"Амнести": Хиляди бежанци, блокирани на Балканите, стават жертви на злоупотреби

Сирийски бежанци пристигат на гръцкия остров Кос

© Reuters

Сирийски бежанци пристигат на гръцкия остров КосХиляди бежанци, търсещи убежище, и мигранти, сред които и деца, предприемат опасни пътувания през Балканите и стават обект на злоупотреби и изнудване от страна на криминални групи и на властите. Системата на Европейския съюз за убежище и миграция се проваля и оставя хората без защита в Сърбия и Македония.


Това са изводите в нов доклад на правозащитната организация "Амнести интернешънъл".


Все повече уязвими мигранти и бежанци са оставени в законова задънена улица, като ситуацията се влошава, когато те се връщани на всяка граница, сблъскват се с ограничения при достъпа до убежище и с липса на сигурни и законни начини да влязат в Европейския съюз.
"Бежанците, бягащи от война и преследване, предприемат това опасно пътуване през Балканите с надежда да намерят сигурност в Европа, а всъщност стават жертви на злоупотреби и експлоатация", каза Гори ван Гулик, заместник-директор на "Амнести" за Европа и Централна Азия. "Сърбия и Македония са се превърнали в мястото, където отиват бежанците и мигрантите, които, изглежда, никой в ЕС не иска да приеме", допълва той.


Докладът на "Амнести" се базира на проучвания в Сърбия, Унгария, Гърция и Македония между юли 2014 г. и март 2015 г. и на интервюта с над 100 потърпевши.


Маршрутът по море до Гърция и Турция и след това през Македония и Сърбия в Унгария е по-малко опасен, отколкото този през Либия и Средиземно море. И все пак той също крие опасности. От януари 2014 г. 123 души са се удавили в опит да прекосят Средиземно море към Гърция, а 24 са загинали на железопътните релси.


"Амнести": Хиляди бежанци, блокирани на Балканите, стават жертви на злоупотреби

© Reuters


Пристигащите на гръцките острови, включително деца, се сблъскват с ужасни условия и повечето отиват в Атина. На границата между Гърция и Македония, както и на тази между Македония и Сърбия те стават обект на незаконни изблъсквания. Мнозина са принудени да плащат подкупи. Един свидетел, интервюиран от "Амнести", споделя, че сръбската полиция е заплашила да не пусне групата му да влезе в Унгария, освен ако всеки не плати по 100 евро.


Афганистанец разказва как е бил върнат в Гърция от македонската полиция. Той и 13-годишният му син са били бити.


Някои от бежанците, с които правозащитниците разговаряли, казват, че са били връщани повече от 10 пъти.


Двама нигерийци разказват как са били нападнати от девет души с ножове. Те са отишли при полицията да поискат помощ, но са били арестувани.


През 2014 само 10 търсещи убежище са получили статут в Македония и само един в Сърбия. Задържаните в Унгария бежанци, които са влезли в страната извън законово установения ред, често са задържани в претъпкани помещения при ужасни условия. През 2014 г. Унгария е дала убежище на 240 души, което е много малко в сравнение с броя на кандидатите.


Някои хора не искат да получат статут в Унгария, което означава, че искат да продължат към други страни, членки на ЕС. Повечето от тях обаче са депортирани обикновено в Сърбия, а оттам някои в Македония. Там те остават без законов статут и без защита от допълнителни нарушения на човешките права.


Според "Амнести" нарастващият брой бежанци, които поемат през Балканите към Европа, подчертава общия провал на европейската миграционна политика, над която Сърбия и Македония нямат контрол. "Вместо да допринесе за подобрения в съответните структури в балканските държави, ЕС инвестира в усилия за затягане на граничния контрол", коментира организацията.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на shw13306788
  shw13306788
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Значи според Амнести ако не си бял за теб закони, държавни граници и други не важат. Имаш право да си ходиш където искаш, трябва да ти осигуряват безплатен транспорт през морето, а после и подслон и прехрана.

 2. 2 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  За съжаление "бежанец" не е равно на турист. Амнестито да помисли чии злоупотреби са причина милиони да станат бежанци...

 3. 3 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Откога спазването на законите се нарича злоупотреба?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 4. 4 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4479 Неутрално

  Всъщност бежанците стават жертва на злоупотреби и експлоатация и в съседните на Сирия държави (Турция, Ливан, Йордания). Това е и една от причината много от тях да се запътят към З. Европа, където те намират сигурност и по нормални условия на живот от Сирия, Ливан, Йордания, Турция, Балканите, Унгария и т.н.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 5. 5 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3748 Неутрално

  Ченгетата просто бият. Не бих се учудил да им е спусната отгоре, за сплашване на бежанците, за да се подмажат на брюкселските бюрократи.
  Ченгетата бият и съгражданите си, ей така, щото им се иска - сношното предаване ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА.
  За някой може ситуацията да е абсурдна - да се ПАЗИШ ОТ ПОЛИЦИЯТА, която УЖ НИ ПАЗИ.
  За мен това е закономерност, именно защото полицията НИКОГА И НИКЪДЕ не е защитник на обществото, тя е слуга на управляващите, тя е и банда с относителна самостоятелност в действията, банда със собствени интереси.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 6. 6 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3748 Неутрално

  Спазването на закони, когато са нечовешки, е престъпление срещу човечността.
  Мнозина обичат да почитат Ботев, но само на 2 юни и без да помнят какво е казал той за законите.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 7. 7 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1040 Любопитно

  КОй създава и разпалва конфликти? Всеки случай не и държавите на Балканите! Като се изключи конференцията на радикалната въоръжена ислямистка Сирийска опозиция в Правец, под егидата на Николай Младенов-тогавашен външен министър на Балгариа

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 8. 8 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  Ами да бягат в друга посока. Що трябва да идват при неверниците?

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 9. 9 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  До коментар [#8] от "Bulgarische Motoren Werke":

  За да им помогнат да влязат в правия път.. :/

  Fail with honour then succeed by fraud
 10. 10 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  До коментар [#9] от "#fff":

  Нали? Горките слабоумни, аморални, европейски идиотчета, които не познават радостта от това по 5 пъти на ден да се покланяш на Аллах.

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 11. 11 Профил на w22
  w22
  Рейтинг: 581 Неутрално

  В контекст на тази имиграция, която е нещо съвсем очаквано и планирано, Румъния ще строй най-голямата джамия на Балканите, темата вече се превръща в скандал. Лично Ердоган настоява да се построй. Извода е, че тези имиграни ще се настаняват.

 12. 12 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 898 Неутрално

  "Имаджин": да живеем в свят без минимална работна заплата, без задължителни осигуровки, без непосилни преки и косвени данъци, без контролиращи (рекетиращи) държавни органи като еколози, трудови инспекции, нои и нап, без латифундисти и цигански банди опустошаващи всичко що е плод на човешкия труд, тогава идващите на тълпи бежанци биха могли да бъдат наемани като домашна прислуга, като пастири, като работници във фермите, като метачи и всякакъв вид прислуга. Днес в ЕС и България да наемеш работник е все едно да си окачиш въжето на шията. Трудовото законодателство прави така, че ти идва хиляди пъти по- изгодно да си купиш машина или да си на социални помощи, отколкото да развиваш бизнес с наемни работници. Милиони бедстващи хора от целия свят мигрират с надежда за по- добър живот. Целият свят се напълни с лекари- индийци и бангладешци, а домовете на някои азиатски богаташи са пълни с прислуга - до 15- 20 на домакинство: шофьори, готвачи, детегледачи, чистачи и персонални слуги, слуга който те следва дори в тоалетната и ти държи рулото с тоалетна хартия. Няма нужда от робовладелски войни. Робите ти идват сами, на крака. При комунизма също нямаше безработица и излишни хора, просто защото социалната шизофрения налагаше издържането на огромна армия и военна индустрия.

 13. 13 Профил на kalin4utu
  kalin4utu
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#1] от "shw13306788":

  Такива паразитни организации като Амнести се хранят от мъката на тия хора - ако ги няма ще пукнат от глад, тукашния им аналог са от антибългарския комитет. Затова е и целия този вой срещу държавите, които се мъчат да прилагат законите си, а не да издържат някакви си незаконни пришълци.
  И пак изпъква разликата - Сърбия и Македония не им раздават статути, нашите измекяри го правят в нарушение на всички закони.....

 14. 14 Профил на w22
  w22
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Не съм против тези хора, които искат да спасят децата си и не очаквам да пеят Мила Родино, но трябва да се направи един много строг план на интеграция, ако не покриваш писмени и устни тестове след 3 години, ако децата ти не владеят български като втори, ако не може да си намериш стабилна работа..се местиш. Няма нужда да е толкова труден теста, но нито на ниво здрасти, какво правиш да не е )) И хора, с криминално минало, в никакъв случай.

 15. 15 Профил на kalin4utu
  kalin4utu
  Рейтинг: 237 Неутрално

  [quote#11:"chefcurry"]В контекст на тази имиграция, която е нещо съвсем очаквано и планирано, Румъния ще строй най-голямата джамия на Балканите, темата вече се превръща в скандал. Лично Ердоган настоява да се построй. Извода е, че тези имиграни ще се настаняват.[/quote]

  Хехе, колко си прав - и тука май затова през последните 25 години се построиха хиляди джамии, само че за ужас на строителите Ганю още е жив и рита, а тези дето ще обогатяват генетичния материал пак отиват при тях и не остават тук. Така че да почват здраво да строят и там.

 16. 16 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1046 Любопитно

  Един приятел разправвя, че дори в Смолян вече не чува българска реч.
  Ще остане ли нещо от България?

 17. 17 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1046 Любопитно

  06.07.2015 | 17:44
  Ердоган иска да ислямизира България
  Целта на Турция е Европа, страната ни е разглеждана като предмостие за изпълнение на плана


  Турският премиер Реджеп Ердоган и невогата Партия на справедливостта и развитието искат да ислямизират България и Европа. Това се казва в доклад на Лабораторията за изследване на риска, ръководена от бившия премиер Иван Костов.

  Припомняме, че само пред месец същата структура на Нов български университет разпространи доклад – менте за „Лукойл“, който обвиняваше руската компания в манипулации и данъчни измами.

  Последният доклад на Костов изследва зависимостта на вътрешнополитическите процеси в България от политиката на Ердоган в съседна Турция. Този път лабораторията разглежда рисковете, които произтичат от стратегията на Ердоган и Партията на справедливостта и развитието (ПСР) да представляват политически турските и мюсюлмански малцинства в ЕС и да разпространяват исляма; от това, че третират страната ни и Балканите като предмостие за постигането на тези политически амбиции.

  Преките рискове за националната сигурност се създават от трафика на нелегални емигранти към България, турската подкрепа за Москва в наказателната ѝ акция срещу България с „Турски поток“, от противодействието срещу политиката на ЕС за енергийна сигурност и от отслабването на южния фланг на НАТО.

  Турските вмешателства в етно-религиозните дела на България създават едни от най-острите заплахи за националната сигурност – етническа и верска изолация и нетърпимост, които могат да прераснат в конфликти и тероризъм под въздействието на ислямистите. Вмешателствата отчуждават  българските турци, ромските общности и българите мюсюлмани от тяхната нация и държава. Основни политики за това са опитите за насаждане на турски „държавен ислям“ и турцизиране.

  Турският Дианет се е превърнал в „държава в държавата”, ислямизира Турция и нейните институции и разпространява исляма вън от границите на страната; напълно е преодолял националния характер на българското мюсюлманско изповедания и в противоречие с нашата конституция и закони се намесва в него. Скритата цел на европейското членството за Ердоган и ПСР е да представляват политически турските и мюсюлмански малцинства в ЕС и да разпространяват турския ислям, налаган в Турция като държавен ислям.

  Обяснението на процесите, отразени в доклада, може да бъде само едно – ислямизацията на Турция и нейните институции и усилено разпространение на исляма вън от границите на страната. Оттук произтича най-масово разпространената опасност – тази от ислямизирането на български граждани и отчуждаването им от тяхната нация и държава.

  Докладът разкрива взаимовръзките и вмешателството във вътрешните работи на страната ни чрез мюсюлманската юрисдикция и политическото представителство на протурски партии, формиращи и управляващото, и опозиционното пространство в България. С факти, обосновани на пряка статистика, се очертава пълна зависимост на Мюсюлманското изповедание, ръководено от Мустафа Хаджи от Турция, последиците от това вмешателство във вътрешните ни работи и изграждането на религиозни анклави средище на салафитския ислям.

 18. 19 Профил на w22
  w22
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#15] от "kalin4utu":

  Да, не знам до каква степен България, но в Румъния е пълно с турски и арабски капитали, пристанището в Констанца само турци, източната част на Букурещ само араби и китаици, целия внос идва от Турция и Китай, Западната част на страната католици и само унгарци, северната говорят нещо като руски-румънски с адски мек акцент и за капак 14 млрд. евро гръцки капитал, който след 2 дни може да изгори.

 19. 20 Профил на Tom Sawyer
  Tom Sawyer
  Рейтинг: 422 Неутрално

  Амнести да ходи да чука на вратата на САЩ и Израел да прибира тези хора. Те подпалиха целият изток с тяхната арабска пролет. Кога гръмна онзи американец с прецакан наш гранатомед стана ясно кой спонсорира ИДИЛ а защо не и техен създател.

  Реформаторски миражи. Оставка! If you don`t want to Democracy, Democracy will come to you.
 20. 21 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  Защо се бъркат нелегалните икономически емигранти с бежанците? Над 90% от нелегално пресичащите границата се икономически емигранти, които очакват да седят на социални помощи някъде в Германия, Швеция или Норвегия. За миналата година от над 12 000 подали молба за бежански статут в Германия статут на бежанци са получили малко над 600 души. Останалите се опитват да ги върнат обратно ......

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 21. 22 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1482 Любопитно

  Северна Америка може да помогне с настаняването на бежанци - имат доста място, а и пари.

  Жената е покана за щастие
 22. 23 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 638 Неутрално

  АМНЕЗТИ най-добре да ги информира да стоят далече от Балканите

  Birds of a feather flock together.
 23. 24 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 638 Неутрално

  тука народа е беден, злобен и ксенфофобкси

  Birds of a feather flock together.
 24. 25 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7636 Неутрално

  Докога неспазването на държавните граници и законите на държавите ще се толерират от "Амнести" и такива,като нея.Още повече ,че въобще не става дума само за бежанци.

 25. 26 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Грешно са си адресирали посланието "Амнести интернешънъл".

  "Амнести интернешънъл" да си преведе доклада на приличен англицки и да го прати на президента Обама.....
  Несмаслените действия на Храстчето Ирак 2003, Афганистан и особено нефелната "Арабска пролет 2011" на обамката с първопричината за проблемите на бежанците на Балканите...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 26. 27 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Дневник говорите се последствията от така наречената арабска пролет =пардон ислямски халифат ,радикален ислям и т,,Кажете причините тези хора да бягат насам .Явно проблема им се крие в религията ,Управлението да държавите им е в 2 крайности от диктаторски режими до ислямски халифати по места.Демокрация при тях невирее .Малцинствата са преследвани и 2 вариянта на управление .Тези ,който искат и наистина бягат от ужаса на войната БГ може да приеме и подпомогне .Разбира се те трябва да разберат ,че за да ги приемем трябва да станат като нас .Имам впредвид да работят,учат,облеклото и куп други неща.Най вече да запазат спокойствието в тази страна ,което все още го има за разлика от Европа.Тези ,които си мислят ,че тук ще се ядат Халал в детски градини, училища и ще викат по улиците алах акбар или free palestine не са познали .

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 27. 28 Профил на kalliman
  kalliman
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Тоя първия спасител много прилича на Станишев.

 28. 29 Профил на krell
  krell
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Аман от бежанци, цигани, паплач и задължителна толерантност, безплатна храна и подслон!

 29. 30 Профил на Вонин
  Вонин
  Рейтинг: 518 Любопитно

  В. 'Дневник',

  статиите ви за бегалците и за парадите са едни от най-слабите ви звена. Объдете го на най-високо равнище, просто издишате сериозно там!

  Към 'Амнести' и БХК - защо не отидете в Сирия или Африка и там да пазите правата на тези хора? Не разбрахте ли, че само на място трябва да се работи! ПРЕВЕНЦИЯ!

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM https://www.youtube.com/watch?v=Sp_LA2qE4aM
 30. 31 Профил на jerusalem
  jerusalem
  Рейтинг: 495 Гневно

  До коментар [#4] от "Иво":

  Абе да те питам аз,защо небягат в Иран и Русия,бе??? Нали там били много хуманни...

 31. 32 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Германия да си плаща,че и ги отглежда ме и да си ги взема!

 32. 33 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2806 Весело

  [quote#1:"shw13306788"]Имаш право да си ходиш където искаш, трябва да ти осигуряват безплатен транспорт през морето, а после и подслон и прехрана. [/quote]
  Европейските корпоративни гиганти осигуряващи транспорт,покрив,прехрана, електроенергия ,вода комуникации и т.н. имат крещяща нужда от тези нещастници за да се гарантират растеж на пазара и да не стихва либералния ентусиазъм.
  Иначе каква е ползата за глобалната икономика ако африканците си спят при камилите както предците им от хилядолетия? За това предизвикването на хуманитарни кризи в определени райони където си просят демокрация гарантира нови заселници на страните страдащи от либерализъм(напреднала "демокрация" !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 33. 34 Профил на kamenpavlov
  kamenpavlov
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Най-много ме дразни, като видя по ТВ или прочета за бежанци, отказали да учат български или отказали каквато и да е работа. Те, вместо да ни благодарят, че сме ги приели, очакват само да им се налива. До една година трябва да могат да говорят някакъв български, през това време да работят каквото им падне (без значение какви са били в собствената си страна - ако толкова им липсва, да се връщат). Българите в Европа учим и работим едновременно, от никого не искаме помощи и т.н.

 34. 35 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  До коментар [#30] от "Вонин":

  Да отидат и в Турция

 35. 36 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1630 Неутрално

  До коментар [#35] от "stenli1":

  В Турция вече има 2,5 млна бежанци. Многото търсят начин да минат в Европа.

 36. 37 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Пристигащите на гръцките острови, включително деца, се сблъскват с ужасни условия
  **********************
  А какви условия предлага Амнести да им се осигурят? Самата Гърция е фалирала държава и няма дори за собствените и пенсионери и безработни нормални условия, откъде пари да гледа и навлеците? Аман бе...

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 37. 38 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  "Вместо да допринесе за подобрения в съответните структури в балканските държави, ЕС инвестира в усилия за затягане на граничния контрол"
  ***********************

  Това какво означава? ЕС да направи магистрала от всяка граница до всяка държава на съюза, с безплатни хотели, болници, магазини, етс. та на пришълците да им е удобно да пътуват, без грижи и лишения до която страна решат?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 38. 39 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  До коментар [#36] от "maria_":

  Виж коментар 17

 39. 40 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 581 Неутрално

  "Бежанците, бягащи от война и преследване, предприемат това опасно пътуване през Балканите с надежда да намерят сигурност в Европа, а всъщност стават жертви на злоупотреби и експлоатация"

  Според фашизоидите, бежанците идват тук да им крадат работата или направо от домовете, квото има, да им изнасилват българските момичета и да подготвят атентати (тва според бушофилите), въобще цари всеобща умствена закърнялост..

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 40. 41 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2790 Любопитно

  Бежанците преминават през легалните пунктове. Нелегално преминаващите са ислямски терористи. Завчера Асад освободи последната крепост на джихадистите - никой не пречи на "бежанците" да се запишат доброволци при Асад, кюрдите или Хизбула и да си пазят семействата и градовете от главорези. Не обвинявайте България - Ние пазим Европа!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 41. 42 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2472 Неутрално

  никога в историята не е имало големи разлики в начина на живот на народите ,е ,сега има голяма разлика ,едните са роби ,другите живеят в охолство и е естествено ,че тези дето са бедни и нямат ,ще се стремят с всички сили да идат там където са парите ,винаги в историята това е ставало свободно ,без граници ,полиции ,ограничения и тем подобни ,от няколко десетилетия има граници ,има полиции ,охрани ,защо ,ами защото богатите си пазят начина на живот и от нахлуването на бедните ,е ,нашата страна е точно на пътя на бедняците и няма как да няма колизии и изпълнения ,защото и да сме бедни ,не желаем да издържаме още по бедни ,пари няма

 42. 43 Профил на гинка христова
  гинка христова
  Рейтинг: 237 Неутрално

  амнести да се бори да спрат войната, а не да философства

 43. 44 Профил на kapac
  kapac
  Рейтинг: 413 Неутрално

  Живея в Холандия, една от държавите където въпросните бежанци се насочват. По една неволя наречена география много от тях трябва да преминат през България. Мой приятел работи в център където ги посрещат и естествено ми е разказвал много от историите които тези хора споделят за скъпата ни родина.
  Като например, пред цялото семейство граничарите изнасилват жената, едно от децата започва да плаче и един от граничарите принуждава малкото момиче да му прави фелацио. За съжаление такива случаи не са изключение, разказите за ограбване на всички пари и ценности от граничарите и полиция са нещо често което чувам от приятеля ми.
  И аз смятам че бежанците са проблем, въпреки че и аз бих постъпил също като тях. От друга страна хората които злоупотребяват брутално с тях пазят и близките ми, и вас, и децата ви. Вие бихте ли поверили сигурността на най-скъпите си хора на изнасилвачи и мародери в униформи? Или смятате че биха постъпили с вас морално и законосъобразно само защото сте българи?!

 44. 45 Профил на гинка христова
  гинка христова
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#44] от "kapac":

  дано вашия коментар стигне до тези, които отговарят за хората и управляват границата

 45. 46 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#44] от "kapac"
  Да са си седяли в Турция. Аман от примери "една жена ми каза"....

 46. 47 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Винаги съм твърдяла и пак ще повторя: тези НПО организации обслужват единстевно и само каналджиите. Докато ги има, както и поръчковите сълзливи статии за неяастните нелегални имигранти, ще има и каналджии. Защото знаят, че в момента, в който управниците решат да приложат закона и да им спрат "бизнеса", ще се появят тези НПО-та да защитят имигрантите и така каналджиите си продължават, защото има кой да им прави ПР. Австралия реши проблема: никакъв статут, ако си дошъл нелегално с лодка. Или те закарват в лагер, но никога няма да получиш статут. Посъветваха и ЕС да приеме същото, но веднага ревнаха брюкселските бюрократи, че не можело така.

 47. 48 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#40] от "forum_terrorist":

  Не всички са бежанци. След като имат пари да плаят на каналджии, не са толкова изпаднали, че да ги храним ние. И това че не искаме ислямисти, не значи , че сме фашизоиди. Или толкова си можеш...

 48. 49 Профил на kapac
  kapac
  Рейтинг: 413 Неутрално

  До коментар [#46] от "bee":

  Звучи изключително грозно да се опитвате да оправдаете изнасилване над жена и дете по такъв начин, или и момичето е било ислямист с вързана за торса бомба ? А въпросната организация е документирала множество такива случаи, това им е работата, и ако има ръководни кадри в МВР с някаква визия да се отърват от такива елементи в системата, защото те постъпват така и срещу нас, етническите българи. Или вие може би очаквате всеки път при полицейско насилие някой да снима тайно от балкона си?

 49. 50 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#49] от "kapac":

  Защо трябва да вярваме, че се е случило наистина?? Да са си седяли в турция- там никой не бие, зачитат се права, никой не краде, не мами, една вяра са....Какво търсят тук? Има си ГКПП, да са минали границата, откъдето аз и ти я минаваме, а не като престъпниците, каквито са си. Според законодателството на ЕС пресичането на границата извън определените е незаконно и е престъпление. Примерите от Вас са си е напълно в духа и стила на "филмът не е шведски, а съветски и не било компютри, а компоти" . Преди време имаше пак една статия с гръмкото заглавие как били на границата имигрантите, но се оказа, че една част от твърденията са лъжи, а някой са отнесли бой и кражби на ценности в Турция, ама турците се опитваха да изкарат нашите граничари злодеите.

 50. 51 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4479 Неутрално

  До коментар [#48] от "bee":

  Ми, мога да ти кажа, че повечето са бежанци сирийци... повечето получили статут на бежанец в България са сирийци! И в мнозинството си тези хора не са терористи, всъщност е точно обратното... повечето от тях бягат от изстъпленията и жестокостите на изроди терористи като фронтът ал-Нусра и ИД.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 51. 52 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4479 Неутрално

  До коментар [#50] от "bee":

  Който е излъга, че сирийските бежанци живеят добре и сигурно в Турция!? Няма такова нещо... сирийците там често са малтретирани и експлоатирани. Има толкова много сирийци, които просят по улиците и не могат да си намерят работа в Турция. Относно влизането на сирийците на КППТ-а... значи, ако нямаш виза и документи трудно нашите граничари ще те пуснат в страната. Отиди ти в САЩ или Китай без виза и ще видиш какво ще ти се случи... между другото българското и европейско законодатвлство касаещо бежанците им дава право да влизат незаконно в страните. Звучи малко учудващо, но е така. Повечето сирийци получили официален статут на бежанци в България са минали незаконно нашата граница. Такива са законите... и нашите власти ги спазват. Ако, искаш нещо да се промени, то трябва да се започне от там... промяна на българското и европейско законодателство по отношение на бежанците.

  П.П.
  Вече десетки пъти съм показвал какви са европейските и българските закони в тази област, ако искаш ще ти покажа и на теб...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 52. 53 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#52] от "Иво":

  Значи нашите са си ок, според думите ти. Защо тогава лъжеш с примери ЕЖК за нашите граничари?

 53. 54 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4479 Любопитно

  [quote#53:"bee"]Защо тогава лъжеш с примери ЕЖК за нашите граничари? [/quote]

  Ама, кажи ми ти откъде разбра, че историята която описва kapac e лъжа!? Има вече доста доказателства (във формата на видеоклипове), че полицаи и граничари бият сирийски бежанци, даже сирийските медии разбраха за това, ето виж тук:

  http://www.segabg.com/article.php?id=759508

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK