Контрапротестът в Скопие - мощният и зрелищен ответен удар на Груевски

Контрапротестът в Скопие - мощният и зрелищен ответен удар на Груевски

© Георги КожухаровЗа Македония!" - това казваха масово хората в Скопие на въпроса защо са дошли да подкрепят Никола Груевски и партията му ВМРО-ДПМНЕ на 18 май. В понеделник беше организиран масова демонстрация в защита на македонското правителство, само ден след като се проведе опозиционният протест пред Владата (Министерския съвет).


И наистина изглеждаше, че подкрепата за управляващата партия е равна на подкрепа за самата страна. Митингът на ВМРО-ДПМНЕ беше масов, зрелищен и видимо много по-голям от протеста в неделя. Тълпите се изсипваха по бул. "11 октомври" на вълни с големи транспаранти с имената на регионалните структури на партията, за да стигнат пред сцената. От лявата й страна е парламентът, а отзад – впечатляващата със спорните си естетически качества триумфална арка.


Булевардът започна да се пълни още около 19:00 часа – час преди обявеното начало. Категоричното и дори заплашително настъпване на шествието по всяка вероятност е попарило ентусиазма от неделния протест, че Никола Груевски би могъл да подаде оставка скоро.
От сцената звучаха патриотични песни с народни мотиви за Александър Македонски, за македонската земя, изстрадала турското робство, за "тъмните черни зандани", в които "проклетите шпиони" са затворили лирическия герой от песента "Послушайте, патриоти" на Гоце Арнаудов.


Тълпата развяваше море от знамена – македонското и партийното на ВМРО-ДПМНЕ, които често бяха вързани едно за друго – така както на неделния протест бяха вързани македонското и албанското. На митинга в подкрепа на правителството обаче, между 19 и 22:30 часа, когато приключи зрелищната демонстрация, репортерът на "Дневник" не видя нито едно албанско знаме. Сръбските обаче бяха десетки. Имаше големи православни кръстове, изработени от дебел картон и боядисани в ярко жълто, както и един демонстриращ с реплика на античен шлем на главата.


Участниците носеха три огромни македонски знамена, които на ширина се простираха над целия булевард – над двете му платна с по три ленти. Преките улици също бяха пълни с поддръжници на ВМРО-ДПМНЕ. Личеше строгата партийна организация и дисциплина, а мнозинството хора, с които "Дневник" разговаря, сякаш искрено подкрепяше Груевски.


"Дай ми по-добро от Груевски и ще гласувам за него", казва Воислав Ристовски, който е дошъл на демонстрацията заедно със съпругата си Соня.

© Георги Кожухаров

"Дай ми по-добро от Груевски и ще гласувам за него", казва Воислав Ристовски, който е дошъл на демонстрацията заедно със съпругата си Соня.


"Дай ми по-добро от Груевски и ще гласувам за него", казва Воислав Ристовски, който е дошъл на демонстрацията заедно със съпругата си Соня. Според него при управлението на Груевски е започнало да личи, че в Македония има държава. Той подчертава, че премиерът е намалил безработицата от 39 на 28%. Ристовски смята разпространените записи от лидера на опозицията Зоран Заев, уличаващи Груевски в злоупотреба с власт, за манипулирани и вярва, че съдът ще си свърши работата по случая.


Сборът, както беше обявено събитието, започна в 20:30 часа местно време с приветствие към всички


"македонци, албанци, сърби, роми, турци, власи и бошняци",


дошли да подкрепят властите, а по този начин и Македония. Демонстрацията показа, че стратегията на Груевски слага знак за равенство между партията му и страната. Според опозицията чрез популистка и националистическа реторика премиерът представя всяка критика към ВМРО-ДПМНЕ като заплаха за самата Македония.


И наистина, речите от сцената звучаха сякаш над Македония е надвиснала страшна опасност, а Груевски и партията му са тези, които "се борят за силна и единствена Македония", които ще защитават Македония от опитите за "недемократично превземане" от страна на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) на Зоран Заев, ще я пазят от намесата на чуждестранните тайни служби.


Беше запазено едноминутно мълчание в памет на осемте полицаи, загинали при операцията на спецчастите в Куманово миналата събота, "бранейки Македония от терористите".


Фотогалерия: Демонстрацията в подкрепа на властите в Македония >


От сцената професорът по история Виолета Ачковска предупреди за опасността от украински сценарий в Македония. Тя припомни как в Киев "се рушеше легално избраната власт" и обвини опозицията, че "води Македония към украинска драма". Ачковска заяви, че СДСМ упражнява "психологически терор" и че представата й за демокрация е агресивна и деструктивна. Без да споменава името му, тя нарече Зоран Заев


"македонският Кличко"


След професорката думата взе кметът на скопската община Карпош, Стевче Якимовски, който заяви, че демокрацията не позволява диктатура на малцинството, което "стои със слушалките и лаптопите на добре платените шпиони". Според него властите в Скопие отговарят на тези набези с "икономически ръст и индустриално производство".


За Ристе от Тетово, който се представи само с първото си име, ръстът на македонската икономика е най-голямото постижение на Никола Груевски. 

© Георги Кожухаров

За Ристе от Тетово, който се представи само с първото си име, ръстът на македонската икономика е най-голямото постижение на Никола Груевски. 


За Ристе от Тетово, който се представи само с първото си име, ръстът на македонската икономика е най-голямото постижение на Никола Груевски. Според Зоран и Сладжана Георгиевски от Охрид управлението на ВМРО-ДПМНЕ е допринесло за подобрение във всички сфери на икономиката. "Груевски откри най-много работни места, помогна на земеделците, децата ми учат в добри университети", казва Зоран.


Леонида Чолаковски е от Партията на власите от Македония и е дошъл от Битоля специално за демонстрацията. Според него в нея са участвали поне 80 000 души, и категорично не вярва в автентичността на т.нар. "бомби" на Зоран Заев.


Според Зоран и Сладжана Георгиевски от Охрид управлението на ВМРО-ДПМНЕ е допринесло за подобрение във всички сфери на икономиката.

© Георги Кожухаров

Според Зоран и Сладжана Георгиевски от Охрид управлението на ВМРО-ДПМНЕ е допринесло за подобрение във всички сфери на икономиката.


Речта на самия Груевски започна в 21:10 часа и продължи близо час под силните скандирания на тълпата в знак на подкрепа. Основните му послания от думите му бяха две – че ВМРО-ДПМНЕ се бори с всички сили да защити Македония и всичките й граждани ("Македония не се предава! Македония е силна!") и че Зоран Заев и опозицията яростно опитват да разрушат постигнатото от деветгодишното управление на "най-силната коалиция".


Груевски се обърна към протестиращите на опозиционния митинг в неделя, като им каза, че властите защитават и тях. Той обеща да чуе градивната им критика и да направи всичко възможно да отстрани всякакви нередности.


Лидерът на СДСМ обаче беше демонизиран в словото на Груевски: "Той превърна Струмица в свой пашалък, (Заев е кмет на Струмица – бел.авт.), в частна собственост, в дойна крава". Премиерът обвини основния си опонент, че раздава обществени поръчки на общината на свои роднини, а каквото остане – на партийни функционери, и че е поддържан от чуждестранни разузнавателни служби.


"Минаха неговите пет минути и в Струмица, и в Македония",


заяви Груевски. При всяко споменаване на Заев множеството отвръщаше с освиркване.


Контрапротестът в Скопие - мощният и зрелищен ответен удар на Груевски

© Георги Кожухаров


Речта на премиера завърши с впечатляващата равносметка, че през 2013-2014 г. икономическият ръст на Македония е бил втори в Европа, и с още по-впечатляващата прогноза, че през 2015-2016 г. страната ще е първа в Европа по същия показател. Той категорично заяви, че бъдещето на Македония е в ЕС и НАТО и че партията му се радва на подкрепата на Жозеф Дол, лидер на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европарламента.


Груевски не пропусна да повтори, че при акцията в Куманово миналата седмица е била разбита една от най-силните терористични групировки.


След близо едночасовото зрелищно слово от мощните колони на сцената и по целия булевард "11 октомви" в Скопие за пореден път зазвуча "Послушайте, патриоти" на Гоце Арнаудов.


По днешната демонстрация пролича, че Никола Груевски няма лесно да се откаже от властта, както се надяваха протестиращите пред Владата в неделя. Циментирал властта си през изминалите 9 години, във вселената на Груевски, а вероятно и в тази на поддръжниците му, партията ВМРО-ДПМНЕ и самата държава Македония са се слели в един образ, който е обект на множество външни и вътрешни заплахи и трябва да бъде защитен.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (270)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Започна се голямото македонско мерене на митинги.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 2. 2 Профил на Alchemist
  Alchemist
  Рейтинг: 221 Неутрално
 3. 3 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2891 Неутрално

  Абе той Станишев беше официално на протеста уж там, ама като нищо само с присъствието си да е провокирал и напомнил на съседите, как той и Местан организираха един такъв "голям" контрапротест, онзи митинг в подкрепа на кабинета Орешарски, с целувката Станишев-Местан

 4. 4 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2891 Неутрално

  Защото той Сергейчо ПЕС-а появили се някъде да подкрепя сестринска партия, те обикновенно губят избори след това, както последно в Румъния

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 449 Любопитно

  Каквото си надробят това ще си сърбат македонците!
  Ама май няма да става за ядене.
  То и тук имаше един протест стещу протеста където станишев и местан се целуваха като двама млади на първа среща!

 7. 7 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Браво Дневник, хубав репортаж от мястото на събитието.

 8. 8 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Македонците вчера, като са видяли Станишев на митинга на опозицията, днес решиха да....подкрепят правителството.

 9. 9 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Това, че тази година били втори по ръст в Европа ми счупи фара.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 11. 11 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#5] от "stokn": Ма ти едно и също повтаряш като папагал и лъжеш джаста-праста (както ти надойде!). Чуваш ли се кво говориш!
  Държава си имаме - имаме. Ако ти се иска повече, стегни се и допринасяй. Вместо да хленчиш измислици, съвземи се.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 14. 14 Профил на idenev
  idenev
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#9] от "dutch":

  Това е факт, товарищ, оправи си фаровете.

  Зареждай в Лукойл, спри империалиста
 15. 15 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2471 Неутрално

  "От сцената звучаха патриотични песни с народни мотиви за Александър Македонски..."

  Отврат !

 16. 16 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2356 Неутрално

  До коментар [#9] от "dutch":
  ами явно не си ходил в Македония ,случайно посетих страната за пръв път преди месеци ,ами само от ниските цени на горива ,храни ,дрехи и строителството бях шокиран тотално ,край малки села пълно с магазини и нови къщи , в ресторантите където да избереш ,цял автобус българи около 30 човека с яко хапване и пийване им броихме цели 330 лв за вечерта със скарите и уискито , за нафтата беше 1.78 на фона на шите 2.30 ,друго какво да кажа ,не знам кой ги управлява и как ,ама са в пъти по добре от нас

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 18. 18 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#14] от "idenev":
  Не съм ти тавариш умнико.
  Може да са втори в Европа по икономически растеж от страните извън ЕС.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 20. 20 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2471 Неутрално

  "Тълпите се изсипваха по бул. "11 октомври" на вълни с големи транспаранти с имената на регионалните структури на партията, за да стигнат пред сцената. "

  Тази "автобусна" подкрепа от страната е добре позната и говори че са изсипани доста пари.
  А като цяло другарят псевдодесен Груевски е решил да тръгне по стъпките на другаря си Путин - с креслив национализъм и въображаеми заплахи и провокации да затвърди властта си. Историята обаче е показала, че подобно поведение всъщност само ускорява кризата на такива режими.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 22. 22 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#16] от "ivan ivanov":
  Вярно, че не съм ходил там. Няма лошо, че е евтино, сигурно това е причина за високия им растеж, тръгват от нулата.... Няма лошо, ама чак да са по-добре от нас не ми се вярва.

 23. 23 Профил на staska
  staska
  Рейтинг: 1084 Неутрално

  До коментар [#19] от "stokn":
  [quote#19:"stokn"]Той не е от македонското правителство[/quote]
  Ясно. Казах, че не съм на ти с политиката в Македония.

  "Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 25. 25 Профил на Alchemist
  Alchemist
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#16] от "ivan ivanov":

  Това че на вас ви е било евтино означава, че те имат доста по-нисък стандарт - и доходи, нали се сещаш?
  "Дясното" правителство на ДПМНЕ удвои броя на хората работещи в администрацията, на практика едвам можем да говорим за частен сектор в Република Македония.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 29. 29 Профил на staska
  staska
  Рейтинг: 1084 Любопитно

  До коментар [#28] от "raven":

  1. Съгласявам се с коментара ти.
  2. Къде търсим тролове - в Македония или в околностите?
  3. Имат ли почва у нас?
  4. Ако отговорът на т.3 е да, то с какво се торят, за да избуяват тъй добре?

  "Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."
 30. 30 Профил на Alchemist
  Alchemist
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Дневник, ще имате ли нещо против отсега да наричате държавата Република Македония (по конституционното име), а Македония да се отнася за нещо друго, което включва и нас от Пиринския край.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 33. 33 Профил на staska
  staska
  Рейтинг: 1084 Любопитно

  До коментар [#31] от "raven":
  [quote#31:"raven"]беха го посипали с тор и той взе, та избуя...[/quote]
  Барек Ага ли имаш предвид? Той затова ли не взема отношение по македонските въпроси? Нещо шубе?

  "Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 36. 36 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  [quote#9:"dutch"]Това, че тази година били втори по ръст в Европа ми счупи фара. [/quote]Имат ръст от малко над 3%. Не е кой знае какво, но в Европа са малко страните с такъв ръст.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 37. 37 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  [quote#16:"ivan ivanov"]не знам кой ги управлява и как ,ама са в пъти по добре от нас [/quote]
  Това че е било евтино, не значи че са "по-добре". То в Западна и Северна Европа е в пъти по-скъпо от тука, ама май никой не е тръгнал да ги оплаква.

 38. 38 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 648 Неутрално

  между 19 и 22:30 часа, когато приключи зрелищната демонстрация, репортерът на "Дневник" не видя нито едно албанско знаме. Сръбските обаче бяха десетки.

  Никакво членство за Македония в ЕС. Това неблагодарно сърбоманско племе, трябва да бъде оставено на шиптърите. Те ще го обезкостят и довършат, заедно с любимите им братя, сърбите. Обща граница между Тирана и София. Това е бъдещето след 20 години.

 39. 39 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3894 Неутрално

  ВМРО имени Ленина

  Др. контраантлантик Димитров
  щял да анексира всичката такава ценност...

  Трите Македонии?

  No waу.

  "По днешната демонстрация пролича, че Никола Груевски няма лесно да се откаже от властта, както се надяваха протестиращите пред Владата в неделя.

  Циментирал властта си през изминалите 9 години, във вселената на Груевски, а вероятно и в тази на поддръжниците му,

  партията ВМРО-ДПМНЕ и самата държава Македония са се слели в един образ, който е обект на множество външни и вътрешни заплахи и трябва да бъде защитен."

 40. 40 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#9:"dutch"]Това, че тази година били втори по ръст в Европа ми счупи фара. [/quote]

  И аз очаквах да кажат, че са първи.

 41. 41 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  При 4-5 кратно количествено превъзходство на анти-майдана, на Заев няма да му се отвори парашута, па ако ще да е скроен от албански, европейски и американски флагове. Започва сериозно премерването на "меките сили" на територията на Балканите.

 42. 42 Профил на idenev
  idenev
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#18] от "dutch":

  Пише се "товарищ", другарю. Ако провериш в нета, ще видиш, че е трета по растеж в цяла Европа, моля недей да коментираш неинформиран.

  Зареждай в Лукойл, спри империалиста
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 44. 44 Профил на voltron
  voltron
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Лоша работа, да пратим нашите протестъри да изравнят малко силите, пък и в македонията има паметници бол за боядисване.

  ПУТИН АКБАР
 45. 45 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3894 Весело

  Що бе, Вивалди?

  Имал съм афганистанец за колега в Неwlett Packard.
  Симпатичен човек. Останал съм с впечатление, че и в Афганистан хранят патриотични чувства към Александър Велики.

  До коментар [#15] от "antonio_vivaldi":

  "От сцената звучаха патриотични песни с народни мотиви за Александър Македонски..."

  Отврат !

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 47. 47 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  Ясно, македонците не искат Скопие да е втори Киев. Дано нещата се уредят по демоктратичен начин , както казва и един от поддръжниците на Груевски-има съд за манипулаторите на събитията.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#36] от "Николай Николов":
  Да, може и така да, миналата година са имали 100 лева, тази година, с трети по ред ръст в Европа от близо 3% имат близо 103 лева.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 51. 51 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 541 Весело

  "...ще я пазят от намесата на чуждестранните тайни служби."

  А кой се намеси?
  Станишев!
  Значи Съсела е платен агент на ЦРУ и соросоид!

  Ceterum censeo Russianem esse delendam
 52. 52 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 541 Любопитно

  От сцената професорът по история Виолета Ачковска предупреди за опасността от украински сценарий в Македония. Тя припомни как в Киев "се рушеше легално избраната власт" и обвини опозицията, че "води Македония към украинска драма"
  Груевски и той в Москва ли ще бяга, или може би в Белград?
  А кой ще праща зелени човечета?

  Ceterum censeo Russianem esse delendam
 53. 53 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2105 Весело

  И у нас така. Цоциалистите на гюбрето. Управлява мутра поради липса на друго. Пълна хармония между народните въжделения и политическия елит.

 54. 54 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#52] от "G-man":
  много добър въпрос - откъде ще дойдат зелените човечета? надявам се не от нас. Ще дойдат от някоя от страните, байраците на които се развяваха на завчерашния митинг (сръбско, турско и албанско) или на вчерашния - сръбското.
  халал да са им античките. Ние вече би трябвало да ги прежалим... Бяхме заедно, вече не сме.... Ако дойдат в Европа един ден пак ще сме заедно.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3019 Весело

  нещо става с тоя свят . до сега не е било майдани да се провалят толкова бързо

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 60. 60 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1493 Весело

  До коментар [#16] от "ivan ivanov":

  То на западняците у нас им е в пъти по-евтино. Значи сме в пъти по-добре от тях.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 61. 61 Профил на zul11696397
  zul11696397
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Стари отработени комунистически и ченгеджийски номера. В България бяха трактори на някаква си Радка, в Румъния и Украйна миньори , в Русия разни патриотични военизирани кретени. Като е толкова ербап Груевски че има подкрепа що не свика едни извънредни избори да се види колко му е действително подкрепата и да успокои страстите.

  Мразим Гоце и Любо Гоцев
 62. 62 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2876 Неутрално

  Балкански парадокс. При тях десните по-леви от левите. При нас Левите по-десни от десните.

  подпис
 63. 63 Профил на zul11696397
  zul11696397
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Били потомци на Александър Македонски , ама митингуват със сръбски знамена, а българите наричат татари. Бахти промитите мозъци. Веднага да им се спират българските паспорти. Всъщност може да им се дават, ама ако се откажат от измисления македонски паспорт и рецитират сто пъти Аз съм Българче пред македонското посолство в София.

  Мразим Гоце и Любо Гоцев
 64. 64 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 381 Весело

  Само не разбрах, торбешите за кого са?!

  chavo64
 65. 65 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4141 Неутрално

  Нито е "мощен",нито е "зрелищен",оше по-малко е "удар"
  Не наричайте с такива патетични слова
  ОМРЪЗНАЛАТА НА ВСИЧКИ
  ВЕХТА и НЕ ОСОБЕНО УМНА СЪВЕТСКА ПИЕСКА
  Която КЛЕМЪЛСКИТЕ ПиАри предписват на
  де що има ПРО КРЕМЪЛСКИ ЦАРЧЕТА по света
  Справка - НАШИОТ ТАВАРИШ ОРЕШАРСКИЙ
  ЛЕБЕДОВИТЕ ПЕСНИ НА РУБЛАДЖИИТЕ
  Това са КОНТРА-ПРОТЕСТИТЕ НА
  ПРО-ПУТИНСКИТЕ КОНТРА-ГРАЖДАНИ

 66. 66 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Сборът, както беше обявено събитието, започна в 20:30 часа местно време с приветствие към всички
  "македонци, албанци, сърби, роми, турци, власи и бошняци",
  ...............
  Добро утро на големия липсващ !

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 67. 67 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Е така се разделя една нация.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 68. 68 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 520 Любопитно

  До коментар [#44] от "voltron":

  Какво е тва протестър?

  "Я з москалями не балакаю!"
 69. 69 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Изчетох и статията и коментарите, но съжалявам! Мислех нещо важно, че има! Като например, как сергея се е изтипосал до Груевски и крещи с пълен глас на ингилизки- долу,долу,оставка. А то, нормален митинг в подкрепа на правителството, за да не се повторят и там американските сценарии за цветни "революцийки" и следващите след това масови умирания на невинни хора- справка,Либия, Сирия, Ирак, Афганистан. Юкрейн, а напоследък Йемен! Да живеят истинските родолюбци от ВМРО!!!

 70. 70 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#16] от "ivan ivanov":

  вчера хвалиш Варна, днес хвалиш Македония...
  утре сигурно ще кажеш, че Путин е много велик вожд

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 71. 71 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#30] от "Alchemist":

  БЮРМ - непризната от съседите си, развяваща чужди знамена, сръбски или албански, с претенции за територии в Гърция и България.
  Прокомунистически и просръбски, а от там и просъветско руски путиноидни настроения на анормални залитания и ръководене на самозабравили се комунистически изтърсаци вечно против България, спекулиращи с нормите за търпимост и толерантност.

 72. 72 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Съсела се завлече там и почнаха контра протестите, негова запазена марка

 73. 73 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  ЕВРОПА дава пари за транспортните коридори, шосейни и железопътни, но те така и няма да се осъществят поради водената 70 годишна политика от комунистите на ДПМНЕ, желаещи да бъдат сръбско-руски васали.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 77. 77 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  Един народ сме с македонците.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 79. 79 Профил на the_european
  the_european
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Едно време си мислех, че невъзможността на една партия/коалиция да управлява в два последователни мандата в България е един от големите недостатъци на нашата политическа система... казвал съм си - прост народ сме... ама като гледам Македония... май простия съм бил аз. Хора, та ние сме на Балканите, толкова се самобичуваме, а вижте лудостта и малоумието около нас. Честно да ви кажа, ние и румънците като че ли сме най-свестни, най-зрели общества - поне на фона на останалите. Турция залита към авторитаризъм и отстъпва от демокрацията и заветите на Ататюрк, Гърция се самоунищожава, Македония върви уверено по лош сценарий, Сърбия все още е на дъното и едва отлепя, всичко там е крехко...

 80. 80 Профил на nik_177.
  nik_177.
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Интересен е паралелът с Украйна. Как нямало да позволят да се случи същото като в Киев и пр. Ако се продължи в тази посока - няма да позволят Македония да излезе от руската сфера на влияние и заедно със Сърбия ще бъде буфер срещу западното влияние. Те още са сърдити на запада, че с негово благоволение титова Югославия бе разнищена. Ако в Сърбия има носталгия по титова Югославия, тя е още по-силна в Македония. Такава няма обаче в Хърватия и в Словения. Които са нормални европейски държави. Приближаващи се по стандарт до т.н. стара Европа. Македония тръгва по-друг път - заигравка с Русия. Който е напълно естествен. Любимо отроче на Коминтерна, нали. Сега се вижда и смисълът на приемането в НАТО и ЕС на България. Която в противен случай щеше днес да е естествен мост и руска опора в някаква източноправославна ос: България - Македония - Сърбия. С разклонение към Гърция.

 81. 81 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#79] от "the_european": За свестност, сме святи за кат предчовеци. Ех(!), иначе си кретаме със тук-там башъбозуци.


 82. 82 Профил на varna_11
  varna_11
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#71] от "convince":

  Слагат минуси, но само на роджър #66 му направи впечатление, че в
  ...
  приветствие към всички "македонци, албанци, сърби, роми, турци, власи и бошняци",
  ...
  липсват сънародниците ни там... Или ги няма въобще?!

 83. 83 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3275 Неутрално

  [quote#5:"stokn"]Самият факт, че сайта прокопиев толкова ми възхвалява това мероприятие, ме държи на нокти.[/quote]

  Не бива така! Отразяването на мероприятието съответства на мащабите на самото мероприятие. Нека не се обвиняваме за щяло и нещяло и сами да си забъркваме конфликтни ситуации. Малко ли ни са другите тегоби?

 84. 84 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Речта на премиера завърши с впечатляващата равносметка, че през 2013-2014 г. икономическият ръст на Македония е бил втори в Европа,
  ============================
  Първият определено е на България. Тези двамата - Бойко и Груевски - са оформени по един модел.Внушавай на всички колко си незаменим, дори да дърдориш небивалици.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 86. 86 Профил на odyssey6195
  odyssey6195
  Рейтинг: 468 Неутрално

  До коментар [#79] от "the_european":

  Гърция не се самоунищожава , а го правеше ще се да започне от унистожаване на армията й... без армия си нищо , независимо коя партия е на власт. на нас хич не ни пука какво ще помислят съседите (и не говоря за Българите естествено) ако сложим 300 леопард по граница и 30.000 армия по р. Марица.... "Македония" просто отива към това което е... на половина България и на по ловина Албания, това което трябва да се избегне е да няма кръв и по мащабно объркане...

  Αεί ο Θεός ο Μέγας γεωμετρεί, το κύκλου μήκος ίνα ορίση διαμέτρω, παρήγαγεν αριθμόν απέραντον, καί όν, φεύ, ουδέποτε όλον θνητοί θα εύρωσι.
 87. 87 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Е, премериха си ги. И кво от това?

  Доброто е заразно
 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 89. 89 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#80:"nik_177."]Те още са сърдити на запада, че с негово благоволение титова Югославия бе разнищена. [/quote]
  Според теб ако два месеца "Западът" без международна санкция атакува някоя страна с бойна авиация, убивайки масово мирни граждани дали това се нарича "благоволение" или направо масово унищожение да не кажа геноцид.

 90. 90 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 832 Весело

  Щом е задвижил икономиката Груевски, както твърдят на много места, малко трудно ще го катурнат от властта...
  А както се разбра снощи, има и подръжката на голяма част от албанците.... които са 1/3 от населението......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 91. 91 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Контрапротест? Колко предвидимо, колко познато...

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 93. 93 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 832 Весело

  До коментар [#82] от "varna_11":

  Има ги, според Баце 90 000 македонеца имат български паспорт и значи са българи....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 94. 94 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 880 Весело

  македонският народ и управляващи СТРАШНО си приличат с българските

 95. 95 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 933 Неутрално

  Тавариш СерГей дето не е гей беше на обмяна на опит-веднага стартираха контрапротести.

 96. 96 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 839 Весело

  До коментар [#3] от "Наблюдател":

  Станишев явно е бил за обмяна на челен съветски опит в контрапротестите.

 97. 97 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 648 Весело

  До коментар [#9] от "dutch":
  Тази година-втори в Европа,догодина-първи в света-по-догодина-първи в цялата галактика...

 98. 98 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3275 Неутрално

  [quote#88:"stokn"]ма верно ли това правим? Бре, виж ти, убаво, че те прочетох. Щото щях да си помисля, че го правят едни посолства, по един, вече втръснал /байгънасял/, сценарий[/quote]

  Не коментирам действия на посолства, а отношения между участниците във форума и собственика на сайта. Всеки има право на мнение, а сайтът - право на политика. В конкретния случай обаче, не виждам да има уклон. Отразяването е реалистично.

 99. 99 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 532 Неутрално

  До коментар [#82] от "varna_11":

  Това, че не са споменали българи е радващо! Това означава, че не ни разделят в изкуствано малцинство. Това щеше да е по-страшно и антибългарско защото всички знаят какво значи македонец - българин от географската област Македония.

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 100. 100 Профил на сократ1
  сократ1
  Рейтинг: 436 Неутрално

  До коментар [#22] от "dutch": ... Няма лошо, ама чак да са по-добре от нас не ми се вярва. Ами, "копеле" какво да ти кажа освен да отидеш и да се убедиш...щото с това ..не ми се вярва...просто показва че си жертва на пропагандната машина за Македония в България. Иди и виж....иди и виж....близко е...евтино е....може и само с лична карта...аз поне така минавам. Човека ти казва, че бил съвсем наскоро ...съобщава ти истински факти, който никак, ама никак не те устройват "копеле"...пак ще повторя иди и виж....иначе винаги коментарите ти за Македония ще са от типа ЕЖК....Една Жена Каза!!!!

  сократ1
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK