Маршал менте се промъкна на Парада на победата

"Секретният маршал от КГБ" съпровождал баща си (вдясно) на трибуната за ветераните на Червения площад.

© Reuters

"Секретният маршал от КГБ" съпровождал баща си (вдясно) на трибуната за ветераните на Червения площад.Снимката на белобрад руснак, облечен в униформа с маршалски пагони, бе една от множеството кадри, които световните агенции разпространиха от Парада на победата на 9 май в Москва.


Но броени дни след това се оказа, че мъжът, попаднал на трибуната с ветераните, не е никакъв маршал и дори никога не е служил в армията.


Наблюдателни руснаци забелязаха, че е абсурдно да има маршал на Червения площад, защото единственият жив военен с този чин е маршалът на СССР Дмитрий Язов – бивш министър на отбраната и член на групата, опитала да извърши преврат срещу Михаил Горбачов.
Разплитането на загадката продължи с разглеждането от блогъри на отличителните знаци по униформата. На гърдите му има значка на почетен сътрудник на ВЧК-КГБ, само че съветски маршал от органите за сигурност е бил само един човек – Лаврентий Берия, разстрелян през 1953г.


В крайна сметка журналисти от "Московский комсомолец" издириха "ветерана" и установиха, че той е Сергей Крупко - инженер от централната аерологична лаборатория (поделението към метеослужбата, което пуска балони за сондиране на атмосферата – бел.ред.). На парада той съпровождал 99-годишния си баща и ветеран от войната Георгий Крупко.


Пред изданието метеорологът казва, че е "секретен маршал от КГБ" и че с това звание, което формално не съществува, го бил наградил лично Юрий Андропов – бивш шеф на КГБ, генерален секретар на ЦК на КПСС и лидер на СССР. Разбира се, в историята на СССР и Русия не е имало и няма "секретни маршали", а бивши офицери коментират, че постъпката на Крупко е кощунство и цинизъм спрямо тях, но не се преследва от закона.


Пред телевизионния канал "Вести" Сергей Крупко разказва, че е поръчал униформата в обикновено шивашко ателие. В репортажа се изброяват и груби несъответствия между отделните елементи на униформата.


Ключови думи към статията:

Коментари (135)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  Каквито са ти ветераните такава ти и армията

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 2. 2 Профил на Emergen-C
  Emergen-C
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Тя цялата им държава е менте, те за един маршал са се хванали.

  #KOЙ номинира бокова!
 3. 3 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Хубаво е ,че не се е промъкнал на детския военен парад !

 4. 4 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  Йоло Денев. Ама в Раша това ще предизвика драма.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 5. 5 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2008 Неутрално

  Колко му е.Военни униформи под път и над път.От малки се подготвят за война.

 6. 6 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3137 Неутрално

  Няма такава абсурдна държава! Не случайно русия е допринесла към световната цивилизация т.нар. "Потьомкинско село".

  Ето колко са им "автентични" и "ветераните от войната":
  http://fishki.net/anti/1518552-falshivye-veterany-vov-nemnogo-pravdy-o-kotoroj-ne-govorjat-smi.html

  Поздравявам тавариш Маршала с това великолепно есе от автентичен руснак:

  Съчинение за Деня на Победата

  Олег Кашин

  8 май 2015

  Юни 1941 г., западната граница на Русия, малкo човече в униформа на офицер от гранични войски гледа през бинокъла към настъпващите немски войски.

  Ние познаваме малкото човече – това е Владимир Путин. Той хвърля граната по вражески танк близо до Киев. Ето го и в бял маскировъчен халат бяга, стреляйки с автомат, по заснежено поле близо до Москва, а след това, седи зад щурвала на изтребител и сваля вражески самолети някъде до Ленинград. Виждаме Владимир Путин, който пълни в каската си вода от Волга в Сталинград, а ето го и като танкист около Курск – излиза от танка, бърше с ръкав подпухнало лице. Путин управлява подводница на дъното на Балтийско море, и умело изстреляно от него торпедо потапя германски параход до остров Рюген. И накрая, пролетта на 1945г., Берлин – на изпотрошения купол на Райхстага се изкачва умореният Путин с голямо знаме.

  Това е Победата.

  Мислите, че това не е вярно? Разбира се, вие сте прави, но за вашето мнение на никого не му пука. Това, което в Русия наричат Велика отечествена война, отдавна се е превърнало в лична война на Владимир Путин. Той беше този, който стреля от танка, лети на изтребител, плава на подводница. Убиваха го, но всеки път се оказваше по-силен, и винаги побеждаваше. Между другото, кого?

  Формално – Хитлер, но Хитлер може да не го споменаваме, Хитлер отдавна го няма. През 1945г. Владимир Путин победи всички – той победи Обама и Ангела Меркел, и опозицията в Русия, включително Борис Немцов, и международното LGBT движение и Pussy Riot, и Украйна и Грузия, и трите балтийски държави и Полша, и целия свят, защото всички по света – това са врагове на Русия. Русия има само един приятел – самият Путин. И само той е в състояние да победи всички врагове.

  Днес малко хора разбират реалната безпрецедентна историческа значимост на Втората световна война за Русия. Седемдесет години от съветската история беше най-бруталната терористична диктатура на болшевишката партия и нейния репресивен апарат. Съветския режим беше нехуманен и лъжлив. Хората лишени от не само повечето от гражданските си права, но често и от основни битови удобства, всеки ден по радиото чуваха от своите вождове, че живеят в най-щастливото и справедливо общество. Двусмислието, несъответствието между реалността и думите, в продължение на десетилетия беше задължително свойство на съветското общество, изолирано от останалата част на света.

  И само войната, само четири от седемдесет години са едно удивително изключение от всички правила на съветската история, срив в програмата. Да, войната беше трагедия и катастрофа, но тя също е и истински светъл лъч, дори и за тези, които никога не биха се осмелили да го кажат на глас.

  За четири години беше прекъснато и робството, и двусмислието. Довчера – безправен колхозник или строител, за канче супа изграждащ поредния „мегастроеж на комунизма”. Днес – войник, който наистина се сражава с най-голямото световно злото. Довчера партията решаваше вместо теб кое е добро, кое е зло, а днес се биеш на страната на Англия и Америка. Довчера обявяваха за врагове твоите познати, приятели, роднини и съседи, за които през нощта пристигаше колата на тайната милиция, за да те ги отведе в Гулаг, а днес твоят враг не е измислен, а съвсем реален чуждоземен нашественик, носещ на земята ти смърт и разрушение. Вчера ти беше винтче в огромен нечовешки механизъм, а днес – личност, от избора на която зависи във всеки един момент и собствената ти съдба и съдбата на страната, а дори и на човечеството.

  Четирите години война на съветския фронт, парадоксално, но станаха четири години на максимални за съветския режим истина, свобода и справедливост. Войната отне живота на милиони, но също така беше единственият светъл лъч за десетките милиони хора в безпросветното им съществуване. И в следвоенните години, съветската гледна точка за света беше пълна с лъжи и недомлъвки, палачите бяха считани за герои, честните хора за врагове, и само споменът за войната, когато врагът беше враг, а честните хора – честни хора, беше най-човечният и следователно най-важният исторически епизод. Отношението към войната като към особен период от историята – това е най-важният елемент от националната идентичност на всички бивши съветски граждани. Падането на комунизма през 1991г., разрушило всички съветски ценности, не оказа влияние върху стойността тази война, нещо повече – доколкото постсъветска Русия никога не успя да създаде собствена национална митология, то митологията за войната остана единствената общоприета и безспорна общоруска духовна ценност.

  И когато Путин дойде на власт, създавайки своя личен режим, не можеше да не разчита на военния мит. Митът за твърдия, но справедлив лидер се опираше на мита за войната и за засилване на режима на Путин се срастваше с него. Русия – това е Путин. Русия – това е победата през 1945 година. От тези две уравнения получаваме равенството – Путин вече е и победата през 1945 година.

  Обявеният за 9 май парад в Москва не е парад в памет на жертвите и героите от войната, това е парад на лоялността към Путин и неговото господарство. Георгиевската черно-оранжева лента, формално символизираща паметта – това сега също е знак за лоялност. С тази лента в Украйна се бият проруските сепаратисти, за тях е важно да се чувстват наследници на войниците от Втората световна, противопоставящи се не на съвременна Украйна, а именно на злото от 1941-1945гг., с което са воювали техните дядовци. Западната версия за войната, било то Холокоста, или разделението на Европа, или дори изчисленията на Тюринг, позволили да се разшифрова „Енигма” – всичко това дразни съвременна Русия, която е съгласна да смята за врагове от 1945г. тези, които за врагове днес смята руската държава – и Украйна, и Грузия, и Америка.

  Историческият експеримент на Владимир Путин унищожи паметта, заменяйки я с утилитарна политическа конструкция. Тази конструкция е краткотрайна, тя ще завърши с края на властта на Владимир Путин, и тогава руското общество ще трябва отново да формулира отношението си към Втората световна война.

  Но сега за това никой не мисли. Путин излиза от танка, избърсва подутото си лице, Владимир Путин лети на изтребител, Владимир Путин вдига знаме над Берлин. В тази война, на която сега се покланя Русия, победител е само един – Владимир Путин.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 7. 7 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Друго щеше да си е ако беше истински маршал от КГБ.По чиято заповед са избити хиляди хора,десетки хиляди пребити и стотици хиляди хвърлени по лагерите.Тогава руснаците щяха да му се възхищават.

 8. 8 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1279 Весело

  С тази брада прилича повече да е, я ген.Тотлебен, я ген.Гурко

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  По същия начин се е добра до трибуната, по който се е отървал от военна служба.

 11. 11 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  Ами то май, че на парада имаше и един
  танк - менте...

 12. 12 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Не е допустимо цивилни да носят униформа, освен ако са призовани в резерва. Но новината е толкова незначителна, че се учудвам защо я публикувате.

 13. 13 Профил на stokn
  stokn
  Рейтинг: 593 Неутрално

  До коментар [#11] от "Един препатил":
  ами той май в същия тоя сайт в който спамиш признаха, че това е танк от следващото поколение и това е бъдещето.
  ама чукча...

 14. 14 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  О държави .О нрави.

  Кадыров пригласил всех на свадьбу полицейского начальника и 17-летней девушки
  В начале мая в «Новой газете» появилась информация, что 17-летнюю Гойлабиеву собираются насильно выдать замуж за 57-летнего Гучигова. Сообщалось, что начальник РОВД хочет взять девушку второй женой и даже выставил посты, чтобы невесту не вывезли за пределы республики

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 15. 15 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 829 Неутрално

  До коментар [#9] от "stokn":

  ++++
  Един човек проявил малко чувство за хумор, и го емнали "по съвецки", че и тука ... а даже " бивши офицери коментират, че постъпката на Крупко е кощунство и цинизъм спрямо тях, но не се преследва от закона."
  ...
  Демек, биха му показали те на драго сърце какво значи КГБ, ама тъпия закон им пречи ... баси !
  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 16. 16 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Ясно е, че не става въпрос за фалшив генерал, както се внушава, а за обикновен шапшал, каквито ги има навсякъде. "Униформата" му е пълна с несъответствия, т.е. това не е униформа, а свободно подбрана дреха - всеки се облича, както намери за добре.

 17. 17 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1346 Любопитно

  Днес маршал, утре marshal law.

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 18. 18 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  До коментар [#9] от "stokn":

  Сигур си е голям кеф да приемаш парада под формата на Хитлер с вдигната дясна ръка?

 19. 19 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  До коментар [#9] от "stokn":

  В Скопие ако не си облечен като Александър Македонски сигур не те допущат до парада на победата?

 20. 20 Профил на stokn
  stokn
  Рейтинг: 593 Неутрално

  [quote#15:"роджър"]Един човек проявил малко чувство за хумор, и го емнали[/quote]

  [quote#16:"Митев"]Ясно е, че не става въпрос за фалшив генерал, както се внушава, а за обикновен шапшал, каквито ги има навсякъде.[/quote]

  [quote#12:"bilbotorbins"]Но новината е толкова незначителна, че се учудвам защо я публикувате.[/quote]

 21. Балонът се надува, надувайте ребята. ...пук... Фуражката обаче нещо са му я умалили шивачете. ...

 22. 22 Профил на stokn
  stokn
  Рейтинг: 593 Неутрално

  [quote#9:"stokn"]ама дневник толкова го е закъсал с дневната доза антируско плюене, че предложи това
  и оп, воала,[/quote]
  Един човек проявил малко чувство за хумор, и го емнали- цитат на коментар #15 от “роджър”
  Ясно е, че не става въпрос за фалшив генерал, както се внушава, а за обикновен шапшал, каквито ги има навсякъде.- цитат на коментар #16 от “Митев”
  Но новината е толкова незначителна, че се учудвам защо я публикувате.

 23. 23 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  Тая работа е като с паметника МОЧА. Освободител менте, който иначе е окупатор. Що да няма и такъв маршал менте?

 24. 24 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  А пък в България 45 години от горите слизаха партизани.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 25. 25 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Има нещо много инфантилно в руснаците. Тези хора, така и не успяват да пораснат, дори когато са на преклонна възраст. Дай им униформи, паради и детинско перчене. Затова и отношението към тях трябва да е такова, като към недорасляци, като към деца които всеки момент могат да запалят къщата. Защото толкова им е акъла.

 26. 26 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 485 Неутрално

  Ами това потвърждава колко прав бях оня ден в спора по темата, че руснаците щели да спечелят войната и без втори фронт. Самите те са обсебени от подобни идеи и маскаради, както в случая. Малко разбирам от тия неща и мога да кажа, че човекът се е справил перфектно. Костюмът може да е поръчка, но отличителните знаци по него и фуражката са направени перфектно-пагони, околожки, кокарди, както и значки и медали. Този маскарад не е евтин, това става ясно от видеото. Хора, били се през войната, вече не ходят на паради, а останалите, дето много филосовстват по въпроса, са виждали тия неща само на кино.

 27. 27 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  когато " фактите" говорят , историята дори документирана може да бъде пренаписана . и става водеща новина .
  „Който контролира миналото контролира бъдещето. Който контролира настоящето контролира миналото. „
  чий ли е цитата .
  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/obshtestvo/2008/01/04/443984_antiutopiiata_-_vuzmojna/
  интересно четиво , и една по достойна позиция само преди 7 г .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 28. 28 Профил на the_axel
  the_axel
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Цялата им държава е една бутафория !

 29. 30 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 624 Весело

  До коментар [#9] от "stokn":
  Това мурзильонките сте ми много любими в дивотията и собствената си глупост.
  Според вас, "на подобни паради хората на запад..." т.е. на маскаради, парад-карнавали и шеговито-веселяшки шествия
  Където хората се забавляват и шегуват.
  Вай-вай-вай....ама само как загазихте пред водещият си офицер с това си писание
  Заявихте в прав текст, че руският парад за 9-ти май е МАСКАРАД, ПАРОДИЯ И ЦИРК
  Как пък не ви подбират по-умнички едни такива за тролене?

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 30. 31 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 652 Неутрално

  [quote#13:"stokn"] че това е танк от следващото поколение и това е бъдещето. ама чукча... [/quote]
  затова става дума, танк който все още го няма, не е готов, значи бутафорен. Сигурно и други такива безаналогови оръжия е имало, но за късмет не са развалили на площада.

  И тоя, маршал ама несъстоял се..., бутафорен

 31. 32 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Самоиронията на руснаците не е за Андрешковци, само силни народи могат да си я позволят ...

 32. 33 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1921 Неутрално

  До коментар [#19] от "Ф.Нинов":

  Питай Волен Сидеров. Той е единствения, който може да се облече и като Хитлер, и като Сталин...

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 33. 34 Профил на yfo11395141
  yfo11395141
  Рейтинг: 162 Весело

  До коментар [#6] от "Norman Granz":
  [quote#6:"Norman Granz"]Съчинение за Деня на Победата[/quote]
  Поздравления.
  Много точно попадение.

 34. 35 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Парадът в Москва тази година впечатли страшно много народ! Дори крайни русофоби бяха впечатлени от него, което донякъде ме изненада. Даже Дневник с тези статии по-скоро с уважение ги заккача, отколкото нещо друго

  [quote#32:"dimko"]само силни народи могат да си я позволят[/quote]
  Народи с между един и два хеликоптера - "предсказуеми" партньори, може би...

 35. 36 Профил на Emergen-C
  Emergen-C
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#17] от "Bulgarische Motoren Werke":

  Martial law.
  Всъщност русия винаги е била в перманентно военно положение.

  #KOЙ номинира бокова!
 36. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 37. 38 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2381 Весело

  Милиони британци, американци, руснаци, китайци, сърби, поляци .... и 110 000 българи са се били за Победата. Те са важните, а не тоя ... !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 38. 39 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 870 Весело

  Щом не е имало фалшив Генералисимус - пак добре......

  Знанието е сила, информацията - власт
 39. 40 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  [quote#35:"Antonio Candreva"]Парадът в Москва тази година впечатли страшно много народ! Дори крайни русофоби бяха впечатлени от него,[/quote]

  Впечетлени от маршируващите млади момчета бяха и едни участващи в други европейски паради.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 40. 41 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3137 Неутрално

  [quote#30:"clutch"]Заявихте в прав текст, че руският парад за 9-ти май е МАСКАРАД, ПАРОДИЯ И ЦИРК.[/quote]

  Точно това направиха, сравнявайки го с карнавалните шествия и гей паради на Запад, където наистина хора могат да се обличат като Наполеон, Александър Македонски или Дядо Боже.

  Понякога и аз се изприщвам от инфантилната глупост на най-разпалените съветофили.

  Ето какви обяснения дадоха, например, за спора между Париж и Москва за недоставянето на Мистралите:

  1. Въпросните Мистрали никога не са били нужни на Русия, поръчката била приятелска услуга от Путин за Саркози, за да се отвори работа за изнемогващите в нищета френски работници.

  2. Освен това Мистралите били пълен боклук.

  3. Независимо от горните два аргумента, Русия била претърпяла тежки загуби и пропуснати ползи от недоставянето им и щала да иска от Франция многомилиардни компенсации.

  4. С получените неустойки и компенсации Русия щяла да си построи сама не два, а тъкмо четири Мистрала - въпреки, че не й трябват.

  Кажи ми, колега, как да се отнасям към такива "защитници на Родината"?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 41. 42 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 418 Весело

  "Пред изданието метеорологът казва, че е "секретен маршал от КГБ" и че с това звание, което формално не съществува, го бил наградил лично Юрий Андропов – бивш шеф на КГБ, генерален секретар на ЦК на КПСС и лидер на СССР. Разбира се, в историята на СССР и Русия не е имало и няма "секретни маршали", а бивши офицери коментират, че постъпката на Крупко е кощунство и цинизъм спрямо тях, но не се преследва от закона."

  Съблечете му униформата и му облечете бялата риза с дългите ръкави на този бе др.ри ...
  Пълна лудница. Ба.ти охраната имат тия, щом на такова събитие могат да се "промъкнат" и луди!?
  Мислех си, че единственият за освидетелстване е долетял от бивша "братска" страна, но явно ги надценявам...

 42. 43 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 870 Весело

  [quote#41:"Norman Granz"]Кажи ми, колега, как да се отнасям към такива "защитници на Родината"? [/quote]

  Към умствено увредените - със съчувствие........
  Към платените - с презрение и лека гавра......

  Знанието е сила, информацията - власт
 43. 44 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1921 Неутрално

  До коментар [#43] от "pag":

  А как да се отнасяме към този:

  http://s017.radikal.ru/i413/1505/1a/d851a9bd7c1a.jpg

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 44. 45 Профил на today
  today
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Туй като на Сидеров тиквения медал. Пак в Москва, естествено.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 45. 46 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Американските микрофони са тъжни, че директивите от Вашингтон омекват.

  Както се казва, те тъкмо загряха и сега трябва да прибират знамената.

  Най-недоволни от край на конфликта в Украйна са Десен Сектор и троловете на Козяк 16 във форума на Дневник.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 46. 47 Профил на yfo11395141
  yfo11395141
  Рейтинг: 162 Неутрално

  До коментар [#46] от "Dorian Gray":
  [quote#46:"Dorian Gray"]Американските микрофони са тъжни, че директивите от Вашингтон омекват.[/quote]
  За микрофоните не знам,ама днеска още руска ракета е дала фира.
  Нещо не им се получава.

 47. 48 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 1010 Неутрално

  До коментар [#6] от "Norman Granz":Това което си постнал е много много вярно и силно. Питам се къде живее този който го е написал че ако е в Русия.... Иначе на тая тема всичко е казано ,просто всеки ден излизат нови факти,появяват се нови нüанси,нови доказателства за един начин на живот и мислене които ние не искаме и няма да примем-този на официална руска власт

 48. 49 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 870 Весело

  [quote#46:"Dorian Gray"]Най-недоволни от край на конфликта в Украйна са[/quote]

  .... мурзилките. Пиндосите внезапно пак стават американски приятели, Еврогейовете внезапно пак стават уважавани партньори в бизнеса, фашистите внезапно изчезват от полезрението, 9-ти май мина и замина - въобще ужас, когнитивен дисонанс......
  Ще трябва да се зубрят нови опорни точки........

  Знанието е сила, информацията - власт
 49. 50 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7130 Неутрално

  Фалшив герой от несъществуваща армия.

 50. 51 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3137 Неутрално

  [quote#48:"magelan"]Това което си постнал е много много вярно и силно. [/quote]

  Не искам да си приписвам чужди заслуги. Преди няколко дни го беше постнал един съфорумец и съмишленик; аз просто си го копирах в архива, за да не се загуби. Нека колегата се обади и ако знае нещо по въпроса, да обясни.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 51. 52 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 870 Весело

  [quote#44:"mitko11"]А как да се отнасяме към този: [/quote]

  Мисля, че една добре зарешетена клетка някъде в Хага ще е подходяща......

  Знанието е сила, информацията - власт
 52. 53 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3630 Весело

  Ленин на секи км

  Чудно голямо... Ако не е вражеска НПО.

  Метеоролог пуснал балон.

  Ако тръгнем да придиряме, току някой поставил под съмнение
  приноса на президента за победата на Великата октомврийска или световната Отечествена.

  Важна е Идеята.

  "Маршал менте се промъкна на Парада на победата"

 53. 54 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3137 Неутрално

  [quote#46:"Dorian Gray"]Най-недоволни от краЙ на конфликта в Украйна ... [/quote]

  Българската граматика така и не я научихте...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 54. 55 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 526 Весело

  [quote#30:"clutch"]Как пък не ви подбират по-умнички едни такива за тролене? [/quote]

  Текучеството в "ленинградския" трол център е голямо!

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 55. 56 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Руснаците каквито и да са не са стигнали до там да инспирират голям терористичен акт с разбиване на самолети, взривяване на влакове и пр., както други прогресивни кръгове в други нации вече направиха.

 56. 57 Профил на stokn
  stokn
  Рейтинг: 593 Неутрално

  До коментар [#46] от "Dorian Gray":
  [quote#46:"Dorian Gray"]Американските микрофони са тъжни, че директивите от Вашингтон омекват.
  Както се казва, те тъкмо загряха и сега трябва да прибират знамената.
  Най-недоволни от край на конфликта в Украйна са Десен Сектор и троловете на Козяк 16 във форума на Дневник. [/quote]

  Свалям Ви шапка

 57. 58 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 777 Неутрално

  До коментар [#54] от "Norman Granz":

  Микрофон, ще говорим за "краят" когато се случи. Научи граматиката преди да ми правиш забележки.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 58. 59 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1921 Неутрално

  Интересно, никой не споменава за днешните 2 космически гафа:
  1. http://lenta.ru/comments/news/2015/05/16/progress/
  и
  2.http://rusnovosti.ru/posts/373749

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 59. 60 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#44] от "mitko11":

  Пратих го на The Wolfram Language Image Identification Project (статията от преди малко в "Технологии". Разпозна го като "скейтборд" (skateboard).

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 60. 61 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#58:"Dorian Gray"] ще говорим за "краят" [/quote]

  Важи преди всичко за самия теб:

  [quote#58:"Dorian Gray"]Научи граматиката преди да ми правиш забележки.[/quote]

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 61. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 63 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 777 Неутрално

  До коментар [#47] от "yfo11395141":

  Внимавай с правописните и граматическите грешки. Не виждаш ли главният гаулайтер как ми прави забележки?

  Теб може и да те глоби.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 63. 64 Профил на Steliyan Georgiev
  Steliyan Georgiev
  Рейтинг: 213 Неутрално

  В Ало-ало има една серия, където Фонсмолхаузен се беше предрешил като фелдмаршал, защото само този униформа му ставаше.

 64. 65 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Каквато държавата, такива и маршалите!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 65. 66 Профил на yfo11395141
  yfo11395141
  Рейтинг: 162 Весело

  До коментар [#63] от "Dorian Gray":
  [quote#63:"Dorian Gray"]Внимавай с правописните и граматическите грешки. Не виждаш ли главният гаулайтер как ми прави забележки?[/quote]
  Опитвам се.
  [quote#63:"Dorian Gray"]гаулайтер[/quote]:
  1. Областен водач на национал социалистическата партия във фашистка Германия.
  2. Прен. Самовластен управител, тиранин.

  Тука едва ли има такива.Просто някой се дразнят от граматически грешки.Това не е основание да ги обиждаш.

 66. 67 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#22:"stokn"]Но новината е толкова незначителна, че се учудвам защо я публикувате.[/quote]
  За да се види ясно, че руснаците ЛЪЖАТ като разпрани; че на руснак не може да се вярва, дори да се видят документите му, пак си трябва проверка дали не са неистински документи - за разлика от масовото мислене и начин на действие в ЕС - за това! Не случайно рускитеплатени защитници набеждават съпруга ми за "гаражен тенекеджия", а човекът е квалифициран да работи в командната зала на АЕЦ Козлодуй и ЦЕРН, както и като ИТ ентръпрайс архитект/ интерим мениджър за 800 паунда на ден...Който обича да се кичи с незаслужени награди и с несъществуващи образования, е естествено привлечен от светогледа и манталитета на руснаците, а това обичайно са руските платени тролове.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 67. 68 Профил на Rusty Williams
  Rusty Williams
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#11:"Един препатил"]

  Ами то май, че на парада имаше и един
  танк - менте... [/quote]
  Ще ти се да е менте.

 68. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 70 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3137 Неутрално

  [quote#47:"yfo11395141"]За микрофоните не знам,ама днеска още руска ракета е дала фира. [/quote]

  Я пусни линк или дай подробности? И не обръщай внимание на др. Грей, той е типичен трол.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 70. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 72 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Доста символично....

  The best way to predict the future is to invent it.
 72. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 74. 75 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Секретен маршал, който пуска балони. Толька в Расии.

  The best way to predict the future is to invent it.
 75. 76 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3137 Неутрално

  [quote#59:"mitko11"]Интересно, никой не споменава за днешните 2 космически гафа.[/quote]

  Колегата yfo11395141 беше споменал за един, те били два. Ще изчакам отделна статия, за да си кажа мнението.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 76. 77 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 870 Любопитно

  [quote#56:"Antonio Candreva"]Руснаците каквито и да са не са стигнали до там да инспирират голям терористичен акт[/quote]

  Нима? Разни Беслани, театри, жилищни блокове не се ли броят?
  При това не ги инспирират, а ги организират и изпълняват......

  Знанието е сила, информацията - власт
 77. 78 Профил на yfo11395141
  yfo11395141
  Рейтинг: 162 Любопитно

  До коментар [#70] от "Norman Granz":
  [quote#70:"Norman Granz"]Я пусни линк или дай подробности?[/quote]
  Готово.

  Российский «Протон» не смог вывести на орбиту мексиканский спутник
  http://www.unian.net/science/1078651-rossiyskiy-proton-ne-smog-vyivesti-na-orbitu-meksikanskiy-sputnik.html

  И защо ги кръщават с едни такива гръмки имена "Протон","Прогрес"опааа забравих и "Фобус грунт"
  Емблематични постижения за руската техника.

 78. 79 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1993 Весело

  Този да не е Реми Гаиард ???

 79. 80 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3630 Разстроено

  фалшиви фалшиви...

  но с Олимпиади Мега паради

  залисват и стрижат народи ливади

  пп
  Само Алфа маршал Волен
  засега не се е сетил да си нахлузи
  достолепна брада

  До коментар [#50] от "rosiraycheva50._":

  Фалшив герой от несъществуваща армия.

 80. 81 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  Причиной аварии могла быть плохая сборка, предположил источник агентства: «Некачественная и невнимательная сборка блоков ракеты-носителя "Протон-М", недостаточная квалификация персонала, работающего за невысокую зарплату, могли стать причиной очередной аварии ракеты-носителя "Протон-М", погубившей мексиканский спутник MexSat»

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 81. 82 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Наели са поредния актьор, а това, че ползват шивашки ателиета отдавна го знаем. Класика в жанра, но дори някои хора в Русия са се усетили. Сега ще го натопят него, сигурно са му платили 100 рубли за изявата, а сега ще му кажат, че това са рисковете на актьорската професия, платена от КГБ. Да му мислят гаменчетата от Натфиз и от ъндърграунда, кой им плаща и за какви сценки по улиците.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 82. 83 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3137 Неутрално

  [quote#78:"yfo11395141"]Российский «Протон» не смог вывести на орбиту мексиканский спутник[/quote]

  [quote#81:"deepblue"]Некачественная и невнимательная сборка блоков ракеты-носителя "Протон-М", недостаточная квалификация персонала, работающего за невысокую зарплату[/quote]

  How embarrassing...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 83. 84 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  Бутафория.
  Като цялата им държава.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 84. 85 Профил на stokn
  stokn
  Рейтинг: 593 Неутрално

  въх, братче, ама ти си един нов Трендафил Акациев, бе
  /припомням: "ала-бала/смърт на капитала"; "котка бърка във контакта - цък, цък - язък"; българка и македонец по време на оранжева революция: "тя му вика: "на ти трънки, на", той й вика: "бабина ти трънкина"/

 85. 86 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1921 Неутрално

  До коментар [#78] от "yfo11395141":

  Пропускате втория за деня космически гаф - опита за корекция на орбитата на Международната космическа станция е завършил с провал, защото не са се включили двигателите на тоаврния кораб Прогресс М-26М, който в момента е свързан със станцията. Това е станало преди падането на Протон - М с мексиканския спътник:

  http://lenta.ru/news/2015/05/16/progress/

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 86. 87 Профил на february
  february
  Рейтинг: 367 Весело

  Разбира се,че има секретни маршали!Само че са секретни.
  Има и секретни старшини.В този форум е пълно с такива.И те са секретни,ама им личи...Че са секретни...

 87. 88 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#78:"yfo11395141"]Российский «Протон» не смог вывести на орбиту мексиканский спутник [/quote]

  Преди две седмици космически апарат на ЧАСТНАТА компания Space X успешно изведе в орбита ПЪРВИЯ сателит на Туркменистан. Бившата савецка республика....

  The best way to predict the future is to invent it.
 88. 89 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Яко, в матушката на ментетата маршал менте! Не, че Сталин не е менте, къде сте чували маршал да се крие като мишка, когато държавата му е нападната?

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 89. 90 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3137 Неутрално

  До коментар [#86] от "mitko11":

  В последно време с каквото и да се захванат руснаците, все ялово излиза. Танкът им за парада, дато от месеци мурзилките ни плашеха с него, се оказа недовършен, с бутафорен купол, на всичко отгоре един угасна и се наложи да го извличат с влекач. Ракетна установка БУК (като оная, с която свалиха малайзийския самолет) се самозапали на друг парад - в Чита, доколкото си спомням. Космическата им програма от години е в кома, а единственото, което твърдят, че умеят - извеждането на товари в космоса - май вече и то им се опира...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 90. 91 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1921 Неутрално

  До коментар [#90] от "Norman Granz":

  http://apachan.net/images/201305/01/6fq0dyc0l41j.jpg

  http://cs6.pikabu.ru/post_img/2014/08/31/6/1409474854_1753500516.jpg

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 91. 92 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#11:"Един препатил"]Ами то май, че на парада имаше и един
  танк - менте... [/quote]

  Не беше менте, а прототип. Какъво и ще си остане навсегда

  The best way to predict the future is to invent it.
 92. 93 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1921 Неутрално

  А още по-добро е това:

  http://ipic.su/img/img7/fs/Roskosmos_uRc518J7g.1431760416.jpg

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 93. 94 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1291 Весело

  Дечицата на летенат Шмид обикновено изплуват при всяка възможност да измъкнат некоя парица, некоя 5-минутна слава, или като минимум да си разкрасят пред бабите у маалата малце сивия си животец и още по-сивото си минало.
  ---
  Когато това го прави некой световно неизвестен херой, това е по-скоро леко жълакаво и скучновато.
  Но когато го прави некой, който се праска за борецъ за истина, правда и true, настава голем бъзик и развеселение сред паметливите и информирани сеирджии..
  ---
  Ей го за вашата колекция и тоя съчинител - по съвместителство нумеро уно телевизионен ЕХО-либерал, дето вечно се оплита в собственото си лъготене, че на моменти даже не помни какво е лъгал за дедо си.

  "Редактор радио «Эхо Москвы» Алексей Венедиктов в разных аудиториях рассказывает о количестве наград у двух своих дедов"

  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=z4s6N2-lIWE


  Нашенските след-9то-септемврийски борци против фашизъма и капитализъма и следващите - след-10-то-ноемврийските борци поротив комунизъма, социализъма и против КвотДалГоспод, направо пасти да ядат в сравнение с тая въпросната (х)леберална унука героична - товаришт Венедиктов.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 94. 95 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 777 Неутрално

  До коментар [#66] от "yfo11395141":


  [quote#66:"yfo11395141"]Просто някоЙ се дразнЯТ от граматически грешки.Това не е основание да ги обиждаш. [/quote]


  Тцтц... Добре, нЕма повече.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 95. 96 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3630 Любопитно

  ОБЕДИНЕНА СВОБОДНА ЕВРОПА

  Щом менте маршал проврял се
  в ТОТАЛИТАРНИЯ парад,

  колко ли ментета щъкат
  лежерно в СВОБОДЕН свят?

  "Украинският пример повдига български въпроси към Запада"

  Президентът на Украйна Петро Порошенко обнародва закони, които забраняват всякаква комунистическа пропаганда и възхваляват бойците-националисти, предадоха Франс прес и ТАСС. Законите бяха гласувани от парламента на 9 април.

  Целта им е да се скъса окончателно със съветското минало на Украйна в момент, когато украинските власти се борят в Източна Украйна срещу проруски сепаратисти, повечето изпитващи носталгия към Съветския съюз. В конфликта са загинали над 6200 души от април 2014 г.

  Законите “забраняват съветските символи, осъждат комунистическия режим, отварят архивите на съветските тайни служби и признават като бойци за независимостта на Украйна” националистите, които известно време са воювали на страната на нацистите срещу “съветската окупация”, припомня президентството в изявление.

  Понятието “Велика Отечествена война” се заменя с термина “Втора световна война”.

  Текстовете, одобрени близо четвърт век след независимостта на Украйна, приравняват “комунистическия и нацисткия режим”. Подобни закони съществуват в балтийските страни и Полша, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

  Съгласно украинските закони паметниците на съветски лидери, включително многобройните паметници на Ленин, трябва да се демонтират. Също така трябва да се преименуват населените места, улиците и фирмите, чиито сегашни имена са препратка към комунизма.

  Изпълнението на съветския химн, който бе върнат като химн на Русия от Владимир Путин с промяна в текста, вече е наказуемо със затвор в Украйна.

  Русия остро осъди тези закони и обвини Киев, че прибягва до тоталитарни методи за десъветизация на Украйна в полза на националистическа идеология, която “тласка страната в бездната”. Западни интелектуалци заявиха, че тези закони може допълнително да изострят напрежението в една страна, която вече е разделена от война, отбелязва Франс прес, цитирана от Медиапул.

  Към западните интелектуалци, които имат навика да бранят от реформи и осъждане тоталитарните режими, каквито не са помирисвали у дома и поради тази причина не познават “красотите” им, е резонно да се зададе въпросът къде бяха да се възмутят реципрочно от руския национализъм и милитаризъм, който се опитва да монополизира пропагандно победата над нацистка Германия в една война, която и днес Русия отказва да нарече дори с истинското й име като Втора световна, а интерпретира като Отечествена, за да прикрие факта на съучастието на СССР в нейното разпалване и поддържане с нещо като съветски ленд лийз цели две години в подкрепа на нацистката агресия срещу Европа и Северна Африка.

  С мълчаливото съгласие на западните ни съюзници, които и до днес не са дали публичен знак, че проявяват разбиране към несправедливото приравняване на България към “освободените” от Червената армия европейски държави, тук съветската символика се разпорежда нагло като свършен факт, наложен с брутална окупация. Москва и нейните местни помагачи черпят увереност за това нахалство от собственото си тълкувание на това мълчание като продължаваща форма на колективно наказание за българската политика от средата на миналия век, за която днешните българи нямат никаква вина, но биват третирани като осъдени на вечно изтърпяване на една несправедлива присъда, произнесена с отдаването на България в съветско – руски ръце за вечно ползване.

  Поощрена от доминиращата си роля в пропагандата тук Москва наистина си ползва България както си иска. Ако за енергийното вероломство на руската политика например Европа и САЩ се събудиха най-сетне и се опитват да консолидират своя отпор, включвайки и припознавайки България като важна брънка от него, то за поправянето на историческата несправедливост България да бъде оставена на произвола на съветската ( монументална) разправа с историческата истина и справедливост, не виждаме дори наченки на преосмисляне.

  В резултат на това тържествуващите съветско – руски използвачи придърпват към своята версия вересиите на историята и внушават на българската публика, че трябва да търпи безропотно синилата от бича на съветската окупация, макар тя да е била наложена срещу волята на западните съюзници на СССР ( доказателствата за което са многобройни, цитирал съм ги в поредицата си “Течна дружба”).

  Не става дума за “ревизия на историята”, както се опитват да внушават руските говорители по темата, които настояват нейният съветски прочит да бъде увековечен, за да държи поне част от българите в състояние на благодарност за съветската окупация и нейните последици за България. Украинският пример показва, че дори и яростната реакция на Русия не е в състояние да накара Европа и САЩ да се разграничат от възстановяването на справедливата оценка за болшевишкото минало, но при едно условие: трябва празената от болшевизма страна да поиска да се излекува достатъчно решително. В Украйна това се случи след като “най-влиятелният политик” в света си показа влиянието като ексхибиционист , който се разтваря шлифера пред деца. В резултат и децата на Запад прогледнаха за вулгарността, върху която съвременна Москва гради доктрината за своята изключителност, градираща след Чечня и Грузия до вече непоносимата агресия срещу Украйна.

  А нима Русия не третира и България като свой заден двор? С какво българите са по-малко заслужили западната подкрепа от Украйна? Трябва ли тук също да се стигне до някаква форма на наложен от Русия гладомор с милиони жертви или до военна руска агресия, за да бъде България най-после десъветизирана? Тези въпроси трябва да задават нашите властници на западните си колеги, когато ги виждат да с прегръщат с украинския президент Порошенко, истерично нападан от Кремъл като “фашист”, но топло посрещан на Запад въпреки това.

  Тези въпроси трябва да влезнат в дневния ред на българските власти в общуването им със съюзниците. Ако не влезнат, децата ни ще продължават да излизат от България- доста от тях завинаги, за да се настаняват тук т(р)айно с всичките си пълзящи претенции стотиците хиляди, поощрявани от Путин купувачи на български имоти и съвести, въоръжени ( засега “само”) с руски паспорти ( които впрочем, както видяхме от русифицираната по документи в рекордно кратък срок Абхазия, са част от руската хибридна война в ловните полета на руската мечка).

  ivo.bg

 96. 97 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#75:"EU defender"]Секретен маршал, който пуска балони. Толька в Расии.[/quote]

  НАДУВА балони

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 97. 98 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#81:"deepblue"]персонала, работающего за невысокую зарплату,[/quote]

  Как така. Нали в Расия имаха огромни заРплати?

  The best way to predict the future is to invent it.
 98. 99 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3811 Неутрално

  Появиха се много снимки с изхвърлени след парада портрети което показва че много хора са били закарани организирано. Водещата от Ехото на Москва показа съобщения които призовават на парада с осигуряване на портрети на " ветерани".
  Също така показа и много снимки на участници носещи снимките на "ветераните" Сталин Берия Михелис . Кагебиста не пропусна да яхне и тази инциатива като лично оглави " Безсмъртния полк"

  klimentm
 99. 100 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2236 Неутрално

  До коментар [#7] от "kermit":

  " ... и стотици хиляди хвърлени по лагерите "


  Позволявам си да те поправя, моля за извинение ...! Не са стотици хиляди, а милиони, в това число и съпругата на Молотов Хенриховна и то в момент, когато Молотов е бил на върха !
  Какво да говорим за обикновените хора ?!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK