Защо бежанската вълна е толкова голяма точно сега

Имигранти на гръцкия остров Лесбос

© Reuters

Имигранти на гръцкия остров ЛесбосКървавата гражданска война в Сирия започна преди няколко години. В Ирак и Афганистан нестабилността се е настанила още след инвазията на САЩ преди повече от десетилетие. Етническите конфликти и политическите репресии са обичайни за някои части на Африка от още повече време.


Защо обаче вълната имигранти от тези райони в Европа достигна толкова големи мащаби тази година? Зависи кого питате, коментира Саймън Шустър за списание "Тайм".


Мнозина от имигрантите, които пристигат с лодки на бреговете на Гърция или прекосяват пеша унгарската граница, казват, че са решили да избягат през последните няколко седмици или че решението им е плод на случайност.
Има обаче и много други фактори, отбелязва изданието.


Вероятно най-големият мотив на бягащите от Сирия е обещанието на Германия от миналия месец да приеме всички молби на сирийци, независимо как са стигнали до федералната република. Решението на властите в Берлин на практика беше нарушение на имиграционните правила в ЕС и правителството опита да върне обратно думите на Меркел. Мнозина от трите милиона сирийци приемаха смесените сигнали на Германия като покана, на която трудно могат да откажат.


Обикновено според европейските правила за миграцията молба за убежище може да се подаде в първата страна от ЕС, в която са пристигнали имигрантите. Идващите от Близкия изток знаят, че може да се окажат блокирани в по-бедните държави от Източна Европа. Затова, когато Унгария съобщи, че до края на август ще прегради границата си с телени заграждения, мнозина побързаха да преминат на път за по-богатата Западна и Северна Европа преди това.


В значителна степен имиграционната вълна набра естествена инерция, когато имигрантите усетиха, че силата им е в групите от хиляди хора, в които се движат през Балканите.


Освен това хората, пристигнали в Германия, напътстват близките си през социални мрежи и мобилни комуникации как да поемат по същия път. Това намалява несигурността и страха, които преди са пречели на мнозина да поемат рискованото пътешествие.


Окуражени от сирийците, много хора от държави, където няма конфликти, също се отправят към Германия. Те обаче не отговарят на условията за получаване на убежище. Според Унгария – една от страните с най-строга политика към бежанците – поне една трета от мигрантите, които казват, че са сирийци, всъщност са икономически имигранти, търсещи по-добър живот в Европа. Разграничаването и съответно депортирането на някои обаче ще отнеме месеци, ако не и години за системата в ЕС, която е на ръба на капацитета си.


През това време потокът имигранти се очаква да продължи със същия темп поне до зимата, която ще направи пътуването по-трудно и опасно, прогнозира "Тайм".


Фондация "Томсън Ройтерс" обръща внимание на факта, че няма съществена промяна в брой на имигрантите, идващи от Либия през Средиземно море към Италия, то рязко са се увеличили пътуващите от Турция през Гърция по т.нар. Балкански път. Той е доста по-къс и безопасен, защото заради конфликта между различни групировки в Либия доста сирийци се отказват да поемат към северноафриканската държава.


По данни на Международната организация за миграцията (IOM) през 2014г. по източното трасе са преминали около 34 000 души, докато до края на август 2015 г. Броят им надхвърля 250 000. Не малка част от тях са потеглили от самите Западни Балкани – от Косово, Албания или Сърбия.


Мнозина бягат не само от конфликта в Сирия, но и от влошаващите се условия в бежанските лагери в съседните държави. Световната програма на ООН по прехраната трябваше да намали наполовина храните, които раздава, заради съкращаване на средствата.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (107)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Защото ги подтикват и някой ги спонсорира да ислямизират Европа и великото преселение на народите е в ход.

 2. 2 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1134 Любопитно

  "Мнозина от имигрантите, които пристигат с лодки на бреговете на Гърция или прекосяват пеша унгарската граница, казват, че ... решението им е плод на случайност."

  TAKE THE RED PILL!
 3. 3 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1134 Любопитно

  "Окуражени от сирийците, много хора от държави, където няма конфликти, също се отправят към Германия."

  TAKE THE RED PILL!
 4. 4 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Весело

  До коментар [#2] от "Beyond":
  Случайност е и многото еднакви телефони по които непрекъснато говорят неизвестно с кой и как ги плащат, случайно всички не искат да дават отпечатъци и си крият документите и масово показват с двата пръста знака на победата

 5. 5 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Весело

  Ама наистина ли написахте, че...

  В Ирак и Афганистан нестабилността се е настанила още след инвазията на САЩ преди повече от десетилетие.
  !?

  Аз си мислех, че са тръгнали по правилния път на развитие!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 6. 6 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Просто им беше даден сигнал. Зададеният въпрос е един от най-важните в цялата тази инвазия. А зимата ще става още по-страшно. Другият важен е- колко от тези млади мъже са инфилтрирани бъдещи фанатици? Защо обикновените сирийци са карани да изхвърлят документите си при положение, че именно те им гарантират пребиваване в чужбина?

 7. 7 Профил на Вонин
  Вонин
  Рейтинг: 526 Гневно

  Защото ВИДЯХА, че НИТО ГЪРЦИЯ, НИТО МАКЕДОНИЯ, НИТО СЪРБИЯ ГИ СПИРАТ!

  Защото ВИДЯХА, че някои австрийци и немци ги посрещат с хляб, вода, жилища, социални помощи!

  В план е ОГРОМЕН план за ИСЛЯМИЗИРАНЕ на Европа!

  Ние трябва да го спрем! Огради, програми в Турция и в тия държави, строги мерки!

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM https://www.youtube.com/watch?v=Sp_LA2qE4aM
 8. 8 Профил на «Eхo»
  «Eхo»
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Защото чак сега ги организират и ги доставят до бреговете на ЕС, успешно минали през исраелски и турски води

  Отделно Либия, която получаваше директни инвестиции от ЕС и Швайцария, за да задържа африканските мигранти при себе си, не съществува вече

  Спамаджиийки, русобоски, не ви ли е срам, че не знаете елементарни факти, а коментирате изцяло непознати за вас теми?
 9. 9 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2493 Неутрално

  Вероятно най-големият мотив на бягащите от Сирия е обещанието на Германия от миналия месец да приеме всички молби на сирийци
  ______________
  Ако службите които трябва препразват ЕС от незаконни емигранти не работят , значи джихадистите превземат ЕС отвътре и някой политици приемат подаръци от богатите арабски принцове!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 10. 10 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6582 Неутрално

  Германия ще основе Евразийски съюз + малко Африка за цвят.

  [email protected]
 11. 11 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1683 Любопитно

  До коментар [#2] от "Beyond":

  Мда... Съвсем случайно им трекнало да вдигнат домочадието, да шарят на каналджиите хиляди евра, да се натъпчат в гумени лодки и хладилни камиони и да поемат към Германия.

  Аз ваканцията си я планирам по-внимателно и от поне шест месеца по-рано, баси...

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 12. 12 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "...Вероятно най-големият мотив на бягащите от Сирия е обещанието на Германия от миналия месец да приеме всички молби на сирийци, независимо как са стигнали до федералната република....""Дневник"- имате грешка! Меркел в това интервю каза, че Германия ще приеме ВСИЧКИ ИМИГРАНТИ , а не "всички бежанци от Сирия", като имаше предвид имигранти от държави извън ЕС- иначе- напр. при трудовата миграция на български граждани в Германия не става въпрос за имиграция, защото българските граждани сме ЕС граждани и ползваме правата си!
  Нямаше да стоварвам вината върху меркел, ако не съм прочела интервюто й и ако не видях с очите си какво ТОЧНО е нейното послание и към кого ТОЧНО е отправено!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 13. 13 Профил на «Eхo»
  «Eхo»
  Рейтинг: 507 Неутрално

  [quote#10:"karabastun"]Германия ще основе Евразийски съюз + малко Африка за цвят.[/quote]
  Като оставим факта, че не Германия е инициаторът на този ЕС, ситуацията не е смешна, а доста тревожна

  Спамаджиийки, русобоски, не ви ли е срам, че не знаете елементарни факти, а коментирате изцяло непознати за вас теми?
 14. 14 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Съгласно ЕС право, под "имиграция" в ЕС се разбира прием на имигранти от държави извън ЕС и най- вече- от Африка и някои азиатски държави....Ако меркел не знае това, все пак има нейн юридически екип, който спокойно може да й разясни кого, как , защо и с какъв мотив на практика е извикала в Германия...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 15. 15 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Нали си даваме сметка, че одобрени 100 000 бежанци в Европа означава, че до 2-3 години ще нараснат до 300-400 000 законно само довеждайки жена, дете, брат, сестра... Отделно популацията им. За сметки от 400-500 000 бежанци просто не ми се мисли.

 16. 16 Профил на С вечен бан. Евроатлантическата демокрация е лъжа
  С вечен бан. Евроатлантическата демокрация е лъжа
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  "Вероятно най-големият мотив на бягащите от Сирия е обещанието на Германия от миналия месец да приеме всички молби на сирийци, независимо как са стигнали до федералната република."

  Тогава да си ги прибират всичките а не да ги разпределят към държави които не ги искат.

  Осквернявам паметници и пропагандирам евроатлантически ценности срещу заплащане.
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "...Решението на властите в Берлин на практика беше нарушение на имиграционните правила в ЕС.." Браво- най- накрая "Дневник" написа очеизваждащата истина! "...Окуражени от сирийците, много хора от държави, където няма конфликти, също се отправят към Германия. Те обаче не отговарят на условията за получаване на убежище.." Точно така! Нека "Дневник" помолят юрисконсулта си да се порови в националните законодателства на всички 28 държави- членове на ЕС поотделно и да каже- коя от тези 28 държави няма в наказателният си кодекс престъплението "незаконно пресичане на държавната граница"! У нас това е чл.279 ал.1 от НК.Германия СЪЩО ИМА такъв текст! Защо ТОВА се укриваше до сега, м?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 20. 20 Профил на «Eхo»
  «Eхo»
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#15] от "neznaiko.bg":

  А кое ти дава надежда, че потокът ще се ограничи до 100 хиляди, след като само за месец август в Бавария са регистрирани 108 хиляди?
  Всички прогнози и подготовки от страна на ЕС са за половин милион до края на тая година

  Спамаджиийки, русобоски, не ви ли е срам, че не знаете елементарни факти, а коментирате изцяло непознати за вас теми?
 21. 21 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  Заради САЩ и "далновиндата" политика на бомбардиране и "демократизиране" с бомби в Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, от където идват 50% от бежанците! Други араби се предсавят, че "били от Сирия", като не може да се докаже обратното

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 22. 22 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Наистина много се изненадах, когато Меркел заяви, че ще приема едва ли не който поиска. Явно много са го закъсали откъм работна ръка, но едва ли биха могли да разчитат на сирийците като работари. Проблемът си е техен, не виждам защо и ние трябва да приемаме араби, при положение, че не можем да се справим с мангалите, които са ни се окачили на врата още през 14 век.

 23. 23 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#21:"ДСБ+Москов фармацевтична МАФИЯ! Реекспорт-300 млн"]Заради САЩ и "далновиндата" политика на бомбардиране и "демократизиране" ...![/quote] Това не е вярно! Това , което меркел причини на Европа и ЕС, си е САМО НЕЙНА вина! Имигрантският поток не беше в сегашните размери- беше се кротнал малко, и без изявлението на меркел, нямаше да съществува в размерите, които се случиха в последните 10-15 дни! Дори и в статията се признава това:"...Мнозина от трите милиона сирийци приемаха смесените сигнали на Германия като покана, на която трудно могат да откажат...най-големият мотив на бягащите от Сирия е обещанието на Германия от миналия месец да приеме всички молби на сирийци, независимо как са стигнали до федералната република. .. имигрантите усетиха, че силата им е в групите от хиляди хора, в които се движат през Балканите..."

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 24. 24 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 341 Неутрално

  Защото преди рискуваха много и беше на принципа "ако мине" и сега, като видяха, че минава...

 25. 25 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Защото някой има нужда да държи Европа нестабилна и слаба.

 26. 26 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#22:"proza"]Явно много са го закъсали откъм работна ръка, [/quote] Обаче- не им трябват български граждани, защото сме ЕС граждани и германски работодател НЕ МОЖЕ да каза на един бг. гражданин" Да- имаш квалификациите, ще те наема като работник, обаче ще ти плащам 80% от обявеното месечно възнаграждение, защото не си ЕС гражданин"! Това е причината Германия да не иска много- много български граждани, квалифицирани работници, въпреки , че уж обяви това точно преди 1 година...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 27. 27 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Няма нищо СЛУЧАЙНО на този свят!

 28. 28 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#26:"logika"] да каза [/quote]т.е.- да каже

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 29. 29 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3063 Неутрално

  Меркел си вкара автогол.Сега ще гледаме, как ще се опита да прехвърли на другите нейните сирийци.Те скандират името ѝ.

 30. 30 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#26] от "logika":

  Отново дращиш простотии. В Германия има мининална почасова заплата, която важи за всички работници.

 31. 31 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#30:"wallenstein"]В Германия има мининална почасова заплата, която важи за всички работници.[/quote] И за нелегалните икономически имигранти, които НЯМАТ законни трудови права, и им е отказан официално статут на бежанец ли? Какво е правното положение на ТЕЗИ субекти и имат ли ЕДНАКВИ трудови права с българските граждани, които отиват на германският трудов пазар и ЗАКОННО кандидатстват за трудова позиция в Германия- ще е добре ти да обясниш на форума, след като много ги разбираш тези работи...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 32. 32 Профил на dohco
  dohco
  Рейтинг: 517 Весело

  Хитлер сигурно се върти в гроба на вентилатор...

  Най-добрите неща в живота идват безплатно...
 33. 33 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#1] от "shileto":

  Кой, ве, шиле? Що не се изкажеш докрай, ами се правиш на селски тарикат с тъпите си въпроси? Не вярвам да си толко малоумно, за да не знаеш кой

 34. 34 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Същият този, който иска да държи Европа нестабилна и слаба инициира огища на напрежение по външните и граници, цяла северна Африка, Леванте и Украина.

 35. 35 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Да, правилно зададени въпроси и праволни отговори. защо се? Любезната оокана на Меркел, засили потока, интуицията че силата им е когато са хиляди. Да тези хора са като помиарите, когато са по единично са слаби и страхливи, но когато станат глутница стават силни и агресивни. И не на последно място масираната реклама в социалните мрежи. Информацията се носи бързо, тези хора са направлявани много добре. Изводът е европейските лидери да си мерят приказките, да рабираме добре какво ни очаква в бъдеще, тези хора интуитивно усещат как да налагат волята си в Европа, вече постигнаха първата си победа. С методите на демокрацията те ще унищожат демокрацията. Това е контролирана целева миграция.

 36. 36 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 930 Неутрално

  До коментар [#34] от "wallenstein":

  Проектът се казва "ос на полумесеца", датира още от зората на кризата в Косово..


  Евроатлантида
 37. 37 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#30] от "wallenstein":
  Чакам да ни разясниш германското законодателство, както и въпроса - българските граждани като ЕС граждани имат ли пълни трудови права законно да се трудят на целия ЕС трудов пазар- т.е. и в Германия, както и да ни очертаеш германският правният статут на нелегалните икономически имигранти от Африка, на които Германия официално е отказала статут на бежанец или хуманитарен статут и те би следвало да подлежат на депортиране и експулсиране! Нали пишеш, че аз пиша глупости- хайде- защити тезата си и ме убеди, че ти си прав, а не аз!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 38. 38 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#37] от "logika":

  Абе я се скривай...ще ти обяснявам..плащай хонорар...

 39. 39 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  Добра статия, ама на български. Редно е да се преведе на немски и да се прати на фрау Меркел!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 40. 40 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Мдаа- многознайкото ""wallenstein" не познава обема на трудовите права на ЕС гражданите и моментално дава същите права на нелегалните икономически имигранти от Африка и Азия, на които Германия официално е дала отказ за статут на бежанец/ хуманитарен статут. Прост въпрос- описаните лица притежават ли законни трудови права в ЕС, че да се числят към ЕС гражданите с пълен обем трудови права в ЕС и за тях да важи посочената почасова задължителна ставка за работници в Германия?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 41. 41 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#38:"wallenstein"]Абе я се скривай...ще ти обяснявам..плащай хонорар...[/quote] Споко- ще ти го платя, но ако твоят квазиюридически анализ не показва обективното правно положение, ще те докладвам на ВАдв.С - тяхна работа е санкционирането на лица, които се представят за адвокати, извършват такава дейност, дават неверни квазиюридически консултации без да членуват в адвокатски колегии...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 42. 42 Профил на tinati
  tinati
  Рейтинг: 436 Неутрално

  приема на мигранти клони към милион до края на 2015.
  Като си доведат многобройните семейства догодина и си народят още малко стават 10 милиона до края на 2016.
  Изглеждат много арогантни и предявяват претенции.
  Тези хора стават много и ще започнат да изнудват цели правителства. Меркел няма да бъде избрана повече.

 43. 43 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  Моето скромно мнение е, че след 09.11 е взето решение да се ликвидира политическият Ислям. Ако такова решение не е взето - значи власт-имащите са пълни малоумници. Логично е да има такова решение. Значи, нужно е прекрояване на граници и политически системи в засегнатите райони. Освен това, логично е Западът да подкрепя радикализма и дори ИД. Защото ИД ще бъде магнит за радикалите. Затова, съществуването на ИД трябва да бъде подпомагано за известно време, така че, впоследствие да бъдат тотално унищожени всякакви халифати, структури за набиране на бандити и пр. Необходимо е първо да се позволи структура и образуване на командна линия, да се оформи главата, а след това чак да бъде отсечена! Така че, логично е тая работа с ИД да продължи още 5-6 години. Тотална война и унищожение на ИД ще има широка подкрепа независимо от колатералните последствия, предвид крайно лошата репутация на ислямистите. Америка не е водила тотална война от ВСВ насам именно поради политическата неприемливост на такава война. Обаче, срещу ИД, това ще бъде приемливо до няколко години (иначе и сега в момента, Америка може да ги изравни със земята за една седмица само от въздуха). Ислямът има прекалено много политическа сила и това е тотално неприемливо за останалия свят.
  Заедно с това, виждаме смяна на енергийната основа на света от въглеводороди към нови енергии. Това е също удар по арабския свят и неговата тежест в световните дела. И двата процеса - политическият и икономическият се нуждаят от време, поне 20 години са нужни за енергийният преход.
  И една любопитна подробност - когато попитали Пророка колко време ще трае неговата религия, той отговорил -1380, най-много 1400 години. Сега по Хаджира календара е май около 1438 година (не съм сигурен), но това е по лунните години, които са с по около 10 дена по-къси от слънчевите. През 2022 година ще се навършат 1400 години от началото на Хаджира летоброене. Сиреч, именно в днешно време е краят на политическата сила на тази религия, ако се позовем на горното предание. Че те не могат да завладеят света е ясно дори само от техните писания. Това е пожелание на създателя на ислямската религия, но никъде не се казва, че ще се осъществи. Независимо от медийната паника в света по отношение на Исляма, всеки добре образован и запознат с религиите и политиката човек е наясно, че тази религия няма шанс за световна политическа роля и сега започва премахването на средата, която прави тази роля възможна. Ислямът се налага с огън и меч в Средните Векове и се подържа със система от натиск и насилие в СЕМЕЙСТВОТО, МАХАЛАТА И ДЪРЖАВАТА. Тази именно система е в прицела на стратезите. Унищожението на тази система за натиск, като на първо място се унищожат държаво-подобните формации в арабския свят, на второ място се провежда идеологическа война чрез медиите (а те са много могъщи), плюс налагането на европейския модел на семейство (това поне в Европа може да стане), както и асимилацията на имигрантите (бавен, но необратим процес), ще реша до голяма степен проблема. По принцип религиите имат място в домашния и личен живот на човека, но политическа сила не следва да имат.
  Не е особено морално, това, което казвам, понеже виждаме трагедията в много страни. Но Западът има ПРАВО на САМОЗАЩИТА и тези мерки са част от нея!
  Освен това, прекрояването на държави и граници прави невъзможно проникването на Китай по тези места. А това е всъщност ГЛАВНОТО противостояние в света днес.

 44. 44 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Въпросите, повдигнати от мен в коментарите ми под тази статия са изключително важни, защото: http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/09/2606692_kolko_ot_imigrantite_sa_bejanci_i_kolko_shte_budat/ Колко от имигрантите са бежанци и колко ще бъдат върнати 16:35 на 09 сеп 2015,"...През 2013 г. ЕС е върнал 39% от търсещите убежище, сочат данни на Еврокомисията...Германия е върнала 21 895 от 34 255 с нареждане да си тръгнат. Гърция реално е отчела депортирането на 27 055 от общо 73 670..."

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 45. 45 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  [quote#22:"proza"]Проблемът си е техен, не виждам защо и ние трябва да приемаме араби[/quote]

  Защото ще ни го натресат и на нас този проблем. Ти само гледай. Юнкер заплашва как ще наказват страните, които откажат да приемат имигранти. Ще ни ги стоварят на главите, ще ни хвърлят еднократно по едни 6000 евра на калпак и после ще ни оставят да се оправяме сами, щото иначе всичко сме втасали.

  Освен това, не знам дали си забелязал, обаче когато Германия има проблеми, обикновено те се отразяват на икономиката на целия ЕС по един или друг начин. А в момента си натрисат стотици хиляди проблеми, които ще станат милиони и някой ще трябва да плати масрафа на танте Меркел.
  Не си прави илюзии, че германците ще си ги плащат сами. Ще ги плащаме всички ние - пряко и косвено. Така че дори да не ни бръкнат в джоба пряко, ще ни бръкнат индиректно. Ще целунем за сбогом еврофондове, субсидии и програми, щото всичко ще отива за изхранването на стотиците хиляди клети бежанци и увеличаващото им се домочадие.

  И това, повярвай ми, ще ни е най-малкият проблем "бежанците" като се разбеснеят. Те и сега правят панаири и имат огромни претенции, смятай като се осаферят от пътя, установят се и станат милиони, какво ще започне да се случва като видят, че Германия не е само "Вилкомен" и рози.
  А да не говорим колко прекрасно ще стане, когато с пълна сила се развихрят популистите и ксенофобите.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 46. 46 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#44:"logika"]Германия е върнала 21 895 от 34 255 с нареждане да си тръгнат. [/quote] Т.е. Германия е приела САМО 12 360 лица за международна закрила, а другите е 21 895 е трябвало да депортира - не е ясно обаче дали всичките ги е депортирала...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 47. 47 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 965 Неутрално

  [quote#8:"«Eхo»"]Защото чак сега ги организират и ги доставят до бреговете на ЕС, успешно минали през исраелски и турски води [/quote]
  Долбоёб, ты ещё на политурку, или началь уже бензин хлебать?!?

  Защо сириец, иракчанин или афганистанец (да не говоря за африканците от Магреба и на юг) трябва да минават ЦЯЛ ИЗРАЕЛ, за да излезнат по вода до Европа, АМ?!?

  То вЕрно че в демократичен форум всеки има исконното право да пише глупости и тъпотии, ама...нельзя перебарШЧиват, мудак!
  До коментар [#8] от "«Eхo»":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 930 Весело

  До коментар [#48] от "Barcelina #Stop islamisation of Europe":

  това е печатна грешка, "след" да се чете "преди", особено от фондации и НПО-та.

  Евроатлантида
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 871 Неутрално

  [quote#8:"«Eхo»"]Отделно Либия, която получаваше директни инвестиции от ЕС и Швайцария, за да задържа африканските мигранти при себе си[/quote]
  Да бъдем по-точни!
  Кадаифа искаше по 5 млрд евро годишно, за да задържа камиларите. Тази бизнес инициатива му струва живота.

 52. 52 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4631 Неутрално

  [quote#34:"wallenstein"]Същият този, който иска да държи Европа нестабилна и слаба инициира огища на напрежение по външните и граници, цяла северна Африка, Леванте и Украина.[/quote]
  Колко добре си описал Путин!

 53. 53 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2431 Весело

  ВИЦ : американски конгресмени отишли в индиански резерват, за да поговорят с вожда за бъдещето на Съединените щати
  Индианецът изгледал бледоликите, попушил мълчаливо и мъдро казал:
  - Обърнете внимание на нелегалните емигранти, защото ние на времето подценихме този въпрос ....

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 54. 54 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2431 Весело

  [quote#52:"Blood Red Skies"]Колко добре си описал Путин![/quote]Да бе ... Путин разбомби Ирак и Либия, Путин направи цветни революции из цяла Северна Африка, Путин раздаваше курабийки на Майдана ... Путин събра чалмите в Правец

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 55. 55 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  Случайно тръгнали да обикалят половината свят. Брех, ти да видиш!

  Напълно е възможно това да е наистина троянският кон на ИДИЛ.

 56. 56 Профил на «Eхo»
  «Eхo»
  Рейтинг: 507 Весело

  До коментар [#47] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Ако очакваш да падна на твойто ниво - се лъжеш!
  Но обясни на другите форумци, как тези лодки от Ливан или Сирия минават исраелските военноморски патрули в Средиземноморието
  http://prikachi.com/images/254/8349254B.jpg

  Спамаджиийки, русобоски, не ви ли е срам, че не знаете елементарни факти, а коментирате изцяло непознати за вас теми?
 57. 57 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#41] от "logika":

  Ти сериозно ли мислиш,че Германия приема толкова бежанци,защото им трябват хора,които да работят в сивият сектор?Няма държавник по света,който да толерира сивата икономика.Още по-малко пък Меркел.

 58. 58 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#57:"kermit"]Няма държавник по света,който да толерира сивата икономика.[/quote] НЕ - ИМА- МЕРКЕЛ! Точно за това й трябват тези, на които Германия отказва статут! Какво прави един такъв човек в Германия, след като Германия го маха от центъра за настаняване на чужденци и той няма прехрана? ОТИВА ДА РАБОТИ НА ЧЕРНО - ако ще, и за 10 евро на ден, защото иска да яде! Така Германия печели, както печели и онзи, който го е наел!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 59. 59 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Защото Путин иска да отклони вниманието на света от своите престъпления в Украйна и да дестабилизира ЕС,налагайки му своята диктатура,истласквайки огомна мигрантска вълна към него.Путин неотдавна отрече демокрацията и западните ценности,кито иска да заличи с помощтта на терористични организации и арабски диктатори,които подкрепя.

 60. 60 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#59] от "demos":
  [quote#59:"demos"]Защото Путин иска да отклони вниманието на света от своите престъпления в Украйна и да дестабилизира ЕС,налагайки му своята диктатура,истласквайки огомна мигрантска вълна към него[/quote]
  Точно така!
  И мисля, че тази ислямска вълна е организирана и платена от Путин с данъците на тъпия руски народ! Тледайте Канал первий на руската ТВ, за да разберете , че съм права!

  The best way out is always through Robert Frost
 61. 61 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#22:"proza"]Явно много са го закъсали откъм работна ръка, но едва ли биха могли да разчитат на сирийците като работари. [/quote]
  Германците си правят крива сметка, като си мислят че вкарват роби да работят на нископлатените работи. Ето една интересна статистика кои са получаващите помощи за безработни, в момента, в същата тази Германия:
  8% — от кореното населения,
  9% — емигранти от ЕС,
  10% — емигранти от Южна Европа,
  12% — от бившия СССР,
  13% — от Даечния Изток,
  16% — от Турция,
  18% — от бившата Югославия,
  24% — от африканските страни.
  Сега се пита на кого приличат повече прииждащите мюсюлмани от Сирия, на местните немци или на африканците, дето мислят че само баламите трябва да работят, а уважаващите себе си хора трябва да си издействат помощи?

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 62. 62 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  До коментар [#60] от "Realistka": Може да съм поизостанала от събитията, но имате ли някакъв руски линк, в който се намеква, че това е руска политика? Забелязвам, че в много случаи руската външна политика си казва 1:1 , когато има нейно участие в подобни процеси, защото се опитва да обърне нещата в своя полза и да се оправдае в очите на гражданите си...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 63. 63 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  Брех Дневник! Най-после една смислена статия сред купищата сополиви вопли за нещастните бежанци! Не че ми казва нещо ново - всеки здравомислещ човек стига до същите заключения, но поне започнахте да публикувате малко по-трезви анализи на ситуацията.

  Точно така:

  1. Глупостта на Меркел
  2. Стремеж за изпреварване затягането по границите
  3. Наглостта на големите групи
  4. Влошаване на живота в лагерите

  И това ще продължи докато не се сложи ясен, точен и строго спазван лимит, колко хора могат да влязат в Европа. Сегашните сирийци наистина окуражиха маса народ, който само това и чака. Дупе да ни е яко... Щото това беше само началото...

 64. 64 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#62] от "logika":

  Да! Руснаците са страхотно открити, искрени и добри! Те всичко си казват. Още от времето на Ленин, Сталин, Хрушчов и т.н. и т.н.
  Четете книгата на Михаил Гелер и Александър Некрич УТОПИЯТА НА ВЛАСТ !
  Тя е преведена на български още в 1994 г. и издадена от из-во "Христо Ботев" в поредицата "Тоталитарното общество".
  Ако е изчерпана на пазара, сигурно я има в библиотеките.

  The best way out is always through Robert Frost
 65. 65 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#64] от "Realistka":
  Не сте ме разбрали правилно- ако имате предвид някой линк- публикувайте го, за да го прочетат всички. Лично аз за сега обвинявам единствено меркел за умишленото нарушаване на ЕС законодателство по отношение на талазите нелегални икономически имигранти от Африка и Азия. Наистина не ми е хрумвала взаимовръзката путлер- ордите имигранти в Европа, но не е изключено да я има. Нерядко руснаците сами се хвалят с деянията си, като ги представят за "изключителна хитрост и интелект" на руските висши политици....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 66. 66 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#65] от "logika":

  Лагика,
  благодаря за вниманието, но нямам желание да влизам в диалог или спор с Вас!
  Което имах да кажа - го казах!
  Точка.

  The best way out is always through Robert Frost
 67. 67 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 690 Неутрално

  Защото Турция ги праща... 99% от всички имигранти които гледаме по телевизията да били в Турция...

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 68. 68 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 593 Неутрално

  До коментар [#54] от "dark'star":
  [quote#54:"dark'star"].... Путин разбомби Ирак и Либия,.. [/quote]
  Байчо, и трите дупки , дето сега няма държави са три - Ирак, Либия, Ирак. И трите са бивши просъветски диктатури с тоталитарно- комунистически елементи и антизападна и анти демократична насоченост.
  Независимо как се разпаднаха , чрез чужди военни средства - Ирак, чрез вътрешната опозиция с малко чужда военна помощ, - Либия или чрез пълномащабна гражданска война - Сирия, резултата е принципно еднакъв, като сирийския, благодарение на Путин е най-ужасяващ - почти ясно е , че това никога повече няма да бъде една държава. В известен смисъл при Ирак и Либия проблема се отложи с няколко години благодарение на западната намеса. А пък Афганистан , споменат глупаво в статията - там пък проблема датира от съветската инванзия през 1981 , от преди 30-40 год, та и досега си е едно и също , липса на управление и държава.


 69. 69 Профил на els_g
  els_g
  Рейтинг: 515 Гневно

  Хора, обичам ви, бдете! е заключителният възглас от "Репортаж, писан с примка на шията" на Юлиус Фучик.
  А кой и кога е обявил, че религията и идеологията са нещо напълно различно едно от друго!? И двете с еднаква сила могат да бъдат мотивировка за действия, при това, мисля, че религията е в пъти по-силна мотивировка!
  Направих сравнение, като включих набързо характеристики на исляма към основните признаци на фашизма (без никакви претенции за изчерпателност). Ето какво се получи:
  Група признаци, характерни основно или само за фашизма:
  Краен национализъм (шовинизъм), достигащ до расизъм, а в агресивните му проявления – до геноцид; - краен фанатизъм, утвърден във КОРАНА
  Идея за диктатура на националния елит начело с вожд, на основата на организиране на този елит като ръководна върхушка на партия от военизиран тип; - ПОВЕЛЯ за безпрекословно подчинение на ислямския религиозен елит; те са ръководната върхушка!
  Създаване на военизирана партия от “орденски” тип с твърда дисциплина и военизирани формирования; - ИД и спящите клетки в страните-гостоприемници, които се подчиняват на имамите безпрекословно

  Определяне на враговете на нацията – вътрешни и външни; - всички, които не са мюсюлмани, и дори не всички мюсюлмани

  Претенции за разпространение на духовните ценности на своята нация и на своето движение в целия свят; - важи със страшна сила

  Романтично пропагандиране на безкомпромисна борба за “световно – исторически” идеали на движението и култ към жертвоприношението и героичната смърт в името на победата; - важи със стршна сила

  Пропагандиране на култ към силата и заплаха не само на така наречените врагове, но практически на цялото население; - важи със страшна сила

  Пропагандиране на фашистка, антисемистка и друга ксенофобска литература; - пропагандиране на корана и само корана

  Придаване на огромно значение на семиотичен (знаков) език на политическия стил (езикът на събранията, сборищата, шествията, партийните символи, униформата, лексиката), задължителност на този стил, в крайна сметка, за членовете на фашистката организация, като специфично изобразяване на фашистката идеология; - аллах акбар, черното знаме и т.н.

  Идеята за построяване на тоталитарна държава на основата на принципа на корпоративността (този признак е бил характерен за италианския фашизъм, но не е непременно задължителен за фашистката идеология). – халифат

  Хора, обичам ви, бдете!

  Отрицанието не може да дефинира истината, но е работен инструмент за ограничаване зоната на търсенето й.
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#58] от "logika":
  И каква е печалбата на хазната от работник на черно?Нито данъци плаща,нито осигуровки.Странни твърдения за един юрист.

 72. 72 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#71:"kermit"]И каква е печалбата на хазната от работник на черно?[/quote] Хазната не печели директно, а печели индиректно от готов продукт- построени недвижими имоти на по-ниска себестойност, например, собствениците на които в крайна сметка плащат данъци; нелегалните имигранти си купуват хранителни продукти и цигари- т.е. плащат ддс / косвен данък/ върху тях...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 73. 73 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#72] от "logika":
  Е как не са се сетили досега всички световни лидери и да отворят границите си за милиони имигранти.Кой знае защо пък САЩ изграждат стена на границата с Мексико.

 74. 74 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#73:"kermit"]Е как не са се сетили досега всички световни лидери и да отворят границите си за милиони имигранти.[/quote] В ЕС ЕДИНСТВЕНО германският икономически модел е такъв! Не случайно меркел каза, че германската икономика НЕ МОЖЕ да функционира без труда на имигрантите/ не бежанците!/,защото нямало кой да изработва СЕГА / т.е. образно казано- днес/ пенсиите на германските пенсионери и че икономиката на Германия се крепяла на ...труда на имигрантите! След това изказване започнах да пиша "меркел' с малка буква - явен израз на неуважението и презрението ми!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 75. 75 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#73] от "kermit": Да се има предвид, че в ЕС законодателство под "имигранти" се разбират чужденци, които не са граждани на държава- член на ЕС...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 76. 76 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2198 Неутрално

  [quote#17:"Вонин"]Добре че няма да съм жив след 70-80 години. Жал ми става за Европа. И добре че Източна Европа не е толкова развита и така не привличаме тези скаклици![/quote]
  Ох, няма да е толкова далеч. 5-6 години и ще трябва да избираме- приемаме исляма... или напускаме Европа!
  До края на годината тълпата налазила Европа ще надхвърли 1-1,2 млн, а лятото на 2016 ще бъдат поне 10-15 млн.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 77. 77 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#69:"els_g"]А кой и кога е обявил, че религията и идеологията са нещо напълно различно едно от друго![/quote]НИКОЙ! Напротив- ВСЯКА религия е възникнала като политическо учение- това съм учила в юф в дисциплината "История на политическите учения", в която се изучават основните тези на познатите ни световни религии. Преподавател по тази дисциплина ми беше /сега/ проф. Владимир Чуков.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 78. 78 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#74] от "logika":

  Значи няма да разрешат на квалифицирани имигранти да работят в Германия,а ще пускат тълпи от всякакви хора,без да ги знаят имат ли изобщо някаква квалификация и образование,престъпници ли са или терористи?Много тъпи ги изкара германците.
  Единствената причина да пуснат толкова бежанци е немският комплекс за вина заради ВСВ и Холокоста.В България трудно можем да го разберем.

 79. 79 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#76] от "chichka":
  Брей.Ние 500 години не сме приели исляма под османска власт,а сега щели да ни накарат да го приемем.Единственият начин да стане това е Ислямска държава да превземе България.Шансът за това е нулев.

 80. 80 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2198 Неутрално

  До коментар [#79] от "kermit":
  Абе ние и граници имахме, Европа и гранична служба /Фронтекс/ има.....всяка държава има гранична полиция, армия, служби, закони, правила... но мангала каза: "Брюксел, ние идваме" и дойдоха, налазиха и ни подчиниха! Лятото ще започнат бунтове, палене на коли и магазини, претенции за налагане на техните нрави и подчиняване на европейските граждани на тези правила. Вчера един брадат извика: "Или приемате исляма, или се махате". Е, нима няма да се случи и това? Ще се случи. Ако до месеци с оръжие, огън и кръв не баде изхвърлена от границите на Европа тази орда завоеватели.... до години ще се случи!
  За 500 г не е убита българщината, но за 45 г комунистите я убиха!!! Така ли е?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 81. 81 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#78:"kermit"]Значи няма да разрешат на квалифицирани имигранти да работят в Германия,а ще пускат тълпи от всякакви хора,без да ги знаят имат ли изобщо някаква квалификация и образование,престъпници ли са или терористи?[/quote] Точно така се получава на практика. Радвам се, че не съм германска гражданка! В това отношение България е много по-сигурна от Германия- ето, направиха от МВР хайка около Централните хали и вече 4ти ден по Витошка не се виждат неевропейски физиономии! Все още не бих се разходила пеша около Централните хали и "жданов", но определено по Витошка вече не се виждат масово африкански физиономии...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 82. 82 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 894 Весело

  До коментар [#1] от "shileto":

  Имаш доста добри коментари, но този не е... Сирийците които Германия ще приеме са едва 1% от населението й. Става дума за около милион имигранти. Така е навсякъде в ЕС - за нас квотата е около 3000, с тези дето вече с тук и са получили статут. Не говори за ислямизация, все още не е...
  Проблема на ЕС е, че вместо да се пръска по шевовете от младо поколение християни и да ги кара да се заселват в Северна Африка и Близкия Изток със сериозни субсидии за това, върви обратния процес.
  Ти си доста разумен човек, кажи ми можем ли го обърна?

 83. 83 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#78:"kermit"]Единствената причина да пуснат толкова бежанци е немският комплекс за вина заради ВСВ и Холокоста.В България трудно можем да го разберем.[/quote] Разговаряла съм с много възрастна германка, която е била дете по време на ВСВ. Тази жена на възраст над 87 години имаше непокътнат от възрастта интелект и ми беше много интересно да си говорим с нея / това беше преди 4-5 години/.Та- много приятна жена,но деликатно избягвах цитирания от Вас проблем при разговорите ни. Не забелязах този комплекс да е силно изразен, по-скоро - имаше лек намек, който се направих, че не забелязвам и разговорът продължи в друга посока...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 84. 84 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#80] от "chichka":

  Това са пълни глупости.Не съм привърженик на исляма,но просто нещата,които описвате няма как да станат.Това са приказки за пред деца и не подобават за форум като този.В момента,в който тръгнат да правят такива неща и ще ги смажат като хлебарки.Не бъркайте толерантността с глупостта.А и те не са луди-знаят откъде им идват парите за социалните помощи.Това е все едно циганите да искат независимост-да не са луди.

 85. 85 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  [quote#82:"charlesdegaulle"] Става дума за около милион имигранти. [/quote]

  Всеки иска да докара родата с по 5-6 деца плюс братчедите - и те с по 5-6.

  Всяко следващо поколение е с по 5-6.

  Прогресията е геометрична.

  Добави ниската европейска раждаемост и емиграцията на европейци и ще разбереш ЕТНИЧЕСКАТА БОМБА, която МЕРКЕЛ залага днес!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 86. 86 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#81] от "logika":

  Аз пък съжалявам,че не съм германски гражданин.Тогава трудът ми щеше да бъде подходящо заплатен,баща ми и майка ми да получават справедливи пенсии,да се лекувам в добри болници,да пътувам по пътища без дупки и бабуни и хиляди други неща.

 87. 87 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#82] от "charlesdegaulle":

  Всъщност никой не знае бройката на кандидат-имигрантите. Притвори ли се леко вратата, ще я изкъртят с пантите.

 88. 88 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#86:"kermit"]Аз пък съжалявам,че не съм германски гражданин.[/quote] Действайте тогава- какво чакате? Никога не е късно човек да промени живота си и да постигне мечтите си! През 2008г. 1во отидохме на екскурзия в Германия и Австрия, и чак след като се върнахме, доста анализирахме и мислихме дали искаме да живеем в някоя от тези държави. Още тогава се виждаха в зародиш някои неща...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 89. 89 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  До коментар [#82] от "charlesdegaulle":
  Да бе, няма ислямизация, освен новите пришълци колко турци има там и колко хиляди джамии има и сега ще трябват още за новите.
  Колко от тези емигранти пристигащи в Европа са Християни?

 90. 90 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  До коментар [#61] от "Magen David":Т.е. 76% от имигрантите от африканските страни работят, а не чакат на помощи!!
  Това говорят приведените от Вас данни!

 91. 91 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 894 Неутрално

  До коментар [#89] от "shileto":

  Всички заедно са далече под 4%. Затова искат и догодина още 1 милион. 5% не е ислямизация. ЕС трябва да разнообрази потока имигранти, верно е. Трябва да вземе млади хора с поне завършена гимназия от Китай, Индия, Африка... Смятам, че така процента мюсулмани ще се задържи под 5%. Иначе процеса ще е неуправляем.

 92. 92 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#90] от "patsis":

  Не - показва единствено, какъв процент от търсещите работа, получават помощи за безработица. Не винаги по подразбиране жените също участват в пазара на труда-. При европейските имигранти махаме децата. При имигрантите от ислямските страни махаме и жените - те не търсят работа и получават социални помощи, а не помощи за безработица. Процентът на трудова заетост в случая е важен.

 93. 93 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#88:"logika"]Действайте тогава- какво чакате? Никога не е късно човек да промени живота си и да постигне мечтите си![/quote]
  Мислех го като идея,но за съжаление се разболях тежко и всичко пропадна.Даже бях започнал да уча немски-вкъщи си имам учител по немски.Но трудно щях да работя по специалността си-аз също съм юрист като вас,но не съм адвокат.Всъщност съм бивш адвокат.

 94. 94 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2198 Неутрално

  [quote#84:"kermit"]Не бъркайте толерантността с глупостта.А и те не са луди-знаят откъде им идват парите за социалните помощи.[/quote]
  Оооо, я пак. Коментирам факти, както "Брюксел ние идваме", така и "Или приемате исляма, или се махате". Цифрите които пиша са "мекия" вариант. Реалноста ще страшна, но ще е късно. Идеята за нова Европа от 1947 г, която умни хора развиха и започнаха тогава ще завърши със смърта на Четвъртия Райх в резултат на политиката на псевдохуманизъм, либерасти и еврогейове!
  Докато се говори как да се разпределят между държавите тези навлеци, а не как да бъдат отблъснати, Европа няма шанс.
  Дано след година се сетиш за този коментар.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 95. 95 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#94:"chichka"]Оооо, я пак. Коментирам факти, както "Брюксел ние идваме", така и "Или приемате исляма, или се махате"[/quote]
  Това,че някой някъде нещо си е казал нищо не значи.То и в България много хора казват ,че искат циганите на Сатурн,но не значи,че се случва.И аз не одобрявам приемането на толкова имигранти,но вашите апокалиптични сценарии просто са фантастика.

 96. 96 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#93:"kermit"]Но трудно щях да работя по специалността си-аз също съм юрист като вас,но не съм адвокат.[/quote] Да- така е по-трудно, защото иначе Ви се пренася целият адвокатски статут в Германия. Иначе- и аз постъпих като Вас- имам документ за владеене на немски език на ниво В 2.2. на Гьоте институт - след получаването му отидохме на екскурзия, но сега вече пак съм позабравила езика, още повече, че се отказахме от Германия и Австрия. Не си струва толкова напъни, след като не искам и не мога да живея в чак толкова мулти- култи среда, като в Германия...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 97. 97 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#96:"logika"]Да- така е по-трудно, защото иначе Ви се пренася целият адвокатски статут в Германия. [/quote]
  Благодаря за информацията-това не го знаех.Ако някога реша да ходя в Германия ще е хубаво да се впиша като адвокат в България.Всъщност едва ли ще стане,защото немският си е доста труден език.С английският нямам проблеми,но ще ми трябват години учене на немски,за да мога евентуално да упражнявам адвокатска професия в Германия.

 98. 98 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 965 Весело

  [quote#56:"«Eхo»"]Ако очакваш да падна на твойто ниво - се лъжеш! [/quote]
  Отдавна си под него, и кОпаш ли кОпаш, ама нейсе, мудак
  [quote#56:"«Eхo»"]Но обясни на другите форумци, как тези лодки от Ливан или Сирия минават исраелските военноморски патрули в Средиземноморието [/quote]
  Я ти първо се нАпъни да обЯсниш тази линия в линка к'о означава, искаш ли? Д'е'а и "ТАСС уполномочена сообщит в Дневнике новийй кьор'фишек, за разводняване на теми злепоставящи СССР...ОПс, Россия" Мудак си и такъв ще си останеш, в този форум!
  До коментар [#56] от "«Eхo»":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 99. 99 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#97:"kermit"]Благодаря за информацията-това не го знаех[/quote]
  http://www.nursing-bg.com/ed.html
  Директива 98/5/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 16 февруари 1998 година относно улесняване на постоянното упражняване на адвокатската професия в държава-членка, различна от държавата, в която е придобита квалификацията)
  http://legalworld.bg/37766.grajdanite-na-es-mogat-svobodno-da-izbirat-kyde-da-stanat-advokati-i-kyde-da-praktikuvat.html
  Съд на Европейския съюз
  ПРЕССЪОБЩЕНИЕ № 103/14
  Люксембург, 17 юли 2014 г.
  Решение по съединени дела C-58/13 и 59/13
  Angelo Alberto Torresi и Pierfrancesco Torresi/Consiglio dell’Ordine
  degli Avvocati di Macerata Връщането в държава членка с цел упражняване на адвокатска професия под професионалното звание, придобито в друга държава членка не представлява
  злоупотреба...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 100. 100 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#97] от "kermit":
  http://mail.nacid.bg/newdesign/qual/att_files/bg/98_5.pdf

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK