Тази новина е от...руска фабрика за тролове

Тази новина е от...руска фабрика за тролове

© Kacper Pempel, Reuters"Около 8:30 сутринта на 11 септември 2014 Дювал Артър, директор на Службата за вътрешна сигурност и извънредни ситуации в Сейнт Мери Периш, Луизина, получава обаждане от жител, който е получил притеснително съобщение - "Опасност от отровни газове в района до 13:30 часа. Скрийте се. Следете местните медии и columbiachemical.com" В Сейнт Мери Периш са разположени много фабрики, които преработват химикали и природен газ и Артър следи за опасни инциденти в тях. Тази сутрин обаче не е чувал за изтичане на химикали. Не е чувал и за Columbia Chemical. Има Columbian Chemicals, която произвеждала петролни продукти, но тази сутрин нямало информация за инциденти и в нея. Скоро още двама жители от района се обаждат, че са получили същият sms. Артър се притеснява: да не би някой от служителите му да е изпратил предупреждението без да му каже?


Ако беше проверил Twitter обаче, щеше да се притесни много повече. Стотици потребители на социалната мрежа вече отразяват катастрофата (в Луизиана - бел.ред.). "Мощна експлозия беше чута от мили разстояние в химическа фабрика в Сентървил, Луизиана #ColumbianChemicals", пише мъж на има Джон Мерит. Хаштагът ползват и мнозина очевидци, които разказват за ужасите в Сентървил. @AnnRussela споделя снимка на огъня, обхванал фабриката. @Ksarah12 публикува видео от охранителна камера от местна бензиностанция, на която се вижда експлозията. Други разпространяват запис с гъст черен дим, който се издига в далечината.


По същото време десетки журналисти, медии и политици от Луизиана до Ню Йорк установяват, че Twitter страниците им са заляти със съобщения за екслозията. "Хедър, сигурен съм , че експлозията в #Columbian Chemicals е много опасна. Луизиана е много прецакана", пише @EricTraPPP към репортера от New Orleans Times-Picayune Хедър Нолан. Друг публикува скрийншот от заглавната страница на CNN, на който се вижда, че историята вече е достигнала до националните медии. Според видео в YouTube отговорност за случилото се е поела "Ислямска държава": в него човек сочи телевизора си, който излъчва арабски новинарски канал, на който маскиран ислямист говори на фона на кадри от експлозията. (…)
Всичко това обаче е било измама: скрийношътът, видеото, снимките".


Така започва разследването, озаглавено "Агенцията" (The Agency) на американския журналист Ейдриън Чен за New York Times. В него той свързва


серия фалшиви новини в социалните мрежи с руската фирма


"Интернет изследвания" ("Интернет-исследования") по-известна като "фабрика за тролове".


Изфабрикуваната история за експлозията се оказва добре координирана кампания за дезинформация,   последвана от други като разпространяване на слухове за епидемия от ебола в Атланта и за убийство на невъоръжена чернокожа жена от полицията (подобно на случая, който предизвика размириците във Фъргюсън миналото лято). 


Чен, който вече разследва руската компания, започва да проучва някои от най-активните потребители,  разпространявали подобна информация онлайн. Той ползва информация за регистрации, откраднати от служители на руската фирма "Интернет-исследования" от хакери от Анионимен интернационал" (Anonymous international) - група, която нееднократно прониква в системи, свързани с руското правителство. Журналистът потвърждава, че е сравнил списъка на регистрациите, ползвани от фирмата за "тролинг" и авторите на провокациите.


Чен дава пример с профила на потребител I am Ass, който имал няколко регистрации във Facebook, Twitter и Instagram, а профилите на виртуалните му приятели изглеждали подозрителни. Всички били създадени през лятото на 2014 г.,  според данните в профилите им били млади хора от двата пола, които живеят в големите американски градове, но нямат "истински" познати. Те постоянно публикували коментари против Барак Обама във Facebook страниците на американски медии и това навело Чен на мисълта, че


повечето от "приятелите" на I am Ass са тролове


След това журналистът добавил много от тях във Facebook и започнал да ги следи. След няколко седмици установил, че жителка на Сиатъл на име Поли Тейлър се интересувала от културно събитие – изложба в Ню Йорк под заглавието "Веществени доказателства", посветена на "пълната истина" около войната в Сирия и протестите в Украйна, а при обсъждането на тази тема журналистът засякъл и нейни "приятели", които също идентифицирал като тролове.


Скоро след това започнала кампанията #MaterialEvidencе ("Веществени доказателства"). Чен проследил едно от съобщенията, които реагират възторжено на изложбата, изпратено от потребител на име Зоу Форман. Той проучил профила й и установил, че на 11 септември 2014 г. няколко часа е писала на политици и журналисти за катастрофата в химическия завод в Луизиана.


Чен пояснява, че постовете около аварията в Луизиана са се разпространявали с помощта на приложението MassPost, което, според него е свързано с неработеща страница на домейна Add1.ru. Той бил регистриран през януари 2009 г. от Михаил Бурчик, чиято електронна поща е била свързана със страницата до 2012 г.


Според документите, публикувани от "Анионимен интернационал",


Бурчик е изпълнителен директор на "Интернет изследвания", въпреки че той самият отрича


това. На въпросите на Чен отговаря, че никога не е чувал за MassPost и не помни домейна Add1.ru, тъй като е купувал и продавал много сайтове. Той твърди, че директор на фирмата, известна като "фабрика за тролове" е друг Михаил Бурчик. Журналистът обаче пише в разследването си, че адресът, на който се е свързал с Бурчик е същият, асоцииран с Add1.ru.


Друго доказателство, свързало троловете с Русия е видеозапис, публикуван във Facebook, което разказва за инцидентите, свързани с тайните служби на САЩ. Човекът, озвучавал записа опитва да говори с американски акцент, но вместо това докарва австралийски. Чен коментира, че той е много сходен с гласа, озвучавал фалшивите съобщения за взрива в химическия завод и убийството на чернокожа жена в Атланта.


В проучването си за "Интернет изследвания" той посещава и Санкт-Петербург, където е офисът на фирмата. Чен се среща и с Людмила Савчук - вече бивш служител на фирмата, която разказва детайли за работата, които потвърждават вече известни факти за това


как функционират "фабриките за тролове"


Всички служители са длъжни да пишат определен брой коментари в различни сайтове. Тя работила на 12 часови смени по два дни и два дни почивка, в отдела за специални проекти - задачата й била да пише не по-малко от пет политически поста по теми, които били изпращани в началото на всяка седмица. Заплатата й била 41 хиляди рубли (около 780 долара – бел.ред.), като й плащали на ръка. Била уволнена в началото на март, заради нарушение на договора, който не позволява да се обсъжда дейността на фирмата с трети лица.


Американският журналист се свързва и с кореспондента на петербурския вестник "Мой район" Андрей Сошников, който първи писа за тази "фабрика". Според руския журналист анимация, посветена на тайните служби на САЩ била изработена от "Инфосерфинг", чиято основна дейност е правенето на инфографики за публикация в социалните медии.


В профила на тази фирма бил публикувано същото видео, но с руско озвучаване. Благодарение на услугата Yomapic, която позволява да се локализират потребителите на Instagram Чен установил, че постовете й се правят от ул. Савушкина №55 в Санкт Петербург. По данни на руския журналист на този адрес е разположена и "Интернет изследвания". Данните на Чен се потвърждават и от разследвания на "Радио Свобода" и "Новая Газета", които установяват, че фирмата се е занимавала и със създаване на различни видове съдържание, в това число картинки и видео.


След посещението на сградата, където би трябвало да се помещава фирмата Чен установява, че "фабриката" вече е там. Тя обаче е


заместена от "Федерална новинарска агенция"


която според журналиста е част от информационната мрежа на Кремъл, което твърдят и бивши служители на "Интернет изследвания", с които е разговарял.


Същата "Федерална новинарска агенция" публикува статия, която описва срещата му с един от "троловете" като среща между "неонацист и американски журналист". Статията обвинява Чен в опит за създаване на конспирация и "малък Евромайдан" в Петербург, срещу него следва и кампания с познатите похвати в социалните мрежи.


А руският му колега Сошников му пише: "Видя ли статията за теб - те знаят, че ще публикуваш голям материал за "фабриката" и се опитват да те представят глупав пред руската аудитория".

Коментари (195)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1160 Неутрално
 2. 2 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1108 Неутрално

  Обяснено е точно, ясно и чисто.

  Имало едно време ссср...
 3. 3 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Няма какво да се пише под тази статия- за мен тя казва всичко.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 4. 4 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 784 Неутрално

  Аз на мястото на въпросните американци нямаше да вдигам толкова гюрултия , щеше да ме е срам как са ме изгъбаркали алкашите....

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 5. 5 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Дайте нещо и от българският филиал на руските тролове, разпределени между Позитаник и бАтака!

 6. 6 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  баси некадърните АйТи компании, щом един журналист с основни понятия за фейсбук ги е разконспирирал. Цялата им руска работа такава...............я сателитите им плуват, я картонените им танкове висят (изпразнени) пред Кремъл, я (последнта глупост от Кремъл) ПВО системите Бук летят в небесата и стрелят отпред пътнически самолети

 7. 7 Профил на Mark
  Mark
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Интересно колко глупав трябва да си, да не говорим, че сигурно ти липсва и капка себеуважение, за да вършиш такова нещо. Далеч по-достойно е да събираш боклука и да метеш тротоарите.
  На вас говоря, неуважаеми путински твари.

 8. 8 Профил на Emergen-C
  Emergen-C
  Рейтинг: 233 Любопитно

  И с тролове и без тролове, никой не вярва на руската пропаганда.
  Истината има това досадно свойство винаги да излиза наяве.

  #KOЙ номинира бокова!
 9. 9 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  Обикновени лъжци...

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 10. 10 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2974 Неутрално

  Другарят Кутев само може да се учи от съветските путиноиди.
  Кутев, искай пари от Москва, щото твоята производствена линия е тотално остаряла....

  Пазете се от доносника vesolr
 11. 11 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2433 Любопитно

  До коментар [#4] от "kasko":

  И как точно са ги "изгъбаркали"? Както стана ясно никъде не е хванало дикиш, понеже американските журналисти, дори в откровено левичарски медии не са на нивото на тези на подчинение на Пеевски и не публикуват всяка глупост, която видят в интернет. Тук просто се обяснява за обикновените хора да не се връзват на елементарни руски простотии. Не че мнозинството би се вързало де - американците са "много прости" само за титаните на мисълта от Подмосковието, България и Белградския санджак.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 12. 12 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3000 Неутрално

  До коментар [#5] от "penchoo":

  Ние си ги знаем поименно.

 13. 13 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  И продължават нагло и арогантно платените тролчета нас да ни обвиняват, че сме били платени.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 14. 14 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  À la guerre comme à la guerre.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 15. 15 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#7] от "Mark":

  Ами прав си меко казано трябва да си наивен, да не вярваш на властите, и официалните медии, а вместо това постоянно да си в туитър, фейсбук и т.н и да вярваш на всичко написано, ами все пак в сащ има около 3 милиона психично болни, аки всеки напише нещо, то може да излезе че марсианци са ни нападнали, или путин ги обстрелва с ракети!

 16. 16 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#13] от "Ian Smith":

  Ти не си платен със сигурност! Можеш да провалиш с коментарите си всяка кауза, която решиш да защитаваш!😕

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 17. 17 Профил на Qnyx
  Qnyx
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "малък Евромайдан"

  Хаха, вчера един от статията за Блатер обясняваше как хамериканците му били спретнали футболен майдан

  Дежа вю

  Trust no one.
 18. 18 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  От ден на ден стават все по-жалки и по-жалки

  15.02.1989 - 07.02.2018
 19. 19 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  И това е за САЩ, преставете си как се финансира руската путинистка пропаганда за Украйна, за Източна Европа, за Балтика, за България!

  рАссия не е мръднала и милиметър от предишната си версия, СССР, Империята на Злото!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 20. 20 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Хотели как лучше, получилас как всегда.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  The best way to predict the future is to invent it.
 21. 21 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Има голяма източна фабрика за новинарски виртуални консерви ,които се отварят неочаквано и се сервират в интернет мрежите!
  Виртуалните Източни Келнери обикновено сервират специалитета на заведението .. виртуални катастрофи,апокалипсиси и други стряскащи и дезинформации за Западното общество !

 22. 22 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  Тези са от "чистите американци", които личността с ник "граф" цитира.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 23. 23 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  Английското правителство също плаща на хора да "защитават неговата позициа" Ian Smith например

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 24. 24 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  Чудих се на коя държава ми прилича мамашата на рубладжиите, само една е, Северна Корея! Прав е един мъдър съфорумец като казва, че мамашата на рубладжиите се северокореизира!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 25. 25 Профил на Жълтопаветник
  Жълтопаветник
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Само глупаците се оплакват от тролове.

 26. 26 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 817 Весело

  До коментар [#13] от "Ian Smith":
  Може и безплатно да пишеш, но вчера си почнал от 9 та до 10 вечерта, имаш доста коментари, направи си някаква легенда, примерно че скучаеш по цял ден на яхтата си, или че докато работиш за ейпъл от къщи цъкаш у форума!

 27. 27 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Ма язе па не разбрах коя новина е от тия тролове?? Да не тая:

  "На 2 май 2015 г. в град Стрелча бе тържествено открит нов паметник на съветският маршал Георгий К. Жуков. До позлатеният герб на СССР на паметника застана почетен караул от 61-а Стрямска механизирана бригада. До паметника бе разгърнат транспарант, изобразяващ издигането Знамето на победата над покореният райхстаг."

  Ма пишети по-пудробно, коя новина, оти нищо са не разбра!!?!

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 28. 28 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  [quote#13:"Ian Smith"]И продължават нагло и арогантно платените тролчета нас да ни обвиняват, че сме били платени.[/quote]
  Правят жалки опити да сменят темата.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 29. 29 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#25] от "tlnet":

  И ... Троловете!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 30. 30 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 402 Весело

  Ами те са плъзнали навсякъде, като чума. Едва ли за някого е тайна, че и тук си ги имаме работливи пчелички заработващи копейки. Друг въпрос е, че в този форум трудно виреят, неблагодатна почва сме!

 31. 31 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#23] от "Бойко Борисов+Серге натикаха държавните пари в КТБ":

  Вие луд ли сте! Англичаните са умни хора!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 32. 32 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Ето и някои подвизаваши се във форума на Дневник:

  "Graf"
  opasno_lud
  graoveca
  deribeev
  ПРОРОК ИЛИЯ
  wallenstein
  danail1972
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  nikola petkov ood
  faraon
  Massive atack
  Реформиран Соросоид
  Vladimir St Radoslavov
  "baghatur"
  КМЕТ В СЯНКА
  tribiri
  АБПФК
  bilbotorbins
  ban
  deutschland
  idenev
  Cherrie

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 33. 33 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 572 Весело

  Спросил я у Мурзилки:
  - Ты грамотен иль нет?
  Он почесал в затылке
  И так сказал в ответ:
  - Родился я в Мурзилии
  За тридевять земель,
  Там в чаше белой лилии
  Была моя постель.
  Учился в местной школе я
  В большом цветке магнолии.
  И часто весь урок
  Качал нас ветерок.
  Читать я начал скоро,
  Писать же не любил.
  (Должно быть, и в ту пору
  Боялся я чернил.)

  Ceterum censeo Russianem esse delendam
 34. 34 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  [quote#16:"tribiri"]Ти не си платен със сигурност! Можеш да провалиш с коментарите си всяка кауза, която решиш да защитаваш!😕 [/quote]

  Не си ти човека който да прецени това.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 35. 35 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  [quote#26:"ban"]Може и безплатно да пишеш, но вчера си почнал от 9 та до 10 вечерта, имаш доста коментари, направи си някаква легенда, примерно че скучаеш по цял ден на яхтата си, или че докато работиш за ейпъл от къщи цъкаш у форума! [/quote]

  Доказателствата дрОгарЬО никога не са ви били силна страна - само в клеветите ви е силата.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 36. 36 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 817 Весело

  До коментар [#34] от "Ian Smith":

  С това признаваш че си платен!

 37. 37 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 902 Любопитно

  До коментар [#14] от "tribiri":

  Или.....

  Да резнем жицата на Русия, и да си правят "Чебурашка сеть", а?

  На война, като на война!

  Да разлая троловете!!
 38. 38 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#16] от "tribiri":
  До коментар [#26] от "ban":

  Истината е че вас непрекъснато ви хващат че сте платени и хората са наясно с това.
  Клеветите с които отвръщате са единственото с което разполагате.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 39. 39 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  [quote#36:"ban"]С това признаваш че си платен! [/quote]

  С това ти признаваш, че си платен.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 40. 40 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Неутрално

  I am ass. Тук имаме AzDebil. Може да е същия трол.

  The best way to predict the future is to invent it.
 41. 41 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#38] от "Ian Smith":

  Ще ми кажете ли от коя сметка да отида да си прибера парите!? Ще почперпя!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 42. 42 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#35] от "Ian Smith":

  Не съм ти другар бе мурзил, активноста ти се вижда в сайта и е доказателство, по това ще ги познаете мурзилите, по употребата на другарю, комуне, рубладжия, плюс още някоя обида и заяждяне, никога нещо конкретно, подозирам че някои са част от екипа на сайта, та да се генерира трафик!

 43. 43 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2617 Весело

  Някъде от там е и "новината" за Доналд Кук и разбунтувалия се екипаж според мурзилските блянове от преди 1 година...

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 44. 44 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  [quote#16:"tribiri"]Можеш да провалиш с коментарите си всяка кауза, която решиш да защитаваш!😕 [/quote]

  Вие обаче с вашата пропаганда провалихте каузата на комунизма ли беше, социализма ли ... По-голям провал от това зраве му кажи. Дори и срещу вас да бягам пак не мога да ви настигна

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 45. 45 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#19:"Realist"]рАссия не е мръднала и милиметър от предишната си версия, СССР, Империята на Злото! [/quote]

  Напротив, много по-зле са

  The best way to predict the future is to invent it.
 46. 46 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1419 Любопитно

  [quote#41:"tribiri"]Ще ми кажете ли от коя сметка да отида да си прибера парите!? Ще почперпя! [/quote]

  Да не са сменили сметките на руското посолство ?!

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 47. 47 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1078 Любопитно

  Ей за това си джиткам само из Дневник...познавам местните тролове, радвам им се и не изпадам в паника от нищо, което пишат...

  Форумът е в будна кома...
 48. 48 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  [quote#32:"Ian Smith"]"Graf"
  opasno_lud
  graoveca
  deribeev
  ПРОРОК ИЛИЯ
  wallenstein
  danail1972
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  nikola petkov ood
  faraon
  Massive atack
  Реформиран Соросоид
  Vladimir St Radoslavov
  "baghatur"
  КМЕТ В СЯНКА
  tribiri
  АБПФК
  bilbotorbins
  ban
  deutschland
  idenev
  Cherrie[/quote]
  + Иво- розовото (Ибрахим)

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 49. 49 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#36] от "ban":

  Това е сложно! В математиката отрицанието на отрицанието е потвърждение.

  Ама кой ти учи математика в България! Няма време от заучаване на лозунги и опорни точки!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 50. 50 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Тоя журналист е разказал играта на цялата тролска фирма. Евала.

  The best way to predict the future is to invent it.
 51. 51 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  [quote#42:"ban"]Не съм ти другар бе мурзил, активноста ти се вижда в сайта и е доказателство, [/quote]

  Ти си дрОгар на дрОгарите си бе, не мой
  Абсол#тно на нищо не е доказателство активността ми, доказателство е само на измишльотините ти.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 52. 52 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#48] от "venci4":

  Ох! Успокоих се! Мислех че съм останал извън класацията!

  Явно вие сте на ниска длъжност и завеждате само статистиката!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 53. 53 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1419 Весело

  [quote#42:"ban"]по това ще ги познаете мурзилите, по употребата на другарю, комуне, рубладжия[/quote]

  Точно така - с другарю, комуне, рубладжия означаваме тоно мурзилките - добре си разбрал трольо

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 54. 54 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#42:"ban"] по това ще ги познаете мурзилите, по употребата на другарю, комуне, рубладжия, плюс още някоя обида и заяждяне,[/quote] Напротив- вашият другар с ник "ненад" над 10 пъти ме пита в този форум какво е путлер и русия и когато за 10ти път днес му обясних, взе да ме обвинява в правописни грешки и да пише, че съм публикувала обидни думички за ...путлер и за това, видите ли, "Дневник" трябвало да ги изтрие Как да се обясни на този субект решението на ЕСПЧ относно обема защита на правата на публични личности? Аз му обяснявам, оно рупа ли , рупа , мармалад Ни приема , ни предава, и не показва по никакъв начин, че възприема обясненията ми, написани по най- простия възможен начин

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 55. 55 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#46] от "Ian Smith":

  Не знам! Може да са били в КТБ и да имам да вземам от фонда! А забрави и за гръцките сметки! Казвай и за тях, че нали в събота ще фалирарт!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 56. 56 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#42] от "ban":

  Това не са мурзилките! Това са мразилките!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 57. 57 Профил на J.J.
  J.J.
  Рейтинг: 855 Неутрално

  Пълната статия в NYT: http://www.nytimes.com/2015/06/07/magazine/the-agency.html?_r=0

  Дневник, макар и да го споменавате в текста, не прави добро впечатление, че не слагате източник и линк към него най-отгоре на статията.

 58. 58 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#32] от "Ian Smith":

  Е, ти пък!
  Да не включиш в списъка "такованкаджията"!
  Недей така! Ще му намалят ставката, като неглежирана мурзилка!

  Да разлая троловете!!
 59. 59 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#48] от "venci4":

  Пак се сетих за коментара ви! Браво добре сте си свършили работата! Остава и да ви плащат добре! Дай боже всеки му!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 60. 60 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 461 Неутрално

  До коментар [#32] от "Ian Smith":

  И що сме тролове? Щото не ти одобряваме глупостите?

 61. 61 Профил на Missyng Mai Kittie
  Missyng Mai Kittie
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Хайде всички кремълчета на абразурата. Кой слухти, кой разказва руски вицове, кой следи, кой прави интриги, поддържа онлайн регистрации, получава пари за "поръчки", кой работи в офис или от ушенце на ушенце, кой се прави на американец или демократ, случайно засегнат от американската демокрация и комунист по душа, кой дедо му е подарил автентичен български нож, който обаче е китайски, с картинка изобразяваща метафорично Путин(?!?!? Егати автентичната пропаганда), и кой гледа американски филми, за да може после да пее на Генка, която пее на Генчо, който пее на пасоля. Този журналист е хванал само върха на пирамидата, а тя е огромна и изобщо всички мутзилки като цяло получават поръчения вкъщи и по телефона, а не в офиса на ФСБ. официално троловете може да са 100 или 1000, неофициално са милиони и милиарди. Подкупни човечета без съвест.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 62. 62 Профил на Ристьо
  Ристьо
  Рейтинг: 627 Весело

  Матряла се е сугестирАл от публикацията..
  ще раздават пищови за самоотбрана

  Крадците викат: Дръжте крадците..
  .....
  радвайте се ,че има новини , за да захлебвате..

  че ако утихне патакламата в Украйна...

  отидЕ порцЬОна

 63. 63 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#32:"Ian Smith"]Ето и някои подвизаваши се във форума на Дневник:

  "Graf"
  opasno_lud [/quote]

  Пропусната е савецката мурзила Вильсан

  The best way to predict the future is to invent it.
 64. 64 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Поздравявям Чен,че си е направил разследването,което е разбира се капка в морето,но има ефект!
  Дали някой от нас ще тръгне по следите на някой трол?

  Tony
 65. 65 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Не знам кой е трол и кой не, но преди седмица имаше някакво споразумение между т.н. десни наши партии, че се отказват от троленето, което си е доказателство и признание, че досега са го правили.

 66. 66 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Кремълската Мадона с висящите цици роди!

  Роди хиляди тролчета... А държавата му не произвежда нищо друго освен дезинформация...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 67. 67 Профил на Ристьо
  Ристьо
  Рейтинг: 627 Весело

  [quote#65:"wallenstein"]Не знам кой е трол и кой не, но преди седмица имаше някакво споразумение между т.н. десни наши партии, че се отказват от троленето, което си е доказателство и признание, че досега са го правили.[/quote]

  те се самоспоразумяват...
  демек сключват АнтиТрол съглашение със самите себе си

  да няма кой да им търси ответственостЬ

 68. 68 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5962 Неутрално

  Аз пък си мислех, че всички са като мен ...

 69. 69 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3120 Весело

  [quote#66:"полувишис"]А държавата му не произвежда нищо друго освен дезинформация...[/quote]

  Дженерал Моторс затвори фабриката за автомобили в Санкт Петербург. Но за сметка на това мъдрото ръководство на мАмашата на рубладжиите компенсира загубата като разшири фабриката си за тролове!


  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 70. 70 Профил на Missyng Mai Kittie
  Missyng Mai Kittie
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До [#63] от "EU defender"
  — 03 юни 2015, 20:25
  Ето и някои подвизаваши се във форума на Дневник:

  "Graf"
  opasno_lud
  - цитат на коментар #32 от Ian Smith”


  Пропусната е савецката мурзила Вильсан
  ---
  Вилсон е директно от руските екземпляри. Има няколко бетер кремълчета, които не са дори тролове, те са откровени баш служители и не ръсят глупости, а директно кремълска пумия. Като никнеймът "жужик" или квото е дето трябва да значи на галено "Путин", сигурно бодигардовете, с които си ляга в Кремъл така му викат на оня.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 71. 71 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  За сведение на ник "ненад"- ха дано разбере поне анотацията на проф. Нели Огнянова "...June 24, 2010 ЕСПЧ: свобода на словото в интернет 4 Media Law • Tags: еспч В решение по делото Renaud v. France (No. 13290/07, 25 февруари 2010) съдът в Страсбург обсъжда свободата на изразяване онлайн. Според съда, критиката на публични фигури е част от политическите дебати и присъдата за клевета в случай на критични изказвания е нарушение на свободата на изразяване, гарантиранa от член 10 ЕКПЧ. Патрис Рено е основател на местно сдружение, което се противопоставя на голям строителен проект, подкрепян от кмета. На сайта си Рено критикува кмета, сравнява го с бившия румънски диктатор Чаушеско; има и изказвания, че кметът е лъжец, че толерира престъпността в центъра на града, за да легитимира политиката си за сигурност и др. Рено е осъден да заплати глоба, поради което се обръща към съда в Страсбург. Съдът приема, че противодействието на строителния проект чрез публикации в интернет е участие в публични дебати и един кмет трябва да толерира такъв вид критика, защото дебатите са от съществено значение в условията на демокрация. Съдът е на мнение, че когато критиката се отнася до ежедневието на местните жители и жизнената среда, политиците трябва да покажат особена толерантност. В конкретния случай съдът оценява глобата като намеса, която не се налага от императивна социална необходимост, а в същото време има ограничителен ефект върху гражданската активност..."
  https://nellyo.wordpress.com/tag/%D0%B5%D1%81%D0%BF%D1%87/

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 72. 72 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  До коментар [#41] от "tribiri":
  [quote#41:"tribiri"]Ще ми кажете ли от коя сметка да отида да си прибера парите!? Ще почперпя![/quote]

  Ако сте платени е тъжно.
  Ако не сте - е смешно.


 73. 73 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3120 Весело

  [quote#66:"полувишис"]Кремълската Мадона с висящите цици роди! Роди хиляди тролчета... [/quote]

  Брррр, всички до едно плешиви, с ботоксови джуки и толкова мало- "умни"!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 74. 74 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  До коментар [#17] от "Qnyx":

  Не могат да се успокоят, кошмарът на жужето - майдан на Червения площад

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 75. 75 Профил на Missyng Mai Kittie
  Missyng Mai Kittie
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Както и личностите, които като стане напечено почвст да бълват постове с линкове към блогосверата?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 76. 76 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 720 Неутрално

  До коментар [#60] от "wallenstein":

  Защото сте продажни безродници поклоници на всичко сатанинско в Кремъл начело с мумията пред него!

  А защо сте такива вие обяснете.

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 77. 77 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 572 Весело

  [quote#60:"wallenstein"]И що сме тролове? Щото не ти одобряваме глупостите? [/quote]
  Не сте класически тролове, вярно. Класически трол е Сикорски, а вие сте едно ниво под него, защото сте още и продажници.

  Ceterum censeo Russianem esse delendam
 78. 78 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#72] от "Един препатил":

  Ами и на мене ми е смешно!!!

  Горките американци! Те си нямат нито информацинни, нито дезинформационни, нито контрадезинформационни служби!

  Те са самотни и беззащитни подложени на ужасната руска атака! Направо ми се къса сърцето!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 79. 79 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3120 Весело

  [quote#76:"Торбалан"]А защо сте такива вие обяснете. [/quote]

  ++++++++++++

  И като "такива", всички живеят на запад, далече от сатанинският Кремъл с изсъхналата мумия и плешивият фюрер!

  Громят запада като многомашинни стахановци, отвращават се от всичко западно, а живеят там! Как стават тези работи ако не са обилно заплатени с петро- рубли?

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 80. 80 Профил на Missyng Mai Kittie
  Missyng Mai Kittie
  Рейтинг: 289 Неутрално

  ! Трябва да съставим компендиум на руската пропаганда, дезинформация и методи за следене, и вкарване на интриги. За да е напълно ясно какво правят, какви символики ползват, и как разстилат мрежата си от агенти, за да е ясно за какво става въпрос. Проблемът е обаче, че покупни хора винаги съществуват и мислят че могат да правят пари по този "лесен начин", както и да напредват социално така. Не броим случаите на ПРАЗНОГЛАВИТЕ, които мутзилките ги използват без тяхно знание, като им пълнят главите с глупости и те живеят в някъв объркан свят, в който "без да искат" са кремълчета, понеже вярват на всичко, което им кажат или покажат по телевизията. Руската пропаганда е много, много повече от това, и тя е забила нокти и зъби дори в Холивуд, и музикслната индустрия. Последното, което гледах беше Chenical brothers с клип, в който какви жени приличаха на съветски пионерчета. Кой е мурзилкста в случая, групата, мениджърите им, видео мейкърите или всички заедно? Или има 1 мурзилкя във веригата, която им е казала колко е яко да има жени като пионерчета в клипа?

  Този Чен има още доста да проучва.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 81. 81 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#72] от "Един препатил":

  Насълзиха ми се очите! Горките! Горките американци! Имаха си само един Сноудън и той ги предаде!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 82. 82 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  [quote#78:"tribiri"]Горките американци! Те си нямат нито информацинни, нито дезинформационни, нито контрадезинформационни служби!
  [/quote]

  Вие или сте малоумен, или се правите на такъв! Горките българи, които 25 години не могат да се освободят от империалистическата ви мамаша с калните мутромафиотски бомби!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 83. 83 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#80] от "Missyng Mai Kittie":

  Ето че вече си имаме и главен идеолог завеждащ борбата с инакомислещите! Колко по- лесно ви беше по времето на член първи! Тогава просто пращахте всички, които не се съобразяват с правата линия в Белене!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 84. 84 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#82] от "Realist":

  А нещо по същество?! Последно имат ли или нямат?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 85. 85 Профил на Missyng Mai Kittie
  Missyng Mai Kittie
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Не виждам как някой може да се освободи от нещо, което се е просмукало отвътре? Ако някой си държи още петолъчките в килера, снимките на дедо му от Бузлуджа, Кремъл на картичка и дракони преследващи птици (птицата е принципно символ на свободата), аз не виждам някой който държи такива неща в килера си как и от какво се освобождава? Ако някой не може да различи добро от лошо, кремълско от не кремълско, възход и извисяване от падение, някой не може да се освободи така. Свободата изисква мъдрост, Кремъл не е тук,!но ако символиката му е тук не сме свободни, не сме и себе си.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 86. 86 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 461 Неутрално

  До коментар [#76] от "Торбалан":

  Туй как го измисли? Сигурно си го прочел някъде.

 87. 87 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 572 Весело

  [quote#83:"tribiri"]Тогава просто пращахте всички, които не се съобразяват с правата линия в Белене! [/quote]
  Ти като виден почитател на северноазиатската империя би трябвало да отидеш там доброволно - да строиш атомната централа, и то безплатно, с комунистически труд. То парите за централата и без това ги окрадоха ... други приятели на империята.

  Ceterum censeo Russianem esse delendam
 88. 88 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  [quote#84:"tribiri"]Последно имат ли или нямат? [/quote]

  В САЩ има свободна преса и свободен интернет ушанка. В България вашата мАмаша се опита да задуши свободната преса и свободният интернет!

  Като гледаме резултата, ние още сме живи, млади, красиви, интелигентни, свободни хора!

  А вие сте роби! Руският трол в този форум е символ на простащина и ограниченост!

  На свободни и интелигентни хора не се плаща, те пишат по собствена инициатива, защото имат мнение, което доказват с убедителни доказателства! Друго е положението с мурзитата, рубладжиите и ушанките, списъка и характеристиката прочетете там:

  До коментар [#32] от "Ian Smith":
  До коментар [#33] от "G-man":

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 89. 89 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  То най-смешното, е че тука някакви заблудени русофили тролят за без пари, на ония във фабриката поне им се плаща.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 90. 90 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 458 Неутрално

  По-добре да бяха създали няколкостотин организации които да захранват с грантове, доказано по-ефективна тактика е.

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 91. 91 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1652 Неутрално

  [quote#4:"kasko"]Аз на мястото на въпросните американци нямаше да вдигам толкова гюрултия , щеше да ме е срам как са ме изгъбаркали алкашите....[/quote]
  Tова е защото си Българин. А Американците си задават правилните въпроси - например от къде идват парите за тази "фабрика". И понеже са много добри в проследяване на такива неща. Сега ще направят досиета на всички които са свързани с троловете. И ще започнат да събират финансови материали за тях. Тази база данни ще се трупа с години, както за ФИФА. В един момент ще има достатъчно хора които вече са напуснли фабриката и са готови да дадат свидетелски показания за тази необявена хибридна война. И познай какво ще се случи тогава?

  California Über Alles
 92. 92 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#88] от "Realist":

  Бля бля бля! Дневник виждам е тотално задушен от мамашата! Лозънги и клишета!25 години демокрация успяха само да ви пребоядисат и да подменят господарите ви и нищо повече. Който е свикнал да има господар не може да се научи да мисли сам!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 93. 93 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  [quote#59:"tribiri"]Пак се сетих за коментара ви! Браво добре сте си свършили работата! Остава и да ви плащат добре! Дай боже всеки му![/quote]
  Абе, три бири, лично към теб нямам отношение, но цитирах списъка с тролове на Янко като добавих и още един, така че сори ако съм те засегнал

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 94. 94 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1422 Любопитно

  [quote#40:"EU defender"]I am ass. Тук имаме AzDebil. Може да е същия трол. [/quote]


  Имаме и stupid_american. Също много съмнителен...

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 95. 95 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#87] от "G-man":

  Знаех си че сте за лагери и саморазправа с всички, които не мислят като вас! Добра закалка!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на Missyng Mai Kittie
  Missyng Mai Kittie
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До [#90]:

  Не става. Те (вие) искате да го правите the old fashioned way, да наблъсксте символика на руски солдати, да набутате руски или просъветски актриси / водещи и т.н., искате да оглеждате себе си навсякъде (където не трябва да сте), но този образ е отвратителен и рано или късно хората негодуват. Искате да правите новини по вещия начин, експеримент вече изпробван чрез НЕновините. Когато всичко е лъжа, подкупи, задкулисие, интриги не ви трябват организации, още по-малко грантове. Така или иначе вие просто отивате във въпросната организация и се внедрявате в нея оо някакъв начин, за да може да я провалите по-късно. За какво са ви организации, вие сте паразити и живеете като паразити.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 98. 98 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Нормално.
  Учат се как се създава психоза, объркване. Проверяват се реакциите на хората, ако се наложи ....за нещо...
  Бързо се учат. Видяха как се създава истерия в интернет около Майдана, около нашите измислени протести.
  Нищо чудно, при следващото убийство на чернокож в Щатите, активно да подгряват обстановката, за да има повече зулуми.
  Всичките тези врътки НПО-тата и фондацийките отдавна ги владеят. Сега и руснаците видяха, че има далавера и усвояват и те.
  Дали си мислят, че един ден могат да предизвикат масова истерия и безпорядък в Щатите, когато се наложи? Или да прецакат някоя банка?


  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 99. 99 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  [quote#94:"Barcelina #Je suis la libertad"]Имаме и stupid_american. Също много съмнителен... [/quote]

  И един испански руски трол имаме, който хич не се свени да публикува статии угодни на Кремъл в конспирационни сайтове финансирани от Кремъл!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 100. 100 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1422 Любопитно

  [quote#99:"Realist"]И един испански руски трол имаме, който хич не се свени да публикува статии угодни на Кремъл в конспирационни сайтове финансирани от Кремъл! [/quote]

  Кой това? Познавам ли го?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK