Гърция гласува убедително с "Не" (хронология)

Гърция гласува убедително с "Не" (хронология)

© ReutersНасроченият едва преди седмица референдум със съдбоносни последици за бъдещето на Гърция в еврозоната приключи в 19 часа и предварителните данни сочат солидна преднина от 20 пункта за противниците на сделката с кредиторите.


Първите официални прогнози излязоха 40 минути преди 21 часа. Страната гласува силно разделена и дълбоко обезверена от безплодните петгодишни опити да бъде изкарана от кризата.


"Дневник" следи на живо събитията от края на изборния ден до 1 часа в понеделник:

Най-важното от съдбовния ден за Гърция:

- Избирателите отхвърлиха с убедителните над 60% плана на кредиторите от 25 юни (макар той да не е вече на масата за преговори).


- Премиерът Алексис Ципрас заяви, че това не е вот срещу Европа, а за по-силен мандат да преговаря още от понеделник (ако има с кого).


- Лидерите на еврозоната се събират извънредно във вторник в Брюксел.


- Германски представители изостриха тона и смятат, че сега "топката е в гръцкото поле", а Ципрас е изгорил с референдума последните мостове към компромис и към програма за милиарди евро помощ.


- Борсите в Азия реагираха първоначално с поевтиняване с 1% на еврото (което не е шокираща корекция)


- Банките в Гърция обсъждат през нощта с централната банка колко пари в брой имат (във вторник би трябвало да отворят врати, но разполагат общо с около 1 млрд. евро). В понеделник сутринта ЕЦБ ще обсъжда да продължи ли с фонда за подпомагането им (най-вероятно да, но до 20 юли, когато Атина трябва да върне 3.5 млрд. евро на системата на еврото)


- Наблюдатели казват, че в неделя Ципрас е постигнал голяма победа, но обществото остава разделено от огромното вътрешно напрежение - 60% са гласували срещу кредиторите си (заради което може да отпаднат от еврозоната),но две трети държат да използват еврото (което скоро може да е само една паралелна валута в Гърция).


Гърция гласува убедително с "Не" (хронология)

© Reuters


00:40 Питър Шпигел прави следната прогноза за развоя на събитията в следващите 2 седмици:


- ЕЦБ няма да изтегли ELA, спешното финансиране на гръцките банки (но и няма да го увеличи), а ще поиска още обезпечение срещу използването на тези 89 милиарда евро.
- Управителят на ЕЦБ Марио Драги ще заяви (както бе в средата на 2012г.), че не е в неговите правомощия да извади една страна от еврозоната и това е отговорност на лидерите на ЕС.
- Драги ще постави (може би още във вторник) политическите лидери пред избора техните държави да гарантират правителствените облигации на Гърция, ако искат да се запази ELA; ако те откажат, ЕЦБ ще прекрати действието на ELA, гръцките банки остават без външен източник на ликвидност и цялата банкова система на Гърция рухва, страната е принудена да въведе паралелна валута и фактически е извън еврозоната, макар частично да продължи да ползва единната валута.


00:29 "Току-що Гърция подписа предсмъртното си писмо на самоубиец", коментира преди изборите Мужтаба Рахман от консултанската група "Юрейша". "Единствено французите ще искат да спасят нещо от този вот, но едва ли ще спечелят дебата в еврогрупата", цитира думите му Питър Шпигел от "Файненшъл таймс".


Докато на "Синтагма" победителите ликуват:


00:17 Голямата неизвестна: Какъв е планът на Ципрас и с какво ще се яви той в Брюксел? Никой не знае какво ще обсъжда той в понеделник с лидерите на опозицията при президента. Спекулира се, че може да предложи включване на опозиционни експерти в преговорния екип.


00:15 Вече и официално! Председателят на Европейския съвет Доналд Туск обяви, че е свикал извънредно заседание на лидерите на 19-те държави от еврозоната. То ще започне във вторник в 19 часа българско време в Брюксел.


00:11 В понеделник сутринта ще има конферентен разговор между председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, председателя на Европейския съвет Доналд Туск, управителя на Европейската централна банка Марио Драги и председателя на Еврогрупата Йерун Дейселблум, съобщиха от кабинета на Юнкер.


23:58 Европейската централна банка (ЕЦБ) се очаква да се запази спешното финансиране за гръцките банки на досегашното ниво, казват източници на "Ройтерс" запознати с темата. Това оставя на гръцките малко време преди да изчерпят вече одобрените 89 милиарда евро и гарантира, че банките остават затворени най-малкото през следващите дни, допълва агенцията. Решението не е окончателно и ще бъде предмет на разговори в понеделник.


23:55 НАЙ-ВАЖНОТО ОТ СЛОВОТО НА ЦИПРАС: 1.Искам преговорите да се подновят веднага. 2. Искам на масата да има предложение за опрощаване на дълг. 3. Ще се консултирам с всички лидери на опозицията.


Гърция гласува убедително с "Не" (хронология)

© Reuters


23:52 "Преговорите между Атина и кредиторите ѝ ще започнат утре. Готови сме да преговаряме по плана за реформи и бързото възстановяването на нормалната работа на банковата ни система. На масата за преговори ще сложим и искането да бъде преструктуриране на гръцкият дълг. Помолих президента да свика утре лидерите на партиите, за да представим правителствените предложения и да чуя тяхното мнение", каза още премиерът.


23:48 Още от телевизионното обръщение на Ципрас към народа: "Днешният вот не означава, че Гърция поема към напускане на еврозоната. Гръцкият народ не е отговарял на въпрос за Европа, този въпрос трябва окончателно да изчезне от масата за преговори."


23:45 ПЪРВО ИЗЯВЛЕНИЕ НА АЛЕКСИС ЦИПРАС: "Днес Гърция доказа, че демокрацията не може да бъде изнудвана. Гърците направиха смел избор, който ще промени дебата в Европа. Разбирам, че избирателите ми дадоха мандат не срещу Европа, а мандат за намиране на устойчиво решение. Няма лесни решения, но честни решения може да се постигнат, стига да го желаят и двете страни."


Гърция гласува убедително с "Не" (хронология)

© Reuters


23:40 Във финансовите медии и социалните мрежи се обсъжда усилено, че шансовете за Grexit (напускане на еврозоната от страна на Гърция) след референдума са се увеличили от около 50-60% на 75-80%.


23:39 Анализатори очакват централната банка в Атина да поиска от ЕЦБ повече аварийна ликвидност, както и че това искане ще бъде отхвърлено.


23:38 Зад завесата на еуфорията на победителите. Тази нощ се очаква среща на правителството с ръководството на централната банка и на водещите търговски банки за обсъждане на ситуацията с ликвидността на банковата система, останала с много малко пари в брой.


23:28 Финансовите министри от еврозоната ще се срещнат тази седмица, за да обсъдят резултатите от гръцкия референдум, съобщи говорител на председателя на Еврогрупата Йерун Дейселблум. Според Михел Рейнс това няма да стане в понеделник, а по-късно през седмицата. Не е известно дали заседанието им няма да е във вторник преди извънредната среща на лидерите на еврозоната, договорено от Ангела Меркел и Франсоа Оланд.


23:25 ИЗВЪНРЕДНА СРЕЩА НА ЕВРОГРУПАТА.


Гърция гласува убедително с "Не" (хронология)

© Reuters


23:23 Канцлерът Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд са се договорили в телефонен разговор тази вечер, че лидерите на 19-те държави от еврозоната трябва да се съберат извънредно след като гърците отхвърлиха на референдум предложенията на кредиторите, каза правителствен говорител в Берлин, а думите му бяха потвърдени и от Елисейския дворец. Меркел и Оланд са се споразумели още, че резултатът от днешния вот трябва да бъде уважен.


23:21 ИЗВЪНРЕДНА СРЕЩА НА ЛИДЕРИТЕ НА ЕВРОЗОНАТА ВЪВ ВТОРНИК!


23:20 Още от изказването на Шайнмайер: "На първо място трябва да приемем този резултат. Предстои да се направят заключения, но това е решение, което първо и най-вече трябва да се вземе в Гърция и затова топката е в полето на Атина."


23:15 Голямото политическо разместване започна - Андонис Самарас подаде оставка. Лидерът на основната опозиционна сила "Нова демокрация" и доскорошен премиер се оттегля от партийния пост.


Гърция гласува убедително с "Не" (хронология)

© Reuters


22:56 БЕРЛИН ОЩЕ ВТВЪРДЯВА ТОНА. Външният министър Франк-Валтер Щайнмайер каза, че следващата стъпка след референдума трябва да се реши в Атина, защото топката е в гръцкото поле. Вицеканцлерът, министър на икономиката и лидер на социалдемократите Зигмар Габриел заяви пред "Тагесшпигел", че трудно си представя преговори за нова програма, след като гърците очевидно са отхвърлили с избора си условията на помощта. "Отхвърляйки правилата на еврозоната... преговори за програма, струваща милиарди евро едва ли са възможни. Ципрас и правителството му водят гръцкия народ по пътеката на безнадеждност. Той изгори всички мостове, по които Гърция и Европа можеха да преминат към компромиса."


22:50 Ииии... Showtime! Борсите в Азия отвориха с поевтиняване на еврото с 1% от  1.111 на 1.099 за един щатски долар. Първите два часа от търговията ще оформят тенденцията за деня. Борсата в Атина не работи вече седмица и не е ясно кога ще отвори врати. Европейската търговия започва след по-малко от 12 часа.


22:44 Финансовият министър продължава с агресивния тон: "В продължение на 5 месеца кредиторите отказваха преговори по същество, затвориха ни банките и подготвяха унижаването ни. Днес гърците ясно заявиха: "Не" на съкращенията, "да" на истинските реформи. Гърците казаха "Не" на лицемерието. Утре ще се обадим на партньорите ни да намерим общ терен за разговори."


22:37 Янис Варуфакис: "Днешното "Не" е едно голямо "Да" за демократична Европа!"


Гърция гласува убедително с "Не" (хронология)

© Reuters


22:30 Още нищо не е свършило с референдума - ако банките на Гърция не могат да отворят и свършат парите дори при силно ограниченото теглене на депозити, оставката на победителя Алексис Ципрас не е неизбежна. "Файненшъл таймс" посочва, че на опозицията, съставена от "Нова демокрация", ПАСОК и To Potami, ѝ предстои много работа. През януари те спечелиха заедно повече гласове от СИРИЗА но заради особената система, даваща 50 депутати бонус на партията с най-много гласове, радикалната левица овладя парламента. Това може да се преодолее, ако трите партии се договорят за обща програма и изборна листа от кандидати, както и дори кой - някой четвърти - да е бъдещият премиер.


22:20 Матина Стевис - кореспондентът на "Уолстрийт джърнъл" в Атина съобщава, че от разговорите ѝ с гласувалите срещу плана на кредиторите струи убеждение, че Ципрас ще започне още в понеделник нови преговори.


Централният площад "Синтагма" се изпълва с хиляди празнуващи от победата на своя лагер.

© Reuters

Централният площад "Синтагма" се изпълва с хиляди празнуващи от победата на своя лагер.


22:15 Още остри реакции от Германия. Високопоставеният консервативен депутат Михаел Фукс каза, че "Ципрас причини бедствие и трябва да видим как ще събираме строшените парчета". "няма начин решение да се намери в рамките на 48 часа", каза още заместник-председателят на парламентарната група на ХДС / ХСС . В момента той отговаря за икономиката и енергетиката , малките и средните предприятия и туризма.


22:10 Лидерът на Френския национален фронт поздрави гърците, че като са гласували срещу плана на кредиторите си са "открили пътя за нов подход". Според Марин льо Пен "европейските държави трябва да се възползват от това събитие, за да се съберат на масата за преговори, да оценят провала на еврото и антикризисните съкращения и да организират демонтирането на единната валута, за да се върнем към реален растеж, заетост и намаляване на дълговете".


22:00 Сега е важно Гърция да кандидатства за трети помощен пакет, заяви високопоставен член на управляващата в Ирландия партия "Фиана Гейл". Според Браян Хейс ПЪРВИТЕ ЕЛЕМЕНТИ НА НОВАТА ПОМОЩ вероятно ще включват използване на структурни и кохезионни фондове от ЕС, финансиране от ЕЦБ за стабилизиране на гръцките банки и преструктуриране/опрощаване на гръцкия дълг. В замяна Атина трябва да приложи реформи и да сътрудничи повече в хода на преговорите. "Гръцките политически лидери трябва да забравят за агресивния си и провокативен език." Хейс е евродепутат и бивш министър, който често изказва позицията на премиера Енда Кени пред ирландските медии.


21:54 Външният министър на лявоцентристкото правителство на Италия Паоло Джентилони каза, че "Сега е подходящият момент да се опитаме отново да постигнем споразумение. Но от гръцкия лабиринт няма измъкване в рамките на една слаба Европа, която не расте икономически".


21:40 В Атина по улиците вече празнуват победителите в референдума:


Гърция гласува убедително с "Не" (хронология)

© Reuters


Гърция гласува убедително с "Не" (хронология)

© Reuters


Гърция гласува убедително с "Не" (хронология)

© Reuters


21:36 Триумфът за Ципрас е тежко поражение за Андонис Самарас. "Гардиън" съобщава, че в неговата основна опозиционна партия "Нова демокрация" отчетливо се чуват призиви за оставката му като лидер. Срещу бившия премиер се изказа бившата финансова министърка Дора Бакояни. Има признаци, че заради отказа на Самарас да даде път на ново поколение, негови привърженици са гласували с "Не", т.е. против позицията на партията.


21:30 Германските баварски консервативни партньори на Ангела Меркел получиха на референдума аргумент за твърдата си позиция. "Сега трябва да се запитаме дали Гърция няма да е по-добре извън еврозоната. За съжаление, тази страна избра пътя на изолацията", каза Ханс Михелбах, депутат от Християн-социалния съюз. Според него при такъв убедителен резултат в полза на лагера "Не", няма вече основания да ес продължава помощта за правителството в Атина.


21:18 Преброени са 35% от бюлетините и няма никаква промяна в съотношението между двата лагера - гласувалите с "Не" продължават да водят с близо 60% срещу 40% за подкрепилите плана на кредиторите.


21:07 Гърците НЯМАТ ПРАВО НА ДОСТЪП ДО ПАРИТЕ СИ В ТРЕЗОРИТЕ на банките, докато са в сила капиталовите ограничения, заяви зам.-министърът на финансите Надиа Валавани пред  Alpha TV. Тя поясни, че банките и правителството са се договорили засега личните сейф касети в трезорите да останат блокирани.


21:04 Няма планове за спешна среща на министрите от еврозоната в понеделник заради Гърция. Запитан дали нещо се подготвя за Еврогрупата в първия ден от седмицата, източник на "Ройтерс" отвърна: "Няма начин. Министрите не знаят какво да дискутират".


21:02 Резултатът от референдума все още не е равносилен на излизане на Гърция от еврозоната, но борсите в понеделник (азиатските отварят след броени часове) със сигурност ще реагират бурно.


21:00 "Множество партньори на Атина предупреждаваха през последната седмица, че гласуване с "Не" ще означава изгаряне на мостовете към Европа и тласване на съсипаната гръцка финансова система към банкрут, което драматично ще влоши 5-годишната депресия в икономиката. Ако се потвърди, резултатът също така ще бъде унищожителен удар срещу грандиозния проект на ЕС за единна валута. Преди 15 години еврозоната бе създадена с идея да бъде постоянен и неразрушим съюз, а сега изглежда е на крачка от това да изгуби един от членовете си с риск да последват още сериозни проблеми", пише "Ройтерс".


Противници на споразумението с кредиторите ликуват при първите новини за голяма преднина на гласувалите като тях с "не".<br />

© Reuters

Противници на споразумението с кредиторите ликуват при първите новини за голяма преднина на гласувалите като тях с "не".


20:51 Избирателната активност изглежда ще е по-слаба от 63.9%, гласували през януари, когато победи СИРИЗА. При преброени 23% ог бюлетините активността е 57.45%, невалидните бюлетини са 5.56%. 


20:49 Първите официални данни на компанията Singular Logic, наета за преброяване на гласовете, сочат 61% за гласувалите с "Не" (срещу плана на кредиторите) и само 39% с "да". При преброени 20% от бюлетините разликата остава 60.49 срещу 39.51%


20:44 Продължават полярните оценки за случилото се. Според едни "пропагандата изгуби", а според други гърците са показали, че всеки популист може да спечели конкуренцията с ЕС за пропагандиране на посланията си.


20:40 Сред коментарите по социалните мрежи има приветствени като "Сбогом на Европа 1.0, добре дошли в Европа 2.0", критични като "Ухапах ръката, която ме храни" и предложения като "А сега идва ред народите в Европа да бъдат попитани на референдум дали искат Гърция в еврозоната".


20:25 Първите официални данни (при само 10% преброени бюлетини) показват огромна преднина на лагера "Не" от 60 срещу 40 процента:


20:22 ЦЯЛА ГЪРЦИЯ Е ГЛАСУВАЛА ПРЕДИМНО С "НЕ", сочат предварителни официални резултати при преброени 10% от бюлетините:20:19 Резултатът от референдума е легитимен, тъй като повече от 50% са гласували (законът изисква минимум 40% от имащите право на глас), обяви вътрешният министър Никос Вуцис. Според него е била предотвратена хакерска атака срещу организаторите на гласуването.


20:17 След като през седмицата правителството пропусна плащане на задължения към МВФ, новата съдбоносна дата е 20 юли. Ако тогава Атина не преведа 23.5 млрд. евро на ЕЦБ и фондове от системата на еврото, изчезват всякакви шансове да се удължават преговори с кредиторите. Двете седмици до 21 юли може да се окажат много бурни.


Премиерът Алексис Ципрас (вдясно) и съпругата му Перистера (Бети) Бациана (на преден план) пристигнаха вечерта в резиденцията на министър-председателя.

© Reuters

Премиерът Алексис Ципрас (вдясно) и съпругата му Перистера (Бети) Бациана (на преден план) пристигнаха вечерта в резиденцията на министър-председателя.


20:06 Гръцката централна банка ще поиска от ЕЦБ още тази нощ увеличаване на фонда за аварийно финансиране (ELA) на гръцките банки. "Имаме всички основания да го направим, няма никакви основания фондът да не бъде увеличен", каза пред телевизия ANT1 правителственият говорител Сакеларидис.


20:02 "Не вярвам, че ще ни изхвърлят. Готови сме да се срещнем с тях (кредиторите - бел.ред) още тази нощ, каза главният преговарящ Евклид Цакалотос пред Star TV.


20:00 Атина трябва да бърза със сделка, ако иска да спази обещанието на правителството банките да отворят врати във вторник. В петък председателят на банковата асоциация Лука Кацелис каза, че в банковата система има около 1 млрд. евро в брой. Това означава, че парите бързо намаляват и без подкрепа от ЕЦБ - при отваряне на клоновете и сваляне на капиталовите ограничения - еврата в страната ще свършат до обяд на 7 юли.


Гърция гласува убедително с "Не" (хронология)

© Reuters


19:58 Гърция ще поиска ЕЦБ да вдигне тавана на фонда за аварийно подпомагане на гръцката банкова система, заяви правителственият говорител. От седмици насам той е замразен на 89 млрд. евро и се смята, че огромната част от тях вече са усвоени от търговските банки.


19:52  Главният преговарящ с кредиторите от името на Гърция Евклид Цакалотос заяви, че правителството НЕ ОБМИСЛЯ въвеждане на паралелна валута. Според анализ на "Уолстрийт дъжрънъл" това е една от петте възможности след референдума. Сред тях е и въвеждането на валутен борд.


19:51 Гръцкият финансов министър ще разговаря с водещите банкери на страната по-късно тази вечер, съобщи източник от министерството за "Ройтерс".


19:37 "Преговорите трябва да бъдат приключени съвсем скоро, дори в рамките на следващите 48 часа. Ще сторим всичко, за да подпишем сделката бързо", казва правителственият говорител Габриел Сакеларидис.


19:35 Кореспондентът на "Гардиън" Хелена Смит съобщава, че чува как все повече банкомати остават без пари и банките не смогват да ги заредят.


19:33 Преговарящият екип на Гърция "стяга куфарите" и е готов още тази нощ да отпътува за Брюксел, съобщават няколко новинарски агенции и издания.


19:31 В понеделник ще се проведе извънредна среща на канцлера Ангела Меркел с френския президент Франсоа Оланд, съобщи "Ройтерс". Разговорите ще са в следобедните часове в Париж.


В Атина започна броенето на бюлетините.

© Reuters

В Атина започна броенето на бюлетините.


Прогнозите даваха символична преднина на хората, предпочитащи да гласуват с "да" на сделката с кредиторите като по-малко зло за страната им, макар че десетина процента от имащите право на глас се колебаеха.


Но вече има неофициални твърдения, че противниците водят с 8-10 пункта пред привържениците.


Наблюдатели и журналисти веднага предупредиха да не се прибързва с изводите, защото прогнозните данни са с голям допустим процент на грешка. Единственото сигурно е, че Гърция е дълбоко разделена, коментира Ник Малкуцис, главен редактор на англоезичната страница на в. "Катимерини":


ПЪРВИТЕ ПРОГНОЗИ (част от тях не са екзит пол!)


Прогнозните резултата на социологическите агенции сочат по-малка преднина. Според "Метрон" лагерът "Да" на сделката събира около 43%, а противниците ѝ - 49%.


Alpha TV цитира допитване, което не е екзит пол, според което "за "не" са гласували 49-54%, а за "да"  -45-50%.


Прогнозите на маркетинговата MRB Hellas за Star TV сочат същата тенденция - "Не" 51.5%, "Да" 49.5% (при коридор от 46-51% за "Да" и 49-54% за "Не").


Допитване на GPO за MegaGegonota дава преднина на "Не" с 51.5% (коридор от  49.5-53.5%), докато "Да" са гласували 48.5% (коридор за резултата от 46.5-50.5%).


Партиен източник на "Ройтерс" от СИРИЗА вече казва, че сега правителството може бързо да продължи напред и да сключи ново споразумение. Лондонската организация на СИРИЗА побърза да обяви победа:


Премиерът Алексис Ципрас заяви ,че едно гръцко "Не" ще изпрати сигнал на решителност не само, че искаме да останем в Европа, но и да живеем достойно в Европа".


"Наричате това достойнство? Да седиш на опашка пред банкомат за шепа евро?", пита 76-годишен пенсионер, цитиран от "Ройтерс".

Финансовият министър Янис Варуфакис - един от най-страстните привърженици на съпротивата срещу кредиторите - бе посрещнат днес на улицата от мъж с думите: "Елате са видите тълпата, чакаща пред Alpha Bank".


В отговор министърът повтори, че ще подаде оставка, ако изгубят на референдума. Но хората продължиха да питат: "Каква стойност ще имат парите ни? Какво ще можем да си купим с тях?...", разказва "Ройтерс".

Гърция гласува убедително с "Не" (хронология)

© Reuters


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (572)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 985 Любопитно

  Най вероятно "да" ще спечели с минимална преднина.

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 2. 2 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1109 Разстроено

  ОХИ, ОХИ, ОООХ, ОХХХ... БОЛИИИИ...

  Няма шики-мики.
 3. 3 Профил на kamenl
  kamenl
  Рейтинг: 524 Весело

  За гръцките пенсионери - достойнство, за Ципрас - няколко милиона долара от авоарите на КГБ.

  Цестито!

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 4. 4 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1551 Весело

  Последният да дръпне шалтера. И Албания да си затвори границите овреме , преди гърците да тръгнат натам като гастарбайтери след месец-два

  15.02.1989 - 07.02.2018
 5. 5 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1466 Любопитно

  OXI???

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 6. 6 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1108 Любопитно

  Интересно, че гърците явно не са имали "музикални класации" и "състезания" с колички, съобщаващи временните резултати?

  Доброто е заразно
 7. 7 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1466 Любопитно

  [quote#1:"Scorpi_4404"]Най вероятно "да" ще спечели с минимална преднина.[/quote]

  Гласовете "не" на гръцкия референдум надделяват
  http://www.segabg.com/article.php?id=759222

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 8. 8 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 2146 Неутрално

  Правилният отговор е охи. За да няма после оправдания за ципрас и сие. И за да не са виновни отново сушата, кишата, империализъма и въртенето на земята. Само не гръцката алчност и малоумие.

 9. 9 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Изхода от тоя референдум няма никакво значение!
  Всичко ще се реши с преговори с кредиторите!

 10. 10 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1565 Разстроено

  """ . . . "Наричате това достойнство? Да седиш на опашка пред банкомат за шепа евро?", пита 76-годишен пенсионер,. . . """
  --------------
  Щом сте си избрали социалист и на "" шепа евро "" ще се радвате !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1108 Неутрално

  Моля да се разтълкува това изречение: "Но вече има неофициални твърдения, че противниците водят с 8-10 пункта пред привържениците."
  Кои противници и кои привърженици???

  Доброто е заразно
 13. 13 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 355 Неутрално

  Тоя откачен нагъл комунист не го ли изритат Гърците няма да има живот за тях.
  Ще ги съсипе съвсем.

 14. 14 Профил на voltron
  voltron
  Рейтинг: 255 Неутрално

  На немците им се приходи по голяма като разбраха, че са изгорели с 300 400 милярда хахаха

  ПУТИН АКБАР
 15. 15 Профил на novalis
  novalis
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Да видим сега какъв ще го ядат.

 16. 16 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1565 Разстроено

  До коментар [#12] от "dogwoman":

  И аз се зачудих ,
  но отговора е в предния абзац .

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 18. 18 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1108 Неутрално

  До коментар [#7] от "Barcelina #Je suis la libertad":

  Тази информация беше от обед, доста стара. Не й пречи да е вярна, разбира се, просто уточнявам.

  Доброто е заразно
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 21. 21 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 2912 Любопитно

  "Очакват се промени в гръцкото правителство.
  Гръцкият премиер Алексис Ципрас може да направи промени в правителството след днешния референдум, съобщи вестник "Нафтемборики".
  По данни на изданието в резиденцията на премиера са се провели няколко съвещания в събота с участието на вицепремиера Янис Драгасакис, който е и първи зам-външен министър /по международните икономически връзки/, както и с Евклидис Цаколотос, който е ръководител на гръцкия екип от преговорящи с ЕС, Европейската централна банка /ЕЦБ/ и МВФ. "На премиера бе препоръчано незабавно да свика съвета на лидерите на гръцките парии и да сформира национален екип от преговарящи. Той /премиерът/ още не е разкрил плановете си в това отношение. Според наличната информация най-вероятният сценарий е извършването на промени в самото правителство", пише изданието.
  По данни на вестника това е необходимо преди всичко за подобряване на атмосферата на преговорите с европейските партньори. Освен това "мнозина в кабинета и СИРИЗА смятат референдума за повратен момент", който "може да оправдае промените в правителството".
  За днес вечерта е планира среща във финансовото министерство на Гърция. След нея трябва да бъде отправено питане в Европейската централна банка /ЕЦБ/ за увеличаване на лимита на предоставените средства в рамките на програмата за извънредно снабдяване с валута /emergency liquidity assistance, ELA/. Към момента основният проблем е платежеспособността на гръцките банки – има опасения, че те няма да могат да дават пари заради недостиг на средства.
  По-рано ЕЦБ реши да не увеличава финансирането на гръцките банки по програмата ELA, която достига 89 млрд евро. Заради това банките трябваше да спрат работа за една седмица – или до 6 юли. Обемът на частните спестявания в гръцките банкови депозити възлиза на 120 млрд евро. Банките, раздали кредити и предоставили на ЕЦБ гръцки държавни облигации като залог, нямат ресурси за незабавното връщане на тези средства."

 22. 22 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1108 Неутрално

  До коментар [#16] от "Чардо":

  Хм, доста завоалирано... А и абсолютно единствените "прокраднали се" данни бяха точно в обратна посока. Да почакаме, да видим.

  Доброто е заразно
 23. 23 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 698 Весело

  де късмет да излязат от еврозоната, първо нашите далавераджии ще изпищят. Ще секне далаверата с ел. ток и горива

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 24. 24 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1991 Неутрално

  До коментар [#12] от "dogwoman":

  Въпросите прочете ли?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 25. 25 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 654 Весело

  Сметките на лихварите са лееко объркани.
  Кръчмарят каза не.

 26. 26 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Гудбай еврозонааааа!!! Искахте гордост, искахте самостоятелност, искахте независимост, искахте да се опъвате и да не плащате?? Ето ви свободата - вън от дълговите пазари, вън от еврозоната!

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 27. 27 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  Само ми е жал за хората, глсували с Да. Те не са виновни за нищо.

 28. 28 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1108 Неутрално

  Упс, това изглежда ново: "Между 51 и 53 процента от гърците са гласували с "не" на референдума. Около 48 на сто са дали гласа си за подкрепа на предложенията на кредиторите. Първите прогнозни резултати съобщи "Евронюз" като се позова на редица социологически проучвания в Гърция от егзит половете."
  Краднато от КлубЗ

  Доброто е заразно
 29. 29 Профил на Додо
  Додо
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Хайде, честито горди елини!
  От насетне, дупе да ви е яко!

 30. 30 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  "Гласуването в обезверена Гърция приключи, лагерът "Не" води засега.."

  Какво значи "засега"? Или води или не води, няма засега. Галина Бланка бълбук-бълбук...
  Днес демокрацията наистина спечели ама не както си го представя Ципрасчо

  Няма шики-мики.
 31. 31 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 951 Неутрално

  Ужас! Протестърската ми реформаторска душица страда!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 32. 32 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 964 Неутрално

  [quote#12:"dogwoman"]Кои противници и кои привърженици???[/quote]
  На споразумението от 25 юни,предложено от тройката.

 33. 33 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1108 Весело

  До коментар [#24] от "Darth Plagueis":

  Естествено, че ги прочетох. Досега не съм срещала въпрос, който да има "привърженици" и "противници"

  Доброто е заразно
 34. 34 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  До коментар [#6] от "dogwoman":

  Има глоби, които възпитават. Същото беше и в Англия, няма никаква информация, но за сметка на това официалните резултати излизат много бързо. У нас нещата и законите са малко разтегливо понятие.

 35. 35 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  Много ще е интересно какво ще се случи следващите дни ако наистина гърците изберат "не", въпреки наглото сплашване от евросъюзе. Пожелавам на Гърция да са положителния пример в договарянето на човешки условия и след това и другите държави да ги последват а алчните финансови институции, които са готови да ограбят обикновения човек за да лапнат тлъсти лихви да пият една студена вода.

 36. 36 Профил на npiatanasov
  npiatanasov
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Добре де, Испания, също беше в подобно положение. Как испанците не тръгнаха да драматизират толкова, гърците решиха че края на света е дошъл и едва ли не целия свят се е обединил срещу тях. Сега Испания ще си възстанови бавно след няколко години, да видим какво ще стане с Гърция. Според мен сами се прецакаха много яко. А миналата година отбелязаха растеж, тръгнаха на горе.

 37. 37 Профил на carpypd
  carpypd
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#25] от "kr":

  Кръчмарят са кредиторите. След 2 месеца като започнат да вият от глад, ще приемат още по-тежки условия. Стой и гледай!

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 39. 39 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1090 Весело

  До коментар [#25] от "kr":

  Ами сега?

 40. 40 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 964 Неутрално

  Ако Ройтерс са преценили че мнението на 76-годишният пенсионер е от особена важност,може да си го сложат в рамка на стената.

 41. 41 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1502 Весело

  Гласуването приключи. Резултатът от вота ще научите утре при отварянето на банките....

  За какво му е на лидер като Ципрас вот? Има ли полезен ход?
  http://www.puknatastotinka.com

 42. 42 Профил на Додо
  Додо
  Рейтинг: 1022 Неутрално
 43. 43 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1108 Неутрално

  До коментар [#34] от "stoiank":

  Сигурно, сигурно. Тъкмо си мислех дали това е добро или лошо. Аз лично смятам, че екзитполовете са хубаво нещо. Хубаво - за колебаещите се, имам предвид. Но не съм 100% убедена, всъщност.

  Доброто е заразно
 44. 44 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Охи от Гърция и след това логично найн от Германия.

  писнало ми е от левичари
 45. 45 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Ципраското лято=Лукановата зима.

  Every cradle is a grave.
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 47. 47 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8295 Неутрално

  Ци просиите ще си съсипят държавата, ако не го свалят този комунист-путинист.

 48. 48 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  До коментар [#26] от "bricky":

  Що реши, че е гудбай еврозоната? Няма никакво значение какъв е изхода от референдума.

 49. 49 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  Съвсем точна е хипотезата, че е безмислено да се търси споразумение с правителството на Гърция, защото то НЕ иска такова и ИСКА да излезе от еврозоната. Като не му пука и за ЕС. Те искат това, защото като истински комунисти мразят работата, реда и плащането на дългове. Поведението им е ирационално, каквото винаги е поведението на един комунист. Даже не е нужно Кремъл да ги подкрепя - и сами са си на тоя акъл. При тях рационалност има само в мръсотийките и в злото.

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 50. 50 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Сега целия свят ще е свидетел как неокомунисти и неофашисти съсипаха Гърция набързо!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 51. 51 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2545 Весело

  [quote#6:"dogwoman"]Интересно, че гърците явно не са имали "музикални класации" и "състезания" с колички, съобщаващи временните резултати? [/quote]
  Такива палавости са характерни за по-неразвитите общества.
  Французи, англичани, германци - също нямат класацийки, поливания на саксийки с капки и подобни ...
  И американците нямат ...

 52. 52 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 654 Неутрално

  [quote#37:"carpypd"]Кръчмарят са кредиторите.[/quote]
  Когато дължиш 1000 лева имаш проблем. Когато дължиш нам-колко десетки милиарда - кредиторът има проблем

 53. 53 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1090 Весело

  Ако зависеше от Шойбле, щеше да прати гърците в лагер

 54. 54 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  Най-лошото след падането на Сириза и Ципрас е че след него ще дойде правителство на което Европа ще трябва да помага. И ще продължат да текат реките от пари към Гърция. Най-доброто решение е това твърдоглаво правителство някак си да оцелее и гръцкият народ да погладува 10-тина години за да поумнее.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 55. 55 Профил на Георги Стоянов
  Георги Стоянов
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Тези наглеци, май се застреляха в крака....

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 56. 56 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1466 Любопитно

  Очакват се промени в гръцкото правителство

  Гръцкият премиер Алексис Ципрас може да направи промени в правителството след днешния референдум, съобщи вестник "Нафтемборики".
  По данни на изданието в резиденцията на премиера са се провели няколко съвещания в събота с участието на вицепремиера Янис Драгасакис, който е и първи зам-външен министър /по международните икономически връзки/, както и с Евклидис Цаколотос, който е ръководител на гръцкия екип от преговорящи с ЕС, Европейската централна банка /ЕЦБ/ и МВФ. "На премиера бе препоръчано незабавно да свика съвета на лидерите на гръцките парии и да сформира национален екип от преговарящи. Той /премиерът/ още не е разкрил плановете си в това отношение. Според наличната информация най-вероятният сценарий е извършването на промени в самото правителство", пише изданието.
  По данни на вестника това е необходимо преди всичко за подобряване на атмосферата на преговорите с европейските партньори. Освен това "мнозина в кабинета и СИРИЗА смятат референдума за повратен момент", който "може да оправдае промените в правителството".
  За днес вечерта е планира среща във финансовото министерство на Гърция. След нея трябва да бъде отправено питане в Европейската централна банка /ЕЦБ/ за увеличаване на лимита на предоставените средства в рамките на програмата за извънредно снабдяване с валута /emergency liquidity assistance, ELA/. Към момента основният проблем е платежеспособността на гръцките банки – има опасения, че те няма да могат да дават пари заради недостиг на средства.
  По-рано ЕЦБ реши да не увеличава финансирането на гръцките банки по програмата ELA, която достига 89 млрд евро. Заради това банките трябваше да спрат работа за една седмица – или до 6 юли. Обемът на частните спестявания в гръцките банкови депозити възлиза на 120 млрд евро. Банките, раздали кредити и предоставили на ЕЦБ гръцки държавни облигации като залог, нямат ресурси за незабавното връщане на тези средства.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 57. 57 Профил на spiritum
  spiritum
  Рейтинг: 237 Неутрално
 58. 58 Профил на carpypd
  carpypd
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Струва ми се, че има някакво непонятно разбиране сред феновете на Ципрас у нас, и в частност в този форум. Да обясним за неразбралите с няколко изречения. Гърция е фалирала държава, която не може да плаща дълговете си (над 330 милиарда евро). Гърция се нуждае спешно от заеми. Европа казва - ето ви заеми, но при определени условия. Гърция казва - ние сме горди и не приемаме условия. Европа казва - тогава няма пари за вас, мързеливи гърци. И гърците започват да пищят как Европа не им дава още пари, не им опрости дълговете и не им даде 10 годишен гратисен период, в който даизхарчат още стотици милиарди евро.

  Та, на какво толкова се възхищавате, уважаеми ципросоиди?

 59. 59 Профил на E_E_U_
  E_E_U_
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Доказаха,че са Народ ! За пореден път Гърците пишат история ! Днес поставиха началото на огромни промени в капиталистическата система която фалира още 2008. С прости думи Гърците казват.......ХОРАТА НЕ СА ЦИФРИ !

  Само родените роби чакат....Освободител !
 60. 60 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 4011 Весело

  До коментар [#46] от "Ойро Пролетариат":

  Не си измисляй. Ако ли не - дай снимка на договора...

 61. 61 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 581 Весело

  Цестито и напред към стандарта на Босна и Албания!

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 62. 62 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  Сега от Европа ще получават само хуманитарна помощ.. Както Сомалия Непал (само че тях 2 земетресения ги удариха а гърците без),както и други африкански страни..

 63. 63 Профил на gnomusminimus
  gnomusminimus
  Рейтинг: 237 Неутрално

  отлично. сега на 100 гръка ще има 1 с няколко драхми, та да ги води, във верига, до БГ за парче хляб. и обратно, след 24 часа.

 64. 64 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#38] от "voltron":

  Поредния глупак който очаква края на САЩ.Такива глупости слушам от както съм роден,а той все не идва.Това не пречи на идиотите да си вярват.А ма то е така ако имаха акъл нямаше да са комунисти.

  писнало ми е от левичари
 65. 65 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1090 Весело

  До коментар [#31] от "Реформиран Соросоид":

  Меркелица и тя много разчиташе вота да е ЗА. Сега е тя много страда, вече я хваща и шубето

 66. 66 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 2385 Неутрално

  Гърция се изСиризи.
  Смело и безотговорно.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 67. 67 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  До коментар [#43] от "dogwoman":

  Като цяло трябва да е разрешено според мен, но да е официално. У нас се ползва за променяне на цената на глас от дилърите на гласове. Ако са близо, гласовете поскъпват, ако е голяма разлика гласовете поевтиняват, което звучи като борса, но това е.
  Има смисъл от закон който се спазва.

 68. 68 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 755 Неутрално

  За сега пазарите си правят оглушки, много интересно. Явно резултата от референдума няма никакво значение щом курса на еврото цял ден не е мръднал, при условие че вече е ясен резултата.
  Курса на лирата спрямо еврото си седи на 1 GBP = 1.4010 EUR цял ден.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 69. 69 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  Да си изгубиш ума не е страшно... страшни са последствията. Жалко за Гърция. Хубава страна, с прост народ...

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 70. 70 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1843 Неутрално

  а дано!!!! След последните изцепки на марксистите исками се един прост народ да види сам какво си е причинил.

 71. 71 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 654 Неутрално

  [quote#39:"stenli1"]Ами сега?[/quote]
  Сега - като в онзи стар виц: Вие ще кажете колко давате, ние ще кажем колко искаме, всички дружно ще се посмеем и после ще седнем да преговаряме сериозно.
  Банкерчетата смятаха, че както винаги са правили в последните 150 години бързо ще му стъпят на врата на Ципрасчето,
  Ама той излезе окомуш момче.

 72. 72 Профил на hubavetza
  hubavetza
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Гърция пропадна! Гърците искат да живеят като "хищници" и да живеят по "хищнически" - за това от ЕС и МВФ обявиха "лов на хищници" - и ще затрият гръцкия манталитет - гърците ще гладуват и ще излязат от ЕС (добре, че целостта им е гарантирана от НАТО), Гърция ще стане по-бедна от нас до една-две години (никой няма да им помогне)!

 73. 73 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 2385 Неутрално

  [quote#65:"stenli1"]Меркелица и тя много разчиташе вота да е ЗА. Сега е тя много страда, вече я хваща и шубето[/quote]

  До коментар [#65] от "stenli1":

  Що си мислиш така?

  Аз си мисля, че Германия не е свършила парите, нали?
  Някой е друг на прангара и яко ще си плаща.
  Твоите другари?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 74. 74 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1108 Неутрално

  До коментар [#51] от "xm...":

  Не смятам, че има нещо общо със "зрелостта". Просто две гледни точки към въпроса. Малко като родителите, които искат или не искат да знаят пола на бебето. Не бих обвинила нито едните в "незрялост".

  Доброто е заразно
 75. 75 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 654 Неутрално

  [quote#65:"stenli1"]Меркелица и тя много разчиташе вота да е ЗА. Сега е тя много страда, вече я хваща и шубето[/quote]
  Пак ще тича да пита Обама какво да прави

 76. 76 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  Тоя Ципрас нещо ги е омагьосал гърците.В крайна сметка ситуацията не е никак розова.

 77. 77 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  До коментар [#59] от "E_E_U_":


  [quote#59:"E_E_U_"]С прости думи Гърците казват.......ХОРАТА НЕ СА ЦИФРИ ! [/quote]
  Даже и числа не са....

 78. 78 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4287 Весело

  Ако тези които гласуват с "Не" спечелят този рефередум за пореден път византийците ще докажат убедително пред целият свят колко са глупави-!

 79. 79 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 597 Весело

  Честито! Сега като се освободят от "терористите", и настане същинска утопия на Земята Всички ще са милионери.. в драхми, а един хляб два милиона...

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 80. 80 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3669 Неутрално

  дотук добре , казал скочилия от небостъргач ...
  http://www.pdfmagazines.org/magazines/news/113293-der-spiegel-28-2015-04072015.html

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 81. 81 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  До коментар [#36] от "npiatanasov":

  Глупости, Испания е на ръба да избере Подемос а тогава ще направят същото, което прави и Гърция. В Испания все още безработицата е много висока и има масово недоволство, както и в много други държави.

 82. 82 Профил на Додо
  Додо
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Ето началото на края:

  FinMin sources say one of the big four banks in Greece is almost out of cash. Basically down to hours. Other three OK through weekend

 83. 83 Профил на voltron
  voltron
  Рейтинг: 255 Неутрално

  [quote#58:"carpypd"] Европа казва - ето ви заеми, но при определени условия.[/quote]
  Ами тия условия са да си намалят заплатите с 50%, гърците да не са като нас да изпълняват всичко за едно потупване по рамото/

  ПУТИН АКБАР
 84. 84 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 755 Неутрално

  До коментар [#60] от "Добрин ВЕЛКОВ":

  Ама разбира се, ей сега ще ти го сканирам и публикувам тук договора за частния ми бизнес, който съм подписал. Данъчните си декларации за 10 години назад и тях ли да ти ги предоставя?

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 85. 85 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1167 Неутрално

  Изглежда, че стокхолмският синдром ще победи. Толкова по-зле за Гърция.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 86. 86 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  До коментар [#58] от "carpypd":

  Обяснено на прост език.като за аудиторията за която си го писал..дано се справят

 87. 87 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  Много рано е за тези предварителни данни. Резултатът мнже да е и в двете посоки, но 8-10 процента преднина на ОХИ-тата ми се струва преждевременно.

 88. 88 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 654 Неутрално

  [quote#59:"E_E_U_"]Днес поставиха началото на огромни промени в капиталистическата система която фалира още 2008[/quote]
  именно.
  Тогава без да разберем бяха изсипани в ПЪТИ по-големи суми в бездънните банки, за да се заметат следите на потресаващите кражби за трилиони.

 89. 89 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  браво на гърците ,един достоен народ !

 90. 90 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  Тенденции, агенции, проучвания... пълни глупости. След като приключи референдума и едва няколко часа след това при предварителните резултати, може да се каже как се движи вота. Аз не вярвам разликата да е 1-2%, ще имат поне 15% разлика във полза на НЕ.

 91. 91 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 237 Неутрално

  "Каква стойност ще имат парите ни? Какво ще можем да си купим с тях?..."
  Просто няма да ви върнат депозитите,иначе еврото си е евро!

 92. 92 Профил на D-r D
  D-r D
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  Дупе да ни е яко, Европо!
  Вече не става само с диктат.

 93. 93 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2545 Весело

  До коментар [#74] от "dogwoman":
  Добре, приемам.
  Да го наречем тогаз ... ъъъ ... лабавост на индивидуалностите?

 94. 94 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  До коментар [#47] от "peni_nikol.53.":

  [quote#47:"peni_nikol.53."]Ци просиите ще си съсипят държавата, ако не го свалят този комунист-путинист.[/quote]

  Имаш ли някакви конкретни и задълбочени познания по темата, за която пишеш или така си пишеш общи приказки да има нещо.

 95. 95 Профил на npiatanasov
  npiatanasov
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#59] от "E_E_U_":

  Еребус, ти ли си?

 96. 96 Профил на _imir
  _imir
  Рейтинг: 718 Неутрално

  [quote#33:"dogwoman"]Досега не съм срещала въпрос, който да има "привърженици" и "противници" [/quote]

  Спомням си едно време на зададен от учителката въпрос казах: "Няма да отговарям на глупав въпрос!". А тя ми каза: "Няма глупави въпроси, има глупави отговори." И ми заши двойка...

 97. 97 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1108 Весело

  До коментар [#93] от "xm...":

  Тъй по-може И звучи научно издържано - приемам го!

  Доброто е заразно
 98. 98 Профил на Додо
  Додо
  Рейтинг: 1022 Неутрално
 99. 99 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1991 Неутрално

  До коментар [#33] от "dogwoman":

  А срещала ли си оферта, която да има привърженици и противници?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 100. 100 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 932 Весело

  До коментар [#89] от "Stewie":

  Прав си, браво на гърците, не си оставят магарето в калта!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK