Интерпол и Европол искат международна среща за мигрантите

Интерпол и Европол искат международна среща за мигрантите

© ReutersШефовете на Интерпол и на Европол приканиха да се свика международна среща на полицейски началници, които да обсъдят каналите за нелегална миграция, действащи на небивали равнища, предаде Франс прес.


Броят на мигрантите в Европа е невиждан, заяви шефът на Европол Роб Уейнрайт след разговор с колегата си от Интерпол в международната полицейска централа в Лион, Източна Франция.


"Трагедията на тези хора засяга всички ни; спешна и незабавна задача за нас е да спрем престъпните групировки - организатори на нелегалната миграция през Европа", изтъкна той.
Двамата висши полицаи изразиха желание да уредят среща на отговорни полицейски служители от страните, които са изходни точки, транзитни отсечки или крайни пунктове в мигрантските маршрути.
"Престъпниците, търсят изгоди в отчаянието на хората, бягащи от конфликтите или бедността, печелят милиони, които може да подхранят корупцията или други форми на тежката транснационална престъпност", подчерта генералният секретар на Интерпол Юрген Щок.


По думите на Уейнрайт, полициите и правосъдието в страните от ЕС, Интерпол и Европол се борят срещу "все по-сложно организирани и по-безскрупулни престъпни групировки, станали вече по-малко уязвими, по-гъвкави, с по-развити международни контакти и иновации, по-специално в използването на нови инструменти като социалните медии".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (31)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 3695 Неутрално

  И откъде тези уж бедни пришълци имат пари за каналджиите. Аз например никога няма да дам 4000 евро за една гумена лодка, в която да си натоваря семейството...

 2. 2 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Пацифист съм.
  Усилията ви трябва да се насочат към спиране на военните действия.Веднага нещата ще се регулират.
  Второ - границите затова са граници,за да се знае кой влиза.Ако някой търси подслон,държавата преценява ще може ли да го издържа и тогава го приема.
  Не са много нещата,които могат да се направят,трябва само желание.

 3. 3 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 741 Весело

  Интерпол и Европол
  -------------
  Не трябва да пречите на емиграция.Всички искат да стават германци.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 4. 4 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2580 Неутрално

  Интересно как са се досетили, че може да се промъкват потенциални престъпници, за каналджиите и парите и т.н. Това би трябвало да се подготви още преди няколко години.

 5. 5 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#1] от "palav_nik":

  Любители на рафтинг,какво да ги правиш....

 6. 6 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 981 Неутрално

  Евро структурите се задействат трудно но са ефективни и методични при изпълнението на решенията.

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. "Русия е наш враг и окупатор. Управляваната от нея пета колона вероятно днес може да бъде по-опасна и от открита агресия." Саломе Зурабишвили, президент на Грузия
 7. 7 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 573 Любопитно

  Шефът на Европол
  "Трагедията на тези хора засяга всички ни; спешна и незабавна задача за нас е да спрем престъпните групировки - организатори на нелегалната миграция през Европа",
  Не ми е много ясно , защо тези хора,/така наречените каналджии/ са така оплювани и обругавани. Срещу скромно възнаграждение , те помагат на тези тъй мили бежанци да сбъднат мечтите си, както поетично бе ни казано наскоро. Е някой път се получават гафове , но то, къде ли няма? Като цяло дейността им е от полза - сбъднали са мечтите на стотици хиляди емигранти. Предстои да се сбъднат и на още няколко милиона, а защо не и на десетки милиони?.

 8. 8 Профил на mavro
  mavro
  Рейтинг: 505 Неутрално

  До коментар [#4] от "stedim":

  Съгласен! Направо звучи несериозно, те почти половин милион вече са по улиците на Европа тези ми приказват за среща тепърва.Честно казано смятах че полицейските служби в Европа са далеч по-добри.

 9. 9 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  На Дневник вече няколко съфорумника им направиха забележка, че за Европа това са Имигранти.
  Птиците и животните мигрират следвайки по-доброто време и зелената трева.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 10. 10 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1154 Любопитно

  До коментар [#9] от "biss Mark":

  Вероятно, става дума за пари...

  Форумът е в будна кома...
 11. 11 Профил на wiligri
  wiligri
  Рейтинг: 733 Неутрално

  О, радост! О, щастие! А среща за влезлите покрай горкичките нещастни "бежанци" ислямисти и терористи кога? В момента жертвоготовните правоверни необезпокоявани си създават мрежите. Срещите на Интерпол и Европол по този въпрос след десетия или след двадесетия атентат в Европа ще се планират?

 12. 12 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  До коментар [#2] от "xmm":

  И аз съм пацифист! Но реално, не виждам как някои конфликти могат да бъдат спрени веднага.
  От друга страна, тази лудница с имигрантите в момента трябва да се спре веднага! С Турция и Либия може да се договори да раположим приемни имигрантски пунктове у тях. Пазени от армия. Който отговаря на условията, добре дошъл. След медицински преглед и лечение (ако трябва!). Да си заплати за всичко това (вместо да плаща на трафикант!), да си плати и пътните, да получи виза... Всички нелегални да бъдат връщани веднага обратно. Така ще е честно, по-евтино за всички и законно. Границата затова е граница, да не се пресича нелегално.

 13. 13 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#12] от "charlesdegaulle":

  Защо да не могат да бъдат спрени веднага?Как спряха,когато беше погребението на удавените деца?Значи може - жалко за децата обаче.

 14. 14 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Европа е изкуфяла бабичка, която не може да се грижи за себе си.

 15. 15 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 466 Неутрално

  А гърците никога няма да си платят милиардите. Защото няма да има на кого.

 16. 16 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1212 Весело

  До коментар [#15] от "ТМаринов":

  Значи.....заговора е между Меркел и гърците?!

 17. 17 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9185 Неутрално

  "Шефовете на Интерпол и на Европол приканиха да се свика международна среща на полицейски началници"
  Малко позакъсняха.Кой знае колко терористи и ислямисти минаха за бежанци.

 18. 18 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Бежанците – зловещото наказание на Путин срещу европейската цивилизация
  http://www.faktor.bg/hlyab-i-pasti/54648-bezhantzite-zlovestoto-nakazanie-na-putin-srestu-evropeyskata-tzivilizatziya.html

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 19. 19 Профил на Вонин
  Вонин
  Рейтинг: 565 Гневно

  СНЕТИ!

  ОГРАДИ!

  РОВОВЕ!

  МРЕЖИ!

  КУЧЕТА!

  ПОЛИЦИЯ!

  ТОВА ТРЯБВА НА ЕВРОПА!

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=F5UzHfsC5zw
 20. 20 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Абе защо Европа има граници въобще ?

 21. 21 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2478 Неутрално

  Отново и отново се убеждавам колко долна е ролята на Меркел във всичко това. Каналджиите били виновни са си плюли в устата всички медии и официални институции.

  Че престъпният свят откри нов бизнес с тези бежанци е факт. Само че кой им го поднесе този бизнес на тепсийка?

  Не говоря за военните действия /любимата тема на путинофилите/, те създадоха кашата но дори в нея можеше да се действа по съвсем друг начин. А за чудовищната некадърност направо престъпно бездействие на Меркел и другите защитници на теорията "благоденствие с внос на бежанци".

  Няма да обсъждам колко е вярна тази теория, факта че не ни я предлагат за обществено обсъждане а прикриват зад завесата "да помогнем на бежанците" показва ясно колко съмнителна е още във фундамента си.

  Но да приемем, че така е решила държавата, Германия в този случай. Създава се най-елементарната организация, обявява се годишна квота /всяка държава САМА я определя и само за СЕБЕ си, никакво разселване!/. Определят се изискванията към тези икономически имигранти /не бежанци!/ включително съобразно изискванията на бизнеса. Организира се приемането на документи, обработване и одобряване. След което организиран от немците транпорт до Германия където държавата поема останалата част.

  ВАЖНА особеност, документите се приемат и обработват само в държавата където живее емигранта или в официален одобрен бежански лагер в съседните на бойните действия страни. Който впрочем немците да бъдат така добри да финансират и то не символично, за тях ще работи лагера.

  НИКАКВИ изключения, всеки попаднал по друг начин в Германия да се счита за нарушител на законите, незабавен арест и екстрадиране. И никога в животът си повече да не може да влезе законно в Германия.

  Ако това се направи автоматично се редуцира поне едно 95% от сегашната "бежанска" вълна. Прости мерки, голяма част от тях вече ги има. И тук идва главният въпрос, ЗАЩО Меркел не го прави?

  Причините са две:

  Първо, ще трябва да признае пред обществото, че ще се прилага политика на изкуствено заселване на Германия с арабски/африкански икономически имигранти. Веднага ще трябва да отговаря на безброй неприятни въпроси и аргументира тази необходимост. Най-малкото, защо точно хора от този етнос и религия? Вероятността да загуби и да не успее да наложи политиката си е огромна.

  Второ, ще лъсне КОЙ има интерес от това преселение. И истинските причини за този интерес. Вече тук съм изказвал мнението си, големите корпорации които така си внасят потребители. Милиони потребители сега и десетки дори стотици милиони в бъдеще като се има раждаемостта им.

  Трето, така Меркел няма да може да наложи планът си /т.е. интересът на корпорациите/ за разселване по ЦЯЛА Европа. Защото дали да увеличава населението си и как е решение суверенно право на всяка държава, никакъв ЕС не може дори да си помисли да се бърка в това.

  Именно поради тези причини според мен напълно съзнателно беше предизвикана тази истерия с "бежанците". В кашата да се прокарат определени политики вредни за държавите и народите в ЕС. И Меркел е главният изпълнителна този гибелен план.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 22. 22 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2478 Неутрално

  И да завърша, отново борбата е с последствията не с причините. Полицаите трябва да си вършат работата е факт, нека се събират и решават.

  НО докато не се отстранят причините за този огромен човешки поток те ще успяват да го ограничат само в минимална степен. Цялата система е пригодена да се бори с единичните престъпници не с поток от милиони хора. И да отстранят един каналджия на негово място ще се появят два нови щом като има интерес и печалби. Както не успяха да се преборят с наркотиците така ще е и с каналджийството.

  Докато с наркотиците няма начин да се направят легални защото те направо убиват и разсипват обществото то със законната имиграция съвсем не е така. Прав е Орбан като казва че това е немски проблем. Искате имигранти защото застарявате? ОК, организирайте си системата за приемането и транспорта им, защо трябва да страда целият ЕС заради Меркел?

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 23. 23 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2174 Любопитно

  До коментар [#19] от "Вонин":

  Това го имаше след ПСВ и докара ВСВ. Вземи попрочети. Граници, затапване, ограничения, всичко дето си изброил.
  От друга страна, в Швейцария няма мрежи и ровове, обаче три етноса с четири езика и религии си съжителстват мирно, че дори задават стандарти за хубав живот на света.
  На китайците, Великата ограда (опс стена) свършила ли е някаква работа? Не, варварите я прескочили. Победили варварите по друг начин. Абе вземете попрочетете малко история на света. Там си пише, колко са ефективни оградите, и срещу какво, но пише и как са прескачани и защо...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 24. 24 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 466 Весело

  До коментар [#16] от "xmm":

  хмм...икровълнова ?

 25. 25 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#24] от "ТМаринов":


  [quote#24:"ТМаринов"]хмм...икровълнова ? [/quote]
  Това не го разбрах?

  Но идеята ти наистина я бива
  Милиардите са много.А ако премахнем фактора човешки съдби.....става

 26. 26 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 405 Неутрално

  Баба Меркел олигофренката решава
  Германия да започне да унищожава
  На дъртачкат явно гъскат и хлоа
  Но с джигадистите убива Европа

  Братя християни да се съберем
  от адската напаст да се оттървем
  Изчадиео адовоМеркел да отстраним
  и от готвения от нея ад да се спасим!

 27. 27 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 466 Неутрално

  След като напускаха множество действащи и потенциални,радикални ислямисти,службите се сетиха,че трябва да проверяват мигрантите и техните каналджии.Не им стигат родените в ЕС подръжници на Хамаз и ИДИЛ,които се бият на страната на ИДИЛ и се връщат,когато си искат у дома,без някой да ги спира?!Въпросът е,има ли в ЕС служби за сигурност?

 28. 28 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#19] от "Вонин":

  За да има ред и сигурност в ЕС,са необходими строги мерки срещу престъпници и терористи,дори подслушване,вместо бомби,както се изрази една журналистка.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Истината е, че ЕС трябва да създаде обединено звено,което да има правомощията и капацитета на американското ФБР върху цялата територия на Съюза. Необходими са законодателни промени - ало,Брюксел....Няма да е зле да върви под ръка и с единна Прокуратура,която според случая да избира къде да повдига дела. За предпочитане са съществуващите съдилища в Германия,Франция,Великобритания,Швеция,Дания,Бенелюкс

 31. 31 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 581 Любопитно

  Циганските махали в София са превърнати в претъпкани транзитни свърталища за бежанци / Само аз ли го знам ? къде е ДАНС - МВР ... или комисионите от циганските барони им затварят зурлите?

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK