Унгария: ЕС не може да опази границите си, ще се оправяме сами

Унгарски полицаи задържат сирийско семейство, след като то е влязло нелегално от Сърбия.

© Reuters

Унгарски полицаи задържат сирийско семейство, след като то е влязло нелегално от Сърбия.Европейският съюз е неспособен да опази собствените си граници. Той е толкова слаб, че не успява да охранява дори шенгенските граници. Затова Унгария ще се оправя сама със ситуацията.


Това заяви Янош Лазар, началник на кабинета на премиера Виктор Орбан, на пресконференция в Будапеща. Според него последните дни от бежанската криза са потвърдили, че позицията на унгарското правителство по този въпрос е правилна.


Като пример как страната опитва да овладее бежанската вълна, Лазар посочи дългата 175 км ограда от бодлива тел, която те довършва по границата със Сърбия. Друг пример са планираните промени в Наказателния кодекс, според които незаконното преминаване на границата ще се наказва с до 4 години затвор. Трета мярка е разполагането на допълнителни сили на гранична полиция и планираната корекция в закона за използване като крайна мярка на армията.
Унгария: ЕС не може да опази границите си, ще се оправяме сами

© Reuters


Най-важен е не имигрантският проблем, а способността на държавата да защити границите си, добави Лазар.


Но Унгария има проблем не само на южната си граница, а и на тази с Австрия заради трагедията с камиона, пълен с телата на 71 души, вероятно имигранти и бежанци от Сирия и други държави. По случая в страната са арестувани трима български граждани и един афганистанец.


Лазар коментира, че този случай разкрива и защо не може да се толерира масовата миграция на хора.
Унгария искрено съжалява, че Европейската комисия практически не предлага никаква помощ за защита на шенгенските граници, добави той. Според него на практика Унгария се е оказала изключена от групата страни от ЕС, на които се помага. "Това е срамна процедура, задвижена от част от Еврокомисията", смята Лазар.


Унгария поиска спешно 8 млн. евро за посрещане на бежанската вълна, достигнала в пика си 3000 души на ден и Брюксел спешно разглежда молбата ѝ.


Унгария: ЕС не може да опази границите си, ще се оправяме сами

© Reuters


Канцлерът Ангела Меркел заяви днес, че лидерите на ЕС са готови да сесъберат на извънредна среща за най-тежката имиграционна и бежанска криза от Втората световна война насам.  Според нея вътрешните министри на страните членки работят активно по пролема, но, ако се наложи, следващата седмица може да бъде свикана и среща на върха.


Говорителят ѝЩефен Зиберт каза, че трагедията с камиона в Австрия е показала нуждата да се води борба с трафикантите на хора по Балканския път, превърнал се в най-популярният канал за навлизане в Европа. "За тези хора човешкият живот не струва и пукната пара и само печелят и печелят от страданието", добави той.


"Затова беше правилно през май ЕС да поведе борба с трафика на хора. Тогава се бяхме фокусирали върху Средиземноморието. Сега колективно трябва да обсъдим как да се справим с контрабандата на хора по суша, по Балканския път."


ЕС създаде военна мисия през май среку трафикантите по море - от събиране на разузнавателна информация до абордаж на морски съдове и потопяването им. НАТО още веднъж заяви тази седмица, че е готова да помогне, ако ЕС се обърне с искане към атлантическия пакт.


Унгария: ЕС не може да опази границите си, ще се оправяме сами

© Reuters


В Унгария проблемът с бежанците е особено видим на столичната гара "Келети". Стотици хора спят там с надежда да продължат с влак към Австрия, но властите не им позволяват да се качат на влаковете, потеглящи на запад. Вместо това имигрантите са принудени да използват таксита, автомобили и камиони, за да продължат пътуването си.


Данни от имиграционната служба, съобщени в петък, показват, че досега през август убежище в страната са поискали почти 39 хиляди души. Месец по-рано техният брой бе 16 600.


"Транзитните зони" за обработка на документите преди навлизането в Унгария и лагерите за бежанци се разрастват, особено по границата със Сърбия.


Депутатът Дюла Гергели от управляващата партия "Фидес" съобщи на пресконференция, че предстоят поправки в 13 закона, някои от които изискват конституционно мнозинство от две трети. Ако бъдат одобрени, те ще влязат в сила от средата на септември.


Според тях имигранти ще бъдат експулсирани и заради това, че са прескочили или пропълзяли под телената ограда.


"Европа е неспособна да предприеме адекватни мерки за имиграционната вълна", а политиките на ЕС безотговорно стимулират притока на имигранти, допълни Гергели.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (250)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на _association.r6_
  _association.r6_
  Рейтинг: 312 Неутрално

  Може би най-адекватните са в Унгария.

 2. 2 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  ".... Сега колективно трябва да обсъдим как да се справим с контрабандата на хора по суша, по Балканския път."-цитат от статията. Точно така! Време е ЕС да поеме отговорност за политическото решение на Германия и други ЕС държави да приемат икономически африкански имигранти, без да отчитат, че тези лица незаконно преминават физически държавните граници на други ЕС държави, за да достигнат Германия и Франция. Ако Германия беше обявила, че приема сирийски/ африкански имигранти по точно определен начин- например- САМО чрез законно подадени документи за убежище на своите летища, ситуацията щеше да бъде друга!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 3. 3 Профил на kiril petrov
  kiril petrov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Евала на унгарците...на чехите също
  Тоя съюз трябва да влезе в час.


  Публикувано през m.dnevnik.bg

 4. 4 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7033 Неутрално

  Колкото опазиха морската,толкова ще опазят и сухопътната граница.Но унгарците са прави,че така не може да продължава.Покрай бежанците се промъкват холяди хора от Африка,вече и от Азия,кой знае защо без никакви документи.

 5. 5 Профил на Раковски
  Раковски
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Браво на унгарците. Сега българите да се мобилизират и организират местни гражданси милиции, които да охраняват границите. Насилието е оправдано и дори препоръчвано, за да накара тази напаст да заобикаля страната.

 6. 6 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2256 Неутрално

  Гърците отприщиха бента и вълната заля Европа. Сега ще им дадат някое евро и ще мирясат.

 7. 7 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 766 Неутрално

  ФИДЕС едва ли е най-адекватната партия в Европа, но за едно са прави унгарците - ЕС няма адекватна политика към ситуацията и адекватна помощ за засегнатите страни. И също така,че не самите мигранти и бежанци са чак толкова проблематични за момента, а загубата на всякакъв контрол върху външните граници на Съюза и трафика на хора.....

 8. 8 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 971 Неутрално

  Някой вика "Царят е гол!"!!! Кой ли иска да чуе?

 9. 9 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  [quote#5:"Раковски"]Сега българите да се мобилизират и организират местни гражданси милиции, които да охраняват границите. [/quote]
  Ами! За много наши прагматични сънародници, трафикът на бежанци е най-новият печеливш бизнес. Я колко забогатяха по време на ембаргото срещу Сърбия през деветдесетте.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 10. 10 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Ми какво да кажем за унгарците.
  Браво.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 11. 11 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 868 Неутрално

  "Той е толкова слаб, че не успява да охранява дори шенгенските граници."
  Да, царят е гол!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 12. 12 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 766 Неутрално

  До коментар [#2] от "logika":
  Тук не мога да не се съглася на 100% с теб. С подобни непонятни политики някои от по-големите в ЕС просто подкопават единството на общността и поставят под въпрос не само контрола на външните граници,но съществуването на Шенгенския договор и въобще адекватността на ЕС при сериозни ситуации и проблеми...

 13. 13 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 418 Любопитно

  А Европа мълчи !
  "...ако се наложи.." ще има среща на върха !

 14. 14 Профил на _association.r6_
  _association.r6_
  Рейтинг: 312 Неутрално

  Има ли други, като мен, които никога не са приемали ШЕНГЕН за нещо разумно?

 15. 15 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2677 Неутрално

  За съжаление така стана.

 16. 16 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Защо нашите псевдо-политици не говорят така и не мислят за националния интерес и сигурност?!

 17. 17 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#9] от "7777":

  Подпомагани от НПО и медии със сълзливи и манипулативни статии за онеправданите имигранти, oops, бежанци.

 18. 18 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 895 Весело

  като праснат 4г затвор на първите дето пробват ,следващите ще заобикалят Унгария чак през Украйна

  гошо
 19. 19 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 429 Неутрално

  Аууу, колко недемократично. Направо си е престъпмисъл за наказание.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 20. 20 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1274 Неутрално

  "Канцлерът Ангела Меркел заяви днес, че лидерите на ЕС са готови да сесъберат на извънредна среща за най-тежката имиграционна и бежанска криза от Втората световна война насам. "

  Тази убавица нали вече се оправи с гръцкия дълг. Сега ще се оправя и с бежанците! Интересно кога ще му писне на немския избирател от това недоразумение и ще и бие шута в полза на някой нисичък художник... 😀😀😀

  I Want To Believe
 21. 21 Профил на zelenogorski
  zelenogorski
  Рейтинг: 213 Неутрално

  И какво направиха като са се фокусирали върху Средиземноморието? На морето дупка! Бежанците продължават да пристигат! А сега като се съберат, пак ще си поприказват и пак нищо няма да стане! А унгарците са прави! Сръбско-унгарската граница е и граница на Шенгенския ЕС. Защо тогава ЕС не си защитава собствената граница, а е оставил това само на Унгария?

 22. 22 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "...Друг пример са планираните промени в Наказателния кодекс, според които незаконното преминаване на границата ще се наказва с до 4 години затвор...." Как е у нас? НК Чл. 279. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който влезе или излезе през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта или макар с разрешение, но не през определените за това места, се наказва с лишаване от свобода ДО ПЕТ ГОДИНИ и с глоба от сто до триста лева.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 23. 23 Профил на reconquista
  reconquista
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Прави са, трябва да се сложи край на това безумие. Няма как да Германия да интегрира целия Близък Изток и половин Африка

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 24. 24 Профил на асдр
  асдр
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Здравият разум в Европа вече остана да вирее само в страни като Чехия, Унгария, Словакия. По ирония на съдбата Берлинската стена е на път отново да се върне след някоя и друга година. Този път не за да пази източноевропейците да не бягат на Запад, а да пазят последните острови на християнската цивилизация от ислямките джихадистки халифати Австрия, Германия и т.н.

 25. 25 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Това следва и при нас.
  Браво на унгарците.
  И колкото и скъпи да са тези мерки, които прилагат, никога не забравяйте, че ако всички тези хора влязат, издръжката им ще бъде хилядократно по-скъпа.

 26. 26 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Тия с минусите да вземат по пет-шест мигранта и да си ги хранят.
  Другите нямаме излишни средства.

 27. 27 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 360 Неутрално

  Бежанците не са се разбързали да идат в Унгария и да останат там!Просто тази страна е на пътя им към Германия, Великобритания и скандинавските страни.Няма защо затвори и подобни промени - просто им осигурете превоз до австрийската граница и това е.Ние поне сме спокойни, че никой не ще да стъпи тук - всяко зло за добро.

 28. 28 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Викът на човека от снимката...нито го виждате, нито го чувате. Тресете се от атавистичен страх и омраза. Изгубени души.
  А Орбан е история,само дето още не го осъзнава. До една година унгарците ще го свалят.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 29. 29 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар № 27 от "chinaski":
  Германия ще почне и да екстрадира.
  И накъде мислиш ще тръгнат тези хора тогава.
  Защото и законите в страните на Запад ще бъдат променени в най-скоро време в посока затваряне на вратичките за мигранти...

 30. 30 Профил на _association.r6_
  _association.r6_
  Рейтинг: 312 Неутрално


  "Kristalina Georgieva
  3 часа ·
  Днес и през следващите дни участвам в Европейския форум Алпбах в Австрия. На тази снимка сме с председателя на форума Франц Фишлер, който беше първият австрийски еврокомисар.Предстоят много срещи и заседание на групата на високо равнище на ООН за финансиране на глобалната хуманитарна помощ."
  Това го копирах от ФБ-страницата на госпожата. ЕС, доколкото ни е известно е най-големият донор на хуманитарна помощ в целият свят. В последно време не виждам никакъв прагматизъм, разум и някаква мисъл за един здрав и стабилен ЕС. Какво следва от това? Виждаме вече. А и мисля, че положението е предвоенно - едни обаче си търсят един враг, други виждат врагът някъде другаде. САЩ да ги коментирам ли, или няма нужда, защото са ни ясни?

 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3587 Неутрално

  [quote#0:"статията"]"Европа е неспособна да предприеме адекватни мерки за имиграционната вълна", а политиките на ЕС безотговорно стимулират притока на имигранти, допълни Гергели.[/quote]
  Един да каже истината в очите на Брюксел.
  Време е и ние да вземем същите мерки описани от унгарците.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар № 28 от "Dümchen":
  Ако влязат 50 или 100 х. души в България и ти ще се тресеш от страх.
  Ако си българин, де.

 33. 33 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар № 30 от "_association.r6_":
  Кристалинче е американче.
  Остави я нея, тя искаше да внася сирийци в България още миналата есен.
  Да ни решала демографския проблем.
  Чудех се, защо не даде пример...

 34. 34 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  [quote#21:"zelenogorski"]А сега като се съберат, пак ще си поприказват [/quote]
  И ще си изиграят едно мачле, последният път това направиха на срещата за Западните Балкани. ББ им е много сърдит че не са го поканили, той толкова години тренира а те не го пускат. Сигурно ги е страх че ще им вкара поне 5-6 гола, не могат те да му стъпят на малкият пръст и по опит и по килограми. Във футбола де, да не си помисли някой нещо друго.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 35. 36 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  [quote#27:"chinaski"]Ние поне сме спокойни, че никой не ще да стъпи тук[/quote]
  Сигурен ли си? Като им затворят пътя към Унгария и сърбите ги подкарат към нашата граница какво си мислиш ще стане? Все пак страна от ЕС сме, пътека към ЕС.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 36. 37 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 983 Гневно

  Нас вълната, привидно ни подминава, но оказва се, ние сме торпедото, на прииждащите...

  Форумът е в будна кома...
 37. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 39 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Мислете с главите си, хора.
  Мислете прагматично.
  Тези общности не могат да се интегрират в нашето общество.
  Да не забравяме как Меркел само преди няколко месеца критикуваше турката общност в Германия, че не спазва законите и си живее по свои собствени правила.
  Защо очаквате сирийците да са по-различни.

 39. 40 Профил на mirohero
  mirohero
  Рейтинг: 820 Неутрално

  Мдам, като оставим хуманността настрана, мисля че достигнахме до вечния въпрос "Или ние, или те". Междувпрочем, във всяко филмче на Дискавъри чанъл го има, казват му оцеляване.

 40. 41 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#28] от "Dümchen": Вие се страхувайте- аз искам като българска гражданка българската държава да ми осигури опазване на националната ни сигурност, живота, собствеността и спокойствието на българските граждани. Не може големи групи физически лица да преминават безразборно и незаконно държавните граници на държави от ЕС! ВСЯКО такова лице трябва да бъде спиране за проверка на самоличността! Вие ще поемете ли персонална лична отговорност, ако измежду тези лица има извършители на убийства на повече от 1 лице; помагачи на идил или извършители на терористични актове? НЕ- нали? Тогава какво ТОЧНО искате и от какво се възмущавате?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 41. 42 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 213 Неутрално

  ...незаконното преминаване на границата ще се наказва с до 4 години затвор...
  По 2000 човека на ден =730000 на година-имат ли толкова килии?

 42. 43 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 213 Неутрално

  "Европа е неспособна да предприеме адекватни мерки за имиграционната вълна", а политиките на ЕС безотговорно стимулират притока на имигранти, допълни Гергели.
  Най-после да каже някой,че царя е гол!
  Угоените евро чиновници са толкова далеч от реалния живот,че сигурно още не са асимилирали какво се случва!

 43. 44 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3587 Неутрално

  До коментар [#35] от "_association.r6_":
  Има новости, които макар и казани "под сурдинка" са добро начало -
  Например - можем да подпомогнем само действителни бежанци, като тези, които не получат убежище, трябва да бъдат върнати в техните родни страни.
  - трябва да постигнем широко европейско разбиране по въпроса кои страни считаме за безопасни за връщане на бежанците в тях....и т.н.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 44. 45 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  Напълно съм съгласен, че ЕС е неадекватен И по този въпрос

 45. 46 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 360 Неутрално

  До коментар [#29] от "theanalyser":

  Не можеш да накараш хората и със закон дори да дойдат и да останат в България, та хич не се притеснявай, че ще се напълним с бежанци.

 46. 47 Профил на _association.r6_
  _association.r6_
  Рейтинг: 312 Неутрално

  До коментар [#44] от "Храбър":
  Нищо няма да стане бе човек. Понеже цитираш някои от мерките, за които мисля, че няма как да се случат поне ще им лъснат задниците на всички кой кво мисли, ако се стигне до дебати и взимане на решения по тези акълища, които дава Германия.

 47. 48 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#44:"Храбър"]Например - можем да подпомогнем само действителни бежанци, като тези, които не получат убежище, трябва да бъдат върнати в техните родни страни. [/quote]
  Нека това стане за сметка на държавата, която оповести, че нейната икономика е немислима без нискоквалифицирания труд точно на икономическите имигранти от други континенти- Германия! Тази държава е не само "моторът" на ЕС, но и достатъчно богата, за да заплати за политическите си грешки по този въпрос и за "недоглеждането" при отправяне на апела към имигрантите!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 48. 49 Профил на Сиромахомил
  Сиромахомил
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#28] от "Dümchen":

  Правилно. А расизма, егоизма, завистта и даването на мнение без знания по една тема, са изконни български черти. Иначе щяхме да сме Швейцария на Балканите. ))

  Акъла е нещото което най-лесно се дава когато ти е в недостиг.
 49. 50 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#22:"logika"]Който влезе или излезе през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта или макар с разрешение, но не през определените за това места, се наказва с лишаване от свобода ДО ПЕТ ГОДИНИ и с глоба от сто до триста лева.[/quote]

  Верно ли!?
  Не съм чул ни за тоя закон, ни някой да го е приложил някога.
  А глобата направо кърти.

 50. 51 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 695 Неутрално

  До коментар [#39] от "theanalyser":


  [quote#39:"theanalyser"]Тези общности не могат да се интегрират в нашето общество. [/quote]
  Абсолютно си прав. Ние живеем съвместно 6 века с турците и все още имаме търкания а колко време ще ни трябва за да достигнем същото ниво със сирийците, афганистанците и африканците?! Който си мисли, че тия хора ще ни бъдат благодарни то той просто не е в час. Още повече, че ние не сме 80 милиона като германците.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 51. 52 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 360 Неутрално

  До коментар [#36] от "Fred":

  Как пък си помисли, че някой ще пожелае да дойде тук и да остане!?Кое точно ни е наред - социална, здравна система или пък работа и пари - бол?А и ние нямаме интерес те да останат тук.Държавата извръща поглед и те са тръгнали пак на запад.И не мисли за тези хора, като за по-низши или неграмотни и елементарни.Те са точно като теб и мен, но там , където са живяли се води война и те си спасяват живота.И на теб не ти е приятно американци и западняци да те вземат за натрапник и глупак, нали?!Не върши това, което не искаш да ти сторят на теб - това е всичко, което трябва да прави всеки човек и светът ще се подреди.

 52. 53 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#50:"aleko"]Не съм чул ни за тоя закон, ни някой да го е приложил някога.[/quote] Като не си чул за този закон, значи до сега не си бил хващан да извършваш престъпление- защото това е Наказателния кодекс на Р. България http://lex.bg/laws/ldoc/1589654529

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 53. 54 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#27] от "chinaski":

  Хич не си го и помисляй.
  От химията си чувал за наситените и ненаситените разтвори. И как наситен разтвор се разтваря равномерно в ненаситения. Това, ако го екстраполираме върху ситуацията, означава, че когато там изпапкат кинтите и соц. система откаже, ще дойдат на драго сърце и тук, където ще е по-малко, ама кой ти го дава.
  Ти арабин да работи виждал ли си?

 54. 55 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#53] от "logika":

  Вярно, не съм.

 55. 56 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Товарене ги на камионите ( е не в тези дето се задушават) и който откъдето е.

 56. 57 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#52:"chinaski"].И не мисли за тези хора, като за по-низши или неграмотни и елементарни.[/quote] Колко пъти сирийски граждани унищожаваха българска държавна собственост в българските центровете за чужденци, с мотива, че понеже били свикнали да спят на земята, решили ей така- просто да срежат брезента на леглата в центровете, да го постелят на земята и там да спят? Имаме коренно различни цивилизационни разминавания- у нас климатът е умерено континентален - активни сме обичайно през деня; у нас има 4 сезона; спим на легла- не на земята; водим уседнал начин на живот; имаме канализация, която съществува в нашите земи като човешко изобретение още от римско време...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 57. 58 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Този текст стана популярен във ФБ. Защитниците на емигрантите и емиграцията не е лошо да го прочетат.

  Особено това:
  Как только я вхожу на территорию парка, ко мне наперерез бросается группа парней. «Вы не можете здесь снимать», — заявляет один из них на приличном английском, указывая на мой фотоаппарат. «Вот как?! — восклицаю я и упираюсь руками в бока. — Парк — это публичное место, а я журналист и выполняю свою работу». «Здесь наши женщины!» «И что? Ваши женщины все в хиджабах и закрыты с ног до головы. Если им не нравятся здешние порядки, они могут вернуться обратно. Вы знаете, что Белград — это столица православного христианского государства? И женщины ходят здесь с открытыми лицами? Сколько часов вы находитесь в Белграде?» «Трое суток», — отвечает мой растерявшийся оппонент. «И уже устанавливаете свои правила? Это не ваша земля».

  "Это не ваша земля" - това да им го каже рускиня е позор.

  И това от Комсомольская правда!!! Смях и резил...
  А нашата журналистика спи ли спи...

  http://best.kp.ru/msk/europe_migrants/

 58. 59 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 360 Неутрално

  До коментар [#54] от "aleko":

  Мисли за тези хора, като за човеци, за подобни на теб, с мисли и чувства, с право на живот.Сигурен съм, че и на теб не ти е приятно британци някакви там, да те мислят за измет едва ли не и да те ограничават, нали.А тези хора бягат от война и смърт.Мисля си, че сме оцелявали през всичките тези векове най-вече заради толерантността си, търпимостта и приемането на човека отсреща, независимо от религия, цвят или друго.Не позволявай на страха да те води!!!

 59. 60 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Не мога да мисля така, защото това означава да гледам до края на носа си. Нямам нищо против да им се помага, но с условието, че след края на конфликта ще се върнат или ще бъдат върнати. Този въпрос никой не поставя. След 5 г. ще имат право на гражданство и да си доведат семействата. Децата , родени тук, са европейски граждани и с топ не мож ги мръдна. Ако променят законодателството и го спазват, съм за с две ръце.
  Такъв случай дотук обаче няма.

 60. 61 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 360 Неутрално

  До коментар [#58] от "aleko":

  Човек търси и намира това, което нему е потребно!Представи си за миг само, как тук има война, как трябва да бягаш, ако исакаш ти и семейството ти искате да живеете и как някъде там - щатите, западните страни или където и да е - не ти дават дори да влезеш, как те третират по-зле от животни, как те гледат с ненавист и омраза.
  Светът се променя и ако искаме да съществуваме и ние трябва да се променим с него.

 61. 62 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#59] от "chinaski":Ако давате съвет на български гражданин, трябва да знаете, че българските граждани сме ЕС граждани и имаме права, които нямат нелегалните имигранти от Африка и Азия! За да се ползва от тези права, Р. България и гражданите й плащат всяка година членски внос в бюджета на ЕС от българския държавен бюджет; Р. България е отдала част от държавния си суверенитет на ЕС и изобщо- България е платила доста солидна ЦЕНА за членството си в ЕС! В такъв случай- защо трябва да има равнопоставеност между бг. граждани, които имат ЗАКОННОТО ПРАВО да се трудят ЗАКОННО на ЕС трудов пазар в целия ЕС и нелегалните икономически имигранти от Африка и Азия???????????

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 62. 63 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#61] от "chinaski":

  Тия глупости откъде ги изсмука? Искрено ли го вярваш? Кой ви промива съзнанието, бе хора? Или сте на заплата, което обяснява всичко. Ако така продължава нашествието, действително след 10-20 г. ще трябва да си търсиш друга родина. Не знам как ще те приемат наистина. На родоотстъпниците им е трудно навсякъде...

 63. 64 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#61:"chinaski"]Светът се променя и ако искаме да съществуваме и ние трябва да се променим с него.[/quote]
  Глупости! Във вашата държава и в нейния наказателен кодекс не е ли криминализирано незаконното пресичане на държавната ви граница? Искате ТОВА да се промени, държавите от ЕС да нямат държавни граници, ако ги имат, тези граници да са разграден двор и всеки да влиза в тях?! Защо не поискате това за собствената си държава, ами внушавате тези неща на българите,м??

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 64. 65 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 360 Неутрално

  [quote#60:"aleko"]След 5 г. ще имат право на гражданство и да си доведат семействата[/quote]

  Не вярвам да нямаш приятели или роднини, които да не са си потърсили късмета нейде другаде по света?Е, те имат точно това право, което ти не искаш други да притежават.И не вярвам тези твои близки за 5 години да са стояли и чакали на помощи и просия - работят и се нагаждат към онзи начин на живот.А който не може - сам се връща там, откъдето е дошъл.

 65. 66 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#59] от "chinaski":

  Не бягат от война всички. Стига вече с тези лъжи и манипулации.В Турция каква война има, че искат в ЕС?

 66. 67 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#65] от "chinaski":

  Имат право всички под слънцето, но да го правят като всички нас- по законния и канелен ред. И ако ще пресичат границата, да става от мястото, където всички пресичаме, с паспортите.

 67. 68 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 360 Неутрално

  До коментар [#63] от "aleko":

  Ако родолюбец е да се затвориш в къщата си и да си подозрителен към всеко, който мине до нея - не, благодаря.Не искам да ти пожелавам да ти се случи същото, като на тези хора, защото съм роден, израснал и живея и обичам България, но май няма друг начин да си променип мисленето.

 68. 69 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#67:"bee"]Имат право всички под слънцето, но да го правят като всички нас- по законния и канелен ред.[/quote]Точно така! Вместо да дават по 4500 евро на каналджии, да си хванат самолета за Германия и на германското летище да поискат директно и ЗАКОННО международна закрила! Какво са се юрнали през цяла Европа, за да стигнат до Германия!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 69. 70 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#65] от "chinaski":

  Това няма нищо общо. Те са християни, образовани, някои печелят повече от местните, не живеят в гета, не се гъзят в петъците, не заплашват да направят миланската катедрала на джамия и не влизат в басейна с чаршафи. България е член на ЕС и те имат историческо ПРАВО да са там, където са.
  Явно не си посещавал Сен Дени край Париж - съветвам те за изчистване на вътрешните противоречия.

 70. 71 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#68:"chinaski"]защото съм роден, израснал и живея и обичам България[/quote] Не си личи! Като живеете в България, плащате ли данъци и знаете ли, че част от Вашите данъци отиват за членската вноска на България в ЕС? Знаете ли какви са Ви правата като ЕС гражданин? Знаете ли, че през България преминаха много мошеници и измамници, които напоително "осъзнаваха" българите, понеже не сме имали достатъчно човешка емпатия и видите ли, не сме приемали до сега истински бежанци- неее- арменците в България са се самозародили- и се възползваха от най-човешките чувства на българите?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 71. 72 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 360 Неутрално

  До коментар [#64] от "logika":

  Ами не зная коя е "вашата държава", но моята е България!!!!Огради я с тел цялата, минирай границите, бъди мнителен към всички и всичко и ставаш като Северна Корея - това ли искаш?!

 72. 73 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#68:"chinaski"] да се затвориш в къщата си и да си подозрителен към всеко, който мине до нея[/quote]
  Не бе, човек. Не не минават просто край теб, те ти влизат в къщата и те гонят от там много скоро. На мен това не ми харесва и не го приемам. Ти ако искаш, направо им я подари. Къщата си имам предвид. Както научихме, те не знаят да казват благодаря.

 73. 74 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Ами, когато ЕС не може да се справи със Сирия и Ирак, хората от тези страни сами се справят, както установиха унгарците по трудният път.

 74. 75 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#72:"chinaski"]Огради я с тел цялата,[/quote]Това е много добро решение, защото България е външна граница на ЕС и НАТО- в това е особеността на географското ни положение! Между България и Румъния няма да има тел, защото и двете държави са членове на ЕС и НАТО- сега започна ли да разбираш?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 75. 76 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 624 Весело

  [quote#72:"chinaski"]ставаш като Северна Корея[/quote]

  Американците направиха стена и станаха Северна Корея. Браво за умозаключението.

 76. 77 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3924 Любопитно

  [quote#31:"Храбър"]Един да каже истината в очите на Брюксел.
  Време е и ние да вземем същите мерки описани от унгарците.[/quote]

  Едва ли нашите власти ще направят това.... не забравяй, че Орбан е неприятел на Юнкер (двамата не се понасят), а пък наш Боко е първи дружка с Юнкер.... даже председателя на ЕК му пращаше и целувки в писмата си за Боко. Така, че Боко като послушно момче ще слуша Юнкер по отношение на бежанците, а той (Юнкер) вече ясно изрази своята позиция по темата:

  http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2015/08/25/2596985_evropa_triabva_da_proiavi_smelost_v_krizata_s/

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 77. 78 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1165 Неутрално

  за Маджарите респект! Бой и затвор и това е. После обратно по пътя на коприната или директно на австрийската граница.

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 78. 79 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#68] от "chinaski":

  И друг път съм се изумявала на войнствената агресивност на "нерасистите"- то кълнене, то обиди, то отказ да разбере гл. точка на другия, то...думи нямам да опиша тази агресия и злоба на "хуманистите". Да се повторя: ако хуманистите сте такива като теб, които кълнат, мале мале, Боже пази ни, помагай, че с такива хуманисти да го е страх човек още повече.

 79. 80 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#76] от "aleko":

  Отделно има и доброволни въоръжени патрули от местни американци.

 80. 81 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3924 Любопитно

  [quote#36:"Fred"] Като им затворят пътя към Унгария и сърбите ги подкарат към нашата граница какво си мислиш ще стане? Все пак страна от ЕС сме, пътека към ЕС. [/quote]

  Това е единият път към Западна и Централна Европа другият е бежанците от Сърбия да се насочат към Хърватска и от там към Словения и Италия. И тъй като за България се носи много лоша слава сред бежанците (нашите служби бият бежанците, мизерни условия в местата за настаняване, бавене на процедурите за бежански статут) потока се насочи към Македония и Сърбия, а не през България.... така, че може и да се разминем с бежанския поток който минава сега през Гърция, Македония, Сърбия и Унгария.... бъдещето ще покаже.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 81. 82 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3924 Любопитно

  [quote#50:"aleko"]Не съм чул ни за тоя закон, ни някой да го е приложил някога. [/quote]

  Спрямо бежанците почти не се прилага. Защото дори влезнали незаконно в България, Гърция, Унгария или някоя друга европейска страна (а, повечето минават границите точно така) те имат право да кандидатстват за бежански или хуманитарен статут, а там вече има много други закони и правила, които касаят бежанците и които те използват като свое оправдание. Има десетки хиляди бежанци от Гърция и Италия през България, Австрия и къде ли още не, които незаконно са пресекли няколко граници на държави в ЕС и въпреки това НЕ са в затвора, а точно обратното на свобода с даден от същите държави официален и законен статут на бежанци.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 82. 83 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3924 Любопитно

  До коментар [#69] от "logika":

  И как ще стане тая работа, като сирийци, иракчани и каквито и да е други от подобни държави нямат германски визи, а без виза ще те пуснат на самолет за Германия на куково лято. Въздушните граници се охраняват много по-лесно от сухоземните....

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 83. 84 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 596 Неутрално

  До коментар [#22] от "logika":

  Не съм юрист и благодаря за цитираната законова разпоредба. Това, както и масовото показно гласуване на депутати с чужди карти (докато системата беше с карти), както и неплащането на стотинка за данъци, ток и вода от едни български граждани с "културни особености" са само няколко примера, показващи, че държава няма!

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 84. 85 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Даммм, християнската цивилизация се самоизяжда. Май няма друг такъв пример в историята. Интересно, че хората имат по-здрав инстинкт за самосъхранение от институциите. В резултат ако сега се появи нов чичко с мустачки, има всички шансове да събере народната любов. Айде да не е точно днес, но след 10 г. гарантирано, ако така продължава.

 85. 86 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 360 Неутрално

  До коментар [#71] от "logika":

  Работя и си плащам данъци, удръжки и изобщо - плащам си за това, че живея тук, а не нейде другаде.Плащам си като всеки обикновен човек тук - ядосвам се на автомобилните джигити, на бюрокращината, на липсата на култура и възпитание и някои сънародници, на лъжите и наглостта на политици и управляващи през всичките години "преход", макар, че мразя тази дума.Не съм нито безгрешен, нито безгреховен.И аз изпитвам страх и съмнения.Историята ни е пример, че сме съумели да се запазим до днес, да се наричаме с гордост българи, като сме били не враждебни с другите, а като сме намерили общо, близко такова.И ако се страхуваш, че след два или пет века, българите ще сме по-тъмни, с други черти и имена - огледай се!!!Колко хора познаваш, които да имат онези черти на прабългарските владетели, с конските опашки, с онези странни ни днес имена - Енравота, Кракра,Перун?Не българка, а една чужденка, която живее отдавна вече тук, омъжи се за българин и роди момиченце, та точно тя кръсти детето си Керана - българско име, а не родолюбци с имена Виктория или подобни някакви.
  Опитвам се да ти кажа, че светът се променя и сега, както се е променил тъй много от онова време и трябва да го приемем, а не да се затворим и изолираме.Пък сега си лягам да спя. без страх, че някой сириец, арабин, африканец или който и да е, ще ме обере, пребие или затрие.Дори по-голяма е опасността някой българин да ми стори това, като чета какво става тук, под статията.

 86. 87 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#83] от "Иво":

  За визи и закрила се кандидатства в посолствата. Ние навремето как се редихме за визи, а не газихме границите в орди от 5000 на ден. Избягал в Турция- добре, спасил се, но да бъде така добър и да отиде до немското посолство и да си пусне документите, за бежанец или за виза. И имат пари за трафиканти, значи не са толкова зле, че да бягат. С тези пари в Турция можеш да живееш добре.

 87. 88 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#86] от "chinaski":

  Би ли дал тези примери от историята ни? Само не ме убеждавай, че с турците сме намирали много общо и не сме били враждебни към тях, а толерантни и затова сме оцелели. Щото ще се намеси опорната точка на "правилните историци" на ДПС.

 88. 89 Профил на blackflag
  blackflag
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Аз не мога да разбера унгарците и източно европейците изобщо какво толкова се пънем. Реално погледнато, 99.9% от имигрантите не искат да останат в нашите страни, а само да ги прекосят. Нека ги оставим да си минават и да заминават на запад, където много милеят, притесняват се и мислят за тях. Щото в момента хем ги държим на наша територия и не ги пускаме, хем мрънкаме що са тука и к'во ще ги правим.

 89. 90 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#86:"chinaski"] онези черти на прабългарските владетели, с конските опашки, [/quote]

  Това е легенда, измислена и отхранена в Москва.

 90. 91 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  [quote#52:"chinaski"]Как пък си помисли, че някой ще пожелае да дойде тук и да остане!?[/quote]
  Грешката ти е в думата ПОЖЕЛАЕ. Няма да го питат какво желае, просто ще ни го пратят. След като не проработи номера с "първата страна в която е влязал" по инициатива на Германия се подготвя нова система. При нея бежанците се разселват по целият ЕС според система от квоти, не според желанието им.

  Примерно успели са да влязат в Германия някак, тя ги приема, сортира и след това се разселват по останалите страни в ЕС с предварително утвърдени квоти.

  За да не се връщали отново щели да ги питат къде искат да отидат, имат роднини и т.н., да подредят страните по приоритет. Естествено всички ще пишат на първо място Германия и съвсем естествено тя няма да може да приеме всички а само според квотата си. Така че останалите отиват в другите страни в ЕС включително и в нас.

  И познай какво ще стане? Немците си подбират тези които им трябват като ниво на квалификация, професии и т.н. Останалите ги сортира примерно Швеция като втора страна в желанията и така наред по страни. И тези които ВСИЧКИ не ги искат накрая остават за НАС.

  Още от сега казвам че И тази система няма да работи. Тези са тръгнали да отидат на социалните помощи в Германия и няма да спрат докато не отидат там. Ще ги пращат при нас, ще бягат, пак ще ги ловят и връщат и така много пъти. Докато немците и други страни не си запечатат границите и променят социалните системи да не хрантутят навлеци така ще е.

  Поредното лицемерие на Германия. Не си прави система да си наема работна ръка каквато и трябва примерно със системата на трудовите визи ами забърква една огромна каша. Впрочем под сурдинка този еврокомисар Хан почва вече да говори и за визите, но какво точно има предвид още не е ясно.

  Така че сега всичко зависи от ББ дали ще има топки да се опъне на такова предложение, най-малкото да подкрепи Унгария и Чехия които са съвсем наясно какво и защо става. Като страна член на ЕС имаме право на вето.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 91. 92 Профил на zzatke
  zzatke
  Рейтинг: 264 Неутрално

  [quote#59:"chinaski"]Мисли за тези хора, като за човеци, за подобни на теб, с мисли и чувства, с право на живот.[/quote]
  за същите тези "човеци", човешкият живот няма никаква стойност - да си чул някой в мюсюлманския свят да е осъдил рязането на глави правено като шоу за пред камера? не, нали? по-лошото е, че и мюсюлманската "интегрирана" общност в европа не каза гък по тоя повод, нито пък осъди "екскурзиите" в посока сирия на "интегрираните" второ и трето поколение евро-мюсюлмани, нито пък някога осъдиха който и да било от множеството безумни атентати срещу мирни хора в европа или америка - те са овцете, с чието мълчаливо съгласие се раждат чудовищата като идил и се режат главите на човешки същества без грам замисляне, колебание и милост...

  reddit.com/r/The_Donald/
 92. 93 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 360 Неутрално

  До коментар [#85] от "aleko":

  Само не ми казвай, че си ревностен християнин и ходиш редовно на служби, спазваш пости и не лъжеш.Аман от хора, които дори молитва не знаят, но твърдят, че защитават християнството и ще мрат за него.Какво е казал Бог - обичайте се!!!Ислямист не значи мюсюлманин, както кръстоносец, не значи християнин.
  Имам познати и приятели мюсюлмани, арменци и евреи, но не съдя за тях по религията, която изповядват.И лошо съм видял от повече християни, отколкото от други.

 93. 94 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#91] от "Fred":

  Точно. В предложената от Германия стратегия т. 3 е разселването им в ЕС, равномерно. Запари им под 4-те букви и заприказваха за разселване, а преди и дума не можеше да става за разселване от Гърция, Испания и Италия. Италия от години търси подкрепа, даже и гласно премиерът им обвини ЕС, че е солидарен само на хартия. Дано не се съгласят другите страни, щото като знаем какво продажници ни управляват- ще звънне Меркелица един телефон на Борисов и ще чакаме пряко афро-азиатско включване

 94. 95 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  [quote#81:"Иво"]другият е бежанците от Сърбия да се насочат към Хърватска и от там към Словения и Италия.[/quote]
  Така е, сърбите директно заплашват, че ако унгарците затворят границата ще ги пращат в тези две посоки, към нас и към Хърватия.

  Да отиват към Италия не ми се вярва поне не и в масов мащаб, те от нея бягат към Германия и скандинавските страни. Търсят богати страни със силна социална система и толерантни към чужденците, да увиснат на помощите, това е истината. Или най-малкото да се заселят за постоянно. И понеже примерно Франция вече е доста пренаселена с чужденци и там вече към властта се е запътила Льо Пен нея те относително я избягват.

  Казах си прогнозата, накрая при нас ще остане най-най-големият боклук от който другите са успели да се отърват или предпазят.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 95. 96 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#93] от "chinaski":

  А, не, закъсня. Тази мантра, че не сме християни щом не искаме ислямски имигранти, се изтърка, протърка и има голяма дупка. Преди дни я въртяха тук едни... турци тук във форума. Дъвкахме я и не е интересна.

 96. 97 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#93] от "chinaski":

  Това е изказване на 20-годишен, извинявай. И аз познавам отделни мюсюлмани. Проблемът при тях идва, когато достигнат критичната маса. Те имат групово съзнание, когато са повече. Никой не смее да каже гък на ходжата или местния дерибей, на който повечето дължат и пари. Губят собствената си воля и стават стадо, а стадото където го поведеш, там отива. Има цели райони като Люлин в европейските градове, където бял не смее да замръкне. И там властва закона на алах и шериата. С огромната ммаса избиратели се канят да влязат и в политиката. Точно на ходжата на Милано бяха думите, цитирани по цял свят: Ние сме търпеливи хора, ще изчакаме 10-20 г. да станем повече и тогава ще си гласуваме съвсем демократично да направим миланската катедрала на джамия.

 97. 98 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  [quote#93:"chinaski"]Имам познати и приятели мюсюлмани, арменци и евреи, [/quote]
  И аз имам и нямам абсолютно никакви расистки или националистични забележки към тях. Дошли са тук някога в единични бройки, интегрирали са се, спазват законите, работят и си вадят хляба, защо да съм против тях?

  Но категорично съм против когато ни залива ПОТОП от хора, много повече отколкото можем да поемем и интегрираме. Като те идват въобще без да се ме питали искам ли ги, мога ли да ги приема? Ти какво ще кажеш ако близкото гето се изсипе в двора на къщата ти и реши там да си основе катуна и то за постоянно, като приятели или като натрапници ще ги приемеш?

  Така че престанете с идиотската тактика да прехвърлите всичко в областта на емоциите. Имаме реален проблем и той трябва да се решава рационално.

  Тактиката "да ги приемем и после ще мислим какво да ги правим е грешна" защото проблема възниква именно с приемането им. Провала на решението "първата страна в която са влезли" показва именно това, влязат ли веднъж вече има нерешим проблем. Затова решението е да не влизат в Европа.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 98. 99 Профил на mirohero
  mirohero
  Рейтинг: 820 Неутрално

  До коментар [#61] от "chinaski":

  Най-вероятно след 10-15 години пришълците ще ви изколят и ще се приключи със "светът се променя". Междувпрочем, така арабите са приключили и с асирийците, преди към хиляда години. Точно, откъдето съвременните араби сега идват. Или ти си мислиш, че в Сирия преди тях е било вакуум ?
  Въобще кофти ситуация е днес, и само въпрос на време е да започне борба за оцеляване. Тъжно и нехуманно, ама винаги така завършва.

 99. 100 Профил на zzatke
  zzatke
  Рейтинг: 264 Неутрално

  интеграцията е едно добро пожелание, но на практика не се получава. турските гастарбайтери живеят в германия от 50-тина години и грам не са се интегрирали - сами превръщат кварталите, в които се настаняват, в гета и си живеят в свой собствен свят без грам да се очовечат и поевропейчат. това, че в момента в германския национален отбор има 5-6 момчета с родители не-германци, не значи, че имигрантите от екзотични страни се интегрират и стават европейци.

  reddit.com/r/The_Donald/
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK