Централна Европа отново отхвърли квотите за имигранти

Централна Европа отново отхвърли квотите за имигранти

© ReutersЧетири централноевропейски държави и Латвия отхвърлиха опитите на Европейската комисия да им наложи да приемат определени квоти от имигранти. Това стана в навечерието на днешната среща на вътрешните министри и министрите на правосъдието от 28-те държави от ЕС и два дни преди същата тема да обсъждат на извънреден Европейски съвет лидерите на страните членки.


Външните министри на Чехия, Полша, Словакия, Унгария и Латвия се събраха в Прага с посредничеството на люксембургския си колега Жан Аселборн. Те не промениха позициите си и продължават да смятат, че инициативата за имигрантски квоти е незаконна и че ако тя им бъде наложена с решение на две трети от страните членки, може да изпратят казуса до Съда на Европейския съюз в Люксембург.


Спорът се върти около съдбата на 66 000 души, получили статут на бежанци, които трябва да бъдат изведени от Гърция и Италия и разпределени в други държави от ЕС. Вече има споразумение за 40 000 души и принципно съгласие - но не и за включването им в задължителни квоти - за други 120 000, от които 54 000 са от Унгария.
На пръв поглед броят на бежанците, за които се спори, е малък на фона на близо 1 милион имигранти, които се очаква да влязат в Германия тази година, и на други 500 000, които според граничната агенция Frontex са готови да потеглят от Турция към ЕС.


Но въпросът е за суверенитет и кой управлява в Европейския съюз, коментира "Гардиън" - Брюксел и Берлин или националните правителства. Централноевропейците се чувстват изнудвани от германците, които дори заплашиха със спиране на еврофондове, ако някоя страна откаже да приеме квотите.


За Европейската комисия е важен принципът да се създаде прецедент, върху който да бъде изградена единна политика на ЕС по въпросите на имиграцията и бежанците. На практика обаче Брюксел предлага да се разшири в европейски мащаб вече действащата схема в Германия, където бремето по приемане и настаняване на бежанци се разпределя сред 16-те федерални провинции по формула, която взима предвид благосъстоянието, безработицата и гъстотата на имигрантите във всяка една.


Ако този механизъм бъде наложен с квалифицирано мнозинство от страните от ЕС, има риск да се създаде ситуация, в която бежанците са изпращани в държави, които не искат и в които те не искат да живеят.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (100)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 2430 Неутрално

  България както винаги е пас...

 2. 2 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2333 Неутрално

  Време е да се разтуря седенката и кина Меркелица да си поеме отговорността за предизвиканата криза с поканата, която отправи.

 3. 3 Профил на npiatanasov
  npiatanasov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#1] от "palav_nik":

  Е, нали трябва да следваме евроатлантическите ценности и да се харесаме на Брюксел! Къде ще се мерим ние с тия рубладжии чехия, унгария... България няма да предаде евроатлантизма!!!

 4. 4 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "...Те не промениха позициите си и продължават да смятат, че инициативата за имигрантски квоти е незаконна.." АБСОЛЮТНО ВЯРНО! В договорите за ЕС- ДЕС и ДФЕС, никъде не е вписано, че държавите- членове на ЕС отдават обем от държавният си суверенитет на ЕС СПЕЦИАЛНО по въпроса да приемат бежанци! Дали една ЕС държава да приеме и 1 бежанец или да не го приеме, зависи САМО ОТ САМАТА ЕС ДЪРЖАВА- НЕ И ОТ РЕШЕНИЕТО НА ЕС! В този конкретен случай държавите от ЕС се подчиняват САМО на националните си законодателства и реализират своят държавен суверенитет!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 5. 5 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Гневно

  Само Боко Т. и нашата Бъчварова са СЪГЛАСНИ с квотите.

  Честит Ден на ЗАВИСИМОСТТА

 6. 6 Профил на Вонин
  Вонин
  Рейтинг: 627 Любопитно

  Най-накрая едно МЪДРО решение на ЕВРОПЕЙСКИ политици!

  Браво и УСПЕХ!

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM
 7. 7 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  А РоскУ се възмущава на войниците по границата с Турция. К'ва тъпа държава сме, не е истина...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 8. 8 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "...и че ако тя им бъде наложена с решение на две трети от страните членки, може да изпратят казуса до Съда на Европейския съюз в Люксембург..."И това е абсолютно вярно! ЕС не може да си присвоява повече правомощия от тези, които са описани в ДЕС и ДФЕС! Искането за задължителни квоти за разселване на бежанци/ имигранти е незаконно и в нарушение на ЕС законодателство.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 9. 9 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Къде е Тиквоча да ги ограмоти че над тях трябва да има "началници" и сами без тях не могат да вземат решение ?

 10. 10 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Само така, който ги е канил да си ги дундурка!

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 11. 11 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Любопитно

  Отец Саръев: България е толкова независима, че нищо не зависи от нея
  Вторник, 22 Септември 2015, автор: frognews.bg

  България е толкова независима, че нищо не зависи от нея, заяви по БТВ отец Боян Саръев по повод Деня на независимостта. Той напомни и думите на писателя Радой Ралин: „Българио, докога ще се влачиш като влечуго от едно робство към друго”. По думите на отеца нашите управленци продължават да не ни водят към Обетованата земя, а към безплодната пустиня.

  Вярващ съм, но не съм оптимист. Проблемите ожесточават хората и ги отдалечават от Бога, обяви свещеникът.

  Пътят от Родопите до София е ужасен. Ние сме като изоставени от управляващите сираци и сме оставени на една антибългарска организация като ДПС, твърди отец Боян Саръев. Той напомни, че всички 7 общини в област Кърджали са на ДПС и по думите му партията има монопол, а българите и християните са малцинство.

  Според отеца от много години в Родопите се работи за приобщаването на района към Турция и затова в него много хора не се чувстват българи и български граждани. Този проблем се наслагва от много години, категоричен е свещеникът.

  Бежанците са световен катаклизъм. Това са хора с чужда култура, които не искат да се интегрират, а да гребат с шепи от европейското благополучие, смята отец Саръев.

  Той вижда проблем във факта, че всички мигранти от Близкия Изток отиват към Германия и според него този факт доказва, че те не търсят спасение, храна и подслон, а искат да живеят в „анклави и да налагат своята култура”. Милосърдието не трябва да се бърка с овчедушие, призова свещеникът

 12. 12 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1107 Любопитно

  Никой не ще "горещия картоф" на Меркел...а и самите зарзавати, искат да никнат в нейната градина...

  Форумът е в будна кома...
 13. 13 Профил на npiatanasov
  npiatanasov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Веднага да се въведат санкции за тези държави! Предатели! Рубладжии! Как смеят да защитават националния си интерес?!?
  Как смеят да казват "не" на Брюксел и Германия?!?
  НА ОРЪЖИЕ БРАТЯ!!! ДА ЗАЩИТИМ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ ОТ РУБЛАДЖИИТЕ!!!

 14. 14 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Ние не искаме квоти, искаме емигранти! Не точно от тези, но като няма други...

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 15. 15 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 686 Неутрално

  Унгария пък що е против? Не знам какво е нарушението при задължителните квоти, но Унгария със сигурност нарушава Дъблинското споразумение с отказа да регистрира нахлулите на територията й мигранти. Щом не ще разпределение на гостите, да си стоят при тях и това е. А що България била пасувала - ам щото квотата за България няма да ни събори - 2-3 хиляди са смешна цифра, а след като за нас са смешна, по същия начин стои въпроса и за тези от Централна Европа. Това тяхното е безумно поведение - хем сме членове на европейското семейство, когато трябва да се усвояват пари и да се субсидира нерентабилното им стопанство, хем после Гърция и Италия сами да се оправят, като е ясно, че всъщност цялата тежест е върху Германия. Бах тез европайци!

 16. 16 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1988 Неутрално

  .... в която бежанците са изпращани в държави, които не искат и в които те не искат да живеят.Ами като не искат,обратно при ятагана.Истината обаче е,че тези квоти не решават никакъв проблем,дори и да ги приемат,защото кервана си върви.

 17. 17 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Първо спиране на потоците, ако трябва и с оръжие. Второ, преразглеждане на вече дадените статути и свеждането им до 5% истински бежанци. Трето, останалите 95% по родните направления или при Башар Асад, който още миналата година каза, че може да се върнат в районите без военни действия. Четвърто - промяна в емиграционните закони и закони, касаещи гражданство и събиране на семейства и чак пето - квоти и дрън-дрън.
  Поставяйки каруцата пред коня, нищо добро не чака Европа.

 18. 18 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Любопитно

  До коментар [#15] от "potrebitel1":

  Само, че тези 20- 30 000, които са у нас, някой дори не мъцна да бъдат преразпределяни. Остават си наши. Защото "световните началници" ще се разсърдят.

 19. 19 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Трябва също да знаете, че поради липса на правно основание в ДЕС и ДФЕС Германия няма законното право да поиска ЕС да наложи спиране на еврофондовете или глоба от ЕС в размер 6500 евро за 1 бежанец на всяка държава, която не иска да приема и 1 бежанец от "задължителната" си квота. Разберете- истината има едно свойство- накрая, колкото и да бъде крита, винаги излиза наяве!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 20. 20 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2809 Неутрално

  Те не промениха позициите си и продължават да смятат, че инициативата за имигрантски квоти е незаконна
  ________
  Щом е така сили на НАТО трябва да поемат границите на ЕС !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 21. 21 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#1:"palav_nik"]България както винаги е пас...[/quote]

  Не е пас. Боце обяви, че трябва да приемем имигрантите...

 22. 22 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Бъчвата е в Брюксел, само за да казва "йес".


 23. 23 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 686 Неутрално

  До коментар [#18] от "stenli1":

  Тия 20 ли са 30 ли са нема да стоят тука. Да не са луди. Тука няма стоят и тези от квотата. Въпросът е принципен и поведението на страните от Централна Европа и Великобритания е като на циганите. Когато трябва да намажат - всички претендират, когато трябва да направят нещо за другите - защитавали били своите интереси. Щом са в ЕС интереса не може да се ограничава само до собствената им територия. Едва ли някой в Европа има интерес Германия да бъде съсипана. И аз започвам да мисля, че краят на съюза е близо. Вместо ние да се поевропейчим, побългарихме европейците!

 24. 24 Профил на wiligri
  wiligri
  Рейтинг: 934 Неутрално

  [quote#0:"статия"]За Европейската комисия е важен принципът да се създаде прецедент, върху който да бъде изградена единна политика на ЕС по въпросите на имиграцията и бежанците.[/quote]
  Прави са Чехия, Полша, Словакия, Унгария и Латвия да се борят срещу създаването на идиотски прецедент. Не може да има преразпределение при неограничено приемане и неизвестен краен брой хрантутници. Ако на Германия и е изгодно да приема икономически имигранти, защото има силна икономика, останалите страни в Южна и Източна Европа имат висока безработица и икономически проблеми. В крайна сметка при ограничени ресурси (а те винаги са такива и винаги се пишат на гърба на данъкоплатеца) се стига до момент, в който не може да си хуманен едновременно към собственото си население и към чужди граждани. Ако Германия иска пробив по този въпрос, да сложи горна граница на планираните за приемане бройки, да предложи първо политика на бързо отсяване и репатриране на социалните гастрольори и връщане на бежанците след края на войната и най-важното - Евросъюзът да започне действия за куртулисване на размирна Сирия. Докато немците настояват за приемане на сульо и пульо в неограничени количества и за неопределено време, така ще е.

 25. 25 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#20:"comandante vs либерални ентусиасти&корпократи"]Щом е така сили на НАТО трябва да поемат границите на ЕС ! [/quote]Имигрантската вълна създава условия за посегателство срещу националната сигурност на България и на всяка друга държава от Европа- не само от ЕС- поотделно! Защо, мислите, държавите изпращат на границите си АРМИИТЕ СИ , а не само жандармерията си? Но това не може да се каже в прав текст от ЕС, защото би означавало ЕС ДА ПРИЗНАЕ, ЧЕ МЕРКЕЛ НАПРАВИ ОГРОМНА ПОЛИТИЧЕСКА ГРЕШКА И ПРОТИВОПРАВНО СЪЗДАДЕ УСЛОВИЯ ЗА ПОСЕГАТЕЛСТВО СРЕЩУ НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА ПОНЕ 6-7 ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ, 4 ОТ КОИТО СА ЕС ЧЛЕНОВЕ!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 26. 26 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 3030 Неутрално

  Кризата конкретно в Сирия и Ирак е най-лесно решима. Достатъчно е НАТО да поеме охраната на една област обшващата част от Сирия и от Ирак. След това там да се настанят бежанци с храна и палатки от ЕС.
  Заедно с това в морето се залавят всички емигранти и се карат на същото място.
  А решението на българския проблем е още по-лесно и дори дава ефект. Нашите полицаи бият и ограбват имигрантите след което ги връщат и накрая отричат всичко това.
  Отричат ама по фейсбук хората си вярват и не идват насам.

  подпис
 27. 27 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 707 Неутрално

  До коментар [#5] от "stenli1":

  За няколко евро повече подопечните на Меркел Боко и Роско ще приемат и 10 мелиона мигранти..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 28. 28 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Заплахите за глоби на източна Европа минават всякакви граници, редно е някой да обясни на самозабравилите се немци, че без вноските на тия страни и без пазара им, немската икономика може доста да се срине, а дълг/БВП да мине 100% и да заприлича на гръцкото. Само от България Кайфланд изпомпва поне 10 пъти повече пари отколкото ни дават с еврофондовете. Изобщо запада живее на гърба на Източна Европа доста време.

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 29. 29 Профил на npiatanasov
  npiatanasov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#25] от "logika":

  Меркел не е направила политическа грешка. Тя направи ПРЕСТЪПЛЕНИЕ срещу Германия и Европа, но политическа грешка - не. Политическа грешка е, когато направиш нещо, от което да загубиш позиции политически. Ако мислиш че рейтинга на Меркел в Германия е пострадал особено заради това - нищо подобно. В Западна Европа е модерно да си толераст, либерал. Ако кажеш нещо против бежанците веднага те нападат че си ксенофоб, расист и т.н. Западноевропейците и особено англичаните са толкова промити, че даже искат още повече бежанци. За това и явно идва края на западната цивилизация.

 30. 30 Профил на Fazer
  Fazer
  Рейтинг: 506 Любопитно
 31. 31 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#29:"npiatanasov"]Меркел не е направила политическа грешка. Тя направи ПРЕСТЪПЛЕНИЕ срещу Германия и Европа, [/quote]Да- Вашата квалификация е вярна!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 32. 32 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1460 Любопитно

  [quote#1:"palav_nik"]България както винаги е пас... [/quote]

  Снишила се е и се услушва кои ще надделеят, та тогава да заеме позиция.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 33. 33 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2244 Весело

  [quote#14:"др. Иванов"]Ние не искаме квоти, искаме емигранти![/quote]
  За вас, слугите на Тодор велики, Нешка и Ванга, е ясно, Иванов, че българите ви пречим и искате да ни изгоните.

 34. 34 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  Наистина много сирийци бягат от войната там. Но много добре се установява, че бежанци сирийци са много малък процент на фона на всички тези които пристигат.
  Добре ще помогнем на сирийците, но всички останали трябва да се върнат обратно.

  Ако този свят ти е омръзнал, то тогава опитай да го промениш
 35. 35 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 864 Неутрално

  "....на фона на близо 1 милион имигранти, които се очаква да влязат в Германия тази година, и на други 500 000, които според граничната агенция Frontex са готови да потеглят от Турция към ЕС."
  =======================
  Да не забравяме и още 1.5 - 2 милиона африканци струпали се на северното крайбрежие на Африка с погледи на север.

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 36. 36 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1460 Любопитно

  До коментар [#30] от "Fazer":

  Интересно, защо това го няма по големите европейски медии? Проглушиха ни ушите с рехави шествия (20-30 човека) на посрещачи с плакати "добре дошли", а за хилядите протестиращи - ни вопъл ни стон!
  Сегашна Европа е толкова плашещо близко до Оруеловия свят, че не ми се мисли какво ще е след някоя и друга година, ако всичко това не се спре.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 37. 37 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1384 Весело

  До коментар [#32] от "Je suis Orban! #Stop islamisation of Europe":


  [quote#32:"Je suis Orban! #Stop islamisation of Europe"]Снишила се е и се услушва кои ще надделеят, та тогава да заеме позиция. [/quote]
  Да бе снишила се е! Всичкото "политик" що се бие в гърдите, че е с "европейски цености' ни залива с пропагандата, че трябва да приемем "бежанците" !
  Даже щели да ни бъдат от полза!

 38. 38 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#32] от "Je suis Orban! #Stop islamisation of Europe": logika Рейтинг: 3236 Неутрално 219 21:39 21 сеп, 2015
  До коментар [#208] от "Je suis Orban! #Stop islamisation of Europe": Споко- това няма да стане! Брюксел много упорито внушава, че ЕС държавите са му прехвърлили държавен суверенитет в областта на приема на бежанци, но това НЕ Е ВЯРНО! Нали се сещате какво ще стане с Брюксел, ако поне една държава каже ясно и разбираемо: Съгласно ДЕС и ДФЕС Брюксел НЯМА правомощията да задължава която и да е държава от ЕС да приеме и 1 истински бежанец, а какво остава- да приема нелегални икономически имигранти, на които противоправно да дава бежански статут...
  http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/21/2613882_ungariia_razreshi_na_armiiata_si_da_strelia_s_gumeni/

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 39. 39 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1384 Любопитно

  Комай "Евросъюза" се запъти към канала!

 40. 40 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 864 Неутрално

  До коментар [#30] от "Fazer":

  "Бежанците сами се върнаха в шведски земи доста изплашени с възгласи „Фините са лоши, шведите добри“ и т.н оценки според нивото и изгодата им."
  =========
  Да опитат от другата страна - на запад. Норвежците също са добри. Като шведите са - гостоприемни, толерантни и зажаднели за мултикултура.

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 41. 41 Профил на wiligri
  wiligri
  Рейтинг: 934 Неутрално

  До коментар [#36] от "Je suis Orban! #Stop islamisation of Europe":
  Аааа, споко. Сегашна Европа тръгна по пътя. Веднъж отклонено, махалото се люшка, пренавитите пружини се късат и отскачат. Елементарна физика, ма природните закони са фундаментални. Посрещачите с плакатите изчезнаха още като се намъкнаха първите "окаяни" пълчища. Сега като почнат да се продънват бюджетите и като се увеличи данъчната тежест върху активното население + етнокултурните прелести и те ти ги заформени интересни политически процеси. Орбан вече прави неща, които миналата година никой не допускаше, че би си позволил.

 42. 42 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1384 Весело

  Интересно, как само допреди месец-два другарката Меркел минаваше за "икона" във форума на "Дневник" с невероятно успешната си "дясна" политика, а само няколко дена след, като призова бежанците да "подпомогнат" германската и европейската икономика, получава силни критики и дори люти клетви!
  Преди този фал, бившите и привърженици не искаха да видят, комсомолския произход и руската и закалка и че тя беше инсталирана като канцлер на Германия след открито споразумение между САЩ и Съветска Русия !

 43. 43 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1843 Любопитно

  Няма значение какво иска Меркел, въпроса ще се реши сам през борсата — който дава най-малки социални помощи и изисква най-много труд насреща, при него няма да има бежанци. Това по напълно естествен път, без армия и гумени куршуми по границата.
  Ако смените "сирийски бежанци" с "български роми" то няма да има разлика в подбудите, мераците и крайната дестинация...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 44. 44 Профил на stuttgart64
  stuttgart64
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Скоро няма да има нужда от квоти, новият началник на БАМФ
  ( управление за бежанци ) "Веизе", предприема нови мерки.
  Той ще бъде съветван от американската фирма Мк Канзи как
  да се действа за много бързо разглеждане на молбите за Азил.
  "БАМФ " ще посещава лагерите диеррктно за да ги регистрира и всички точки за бежанци в Германия ще бъдат централно управлявани. По този начин, кръговрата се ускорява и дава възможност, условията на истинските бежанци да бъдат подобрени. Мк Канзи ще направи комплетно предложение
  в което са включени също и помощите, финанциране и др.
  Така че, ако новата система не бъде достатъчно привлекателна,
  бежанците сами ще си потърсят по добри условия другаде. 45. 45 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#42:"vagabond66"]Интересно, как само допреди месец-два другарката Меркел минаваше за "икона" във форума на "Дневник" [/quote] За мен меркел беше ЕДИНСТВЕНИЯТ политик в ЕС/ България, за когото си струваше да се гласува....до момента, в който покани нелегални икономически имигранти в Германия, но НЕ ОТВОРИ на германските летища пунктове за регистрацията им, а ги принуди да преминават незаконно през териториите на ен брой държави. Не съм германка и не съм германска гражданка и за това ВСЯКО действие на меркел разглеждам през призмата на бъдеща полза/ вреда за България - за това промених мнението си за нея.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 46. 46 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#44] от "stuttgart._60":
  Въпросът е какво ще прави Германия с тези лица, на които е отказан статут на бежанец/ международно правна закрила? До сега Германия си правеше следната сметка- ще се позове на ЕС регламента Дъблин 3 и ще ги върне на 1вата ЕС държава, в която са получили регистрация. Обаче- СЕГА се оказва, че имигрантите МАСОВО НЯМАТ РЕГИСТРАЦИЯ В НИТО ЕДНА ПРЕДХОДНА- ПРЕДИ ГЕРМАНИЯ- ДЪРЖАВА, през която са преминали по пътя си към Германия и Германия се явява де юре ПЪРВАТА ЕС държава, в която имат регистрация Да им са честити на германските данъкоплатци новите хрантутници

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 47. 47 Профил на els_g
  els_g
  Рейтинг: 561 Любопитно

  До коментар [#15] от "potrebitel1":

  Ти май все още не си разбрал, че въпросът не е конкретен, а принципен.

  Отрицанието не може да дефинира истината, но е работен инструмент за ограничаване зоната на търсенето й.
 48. 48 Профил на stuttgart64
  stuttgart64
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#28] от "42":
  В Кауфланд не работят ли Българи, не се ли продават български
  стоки и не се ли плащат данъците в България?
  Западна Европа живееше по добре преди да се разшири ЕС.

 49. 49 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#42] от "vagabond66":

  Десните хора винаги имат свое собствено мнение и когато някой върши добри неща, го подкрепят, когато започне да прави простотии, го низвергват, за разлика от левичарстващите русофилистици, които ще ближат подметките на путин, независимо какво прави и без да се замислят дали това е в техен интерес!

 50. 50 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Много важна свързана новина, която отново доказва, че ЕС е съюз на СУВЕРЕННИ ДЪРЖАВИ, А НЕ ЕДНА ЕДИННА ФЕДЕРАЛНА ДЪРЖАВА СЪС СТОЛИЦА ГЕРМАНИЯ! ДОВОЛНА И ГОРДА СЪМ ОТ ТАЗИ НОВИНА И ТО ТОЧНО НА ДНЕШНИЯ ДЕН! Регнум: Българските власти разрешиха на военните да стрелят срещу мигранти на границата 22 Септември 2015 | 12:17 | Агенция "Фокус"....Министърът съобщи, че военните на границата са въоръжени и имат „ясни инструкции в какви случаи могат да прилагат сила“. Според него използването на оръжие е позволено само при необходимост за отбрана.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 51. 51 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1384 Любопитно

  До коментар [#45] от "logika":


  [quote#45:"logika"]За мен меркел беше ЕДИНСТВЕНИЯТ политик в ЕС/ България, за когото си струваше да се гласува....[/quote]
  Значи се чувствате излъгана!
  Е в такъв случай ми е интересно сега, за кого бихте гласувала в момента, след като "фаворитът ви" ви разби илюзиите и дали е по-добре да се гласува за някого с "отвращение" или да не се гласува въобще!

 52. 52 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Чехия вече определи квотното разпределение като незаконно. Ако България продължава да шикалкави, то нищо чудно някой да се възползва от това и да смени потока за чакащите кандидатнавлеци. Само че Руминия има вече твърда позиция, че на нея й е трудно да се справи със собствените си цигани и не ще мюсюлмани.

 53. 53 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#51:"vagabond66"]Значи се чувствате излъгана![/quote] Не точно- БЯСНА съм на меркел, че извърши престъпление и въвлече и България в него! Когато става въпрос за защита на националната сигурност и на националните интереси на Р. България, ако ще и христос, буда, йехова, мохамед да са ми насреща, ВИНАГИ ще ме интересува ползата/ вредата от действията им ЕДИНСТВЕНО за Р. България! Не гласувам от 25 години, никога не съм гласувала за меркел в Германия, живея постоянно само в България - просто я харесвах като политик.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 54. 54 Профил на Ерих Хартман
  Ерих Хартман
  Рейтинг: 395 Гневно

  " ..Външните министри на Чехия, Полша, Словакия, Унгария и Латвия се събраха в Прага "

  А къде се е "каширал " нашият външен ?

  И защо не е на срещата ?

  И ако няма намерение да ходи - да си ги приема и да си ги отглежда, ама за сметка на министерството му !

  ((((

  ))

 55. 55 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1384 Весело

  До коментар [#49] от "marsena":


  [quote#49:"marsena"]Десните хора винаги имат свое собствено мнение и когато някой върши добри неща, го подкрепят, когато започне да прави простотии, го низвергват, за разлика от левичарстващите русофилистици, които ще ближат подметките на путин, независимо какво прави и без да се замислят дали това е в техен интерес! [/quote]
  И това, как кореспондира с факта, че гласувате за откровени бивши и настоящи комунисти и техните агенти ?!?

 56. 56 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#51:"vagabond66"]Е в такъв случай ми е интересно сега, за кого бихте гласувала в момента[/quote] За никого. Упражнявам ПРАВОТО СИ да не гласувам за никого, тъй като нито една политическа партия в България не ми предлага защита на моят икономически интерес. Партиите искат гражданите да се съобразяват с уж политическата им партийна платформа, а не гражданите да създават политическата партийна платформа на една партия...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 57. 57 Профил на els_g
  els_g
  Рейтинг: 561 Любопитно

  До коментар [#37] от "vagabond66":

  Е, ако не друго, поне ще стане съвсем очевАдно кои са те.
  Няма значение от меркантилен интерес или от невежество един "политик" говори или върши глупости. И в двата случая ТРЯБВА изцяло да бъде ОТСТРАНЕН от политиката, тъй като ЗЛОУПОТРЕБЯВА с длъжност и влияние!

  Отрицанието не може да дефинира истината, но е работен инструмент за ограничаване зоната на търсенето й.
 58. 58 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  До коментар [#53] от "logika":

  -Благодаря за отговора !

 59. 59 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Трябва да се присъединим към тези държави!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 60. 60 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1384 Неутрално  До коментар [#56] от "logika":


  [quote#56:"logika"]За никого. Упражнявам ПРАВОТО СИ да не гласувам за никого, тъй като нито една политическа партия в България не ми предлага защита на моят икономически интерес. Партиите искат гражданите да се съобразяват с уж политическата им партийна платформа, а не гражданите да създават политическата партийна платформа на една партия...
  [/quote]
  Благодаря за отговора.
  Моите уважения!

 61. 61 Профил на Fazer
  Fazer
  Рейтинг: 506 Весело

  [quote#36:"Je suis Orban! #Stop islamisation of Europe"]Интересно, защо това го няма по големите европейски медии?[/quote]
  Е как! Може някои други нации да получат идеи, различни от пропагандираната толерастика.

  [quote#40:"Magen David"]Като шведите са - гостоприемни, толерантни и зажаднели за мултикултура.[/quote]
  Те и датчаните бяха мултикултуралисти, ама се научиха и сега границите са им затворени. Шведите, обаче, са за убиване с престъпната пропаганда, която правят там. Те са слабото ядро в случая.

 62. 62 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  Не само бежанците имат право на живот

  Брюксел спешно трябва да завие от Маастрихт към Рим

  Калин Манолов

  От 2011 г. насам, откакто започна т. нар. „Арабска пролет“, Западът гледа на човешките права по-късогледо отвсякога. Имам предвид масовите призиви към състраданието и милосърдието на всички европейци по повод още по-масовата имиграция на мюсюлмани от Сирия и други арабски страни. Само допреди няколко месеца очаквахме 40 хиляди бежанци, днес са 160 хиляди, до края на годината ще станат поне половин, а може би и цял милион. Това може да е само 1 -2 % от половинмилиардното население на Европейския съюз, но към новодошлите трябва да се прибавят и 60-те милиона мюсюлмани, вече живеещи на континента. Трябва да се има предвид и прогнозата, че през 2030 г. мюсюлманите ще бъдат 26.4% от световното население, което е увеличение с 3 % спрямо населението на земята през 2010 г. България ще е сред десетте европейски държави

  с най-висок процент мюсюлмани -15.7 % от населението

  Данните са от изследване на авторитетната неправителствена организация Pew forum, част от проекта Pew-Templeton Global Religious Futures.

  Миналата седмица излезе още една статистика: Евростат официално потвърди видимият с просто око факт, че само 21 % от мигрантите в Европа са от Сирия. Дори да разширим понятието „бежанец“ с хората, които бягат не само от война, но и от репресивни политически режими, този процент най-много ще се удвои. Но съм любопитен как правителствата в Тирана и Прищина ще реагират на определението „репресивен политически режим“, доколкото 13 % от не-сирийците са косовари и албанци ...

  Разбира се, по-важно от това откъде са тези хора, е какви са. Казват ни, че бягат, за да спасят живота си от бушуваща в страната им война. Дори да е било така, вече не е. Залива ни вълна от имигранти, преобладаващо мюсюлмани, които не приличат на хора, спасяващи своя и на семействата си живот. Впрочем, 80% от тях са без жените и децата си. Поведението им на европейска земя не можеше да не породи антимигрантски настроения в целия Европейски съюз. Унгария започна да строи стена на границата си със Сърбия, а скоро – и с Румъния, откъдето основно минават бежанците на път за Централна и Западна Европа. България вече има такава ограда на границата с Турция и отново я стяга. Великобритания по принцип не участва в общата миграционна политика на Евросъюза. Вишеградската четворка се обяви толкова категорично срещу квотния принцип на Юнкер, че на 9 септември 2015 г. той констатира с горчивина: „Няма достатъчно Европа в този Съюз и няма достатъчно съюз в тази Европа“.

  Бих казал: „И Слава Богу!“ Безкритичното и неограничено приемане на толкова много имигранти с враждебни на западните ценности и култура, най-малкото нарушава правото на собственост на жителите на европейските страни. Като собственик или съсобственик на земята, върху която живее, на улиците, реките, летищата, пристанищата, и т.н., всеки европеец трябва да може да прави със собствеността си каквото поиска. Включително да пуска когото поиска на територията, на която живее. Правото на свободно движение означава право да пресичаш граници само с паспорта си – по възможност истински, а не фалшив, а не право да нарушаваш границите безнаказано. Не съществува такова право като неограничена свобода на имиграцията. „Свободното движение на хора“ става възможно, когато и ако жителите на страната я разрешат.

  До средата на 60-те години в САЩ и до падането на комунизма в Западна Европа имиграцията не бе безусловна. Имиграционният закон от 1965 г. в САЩ обаче премахна всички съществували до този момент съображения за „качеството” на имигрантите, както и изричната преференция за европейски имигранти, и ги замени с мултикултуралистична лотария. След това

  „демокрацията влезе в действие“

  и в Европа. В резултат тълпите посредствени имигранти промениха културната и демографска структура на обществата в западните страни. Новата вълна неограничавана и безусловна имиграция заплашва да ги разруши. Освен ако държавната доктрина на муликултурализма не бъде заменена – но не с несъществуващата и невъзможна „обща европейска нация“, а с „Европа на нациите“. Брюксел спешно трябва да завие от Маастрихт (където през 1991 г. бе ознаменуван качествения преход от общност на независими европейски държави към съюз, който стои по-високо от отделните страни), към Рим (където през 1957 г. бе подписан договорът за общ пазар).

  Напоследък чувам странен „аргумент“ в защита на мигрантите от арабския Изток: ние също заляхме Западна Европа след падането на Стената през 1990 г., бежанците просто търсят по-добър живот като нас.Но източноевропейците не отиваха в чужда за тях култура, а се завръщаха в старата, която комунизмът им бе отнел. Българските, полските, чешките, унгарските имигранти-християни, които замениха класическия гастарбайтер от 60-те години – турчина-мюсюлманин, с готовност се интегрираха в приемните общества. Имигрантите-мюсюлмани не направиха същото. Европа не само че не ги облагороди, напротив - радикализира ги.

  „Техният“ ислям стана по-консервативен

  дори от исляма в страните, откъдето дойдоха. Чрез него имигрантите-мюсюлмани пазеха идентичността си в чуждата им културна среда. Водачите на радикални ислямистки групировки умело използваха това и привлякоха в редовете си много младежи и мъже на възраст между 30-45 години, живеещи в Европа. Все по-често атентаторите-самоубийци в САЩ и Европа са натурализирани американци, англичани, германци...

  За съжаление, заседанието на европейските лидери в Брюксел на 23 септември 2015 г. Със сигурност ще докаже, че дори рискът от разпад на съюза не е в състояние да накара Брюксел да промени досегашната си имиграционна политика. По една проста причина: политиците в демократичните страни предпочитат мързеливи и неграмотни имигранти, които създават „социални” проблеми“, защото политиците процъфтяват и ги преизбират заради съществуването и „решаването“ на такива проблеми.

  Аз се отнасям с уважение към всекиго. Но не желая да живея в свят, в който диващината се приравнява с цивилизоваността, а глупостта - с алтернативна форма на разум. За съжаление светът на западната цивилизация, към която принадлежи и България, в момента е такъв. Затова и го атакуват стотиците хиляди имигранти-мюсюлмани. Религията им нямаше да има значение, ако не им диктуваше да се конфронтират, вместо да се интегрират в страните, където емигрират. Но те го правят, и ще продължат да го правят. Аллах ги задължава.

  Затова страховете на западноевропейците от колонизация, породени от интензивността, с която младите мъже-мюсюлмани пренасят своята култура в новата европейска среда, не са преувеличени. Страховете за живота и сигурността им – също. Европейският съюз не само може, но и трябва да защити не само правото на собственост, но и правото на живот на своите граждани.

  Що се отнася до съдбата на българския народ и държава, те наистина зависят изключително много от рационалното и националното самоосъзнаване на Европа. Но ние не сме осъдени да бъдем безмълвни пешки на европейската шахматна дъска, някъде между Москва и Брюксел. Напротив – имаме правото и задължението да опазим националната си идентичност, въоръжени с половинхилядолетния си уникален опит в тази област.

  http://www.faktor.bg/lacheni-carvuli/55397-ne-samo-bezhantzite-imat-pravo-na-zhivot.html

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 63. 63 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 717 Неутрално

  браво на тези държави точно така депортирайте нелегалните емигранти в германия.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 64. 64 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#60] от "vagabond66":
  Все пак, съм напълно наясно с юридическата страна на въпроса:" Защо възникват и какво представляват по същество политическите партии в България". Най- лаически и най- общо казано, една политическа партия се създава, за да бъде законен посредник на защитата на икономическият интерес на група граждани. Целта й е да влезе в управлението на държавата, за да може законно да защитава този икономически интерес чрез създаване и участие в гласуването на законопроекти на закони, в които е включена защитата на икономическия интерес на членската й маса.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 65. 65 Профил на Ерих Хартман
  Ерих Хартман
  Рейтинг: 395 Любопитно

  До коментар [#59] от "Thermobee":

  Кой го казва това ?

  Ти.....или нашият външен министър ?

  )))

 66. 66 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  До коментар [#61] от "Fazer":

  Може ли да ми дадеш линк към фински сайт, отразяващ "посрещането"?
  Благодаря!

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 67. 67 Профил на Fazer
  Fazer
  Рейтинг: 506 Неутрално
 68. 68 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1460 Любопитно

  До коментар [#67] от "Fazer":

  Благодаря!

  Каква е реакцията на Тимо Сойни по темата? Преди се изказваше доста остро, ама сега, откакто е в управляващата коалиция, май се кротна?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 69. 69 Профил на stuttgart64
  stuttgart64
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#46] от "logika":
  За отказаните се прави каквото и до сега. Връщат ги със специални самолети, не линийни, на групи и с придружители.
  Криминалните ги връщат поединично и с повече придружители.
  Германия има с много страни договори за приемане обратно,
  като Гана, Нигерия и др. от Африка. Балканците също си ги взимат обратно. Това се организира и провежда от "Frontex" (Wiki). Вие явно нямате понятие от немска организация,
  затова сте в изпаднали в ужас. Който има право да остане, учи език, дават му работа или си намира сам. Като работи, той вече
  има заплата, осигурен е от работодателя и плаща удръжки
  за социални помощи, за здравословието и за инвалиди, за безработните, данък солидарност за източна Германия и данък на
  държавата. Така че вече не е хрантутник. Който си въобразява че
  в Германия живеят генерации без да работят и получават помощи
  цял живот, трябва да прочете с внимание закона за " Harz4" и тогава да разпространява измислици. За тези които изобщо не искат да работят и шикалкавят, има "1€ Job" което значи че,
  ще чистиш зелени площи и градинки за 1 € на час или ще умреш от глад, защото спират помощите. Детските пари (180€ на дете) се дават ако работиш, но не на "Harz4". Някои от придошлите сами се връщат или отиват другаде, защото не свикват с начина на живот и климата в Германия. Проблем са действително ромите от България и Румъния, защото повечето не се регистрират на адрес, просят по улиците и са организирани в Банди. Сега обаче спряха помощите за новодошли от ЕС, които идват да "търсят" работа, а Ромите вече демонстрират пред черквите, да не ги връщат обратно по споразумение.


 70. 70 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Любопитно

  До коментар [#59] от "Thermobee":

  А какво ще кажат "световните началници" за това?
  Боко ще седи наказан до стената

 71. 71 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 3030 Неутрално

  Нека сме реалисти. България е външна граница и по този начин сме рискова държава. За сега при нас няма наплив, но може да се появи. Ако се появи ние ще разчитаме да ги препратим на другите. Тогава сегашната ни позиция в подкрепа на перазпределението ще помогне.

  подпис
 72. 72 Профил на Ерих Хартман
  Ерих Хартман
  Рейтинг: 395 Любопитно

  До коментар [#69] от "stuttgart._60":

  "...Балканците също си ги взимат обратно. Това се организира и провежда от "Frontex" (Wiki). "

  И какво сега ?

  Баба Меркел, ще почне да ни ги разтоварва на летище София, така ли ?

  Тя не ги иска !
  И ние не ги искаме, ама кой ни пита ?

  ))))

 73. 73 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#69:"stuttgart._60"]Връщат ги със специални самолети, не линийни, на групи и с придружители. [/quote] Точно така- въпросът обаче тук е - КОЛКО СТРУВА СЕГА ТОВА НА ГЕРМАНИЯ, защото до сега парите за експулсирането се даваха от държавният бюджет на 1вата държава в ЕС, на чиято територия е регистриран имигрантът

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 74. 74 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#69:"stuttgart._60"]Вие явно нямате понятие от немска организация, [/quote] Имам понятие от Закон за държавния бюджет на Р. България за 2015 г.
  http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp;jsessionid=CBA328B228E655EA358A3C2D10A08673?idMat=90900
  и не ме касае германската организация, нито германският федерален държавен бюджет, защото съм единствено българска гражданка и българско данъчно задължено лице.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 75. 75 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Бохуслав Соботка: Чехия е твърдо решена да не приема задължителните квоти 22 Септември 2015 | 13:33 | Агенция "Фокус"...„Искам да потвърдя, че двамата с вътрешния министър (Милан Чованец) единодушно ще отхвърлим всеки опит да се въведе постоянен механизъм за преразпределение на бежанците“, каза Соботка и добави, че двамата чешки дипломати също така отхвърлят „въвеждането на квоти“.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 76. 76 Профил на Ерих Хартман
  Ерих Хартман
  Рейтинг: 395 Весело

  До коментар [#71] от "Иван К":

  Ако се появи ние ще разчитаме да ги препратим на другите.


  Някой е хвърлил умряло куче в двора Ти, а пък Ти що не вземеш да го метнеш у двора на комшиите, това ли искаш да ми кажеш "

  ))

  Ако е така, разчитай че скандалът и последвалият екшън с комшиите си за гарантиран !

  ((

  И хич не е весело даже !

 77. 77 Профил на Fazer
  Fazer
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#68] от "Je suis Orban! #Stop islamisation of Europe":

  Номер 2 е точно позицията на True Finns.
  А Тимо Сойни, преди се изказваше остро, но по време на изборите се смекчи малко (а и не му отива да е върл расист, като е министър на външните работи в момента). Позицията му тогава беше, че имиграцията е полезна за страна с изолираността на Финландия, но само ако е в рамките на привличане на специалисти, които има с какво да допринесат към растежа на икономиката. Разни навлеци, дето искат да си налагат исляма никой не иска.

 78. 78 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#69:"stuttgart._60"]Който има право да остане, [/quote] КАКВО право- съгласно националното федерално германско законодателство ли, или има ЕС законодателство, което въвежда едни и същи правни правила за това при какви случаи се дават 4 вида международно правна закрила от всяка държава- член на ЕС?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 79. 79 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  това с тия квоти е малоумно все едно всеки от нас да го накарат да си вземе по едно цигане вкъщи...колко са тия които ще приемат? така трябва да се поставя въпроса....никой не иска мързеливи цигани вкъщи ,а в държавата си имаме предостатъчно от тях..

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 80. 80 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  AFP: Германското разузнаване е загрижено, че ислямистите набират бежанци 22 Септември 2015 | 13:46 | Агенция "Фокус"Германското разузнаване във вторник предупреди, че броя на ислямските екстремисти в страната рязко се е увеличил в последните месеци, и изрази сериозна загриженост, че те набират терористи сред бежанците, предава AFP.По данни на германските служби, броят на салафитите (ултраконсервативни сунити, които не признават светската държава и се опитват да въведат религиозен ред) се е увеличил до 7 900 през септември от 7 500 през юни, и много от тях се опитват да подмамят бежанците в редиците си.„Много загрижени сме, че ислямистите В Германия!!!! се опитват, под прикритието на хуманитарна помощ, да използват ситуацията с бежанците за свои собствени цели“, посочват германските наблюдатели.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 81. 81 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8698 Неутрално

  Почвайте да връщате.Това ще спре тези,които още не са тръгнали.Само това е решението на проблема.Докато се чудят къде да ги разпределят прииждат нови.Зима идва,какво ще ги правите.

 82. 82 Профил на stuttgart64
  stuttgart64
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#72] от "Ерих Хартман":
  Не си разбрал, става дума за подали молби за политическо убежище. Такива има от Сърбия, Албания,Косово, Македония.
  Те нямат право, защото са сигурни страни. Не съм чула Българин
  от ЕС да е подал молба в Германия за политическо убежище, освен това той има право на работа престой.

 83. 83 Профил на els_g
  els_g
  Рейтинг: 561 Любопитно

  Я да резюмираме малко ситуацията. За нагледност ще си послужа с обикновен практически пример от дома (Европейския дом ) - Нямате вода в къщи поради някаква авария, примерно (- еквивалент на ниската раждаемост в Европа и застаряването на населението и последствията като по-ниско потребление и др.). Отваряте докрай крана и го забравяте отворен (- евивалент на цялата простотия с Меркеловата покана към емигрантите). Пускат водата във ваше отсъствие и става наводнение в къщата. Какво правите вие? Хвърляте пътьом няколко парцала да спрете разпространението на водата (изграждането на огради) и тичате да спрете крана (еквивалент на мерки да не се допускат бежанците до Европа). Какво обаче правят Меркел, Оланд и ЕК? От позицията на местоположение по-далеч от крана самодоволно се разчита на прагове (Дъблинско споразумение) и се критикуват слагането на „парцали” за ограничаване на водата. Когато обаче праговете се срутят и водата се устреми изцяло към тях поради силен наклон (щедри социални системи), се започва с натиск и заплахи за „равномерно” разпределяне на придошлата вода. Обвиняват се тези, които не искат да се наквасват. И нито дума за затваряне на кранчето...

  Отрицанието не може да дефинира истината, но е работен инструмент за ограничаване зоната на търсенето й.
 84. 84 Профил на Fazer
  Fazer
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#83] от "els_g":

  евала за практическия пример!

 85. 85 Профил на fvi03474382
  fvi03474382
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#71] от "Иван К":

  Това е валидно само ако бежанския поток спре внезапно !?! Само за 1-2 месеца бройката ще нарастне значително и тези квоти няма да струват пет пари. Брюксел ще спусне нов "указ" ,като от времето на Съветския съюз и така ,докато превърнем Европа в лагер. На Меркел очевидно не и пука ,защото има нужда от работници , а какво ще стане в другите страни ,които и в момента имат достатъчно висока безработица ? За България най-вероятен е действащияи в момента модел : да нахраним циганите ,за да си траят.

 86. 86 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  "Ако този механизъм бъде наложен с квалифицирано мнозинство от страните от ЕС, има риск да се създаде ситуация, в която бежанците са изпращани в държави, които не искат и в които те не искат да живеят."
  България е на първо място от тези страни, в които бежанците не искат по никакъв начин да останат. Това не е ласкателно за нашата страна, но в деншно време помага.

 87. 87 Профил на els_g
  els_g
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#84] от "Fazer":

  Благодаря! Просто ми писна от напълно неадекватно поведение, докато "кранът продължава да бълва количества"

  Отрицанието не може да дефинира истината, но е работен инструмент за ограничаване зоната на търсенето й.
 88. 88 Профил на Fazer
  Fazer
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#87] от "els_g":

  Все си мисля, че не е напълно неадекватно. Някой, някъде си има адженда и си кара стъпка по стъпка плановете. Не се случва за първи път, нито на Германия им е за първи път. Просто никой не се учи и през 50 години гледаме едни и същи глупости.

 89. 89 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 928 Неутрално

  До коментар [#11] от "stenli1":

  От години следя изказванията на отец Саръев, особено в частта им за проекта за отделянето на Родопите от България.
  С най-голямо съжаление ще кажа, че прогнозите на отеца ми се струват съвсем реални и адски обезпокоителни, но спи, народе, спи.

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 90. 90 Профил на els_g
  els_g
  Рейтинг: 561 Любопитно

  До коментар [#88] от "Fazer":

  [quote#88:"Fazer"]Някой, някъде си има адженда и си кара стъпка по стъпка плановете.[/quote]
  Аз отивам даже по-далеч - мисля, че тези със собствена адженда не са един или дори двама. Аджендата им обаче ни най-малко не е в интерес на Европа.
  [quote#88:"Fazer"]Не се случва за първи път, нито на Германия им е за първи път. [/quote]
  Глупавият човек прави една и съща грешка много пъти - затова е глупак.
  Умният прави грешка веднъж, вади си изводи и не я повтаря.
  Мъдрият се учи от грешките на другите.
  Ти, от кои смяташ, че са днешните "ръководители" на ЕС?

  Отрицанието не може да дефинира истината, но е работен инструмент за ограничаване зоната на търсенето й.
 91. 91 Профил на els_g
  els_g
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#88] от "Fazer":

  Ето ти и пример за адженда:
  Deutsche Welle: САЩ ще разположат в Германия нов вид ядрено оръжие

  22 Септември 2015 | 17:20 | Агенция "Фокус"
  Deutsche Welle: САЩ ще разположат в Германия нов вид ядрено оръжиеСнимка: АФПБерлин. Съединените американски щати ще разположат нов вид ядрено оръжие на авиобазата на бундесвера „Бюхел“, разположена в провинция Рейланд-Пфалц, съобщава Deutsche Welle, позовавайки се на данни от американски бюджетни планове, излъчени от телевизионния канал ZDF. Съгласно съдържащата се в тях информация Вашингтон обмисля възможността да разположи нови атомни бомби тип „B61-12” на немските изтребители „Торнадо“, и то от началото на третото тримесечие на текущата годината.
  В интервю за медията експерти поясниха, че този тип тактически атомни бомби са значително по-точни, отколкото тези, с които разполагат военните в базата в Бюхел. В случай на война самолетите „Торпедо“ ще изпълняват полети с тях в рамките на натовската стратегия за „съвместно използване на ядрено оръжие“.
  Източници твърдят, че атомни бомби тип „B61-12” ще бъдат доставени във военновъздушните бази „Инджирлик“ в Турция и „Авиано“ в Италия.

  Отрицанието не може да дефинира истината, но е работен инструмент за ограничаване зоната на търсенето й.
 92. 92 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 528 Неутрално

  "....има риск да се създаде ситуация, в която бежанците са изпращани в държави, които не искат и в които те не искат да живеят...". В този случай какво ще следва, никой не дава отговор. А този е главният въпрос. Бежанци са, когато са в Турция. В Европа са икономически имигранти и няма как да не се изпълнява желанието им на установяване. Това е главният въпрос!

 93. 93 Профил на Fazer
  Fazer
  Рейтинг: 506 Любопитно

  [quote#91:"els_g"]Deutsche Welle: САЩ ще разположат в Германия нов вид ядрено оръжие
  [/quote]

  Това добре, но при наличието на къде по-"чисти" и целенасочени методи на война, от какъв зор ядрени бомби? Независимо, колко точни са, ядреният разпадък превръща земята необитаема, съответно никакви интереси не могат да се изпълнят (на САЩ интересите са им нефт и толкова). Именно те разработват разни crowd-control излъчватели, които за секунди могат да убият определена група, или просто да им подвият коленете ако са се разбуйствали (Меркел да води записки за това, че скоро ще и потрябва!), само и само да се избегне малоумщината от ядрените оръжия.

 94. 94 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Аз не виждам как ще дойдат, и как ще приемем, бежанци насила тука !!!

 95. 95 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Хърватите са блокирали границата си и целия товарен поток от и към нашата част на Европа.
  Това може да принуди холограмния халиф Ердоган да си прибере обратно бежанците, които е пуснал нарочно от лагерите.

 96. 96 Профил на els_g
  els_g
  Рейтинг: 561 Любопитно

  До коментар [#93] от "Fazer":
  [quote#93:"Fazer"]Независимо, колко точни са, ядреният разпадък превръща земята необитаема,[/quote]

  Напълно съм съгласна с вас, спечелването на ядрена война е най-ужасяващата Пирова победа, която мога да си представя, а и всъщност победителите горко биха завидели на жертвите. Но от САЩ явно смятат, че са достатъчно далече, ако се наложи тази крайна мярка... а и вече го казаха: fuck EU!
  Не съм военен стратег, но ме притеснява разположението на тези бази с наличие на ядрено оръжие, които се споменават. На пръв поглед, изглежда сякаш "триъгълника" е насочен като превантивна мярка към БИ и Африка. Може би това е частичка от аджендата на САЩ.
  Но какво би станало, ако (недай, Боже!) в Турция дойдат на власт фанатици (или се разкрият като такива), а Италия бъде завладяна от африканския бряг (ако е открита интервенция) или превзета отвътре (новия метод на терористите на спящи клетки в съчетание с тази неконтролируема вълна от "бежанци" мюсюлмани, както и това, че ЕС ръководителите не вземат мерки за експедирането им ИЗВЪН Европа, а малоумно държат да ги разселват вътре)? Резултат: ИД с ядрено оръжие.
  А това може да е частица от аджендата на ислямистите...

  Отрицанието не може да дефинира истината, но е работен инструмент за ограничаване зоната на търсенето й.
 97. 97 Профил на Fazer
  Fazer
  Рейтинг: 506 Любопитно

  [quote#96:"els_g"]Но от САЩ явно смятат, че са достатъчно далече, ако се наложи тази крайна мярка...[/quote]

  Нека не забравяме, че САЩ не са единствените, които си пазят/разработват ядрените залежи от Втората световна. Започне ли се един път с бомбите, ще стане верижна реакция и накрая никой няма да спечели.

  [quote#96:"els_g"]неконтролируема вълна от "бежанци"[/quote]
  Напротив, много добре е контролирана и насочвана, просто не знам от чии интереси.

  [quote#96:"els_g"]Резултат: ИД с ядрено оръжие. [/quote]
  Дори тези бази да се създадат/въоръжат, можете да сте сигурна, че те няма да са под управлението на местното павителство, именно за да се избегнат подобни "променливи" в уравнението.
  Разположението им е сходно с идеята за европейски "щит", още когато създаваха бази на НАТО в България и Румъния. Твърдо не мисля, че смисъла им е да се разруши Европа. По-логично е да се предпази от евентуална атака (било то от Близкия Изток, Африка или Русия, последните от които най-малко вероятно биха поели някакви деструктивни действия в Европа).

 98. 98 Профил на Fazer
  Fazer
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#94:"Радио Плутон"]Аз не виждам как ще дойдат, и как ще приемем, бежанци насила тука !!![/quote]
  Стой и гледай циркове като започнат да обявяват квотите по държави. В тези, чиито политици са съгласни, ще има протести, защото хората не искат икономически пиявици. В останалите (повечето като гледам настроенията до момента), ще има големи караници с Европарламента.

 99. 99 Профил на els_g
  els_g
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#97] от "Fazer":
  [quote#97:"Fazer"]Твърдо не мисля, че смисъла им е да се разруши Европа.[/quote]
  О, аз също не мисля, че искат да я разрушат. И съм почти сигурна, че персоналът, обслужващ базите, са американци. Не поставям под въпрос и мерките за безопасност - сигурно са безкрайно строги и надеждни.
  Мисълта ми беше, че тези бомби, като всяко материален предмет, се намират на конкретно място. Притеснява ме само мисълта, че този, който "насочва" вълната мигранти, е много по-умен манипулант от американците...

  Отрицанието не може да дефинира истината, но е работен инструмент за ограничаване зоната на търсенето й.
 100. 100 Профил на els_g
  els_g
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Поправка:
  [quote#99:"els_g"]като всЕкИ[/quote]

  Отрицанието не може да дефинира истината, но е работен инструмент за ограничаване зоната на търсенето й.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK