Мартин Патцелт - германският депутат, който приюти бежанци в дома си

Мартин Патцелт - германският депутат, който приюти бежанци в дома си

© www.martin-patzelt.deБихте ли приютили бежанци в дома си? Германският депутат Мартин Патцелт вече го е сторил: от месец при него живеят двама младежи от Еритрея. Мария Илчева от "Дойче веле" разговаря с него и за ситуацията с бежанците в България. "Дневник" публикува целия текст:


Той е на 68 години, баща на пет деца, бивш кмет на Франкфурт на Одер и настоящ депутат в Бундестага. Християндемократът Мартин Патцелт привлече медийния интерес със своето необичайно гостоприемство - от един месец семейството му дели къщата си с 19-годишния Хабен и 24-годишния Авед от Еритрея. Депутатът им помага при изучаването на немски език и вече е успял да им намери стажантски места в една местна фирма.


Хабен и Авед далеч не са първите чуждестранни гости в дома на семейство Патцелт. "Ние посрещаме чужденци откакто се помня. При нас са живели хора от Казахстан, от Гана, а с някои от тях поддържаме контакт и до днес. Преди известно време бяхме приютили и две бежанки от Нигерия, а от месец насам делим къщата си с Хабен и Авед", разказва депутатът.
Още преди година Мартин Патцелт призова германците, които разполагат със свободни помещения в домовете си, да помислят дали не биха могли да приютят бежанци. Апелът му обаче не бе посрещнат положително от всички. "По мой адрес се изговориха какви ли не глупости. Отправени ми бяха дори смъртни заплахи", споделя политикът.


Постепенно обаче все повече германци одобряват идеята на Патцелт. "Днес заплахите и обидите са по-скоро изключение. Получавам похвали от страшно много хора. Има и такива, които искат да последват примера ми и да подслонят бежанец в своя дом или пък просто да ме подкрепят по някакъв начин. Един човек дори направи дарение в размер на 1000 евро, които, разбира се, използвах за бежанците", разказва депутатът.


"Не бих приютил бежанци от Балканите"


Мартин Патцелт е убеден, че когато бежанците живеят в частни домове, интегрирането им в обществото функционира много по-лесно, отколкото ако са настанени в бежански приюти. В много германски общини местата в бежанските центрове са и без друго недостатъчни. Причината: от 2014 година насам броят на хората, търсещи убежище в Германия, непрестанно расте. Повечето градове не успяват да се справят с настаняването им. Само през първите шест месеца на 2015 година в Германия са подадени над 218 000 молби за убежище. За сравнение: през 2013 броят им е бил около 130 000.


Войната в Сирия и миграцията по бедност от Западните Балкани са сред основните причини за покачващия се брой на бежанците в Германия. Мартин Патцелт обаче не би подслонил в дома си хора от Балканите, защото: "Не бива да се дават фалшиви надежди на хора, които нямат право на убежище в Германия. Хората от Балканите идват тук не защото са преследвани или заплашени от репресии и смърт, както примерно сирийците. Гражданите на балканските държави идват в Германия по икономически причини, подгонени от бедността в родните им страни. Да, всеки човек би проявил разбиране за ситуацията им, само че това е в противоречие с германския закон за даване на убежище. Гражданите на демократични страни не могат да искат убежище в Германия. А балканските държави са точно такива", казва депутатът и обяснява, че точно поради тази причина е против приемането на бежанци по икономически причини. "Ако започнем да приемаме всички тези хора, страната ни ще се сблъска с огромни проблеми", посочва Патцелт. И добавя, че в крайна сметка Германия няма как да приюти всички мигранти.


"Човещината на българина ме впечатлява силно"


Германският депутат признава, че Европа не е подготвена за нарастващата вълна от бежанци - нито политиката, нито обществото. Навсякъде обаче се намират хора, които искат и се опитват да помогнат. Това важи и за най-бедната страна - членка на ЕС - България. "Силно ме впечатлява обстоятелството, че дори гражданите на най-бедните страни в ЕС се опитват да помагат с каквото могат. Въпреки че повечето българи живеят в бедност, много от тях подават ръка на бежанците. Човещината на българина ме впечатлява особено силно", казва Патцелт.


Депутатът признава, че не е добре запознат с българските проблеми, свързани с бежанците. "Известно ми е обаче, че поради своето географско положение България е натоварена с особено голям брой преминаващи, както и оставащи в страната бежанци", посочва Патцелт. А какво би казал на българските политици? "Бих им благодарил. И бих ги попитал с какво Германия и Европа биха могли да им помогнат, къде срещат най-много трудности."


Мартин Патцелт е посещавал България няколко пъти - между 2002 и 2010 година. Като кмет на Франкфурт на Одер той е подновил партньорството на града с Враца. Всяка година младежи от българския град идват на летен лагер във Франкфурт на Одер. "Така възникнаха силни приятелски връзки, което много ме радва", казва германският депутат.

Коментари (42)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1056 Весело

  Няма да ви стигнат депутатите!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 2. 2 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Весело

  "... от един месец семейството му дели къщата си с 19-годишния Хабен и 24-годишния Авед от Еритрея.." Хер- така и баба знае Приютете някое семейство с ен брой/ над 4 броя / деца, + 2 ма родители- защо избирате да приютите пълнолетни лица от един и същ пол, а не семейство- баща, майка + 4-5 малолетни деца, м?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 3. 3 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  До коментар [#2] от "logika":
  Хер- така и баба знае
  ..............
  Едва ли баба знае, че в Германия дават по 300-400 € на приютен в къща калпак. Това е за стимулиране на: интеграция, раждаемост и др. Самотни германки на възраст и не особено заможни си приютяват африканци, хем ги таковат, хем си прибират по 300 €. Ония пък драпат за паспорантъ, женят се бърже за хазяйките си и влизат в социалната система като малки, щастливи кърлежчета. Ония горе в офисите са го измислили, да му мисли местното простолдие.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 4. 4 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Германците са много свесни. То тяхната чивещина е много по-голяма, те се канят да приемат огромен брой чужденци, дано се справят. Иначе то е ясно, че няма как да сме бежабци в ЕС, в който членуваме. Лол. Те милите германци и за ЕС достатъчно се грижат.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 5. 5 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 431 Весело

  "Бихте ли приютили бежанци в дома си?"

  Да, ако стана депутат; може и български, не германски.

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 6. 6 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Горните коментатори, естествено, търсят типично по български някаква "далавера"

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 7. 7 Профил на 123
  123
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#3] от "СДС":
  Имайте предвид, че тези, които ще живеят в къщи с местни, ще станат по-цивилизовани от тия, които живеят в "лагери" и други типове затворени общества, само сред техни. Винаги е било така.
  Имаме и локален пример за това - циганите.

  Kолко българи са нужни, за да завинтят една крушка? Трима. Един, който да я смени и двама, които да спорят колко старата е била по-добра.
 8. 8 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2069 Неутрално

  "Гражданите на балканските държави идват в Германия по икономически причини, подгонени от бедността в родните им страни."
  Човекът е разбрал кои българи става въпрос - по-мургавите.

 9. 9 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#6:"bette"]Горните коментатори, естествено, търсят типично по български някаква "далавера"[/quote]

  До коментар [#6] от "bette":

  Аха, а ти си самоотвержена. Колко такива тъмно-черни необразовани, неговорещи език и без всякакви умения взе у вас да си ги отглеждаш?

 10. 10 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7412 Неутрално

  Значи ние сме по-нежелани в Германия от гражданите на Еритрея и Нигерия.

 11. 11 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#10] от "rosiraycheva50._":

  В Германия и самите немци от Намибия, Казахстан или Латинска Америка са нежелани ...

 12. 12 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 492 Неутрално

  В момента не ми е известно в Еритрея да има война !! Та приема младите еритрерийци, но примерно ще откаже на босненците или косоварите.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 13. 13 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До [#9] yoankata — 20 авг 2015, 13:55:

  Аз лично не бих, точно за това смятам, че вършат голямо дело и се тревожа дали ще се справят. Явно е много сложно човек да се сети. Аз се стремя към по-доброто за сеже си, понеже рядко го имам. Да се опиташ да дадеш по-доброто на другите обаче е друго ниво просто

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 14. 14 Профил на wie
  wie
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Това си е PR-акция на стария немец,който се чуди какво да прави по цял ден с пенсията си,въпреки парламентарни задължения по няколко часа на седмица. А и той си подбира, кой да приюти. Със сегашните африканци се показва по снимки, как си пият биричка. Тоест избира си не съвсем фанатизирани ислямисти.Освен това дядото получава по 20 евро на ден от държавата за разноски, не е много, но и допълнително за подслон получава, така че така е лесно да си PR-агент на бежанците.Има толкова бедни пенсионери в Германия, които не могат да си платят таксата от държавата за телевизия и радио или бедни деца, които нямат пари за книги, но Патцелт гледа все Африка, вместо да забележи че 20% от немците са застаршени от бедност по европейските доклади последните 10г за бедността в Европа. 20% бедни не е малко за страна, в която има толкова милионери, които си крият парите в Швейцария.

 15. 15 Профил на wie
  wie
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#12] от "angevins":

  Еритрейците (мъже) идват в Германия, защото отказват да ходят в казарма в Еритрея, не защото имало война или боеве. После изтеглят и цялото семейство, защото те като отказали казарма сега заплашвали семействата в Еритрея. Това не може да се докаже в Германия и поучават статут бежанец доволно.Изхитриха се да се правят на пацифисти, че не искали да дават военна служба. А казармата беше преди години нормално явление в по-голямата част на Европа и никой не се пишеше бежанец като нямаше желание да си губи времето с казарма да става мъж.

 16. 16 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  Браво на този самоотвержен швабин! Така се печелят гласовете на неграмотните и мързеливи африканци.

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 17. 17 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До [#15] wie — 20 авг 2015, 14:33:

  Ама да бяха се сетили една зелена карта да вкарат и едни процедури в ЕС, да видим дали щеше да има бежанци. Но имали хората състрадание, а не лотарийни билети. От които почелят случайно все високообразовани русокоси мъже и жени, а не негра от Еритрея, дам. Едните обират парсата безболезнено, а другите търсят християнски основания. То и Християнството е зависи кой как точно го разбира, понеже

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 18. 18 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 916 Неутрално

  Като кмет на Франкфурт на Одер той е подновил партньорството на града с Враца. Всяка година младежи от българския град идват на летен лагер във Франкфурт на Одер. "Така възникнаха силни приятелски връзки, което много ме радва", казва германският депутат.
  Т.е. научи ги да ловят риба ,не само ги храни.
  Този човек е истински ХРИСТИЯН ДЕМОКРАТ,абсолютно ситински.

 19. 19 Профил на Вонин
  Вонин
  Рейтинг: 612 Весело

  Предлагам сега и всеки български депутат да приюти по 3-4 бегалци...само така ще е честно!

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM https://www.youtube.com/watch?v=Sp_LA2qE4aM
 20. 20 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Да, този германски депутатин си е избрал да приюти еритрйци, при това християни, което се вижда от имената им. Защо не си е избрал някой талибан от Либия, Йемен или от Сирия например.

 21. 21 Профил на Соколов
  Соколов
  Рейтинг: 367 Весело

  Ама тоя депутат да не е някой фен на BBC, и не нямам предвид новинарската агенция...

  Приютявайте ги другари, скоро в Европа бели хора няма да останат!

 22. 22 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 264 Гневно

  До коментар [#14] от "wie":

  точно така! дебелият германски шопар цоца държавата, като фиктивно приема чернилки и пие скъпа белгийска бира с тях?!?

  повдига ми се от такива пропаднали скотове като теб!

  този германски депутат дава пример как трябва да се отнасят хората в съвременна Европа с другите хора от пострадали от конфликти държави от Африка, Азия и Близкия Изток.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 23. 23 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 264 Весело

  До коментар [#20] от "baxter":

  защото е лицемер и пази най-лютите фундаменталисти, за да ги приютиш ти.

  ако случайно откажеш да ги приютиш, те ще намерят заден вход, за да нахлуят в скромната ти и тясна обител

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 24. 24 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#23] от "полувишис":

  Без да търсят заден вход най-върлите фондаменталисти нахлуха в къщата ми и я ограбиха, отвлякоха близките ми и убиха трима от тях. Успяхме да откупим само един, толкова пари събрахме. Но какво ли да разправям на такъва тапанарин кат теб.

 25. 25 Профил на Johannes Cabal
  Johannes Cabal
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Г-н Патцелт, Вашите еритрейски гости бежанци ли са или икономически имигранти? В Еритрея май няма война вече. Значи, от Африка икономически имигранти може, ама от Балканите не може.

  Ще си спестя нецензурния коментар по въпроса, така или иначе е очевиден. Бялата раса се самоунищожава.

  SAVE EUROPE!!!
 26. 26 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 264 Любопитно

  До коментар [#24] от "baxter":

  ти си преживял такава драма? и си изгубил близките си в заложническа драма с ислямски фундаменталисти?

  а защо пожелаваш същото страдание на други хора?

  защото си болшевик?

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 27. 27 Профил на gnomusminimus
  gnomusminimus
  Рейтинг: 213 Весело

  До коментар [#17] от "bette":

  '... зелена карта ... Но имали хората състрадание, а не лотарийни билети. От които почелят случайно все високообразовани русокоси мъже и жени, а не негра от Еритрея, дам. Едните обират парсата безболезнено, а другите търсят християнски основания...'
  +++

  с гордост и жар на трактористка-ударничка, bette пак забърква азбучна супа без да знае за какво говори. ето списък на 'неграта' де са получили зелени карти в сащ:

  http://www.green-card.com/green-card-lottery/winners-and-statistics/distribution-of-winners-2011-dv-2011/

  дайте й 10 мин и ще затрили колко са агресивни хамериканците, и колко са благи православните руснаци.

 28. 28 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Защото за разлика от такива промити мозъци като теб, знам какво се случва.

 29. 29 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#28] от "baxter":

  т.е. знаеш какво се случва в Близкия Изток и искаш и германците да пострадат от терора на фундаменталистите?

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 30. 30 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#29] от "полувишис"

  Човече малко, точно защото не искам някой да страда и защото не искам да ни сполети същата съдба на Близкия изток съм против подобно преселение. Защото тези пришълци носят проблемите със себе си. Защото никога няма да приемат нашия живот и защото така както изгониха местните християни от домовете им, точно така ще направят и с европейците. Европа рано или късно ще последва съдбата на Близкия изток.

 31. 31 Профил на gnomusminimus
  gnomusminimus
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#24] от "baxter":

  Без да търсят заден вход най-върлите фондаменталисти нахлуха в къщата ми и я ограбиха, отвлякоха близките ми и убиха трима от тях. Успяхме да откупим само един, толкова пари събрахме. Но какво ли да разправям на такъва тапанарин кат теб.
  +++

  пссст, горск(и/а) - фОндаменталистите бяха комунисти, или ... а бе к'ви ги спяваш; такъв БГ език, на ниво незавършена гимназия, "тАпанарин" араП(ка) не мож да говори.

 32. 32 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4119 Любопитно

  Ами, браво на Мартин. Дава личен пример човека, но все пак той може и да с позволи подобно нещо.... депутат е, и бивш кмет, така че има достатъчно пари и големи имоти и къщи, където да настани няколко бежанци.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 33. 33 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4119 Любопитно

  [quote#10:"rosiraycheva50._"]Значи ние сме по-нежелани в Германия от гражданите на Еритрея и Нигерия. [/quote]

  Объркала си се Роси. Мартин по-скоро искаше да обясни, че граждани идващи от страни, като България и Румъния, които се представят като бежанци няма как да бъдат приети като такива. И човека обясни защо това е така..... България е демократична държава и в нея не бушува гражданска война, както е в Сирия, Южен Судан, Сомалия, ЦАР, Либия, Йемен и много други.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 34. 34 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4119 Любопитно

  [quote#12:"angevins"]В момента не ми е известно в Еритрея да има война !! Та приема младите еритрерийци, но примерно ще откаже на босненците или косоварите. [/quote]

  Примера с Еритрея е малко по-специфичен. Там наистина няма гражданска война, но пък се управлява от един престъпен диктаторски режим, който репресира местното население. ООН и ЕС официално приемат еритрейците, като бежанци.... ето подробности:

  http://www.klassa.bg/News/Read/article/252346_%D0%95%D1%80%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%8F+-+%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%A1%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0+%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%8F

  П.П.
  Човек може да бъде бежанец и без да идва от страна в която има гражданска война, достатъчно е да бъдеш и преследван в собствената си държава по политически или религиозни причини.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 35. 35 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4119 Любопитно

  До коментар [#15] от "wie":

  Не е само това причината, виж горния ми коментар за повече информация....

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 36. 36 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До [#27] dsx12 — 20 авг 2015, 17:44:

  Първо, не съм колхозничка, а реститутка. Второ съм будистка. Трето, американците ме дразнят от едно 2-3 години, те си знаят защо. И четвърто, аз квото съм говорила на руснаците и съм ги обиждала и са ме банили от форума само аз си знам. И пето, принципно искрено се надвявам руснаците да престанат с глупостите, защото ми е омръзнало да моля хамерикснците дс им ги оправят, нещо което всички си мислят, че те могат, но ние взаимно вече сме си писнали бая един вид. Американците искат да си бият ч по цял ден и друго не ги интересува, мен това ми стана ясно

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 37. 37 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До [#34] Иво — 20 авг 2015, 18:38:

  А демократичния режим на бай ти Боко е най-демократичния режим в цала обединена Европа, но понеже сме част от нея няма как да има бежански статут в нея от България. Плюс това нс мафилтски държави най-малко има желаещи да приемат бежанци, логично, щото може също да си падат мафиоти, нали

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 38. 38 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До [#34]:

  Ти случайно да си чувал Боко как се изказва по телевизията? Ти знаеш ли някоя демократична немафиотска стана където премиерът да говори по този начин, и да си полива като пълен простак пред камерите главата със светена нитратна вода и да се прави на месия?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 39. 39 Профил на wie
  wie
  Рейтинг: 264 Неутрално


  До коментар [#22] от "полувишис":

  Естествено, че вземат помощи от държавата като приберат африканци и азиатци бежанци.То си има обявени списъци, кое колко струва. Някой дори и наем получават за стаите. А случая с престарелия депутат от Немско, няма нищо общо с човещина. Той просто си прави лоби и пи ар акция за бежанския въпрос. Не приема бедни немски пенсионери или бедни цайтарбайт семейства, а африканци. В Германия има бедност и то не малка, но той се грижи за африканците. Това е лицемерие. Освен това с бежанаския въпрос печелят доста фирми по снабдяването, хотели, охрантелни фирми, санитарни и хранителни фирми и затова бежанците си имат политическо лоби. Отстрани е лесно да се правим на самаряни за горкия немски пенсионер, който прибира африканци да пият бира, но под повърхността не е съвсем чисто.

 40. 40 Профил на wie
  wie
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#35] от "Иво":

  Това е стара информация. На скоро отидоха журналисти на място в Еритрея и видяха, че в предприятията работят стари хора, защото младите бягат за Германия , Скандинавието и Франция. Не видяха никъде военен конфликт, а едно модерно нормално общество.Паркове, кафета, чисти улици, модерни граждани. Имаше интервюта с различни работодатели, между които и италианци. Те плащаха по-добре от местни, но се оплакваха, че губят постоянно работници, че бягат за Европа. Улиците бяха по чисти от София , в тяхната столица Асмара всичко си изглеждаше повече от цивилизовано и където и да бяха журналистите в Еритрея не изглеждаше мръсно или военно. Цялата работа е, че местните искат Европа, а не казарма или ниско заплатена работа, това се потвърди и в Еритрея от интервютата с местните.

 41. 41 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4119 Любопитно

  До коментар [#38] от "bette":

  И аз не съм фен на Боко, даже обратното много ми е неприятен и по-скоро чувствам срам, че подобно недоразумение е наш премиер и ни представя пред светът, НО той и неговата партия бяха избрани на свободни и демократични избори. Това е положението, това е демокрацията.... а, като човек живеещ в България спокойно мога да заявя, че България е свободна държава.... имаме политическа, религиозна, икономическа свобода и свобода на словото и мисълта. България няма как да се сравнява с Еритрея.... по никакъв начин и по никакъв параграф.

  П.П.
  Въпреки това имаме и много проблеми в страната си, това също е факт.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 42. 42 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4119 Любопитно

  [quote#40:"wie"]Това е стара информация. На скоро отидоха журналисти на място в Еритрея и видяха, че в предприятията работят стари хора, защото младите бягат за Германия , Скандинавието и Франция. Не видяха никъде военен конфликт, а едно модерно нормално общество.Паркове, кафета, чисти улици, модерни граждани. Имаше интервюта с различни работодатели, между които и италианци. Те плащаха по-добре от местни, но се оплакваха, че губят постоянно работници, че бягат за Европа. Улиците бяха по чисти от София , в тяхната столица Асмара всичко си изглеждаше повече от цивилизовано и където и да бяха журналистите в Еритрея не изглеждаше мръсно или военно. [/quote]

  Е, тази новина наистина съм я пропуснал, ще ти бъда много благодарен да покажеш линк с това което си описал в коментара си относно Еритрея, защото звучи чак невероятно да е истина.....

  [quote#40:"wie"]Цялата работа е, че местните искат Европа, а не казарма или ниско заплатена работа, това се потвърди и в Еритрея от интервютата с местните.[/quote]

  Е, много хора искат Европа, не можем да ги съдим за това.... всеки нормален човек ако може да избира между ЕС или Еритрея би продпочел да живее в ЕС. Съгласен ли с това!? Същото и с казармата.... повечето български, пък и европейски младежи не искат да ходят в казарма, особено, ако тя е безсрочна (или продължава повече години), какъвто е случая с Еритрея.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK