Как един туит промени живота на десетки хиляди бежанци

Как един туит промени живота на десетки хиляди бежанци

© Associated PressНа 25 август, вторник, германската агенция за имигрантите и бежанците публикува туит, който вероятно е променил живота на десетки хиляди отчаяни хора, пише "Уолстрийт джърнъл".


"В момента на практика не изпълняваме дъблинските договорености за сирийски граждани", пише в профила на агенция, базирана в Нюрнберг.


Бюрократично звучащото съобщение беше първото потвърждени на слуха, който вече беше започнал да се разпространява ден по-рано. Все повече сирийци пристигаха от Унгария и други държави членки на ЕС в Германия. Тогава Германия използва правото си да престане да прилага дъблинските споразумения, които предвиждат документите на имигрантите да се обработват в първата държава от ЕС, в която са пристигнали.
С други думи Германия отвори врати, коментира "Уолстрийт джърнъл".


В рамките на часове новината, която се съдържа в странния туит на немски, се разпространи от медиите и от уста на уста. В арабските социални мрежи се появиха портрети на Ангела Меркел с надписи "любяща майка", "мама Меркел" и т.н.


На унгарската гара "Келети", където стотици имигранти прекараха седмици наред с надежди да хванат влака към Западна Европа, мнозина скандираха "Германия! Германия!".


Туитът от 25 август е предшестван от друга мярка. Четири дни по-рано, на 21 август, служителката на Агенцията за миграция и бежанци Ангелика Венцел съставя вътрешни насоки. Разпоредбите на практика, които на практика отмениха дъблинските споразумения за сирийци, не са промяна в политиката. Това е техническо решение, макар и изключение, което правилата позволяват и то има за цел да ускори процеса по обработване на докумените, когато пристигат много хора. То дори не изисква одобрение от вътрешното министерство.


През последвалия уикенд неправителствената организация Pro Asyl разбира и Карл Коп, един от експертите в нея съобщава на Европейската база данни за споделяне на информация за предоставянето на убежище. (AIDA).


Без официално потвърждение обаче позицията на Берлин все още оставаше недобре комуникирана. И това се промени с туита от 25 август.


Как един туит промени живота на десетки хиляди бежанци

© Reuters


Ангелика Венцел е отказала коментар пред "Уолстрийт джърнъл", а ръководството на агенцията не е пожелало да даде обяснения с туита. Германското министерство на вътрешните рaботи заяви, че агенцията има пълното право да издава насоки и решението й е оправдано от хуманитарни и практични причини.


След като новините от Германия се разпространиха, на 31 август унгарското правителство позволи на няколко влака с хиляди имигранти да продължат към Австрия и Германия. Няколко представители на германските власти видяха в тази мярка недобре прикрит протест срещу решението на федералната агенция. Виена и Берлин поискаха от властите в Будапеща да овладеят потока. Пред журналисти Меркел заяви, че въпросните насоки са предизвикали "неразбиране". Според нея дъблинските споразумения все още важат и Унгария все още има задължението да регистрира бежанци и да им предостави убежище.


Но вече било прекалено късно. До четвъртък сутринта, окуражени, а не подплашени мигрантите от "Келети" тръгнаха пеша, ескортирани от полицията. Маршът се превърна в шествие от хиляди хора по улиците на унгарската столица.


Сигналът беше приет от унгарските власти и Янош Лазар, началникът на кабинета на премиера, обяви, че правителството ще изпрати автобуси, които да превозят мигрантите до австрийската граница. Лазар каза, че мярката е неизбежна, за да се защитят хората и да се опази реда в трафика.


До петък в цяла Унгария вече имаше няколко такива шествия. Оставени без особен избор Германия и Австрия обявиха, че ще пуснат мигрантите.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (78)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Хората, които изразяват опасения от голяма вълна имигранти, и намират в това заплаха за европейската култура, общество и ред, не са ксенофоби, както някои се опитват да ги представят. Нито са расисти или християнски фанатици. Да, има и ксенофоби, има и неонацисти, враждебно настроени срещу имигрантите. Особено в България преобладават негостоприемни настроения. Но да обявим всички критични гласове едва ли не за фашистки?

  Фатална грешка е да се отхвърлят опасенията от приемането на голяма емигрантска вълна слабо образовани мюсюлмани (бежанците са само част от нея). И високомерно да се определят тези опасения като нещо ретроградно и неевропейско… У нас някои хора са застанали в поза – ние сме европейци, хуманисти, изобличаваме тези ксенофоби, безсърдечни и жестоки.

  Клеймиш „ксенофобите” и се доказваш като голям, толерантен мултикултурен европеец хуманист, направо си върхът на цивилизацията, а онези там са изостанали примитиви. Това са комплекси. Гласовити позьори неглижират опасностите и заглушават някои разумни гласове, които са като имунна защита на Европа.

  Коалиционният партньор на Меркел Християн социалният съюз неуверено зае критична позиция за приема на много имигранти. У нас опитите да се изкаже публично такава позиция ги заклеймяват като липса на състрадание, неевропейско и нецивилизовано поведение. Вманиачените, че са единствени носители на европейски ценности, се опитват да налагат позицията си като безусловна. Това не е плурализъм, а опит да се шантажира обществото.

  Вълната от съчувствие се изля след снимката на удавеното дете сирийче (всъщност кюрдче, което медиите премълчаха). Но вълненията около тази снимка достигнаха до истерия, превърнаха се в пропаганда и самоообвинения между европейците. Дори силни политици се поддадоха. Британския премиер Камърен само ден преди разпространяването на тази снимка обяви, че няма да приемат повече бежанци на Острова. Ден по-късно обърна позицията си.

  Германия даде знак, че ще поема много емигранти, бло полезно за бизнеса и т. н. Но натам сега ще тръгнат още милиони. Колко може да поеме Германия? Има нещо лицемерно и фалшиво в това, след като съвсем неотдавна там (и другаде в ЕС) не искаха да отворят трудовия си пазар за българи и румънци. А сега може? Кога Германия ще затвори границата и къде ще отидат тръгналите натам?

  САЩ, държава съставена от имигранти, и образец за демокрация, допуска само ограничен брой нови. С квоти, по системата Зелена карта, със специална процедура. Сложила е огради по границите си с Мексико, непрекъснато екстрадира нелегално работещи. Вътре в Щатите има милиони извън закона, които всеки момент при някакъв случай могат да бъдат екстрадирани. И Канада е така, и др.

  Колко може да понесе Европа? Какви са границите, капацитетът, които една икономика и общество могат да достигнат? Над определен брой е застрашена държавата, не само икономически, а като обществена система. (България пък не е индустриална страна, има висока безработица и съвсем няма капацитет, не може да интегрира циганите си, които поне знаят езика).

  Какво ще се случи тук?
  http://e-vestnik.bg/23675/smeesh-li-da-kazhesh-neshto-protiv-imigrantite-kakvo-ni-ochakva/

 2. 2 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Меркел е за съд, казал съм го вече.
  Тя използва ситуацията са интересите на собствената си страна или на някой друг.
  Но не и в полза на Европа.
  И ако това го беше направила примерно малката България - не ми се мисли...
  И едно скромно въпросче до медиите, Дневник и до вас също:
  Какво стана с Гърция, бе хора????
  Споразумение, това-онова - има ме ли?
  Реформи ще правят ли?
  Дългът ще се редуцира ли?
  Или това вече не е интересно на мама Меркел и компания?
  Смотаняци...

 3. 3 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Голяма грешка направи Германия. Тепърва ще берем ядове.

 4. 4 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3672 Неутрално

  [quote#2:"theanalyser"]И едно скромно въпросче до медиите, Дневник и до вас също:
  Какво стана с Гърция, бе хора????
  Споразумение, това-онова - има ме ли?
  Реформи ще правят ли?
  Дългът ще се редуцира ли? [/quote]
  по интересно въпросче . какво стана с България , къде е в плана юнкер , къде е газовия хъб ..... къде са инвеститорите . сърчице за най лоялните , най .....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 5. 5 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 595 Неутрално

  По-точно е да се каже - как един туит промени живота на Европа. За нашествениците е ясно, че нищо не променя. Просто сменят местообитанието си.

 6. 6 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Явно за Гърция ще се говори през Октомври и Ноември, има си дневен ред.
  А бежанците, които всъщност са емигранти, тръгнаха масове в момента, когато получиха този сигнал от Берлин.
  Германия си търси работна ръка - О.К., но не по тоя начин, моля.
  Самолети си има за тая работа.
  Защото сега дори и наркобосове се прехвърлиха към каналджийството, голяма далавера си е това - 2000-3000 евро за един курс.
  И така ще е, докато Германия не каже, че не приема повече...

 7. 7 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1114 Гневно

  Скоро време Европа ше се "туитне" възнак и новината, като обходи света за минути...ще нахлуят лешоядите и ... Край...

  Форумът е в будна кома...
 8. 8 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Само аз ли забелязвам че типичният "бежанец" е мъж между 18 и 35г, здрав и прав, годен за военна служба?

  АЗ НЕ ЗАРЕЖДАМ В БЕНЗИНОСТАНЦИИ ЛУКОЙЛ!
 9. 9 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 486 Любопитно

  Как един туит ще премени живота на милиони европейци...

 10. 10 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 595 Неутрално

  До коментар [#8] от "acarid":

  Именно, ако трябваше да се помага, то нека да бъдат приети жени, деца, инвалиди и възрастни хора. Тогава никой нямаше да има нищо против. След като свърши войната да се приберат у дома.

 11. 11 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#8:"acarid"]Само аз ли забелязвам че типичният "бежанец" е мъж между 18 и 35г, здрав и прав, годен за военна служба? [/quote]
  Да, за тях отива обществената енергия в момента. Гледах по телевизията хилави момичета доброволки мъкнат стекове с вода, а тия толупи дори уборка на боклука не се сещат да направят.
  Обаче съчувствието на местните също си има граници.

 12. 12 Профил на nothing_else
  nothing_else
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Слушах г-н Каролев тия дни по телевизията. Той напълно одобри тази немска политика като твърдеше, че това ще даде силен тласък на немската икономика. Според него това са хора, които са по-квалифицирани като цяло и от българската работна ръка и интеграцията им няма да е трудна.
  Видя ми се странен такъв коментар, но пък той изглежда разумен човек с десни принципи, може и да е прав. В края на краищата нужда от много хора за индустрията и услугите, които са по-ниско платени и с по-малки социални изисквания към работодателите.

  https://www.youtube.com/watch?v=UDc7b3kKC2E
 13. 13 Профил на Додо
  Додо
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Германия е клсически случай на страна, която може и да загине, но няма да престане да изкупува греховете си от миналото. Ясно е, че сега сме в някаква много странна ситуация, да не кажа и опасна, и затова и повечето разумни хора се страхуват от това, което се случва около нас, в Европа!
  Но, отвъд това, бих искал да мога да погледна в бъдещето и да видя как ще бъде оценена Меркел от историците. Най-вече от немските историци, защото тези действия, които тя предприема сега, ще променят курса на историята на Германия завинаги.
  Не мога да кажа, че това ще е за добро, или , че ще е за лошо, Но определено Германия ще е много по-различна с няколкото милиона бежанци в големите си градове. Защото, това ще се случи. Това е като бент, водата не може да бъде спряна. Мисля си, че това нещо, тази криза, всички тези мигранти и бежанци, в крайна сметка ще променят самата страна и най-вероятно, Германия ще престане да се чувства виновна заради миналато си. Току виж, дори започне да се чувства виновна за бъдещето си...

 14. 14 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 1469 Любопитно

  Сириец да си на днешно време

 15. 15 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8385 Неутрално

  Прави впечатление, че откак нашите управници окончателно блокираха „Южен Поток“, „бежанският“ натиск към България рязко намаля и се премести по заявеното трасе на „Турски поток“ – Гърция, Македония, Сърбия, Унгария, Австрия…
  След като и „Турски поток“ запецна и се подписа меморандума за „Северен поток-2“, изведнъж всички „бежанци“ се юрнаха към Германия.

  Дали е случайно, или е „случайно“ съвпадение?

  karabastun1@abv.bg
 16. 16 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 561 Неутрално

  И възхвалителна статия, за това как една Ангелинка, от някаква немска агенция, която с туит отменя Дъблинското споразумение ли пускате?!??
  Дъблинското споразумение, ратифицирано от парламентите на 28 европейски държави, заради което бяха правени два референдума в Ирландия?!??
  Дъблинското споразумение, което на практика е "Конституцията на ЕС" беше отменено с туит от служителка в агенция?!??
  Ами, щом е отменено основополагащото споразумение за ЕС, то значи ЕС го няма вече.
  Мантрата, че сме се събрали в ЕС, заради "ценности" умира, когато сираш да спазваш законите, както и когато на някой му е удобно.
  Публикувано през m.dnevnik.bg

 17. 17 Профил на nothing_else
  nothing_else
  Рейтинг: 229 Неутрално

  [quote#16:"manu_chao"]И възхвалителна статия, за това как една Ангелинка, от някаква немска агенция, която с туит отменя Дъблинското споразумение ли пускате?!?? [/quote]

  Това по-скоро звучи като оправдания на политиката на Германия на по-високи нива. Някак си се прехвърля топката към едно техническо решение, като явно се разчита на късата памет. Опит да се замъгли всъщност ясните решения на г-жа Меркел по този въпрос, която бързо усети негативните вътрешнополитически, пък и външнополитически реакции.

  https://www.youtube.com/watch?v=UDc7b3kKC2E
 18. 18 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Аз очаквам за тази година близо 800.000 сирийци и правещи се на сирийски граждани.
  Тъпа крава, Меркел. изборите са тепърва 2017 г. И тя иска още да бъде на власт.
  В Германия е имало вече революция, трябва им само водач. Народа тук е доста сплотен, може да стане всички срещу няколко.
  Чужденците с немско гражданство не ги вземам впредевид

  Es muß Geld fließen!
 19. 19 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3543 Неутрално

  До коментар [#1] от "takeshi303":

  М-да...! Наистина, само до преди една-две години, няколко десетки хиляди, бели, образовани, християни, българи и румънци бяха огромна заплаха за трудовите пазари на Германия, Франция, Англия и къде ли още не! Тия дни, няколко милиона правоверни и тъмни близкоизточни субекти с шалвари и забрадки, се оказаха едва ли не манна небесна за европейските икономики, които търсели работна ръка! Освен това тълпите от арабски скакалци се оказаха и благодатна почва за проява на съчувствие и вменяване на вина на всички, на които цялата тази работа, не им харесва!

  Бивш tww09306483.
 20. 20 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#15] от "karabastun":

  Напълно зле интерпретираш нещата. От самото начало целта им е страните от Северна Европа които са с доста добри социални политики. Тук в България българите не ,,другите'' си нямаме на идея повечето за какво иде реч. Свикнали сме да се борим сами.

  Колкото до маршрута по скоро е преценено че е по добре да не минават през България, говорим за масово преминаване. Защото пак някои опитват да влязат в ЕС през България.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 21. 21 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#16] от "manu_chao":

  +++++++++++++++++++
  Абсолютно точно! Ако продължим по тази линия, ако някой пусне туит, че престава да спазва закона, ще може безнаказано да краде и убива.

  До коментар [#12] от "nothing_else":
  Не съм чул това изказване на Каролев, но ми е интересно откъде знае, че бежанците имали висока квалификация? Или ако имат - в какво са квалифицирани? Сирия не е известна с индустрия или наука.

 22. 22 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#13:"Додо"]Но, отвъд това, бих искал да мога да погледна в бъдещето и да видя как ще бъде оценена Меркел от историците. Най-вече от немските историци, защото тези действия, които тя предприема сега, ще променят курса на историята на Германия завинаги. [/quote]
  Със сигурност противоречиво и в двете крайности от обществото , а за официалната власт и мнението , което ще налага в училища и университети и историците , които са призвани да го налагат не може да кажем , защото не се знае кой ще победи в битката , колкото и клиширано да звучи , който победи той ще пише историята , така е било и така ще бъде.

 23. 23 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  До коментар [#19] от "tww09306483":

  Това е политкоректното съвремие в Европа - белите християни от Източна Европа са презрян плебс, а арабите - новите заселници на континента. Да живее шериата! Първо в Германия, после във Франция и на други места.

 24. 24 Профил на Martin
  Martin
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#2] от "theanalyser":

  И как точно Меркел използва ситуацията в своя полза? Що България не приеме бежанци, използвайки ситуацията в своя полза? Ако можеше да използва България ситуацията в своя полза нямаше ли да се пъчиш и да се биеш по косматите гърди и да викаш Булгар? В БГ е пълно с дребни душици, които дори не знаят какво изпитват, та камо ли защо.

 25. 25 Профил на Додо
  Додо
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  До коментар [#22] от "takeshi303":

  Да, предполагам, че както и досега е ставало, ще се види в каква посока са отишли нещата и кой или кои са победителите и ще бъде написана съответната история.

 26. 26 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#24] от "metaflute1":
  Как ли - като прие емигранти в противоречие с всички правни норми - директно от браздата, унгарската. Като наруши споразумението от Дъблин, като направи Шенген смехотворен.
  Като накара и другите страни да приемат емигранти, защото вече нямало как.
  А България не приема, защото не иска, ние си имаме такива общности.
  А ако вие не знаете какво изпитвате, проблемът си е личен, не е мой...

 27. 27 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#3:"fatoumata"]Голяма грешка направи Германия.[/quote]
  Германия извърши престъпление пред Европа и нейното бъдеще!
  За втори път подготвя геноцид над европейците.

 28. 28 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#13:"Додо"]Германия е клсически случай на страна, която може и да загине, но няма да престане да изкупува греховете си от миналото. Ясно е, че сега сме в някаква много странна ситуация, да не кажа и опасна, и затова и повечето разумни хора се страхуват от това, което се случва около нас, в Европа! [/quote]
  Всъщност не си прав , Германия е класически пример за изключително добре смазана машина и държавата работи много добре , толкова добре , че на моменти е заплаха за смата себе си, и когато някое течения нацистко , комунистическо или както сега либерално се докопа до властта много бързо идеите , които се изповядват от хората начело на държавата стигат до най ниско и обикновеният немец безропотно се подчинява , дори и да не му харесва , както е сега тези , които ръкопляскат искрено са единици , на 99 процента от хората не харесват това , но пък няма никакво значение от тях се очаква да слушат и те го правят . А сега , които са окупирали властта биха си унищожили държавата , но не и да се спрат да правят глупости и няма кой да ги спре, защото както казах немците нямат съпротивителни сили , държавата има ресурса да убие всяко нещо , което не се харесва на управляващите в зародиш.

 29. 29 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#25:"Додо"]предполагам, че както и досега е ставало, ще се види в каква посока са отишли нещата и кой или кои са победителите и ще бъде написана съответната история. [/quote]
  Ами посоката е ясна , Германия ще живее по зле , това е ясно , Германия ще е по бедна , с по лоша инфраструктура , с по необразовано население , защото има много яка имиграция на немци специалисти , които бягат и ги за менят с араби и други индивиди, с по висока престъпност. Въпроса е по скоро как ще бъдат интерпретирани от победителите.

 30. 30 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#19:"tww09306483"]Наистина, само до преди една-две години, няколко десетки хиляди, бели, образовани, християни, българи и румънци бяха огромна заплаха за трудовите пазари на Германия, Франция, Англия и къде ли още не! Тия дни, няколко милиона правоверни и тъмни близкоизточни субекти с шалвари и забрадки, се оказаха едва ли не манна небесна за европейските икономики, които търсели работна ръка![/quote]
  Хърватите продължават да са "заплаха", за тях ограниченията не са отпаднали.

 31. 31 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2436 Неутрално

  милиони ще дойдат сега

 32. 32 Профил на zzatke
  zzatke
  Рейтинг: 284 Неутрално

  [quote#21:"aralambi"]Не съм чул това изказване на Каролев, но ми е интересно откъде знае, че бежанците имали висока квалификация? Или ако имат - в какво са квалифицирани? Сирия не е известна с индустрия или наука.[/quote]
  уместен въпрос - страна, в която няма няма един завод, един струг, една фреза и не може да произведе един болт и една гайка е инженер до инженера. страна, в която българи и други източноевропейци по соца строиха всеки мост, всеки път, всички по-съществени съоръжения е архитект до архитекта, да не говорим как всички са все даскали, пък населението е неграмотно, или пък всички са лекари, ама страната е болна... пълен т@шак... а каролев да се скрие и да не плещи тъпотии.

  подиграват се с нас, ама все някога ще дойде видовден...

  reddit.com/r/The_Donald/
 33. 33 Профил на Martin
  Martin
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#26] от "theanalyser":

  Анализатор, поне анализирай (има върху какво да се мисли), а не ми цитирай за оправдание. Германия и въобще Европа е пълна с други етноси. Не местни като нашите цигани, а дошли от къде ли не.

 34. 34 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4533 Любопитно

  [quote#14:"rainbou1"]Сириец да си на днешно време[/quote]

  Ти сериозно ли!? И какво му е хубавото да си сириец на днешно време!? Това, че страната ти е разбита, че има гражданска война в нея? Че милиони твои съграждани я напуснаха, а тези които останаха живеят в окайващо положение? Това, че в страната ти върлуват десетки терористични организации, които колят и бесят? Това, че вече над 250 хил. твои съграждани са избити? Кое му е точно хубавото?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 35. 35 Профил на Технолог
  Технолог
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Заглавието е подвеждащо. Не туита, а действията, които са направени преди него, са причината за промяната.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 36. 36 Профил на Hasta La Vista antifascista OI!
  Hasta La Vista antifascista OI!
  Рейтинг: 618 Гневно

  Досега адекватно поведение на истински държавник показва единственно Орбан.Всички останали са някакви безволеви мушмороци.
  Някой като нашия ,ги е шубе да не ги напляскат началниците и се оправдават с тях.
  Други - като самите началници - Фрау Перкел,са просто изкукуригали европендели.
  Решението с ордите е МНОГО ПРОСТО !
  Държавите членки на ЕС създават единен транспортен коридор.
  България осигурява (или наема) да кажем 50 автобуса.
  Тълпите организирано се качват на Капитан Андреево.Заплащат си траспорта до Румънската граница,където биват прехвърляни на Румънски автобуси ! Контролирано ,на предварително създадени за това плацдарми на границата.Под надзора на органите на Гранична полиция .
  Румънците предават щафетата на Унгарците ,те на Австрийците,които от своя страна изсипват цялото съдържание в Мюнхен,или в двора на Перкел и кръгом за следващата пратка.
  Всеки един бежанец си заплаща превоза !
  Както имат по 10000$ за турските каналджии,така и всеки може да отдели по 20$ за билетче .
  Оповестяване по всички средства за масова информация,че всички заловени чужденци извън коридора ще бъдат арестувани и осъждани като нарушители на Държавната граница.
  До ден днешен няма ефективно осъден нарушител или каналджия !
  Две три сурови присъди ще окажат изключителна превенция !

  1914 / 88
 37. 37 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#36] от "Hasta La Vista antifascista OI!":

  Много си се объркала - румънците ще ни ги върнат

 38. 38 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8802 Неутрално

  Германия е в правото си да променя правилата ,но само за нея,и може да приема,колкото си искат бежанци,но не и да налага това на другите.

 39. 39 Профил на els_g
  els_g
  Рейтинг: 561 Любопитно

  До коментар [#10] от "neznaiko.bg":

  [quote#10:"neznaiko.bg"]ако трябваше да се помага, то нека да бъдат приети жени, деца[/quote]
  Смеят ли да ги оставят сами? Току-виж им харесало да се чувстват ХОРА, а не предмети и собственост...

  Отрицанието не може да дефинира истината, но е работен инструмент за ограничаване зоната на търсенето й.
 40. 40 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 499 Весело

  "Разпоредбите на практика, които на практика отмениха дъблинските споразумения за сирийци, не са промяна в политиката"

  Евала за това изречение , "от Дневнк"!

  Karla , Майти Готическа Принцеса!
 41. 41 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 499 Неутрално

  [quote#16:"manu_chao"]Дъблинското споразумение, което на практика е "Конституцията на ЕС" беше отменено с туит от служителка в агенция?!?[/quote]

  Ми то по принцип никога не се е прилагало , толкова е смътно и ефирно , че няма как да извадиш и един цитат , който да не е някаква масонска фантазия за имагинеран свят , в който цари любов и уважение.

  п.п. Заспах два пъти докато го четох...

  Karla , Майти Готическа Принцеса!
 42. 42 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  Грешка е да се мисли за случващото се с категорията "бежанци" Това е голяма грешка! Това е ИСЛЯМСКА НЕВЪОРЪЖЕНА ИНВАЗИЯ В ЕВРОПА! В дългосрочен план това ще работи против нея!

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. "Русия е наш враг и окупатор. Управляваната от нея пета колона вероятно днес може да бъде по-опасна и от открита агресия." Саломе Зурабишвили, президент на Грузия
 43. 43 Профил на tak40309320
  tak40309320
  Рейтинг: 273 Неутрално

  Но спомнете си за това, което съм казал някога: На края на света населението на земята ще се състои от цигани наркомани.
  Аз сим мислех, че ще е далече - след хиляди години. Е нищо, Вартъф, може би не е тончо това.

  има хора с много профили, има и профили които се ползват от много хора
 44. 44 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 395 Любопитно

  Надявам се следващия туит да е Меркел подаде оставка, всеки икономически мигрант ще бъде депортиран в родината си до 24 часа!

 45. 45 Профил на Spand
  Spand
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#12:"nothing_else"]Слушах г-н Каролев тия дни по телевизията. Той напълно одобри тази немска политика като твърдеше, че това ще даде силен тласък на немската икономика. Според него това са хора, които са по-квалифицирани като цяло и от българската работна ръка и интеграцията им няма да е трудна.
  Видя ми се странен такъв коментар, но пък той изглежда разумен човек с десни принципи, може и да е прав. В края на краищата нужда от много хора за индустрията и услугите, които са по-ниско платени и с по-малки социални изисквания към работодателите.[/quote]

  От известно време все по-силно имам усещането, че това е от някаква полза за Германия и сякаш там знаят какво вършат. Ще видим...

 46. 46 Профил на Spand
  Spand
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#29:"takeshi303"]Ами посоката е ясна , Германия ще живее по зле , това е ясно , Германия ще е по бедна , с по лоша инфраструктура , с по необразовано население , защото има много яка имиграция на немци специалисти , които бягат и ги за менят с араби и други индивиди, с по висока престъпност. Въпроса е по скоро как ще бъдат интерпретирани от победителите.[/quote]

  Не е съвсем ясно. Повече население в активна възраст - повече производство, най-общо казано. Повече производство - повече пари за данъци и осигуровки, особено пенсионни, с които трябва да се плащат пенсиите на обърната възрастова пирамида в Германия.
  Освен това - сред образовните хора престъпността по правило е по-ниска и при тях етноса не е фактор от особено значение.
  Въпросът е да се съхрани немската управленска машина, която да държи под контрол престъпността сред нискообразованите слоеве, които ще се увеличат с притока на преобладаващо нискообразовани маси в общия приток на бежанци.

 47. 47 Профил на Spand
  Spand
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#32:"zzatke"]страна, в която няма няма един завод, един струг, една фреза и не може да произведе един болт и една гайка [/quote]

  А на мен ми е интересно ти откъде значеш, че е точно така?
  Щото нали за Каролев се питате откъде знаел, че са все квалифицирани.
  Ако това изказване на Каролев е изцепка (факт), то защо вие, които оборвате тази изцепка си позволявате подобни изцепки, но в обратна посока?

 48. 48 Профил на Spand
  Spand
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#34:"Иво"]Ти сериозно ли!? И какво му е хубавото да си сириец на днешно време!? Това, че страната ти е разбита, че има гражданска война в нея? Че милиони твои съграждани я напуснаха, а тези които останаха живеят в окайващо положение? Това, че в страната ти върлуват десетки терористични организации, които колят и бесят? Това, че вече над 250 хил. твои съграждани са избити? Кое му е точно хубавото?[/quote]

  Пичове и... момичета..
  Осъзнайте се. Насвяткали сте минуси на цитираното мнение. Защо?

 49. 49 Профил на Spand
  Spand
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#39] от "els_g":

  Не сте прави - а здравите и прави мъже нямат ли право на спасение?

 50. 50 Профил на els_g
  els_g
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#49] от "Spand":

  Така, така-а-а. Сигурно точно това са си мислели индианците, които са посрещали белите заселници.
  Ще повторя поантата на един анекдот, който се носеше из форума:
  На въпроса "Да споделите нещо за бъдещите поколения?", зададен на престарял индиански вожд, индианецът отвърнал: "Обърнете внимание на имиграцията. Ние едно време я подценихме..."

  Отрицанието не може да дефинира истината, но е работен инструмент за ограничаване зоната на търсенето й.
 51. 51 Профил на Spand
  Spand
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#50] от "els_g":

  Анекдота е добър.
  Но примера с индианците и превъзхождащите ги технологично бели не е удачен.

 52. 52 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  [quote#18:"slan77"]Аз очаквам за тази година близо 800.000 сирийци и правещи се на сирийски граждани.
  Тъпа крава, Меркел. изборите са тепърва 2017 г. И тя иска още да бъде на власт.
  В Германия е имало вече революция, трябва им само водач. Народа тук е доста сплотен, може да стане всички срещу няколко. [/quote]
  + от мен.
  Когато скакалците надминат 4-5 милиона в края на 2016 г тогава германците вече ще са втасали!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 53. 53 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 365 Неутрално

  За съжаление нещо градено стотици години с кръв и пот от много германци е на път да рухне заради една изкуфяла баба Меркел! Меркел е гробокопачката на Европа! Такива примери има много! Един неграмотен изверг Добри Терпешев навремето лиши България от излаз на Бяло море и обширни български територии! Друг изверг Георги Димитров подари македония на сърбогърците и направи едни от най-големите българскипатриоти смъртни врагове на България! Сега баба Меркел плаче да бъде застреляна за да се спре убийството на Германия.

 54. 54 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 582 Неутрално

  "мама Меркел" за 1 година унищожи всичко, което няколко следвоенни поколения изграждаха! Сигурен съм, че до 2-3 години отново на дневен ред ще бъде въпроса - с Европейският съюз или без него. И не говоря за България само! Като секнат парите, които Германия налива във ЕС, тъй като Германия ще трябва да храни поне 2-3 млн. бежанци, като секнат инвестициите и еврофондовете, като започнат престъпленията от пристигналите "бежанци", тогава вече ЕС ще е история.
  И не знам, ама наистина не знам какво ни чака - на изток - диктатори, на запад - терористи, на юг - неплатежоспособни... Ако имат сили държавите от Източна Европа, но без Русия(!!!), да направят някакъв икономически съюз, може би това ще ни е единственият път...

 55. 55 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2444 Неутрално

  Меркел да потърси вината в СЕБЕ СИ, не в другите.

  Тъпата и безотговорна политика на НАСЪРЧАВАНЕ на незаконните имигранти нарушаващи държавните граници доведе до това положение. Не само насърчаване, тя и нейните сателити обявиха направо медийна война на тези които не са съгласни с политиката и спрямо това което може да се нарече направо нашествие на мюсюлманите в Европа.

  Тя обрича не само страната си, тя обрича цяла Европа на огромни трудности с тази своя политика.

  Трябва срочно да бъде изграден общ фронт на държавите които не са съгласни с нея, и като се използват всички механизми на ЕС да и се попречи да налага политиката си на страни чието население не е съгласно с нея.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 56. 56 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2034 Любопитно

  [quote#3:"fatoumata"]Голяма грешка направи Германия. Тепърва ще берем ядове.[/quote]
  Коментираш държава, която се занимава с второ или трето вече поколение турски гастербайтери, и преди време успя да се справи с Щази и осигури ресурс за милиони от "източните братовчеди" от ГДР. Държава, която беше разсипана до основи буквално, след като се оттърва насилствено от цели етноси от населението си.
  Усещаш ли как някой дето сглобява китайски коли и в един момент си смяташе парите в марки, оценява акъла на друг, дето прави Мерцедес, БМВ и сам си смени марката с нещо още по-конвертируемо?

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 57. 57 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2034 Весело

  [quote#55:"Fred"]Тъпата и безотговорна политика на НАСЪРЧАВАНЕ на незаконните имигранти нарушаващи държавните граници доведе до това положение. [/quote]
  В Северна Корея, такова нещо няма. Там няма също и: ....

  Вярно е, че в немско допускат грешки, но там и се учат от тях. Те са правели прочистване на нацията от определен етнос, били са разделена нация, после са имали гастербайтери мюсюлмани, после са преживели обединение с "източните братовчеди", миналата година сами приеха 5000 бежанци сирийци от лагерите в Турция... Тези същите хора са водеща икономика в ЕС и още им дишаме праха в икономиката. Дали не се надхвърляме с оценките си, или не виждаме нещо, което Меркел и онези около нея виждат? Надали нация, дето е преживяла толкова, ще е толкова недалновидна.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 58. 58 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  До коментар [#32] от "zzatke":Ти имаш представи за Сирия от преди 2000 години. Виждала ли си им гайките и болтовете ?

 59. 59 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  До коментар [#51] от "Spand":Технологично превъзхождащите бели са щели да изпукат от глад през първите години ако изостаналите индианци не бяха ги нахранили и не бяха им показали особеностите на местната природа за да захванат земеделие. В деня на благодарността , обаче , сега белите благодарят на Бога , а не на индианците.

 60. 60 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  Уважаеми ! Отвличате се . Тук политика няма. Има рефлекси. Ухапал те комар - плесваш го. Опитвате се да лекувате симптомите , а не болестта.
  Никой до тук не спомена от къде тръгна всичко . От меракът на САЩ да правят световна империя и да налагат свои хора за ръководители, свои разбирания за демокрация и държавно управление.
  Редно е който забърка кашата да си я оправя.

 61. 61 Профил на Spand
  Spand
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#59] от "ahasver":

  Може би си прав. Но така или иначе завладяващия етнос трябва да превъзхожда завладавания. Имигрантите превъзхождат германците единствено с раждаемост и по-примитивна напористост - и двете се овладяват с повишаване на образованието и културата.
  За това трябва да се търси решителност да се запази ефективността на немската управленска машина, която да вкара бежанчетата в училищата и да ги изкара образовани. Образование му е майката. Никой в България не го разбира и за това ги имаме тия проблеми с циганите, а реално и с голяма част от българите. За последното, като българин - (криво ми е)

 62. 62 Профил на deni4
  deni4
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#1] от "takeshi303":

  Абсолютно си прав, по всяка точка. Нещата обаче не започват от днес. Всяка страна забъркана в дестабилизацията в Близкия Изток поема щети. Всяка, освен САЩ и в много голяма степен Обединеното кралство.
  Тези страни използват изолацията плюс военната си мощ като рекет да си прокарват миризливите интереси навсякъде по света. Когато дойде ред да се плащат сметките за техните действия, те все си измиват ръцете. Въпросните държави използват страхът от Русия за да си покачват рейтингите тъй като те са един вид гаранти при евентуален конфликт и биха устояли най-дълго. В момента се вижда, колко може да се разчита на тях.

  И по средата на всичко това стоят бежанците, които нямат вина за това къде са родени и че искат да избягат от ад, който ние не можем да си представим. Това трябва да стане повод за равносметка, колко е опасно да се защитават интересите на тези, които лицемерно поддържат конфликти далеч от техните защитени островчета и континенти.

  Колкото до положението на българите в Европа, да не забравяме, че нашите държавници нито веднъж не протестират против публичните изказвания срещу нашия етнос, когато е предствян от ромски криминални типове по света. Еми, ако ми показваш само това, и аз само това ще знам за теб. Т.е. вината не е винаги отвън. Нашите ни правят лесни мишени. И Европа е като останалия свят, ако оставяш да те мачкат безмълвно, те ще те мачкат и ще изкарват ползи от това. Неравнопоставеността на българите в Европа е вредна най-вече, защото съществува в нашите глави.

 63. 63 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3968 Неутрално

  подписа меморандума за „Северен поток-2“, ÷÷÷÷÷÷÷. Ами тя и целта е тази. Обезателно от юг ли трябва да мине потока , си каза Меркел , и ето ви северен поток 2. Пиша го отдавна това , но не бях сигурен. А сега все по вече се изяснява. До коментар [#15] от "karabastun":

  Bukalemun
 64. 64 Профил на Ал Бънди
  Ал Бънди
  Рейтинг: 520 Неутрално

  [quote#3:"fatoumata"]Голяма грешка направи Германия. Тепърва ще берем ядове. [/quote]

  Кой точно ще бере ядовете? Германците имат опит с интегрирането на мюсюлмански имигранти и са си направили сметката, а в ксенофобска Източна Европа така или иначе нито един имигрант не сика да остане!

 65. 65 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1760 Неутрално

  До коментар [#52] от "chichka":

  Скакалците в Германия в момента са около 8 милиона от население 80 милиона, като 6 милиона са турци или кюрди. Само в Берлин турците в момента са около 3 милиона. Между другото за миналата 2014 г. броят на нелегалните имигранти сирийци, афганистанци и прочие хххх/цензурирано от мен/ е почти равен на броя на имигрантите от Косово, Сърбия, индорумънци и индобългари.
  Колкото до плана на Меркел, той е много ясен. Първо обяви приемане без проблем на всички бежанци. След това в края на тази седмица каза, че ще се дава бежански статут само на висококвалифицирани или можещи да се интегрират емигранти, а останалите няма да се гонят. Предполагам, че до 2 седмици ще има 3-та фаза - отделяне на образованите и връщане на социалните емигранти/емигранти, търсещи само социални помощи/ в прифронтовите държави - Турция, Иран, Катар...

  Генерал Сандокан с двата МИГ-а
 66. 66 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  [quote#65:"mitko11"] Предполагам, [/quote]
  Предполагай, аз съм убеден, че не могат ги изхвърли без оръжие, огън и кръв!!! Те вече са завладели тези тучни ливади, ще има палене на автомобили, бунтове, обири на магазини..... скъпо ще излезе на немския данъкоплатец последния мандат на баба Меркел!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 67. 67 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  Съзирам огромно противоречие - дъблинските правила са създадени като преграда срещу мигрантите, а тези правила сега се потъпкват с лека ръка. Защо?

 68. 68 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 853 Любопитно

  [quote#3:"fatoumata"]Голяма грешка направи Германия. Тепърва ще берем ядове. [/quote]
  %"Депутатът от дясната партия на бившия президент Никола Саркози „Републиканците“ Патрик Деведжиян смая французите, като заяви днес на пресконференция: „Германците ни взеха евреите, връщат ни араби“% ??? (цитат)

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 69. 69 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Правилата са зададени, за да се спазват, но когато животът ги отрече, няма какво друго да се направи. Унгария не може да избие тълпите от хора, искащи да се доберат до Германия, или да ги натика в концлагери. Да си много привлекателен, си е сериозно бреме, което на нас засега не ни тежи.

 70. 70 Профил на volrath
  volrath
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Ем, не знам, ако има страна, която е доказала, че може да интегрира успешно - това е Германия.

  Не ги мислете, те ще интегрират каквото успеят, който не се интегрира ще бъде изпратен обратно в Сирия да се бие срещу ИДИЛ.

  Защо продължавате да мислите, че всеки ход на това равнище е паника, недообмислен и т.н.

  Всичко е изчислено до +/- няколко десетки милиона, което в голямата картинка са няколко пискела, нищо повече.

 71. 71 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4533 Любопитно

  До коментар [#48] от "Spand":

  Добър въпрос, и аз се чудя защо.... но отговор от тях (тези които са нацъкали минуси на коментара ми) няма !?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 72. 72 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Германският егоизъм разтърси ЕС.Защо Германия не инвестира пари в удобни лагери близо до Сирия,за да спаси "бягащите от война хора"?Защото ѝ трябва евтина работна ръка?!

 73. 73 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Защото на аерогарите,при закупуване на самоетните билети,мнимите бежанци ще трябва да покажат документ за самоличност и ще е неизбежна тяхната регистрация,а те не искат това,защото не бягат от война,а искат трайно да се заселят в ЕС.

 74. 74 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Когато зомбирането достигне и до умовете на политиците, спасение няма освен премахването им от власт.

 75. 75 Профил на marij57
  marij57
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Не разбирам защо се спрягат само сирийци, сирийци. В Ирак има много по-отдавна война, наложена от великите сили, а и ИД действа там с пълна сила! Какво да кажем за Афганитан или пък за Палестина и Израел, където войните са от десетилетия??? Защо ни се натрапват сирийците??? Да не споменавам пък Северна Африка...Това си е чисто преселение на мюсюлмани в Европа. Ще видим как Кьолн ще се превърне най-големия мюсюлмански град в Германия след като завършат джамията и тя започне да вие от сутрин до вечер.

 76. 76 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#75] от "marij57":

  Защото в Сирия Русия има по-голяма възможност да действа срещу запада,което постига в момента,като изтласква огромни маси икономически мигранти,с цел дестабилизацията на ЕС.Дане говорим,колко агенти и подръжници на ИДИЛ са влезли, и прдестои да влязат с така наречените "бежанци".

 77. 77 Профил на georgievp
  georgievp
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Преди месеци по инерция тръгна обявяването на нахлуващите тълпи за "бежанци". И така - и до днес. Разбра се, че проебладаващата част изобщо не са от Сирия. Изясни се и това, че сирийците са бежанци до турско-сирийската граница. Там те вече са се спасили от непосредствената опасност от военните действи. Ама искали в Швеция или Финландия. И като какви ще бъдат там? Като "бежанци"?

  Геладх и няколко интервюта с мъже, мисля - от Унгария, оставили семействата си в лагер на турското-сирийската граница и продължили нататък. Те какви са? "Бежанци"? И от какво бягат - от семействата си?

  Притеснява ме и звана "Виктория", който показва момиченцето на снимката. Победа - над какво? Над мръсните европейски неверници?

  Крайно време е и правителствата, и особено медиите да наричат нещата с истинските им имена. Това са икономически имигранти. Ама - имали право на по-добър живот. Теоретично и аз имам парво да си купя самолет. Но не мога. Необходими ли са тези имигранти на Европа? Може би в някаква много, много малка степен. Да вземем България. Цигани си имаме предостатъчно - местно производство, за да правим и внос.

  Изходът. Строго охраняване на морските граници в Средиземно море. С военен флот. Спиране на лодкитеи пр., проверки на документи. И ако трябва - да връщат в либийските пристанища всички лодки със сила.

  Същото и пред гръцките острови. И връщане на турска територия. Ако е необходимо - помощ за Турция, за да ги храни (маар че и турците заедно с американците забъркаха кашата в Сирия). А ако някой се удави - така му било писано.

 78. 78 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  До коментар [#65] от "mitko11": Да ? И тия , дето не ще да ги интегрира , какво ще ги прави ?
  Да знаете какъв автогол си вкара западната цивилизация още с иомперската си политика ! Още отдавна поданиците на НВ английската кралица имаха разрешение да се настаняват на острова. И го направиха . После повлякоха рода си. и продължиха да се размножават. Френците също приемаха алжирци главно като жители на отвъдморски територии. а във войната френската армия се попълни с араби , сенегалци, конгоанци ...
  Пък сега нали сме хуманисти . Никой вече не може да стреля срещу невъоръжени хора , срещу мирно население. Обаче в родините си нямат какво да правят. Първо се води война , второ - няма кво да се работи , да се яде. Косовският вариант се разиграва из Европа. Всъщност , това е старият вариант с австралийските зайци. Прочетете историята на Австралия и зайците.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK