеделие и работата ще се оправи Най голям млеконадой на крава, най-големи прасета в света и т.н.

  The best way to predict the future is to invent it.
 26. 26 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1452 Неутрално

  [quote#18:"gozambo"]Това е руската алтернатива- или армия, или земеделие![/quote]

  Затова като няма земеделие, се взима от Украйна! Елементарно!

  The best way to predict the future is to invent it.
 27. 27 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1452 Неутрално

  [quote#17:"САНДОКАН"]Като си затвориш собствения пазар за конкуренцията отвънка, само въпрос на време е твоите производители да заемат нишите[/quote]

  Това е комунистическа идиотщина. Това нещо ще доведе единствено до дефицит и спекула.

  The best way to predict the future is to invent it.
 28. 28 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4229 Весело

  Ха-хааааааа......
  "Трябва да напълним пазара с продукти....."
  "Решени сме да го направим...."
  До болка познатото от КОМУНИЗМА шаманство.
  ИЗСИПВАНЕ НА ЗАКЛИНАНИЯ
  и сляпата вяра,че ЗАКЛИНАНИЯТА НОСЯТ ИЗОБИЛИЕТО
  ха-хааааааааа.....
  Какво още трябва да стане,за да видят и слепите,че
  РУСИЯ СЕ СЕВЕРОКОРЕИЗИРА
  По-скоро СЕВЕРО КОРОЗИРА
  И в СЕВЕРНА КОРЕЯ,както в ОВПУТЕНА РУСИЯ
  Царят-Слънце дава указание след указание
  и резултатът е ИЗОБИЛИЕ ОТ...... ПРАЗНИ ДУМИ.....
  Ха-хааааааа....

 29. 29 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4229 Неутрално

  [quote#17:"САНДОКАН"]Като си затвориш собствения пазар за конкуренцията отвънка, само въпрос на време е твоите производители да заемат нишите. [/quote]
  Точно тука е заровено кучето.
  И когато твоите производители заемат нишите
  вече в качеството си на МОНОПОЛИСТИ
  С ГАРАНТИРАН ОТ ДЪРЖАВАТА МОНОПОЛ
  населението ще се "наслади"
  Първо,
  на ДЕФИЦИТ и
  Второ,
  на НИСКОКАЧЕСТВЕНО,но за сметка на това ОСКЪДНО
  производство.
  До болка познатата картина от КОМУНИЗМА.
  Този,който фалира 1989-90г.

 30. 30 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4229 Весело

  [quote#12:"Blood Red Skies"]Е, сега вече ще има гречка. [/quote]
  Директен внос от ГРЕЦИЯ....
  СИРИЗОпозитивная ГРЕЧЕСКАЯ ГРЕЧКА
  Ще я плащат на Грецията с обещания за Турски Поток
  Га-гаааааааа......

 31. 31 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  [quote#21:"daskal1"]Защо мислите САЩ субсидира до 42% от селскостопанското си производство? Това е стратегически ресурс. [/quote]

  Абсолютно нищо не субсидират САЩ. В САЩ сдубсидия е мръсна дума. Затова са локомотива на света.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 32. 32 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4229 Весело

  [quote#13:"такованка $-джия"]сега Русия е основен световен износител на пшеница! [/quote]
  Тавариш,
  Не нам тази ЛЪЖОВНА ОПОРНА ТОЧИЦА
  НАЙ-ГОЛЯМ И ОСНОВЕН ИЗНОСИТЕЛ
  е САЩ !!!!!!
  С 30 милиона тона !!!!
  ЕВРОСЪЮЗА е ВТОРИ с 24 млн. тона
  Трета е КАНАДА с 21.5 млн. тона
  Четвърта е АВСТРАЛИЯ - с 19 млн. т.
  Само за сведение.
  МАТУШКАТА ви с нейните 16 млн. т.
  има САМО 6млн.т. повече експорт от
  "ФАЛИРАЛА" ха-хааааааааа..... УКРАИНА !!!!!
  За какво говорим изобщо !!!!!
  Скрийте се някъде с неадекватните си ОПОРНИ ТОЧКИ

 33. 33 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  [quote#0:"статията"]"Трябва да напълним пазара си със собствените си продукти, с продуктите на нашите производители, и искаме бързо да намалим натиска върху пазара ни на храни, да намалим цените и т.н.", каза Путин на Ткачов на среща, на която беше обявено назначението му.[/quote]

  Що бе, те къде са сега вашите продукти !
  Ааааа, не са произведени ! Ами преди да напълните пазара си да вземете да ги произведте, а !
  Добре де, ще ги произведете, ама защо не го правехте досега !
  И ако досега е имало причини да не произвеждате разбрахте ли какви са ! А отстранихте ли ги !
  Защото, ако не сте ги отстранили, както си мисля, всичко е празни приказки и мижи да те лажем.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 34. 34 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  [quote#32:"Hawaii"]МАТУШКАТА ви с нейните 16 млн. т.
  има САМО 6млн.т. повече експорт от
  "ФАЛИРАЛА" ха-хааааааааа..... УКРАИНА !!!!! [/quote]

  И ако позволите колега да вметна, Украйна е с 30 пъти по-малка територия и с 3 пъти по-малко население от РАссия.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 35. 35 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1857 Неутрално

  До коментар [#19] от "Инспектор Стрезов":

  Елементарно и в САЩ и Франция министрите се сменят от президента защото са президентски републики не са парламентарни,

 36. 36 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4229 Весело

  [quote#32:"Hawaii"]МАТУШКАТА ви с нейните 16 млн. т.
  има САМО 6млн.т. повече експорт от
  "ФАЛИРАЛА" ха-хааааааааа..... УКРАИНА !!!!!
  За какво говорим изобщо !!!!! [/quote]
  И бързам да допълня.
  УКРАИНА тепърва ще набира сили и ще УВЕЛИЧАВА ЕКСПОРТА СИ към НАЙ-ПЛОТЕЖОСПОСОБНИЯ ПАЗАР,какъвто е този на ЕС
  Апропо,
  ЕДИНСТВЕНО И САМО РУСИЯ ПРОДАВАШЕ ПШЕНИЦА
  на гладуващите СЕВЕРОКОРЕЙСКИ СТАЛИНИСТИ !!!!
  Омразните иначе Южна Корея,САЩ и Япония
  ПОДАРЯВАХА МИЛОСТИНЯ - ПШЕНИЦА И ОРИЗ
  на СЕВЕРНА КОРЕЯ
  "Братушечна" РУСИЯ ИМ Я ПРОДАВАШЕ ЗА ДОЛАРИ !!!!
  В знак на признателност Малък Ким с Дебелите Бузи
  ще кокетничи на червивия площад на 9-ти май
  и ще псува САЩ,Южна Корея и Япония
  Ха-хааааааааа....

 37. 37 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Другари, другари.
  Не се притеснявайте, че затварянето на руския пазар ще доведе до дефицит и оскъдица.
  Ще го затворят временно, само докато техните производители си стъпят на краката и трайно заемат 90% от пазара.
  Ако се появи спекула и недостиг и цените започнат да скачат - ХОП, отваряме границите, влкза евтиния внос и всемогъщата невидима ръка на пазара оправя нещата и доставя плътска наслада на народа и на Путин лично.
  Пък и пазара няма да е затворен на 100%. За гърците ще е отворен. За унгарците и чехите също. Ще е затворен за поляци, разните му там прибалтийци, холандци, англичани - демек, за най-отявлените русофоби. Останалите ще си внасят, по малко, да запълнят останалите 10%.
  Така че, другари, да обобщим:
  Дефицит не се очаква....напротив, очаква се изобилие...
  Ура, другари!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 38. 38 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1452 Неутрално

  [quote#37:"Саранди Говедаров"]Ще го затворят временно, само докато техните производители си стъпят на краката и трайно заемат 90% от пазара. [/quote]

  И досега какво им пречеше да го заемат

  The best way to predict the future is to invent it.
 39. 39 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Изобилието от долари в собствените им джобове и изобилието от евтина европейска продукция, другсрю.
  Ама сега изобилието от долари свърши, затова ще им се наложи да работят. И в това няма нищо лошо.
  Труда, другсрю, възпитава и калява хсрактера.

  Апропо, какво пречи на европейците сами да си произвеждат детските играчки?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 40. 40 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4229 Неутрално

  [quote#37:"Саранди Говедаров"]Ще е затворен за поляци, разните му там прибалтийци, холандци, англичани - демек, за най-отявлените русофоби. [/quote]
  Тавариш,
  ЗАЩО пропускаш БЪЛГАРИТЕ ?!?!?!?!
  За БЪЛГАРИТЕ руският пазар е ЗАТВОРЕН
  Поне откакто ПУТИН Е НА ТРОНА !!!!
  Каква "русофобия" те гони,кви пет лева ?!?!?!
  Колкото повече едно Гасударство е сервилно
  към Русия,толкова повече Русия се отнася
  пренебрежително и с жестокост към него....

 41. 41 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Аз пък не мога да си обясня щом руският народ се гордее и се хвали с това колко можел да издържа на глад, защо трябва да му се увеличава продоволствието! Това са напразно похабени ресурси, отклонени от военния отрасъл.

 42. 42 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 886 Неутрално

  [quote#17:"САНДОКАН"] Като си затвориш собствения пазар за конкуренцията отвънка, само въпрос на време е твоите производители да заемат нишите. Но за това се иска малко повече време[/quote]

  Направи сметка колко време това е отнело досега на севернокорейските производители да чакат собствените производители да заемат нишите и колко време още ще им трябва, защото още нищо не са заели и си направи сметка колко са правилни разсъжденията ти!

 43. 43 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Боже, боже ....колко мъка има по тоя форум...

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 44. 44 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Ткачев е негласният собственик на ЗАО Агрокомплекс, които имат 2 милиона декара земя.
  Путин просто развива феодализма - ако има проблеми, ще го накара да дава от собственото зърно

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK