"Ройтерс": Бежанската криза показва как Германия се променя

"Ройтерс": Бежанската криза показва как Германия се променя

© ReutersБежанската криза разкрива променящата се Германия. През 2010 г. канцлерът Ангела Меркел обяви, че мултикултурализмът в страната се е променил. Днес Германия отваря врати за стотици хиляди бежанци, мнозина от тях мюсюлмани от Сирия, Ирак и Афганистан, разказва агенция "Ройтерс".


Също през 2010 г. социалдемократът Тило Зарацин публикува книгата "Германия се самоунищожава" (Deutschland schafft sich ab), в която предупреждава, че мюсюлманските имигранти провалят германското общество. Книгата стана бестселър.


През последните няколко седмици тълпи германци поздравяваха бежанци, пристигащи в страната. "Това е моментът, в който Германия призна, че има глобална роля", казва Харолд Джеймс от университета в Принстън. "Страната се променя много, много бързо", допълва той.
Властите в Берлин очакват 800 000 души да поискат убежище тази година в Германия. Меркел, позната със своята предпазливост, предприе рискованата стъпка да отвори вратите на Германия и даде пример за останалите си партньори в Европа.


Само миналата седмица в страната пристигнаха десетки хиляди души, като мнозина предприеха рисковани пътувания от Близкия изток през Турция, Егейско море до Гърция и след това през балканските държави, Унгария и Австрия.


Според съветниците на канцлера тя е заела лидерска позиция, за да избегне хуманитарна катастрофа, и германското общество засега изглежда готово да я подкрепи.


"Ройтерс": Бежанската криза показва как Германия се променя

© Reuters


За някои е трудно да разберат щедрия подход на Меркел към бежанците и същевременно твърдолинейната позиция за помощта за Гърция например, където понякога изглежда, че тя поставя германските интереси над всичко. За други подходът й към бежанците е изненадващо решение, каквото беше решението да се откаже от ядрената енергетика през 2011 г. - завой на 180 градуса.


"Преди няколко години тя обяви срива на мултикултурализма. За мен това е противоречие", казва Рита Чин, експерт по германска имиграция от университета в Мичиган.


Ако Германия не беше в толкова стабилна икономическа позиция, Меркел вероятно щеше добре да помисли, преди да приветства бежанците в страната. Общественото мнение вероятно също нямаше да бъде толкова положително, ако страната имаше същите проблеми като държавите в периферията на еврозоната.


"Щедростта е въпрос на просперитет, който Франция, Италия или Испания нямат", заяви Йозеф Йофе от германския седмичник "Ди Цайт".


Ако бежанците се интегрират успешно, германското общество може да реши проблема си със застаряващото население и ниската раждаемост.


"Ройтерс": Бежанската криза показва как Германия се променя

© Reuters


"Ройтерс" припомня, че след Втората световна война над 12 милиона германци са изгонени от територии, които днес са в Източна Европа, и този опит вероятно влияе на общественото мнение много повече отколкото нацисткото минало.


Както сирийците пристигат днес в Германия, мнозина от германците тогава е трябвало да напуснат домовете си. "Със сигурност има общо с миналото – семейни спомени, разкази за бомбардировки", казва Фриц Щерн, историк от Колумбийския университет в Ню Йорк.


Следвоенният опит с бежанците и желанието за изкупление след нацисткото минало формират принципите в конституцията на тогавашната Западна Германия. Тя гарантира защита за хората, преследвани заради политическите си убеждения. На практика обаче интегрирането на имигранти не винаги е било безпроблемно.


През десетилетията след войната Западна Германия насърчава имиграцията, за да се справи с недостига на работна ръка. Мнозинството от гастарбайтерите обаче така и не се връщат в Турция, Италия или Гърция.


Щедрите закони за предоставяне на убежище се сблъскват с първото си голямо предизвикателство през 90-те години, когато стотици хиляди бежанци бягат от Югославия. Тогава германската икономика се справя с последиците от обединението. В бившите източни провинции бежанците стават обект на крайнодесни атаки.


В отговор на това германските политици настояват за затягане на правилата за предоставяне на убежище. Така се стига до Дъблинското споразумение, което предвижда документите на бежанци да се обработват в първата страна от ЕС, в която те пристигат. Предполагало се, че така Германия ще бъде защитена, но този мит беше развенчан през последните няколко седмици. Бежанците отказаха да останат в хаотичните и често мизерни условия в Гърция или Унгария.


Сега Меркел предстои да управлява интеграцията вътре в страната и да убеди останалите държави в ЕС да споделят част от тежестта.


Според Йозеф Йофе от "Ди Цайт" германците се движат към американски модел, при който гражданство се получава, когато се демонстрира воля.


Според източници на "Ройтерс", близки до Меркел, решаващ ще бъде начинът, по който правителството ще реши проблема с жилищата за бежанци, когато дойде зимата. Освен това важно ще бъде дали бежанците ще научат немски и как ще се интегрират на трудовия пазар.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (88)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Променя се и още как, връща се назад

 2. 2 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 926 Неутрално

  Меркел - ислямдемократ!

  Евроатлантида
 3. 3 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 761 Неутрално

  "През последните няколко седмици тълпи германци поздравяваха бежанци, пристигащи в страната"

  Ленин ги нарича "полезни идиоти".

  The best way to predict the future is to invent it.
 4. 4 Профил на cybersas
  cybersas
  Рейтинг: 471 Неутрално

  "Според източници на "Ройтерс", близки до Меркел, решаващ ще бъде начинът, по който правителството ще реши проблемът с жилищата за бежанци, когато дойде зимата. Освен това важно ще бъде дали бежанците ще научат немски и как ще се интегрират на трудовия пазар."

  Да де - тука е заровено кучето - и ако не научат немски и не се интегрират - какво става, след като вече са "доставени" у Немско

 5. 5 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7891 Неутрално

  Никой не може да обясни призива на Меркел към пришълците – да идват, та да идват.
  При подобно поведение на Меркел и компания, веднага възниква т.нар. „ефект повикване“… Ако се сбъдне „желанието“ й и само Германия приеме 500-800 000 тази година, догодина ще са милиони.
  Само за Германия…
  И тогава?
  В момента в ЕС има над 21 милиона безработни негови граждани, а в някои страни от Южна Европа младежката безработица е над 50%…

  [email protected]
 6. 6 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  Меркел скоро ще сложи забрадка или фередже!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 7. 7 Профил на lev36472706
  lev36472706
  Рейтинг: 217 Неутрално

  "Ако бежанците се интегрират успешно, германското общество може да реши проблема си със застаряващото население и ниската раждаемост." Най-паразитната, излишна, илюзорна дума в нашия език е "АКО" - в нея се манифестира надежда, която не си в състояние да осъществиш, защото зависи от независещи от тебе обстоятелства. И АКО ще се прави социален експеримент за сметка на европейците, сметките могат да останат доста криви.

 8. 8 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 531 Неутрално

  1.Германия, вместо да прати агента Ленин в Близкия изток, където неговата идеология пасва идеално на исляма - го прати в царска Русия.
  2.ПСВ
  3.ВСВ
  Сега, Германия за четвърти път прави РЕШИТЕЛНА крачка към пропастта, повличайки отново цяла Европа със себе си, но ни казват "този път е различно".
  Няма нищо ново, има само добре забравено старо. 9. 9 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 926 Неутрално

  [quote#4:"cybersas"]и ако не научат немски и не се интегрират - какво става, след като вече са "доставени" у Немско[/quote]

  Германците са прогресивни - научиха английски, ще научат и арабски.

  Евроатлантида
 10. 10 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1229 Неутрално

  Тези, ще им стопят лагерите на германците. Съвсем скоро ще плачат с глас от тях. Те освен, че не знаят езика, нямат никакви трудове навици, а за болестите които носят и ще предадат на германците тепърва ще се говори.

 11. 11 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 761 Неутрално

  "Според Йозеф Йофе от "Ди Цайт" германците се движат към американски модел, при който гражданство се получава, когато се демонстрира воля."

  Така ли? А лотарията Зелена карта какво е?

  The best way to predict the future is to invent it.
 12. 12 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Бежанската вълна показва единствено огромния гаф на Меркел. Тя така или иначе беше един безличен политик с надут медиен образ - уж посредничеше за Украйна, уж щеше да е твърда с Гърция пък гърците пак им обещаха торба пари...

  Немците скоро ще се усетят какво им е надробила бабата от Източна Германия.

 13. 13 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 918 Неутрално

  " ... гражданство се получава, когато се демонстрира воля."

  Това е най-важното от статията.
  И да - Германия е веилика нация и го доказва още веднъж.

  "Да, България"
 14. 14 Профил на 123
  123
  Рейтинг: 479 Весело

  Това, което само най-големите патрЕотЕ знаят, е, че американските НАТО-вски танкове са пратени, за да пазят циганите травестити, които укриват бежанци!
  KLETA MAJKA BALGARQ!

  Kолко българи са нужни, за да завинтят една крушка? Трима. Един, който да я смени и двама, които да спорят колко старата е била по-добра.
 15. 15 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1944 Весело

  [quote#5:"karabastun"]Никой не може да обясни призива на Меркел към пришълците [/quote]
  Това което се случва е ,че Меркел ще направи така ,че Германия да даде на Европа нов Хитлер...толерасти , толерастия ама Меркел премина всички граници на разума само и само да се обслужват интересите на няколко мега корпорации които печелят от растежа на продажбите в ЕС на храна,вода,ток,комуникации, наеми и т.н. ! За банките да не говорим !
  Libertarianism is just anarchy for rich people
 16. 16 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Крепостите най-лесно падат, като се превземат от вътре, а Меркел отвори портите пред поредната 5-та колона....

 17. 17 Профил на С вечен бан. Евроатлантическата демокрация е лъжа
  С вечен бан. Евроатлантическата демокрация е лъжа
  Рейтинг: 950 Неутрално

  И Меркел се подчинява на големите началници.

  Осквернявам паметници и пропагандирам евроатлантически ценности срещу заплащане.
 18. 18 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 926 Неутрално

  До коментар [#15] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Най-вероятно Меркел нарочно тласка Германия към бездната. Може би планът е да се възроди фашизма.

  Евроатлантида
 19. 19 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Тц, пак мистерията със застаряващото немско население, което ще се подмлади с бежанци (които обаче не знам как ще раждат деца, защото са мъже...). При това повторено от някаква задокеанска икспертка. Демек, продължаваме да не знаем отговора на най-важния въпрос - ЗАЩО?

 20. 20 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 918 Неутрално

  До коментар [#15] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Хитлер идва на власт в унщожена икономисчески и унижена държва.
  Не мисля, че Германия е в подобно положение сега.

  "Да, България"
 21. 21 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#8:"manu_chao"]ни казват "този път е различно".[/quote]

  Да, различно е - този път е заплашено самото съществуване на Европа.
  Меркел си прави експерименти, генномодифицирайки същността на християнското по същността си европейско общество.
  Резултатът.....присадката ще пусне собствени корени, а после ще задуши дървото-гостоприемник.


 22. 22 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  [quote#8:"manu_chao"]Сега, Германия за четвърти път прави РЕШИТЕЛНА крачка към пропастта, повличайки отново цяла Европа със себе си, но ни казват "този път е различно". [/quote]
  Колкото пъти България се е хванала на хорото с Германия толкова пъти сме влизали в национални катастрофи !
  Ислямизацията на Европа няма как да продължи а това значи ,че войната на цивилизациите е неизбежна!


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 23. 23 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Е, добрата новина е, че възхода на националистическите партии ще се ускори, и по-скоро ще дойдат хора, които ще въведат някакъв ред.

  Щяли били да се интегрират и да научат немския.....
  Колкото турците в Германия се интегрираха за 50 години.
  Ма лошо няма - да ги приемат и хранят. Всичките. Дано и нашите цигани усетят къде е келепира и да станат сирийци.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 24. 24 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  Германия още малко и ще се промени още повече! На път е един човек с малки мустачки...

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 25. 25 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 583 Весело

  Колкото и да се тръшкаме, за минали цености - светът вече не това ни се иска. Технологиите тласкат света към заличаване на границите и глобализация. Държавите и лидерите, които не са в час се мъчат да върнат нещата в миналото но това е обречено на провал...Германското ръководство и елит е наясно с това и затова реагират по този начин. Другите големи държави в ЕС нямат нужната икономическа и консесусна база затова и подсмърчат , завиждат и правят хаотични движения...
  За България и другите страни от бившия източен блок не говоря, защото те са бедни и зле икономически и не им остава нищо друго освен да се крият за ракиения патриотизъм....

 26. 26 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Нещо много избирателни селфита ни се представят.
  Дневник, не четете ли, че Мюнхен е наводнен от емигранти?
  И никак, ама никак не ми се вярва, че Ханс е адски щастлив от ситуацията.
  После да не вземе пак да прочиства Европа...

 27. 27 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 926 Весело

  [quote#19:"kykyyy"]мистерията със застаряващото немско население, което ще се подмлади с бежанци (които обаче не знам как ще раждат деца, защото са мъже..[/quote]

  те ще ги правят, германките ще ги раждат.

  Евроатлантида
 28. 28 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 498 Неутрално

  [quote#8:"manu_chao"]1.Германия, вместо да прати агента Ленин в Близкия изток, където неговата идеология пасва идеално на исляма - го прати в царска Русия. [/quote]
  Разправят, че Ленин в решаващия момент го подхранили хамериканците с известно количество злато, че да е успешна революцията. Не знам В.И. да е бил двоен агент или да е сменял спонсорите...

 29. 29 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  Освен това важно ще бъде дали бежанците ще научат немски и как ще се интегрират на трудовия пазар.
  ___________
  За 50-60 години нито един турчин не се интегрира в Германия!
  Напротив , стават по-турци от турците радикализират се в исляма, жените ходят забулени децата ядат бой и не излизат от вкъщи особено момичетата , старците си знаят само турски и често големи семейства живеят в малки апартаменти !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 30. 30 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Ако Германия беше на далечен остров извън Европа ,а не в центъра на континента нямаше да има никакъв проблем каква им е емигрантската политика!Но сега трябва да се съобразяват с мнението на съседите си и на другите членове на ЕС!
  И най-добре да не отварят лагерите пак!
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3230670/Housed-notorious-concentration-camp-Refugees-fled-Europe-better-life-living-former-Nazi-barracks-Buchenwald-thousands-slave-labourers-died-subjected-medical-experiments.html

 31. 31 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Ха , ха , тази статия е написана преди няколко дни и звучи абсурдно след снощната новина , че немците затварят границите.

 32. 32 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  Идването на араби и африканци в Европа е неизбежно, но да става с по-ниска скорост, не така залпово "за да не счупи клона". А е неизбежно, защото европейките не искат да раждат. Това в най-голяма степен важи за българките!

 33. 33 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 426 Любопитно

  "Ако бежанците се интегрират успешно..." - точно в това "Ако" е проблемът. Защото отказът от интеграция е плюене върху Европа, въпреки всичко което дава на пришълците. Когато не знаеш от какво си болен, не знаеш и как да се лекуваш. На Европа и трябва шаман-лечител, не Меркел, Оланд и т.н. "тесни специалисти".

 34. 34 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1628 Весело

  "Днес Германия отваря врати за стотици хиляди бежанци, мнозина от тях мюсюлмани от Сирия, Ирак и Афганистан, разказва агенция "Ройтерс"." - А утре (т.е ДНЕС - 13-14.09.2015) ги затваря Хахахаха .. за малко да падна от стола от смях ..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 35. 35 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#31] от "takeshi303":
  Ха , ха , тази статия е написана преди няколко дни и звучи абсурдно след снощната новина , че немците затварят границите.
  ..................
  Тази статия можше и да бъде спокойно озаглавена:
  "Кой и..ал - иб..а, Славка вече не е ку...ва!".
  Хайде сега Австрия да си пои и храни бежанците, които ще презимуват край Виена, нали ронеха сълзи за тях, сега ще имат възможност на практика да покажат колко са гостоприемни и милосърдни.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 36. 36 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#15] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  До няколко години Брейвик ще бъде изкаран от затвора и ще поздравява строени бели младежи в черни униформи

 37. 37 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  За пореден път Германия вреди на Европа и е най-големия и проблем !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 38. 38 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Лошото е,че когато Германия се променя,в Европа се усещат трусове и направо цунами.

 39. 39 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2087 Неутрално

  Относно интеграцията не е решаваща толкова религията, а образованието.
  За разлика от неграмотните анадолски турци, ФРГ няма проблеми с интеграцията на образовани иранци.
  Трябва да се види до каква степен са образовани дошлите сирийци?

 40. 40 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 360 Неутрално

  „В отговор на това германските политици настояват за затягане на правилата за предоставяне на убежище. Така се стига до Дъблинското споразумение, което предвижда документите на бежанци да се обработват в първата страна от ЕС, в която те пристигат. Предполагало се, че така Германия ще бъде защитена...“

  От цялата работа стана ясно, че германците погазиха споразумението, което сами са наложили, призовавайки мигрантите да бъдат пропускани безпрепятствено, дорде не се доберат до обетованите ѝ земи. Много бързо започнаха да реват. Глупци!

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 41. 41 Профил на v_l
  v_l
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Немците не затварят границите, просто искат да контролират потока. За разлика от други страни в ЕС си имат нужда и план за тия хора. Всичко е по немски премислено

  Само с интеграцията наистина им се чудя на оптимизма. Ама те турците си работят чинно за немската икономика и без да са интегрирани.

 42. 42 Профил на zheravna
  zheravna
  Рейтинг: 419 Неутрално

  2025 год. Вратата на училищната стая се отваря - " Хайл Аллах", казва класния ( човек на 55 год.) , " Аллах акбар" отговарят германчетата , които са на 9-10 години.

 43. 43 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 498 Неутрално

  [quote#39:"Ф.Нинов"]Трябва да се види до каква степен са образовани дошлите сирийци?[/quote]
  Кви сирийци? Истината лъсна по гарите, когато наетите преводачи от арабски нямаше на кого да превеждат... Като бездомните българи в Берлин, на които им превеждаха от... турски.

 44. 44 Профил на a4kataaa
  a4kataaa
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#4] от "cybersas":

  Те немския го учат, много от тях говорят много добър немски, но това не е гаранция за интегриране. Само човек който е живял в Германия може да разбере за какво става дума.

 45. 45 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 374 Весело

  [quote#0:"Ройтерс"]"Ройтерс" припомня, че след Втората световна война над 12 милиона германци са изгонени от територии, които днес са в Източна Европа, и този опит вероятно влияе на общественото мнение много повече отколкото нацисткото минало.

  Както сирийците пристигат днес в Германия, мнозина от германците тогава е трябвало да напуснат домовете си. [/quote]

  Пропагандата става все по-малоумна от ден на ден не само у нас. В България пропагандаторите и грантаджиите повтарят до умопобъркване аналогията между ислямо-скакалците и арменските заселници, бягащи от Турция, въпреки пълния й абсурд.

  Но Ройтерс удари върха на тъпомера, сравнявайки вълните от ГЕРМАНСКИ бежанци намерили убежище в ГЕРМАНИЯ след войната с вълните от АРАБО-ИСЛЯМСКИ нелегални емигранти сега.

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 46. 46 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 904 Любопитно

  До коментар [#3] от "EU defender":

  ти сега ленинист ли стана, нали уж беше демократ

  гошо
 47. 47 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2117 Любопитно

  В немско имат цели изоставени градове в бившата ГДР та жилища ще намерят. По-интересно е, дали ще обвържат получаването на помощите с образование и дали ще успеят да попречат на капсулирането на новопристигналите. Да напомня, че още миналата година пратиха самолети да приберът 5 000 сирийски лекари и други професионалисти заедно със семействата им, и никой не се е оплакал.
  Нашият проблем ще настъпи, ако Меркел затвори границата изведнъж, и пътуващите бежанци останат на българска територия.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 48. 48 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 781 Любопитно

  Няма как да интегрираш толкова големи маси / еднородни - повечето са сирийци,афганистанци, пакистанци и еритрейци / просто така. Да не говорим,че освена на някои сирийци,образованието на повечето е, меко казано, спорно. А за културно-битовите навици между Централна Европа и Близкия Изток със съседните Централна Азия и африканския Златен рог, да не говорим. Германските лидери правят грешка след грешка, а ЕС е тотално неадекватен и без реална визия за дългосрочно решаване на ситуацията....

 49. 49 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Ако бежанците се интегрират успешно, германското общество може да реши проблема си със застаряващото население и ниската раждаемост.
  ******************

  Добре де, маамустара... докога ще продължават с тази мантра? Хем виждат, че няколко поколения емигранти от 50-те години досега в огромната си част НЕ СА СЕ ИНТЕГРИРАЛИ, докога ще продължават да се надяват?

  80% of Turkish Muslim Settlers in Germany Live off Welfare

  http://www.frontpagemag.com/point/183720/80-turkish-muslim-settlers-germany-live-welfare-daniel-greenfield

  Turks in Germany are a Time Bomb
  http://www.familysecuritymatters.org/publications/detail/turks-in-germany-are-a-time-bomb

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 50. 50 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3329 Неутрално

  Никой не може да обясни призива на Меркел ××××××. Как така никой ! Мисли правилно и ще видиш , с един куршум колко заека удря. С този си ход , Канцлерката ошашавя и Вашингтон и Москва и поне с година е по напред в политиката. Гарантира си медал за това , че спасява стотици хиляди от явна смърт. Поне за 15 години осигурява млади работни кадри за страната. И може би най важното. ....ще има нови приятели ,които никога няма да забравят глобалния и жест. Оххх , ама наистина са умни немците. До коментар [#5] от "karabastun":

  Bukalemun
 51. 51 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3329 Неутрално

  Няма как да интегрираш толкова големи маси ××××××. Ами не е и нужно да го правиш. Преди време Канцлерката призна , че мултикултурния подход се е провалил , но не обяви за забрана на бежанци. Значи , въпреки това си заслужава . Месажа и е ясен ! Който и да си ...ела ! Ако сирийците осъзнаят правилно това , само едно е нужно да докажат. Каквито и да им са вижданията на тоя свят , преди всичко да са хора. Риска е голям , но и залога не е малък . До коментар [#48] от "thepirineagle":

  Bukalemun
 52. 52 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 446 Гневно

  Бежанската криза показа как Германия се самоунищожава от върховна глупост и сбъркано чувстово на вина.

 53. 53 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Меркел ще види следващо канцлерство през крив макараон.

 54. 54 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#49] от "Barcelina #Stop islamisation of Europe":

  Стига с това интергриране бе! Няма такова нещо като интегриране, няма по смешно нещо от понемчил се българин. Просто идващите в Германия трябва да са от една културна общност, за да не са големи разликите в ежедневния живот.

 55. 55 Профил на the_european
  the_european
  Рейтинг: 484 Неутрално

  Интеграцията на тези "бежанци" е мисия невъзможна. Има малък шанс за децата, за родителите клони към нула. Тепърва тези, дето крещяха Аллах Акбар на гарата в Будапеща, ще трябва да научат немски, да се научват да работят по 8 часа на ден и въобще да живеят по безброй правила. А как ще се конкурират с другите на пазара на труда? Дори най-най-добре образованите по сирийските стандарти, говорящи английски, нямат шанс. Всеки български, словашки или румънски ром е далеч по-подготвен за Германия от кой да е "бежанец". Нашите роми знаят що е закон и спазват правилата, когато им изнася, умеят да се трудят, ценят образованието и имат потребителска култура. Тези левантийци, африканци и афганци хал хабер си нямат от типичната високо ефективна европейска работа. Те дори не знаят какво е да ходиш точно на работа. В Сирия, Турция, дори Гърция има "работни места" като викач на автогарата или касиер на обществена тоалетна, които в Германия не съществуват от столетия. Всичко в Германия е високо-автоматизирано, например билетите за градския транспорт се продават от автомати, паркирането - с паркометър и т.н. Дребен частен фамилен бизнес също няма - всичко е международни вериги, дори тези, които продават сладолед, камо ли ресторанти и закусвални. Малък шанс има някой и друг бежанец да работи нещо в някое сирийско или не знам си какво гето, но останалите ще са на издръжка на данъкоплатците. Това е косвено зле и за нас - означава по-малко подкрепа за бедните европейци.

 56. 56 Профил на Абсент
  Абсент
  Рейтинг: 411 Неутрално

  ...а най-новите модели на Iphone и Samsung наистина дават добра представа за степента на мизерията която са преживяли двамата от снимката докто стигнт до заветната Германия...
  По-добре здрав и богат отколкото беден и болен
 57. 57 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  До коментар [#8] от "manu_chao":
  [quote#28:"kykyyy"]Разправят, че Ленин[/quote]
  Има съществени разлики с ислямската революция и болшевишката революция!
  Да вярно е , Ленин е изпратен от цюрихските банкери да прави експериментална революция , по-късно никой не е питал банкерите какво е имала царската фамилия в трезорите ...а после Сталин подпуква евреите във властта на СССР.
  При кризите които се генерират от САЩ още не е ясно кое е предварително планирано и кое е от спонтанност на събитията.
  Швейцарските банкери замразиха авоарите на Кадафи на Мубарак и Хосни Мубарак а какво ли ще е като се стигне до СА,Катар и т.н. които за сега са приятели на САЩ ама може палачинката да се обърне и хаоса да ги споходи и тях.

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 58. 58 Профил на the_european
  the_european
  Рейтинг: 484 Неутрално

  Германия има огромен опит в интеграцията на имигранти. Милиони с немски произход се прибраха обратно през 90те - от Русия, Румъния, Полша, Унгария и бяха повече или по-малко успешно интегрирани. Без проблем Германия погълна и тези източно- и западно Европейци, дето си потърсиха късмета там. Горе-долу добре интегрирани са милионите южно-европейци (италианци, гърци, югославяни, испанци), търсели по-добър живот през 60те и 70те. Всички те са лоялни НЕМСКИ ГРАЖДАНИ. Неуспешна е интеграцията на турците от същия период. Чак трето поколение турци показват някаква задоволителна степен на интеграция - тъкмо затова са толкова силни настроенията (вкл. и в Германия, вкл. и на Меркел) против идеята Турция да стане член на ЕС. А Турция е най-най-най-доброто от мюсулманския свят, най-модерната и напредничава държава.

 59. 59 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  [quote#20:"errata"]Не мисля, че Германия е в подобно положение сега. [/quote]
  С техните 5-6 трилиона на червено и 90% от производството в други страни е трудно да се каже колко са добре икономически немците !
  Все едно кажеш ,че комшията вуте е добре защото работи за цяло село за да погасява 3 ипотеки ама не се знае дали ще му стигне живота и здравето да излезе от това положение!
  Мама Меркел ходи по тънък лед , много опасно става с ислямизацията на Германия!
  Libertarianism is just anarchy for rich people
 60. 60 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 904 Неутрално

  До коментар [#39] от "Ф.Нинов":

  да ти кажа така е но само на пръв поглед ,но "кръвта вода не става" като се казва
  Достатъчно съм се нагледал на потвърждение на тези думи
  Тези твой образовани иранци се интегрират до момента в който не се почустват силни Тогава ще забравят и образование и всякаква ти там интеграция
  Примери колкото щеш Това което ти го казваш малко прилича на "Народничество" по специално на либералното у течение
  но всичко това води до истории подобни на тази с Березовский който стреля срещу Александър Втори и цялата плеада от атентатори през този период Та да се стигне до оправдателни присъди от сорта на тази за Вера Засулич
  За О Джей Симпсън и там други негри оправдани или неосъдени съответно на тяхното престъпление само поради това че са негри не нужно да ти говоря

  гошо
 61. 61 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 487 Неутрално

  "Бежанската криза показва как Германия се променя"
  Това не се нарича промяна, а непоследователност. В началото на седмицата отправя призив да дойдат и ги посрещат с плакати"Добре дошли", а след няколкодневна инвазия на цели пълчища бежанци, Меркел се отмята и затваря границите с Австрия. Явно не е очаквала такъв наплив, а би трябвало да се предвиди. Изобщо има една хаотичност в ЕС при решаване на бежанския проблем. Всеки взема решения както му изнася.

 62. 62 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  [quote#37:"EREBUS"]За пореден път Германия вреди на Европа и е най-големия и проблем ! [/quote]
  Според либералните ентусиасти проблем е Гърция която залови пълен кораб с оръжия за бежанците!
  Запада не е проблем а бежанците сами по себе си са променящите Германия и мултикултурализмът е важен за всички !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 63. 63 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2087 Неутрално

  До коментар [#60] от "гошо":

  Децата на германските иранци обаче шпрехат само дойч и никакъв персийски...
  Ако родителите са образовани - те съответно ще наблегнат децата също да са образовани.
  С българите е същата работа.

  Проблемът на неграмотните гермаски турци се състои в това, че децата и внуците също са неграмотни, които не шпрехат нито правилен немски, нито правилен турски.

 64. 64 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 869 Неутрално

  До коментар [#24] от "lz2":

  Този с мустачките направи точно обратното, немкинята получи трите К - кирхе, кюхе, киндер... Сега е доста късно за което и да е от трите!
  Германия просто се американизира, което е добре. ЕС, като цяло, трябва да направи същото. Иначе просто вегетираме. Общи армия, полиция, външна политика, икономика, имигация, език...

 65. 65 Профил на alexis
  alexis
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Само вчера в Мюнхен нови 12 200 кандидати германци да става , рекорд който няма да издържи дълго , и ще е смешно постижение на милионите за другото лято!

 66. 66 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  През 2010 г. канцлерът Ангела Меркел обяви, че мултикултурализмът в страната се е променил. "

  Тц. Тя обяви, че мултикултурализмът в страната се е ПРОВАЛИЛ.

  Истината е, че тя не е вярвала , че могат да дойдат толкова много, но беше изненадана. Сега дойчовците ще трябва да плащат за тази изненадка.

 67. 67 Профил на not_a_drill
  not_a_drill
  Рейтинг: 374 Гневно

  [quote#64:"charlesdegaulle"]Германия просто се американизира, което е добре. ЕС, като цяло, трябва да направи същото. Иначе просто вегетираме. Общи армия, полиция, външна политика, икономика, имигация, език... [/quote]
  Не, благодаря!

  [quote#292:"Росен (путлер капут)"]Просто мразя червени кхмери и пиша кратки доклади с истината до Икономедиа. [/quote]
 68. 68 Профил на the_fat
  the_fat
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Скоро резето хлопва и няма квоти няма хуманитаризъм кой се добрал до социал се добрал другите си остават кой където е.Но да ги интегрират още на границата - с лопата гребло и найлонови човали първо собсвенните си боклуци да почистат.

 69. 69 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 583 Неутрално

  "През последните няколко седмици тълпи германци поздравяваха бежанци, пристигащи в страната. "

  Да бе, тълпи стари мигранти посрещат и настояват за още мигранти. Кадрите от такива митинги винаги са от позиция, не позволяваща да се преценява истинския брой митингуващи.

 70. 70 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  До коментар [#39] от "Ф.Нинов":

  Не е точно така. Иранците, които бягат от страната не са особено религиозни, а някои от тях са откровено анти-религиозно настроени и точно затова не могат да останат при аятоласите. Нямам доказателства, че е така, но мисля, че профилът на бягащите иранци доста се различава от профила на бягащите сирийци, най-вече по ценностите, които са важни за тях, да не говорим, че иранците не са и араби и много се обиждат, ако ги объркаш.

  Както и да е. Прав си, че е добре да погледнем образованието им. А данните цитирани от Дойче веле за сирийците влезли през БГ дават кофти картинка:

  1/3 без никакво образование
  1/3 с начално образование (т.е. 4клас)
  23% с основно образование (т.е. 8клас)
  12% Завършили училище (т.е. средно образование 11-12клас)
  _______________________________________
  Университет или полувисше 2%

  Може да се окаже, че през БГ влиза утайката, а другите бежанци са с по-различен профил. Затова си дадох труд да погледна обективните данни какво казват за нивото на образованието в Сирия. Страната не участва в ПИЗА, затова се обърнах към ТИМСС (TIMSS). Ето някои изводи:

  1. Сравнение с Европа не може да се прави, сирийците са назад.
  2. Сравнение с други държави в Близкия изток дадат по-ясна картина. Специално включих и Иран, да се види къде стои Сирия. Изследването е за 15г ученици по математика и природни науки, където може по-достоверно и обективно да се сравнява.

  Резултати:
  прир.науки
  Израел 516т
  Турция 483т
  Иран 474т
  Йордания 449т
  Армения 437т
  Саудитска арабия 436т
  Сирия 426т
  Палестина 420т
  Ливан 406т

  При математиката е още по-зле:

  Израел 516т
  Армения 467т
  Турция 452т
  Ливан 449т
  Иран 415т
  Йордания 406т
  Палестина 404т
  СА 394т
  Сирия 380т

  Разликата с Иран е очевидна. Не съм особена оптимистка.

 71. 71 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2087 Неутрално

  До коментар [#70] от "luda_krava":

  Разрових се да видя какво пише Дойчо по темата
  Оказва се, че от пристигналите през 2014 г. във ФРГ 44 хил. сирийци:
  - 47% имат основно или средно образование
  - 22% имат гимназиално (матура) образование
  - 21% имат висше образование
  Много малка част са неграмотни.
  1/3 от тях са кюрди.
  Над половината са под 30 годишни.
  78% са средно или дори добре заможни за сирийските условия.

  Ето цялата статия.
  http://www.welt.de/politik/ausland/article146277482/Das-sind-die-neuen-Syrer-in-Deutschland.html

 72. 72 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7209 Неутрално

  Ако Меркел не ги насърчаваше,мигрантите нямаше да се организират в мрежите и да препускат като луди към Германия.Само че,ако Германия е икономически силна и може да си го позволи,много държавите в ЕС,не могат.И какво ще стане тогава?

 73. 73 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  Авторът грижливо се е пазел да отговори на НАЙ-ВАЖНИЯТ въпрос, промяната към добро ли е или към по-лошо? Може би защото отговорът нямаше да е нито оптимистичен нито политкоректен.

  А относно промяната на Германия в досегашният стил няма никакъв проблем, имаме към 1 млн цигани които щедро можем да им дарим. И раждаемост си имат която толкова тревожи немците, и безпроблемно се интегрират /в смисъл навсякъде светкавично занасят и налагат циганията си/.

  Като плюс мога да посоча, че нашите мургави съграждани нямат никакви претенции немкините да ходят забулени. За училищата пък съвсем няма проблем, те въобще не ходят на училище.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 74. 74 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 904 Неутрално

  До коментар [#63] от "Ф.Нинов":

  виж да ти кажа нямам намерение да спорим
  Но в Белгия познавам не едно и две семейства които децата са дори от смесени бракове бащите са ливанци или там от тия райони на тарамбукарията ,майките са белгиики
  Децата и дума арабски не знаят но по правоверни от тях няма и което е по за учудване ,момичетата са най ревностните мюсюлманки
  Семействата са и доста състоятелни и дума не може да става за сравнение с обикновени белгиици Децата са завършили съответно не случайни у-ща
  Не вярвам по Германия да е различно

  гошо
 75. 75 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 531 Любопитно

  До коментар [#71] от "Ф.Нинов":


  [quote#71:"Ф.Нинов"]- 47% имат основно или средно образование
  - 22% имат гимназиално (матура) образование
  - 21% имат висше образование
  Много малка част са неграмотни.
  1/3 от тях са кюрди.
  Над половината са под 30 годишни.
  78% са средно или дори добре заможни за сирийските условия. [/quote]

  Как тази суха статистика, се вързва със постоянно дъвчения локум за "лошия Асад"?

 76. 76 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2087 Неутрално

  До коментар [#74] от "гошо":

  Значи във ФРГ 90% от мюсюлманската общност се състои от турците.
  При тях има всякакви: например може да видиш на улицата забрадени туркинчета да ходят заедно на у-ще с ултра-разголени приятелки. В момента е някъкъв хайп: едната иска да покаже колко е вярваща, а другата точно обратното да парада с факта, че от всички жители на страната - тя е най-най-разголената (много по разголена дори от източноевропейките).
  Миграцията при турците в последните 5 години обаче беше отрицателна с 10 хил. калпаци нетна миграция в посока Турция. Дори и да изкарват по-малко пари - хората се връщаха, защото се чуствали по-добре там.
  Предполагам, ако положението в Сирия се подобри - повечето сирийци ще се върнат обратно.
  Малката Белгия (с много колонии) не може да я сравняваш с голямата ФРГ (без каквито и да е колонии), при която след 1990 г. турците бяха разводнени със 17 млн източногерманци и поне още 5 млн. източно-европейци (от които сигур 500 хил. са български граждани).

 77. 77 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2087 Неутрално

  До коментар [#75] от "manu_chao":

  Ами чак толкова лош не е Асад (и баща му) ... създали светска държава, наблягайки на образование...

  Може да направим леко сравнение хайде не с някогашното НРБ, начело с веселия Тато, но може би с чаушесковата Румъния и нейният злокобен диктатор.
  От 44 хил. сирийци пристигнали лани - 35 хил. са мюсюлмани, а останалите са други религии.

 78. 78 Профил на AnarchaosBG
  AnarchaosBG
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Да, Германия е реабилитирана. Дори сега да спре да приема бежанци, духът на хората ще е друг и отношението към Германия ще е друго. Гениален ход на Меркел.

  "The alternative to the hierarchical power structure is based on mutual aid and group consensus."
 79. 79 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 904 Неутрално

  До коментар [#76] от "Ф.Нинов":

  виж аз Германия я познавам туристически ,нямам претенции за там
  Но как да ти кажа от жизнен опит съм го видял че това за което ти говориш просто не става Та ако щеш и с нашите цигани /израснал съм в Коньовица учил съм в 57мо и 136то у-ще ако това ти говори нещо, ако не да ти кажа ,половината клас българи ,другата джоревци и цигани /
  Германия не империя/термина го употребявам фигуративно/ за да може да смели тая маса както САЩ ,Русия, Китай, Индия
  Погледни какво става из цяла Европа
  Традиционни държави като Испания ,Италия, Англия сепаратизъм колкото щеш и то не на база културни и религиозни различия /за Белгия пък да не говорим те какво пък ще делят съвсем не мие ясно/
  Днес гледам някакъв баварски шеф /забравих какъв точно/директно казва че те щели да правят така а не онака и хич него не го интересувало какво е мнението на Германия Конкретно че ще си имат своя политика за бежанците и нямало да се съобразяват с Берлин
  Ти разбира се го знаеш по добре от мен Но въпросът е че ето семената на разцепването са посети и с тая бежанска история нещата могат да се завъртят от обединение към разцепление

  гошо
 80. 80 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2087 Неутрално

  До коментар [#79] от "гошо":

  В дългосрочен план целта на ФРГ е империята да стане на европейско ниво.... като лека-полека всички страни в ЕС да се слеят и съответно да излъчавт офицери, генерали и маршали участващи в управлението.
  За съжаление Майка България тази година е пратила Бареков.... дано дойдат по-добри времена с по-читави офицери.

 81. 81 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 904 Весело

  До коментар [#80] от "Ф.Нинов":

  хехе да, нашия само за дневален става и за дежурен по рота не го бива
  Иначе успех в "имперските" амбиции на Германия /макар и да не го вярвам това да стане без Русия /и на теб в личен план

  гошо
 82. 82 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#77] от "Ф.Нинов":


  [quote#77:"Ф.Нинов"]Може да направим леко сравнение хайде не с някогашното НРБ, начело с веселия Тато, но може би с чаушесковата Румъния и нейният злокобен диктатор. [/quote]

  Ама, защо правиш сравнение между ислямски и европейски (християнски) диктатори?
  Алтернативата за християнския диктатор е представителната демокрация.
  При исляма е или светска диктатура (Асад, Кадафи, Хюсейн и т.н.) или, религиозна диктатура (шериат) (СА, Кувейт, Катар, ОАЕ и т.н.)
  Работеща представителна демокрация в ислямските общества не съществува (една Турция опита и виждаме докъде е - със симпатизанта на "Мюсюлмански братя" начело)
  Мисълта ми е, че светският диктатор, начело на ислямската държава е по-малкото зло, както за техните граждани, така и за Запада.......просто другата алтернатива е още по-лоша.

 83. 83 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2087 Неутрално

  До коментар [#81] от "гошо":

  Империята ще има леко хайлашки харктер... един вид Дисниленд за азиятци.... няма да се дрънка оръжие, а по-скоро ще се произвеждат луксозни стоки, които китаецът и индиецът първоначално ще купува като топъл хляб... докато един ден самите те залеят континета с хора.. след което ще учат по история как видители някога имало двуметрови руси и синеоки жители на тази територия, прозивеждащи луксозни стоки... нещо като траките.

 84. 84 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2087 Неутрално

  До коментар [#82] от "manu_chao":

  Ами тези, които искат да бутат Асад, го правят не че е лош, ами, защото им пречи на техните планове.
  Според мен до края на месеца Обама и Путин ще се разберат, руснаците да дадат едно яко рамо на Асад, който да разчисти Сирия, докато бигбрадърът ще даде яко рамо на Ирак.
  Сирия ще си остане в орбитата на Русия, а Ирак ще се върне в орбитата на САЩ.... и всички са доволни.

 85. 85 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Дали Германия ще се справи зависи от самата Германия.
  Франция показа, че не е на ниво.
  USA просперира благодарение на хилядите силно надъхани имигранти, които издърпвайки себе си от мизерията дърпат и американската икономика.Точно възможностите, растежа и гражданските свободи притъпяват етническите, регилизните и културните различия на американското население.
  И въпреки това са налице множество признаци, че и Амерка се задъхва.
  Без да подценявам реда и правилата в германската държава ще отбележа, че Германия за разлика от Америка не притежава нито територия, нито природни ресурси.

 86. 86 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  В Близкия изток има само два вида мюсюлмани - радикални такива които искат да ни избият и умерени такива, които искат радикалните да ни избият.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 87. 87 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  До коментар [#71] от "Ф.Нинов":

  Това звучи добре за Германия, за нас - не особено.

 88. 88 Профил на seaker
  seaker
  Рейтинг: 258 Неутрално

  Няколко очебийни неточности:
  Няма "тълпи" посрещачи - по 5-6 души от някое НПО.
  Също нямаше "твърда" позиция по отношение на Гърция - гърците получиха парите, получиха права много по-големи от тези в други европейски страни, за България да не говорим и си оставиха Сириза и Ципрас на власт. Освен това се бетонираха в ЕЗ. Както и да го погледнем Меркел или катастрофира, по отношение на Гърция, или си работеше за интереса на комшиите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK