Русия посочи кои са неонацистите в България

Русия посочи кои са неонацистите в България

© Георги КожухаровПоне три националистически организации в България, както и организираният веднъж годишно Луков марш, са посочени от Русия като представители на неонацизма в България.


В доклад на руското външно министерство, озаглавен "Неонацизмът – опасност за човешките права, демокрацията и върховенството на закона", Москва изброи някои от партньорите си от  крайнодесния политически спектър от държави членки на Европейския съюз (ЕС).


В проучването се твърди, че идеологията на Адолф Хитлер "постепенно се възражда в някои региони от модерния свят, по-специално в Западна Европа, еволюира и придобива нови ужасни форми".
Според частта от него, посветена на България, "през първите 10 години на 21-и век известен брой ултра десни групи са съществували в България, но всички до момента, са се разпаднали".


В доклада се посочва още, че в България има няколко националистически структури, които "защитават чистотата на българската раса и превъзходството ѝ пред другите".


"Подобни откровено неонацистски движения са Българският национален съюз и "Воини на Тангра". Те не крият убежденията си и също така прокарват идеите си по всеки начин на собствените си сайтове и в социалните мрежи", пише още в доклада.


"В България тези движения дават ясни сигнали за неонацизъм и расизъм […], противопоставят се на имигрантите и бежанците от Близкия изток и демонстрират своята неприязън към турците и ромите", отбелязва още руското външно министерство.


"Измежду основните генератори на ксенофобска реторика и призиви остават Българското национално движение и Българският национален съюз (възникнал през 2001 г. и позициониращ се като наследник на Съюза на българските национални легиони, фашистка организация, оперираща в България през 1932 - 1944 г.). На 9-и ноември беше създадена Българската националистическа партия, която откровено проповядав расова омраза", пише в доклада. 


Според доклада, в България има агресивни групи тийнейджъри и младежи, които открито демонстрират принадлежността си към неонацистки движения.


В доклада е споменат и ежегодният Луков марш като демонстрация на неонацизъм, като властите в София са косвено разкритикувани заради отказа да прекратят провеждането на Марша.


"Само веднъж, през 2014 г., властите в София решиха да забранят провеждането на събитието "като заплаха за обществения ред в столицата", след като бяха изпратени редица молби от страна на руската дипломатическа мисия, български и чуждестранни активисти за зачитането на човешките права[…].  Въпреки това, заради одобрението на демонстрацията след изпращане на известие, Луков марш се проведе, макар и в редуциран формат и при засилен контрол от страна на органите на реда".


В руския доклад не се споменава името на партия "Атака", която беше поканена и взе участие в инициативата на крайнодесни партии в Санкт Петербург.


Партията, както и отделно лидерът ѝ бяха включени в списъка на чуждестранните участници на т.нар "Международния руски консервативен форум", където откровено неонацистки партии присъстваха на създаването на т.нар. "Десен коминтерн".


Дмитрий Рогозин говори по време на конгреса на партия "Родина", която организира срещата между европейските крайнодесни партии.

© Associated Press

Дмитрий Рогозин говори по време на конгреса на партия "Родина", която организира срещата между европейските крайнодесни партии.


В доклада са анализирани тенденциите в ЕС държава по държава и са изброени някои "неонацистки" партии, като част от тях имат дългогодишни приятелски отношения с Кремъл.


Измежду тях са Фламандският блок от Белгия (Vlaams Blok), Партията на датчаните в Дания, Националдемократическата партия в Германия (NDP) и Британската национална партия във Великобритания (BNP).


Всичките четири изброени партии изпратиха свои представители на конгреса на руската крайнодясна партия Родина, основана от Дмитрий Рогозин – вицепремиер на Русия и едно от изброените физически лица в забранителните списъци на ЕС. Конгресът призова в декларация ЕС да отмени санкциите срещу Русия и описа НАТО като "инструмент на диктатура".


Докладът беше публикуван в навечерието на 9-и май, когато Русия ще отпразнува победата над нацистка Германия преди 70 години.

Коментари (224)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Ристьо
  Ристьо
  Рейтинг: 572 Весело

  Неонацисти в БГ ??

  това е най-късият виц

  един файтон лумпени не представляващи никого и нищо..

  просто цапат пасторалния фон

 2. 2 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2093 Любопитно

  Мдаааа... Ами "Атака" защо не бе, Иванушка? Те бяха първите!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 3. 3 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2370 Неутрално

  А комшиите от ''Златна зора '' са къде-къде по-напред... '' Делото срещу 69 членове на "Златна зора", сред които и лидерите й, ще започне на 7 май. Групата е известна с ултранационалистическата си и расистка идеология. Обвиненията са за произволни нападения срещу мигранти, леви и хомосексуалисти. А един от членовете й - Йоргос Рупакиас, си призна, че е убил Павлос Фисас ''

  [email protected]
 4. 4 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  Доживяхме Русия ксенофобска и изостанала държава да ни посочва опасностите !

  klimentm
 5. 5 Профил на pavtaf
  pavtaf
  Рейтинг: 521 Неутрално

  А пише ли колко от тях са директно спонсорирани от Кремъл?

 6. 6 Профил на Дръж се Землю шваба те мачка!
  Дръж се Землю шваба те мачка!
  Рейтинг: 316 Разстроено

  Монархо-фашизмът надига глава в България, според БПЦ дори и цар си имаме!

  Демократите не признават двойните стандарти! https://www.youtube.com/watch?v=I7X3mmYcjxo
 7. 7 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4303 Любопитно

  В руския доклад не се споменава името на партия "Атака"

  Има ли учудени?

 8. 8 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 924 Неутрално

  "В руския доклад не се споменава името на партия "Атака", която също беше поканена и взе участие в инициативата на крайнодесни партии в Санкт Петербург."

  Как ще я споменат, нали е тяхно творение!

  Имало едно време ссср...
 9. 9 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 565 Неутрално

  https://www.youtube.com/watch?v=BUNv010Jf1I

  В Русия бойни лагери и тренировки си организират неонацистите, те тръгнали да ме плашат с БНС и Боян Расате

  I shave with Occam's razor
 10. 10 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3208 Неутрално

  Няма какво "да ни ги сочи" СТАРО-НАЦИСТКА РУСИЯ.
  НАЦИСТКА РУСИЯ е достатъчно ДА ПОСОЧИ
  НА КОИ ТУКАШНИ РУСКОПОКЛОННИ ФАШИСТИ
  КОЛКО ПЛАЩА
  СПРАВКА - Тавариш СИДОРОВ.
  Българските НАЦИСТИ СА ДО ЕДИН
  ПРОДУКТ НА КРЕМЪЛ
  И НЕГОВИ ХРАНЕНИЦИ

 11. 11 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1424 Любопитно

  А Руското външно министерство не е ли включило в доклада си анализ за фашизма в Русия? Не е ли публикувало списък с руските фашисти? Например тези в Кремъл? А да, забравих. В Русия на местните фашисти им викат "патриоти".

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 12. 12 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  Фашистка Русия ще посочва нацистите по света. Естествено, не тези, които са на руска хранилка. Не са пропуснали да очернят българските легионери, които не са фашисти, но наред със земеделците са най-преследваните от комунистите у нас. И пак са хвърлили кал върху убития от проруски комунистически терористи национален герой ген. Луков.

 13. 13 Профил на keipax
  keipax
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Значи Рогозин може, а Расете не може!

 14. 14 Профил на Волният Ибрик
  Волният Ибрик
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Те да си видят първо техните..

 15. 15 Профил на yfo11395141
  yfo11395141
  Рейтинг: 162 Любопитно

  А,Атака защо я няма товариЩи?

 16. 16 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 675 Весело

  Руското посолство изброяват български нацисти , а не руски нацисти. Затова и Атака не е включена...

 17. 17 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  " доклад на руското външно министерство, озаглавен "Неонацизмът – опасност за човешките права, демокрацията и върховенството на закона"

  Ти да видиш...Русия- стожер на демокрацията и човешките права...

 18. 18 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1884 Неутрално

  А защо не вземат да посочат, кои са неокомунистическите руски партии в България? Ние си ги знаем, ама така от хорски срам...

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 19. 19 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Ако има национал - социалисти в България, това са Атака

 20. 20 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 989 Весело

  Русия почна да пише за човешки права.
  ГолАм майпапп! )

  Fail with honour then succeed by fraud
 21. 21 Профил на Дръж се Землю шваба те мачка!
  Дръж се Землю шваба те мачка!
  Рейтинг: 316 Весело

  [quote#11:"Lou"] Не е ли публикувало списък с руските фашисти? Например тези в Кремъл? [/quote]

  [quote#12:"spiegel"] Фашистка Русия ще посочва нацистите по света. [/quote]

  Кой ви пусна тази опорна точка?

  В Русия НИКОГДА не е имало фашизъм, ама вие си баете белким като излъжете 100 пъти на 101 път ша мине за истина!

  Демократите не признават двойните стандарти! https://www.youtube.com/watch?v=I7X3mmYcjxo
 22. 22 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Неонацизма е идеология на крайното политическо и икономическо невежество. Психологическите проблеми отделно, макар че те като че ли имат решаващата роля.
  Нацисти, националисти, фашисти и дори расисти са безопасни за нашите съвременни душмани. Затова ще бъдат допуснати и дори подпомагани, както в Украйна.
  За сметка на това социалисти и особено комунисти, които са опасни за съвременните ни душмани, ше бъдат громени оплювани и мачкани до краен предел, вкл. с помоща на фашисти и нацисти. Народите са крайно объркани и не виждат откъде им идва страданието.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 23. 23 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2710 Неутрално

  Сега е моментът българското правителство да посочи кои са нацистите в Москва. Трябва да се започне с режимът на Путлер, да се продължи с нацистите на Жириновски и т.нат. И да зададе един въпрос към Москва - защо са пропуснали да обявят за нацистка партията на руския агент Волной Сидоров?

  Пазете се от доносника vesolr
 24. 24 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 775 Любопитно

  Когато упражнявалите "диктатура на пролетариата",служили вярно на съветския комунизъм се увлекат и заговорят за фашизъм или неонацизъм,трябва да бъдат внимателно изслушани.Все пак това е един вид вътрешна информация от най-близкия до нацизма строй.Че и ортаци до 1941.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 25. 25 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#16] от "Петър Иванов":

  АНДЖЕК!

 26. 26 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3315 Неутрално

  Днес, докато водех детето си към Британика, видях от един вход да излиза някакъв изтупан дядо, с мустаки, лъснати обувки и ... колорадска лентичка на ревера.

  Казах на детето ми: - Сине, вижда ли си жив комунист?

  Разбира се, не сочех наникъде, изобщо с нищо не застрашавах личното пространство на дядото.

  Той обаче рипна: - Комунист е баба ти, ти си пребоядисан партиен секретар, Русия е велика!...

  ИЗОБЩО НЕ СИ ИЗМИСЛЯМ!!!

  Руската пропаганда клонира ботове, които при подаване на определен вид trigger (дразнител) реагират като едно просто реле: щракат и затварят веригата.

  За толкова им стига акълът.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 27. 27 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 213 Неутрално

  За Москва е много по-важно да посочат кои са неонацистите в РФ!

 28. 28 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#21:"такованка $-джия"]В Русия НИКОГДА не е имало фашизъм[/quote]

  Бе хубаво, най-обикновен империализъм има.

 29. 29 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2710 Весело

  [quote#21:"такованка $-джия"]В Русия НИКОГДА не е имало фашизъм[/quote]
  Хахахаха!

  Пазете се от доносника vesolr
 30. 30 Профил на Дръж се Землю шваба те мачка!
  Дръж се Землю шваба те мачка!
  Рейтинг: 316 Неутрално

  [quote#17:"marsena"]Ти да видиш...Русия- стожер на демокрацията и човешките права... [/quote]

  Напоследък Русия става стожер на човешките права и е любима дестинация за преследваните от цял свят!

  Сноудън намери там убежище, ако не си забравила, от бесните тайни служби на САЩ!

  Русия е приютила повече от 10 милиона емигранти, които там са намерили сигурно убежище и препитание за фамилиите си!

  Демократите не признават двойните стандарти! https://www.youtube.com/watch?v=I7X3mmYcjxo
 31. 31 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3208 Неутрално

  [quote#9:"Сахаров"]те тръгнали да ме плашат с БНС и Боян Расате [/quote]
  Между другото,другарят Боян Боянов е продукт на тукашната ПРО КРЕМЪЛСКА ДС.
  СИНЧЕ НА НОМЕНКЛАТУРАТА ПРЕДИ 1989г.
  другарят Боян е имал лошият късмет ДА СЕ РАЗГЛЕЗИ
  И ДА ПОЕМЕ ПЪТЯ НА ХУЛИГАНСТВАЩИЯ ПЛЕЙБОЙ.
  Като такъв веднага е прихванат на къса каишка от МИЛИЦИЯТА И "ОРГАНИТЕ"
  Сега си отработва благосклонността на властта
  играейки го "фащист" ха-хаааааа.....
  ДС си го е обзавела и с ПУБЛИЧЕН ПСУВДЕНИМ
  "Расате" ха-хааааааааааа.......

 32. 32 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 418 Неутрално
 33. 33 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3315 Неутрално

  [quote#22:"kihano"]Нацисти, националисти, фашисти и дори расисти[/quote]

  Тия от кои са:
  https://www.facebook.com/Ukraine.EU/videos/274759872705770

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 34. 34 Профил на Elan Morin
  Elan Morin
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Назованите партии са само тези неонацистки формации, които са отказали да си сътрудничат с Кремъл.

 35. 35 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  А каква й е работата на Русия да анализира чужди общества? Точно Русия да кори национализма......айде нема нужда.
  На мурзилките ще напомня, че българското фашистко правителство спаси 50 000 евреи.
  Апропо, "освободителятат" на евреите от фашизма ги навря в Сибир определяйки ги като отделна автономна област. И им забрани да пътуват до Израел

 36. 36 Профил на yfo11395141
  yfo11395141
  Рейтинг: 162 Весело

  До коментар [#21] от "такованка $-джия":
  [quote#21:"такованка $-джия"]В Русия НИКОГДА не е имало фашизъм, [/quote]
  ТИ НАПИСА НАЙ-ГОЛЯМАТА ГЛУПОСТ ЗА ДНЕС.
  Га,га,гааааааа

 37. 37 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6747 Неутрално

  "като заплаха за обществения ред в столицата", след като бяха изпратени редица молби от страна на руската дипломатическа мисия..."
  А на това как му се вика?Намеса във вътрешните работи на суверенна държава.Путин да се погрижи за собствената си държава.

 38. 38 Профил на puhcho7
  puhcho7
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#2] от "дедо Андро":
  [quote#2:"дедо Андро"]Мдаааа... Ами "Атака" защо не бе, Иванушка? Те бяха първите![/quote]
  ...основана на националистически събор в Москва...

 39. 39 Профил на echooo
  echooo
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Крадеца вика "Дръжте крадеца'

 40. 40 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4550 Гневно

  Нацистка Росссия посочва нацистите в България. Щеше да е смешно, ако не беше нагло!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 41. 41 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1891 Неутрално

  Гледайте си държавата.По далеч от България.

 42. 42 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Значи според руснаците "Атака", която издаде на български "Моята борба" на Хитлер, няма нищо общо с нацизма, а изброяват няколко маргинални формациики с по една маршрутка членове? Явно са тяхни хора и не ги коментират.

 43. 43 Профил на Дръж се Землю шваба те мачка!
  Дръж се Землю шваба те мачка!
  Рейтинг: 316 Весело

  [quote#26:"Norman Granz"]ИЗОБЩО НЕ СИ ИЗМИСЛЯМ!!! [/quote]

  Да бе да, вярвам ти!

  ЕЖК!

  В Украйна неонацистите свалиха законно избран президент на демократични избори, цялата ЕС и САЩ мълчаха гузно, ама нали са обучени и въоръжени от тях нямате нищо против!

  Демократите не признават двойните стандарти! https://www.youtube.com/watch?v=I7X3mmYcjxo
 44. 44 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#22] от "kihano":

  Тоиз другар се напънал да разграничава фашисти от комунисти.
  Да има една разлика- комунистите са най-големите кръволоци- избили са много повече хора от собствения си народ, отколкото фашистите.

 45. 45 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#6:"такованка $-джия"]Монархо-фашизмът надига глава в България, според БПЦ дори и цар си имаме![/quote]

  Съвсем се оплетохте от опорни точки.

  The best way to predict the future is to invent it.
 46. 46 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3315 Неутрално

  До коментар [#30] от "такованка $-джия":

  Щуцер, ти си като герой на Теди Москов от ранната "Улица". Всичките ти писания звучат като сатиричен скеч.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 47. 47 Профил на ASTYLE
  ASTYLE
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Удобната част от истината.

  EU now have 1 GB empty space
 48. 48 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Весело

  Атака я няма защото си е тяхна Руская , а те коментират нашите неонацисти

 49. 49 Профил на followed
  followed
  Рейтинг: 470 Гневно

  До коментар [#12] от "spiegel":

  Да, дъщерята на единия от които, Татяна Буруджиева, и досега се подвизава като депутат от БСП(К)!

 50. 50 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2350 Неутрално

  А Национален фронт във Франция, който е финансиран директно от мАсква, споменат ли е?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 51. 51 Профил на Дръж се Землю шваба те мачка!
  Дръж се Землю шваба те мачка!
  Рейтинг: 316 Неутрално

  [quote#35:"stanislavdi"]На мурзилките ще напомня, че българското фашистко правителство спаси 50 000 евреи. [/quote]

  Но тези "спасители" помагаха на хитлеристите да унищожат гръцките евреи, поне 20 000 евреи от окупираните от България гръцки и македонски територии са извозени до лагерите на смъртта!

  Затова България като цяло е страна активен участник в Холокоста! Тази вина няма как да изкупим!

  Демократите не признават двойните стандарти! https://www.youtube.com/watch?v=I7X3mmYcjxo
 52. 52 Профил на pavtaf
  pavtaf
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#22:"kihano"]За сметка на това социалисти и особено комунисти, които са опасни за съвременните ни душмани, ше бъдат громени оплювани и мачкани до краен предел, вкл. с помоща на фашисти и нацисти. [/quote]

  Само да Ви припомня, че партията на Хитлер е национал- социалистическа. Но е удобно за руската пропаганда да говори за фашисти, съществували само в Италия, а да забравя за близката родствена връзка на комунисти и национал-социалисти.

 53. 53 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 418 Неутрално

  А в русия НЕТ култ към личността и НЕОНАЦИЗЪМ - те могат да си го прекръстят РУСИЗЪМ!

  www.soundcloud.com/x2805
 54. 54 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Желю Желев в случая ще бъде по-красноречив от мен:

  "...фашистките режими не само загинаха по-рано, те се и появиха и по-късно, което показва, че в това отношение те са една жалка имитация, плагиат на оригинала, който представлява истинският, автентичният, съвършеният и завършен тоталитарен режим. Моят приятел проф. Николай Генчев с присъщото си чувство за хумор винаги когато е ставало думи за фашизма, го е определял като „ранен, несистематизиран, бонвивански вариант на комунизма“, а самият Хитлер — като „жалък подражател и оперетъчен герой“. Трябва да кажем, че в тази шега се съдържа зловеща истина. Без да оневиняваме в каквато и да било степен палача и людоеда Хитлер, трябва да признаем, че в сравнение с палача Сталин, той е същинско джудже — даже и това е слабо като образно сравнение. Палачът Сталин би могъл да носи своя колега в джоба си.

  Ше спомена само две цифри, които говорят по-красноречиво от всякакви доводи и разсъждения за принципно различните възможности на двата вида тоталитаризъм. До началото на Втората световна война — 1 септември 1939 г. — Хитлер е избил по-малко от 10 хиляди души. Както се досеща читателят, тук влизат жертвите от „нощта на дългите ножове“ (30 юни 1934 г.), когато биват избити опозиционно настроените ръководители на СА, както и цялата оцеляла либерална опозиция, „стъклената нощ“ („кристал нахт“, април 1938 г.), когато са извършени антиевропейските погроми, за които е написана толкова много литература… Към същата дата — 1 септември 1939 г. — Сталин е избил не по-малко от 10 милиона. Някои автори твърдят, че тази цифра е към 15 милиона, но няма да спорим за това, тъй като в случая не е толкова важно."

  цитат от "Фашизмът"

  www.commcrime.blogspot.com
 55. 55 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#44] от "marsena":

  фашизма и комунизма/социализма са почти коренно противоположни! Останалото е невежество, невежество създавано и разпространявано на най високо ниво от съвременните ни душмани. Факт! Затова не ни чака нищо добро! Паразитите станаха толкова нагли, че не виждат как гостоприемника умира.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 56. 56 Профил на WARPANDA
  WARPANDA
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#21] от "такованка $-джия":

  Я погледни линк-а по долу, каква опорна точка ще ми дадеш?

  Точно пък те да ни сочат нас... Имам чувството, че като се родят Рушняците им правят лоботомия по дефоулт просто... А сега отговор от нашето правителство ще има ли?

  https://www.google.bg/search?q=russian+skin+heads&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=JJ9IVda_KoL_Uvf0gIgE&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=643#tbm=isch&q=russian+skinheads&spell=1

  Pandamunion! http://www.examiner.com/list/russia-s-top-120-lies-about-ukraine
 57. 57 Профил на yfo11395141
  yfo11395141
  Рейтинг: 162 Весело

  До коментар [#43] от "такованка $-джия":
  [quote#43:"такованка $-джия"]В Украйна неонацистите свалиха законно избран президент на демократични избори, цялата[/quote]
  Как го свалиха.Да не би да го арестуваха,или убиха или затвориха в затвор.Усещаш ли се какви тъпотии пишеш?
  То бива да си илитерат,ама чак пък като теб,едва ли има втори?

 58. 58 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 572 Весело

  Болшевиките са "настояшчие" фашисти и нацисти. Статията се занимава с НЕО-нацисти. Затова и Атака, като болшевишко-имперско-националистическа не се споменава. Те, както и путиновия режим са прото-нацисти.
  Просто нацисти. Ама православни. Хахахаха.

  Navigare Necesse Est
 59. 59 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  "В проучването се твърди, че идеологията на Адолф Хитлер "постепенно се възражда в някои региони от модерния свят, по-специално в Западна Европа"

  Идеологията на Адолф Хитлер най-напред беше възприета и приложена от един мустакат другар, май Сталин се казваше.
  Естествено под по-благовидно име и под друго знаме, но с все същата античовешка и нехуманна сърцевина.
  Нацистите са жалки пионерчета в сравнение с другарите и делата им. Доказателства колкото искаш.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 60. 60 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#30:"такованка $-джия"]Напоследък Русия става стожер на човешките права и е любима дестинация за преследваните от цял свят! [/quote]

  Това е шега, нали?

  The best way to predict the future is to invent it.
 61. 61 Профил на pavtaf
  pavtaf
  Рейтинг: 521 Весело

  [quote#30:"такованка $-джия"]Напоследък Русия става стожер на човешките права и е любима дестинация за преследваните от цял свят! [/quote]

  Ха-ха-ха!
  Ти си голям шегаджия! Развесели ме!

 62. 62 Профил на ASTYLE
  ASTYLE
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Подозирам, че като бутнат путя от власт, боленчо пак ще стане фашист и расист. Така започна кариерата му все пак.

  EU now have 1 GB empty space
 63. 63 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#6] от "такованка $-джия":

  ми те са ВАШИ агенти от ЦЪРКВАТА питайте ги защо се дънят...

  www.soundcloud.com/x2805
 64. 64 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3315 Неутрално

  [quote#52:"pavtaf"]Само да Ви припомня, че партията на Хитлер е национал- социалистическа.[/quote]

  Мусолини също е бил социалист, като възгледите му за собствеността са били близки до комунистическите.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 65. 65 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  [quote#51:"такованка $-джия"]Затова България като цяло е страна активен участник в Холокоста! Тази вина няма как да изкупим![/quote]
  Това БКП ли се опита да ви го вмини като вина? Защото от официален Израел не съм чул такова нещо. Както и улици в Тел Авив с български имена има (тук момчетата от Израел са по-компетентни...за улиците де)

 66. 66 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2350 Неутрално

  [quote#51:"такованка $-джия"]окупираните от България[/quote]
  Те тука се вижда колко струваш.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 67. 67 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  [quote#55:"kihano"]фашизма и комунизма/социализма са почти коренно противоположни![/quote]
  Така е. Едните избиват масово в името на чиста раса, другите избиват без съд и присъда в името на светлото бъдеще.
  И друга коренна разлика има - жертвите на социализма са многократно повече от жертвите на нацизма. Децата трябва да знаят истината, даже и децата на техните деца.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 68. 68 Профил на ala_bala
  ala_bala
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#0:"Дневник"]В руския доклад не се споменава името на партия "Атака", която беше поканена и взе участие в инициативата на крайнодесни партии в Санкт Петербург.[/quote]Е , това е достатъчно. Както му се вика "двойни стандарти". Наши "кучи синове".

 69. 69 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3208 Весело

  [quote#43:"такованка $-джия"]В Украйна неонацистите свалиха законно избран президент на демократични избори, [/quote]
  Ако намекваш за ЯНУКОВИЧ
  Него никой НЕ ГО Е СВАЛЯЛ
  РУСНАЦИТЕ СИ ГО ПРИБРАХА
  И до днес ПУТИН ГНУСЛИВО
  НЕ ГО ПУСКА ПО-БЛИЗО
  ОТ 3000 КИЛОМЕТРА ОТ МОСКВА
  Ха-хаааааааа......

 70. 70 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#69:"Hawaii"]Ако намекваш за ЯНУКОВИЧ
  Него никой НЕ ГО Е СВАЛЯЛ
  РУСНАЦИТЕ СИ ГО ПРИБРАХА
  И до днес ПУТИН ГНУСЛИВО
  НЕ ГО ПУСКА ПО-БЛИЗО
  ОТ 3000 КИЛОМЕТРА ОТ МОСКВА [/quote]

  Че той жив ли е?

  The best way to predict the future is to invent it.
 71. 71 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Като са рекли рашките "А", да рекат и "Б" - нека да кажат кои са "на ведомост" при тях!

  Жокер:
  1. БСП
  2. Атака
  3. Николай Пловдивски
  4....

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 72. 72 Профил на meet
  meet
  Рейтинг: 367 Весело

  До коментар [#30] от "такованка $-джия":
  [quote#30:"такованка $-джия"]Напоследък Русия става стожер на човешките права и е любима дестинация за преследваните от цял свят! [/quote]
  Зер гледам Раша са напълнила с преследвани от цял свят.И кво искаш да кажеш ся,че рашистан се е напълнил с утрепки ли?Бива ли така?
  А де бе мурзилки где останахте.Подкрепете го "такованка $-джия"
  Подхвърлят го от русофоб на русофоб,като някоя топка.

 73. 73 Профил на pavtaf
  pavtaf
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#59] от "dgd":

  Бъркаш, Хитлер заема повече от болшевишките методи, отколкото обратното. Някои ги усъвършенства (лагерите и газовите камери), но като цяло той копира източните си "събратя" сатрапи.

 74. 74 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  До коментар [#1] от "Афро...дизиак":

  Не подценявай лумпените. Големи золуми могат да направят.

 75. 75 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 628 Неутрално

  На кой му пука какво си дращи руското външно министерство? Колкото по-малко внимание им се обръща на руските зомби, толкова по-добри отношения ще имаме.

 76. 76 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1224 Весело

  кой бе, тея дето украсяват московското метро с рециклирани нацистки плакати седнали да посочват ли хахахаха
  тея ли бе:

  "Демонстрация нацистской символики без целей пропаганды не должна трактоваться как нарушение закона о противодействии экстремизму

  15 апреля 2015 года"

  http://rkn.gov.ru/news/rsoc/news31736.htm

 77. 77 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 264 Весело

  До коментар [#26] от "Norman Granz":


  трябваше да кажеш на сина си
  "сине, виждал ли си съветска хлебарка"
  и тогава да стъпчеш хлебарката с обувки

  по темата:
  иначе доживяхме Россия да публикува списъка със своите петоколонници а Атака какво е? модел за либерална демократична партия, която крепи устоите на съвременната демокрация в България?

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 78. 78 Профил на ala_bala
  ala_bala
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#71:"The Core"]Като са рекли рашките "А", да рекат и "Б" - нека да кажат кои са "на ведомост" при тях! [/quote]Че то цялата ни политическа менажерия е на чужда ведомост. Време и ни ние да въведем понятието "чужд агент'. Без значение от коя посока идват финансите. Изток или Запад. Поне да се знае кой на кого служи.

 79. 79 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Проруските неонацисти не са неонацисти. Само антируските.

 80. 81 Профил на Ристьо
  Ристьо
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#74:"Симо"]Не подценявай лумпените. Големи золуми могат да направят.[/quote]

  ако имаш предвид мъдреците:

  "не подценявайте Силата на големи групи от глупаци - Прав си"

  но тези са аутсайдери отвсякъде..те дори не са неонацисти..

  това е медийно "мероприятие" на Русия..

  няма такава дефиниция - БГ неонацисти

  БГ глупаци..да , съгласен съм

 81. 82 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 470 Весело

  Правилно не цитират "Атака". Тя е главно келепирджийска партия и после всичко останало,според това,КОЙ плаща музиката.Милионите загинали руснаци правят такли в гробовете си от гнусната политика на Путин.Самият Путин е в "Партер" и политически и икономически,като за правото да са зад него, се борят без никаква стръв и турци и китайци, латиноси....Няма никаква интрига в това да си зад Путин и Русия и за това няма и състезание,а само вяла блъсканица.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 82. 83 Профил на new_ghost
  new_ghost
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#1:"Афро...дизиак"]това е най-късият виц [/quote]
  Никак не е виц. Разпростаняват се свободно нациските символи, а в момента и на "бандеровския" им вариянт.

 83. 84 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 864 Неутрално

  От расовото деление на хората по касти до неонацизма една крачка.Ако не бееме легнали на янките , вероятно НАТО щеше да ни спретне "Косово", нещо по-яко от възр.процес.

 84. 85 Профил на esk431063202
  esk431063202
  Рейтинг: 269 Неутрално

  да се посочат и нео-комунистите

 85. 86 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  НАТО е диктатура??? Военен съюз на държави с доказани демократични традиции където всеки лидер е избран на свободни избори и подлежи на мандат ... е диктатура? Русия какво е тогава - каганат?

  California Über Alles
 86. 87 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#62] от "ASTYLE":
  До тогава съвсем ще се е спихнал политически.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 87. 88 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 880 Любопитно

  А случайно да кажат кои са руските агенти у нас? За да ги заловим и обезглавим както кан Телериг - византийците.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 88. 89 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 628 Неутрално

  [quote#51:"такованка $-джия"]Затова България като цяло е страна активен участник в Холокоста! Тази вина няма как да изкупим![/quote]

  За разлика от теб съм говорил със стари хора, които помнят. Те казват, че през 40-те се е говорело, че евреите ги изпращат в трудови лагери в Германия, зца да помагат за победата на Хитлер. Нашите евреи са останали тук, пак за да работят за фашистките проекти. За концлагерите и газовите камери се е разбрало чак 10-15 г. по-късно.

 89. 90 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1224 Весело

  [quote#77:"Полувишис"]а Атака [/quote]
  абе през 2014-та бяха споменати в протестната нота на Масква... тази година сефте ги пропуснаха хахаха кво ли не прай брацката л'бов

 90. 91 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 628 Неутрално

  [quote#72:"meet"] рашистан се е напълнил с утрепки ли[/quote]
  Отрепките са от бившите им республики, които съсипаха.

 91. 92 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 829 Любопитно

  Създали "Десен коминтерн" ?
  АТАКА била дясна партия ?
  Тия за 90 години как НИЩИЧКО ново не научиха ?

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 92. 93 Профил на AnarchaosBG
  AnarchaosBG
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Пропуснали са ВМРО и НФСБ. Иначе са прави.

  "The alternative to the hierarchical power structure is based on mutual aid and group consensus."
 93. 94 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 628 Неутрално

  [quote#55:"kihano"]фашизма и комунизма/социализма са почти коренно противоположни![/quote]

  Да бе, да.
  Знаеш ли, че Хитлер не измися сам, а заема идеята за концлагерите от руските лагери. Даже е пращал хора на обмяна на опит с руските другари през 1939-1940 г. как точно да са организирани и охраняване. Невежество е твоето.

 94. 95 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Няма друга такава нагла и гнусна държава по света като руската.
  Този доклад не заслужава друго, освен да бъде заплют.
  Под покровителството на единна русия се провежда събор на всички крайно десни неоназита от европа в санкт петербург, и тия ко*елета имат очи да излезат и да дават квалификации на други партии, ОСВЕН тия, присъствали на това сборище на вещици?
  Тия наглеци имат очи да наричат други партии неонацистки, при положение, че руската държава открито финансира крайно десни формации по цяла Европа?
  НЕНАДМИНАТА БОЛШЕВИШКА НАГЛОСТ! и кои са тия парцали, че ще дават квалификации на партии, извън тяхната кочина?

  Every cradle is a grave.
 95. 96 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3022 Любопитно

  [quote#21:"такованка $-джия"]В Русия НИКОГДА не е имало фашизъм, ама вие си баете белким като излъжете 100 пъти на 101 път ша мине за истина! [/quote]

  Да, на думи никога в Русия не е имало фашизъм,но. Да направим паралел между двете идеологии, фашизъм и комунизъм:

  ФАШИЗМЪТ проповядва следното: една партия с неин лидер ръководи държавата. Същата тази партия унищожава инакомислещите в държавата, като за тази цел създава и концетрационни лагери.

  КОМУНИЗМЪТ проповядва следното: една партия с нейния лидер ръководи държавата. Същата тази партия унищожава инакомислещите в държавата, като за тази цел създава и концетрационни лагери.

  От историята да видим.
  Национал социализмът в Германия, легитимиран като фашизъм. След като завзема властта през ,39 година унищожава в буквалния смисъл всички други партии и чрез нейния лидер Хитлер започва да ръководи държавата, като създава и концетрационни лагери където вкарва инакомислещите.

  Комунизмът в Русия: След като завзема властта през ,17 година унищожава в буквалния смисъл всички други партии и чрез нейния лидер Сталин започва да ръководи държавата, като създава и концетрационни лагери където вкарва инакомислещите.

  И двамата лидери: Хитлер и Сталин се изявяват като диктатори.
  И двете идеологии проповядват победа на всяка една от тях по цялото земно кълбо.
  Някой да вижда разлика в двете идеологии, тази на фашизма и тази на комунизма.
  Така че дали фашизъм или комунизъм все е една монетата, която капиталът върти

 96. 97 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  И защо това да е проблем на Русия? Първо, не смятам споменатите партии и организации за "неонацистки", и второ, дори и да бяха, то това си е наш проблем, а не на руснаците.
  А иначе, от сайта на "Воините на Тангра" научих много неща за историята на България, имат хубави материали, които напълно компенсират прекаляването с конспирации на тези, дето го списват.
  http://www.voininatangra.org/modules/news/

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 97. 98 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 601 Гневно

  [quote#21:"такованка $-джия"]В Русия НИКОГДА не е имало фашизъм[/quote]

  А ЕТНИЧЕСКИТЕ ЧИСТКИ? А ПОГРОМИТЕ? А РУСОФИЛИЗАЦИЯТА? А ИЗСЕЛВАНИЯТА В СИБИР? А ЗАСЕЛВАНИЯТА СЪС СИБИРСКИ СЕЛЯНИ НА ВЕЧЕ ПРОЧИСТЕНИ РЕГИОНИ?
  БОЛШЕВИЗМЪТ Е СКРИТ ФАШИЗЪМ.

  Every cradle is a grave.
 98. 99 Профил на Никола Николов
  Никола Николов
  Рейтинг: 433 Неутрално

  До коментар [#21] от "такованка $-джия":

  "В Русия НИКОГДА не е имало фашизъм"

  Дорогой, най-дива форма на фашизъм има в Русия/СССР от 1917 г. И не само там. За разлика от италианския, испанския и германски фашизъм, фашизмът в Русия/СССР оцеля след втората световна война и даже беше наложен в източна Европа.
  Ако искате да разберете повече за фашизма, прочетете книгата на Жельо Желев "Фашизмът", която беше забранена, поради това, че изследването му ясно показа, че т.н. комунизъм, наложен ни от Москва, твърде много прилича на фашизма, срещу който режимът тогава твърдеше, че се бори.

 99. 100 Профил на ala_bala
  ala_bala
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#96:"сидер"]Да направим паралел между двете идеологии, фашизъм и комунизъм: [/quote]Не е едно и също. Поне според Мая Плисецкая. Комузма бил по-лош от фашизма - казваше тя.
  Мнението според мен зависи от редица фактори. При хора като нея, които заради особеностите на системата не са успявали напълно да осребрят таланта си (то си тяхно право), комунизма по-голямото зло. Е, за такива като мен . . . той е по-добро.
  Аз талант нямам, а и не съм особено трудолюбив, е . . . и крадлив. И трите според мен са важен фактор за успех (финансов) в демократичното общество.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK