Китай критикува човешките права в САЩ в нов доклад

Според доклада правосъдната система на САЩ страда от "значителни расови предразсъдъци". Посочват се случаите на няколко невъоръжени чернокожи мъже, убити от полицията миналата година, което доведе до значителни протести. "САЩ имат тежки проблеми с расовата дискриминация, а институционалната дискриминация срещу етнически малцинства продължава", казва се в доклада.

© Reuters

Според доклада правосъдната система на САЩ страда от "значителни расови предразсъдъци". Посочват се случаите на няколко невъоръжени чернокожи мъже, убити от полицията миналата година, което доведе до значителни протести. "САЩ имат тежки проблеми с расовата дискриминация, а институционалната дискриминация срещу етнически малцинства продължава", казва се в доклада.Китай публикува днес доклад, който осъжда "тежките проблеми на САЩ с човешките права", в това число полицейското насилие и шпионирането по целия свят, съобщава АФП. Ден по-рано САЩ критикуваха проблемите на Пекин с човешките права.


В доклада, основан най-вече на американски медии, Китай твърди, че САЩ страдат от "широко разпространение на огнестрелни оръжие, чести насилствени престъпления, и прекомерна употреба на сила от полицията". Според Пекин американското разузнаване използва "безразборни" мъчения срещу заподозрени в тероризъм хора, и същевременно "нарушава човешките права в други държави" с нападения на дрони и програми за масово шпиониране.


Този доклад се публикува всяка година, ден след като Държавния департамент на САЩ публикува годишния си доклад за човешките права по света. Пекин не включва други държави в анализа си си.
"Парите са решаващият фактор в американската политика, а политическите права на гражданите на САЩ не са защитени", посочва се в доклада. Публикуваният в петък от Държавния съвет на Китай доклад се основава най-вече на информация на медии, в това число New York Times, достъпът до който е блокиран в страната.


Според доклада правосъдната система на САЩ страда от "значителни расови предразсъдъци". Посочват се случаите на няколко невъоръжени чернокожи мъже, убити от полицията миналата година, което доведе до значителни протести. "САЩ имат тежки проблеми с расовата дискриминация, а институционалната дискриминация срещу етнически малцинства продължава", казва се в доклада.


Докладът на Вашингтон от своя страна посочва, че в Китай "репресиите и принудата са рутинни, особено спрямо организациите и хората, които се занимават със защита на граждански и политически права". Казва се още, че Пекин продължава да репресира уйгурите и тибетците.


Хонконг също не остава извън доклада. "Най-големият проблем на човешките права е ограничената възможност на гражданите да вземат участие и да сменят управлението чрез правото на глас в свободни и честни избори", коментират се изборите в града.


Китай често посочва, че бързото икономическо развитие на страната през последни десетилетия е довело до по-добро спазване на човешките права, и че други страни нямат право да я критикуват.

Коментари (112)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Атаката е най-добрата защита.

 2. 2 Профил на qid21311676
  qid21311676
  Рейтинг: 225 Неутрално

  хехе, те че сащ имат не трески ами чепове за дялане е повече от ясно, но от устата на китай звучи "малко" лицемерно

 3. 3 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Весело

  Преди ден се сетих. Отдавна американците не са критикували комунистите в Китай по повод човешки права и преследване. Нещо им мина мерака. Може би защото си имат други грижи.
  Сега пък китайците им го връщат.

 4. 4 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 981 Неутрално

  Намерил кой да прави доклад. Забравихте ли "Тянанмън", или се правите на ударени?

  Имало едно време ссср...
 5. 5 Профил на mahjongg
  mahjongg
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "Китай критикува човешките права в САЩ в нов доклад" - в първия момент помислих, че е грешка в заглавието

 6. 6 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  Тук др. Цаца би напомнил, че още др. Мао беше казал, че империалистическите Щати газят правата и най-голямата демокрация е "народната" такава.

 7. 7 Профил на name.mg.forum
  name.mg.forum
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#1:"гарата"]Атаката е най-добрата защита.
  [/quote]

  Точно.
  Всяка държава си има трески за дялане, ама наглостта на САЩ , които са си присвоили правото да са говорител от последна инстанция по всеки въпрос е безгранична.

  Китаеца е прав , и той може да прави доклади, в които като даскалица да дава оценки на целия свят.

 8. 8 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 497 Неутрално

  "Китай често посочва, че бързото икономическо развитие на страната през последни десетилетия е довело до по-добро спазване на човешките права, и че други страни нямат право да я критикуват."

  Ужас, тези за какви се мислят?

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 9. 9 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#7:"mg.forum"]наглостта на САЩ , които са си присвоили правото да са говорител от последна инстанция по всеки въпрос е безгранична[/quote]

  И какво ще сделате по въпроса?

  The best way to predict the future is to invent it.
 10. 10 Профил на Ристьо
  Ристьо
  Рейтинг: 605 Весело

  [quote#2:"qid21311676"]хехе, те че сащ имат не трески ами чепове за дялане е повече от ясно, но от устата на китай звучи "малко" лицемерно[/quote]

  а има ли в Китай "Розови паради" ???

  това е най-голямото издевателство срещу правата на човека

 11. 11 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Да, трябваше някой да каже истината - царя е гол.
  Още повече, чè в официалната позиция на Китай нещата са казани съвсем точно и категорично:

  "В документа се отбелязва, че „достатъчно факти свидетелстват, че през 2014 г. в САЩ, които се изживяват като самопровъзгласили се защитници на правата на човека в света, не се забеляза подобряване на съществуващите проблеми с правата на човека, нещо повече – появи се цял ред нови проблеми.

  В документа се отбелязва широкото разпространение на огнестрелно оръжие в САЩ, застрашаващо живота на гражданите; превишаване използването на сила от полицията, което доведе до гибелта на много хора и предизвика обществено недоволство. Официален Пекин напомня на САЩ и за „жестоките изтезания” от страна на ЦРУ, проблемите с расовата дискриминация и за расовите предразсъдъци в полицията и в системата на правосъдието.

  Според китайските власти, през 2014 г. САЩ са нарушили правата на човека в други страни още по.безцеремонно, заради което им показаха „червени картончета” на „международното поле на правата на човека”."

 12. 12 Профил на name.mg.forum
  name.mg.forum
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#3:"dissident"]Отдавна американците не са критикували комунистите в Китай по повод човешки права и преследване. Нещо им мина мерака.[/quote]

  Цената вече е голяма, сравнено с преди 10 години.

  Например всички Ай фони се правят в Китай ...
  Айде критикувай Китай за правата на работниците , като тези ниско платени, сигурно с 12 часа работен ден, ти изкарват кинтите.

 13. 13 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Няма значение кой докладва. Фактите говорят най-добре. Полицията в САЩ, всяка година, убива близо по 1000 човека.

  The first-ever attempt by US record-keepers to estimate the number of uncounted “law enforcement homicides” exposed previous official tallies as capturing less than half of the real picture. The new estimate – an average of 928 people killed by police annually over eight recent years.

 14. 14 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  Този доклад се публикува всяка година, ден след като Държавния департамент на САЩ публикува годишния си доклад за човешките права по света."Ами имат си ги проблемите и те си ги казват,за разлика от режими които не щат да ги казват.

 15. 15 Профил на Hasta La Vista antifascista OI!
  Hasta La Vista antifascista OI!
  Рейтинг: 645 Любопитно

  браво на китайците ... винаги сьм се чудел на наглостта на американците да говорят за ч.права при положение че са единствената страна която е затрила цяла раса - индианците ...

  1914 / 88
 16. 16 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1287 Весело

  Хахахахаха, присмял се хърбел на щърбел! Китай и човешки права, майтап.

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 17. 17 Профил на name.mg.forum
  name.mg.forum
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Китай трябва ясно, категорично и решително да разкритикува САЩ за нарушенията на правата на човека, които те допускат !!!

  Така ще помогнат на самте САЩ да се поправят, и да вземат необходимите мерки за да се съобразят с китайските препоръки !

  Китайците го правят за доброто на САЩ

 18. 18 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  Щом Китай и Путлеристан взеха да критикуват Щатите за човешки права и да се въоръжават, значи сме в 1970. За щастие българите ВЕЧЕ НЕ СМЕ в "по-демократичния, щастлив и справедлив свят".

 19. 19 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3052 Весело

  [quote#4:"citoplast"]Намерил кой да прави доклад. Забравихте ли "Тянанмън", или се правите на ударени? [/quote]
  Напълно съм съгласен!

  Заради Тянанмън Щатите шибнаха такива санкции на Китай, че сегашните срещу Русия бледнеят в сравнение с тях.

  Но какво стана с тези санкции? Тихомълком?
  А вие, както и Докладът на Щатите, твърдите, (и аз съм напълно съгласен), че нищо кой знае колко съществено не се е променило.
  Е, как да не възкликна в един глас с вас:
  Намерил кой да прави доклад. Забравихте ли "Тянанмън", или се правите на ударени?

  Само че ... и към двете страни!

 20. 20 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 806 Неутрално

  Пекин ли е люлката на демокрацията? Едва ли?

 21. 21 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#13] от "dissident":

  пак ли говориш за жертвите в щатите?!?

  виж вашите социалистически и комунистически вождове колко хора са избили през ВСВ:
  www.fallen.io/ww2/

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 22. 22 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Лесно е на форумеца да се представя за духовит и да пише глупости. И ако не е в Америка няма да бъде засегнат. Но дори и да е там, малка вероятност има да пострада защото се смята за "бял" човек.
  Същото го е мислил и бразилеца, който бе застрелян от английски полицай. От известните английски, миролюбиви и внимателни полицаи. Нищо не му направиха на полицаят и той си остана полицай. Не много по-късно, същият този полицай, застреля още един човек.

 23. 23 Профил на name.mg.forum
  name.mg.forum
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#18:"spiegel"]За щастие българите ВЕЧЕ НЕ СМЕ в "по-демократичния, щастлив и справедлив свят".[/quote]

  И за нещастие сме вече 7 милиона, за разлика от времто в което не сме били "по-демократичния, щастлив и справедлив свят" и сме били 9 милиона.

  И всики са имали работа, за разлика от сега когато 60% от хората са се омизерили.

  За да се замаже грозната дейстителност са нужни такива полит-агитатори да ни говорят за "по-демократичния, щастлив и справедлив свят".

 24. 24 Профил на Ристьо
  Ристьо
  Рейтинг: 605 Весело

  [quote#20:"ck"]Пекин ли е люлката на демокрацията? Едва ли[/quote]

  не е нужно да е люлка на демокрацията

  достатъчно е да е люлка на Прогреса ,
  на Еволюцията

  след 5 год.....Китай ще "Задава дневния ред"...

  сомпренде , сомпаниерос

 25. 25 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 551 Любопитно

  [quote#1:"гарата"]Атаката е най-добрата защита. [/quote]
  Между другото, ако говорим сериозно, не е точно така. Нали съм бил военен, та при атака трябва да си готов да дадеш много жертви, човешки жертви. За комунягите това няма значение, но за нормалните хора има.

  Ceterum censeo Russianem esse delendam
 26. 26 Профил на Фат Ким
  Фат Ким
  Рейтинг: 507 Весело

  Китай критикува САщ за човешките права, найс а?

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 981 Неутрално

  До коментар [#19] от "xm...":

  Няма как да стане. Площада е само един!

  Имало едно време ссср...
 29. 29 Профил на irons
  irons
  Рейтинг: 627 Неутрално

  А в Китай, бих ли имал човешкото право да критикувам властта, корупцията и ояждането на комунистическата номенклатура? Имам ли право да поискам данни на безобразното замърсяване в градовете? Дали някой би ми отговорил с какви пари бяха построени най-скъпите досега олимпийски съоръжения? И кой спечели най-много от тези игри - поименно, ако може? А да, а как така китайските номенклатурчици си въртят търговийки с "приятелчетата" от Северна Корея?

  Не мисля, че ако се опитам да се възползвам от човешкото си право на отговор на тези въпроси, бих оцелял дълго в Китай.

 30. 30 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#25] от "G-man":

  Тук става въпрос за информационна атака, не за сухопътна.

 31. 31 Профил на Ристьо
  Ристьо
  Рейтинг: 605 Весело

  [quote#27:"not_a_drill"]Китай взеха да си правят т@ш@к с картонения колос САЩ. Кеф[/quote]

  така е...когато направиш "бицепси"...
  започваш да ги показваш

  според теорията на конспирацията провокациите към Русия целят отвличане на внимаинето от главната цел - Китай..

  по Путин и Си Дзинпин не са правени в д**пе

 32. 32 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Похапват още яко кучешко и разстрелват като кучета хора на стадиони,но се възмущават от дребните прегрешения на Злия Чичо Сам..

 33. 33 Профил на snowball
  snowball
  Рейтинг: 452 Неутрално
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 660 Неутрално

  На кого му пука за тоя доклад на Китай? Той има тежест само в Китай. И като цяло е писан за вътрешна употреба, реципрочно от него няма да последва абсолютно нищо.

 36. 36 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#13] от "dissident":

  Абе като цитираш, поне превеждай правилно. Пресолил си манджата 8 пъти.

 37. 37 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#17:"mg.forum"]Китай трябва ясно, категорично и решително да разкритикува САЩ за нарушенията на правата на човека, които те допускат !!! [/quote]

  Тази реторика е като в "Работническо дело" от 1973 г.

  The best way to predict the future is to invent it.
 38. 38 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  До коментар [#23] от "mg.forum":

  Именно, за щастие днес не те разстрелват на границата, ако искаш да излезеш извън България, не те изпращат на принудителен труд концлагери или трудови групи. Затова Китай да критикува Щатите е същото като правешкия чукундур бай Тошо да дава акъл.

 39. 39 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Милиардното стадо - в което е превърнал целия си народ - ККПартия -единствената , неповторимата , която просто НИТО един китаец НЯМА право да критикува ,оспорва , отрича или иска алтернатива ...:))
  Камо ли да направи опозиционна партия в Китай или дори гражданско сдружение- опонент за НЕЩО на великата ККом.партия ..Това е "великата" китайска 'демокрация ..))
  Държава БЕЗ пенсионна и здравна система !!???..))))
  Ако даде пенции- на 200-300 милиона пенсионери - за 6 месеца е свършено с великата страна :))

  BIG AL
 40. 40 Профил на Огнян Тодоров
  Огнян Тодоров
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#22] от "dissident":

  А знаете ли му името на този полицай?Сигурен съм че НЕ.И това че застрелял още един?Вие май ни взимате за "мезе" нещо а?

 41. 41 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  До коментар [#37] от "EU defender":

  Съвсем съзнателно го докарва на "Работническо дело". Ама не е улучил форума.

 42. 42 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Пък и се замислих следното: знам за огромно количество китайци ,които се натискат да забегнат в САЩ. Пък не съм чул за много американци дето да искат китайско гражданство...

  Що ли тъй, се натискат да ходят там дето им мачкат правата?

 43. 43 Профил на jerusalem
  jerusalem
  Рейтинг: 467 Гневно

  Връх на наглостта и нахалството !!!! Точно Китаи ли се осмелява, даже да мисли на тази тема !!!

 44. 44 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 551 Неутрално

  И вредното ГМО се опитват да ни пробутат! Да се допълни доклада веднага!

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 45. 45 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3452 Неутрално

  Еднопартиен тоталитарен Китай може да критикува човешките права в Америка, Русия може да критикува американското автомобилостроене.

  Това дори и майтап не е, а обикновена човешка глупост.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 46. 46 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 823 Неутрално

  гротесковата китайска наглост край няма.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 47. 47 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 551 Любопитно

  [quote#30:"Добрин ВЕЛКОВ"]Тук става въпрос за информационна атака, не за сухопътна. [/quote]
  Интересно. Тогава броят ли се уврежданията в мисленето? Според мен, като се натрупат тия увреждания, и ето ти и война и човешки жертви - в най-прекия смисъл. С теб спорим в сайта, но едва ли искаш да ме гледаш как умирам, улучен от куршум .50 калибър.

  Ceterum censeo Russianem esse delendam
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Тия са като Гаргамел и Азраел.

 50. 50 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 551 Любопитно

  [quote#44:"forum_terrorist"]И вредното ГМО се опитват да ни пробутат! [/quote]
  Стига бе, приказвахте глупости. Няма нито едно едничко доказателство, че ГМО е вредно за човешкото здраве.

  Ceterum censeo Russianem esse delendam
 51. 51 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Робска държава , с роби - без право на пенсия или някакво държавно здравеопазване,
  управлявана от бонзи от 'затворения' , тайния град :))
  Мечтата на всеки комунистически диктатор...)
  Алооо, другари, това ли СЕГА ви е 'модела" на държава ??
  В 21- вия век !!??
  хахахаааа.....
  Аборигени си имаме и у нас ;)

  BIG AL
 52. 52 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3452 Неутрално

  [quote#50:"G-man"]Няма нито едно едничко доказателство, че ГМО е вредно за човешкото здраве.[/quote]

  Във всеки случай, съветската власт е много по-вредна.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 53. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 54 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 682 Неутрално
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 551 Любопитно

  До коментар [#52] от "Norman Granz":
  Тия, които пишат против ГМО, дават ли си сметка, че без тази помощ на Щатите за Африка там само за година ще умрат 100 милиона от глад? Ама е важно да се пишат глупости, статистиката не се чете ...

  Ceterum censeo Russianem esse delendam
 57. 57 Профил на hugo_chaves
  hugo_chaves
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#4] от "citoplast":
  САЩ май забравят за Атомните бомби за Виетнам,Ирак,Афганистан,Косово,Босна,Корея,Сомалия,Панама,Гренада,Доминиканска република,Ливан и много други.Както и за геноцида срещу Индианците.

 58. 58 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3452 Неутрално

  [quote#56:"G-man"]Тия, които пишат против ГМО...[/quote]

  ГМД-то е като обеднения уран - опорна точка, розова дъвка, която си подават от уста на уста. Дано само някой да няма хепатит А, че да пламне епидемия сред червените тролове...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 59. 59 Профил на oft231057892
  oft231057892
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Щом в Китай се нарушават човешките права, защо Държавния департамент не предприеме мерки за демократизиране, по подобие на Либия, Ирак, Виетнам (да не изброявам всичките войни на САЩ за демокрация през последните 100 години)?
  Ааа забравих. Онези са 1.5 милиарда, а и всички Айфони там ги правят, т.е. ако им пратим демократични бомби, американците ще останат без айфони. ))

 60. 60 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3452 Неутрално

  [quote#58:"Norman Granz"]ГМД-то [/quote]

  ГМО-то...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 61. 61 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4775 Неутрално

  [quote#30:"Добрин ВЕЛКОВ"]Тук става въпрос за информационна атака, не за сухопътна[/quote]
  Нима?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 62. 62 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 551 Весело

  [quote#57:"hugo_chaves"]Както и за геноцида срещу Индианците. [/quote]

  Какъв геноцид срещу индианците бе, не разбрахте ли най-после, че няма и не е имало такова нещо? Причиното за измирането на индианците са болестите, донесени от белия човек. Това е истината, и това не е направено съзнатено, стига манипулирахте.

  Ceterum censeo Russianem esse delendam
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 64. 64 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3452 Неутрално

  [quote#63:"EU Stupid"]Фрустрищо е... [/quote]

  Твоите проблеми (включително неспособността ти да изразиш ясна мисъл) не са мои, но ме развличат.

  Купи си тълковен и правописен речник - нека той бъде твоята Библия.

  Дотогава си извор на животворен смях за мен.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 65. 65 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 551 Весело

  [quote#55:"Norman Granz"]Самочувствието ти е на обилно почерпен хамалин. [/quote]

  След поредния запой обикновено се събуждат в болницата с разбита глава.

  Ceterum censeo Russianem esse delendam
 66. 66 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4775 Неутрално

  [quote#58:"Norman Granz"]ГМД-то е като обеднения уран - опорна точка, розова дъвка, която си подават от уста на уста. [/quote]
  Абсолютно правилно. Другариата едва ли ще признае, че института по пшеницата в Генерал Тошево и института по винарство през социализма се занимаваха точно с генно модифициране на храни. Просто тогава я нямаше дъвката ГМО, а се наричаше по социалистически "създаване на нови сортове пшеница / лозя". В което няма нищо лошо, не знам някой да се е отровил от българска пшеница или от калугеровско вино.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 67. 67 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 551 Любопитно

  До коментар [#66] от "Blood Red Skies":

  Не искам да оспорвам мнението на приятел, но не е същото.

  Ceterum censeo Russianem esse delendam
 68. 68 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3452 Неутрално

  [quote#65:"G-man"]След поредния запой обикновено се събуждат в болницата с разбита глава.[/quote]

  За което са виновни, разбира се, американците...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 69. 69 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 551 Весело

  До коментар [#68] от "Norman Granz":

  Лошо, лошо, много лошо.
  И за всичко е виновен ... Рейгън.

  Помниш ли го този майтап?

  Ceterum censeo Russianem esse delendam
 70. 70 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3452 Неутрално

  [quote#69:"G-man"]Помниш ли го този майтап?[/quote]

  Не, я го разправи.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 71. 71 Профил на Ристьо
  Ристьо
  Рейтинг: 605 Весело

  [quote#64:"Norman Granz"]Твоите проблеми (включително неспособността ти да изразиш ясна мисъл) не са мои, [/quote]

  това е достатъчна причина да не ми напомняш за "присъствието" си...

  не съм ти на "нивото"...или ЕГО-то ръчка отвътре ?!?!

  има много като теб...не ми липсвате
  ........
  от другия месец съм урЕдил ПУЦ по дисциплината :
  "как да стана нормален в ежедневието "

  Мошето и Съботянина ще Ви водят лекциите ,
  аз ще Ви изпитвам

 72. 72 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 551 Весело

  [quote#70:"Norman Granz"]

  Всъщност е следното:
  Лошо, лошо, много лошо
  И за всичко е виновен Тошо.

  Как не си го чувал?

  Ceterum censeo Russianem esse delendam
 73. 73 Профил на hugo_chaves
  hugo_chaves
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#62] от "G-man":
  Майко мила ти сериозно ли ? САЩ не са убивали индианци сериозно ли ? Да и атомните бомби над Хирошима и Нагасаки са манипулирани ?

 74. 74 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3996 Разстроено

  Китай който доскоро убиваше новородените деца ?!
  Боже, до къде стигнахме?!

  klimentm
 75. 75 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3452 Неутрално

  [quote#72:"G-man"]Всъщност е следното:
  Лошо, лошо, много лошо
  И за всичко е виновен Тошо. [/quote]

  Аз помня:

  Нашата земя мила
  прибра Людмила.
  Не би било лошо
  да прибере и ... Рейгън.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 76. 76 Профил на eternity_43
  eternity_43
  Рейтинг: 447 Неутрално

  Да, прави са китайците. Тези неща са така и са тревожни. И Щатите трябва да са обективни и да се справят с проблемите и недъзите си.

  Разбира се, иска ми се и китайците да си дадат сметка за тяхната диктатура и нетърпимост към критика...

  Нали трябва да е двупосочно? Или?

  Щом така не може, обратното ще става.
 77. 77 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3996 Весело

  До коментар [#57] от "hugo_chaves":

  Уго защо пишеш индианците с главна буква?

  klimentm
 78. 78 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 551 Любопитно

  До коментар [#73] от "hugo_chaves":
  И на тебе ли да дам линк, кой за какво е използвал ядреното оръжие?
  На територията на бившия СССР има взривени над 100 ядрени заряда, без да се предупреди населението. По-точно, 124. Ето ти линк към РУСКИ филм, да не кажеш, че лъжа.
  https://www.youtube.com/watch?v=QE__YyTjwTs

  Ceterum censeo Russianem esse delendam
 79. 79 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 551 Любопитно

  [quote#73:"hugo_chaves"]Майко мила ти сериозно ли ? САЩ не са убивали индианци сериозно ли ? Да и атомните бомби над Хирошима и Нагасаки са манипулирани ? [/quote]
  Прочети малко, преди да пишеш пълни глупости. Цялото индианско население в Северна Америка, това включва сегашните САЩ, Канада и Мексико, е не повече от 20 милиона. Унищожението започва от испанците, които заразяват местното население с дребна шарка, срещу която европейците имат имунитет, а местното американско население няма.
  Не са го направили нарочно, просто не са имали сегашните знания.

  Ceterum censeo Russianem esse delendam
 80. 80 Профил на eternity_43
  eternity_43
  Рейтинг: 447 Неутрално

  Че е имало изтребление на негри и индианци, имало е. Това петно завинаги ще остане върху тях. Поне е хубаво, че вече са ги интегрирали и макар да има още следи от расизъм, вече мисля, че хората живеят много свободно и дори съвсем отявлено се гордеят, че са с индиански корени например.

  Щом така не може, обратното ще става.
 81. 81 Профил на херувим
  херувим
  Рейтинг: 978 Весело

  [quote#45:"Norman Granz"]Еднопартиен тоталитарен Китай може да критикува човешките права в Америка, Русия може да критикува американското автомобилостроене.

  Това дори и майтап не е, а обикновена човешка глупост. [/quote]

  Много си прав! Обикновената човешка глупост обаче включва и безкритичното възхваляване на всичко американско като най-най.
  Що се отнася до споменатия в статията доклад, то в него има безспорни истини. На пример "Парите са решаващия фактор в американската политика, а политическите права на гражданите на САЩ не са защитени". Първата част от тази фраза е напълно вярна и е довела до плутокрация, втората е преувеличение макар и нелишено от основания. Участието в избори е най-ниското в развитите демокрации (37-38% средно при избори за конгрес). Нещо повече - над една трета от имащите право на глас не са въобще регистрирани, според оценки 51 милиона американци. Т.е. посоченият дял трябва да се намали. Впрочем съгласно статистически данни от проучвания на реномирания Pew Research Center.
  Това безспорно е срамно за една държава, която претендира да защитава човешките права и демокрацията в цял свят, включително и с военна сила.
  Там е проблемът, а не че Китай или Русия надуват пропагандните си тръби. Аз съм ти писал нееднократно, че е много удобно да сравняваш САЩ с разни държави като тези две и да се радваш колко са готини американците, ама я сравни САЩ с истински демокрации и ще се натъжиш ако нещо ти пука за развитието там.

  heruvim
 82. 82 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#47:"G-man"]едва ли искаш да ме гледаш как умирам, улучен от куршум .50 калибър.[/quote]
  Ако снайпериста е добър, няма да се мъчиш...

 83. 83 Профил на eternity_43
  eternity_43
  Рейтинг: 447 Неутрално

  Добре, с кое не сте съгласни в супер балансираните ми коментари, че праскате минуси? Не че ми дреме, просто ми е чудно, с кое не сте съгласни!?

  Щом така не може, обратното ще става.
 84. 84 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 551 Любопитно

  [quote#82:"Добрин ВЕЛКОВ"]Ако снайпериста е добър, няма да се мъчиш... [/quote]
  Тук не съм съгласен, явно не си виждал такива работи. Много е кофти да гледаш такова нещо, никой не умира веднага, на секундата, като по филмите. Ако това е твой приятел, викът за отмъщение е неотразим ... влиза се в един порочен кръг. Бил съм там и знам. Въпросът става личен. Искаш да хванеш стрелеца и с ей тия кунки да му резнеш главата.

  Ceterum censeo Russianem esse delendam
 85. 85 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4775 Гневно

  [quote#82:"Добрин ВЕЛКОВ"]Ако снайпериста е добър, няма да се мъчиш... [/quote]
  Хубав човек си, спор няма.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 86. 86 Профил на hugo_chaves
  hugo_chaves
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#78] от "G-man":
  Хората в Хирошима и Нагасаки кой ги предупреди ? Ясно е ,че и Русия и още няколко държави са правили опити с Ядрено оръжие но не срещу мирно население .Виж в Гугъл земя над пустинята в Невада има стотици кратери от атомни бомби.

 87. 87 Профил на hugo_chaves
  hugo_chaves
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#79] от "G-man":
  Да и по време на географските открития също доста от местните неселения умира зареди шарката.Но няма как да не признаеш че не е имало адски много убийства.

 88. 88 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Китай пък няма никакво основание да съди когото и да е за неспазване на човешки права, след като именно там бе допуснат разстрел публично на невинни студенти...

 89. 89 Профил на херувим
  херувим
  Рейтинг: 978 Неутрално

  [quote#59:"1024"]Щом в Китай се нарушават човешките права, защо Държавния департамент не предприеме мерки за демократизиране...
  ...Онези са 1.5 милиарда, а и всички Айфони там ги правят[/quote]

  Има още един тежък аргумент. Те държат в хазната си американски държавен дълг на стойност 1,300 милиарда долара. Най-голямата сума в чужда държава. Я си представи, че плюят на загуби и го пуснат за разпродажба!

  heruvim
 90. 90 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 551 Любопитно

  [quote#87:"hugo_chaves"]Но няма как да не признаеш че не е имало адски много убийства. [/quote]
  Точно теб няма какво да те убеждавам. Ти вече си имаш "убежденията". Въпросът е да си отвориш очите и ушите и да си създадеш собствино мнение, но ти си имаш опорни точки.
  В библията пише "не хвърляй бисерите си на свинете", та затова и повече няма да ти отговарям.

  Ceterum censeo Russianem esse delendam
 91. 91 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#85] от "Blood Red Skies":


  [quote#85:"Blood Red Skies"]Хубав човек си, спор няма.[/quote]
  Да, така е. В армията е така, който не му харесва да отива в прайда.

 92. 92 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3452 Неутрално

  [quote#91:"Добрин ВЕЛКОВ"]Да, така е. В армията е така, който не му харесва да отива в прайда.[/quote]

  В червената със сигурност. Аз не съм чувал американски офицер да се изказва толкова цинично за смъртта на свой войник. Но вие ги подкарвахте с картечници отзад, тъй че нищо не може да ме учуди.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 93. 93 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 870 Неутрално

  [quote#2:"qid21311676"]хехе, те че сащ имат не трески ами чепове за дялане е повече от ясно, но от устата на китай звучи "малко" лицемерно[/quote]
  Чак пък лицемерно. Те затова китайците правят доклад заедно с американския - да видят хората и да сравнят кой повече и какви човешки права нарушава.

 94. 94 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4775 Неутрално

  [quote#92:"Norman Granz"]Аз не съм чувал американски офицер да се изказва толкова цинично за смъртта на свой войник[/quote]
  Дори напротив, някой известен американски генерал беше казал нещо в смисъл "обичай войника си като свой роден син и той ще те последва дори в смъртта". Мисля, ген. Джордж Патън. Но за да мислиш така трябва да имаш благородство, което в случая с въпросния другар е силно липсващо.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 95. 95 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3452 Неутрално

  [quote#93:"Отнесен"]... да сравнят кой повече и какви човешки права нарушава.[/quote]

  Хаха, интересно дали има по-демократична държава от Китай, дето правят принудителни аборти и убиват второто дете с бензинова инжекция в мозъка при раждането му...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 96. 96 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4775 Любопитно

  [quote#93:"Отнесен"]да видят хората и да сравнят кой повече и какви човешки права нарушава. [/quote]
  Кой повече права нарушава?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 97. 97 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3452 Неутрално

  [quote#94:"Blood Red Skies"]Но за да мислиш така трябва да имаш благородство...[/quote]

  ... докато съветското благородство се изразява в: да мрат, "бабы еще народят".

  Аз съм служил в свързочно поделение, при нас девизът беше: "Умри, но връзкка дай".

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 98. 98 Профил на hugo_chaves
  hugo_chaves
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#90] от "G-man":
  Ти какви упорни точки имаш има статиции доказателства за битки между Индианците и САЩ.Аз не споря че е имало смърт заради болести пренесени от чужденците.Но ти упорито не признаваш убийствата на САЩ срещу Индианците.

 99. 99 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4775 Неутрално

  [quote#97:"Norman Granz"]докато съветското благородство се изразява в: да мрат, "бабы еще народят". [/quote]
  Това е фраза на маршал Жуков. Когато се срещнали съюзниците на Елба, американците го попитали как превзехте еди кой си миниран учàстък от фронта. Жуков отговорил - много просто, солдатите вървят напред, първите взривяват мините и умират, следващите преминават през разчистеното по този начин поле. Американците се стъписали и попитали, не ви ли е съвестно за жертвите. Жуков отговорил У нас люди многа. Бабьй ещо народят!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 100. 100 Профил на Hasta La Vista antifascista OI!
  Hasta La Vista antifascista OI!
  Рейтинг: 645 Любопитно

  [quote#62:"G-man"]Това е истината, и[/quote]

  твоята истина си е твой проблем - къде и кой го доказа, защото доказателства за кланета, резервати и т.н. коклко искаш ?!

  1914 / 88
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK