Бежанец, имигрант, беглец – каква е разликата

Бежанец, имигрант, беглец – каква е разликата

© ReutersЕвропа преживява най-тежката бежанска криза от Втората световна война насам – почти 300 000 души дотук от началото на годината по данни на Международната организация за миграцията. Вълната от стотици хиляди хора поставя на изпитание не само ресурсите на отделни институции и държави, но и единството в ЕС и толерантността в европейските общества.


Термините "бежанец", "търсещ убежище" и "имигрант" се използват като описание на тези хора от Близкия изток, Азия и Африка. Но между тях има съществена и много важна разлика, определяща и различното отношение към пристигащите, уточняава "Ройтерс".


Кой е бежанец
Това е човек, напуснал страната си поради страх от преследване на расова или национална основа, принадлежност към определена обществена група или репресиран заради политическите си възгледи и мнение. Бежанците нямат защита в страната си. Възможно е да ги заплашва собственото им правителство.


Признаването на статут на бежанец определя защита на човека съгласно международното право и конвенции (най-вече Конвенцията на ООН за бежанците от 1951г.) и снабдяването им с храна, подслон и охрана от страна на Върховния комисариат на ООН за бежанците.


Какъв избор имат бежанците


Три са вариантите за тях: репатриране в страната, от която са избягали; интегриране в приелата ги държава или преселване в трета страна.


Колко са бежанците по света


ООН изчислява, че през 2014г. те са били общо 19.5 милиона души. Това е с почти 3 милиона души повече от предходната 2013г. Насилствено прогонените са 59.5 милиона, от които 38.2 милиона са т.нар. вътрешно разселени, т.е. все още живеят в собствената си страна. Търсещите убежище са били 1.8 млн. души.


Кой е "търсещ убежище"


Това са хора, кандидатсващи за статут на бежанец. Те са избягали от страната си в търсене на международна закрила. Онези, за които се прецени, че не отговарят на изискванията да бъдат определени като бежанци или като нуждаещи се от международна защита, могат да бъдат върнати в страната си.


Кой е имигрант


Имигранти или бежанци често се движат по едни и същи трасета и в едни и същи групи. Разликата е, че имигрантите са напуснали страната си не заради насилие и преследване, а поради други причини. Те може да искат да учат в чужбина, да се съберат със семейството си или да намерят по-добри икономически възможности за себе си и за близките си. Имигрантът продължава и в чужбина да се ползва от закрилата на собственото си правителство. За разлика от него, бежанецът трябва да бяга, за да защити живота или свободата си.


Кой е нелегален имигрант


Често в тази категория попадат хора, които са пристигнали законно, но са останали в страната след като е изтекъл срокът на визита им. Търсещите убежище може да станат нелегални имигранти, ако искането им да статут на бежанец е отхвърлено, но те не напускат страната.


Бел.ред.: През последните години се води дебат за употребата на наложения термин "незаконна/нелегална имиграция" (illegal immigration), тъй като има твърдения, че самата дума "незаконен" внушава – волно или неволно - че тези хора са престъпници. По същата причина "Асошиейтед прес" препоръча на журналистите да избягват в статиите и репортажите си този израз.


Правят се опити като синоними да се наложат "нередовна" (irregular immigration), "скрита" (clandestine migration) и "не документирана" (undocumented migration) миграция. С тях обаче се описва фактически едно и също състояние – влизане в една държава или пребиваване на нейна територия без необходимите документи.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (74)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 434 Неутрално

  да наводняват Запада и да се свършва...
  След 50 години пак препасали кремъклийките, шепата останали българи ще пресрещат по тесните балкански клисури пълчищата от наследниците на пакистанци, либийци и сирийци и иракчани, дошли тук като "бежанци" и по-горе изброените глупости и манипулации... Но българинът ще издържи защото се занимава с тези вече 700 години... Да му мислят западните гейове....

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 2. 2 Профил на KAHTOHA
  KAHTOHA
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Шокиран съм, че хората си мислят, че всичките тези 300.000 са бежанци прогонени от война...това е фарс.

  Жал ми става за Европа...къде да идем ние Европейците?

 3. 3 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  И сирийците защо да са бежанци като при Асад са 25 % от територията и 50 % от населението на предишна Сирия (инф. проф. Чуков).
  Кой ги кара да бягат, а да не се сражават за родината си.
  Май никой...
  А ние защо да сме длъжни да ги приемаме.
  Ние как сме останали на тази земя и при най-големите зверства на турците през всичките тези векове.
  Да ходят да си бранят страната, млади са, повечето са мъже.
  Няма не искам да се бия, като не искаш - има достатъчно арабски държави около тебе, намери си подходящата!

 4. 4 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1995 Неутрално

  Всъщност границата е доста размита. Наричаме бежанците от болшевишка Русия "белоемигранти". Яворов пък нарича бягащите от кланетата арменци "изгнаници", което формално също не е точно. Наричаме емигранти и хората, които преминаваха през бодливата тел и минните полета на комунистическа България с риск за живота си, въпреки че повечето не бяха пряко застрашени от режима, но не можеха да дишат гнусния въздух на тоталитарната държава. Между другото в София от чуждите езици най-често се чува руска реч - има ли проучване това бежанци, емигранти или гости на столицата са?

 5. 5 Профил на Читателят
  Читателят
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Що на снимката има жена с дете.
  Покажете реалната картина. А тя е над 80% са млади мъже. Здрави, неграмотни и без морални скрупули. Като правило се движат на групи от 3-5 човека. Нападат беззащитната жертва в момента, в който решат че могат да се измъкнат.
  Като чуят имама, очите им стават стъклени а ръцете привично търсят спусъка.

  Попътен вятър в главите!
 6. 6 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 323 Неутрално

  Накой би ли се наел да направи прибизителна оценка колко от тези хора са истински бежанци (искат да се спасят от война и преследване в родината си) и колко са чисто икономически емигранти?
  Аз бих казал 15% срещу 85%

 7. 7 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Добре,изяснихме дефинициите
  Какво правим с "нелегалните имигранти"?Логиката е да ги връщаме.
  Защо никой не се заема с това?
  Гледам,че си имат и Международна организация за миграцията.

 8. 8 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1995 Неутрално

  А и някогашните българи за разлика от днешните не са се питали дали са емигранти или бежанци руснаците, бягащи от болшевишкия терор, арменците, бягащи от османските кланета, гърците от Гражданската война, и българите, бягащи от турски, гръцки и румънски кланета в Македония, Беломорието и Добруджа.

 9. 9 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4044 Любопитно

  Навременна статия, защото много хора във форума не правят разлика между бежанец и икономически имигрант......

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 10. 10 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Ами три в едно, паразит какво друго. Неграмотни, жените им и по принцип не работят с минимум пет чавета и не искат на село да копаят, а във големите градове и столици на помощи

 11. 11 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 360 Неутрално

  Това е края на ЕС!

  Да живее България и българският народ.
 12. 12 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар № 8 от "spiegel":
  Толкова ли не разбираш, че Европа е богата и това е единствената причина за идването на тези хора тук.
  А е богата, защото си го е извоювала през вековете.
  Но влизането на такива огромни маси хора на тези територии ще се отрази сериозно на стандарта на живот, ще възникнат и междуобщностни конфликти, с оглед на радикализирането на исляма, не ми се дори коментира какво пък ще се случи на религиозния фронт. А те ще поискат скоро и джамии.
  И понеже ние в България това не сме го допуснали досега, а знаем какво е в Германия и Франция например, не държим никак и тук да става като при тях.
  Между другото утре ще искаш пак увеличаване на заплатите и пенсиите в България, нали.
  Ама ще става все по трудно при подобно стълпотворение, каквото се очаква...

 13. 13 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#11] от "Massive atack":

  хехе, ще има да чакате, блядове

  Birds of a feather flock together.
 14. 14 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 787 Неутрално

  До коментар [#4] от "spiegel": "Между другото в София от чуждите езици най-често се чува руска реч - има ли проучване това бежанци, емигранти или гости на столицата са?"

  Има: наричат се "навлеци".

 15. 15 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1074 Любопитно

  До коментар [#9] от "Иво":

  Ами тя и Европа не прави разлика,защо упрекваш съфорумниците?
  Освен това има законен начин да потърсиш убежище,не да се провираш на тълпи през границите.....

 16. 16 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7212 Неутрално

  Вече едва ли някой може да разбере,кой е сириец,кой пакистанец,афганистанец и кой какъвто и да било друг.Те са почти еднакви,нямат долументи,говорят един и същ език и всички се представят за сириици.Главният въпрос е обаче,защо са без документи.Те не идват от бойното поле,че да нямат никакъв документ.Това е твърде съмнително.Излиза,че те си хвърлят документите,за да минат за сириици.

 17. 17 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1021 Любопитно

  Проблемът с емигрантската криза не е, че е възникнала, а че няма Полезен ход за нейното разрешаване...

  Форумът е в будна кома...
 18. 18 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4044 Любопитно

  [quote#2:"KAHTOHA"]Шокиран съм, че хората си мислят, че всичките тези 300.000 са бежанци прогонени от война...това е фарс. [/quote]

  Всъщност са много повече от 300 хиляди бежанци, само в Турция има над 2,5 милиона сирийски бежанци, в Ливан над 1 милион..... това което става в Сирия е ужасяващо и все повече хора ще бягат от там.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 19. 19 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар № 17 от "Ghost":
  Има, но от истински десни политици.
  Които рано или късно ще излязат на сцената.
  Между другото Костов отказа едно време лагер на територията на България, значи и български политици могат да имат топки...

 20. 20 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 652 Неутрално

  До коментар [#2] от "KAHTOHA":

  Реално погледнато всеки един в Сирия се класира за бежанец..едните са преследвани от Ислямска държава, вторите от силите на Асад, а пък кюрдите и от двете, че и от Турция..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 21. 21 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар № 18 от "Иво":
  Хубаво де, ако утре същото стане и с Либия и Конго или Нигерия да речем - и тях ли ще ги вземеш.
  Няма ли да ни стане тесничко...

 22. 22 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4044 Любопитно

  [quote#3:"theanalyser"]Кой ги кара да бягат, а да не се сражават за родината си. Май никой... [/quote]

  Хубав въпрос задаваш..... сирийското общество е разделено, много сирийци не харесват нито режима на Асад, нито главорезите терористи от фронтът Ал Нусра или ИД. Затова избират да избягат в чужбина. Дори и в териториите владени от сирийската армия и режима на Асад няма сигурност и нормален живот. В тази страна в момента има абсолютен хаос и насилие навсякъде..... просто се разпада всичко там. Това е тъжната истина. Така, че напълно нормално много хора да искат да избягат. И много народи на мястото на сирийците биха постъпили по същия начин на тяхно място, виж тази интересна статия по темата:

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/05/07/2528083_samo_edna_chetvurt_ot_bulgarite_biha_se_srajavali_za/

  [quote#3:"theanalyser"]А ние защо да сме длъжни да ги приемаме. Ние как сме останали на тази земя и при най-големите зверства на турците през всичките тези векове. [/quote]

  Както виждаш те не са глупаци да искат да останат в България, 99% от всички бежанци желаят да живеят в Западна Европа. А, относно патриотизма и национализма.... да той е бил много силен особено 19 и 20-ти век, но днес положението е съвсем различно. Повечето хора гледат себе си и тяхното собствено добруване и не им пука особено какво ще стане с родината, много малко са тези, които биха си дали доброволно живота за родината.... и точно това установява горната статия и линк, който ти показах по горе. Прочети и коментарите под нея.... мнозинството българи също мислят така, затова и такива са българските резултати от допитването, това е тъжната истина.

  [quote#3:"theanalyser"]Няма не искам да се бия, като не искаш - има достатъчно арабски държави около тебе, намери си подходящата! [/quote]

  Това е логично и би трябвало да бъде така, проблемът е, че условията на живот за сирийските бежанци в съседните арабски държави - Ливан и Йордания са супер мизерни и става все по зле за живот там.... а, богатите арабски държави просто не искат и не допускат сирийски бежанци на своя територия. И остава да се насочиш на някъде другаде... а, къде е по-добре за живот от ЕС!?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 23. 23 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  И за последно да си кажа мнението.
  Европа е много наивна в момента.
  Оплела се е в кълчищата на собствената си толерантност.
  Пределно ясно е, че всеки от тези хиляди минаващи на ден сирийци или несирийци звъни веднага в страната си и казва - брат ми, сестра ми, идвайте. Тук е супер, дават и помощи, намира се и работа. Кажи и на комшиите. Вижте, че знаят точно къде да отидат, показват за снимки винаги децата, макар, че не са преобладаващата част. Това са според мен разузнавачите, а основната група ще дойде скоро. Не е в това въпросът, хубаво е наистина да се помогне, но тук става въпрос за цели народи, които искат да живеят като други народи.
  Които трябва да им дадат от своето богатство.
  И всяка отстъпка, всеки приет емигрант, всеки построен бежански център или къща ще доведе нови емигранти от всички страни на света.
  Говорим наистина за десетки милиони.
  Вервайте ми...

 24. 24 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 652 Неутрално

  До коментар [#21] от "theanalyser":

  То 85% от населението между 0 и 15 годишна възраст от Африка и Азия.. Така че свиквай..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 25. 25 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4044 Любопитно

  [quote#16:"rosiraycheva50._"]Вече едва ли някой може да разбере,кой е сириец,кой пакистанец,афганистанец и кой какъвто и да било друг.Те са почти еднакви,нямат долументи,говорят един и същ език и всички се представят за сириици.Главният въпрос е обаче,защо са без документи.Те не идват от бойното поле,че да нямат никакъв документ.Това е твърде съмнително.Излиза,че те си хвърлят документите,за да минат за сириици. [/quote]

  Не е така Роси, има си специфични неща по които бежанските органи в дадена страна могат да разберат от къде идваш. Примерно не си мисли, че всички араби говорят абсолютно един и същ арабски език.... той езика е един, обаче има доста диалекти и специфични думи и изрази, които се използват в дадена арабска държава. Относно пакистанците и афганистанците, те пък най-лесно се отсяват, защото не говорят арабски. Между другото афганистанците имат голям шанс да получат статут на бежанец, защото положението там също е ужасяващо. Талибаните пак надигат глава и тероризират цели провинции, освен това ИД също вече създава свои структури в страната.....

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 26. 26 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4044 Любопитно

  [quote#19:"theanalyser"]Има, но от истински десни политици.
  Които рано или късно ще излязат на сцената. [/quote]

  Интересно ми е кои са истинските десни политици за теб. След развенчаването на митът и мантрата, че видиш ли тези бежанци са вкарвани в ЕС и са защитавани от социалистите рухна.... а, рухна, защото ясно се видя, че бежанците са защитавани и приети от ДЕСНИЯ Юнкер председател на ЕК и избран главно от ЕНП (дясната политическа сила в ЕП) и ДЯСНАТА Меркел лидер на най-голямата дясна партия в Германия. Много форумци вече определиха тези двама водещи десни политици за социалисти и комсомолци, та ми е интересно те след като са социалисти (а, те всъщност са главните лидери на дясното в ЕС) кои са истинските десни в ЕС!?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 27. 27 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#17:"Ghost"]Проблемът с емигрантската криза не е, че е възникнала, а че няма Полезен ход за нейното разрешаване... [/quote]


  Има и физици във форума: "Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие."

  Решения има, но няма воля както и доверие между нациите. Два атрибута, които се връщат много трудно, след като веднъж са загубени.

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 28. 28 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4044 Любопитно

  [quote#21:"theanalyser"]Хубаво де, ако утре същото стане и с Либия и Конго или Нигерия да речем - и тях ли ще ги вземеш.
  Няма ли да ни стане тесничко... [/quote]

  С Либия вече стана същото. В момента Либия с почти нищо не се различава от Сирия... ужасна и кървава гражданска война. В ДРК дълго имаше гражданска война, която отне живота на милиона души, но сега там напрежението стихна, но въпреки това има отделни сблъсъци в провинци Киву. А, Нигерия.... там положението е влошаващо, особено Североизточната част на страната заради терористите от Боко Харам. Нигерийското правителство, армия, както и войски на съседните на Нигерия държави (Чад, Нигер и Камерун) водят истинска война срещу изродите от Боко Харам, които между другото официално са нигерийския клон на ИД. Така, че да..... да може и от там да дойдат, обаче те трябва да се връщат, защото в Южната част на Нигерия положението е доста спокойно и почти няма въоръжени сблъсъци и атентати.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 29. 29 Профил на wiligri
  wiligri
  Рейтинг: 585 Неутрално

  Не ме интересува дали са бежанци или имигранти. Интересува ме какво представляват като култура и икономически потенциал. На тия навлеци като им видиш способността да генерират около себе си сметища и им чуеш предвзетите претенции и ти става ясно, че не искаш да съжителстваш с тях. Западна Германия се видя в чудо с изостаналостта на оситата, дето са си техни - същия език, същата религия, същата раса, същата култура, само деформирана от 50 г. комунизъм, но това бяха хора с образование и трудови навици и много важно - с желание да настигнат западната част. А с бежанците пропастта е огромна...

 30. 30 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4044 Любопитно

  [quote#23:"theanalyser"] Не е в това въпросът, хубаво е наистина да се помогне, но тук става въпрос за цели народи, които искат да живеят като други народи.
  Които трябва да им дадат от своето богатство.
  И всяка отстъпка, всеки приет емигрант, всеки построен бежански център или къща ще доведе нови емигранти от всички страни на света.
  Говорим наистина за десетки милиони. [/quote]

  Имаш право да се притесняваш от подобно нещо, има такава опасност и за да се предотврати подобно нещо: първо ЕС трябва да промени сегашните си твърде либерални закони за прием на бежанци (най-либералните в светът). Бежанците знаят за тези закони и неслучайно идват тук.... и биват приемани от европейските власти, просто защото такива са ни законите, а ние сме съюз на законността и правото. Второ, ако бежанците продължават да идват и да идват... и станат наистина много милиони, просто ЕС трябва да каже.... стоп! Ние сме много хуманни и добри, но къде са нашите съюзници от САЩ, Австралия, Япония, Канада.... хайде бъдете солидарни с нас и вие също си вземете по някое милионче бежанци, ако те не се съгласят, ами връщат се в Турция или Либия например.... вярно кофти ще бъде за бежанците, но просто както казваш ти и много други съфорумци НЕ е нормално ЕС и НЕ е справедливо ние да приемаме всички бежанци от Близкия изток и Северна Африка, а нашите "съюзници" да гледат отстрани и да бездействат. Така мисля аз.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 31. 31 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 746 Неутрално

  [quote#3:"theanalyser"]А ние защо да сме длъжни да ги приемаме. [/quote]
  Защото сме европейци. Но чевидно, самия ти и хората задаващи подобнина въпроси само си мислят , че са такива..
  Зная , че отговора ми няма да ти хареса, но преди да започнеш да ме нагрубяваш, помисли дали така биха постъпили истинските европейци.

  Stupid people make me sick
 32. 32 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3228 Неутрално

  До коментар [#23] от "theanalyser":

  [quote#23:"theanalyser"]Не е в това въпросът, хубаво е наистина да се помогне, но тук става въпрос за цели народи, които искат да живеят като други народи. [/quote]
  Ами то цяла Европа е от такива народи - готи, вестготи, хуни, българи, разни мюсюлмани, азиатци, африканци и пр.
  От старите някои народности и общества са изчезнали, претопили почти изцяло - келти, траки, илири.
  На други обществата са им коренно променени - викинги, славяни, римляни и гърци.
  Кой въобще може да си помисли, че националния състав на Европа ще бъде постоянен следващите 50-100г?

 33. 33 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1021 Любопитно

  [quote#27:"carwindwrclir"]Решения има, но няма воля както и доверие между нациите. Два атрибута, които се връщат много трудно, след като веднъж са загубени. [/quote]

  Тест, няма Полезен ход...???

  Форумът е в будна кома...
 34. 34 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4044 Любопитно

  [quote#31:"Хакуна Матата !"]Защото сме европейци. Но чевидно, самия ти и хората задаващи подобнина въпроси само си мислят , че са такива.. [/quote]

  Защото сме европейци, защото хуманизма и милосурдието наистина съществува в ЕС и много европейски граждани вярват в тези неща и накрая, защото нашите европейски закони за прием на бежанци са такива..... правото е основополагащ принцип в ЕС и щом законите ни позволяват приемането на бежанци европейските правителства щат не щат трябва да прилагат тези закони.... ако не иска трябва да ги променят, обаче поне засега те не го правят и няма сигнали, че ще го направят (справка позицията на Юнкер относно това преди един ден). И ако някой се чуди още... абе какви са тези закони, които дават на бежанците да идват тук и да бъдат приемани ще ги покажа за пореден път във форума:

  http://www.unhcr-centraleurope.org/bg/kakvo-pravim-nie/osiguryavane-na-pravna-zashtita/politika-na-evropejskiya-syuz-v-oblastta-na-ubezhishteto.html

  http://www.unhcr-centraleurope.org/bg/resursi/pravni-dokumenti/zakonodatelstvo-na-evropejskiya-syuz-v-oblastta-na-ubezhishteto.html

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 35. 35 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  До коментар [#18] от "Иво":

  Сирия са напуснали около 11 милиона души. Това е половината население.

 36. 36 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4044 Любопитно

  До коментар [#32] от "k_":

  По принцип е така. В исторически план Европа винаги е била обект на нахлувания и нашествия от вън... а в по-ново време (след края на колониализма) идват хора от целия свят, къде като имигранти търсещи работа и по-добър живот, къде като бежанци.... ЕС ще става все по-смесен етнически и расово. Това е процес, който тече в пълна сила и в САЩ и Канада. И глобализацията също способства този процес. Движения на големи групи от хора винаги е имало, още от зората на човечеството (така, човека от Африка стига, чак до тихоокеанските острови) и винаги ще има.... това е неминуемо.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 37. 37 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4044 Любопитно

  До коментар [#35] от "ВелкоВ":

  Чух за тези данни, аз лично не знам колко са точно... но са милиони и колкото повече продължи ужасяващата гражданска война в Сирия, толкова повече сирийци ще избягат от там.... аз лично ги разбирам, всеки който знае какъв ужас е в момента в Сирия би ги разбрал.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 38. 38 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 968 Весело

  вие сте европа бе, кратуни... само че никой не ще да идва при вас щот сте мързеливи, злобни и човеконенавистни...

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 39. 39 Профил на Колобър
  Колобър
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Разликата е, че едните отказват храна на Червения Кръст и те замерят с камъни докато им я даваш, а другите дават мило и драго за корица хляб ...

 40. 40 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3331 Неутрално

  Писал сте че Европа е била наивна но аз не мисля така. Европа знае какво прави и плана и върви добре и без проблеми. Това е добре разработена схема за глобализиране , методите на които са чужди и странни за европейския начин на мислене. Рискът не е малък но щом Европа го прави , си има едно на ум. Снощи Меркел почти се издаде като апелира , да не идват от Балканите . Целта на Европа е друга. До коментар [#23] от "theanalyser":

  Bukalemun
 41. 41 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 594 Неутрално

  бежанеца стой в турция,йордания ,но щом се премести в друга държава е нелегален емигрант

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 42. 42 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1177 Любопитно

  А как се наричат тези които искат да отидат да живеят в дадена страна заради високите и социални помощи, не признават граници и закони, и нямат намерение да работят или интегрират?

 43. 43 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 360 Неутрално

  [quote#13:"rldkfl"]хехе, ще има да чакате, блядове[/quote]

  Няма какво да чакаме. Чакането отдавна приключи. Разпадането на ЕС е факт! И "блядове", викай на роднините си!

  Да живее България и българският народ.
 44. 44 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Абе тук има и луди, Меркел ти казва да не ходиш да работиш в Германия, че имало сирийци, а ти си от Балканите, гонят те от там и ти си траеш. Въпреки, че си живял там 10 или 15 години.
  Или Америка има план за вкарване на евтина работна ръка в Европа или политиците на Европа са малоумници. Както и да е - все ми е тая. Аз не искам такъв ЕС. А като плъзне натук вълната и много други ще разберат колко е сериозна ситуацията. Сега си слагайте плюсове на соросоидните коментари, има още малко време. После ще си имате нови гета, този път узаконени от Брюксел...

 45. 45 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#16] от "rosiraycheva50._":

  Абсолютно права сте за документите. Обикновено им ги взимат каналджиите, които ги прекарват през границата и вероятно ги унищожават. Но по отношение на езиците не е така: сирийците говорят на орабски, който е от семитската група езици, докато пакистанците и афганците говорят съответно урду и дари или пущу, които са от индоевропейското езиково семейство.

 46. 46 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2279 Неутрално

  А може би и терористи...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 47. 47 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1409 Любопитно

  [quote#16:"rosiraycheva50._"]някой може да разбере,кой е сириец,кой пакистанец,афганистанец и кой какъвто и да било друг.Те са почти еднакви,нямат долументи,говорят един и същ език[/quote]

  Сирийците, афанците и пакистанците говорели един и същ език? Я пак?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 48. 48 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#8] от "spiegel":

  Престанете с тази евтина манипулация да сравнявате тракийските българи, бягащи в България, за да се спасят от ятагана на турците с нелегалните имигранти- ислямисти (същата религия като тези с ятагана). Последните масово идват от страни, в които в 21 в. християнството е забранено и се наказва със смърт. И по снимките си личат, че не са християни- с бурките, фереджетата, шалварите, корана и да блъска на първа линия децата си като щит. Накратко, разликата е в мирогледа, религията, която им го определя изцяло, огромната цивилизационна разлика, навиците, дори и трудови, и т.н.. Такива разлики не се заличават ей така с 1-2 курса и като му даваш наготово всички блага, за които ние се трудим с мъка. Я, погледни снимката- навява гнус и мръсотия. Каквото е навсякъде където са мнозинство.

 49. 49 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#16] от "rosiraycheva50._":

  Сирия се оказа в топ 3 на най-големите държави. Щом всички са все от Сирия, сигурно бие по територия и Римската империя...

 50. 50 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3331 Неутрално

  Искам да попитам и теб и останалите : Защо в Европейския парламент не се появява някой смел депутат който да попита Меркел или Юнкер , защо се допуска това. Ама пряко а не по телефона. До коментар [#44] от "theanalyser":

  Bukalemun
 51. 51 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#32:"k_"]Ами то цяла Европа е от такива народи - готи, вестготи, хуни, българи, разни мюсюлмани, азиатци, африканци и пр.
  От старите някои народности и общества са изчезнали, претопили почти изцяло - келти, траки, илири.
  На други обществата са им коренно променени - викинги, славяни, римляни и гърци.
  Кой въобще може да си помисли, че националния състав на Европа ще бъде постоянен следващите 50-100г?
  [/quote]

  Колко минуси сте отнесли, което не е страшно, защото това, което сте написали е от части и частично(неизчерпателно) вярно , според няколко източника. НО, сега всичко е различно, защото сблъсъкът е между медийно-идеологически-наркотично промити мозъци(изключително помежду им) и разум.

  N.B."Като отидете в Рим се дръжте като римляните!"

  Кое се е претопило го решава генетиката, а тя не е много съгласна с тезите Ви, но това е отделен въпрос(за сега сте толкова прав, колкото Швейцарският генетичен институт )

  "Многото гости изяждали сладкото." българска поговорка!Когато са неканени може да стане страшно. За щастие, все още има и други варианти.

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 52. 52 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#31] от "Хакуна Матата !":

  Истински европейци по чии критерии? Твоите или моите? И къде има дефиниция "истински европеец"? само не ми излизай с "демократи, толерантни, хуманисти " и т.н. , защото и САЩ са такива, но знаем как се ходи там и то не е като сгазиш границата им. Във всички европейски страни има протести срещу имигрантите. Не става дума за правителствата. Но дори и Словакия заяви, че ще приеме само християни и е недоволна да приеме мюсюлмани. Унгария да не би да строи ограда, защото иска да ги приеме с отворени обятия.

 53. 53 Профил на Колобър
  Колобър
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#50] от "феникс":

  май ще почнат да се появяват:

  "Да се затворят шенгенските граници и структури на НАТО да бъдат привлечени за решаване на бежанската криза. Това предлага чешкият вицепремиер и финансов министър Андрей Бабиш

  ...

  Според Бабиш Македония и България нямат сила сами да се справят с прилива на бежанци и се нуждаят от помощ от страна на НАТО

  ...

  В прав текст трябва да заявим, че икономическите мигранти не трябва да се стремят към Европа, където да станат безработни и веднага да получават социални помощи, категоричен е Бабиш.

  ...

  По думите на Андрей Бабиш, Еврокомисията не е способна да приеме каквото и да било решение по този въпрос, а ООН по-скоро е загрижена за събирането на членски си внос."

 54. 54 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 315 Неутрално

  До коментар [#6] от "lustmord":

  Трябва да се направи регионален, етнически и демографски анализ и стратификация на представителна извадка. И религиозна принадлежност.Надявам се данни за това да има в МВР и МВнР. Ако няма, значи някой е за уволнение. Емигрантския поток е много разнообразен. Най-общо според мен икономически емигранти от Афганистан са над 95%, от Северен Ирак над 60% и от Сирия около 80%. Остават наистина около 15-20% бежанци по дефиницията на ООН.

 55. 55 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1995 Неутрално

  До коментар [#12] от "theanalyser":

  Точно както Европа е привличала бягащите от геноцида арменци и от болшевиките руснаци.

  А увеличение на заплатите и пенсиите аз не съм искал, аз сам си изкарвам заплатата.

 56. 56 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1995 Неутрално

  До коментар [#48] от "bee":

  Не виждам разлика между моите прабаба и прадядо, изоставили опожарения си чифлик в Западна Тракия, за да се спасят в България, и тези хора, изоставили родина, къщи, собственост, изгубили близките си, за да се спасят от изродите от ИД.

 57. 57 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3331 Неутрално

  Е а дано ! Но фактите говорят обратното. До коментар [#53] от "Transcendence_":

  Bukalemun
 58. 58 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 746 Неутрално

  [quote#52:"bee"]Истински европейци по чии критерии? Твоите или моите? И къде има дефиниция "истински европеец"? [/quote]


  Няма твои и мои критерии. Има Човешки критерии. Това са толерантността към друго мислещите и различно изглеждащите, както и проявата на най-човешкото качество - хуманността. Ако ти беше един от тези, тогава нямаше да ми задаваш тези въпроси. Другото което си писал , по обясними причини го пропускам.

  Stupid people make me sick
 59. 59 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3228 Неутрално

  До коментар [#54] от "glaxo":

  [quote#54:"glaxo"]Трябва да се направи регионален, етнически и демографски анализ и стратификация на представителна извадка.[/quote]
  Анализът, който българското общество трябва да си направи е да си отговори на въпроса ЗАЩО БЕЖАНЦИТЕ ЗАОБИКАЛЯТ БЪЛГАРИЯ?
  Да не би да е поради причината, че са разбрали че в България се управлява от подобни племенни вождове и бонзи, които могат да им вземат къщата, бизнеса, изчукат дъщерите/жените им, прегазят на пътя децата им, оберат спестяванията им, опропастят живота им ако случайно не цунат където трябва ня-КОЙ?
  Щото т.н. "бежанци" са всякакви. Икономически, политически, технологически и всякакви.
  Най-много са тия младите дето бягат от местните дерибей на всички нива по веригата и търсят място където да изживеят достойно живота си.
  Никой не бяга при Ким Чен Ун, Путин или Кастро братята, Мъдурко от Венецуела, нали?
  Най-ценното нещо за голяма част от хората е собственото лично достойнство. И тези хора, без значение дали са бели, жълти, черни, кафяви, гейове или лезбийки са готови да изтърпят временни страдания докато намерят мястото където личното им достойнство и свобода ще бъдат зачитани. Европа е такова място. Америка също.
  Затова бягат към тия места.
  Другите, дето си падат да си мерят нещата кой е по-по-най, цалуват пешовете на местните султани съответно чакат някой да цалуне и на тях нещичко си кибичат по опиканите територийки.
  Светът се поляризира.
  На едно място се събират едни хора, на друго място - други.
  Вие се замислете, защо бежанците ни заобикалят и накъде сме тръгнали ние?

 60. 60 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#58] от "Хакуна Матата !":
  Ето, аз съм инакомислеща, но ти не проявяваш към моето мнение толерантост, хуманност, не искаш да ме разберш, а намекваш , че не съм истинска европейка и т.н. Според написаното от да разбирам ли, че си нетолерантен, нехуманен и не си европеец ?Попитах те кои европейци са истински и кои съответно ще са неистински, а ти сменяш темата и се измъкваш с дежурните общи приказки за човека и вселената. Пропускаш останалото, защото така ти е изгодно и защото няма спуснати опорни точки още за тях, нали?

 61. 61 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  Последните дни се замислям колко важно нещо са думите, каква огромна сила за манипулация има в тях. Кажеш "бежанец" и край, в съзнанието ти веднага се появява едно разплакано малко дете гледащо те с ням упрек, нещастната му майка... звяр трябва да си за да не помогнеш.

  С това много и целенасочено се злоупотребява. Конкретно за тези които сега заливат Европа е много трудно да се употреби понятието бежанец. Най-малкото защото бежанеца гледа единствено да спаси животът си, в момента в който е избягал от тази опасност и е на сигурно място той вече би трябвало да спре.

  А тези съвсем целенасочено са тръгнали към ОПРЕДЕЛЕНИ страни известни със силните си социални системи и прекрасното жизнено равнище. Не са съгласни да останат в по-бедни страни където животът им също ще бъде запазен, следователно не това е основният им мотив.

  Не мога да ги нарека и имигранти. Защото исторически това е акт на индивидуално решение, всеки сам решава кога и къде да отиде, има разсейване във времето и пространството докато тук всичко е компактно.

  Затова хората от това масово, синхронизирано като време и цел колективно движение предлагам да бъдат наричани МИГРАНТИ. Идва от отдавна известното в природата мигриране на животните, преместване когато в определена територия храната се е изчерпала към по-богатите пасища. Виждали сте го по филмчетата на NG, стадото върви компактно и в една посока. Ако срещне препятствие го заобикаля или щурмува ако няма друг път но не спира и не сменя посоката.

  Може да ви изглежда злобно но описва по-точно явлението.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 62. 62 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3331 Неутрално

  Само едно въпросче ... в живота си емигрант виждал ли си ? До коментар [#61] от "Fred":

  Bukalemun
 63. 63 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  [quote#5:"Читателят"]Що на снимката има жена с дете.
  Покажете реалната картина. А тя е над 80% са млади мъже. [/quote]
  Или онези които с вдигнати юмруци и гневен поглед викаха срещу полицаите които им носеха кутиите с храна "Не!Не!" защото тя не била "халал". Направо да ги съжалиш полицаите, толкова объркани бяха, от една страна заповед имат да изпълняват от друга страна като нищо ако настояваха щеше да има масови безредици че дори бой да отнесат. Накрая просто се върнаха.

  Нещата с тези снимки и репортажи са съвсем прости, целенасочено се обработва общественото мнение за да се създаде съчувствие и приемат тези за нещастни изпаднали в беда хора на които трябва да се помогне. Само че редица дребни но бодящи очите грижливо заобикаляни факти развалят търсената картинка.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 64. 64 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  [quote#62:"феникс"]Само едно въпросче ... в живота си емигрант виждал ли си ? [/quote]
  Естествено, нали бях на гости в Америка, много мои колеги и приятели са там или в други страни, всичките те са емигранти. Само че попаднали по законен начин, кандидатстват за работа, работодателя им ги приема, води дело за съответната виза и т.н. Нито един от тях не е нелегален емигрант и не виси на социални помощи.

  Когато се върнах от Америка мнозина тук ме питаха защо не съм останал, обясних им че не искам да ставам нелегален емигрант като някой латинос, все пак човек с образование и професия съм.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 65. 65 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3331 Неутрално

  Ех не съм се доизказал... имах в предвид току що пресякъл границата. Защото аз видях. Хората са с изкривени физиономии от страх и ужас. Посрещахме ги на турско сирийската граница. В такива моменти , време за размишления няма , както тук например. Така че едно е тук , а съвсем друго там на жегата като ги гледаш , как ти се молят да ги убиеш , защото ако се върнат , Асат обезателно щял да го направи. До коментар [#64] от "Fred":

  Bukalemun
 66. 66 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  До коментар [#65] от "феникс":

  Ами добре, спасили са се от Асад, и готово, въпросът им е решен. Да остават в бежанският лагер докато войната свърши. Впрочем като ги гледам огромното мнозинство мъже в наборна възраст, да се борят не да бягат.

  Ама те не искат това ами искат НЕПРЕМЕННО да отидат в Германия. Дори България е нещо неприемливо за тях. Това ВЕЧЕ не са хора които спасяват животът си, те просто търсят по-добър живот, много от тях и даром, на социални помощи. Е, за такива процедурата е друга.

  Казах го вече, първо да се отсеят истинските бежанци от мигрантите. Второ проблемите на бежанците не се решават с разселването им по Европа а с други мерки. И последно, Европа не е в състояние да оправи целият свят и проблемите му, това трябва да се приеме като неприятен но факт.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 67. 67 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 746 Неутрално

  [quote#60:"bee"]Пропускаш останалото, защото така ти е изгодно и защото няма спуснати опорни точки още за тях, нали? [/quote]
  Позна ! Изгодно ми е да не споря заради спора. Губене на време е. Отгоре на всичко, признавам, че не са ми спуснали и никакви точки..но като ми спуснат, ще пиша пак.

  Stupid people make me sick
 68. 68 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3331 Неутрално

  Ами добре, спасили са се от Асад, и готово

  Как с едно изречение си решил проблема , а голямата трагедия започва от тук. Храна , дрехи , жилище ....дори и училища им правим вече. О забравих ! Това в западните медии го няма. Турция се старае да ги задържи , но няма ли ги вашите ценности и права на човека , да им мъти главите. ..и една част от тях тръгват за европата. Въпреки всичко 2.6 , официално а общо около 4 милиона са тук. Но сигнала на примамката идва от Брюксел. Това е живата истина До коментар [#66] от "Fred":

  Bukalemun
 69. 69 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  [quote#68:"феникс"]...голямата трагедия започва от тук. Храна , дрехи , жилище ....дори и училища им правим вече.[/quote]
  Аха, ама това е вашата трагедия не тяхната. Тяхната е свършила щом са влезли в лагера, вече Асад не може да ги убие /което впрочем също подлежи на проверка/.

  Което ти казвам е, че в момента в който влезе в лагера той вече не е бежанец. Животът му не е заплашен, има макар и скромни но храна и покрив над главата. Ако излезе от лагера и тръгне към Германия той вече не е бежанец а икономически имигрант, правилата там са съвсем други. Така че да престанат и медиите и самите "бежанци" да ни лъжат че са такива.

  [quote#68:"феникс"]Турция се старае да ги задържи... Въпреки всичко 2.6 , официално а общо около 4 милиона са тук.[/quote]
  Това го виждам и оценявам. Според ЕС трябва да положи максималните възможни усилия да помогне на Турция за издръжката на тези хора и осигуряването на поне скромни условия в лагерите. Според мен трябва направо да поеме цялата издръжка, така спасява себе си от тях и дори ще и излезе много по-евтино.

  Да те успокоя, според мен тези които бягат в Турция и тези които избират пътя през Гърция са два съвсем различни типа. Вашите наистина спасяват животът си а тези избрали пътя през Гърция към Западна Европа са си чисти МИГРАНТИ, не да дори емигранти.

  [quote#68:"феникс"]но няма ли ги вашите ценности и права на човека , да им мъти главите. ..и една част от тях тръгват за европата.
  ...
  Но сигнала на примамката идва от Брюксел.[/quote]
  Според мен основното са желанието за охолен живот и то на социални помощи, не абстрактните "права на човека". Макар че и те имат своето влияние, друго си е да се разпищолиш на воля вместо да те гонят полицаите.

  Но че вината е ИЗЦЯЛО на Брюксел това многократно съм го повтарял във всичките си изказвания. Казах го вече, бежанският проблем не се решава с разселване из Европа а с бежански лагери непосредствено до сухопътната граница на страната където е проблема. Така както го прави Турция и в това трябва да и се помага. Дори безопасни зони вътре в Сирия ако е възможно. А дългосрочно и с уреждането на проблемите вътре в самата страна.

  Бежанец е когато се спасява със собствените си крака. Почнат ли да го спасяват каналджиите той вече е нелегален имигрант.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 70. 70 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  [quote#69:"Fred"]Според ЕС трябва...[/quote]
  Според мен ЕС трябва...

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 71. 71 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3331 Неутрално

  С 300 зора уговорихме САЩ и света за една буферна зона а за помощти хич не ми се говори даже. Около 7.5 милиарда $ са изхарчени до сега а ЕС , наскоро дали 150 милиона ?!?! Какво е това ? Цинизъм или подигравка ? Нищо да не бяха дали поне. Идва зима ,Fred ! Около милион и половина от тях живеят в палатки на планински масив а там през зимата е мизерия. И още. .... в най скоро време започва тотално настъпление срещу ИД. Изброявам причини , които ще предизвикват усилване на беж.вълни , вероятно. За нас думата не е важна. Бежанци или емигранти , нищо не променя ситуацията. Изселници да ги назовеш , те все към west ще вървят . От където им се тръби от някои важни емисари. До коментар [#69] от "Fred":

  Bukalemun
 72. 72 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#4] от "spiegel":

  И моите наблюдения са такива напоследък! В магазина ,където работя,всеки ден идват различни рускоговорещи клиенти. Отличават се с огромно самочувствие и надменност,дори оня ден един от тях,опитвайки се да ми обясни какво точно му трябва,като видя,че не го разбирам,се изцепи: Българите НАПОСЛЕДЪК не разбирате руски?! (което вече го разбрах,все пак съм от ония поколения,дето ни го набиваха в главите задължително).Дразни ме,че не се стремят да научат дори дума от българския език и се мъчат да ни принудят ние да говорим руски.

  Дневник-токсичният сайт
 73. 73 Профил на haralanov
  haralanov
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Абе защо д'еба сирийските бежанци са се юрнали през планини и морета, през телени ограждения и въоръжена охрана, която ги дебне, рискуват живота си, че и плащат отгоре хиляди долари на глава, за да стигнат до скапания Евросъюз, като прекрасния Педеристан на Путкин им е на х... разстояние и то само по суша!?

 74. 74 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 968 Любопитно

  Бежанец е, когато е жертва на действията на САЩ и последиците им!
  Имигрант-когато условията за живот в страната му станат непоносими заради глобализма!
  Беглец-когато бяга от наказание за наказуемо в страната му деяние, без значение дали е политическо, криминално. Беглец може да е и беглец от канибали в собственото му племе. От зараза на Ебола, на Антракс, Бурцелоза и други опасни, но бурно развиващи се при капиталистическа обществена система заболявания!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK