Бан Ки-мун: Унгария трябва да спазва човешките права на мигрантите

Бан Ки-мун: Унгария трябва да спазва човешките права на мигрантите

© Mike Segar, ReutersУнгария трябва да спазва човешките права на мигрантите, заяви генералният секретар на ООН Бан Ки-мун на двустранна среща с унгарския президент Янош Адер в събота, съобщи ДПА, цитиртана от БТА.


Унгария беше подложена на критики за отношението си към мигрантите, много от които са сирийски бежанци. Страната издигна ограда на южната си граница, за да спре потока от мигранти.


Бан Ки-мун заяви пред Адер, че "разбира предизвикателството, пред което е изправена Унгария" поради придвижването на мигрантите. Въпреки това е важно да се спазват човешките права и да се зачита достойнството им, подчертал е генералният секретар на ООН.
Балканите като транзит за мигрантите


Весна Пусич, първи заместник министър-председател и министър на външните работи и европейските въпроси на Хърватия, заяви пред ТАСС, че Хърватия и другите страни от Балканите имат само ролята на транзитен пункт за хилядите бежанци от Близкия изток и Африка. Според нея след затварянето на унгарските граници бежанците са избрали хърватската територия за главен транзитен път към Западна Европа. През последните 10 дни в страната с население 4,3 милиона души са пристигнали над 63 000 бежанци.


"Всички те бързат на Запад", подчерта тя. "Върху нас се стовари мощна миграционна вълна, ние искрено се стараем да помогнем възможно най-много на нещастните хора, много от които са преживели ужасите на войната", добави Пусич. Въпреки това само една жена с деца е поискала убежище в Хърватия, подчерта тя.


ЕС трябва да сключи договор за регулиране на миграционния поток с Турция, смята Пусич. Според нея Анкара трябва да получи помощ за организирането на система на ефективно работещи центрове за бежанците. Турция трябва да получи от ЕС и финансова, и всякаква друга помощ, за да се справи с този проблем, добави тя.


Пусич добави, че Русия остава един от най-перспективните партньори за Хърватия в икономическата, научната и културната сфера. Основен приоритет е икономиката, като трябва да се наблегне на развитието на преките връзки, подчертава първият заместник министър-председател на Хърватия.


Хърватското правителство реши да издигне кандидатурата на Пусич за следващ генерален секретар на ОО.

Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1118 Весело

  Лицемери от цял свят - обеднинявайте се!!!

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2008 Неутрално

  Така няма да се разберем Бан,човешките права трябва да се спазват взаимно.Не може бежанеца да има права,а приемника задължение да му ги спазва.Няма такива международни договори.

 3. 3 Профил на michael
  michael
  Рейтинг: 778 Неутрално

  човешките права трябва да се зачитат на всички хора не само на тези, които са под прожекторите в момента, немската полицайка, която беше простреляна от арабина живял там 10г. и не се интегрирал няма ли човешки права.
  първо трябва да се прецени обществения интерес и запазването на човешките права на самото общество и след това на някой си , за който дори не е ясно дали е в затруднено в положение или просто иска хубав живот на готово

  Cogito ergo sum :)
 4. 4 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1017 Любопитно

  КИЕВСКА ЖУРНАЛИСТКА УЖАСЕНА ОТ НАШЕСТВИЕТО НА „МИГРАНТИТЕ” В ЕВРОПА
  Киевската журналистка Аида Боливар пропътувала с влак Будапеща-Виена, заедно с арабски „бежанци”. В момента тя е щастлива, че „мигрантите” по пътя не са я убили.
  „Живяла съм 5 години в арабски държави: Мароко, Египет и Тунис. Владея свободно арабски език, познавам Корана. Затова някой да ме обвини в някакво мое негативно отношение към представителите на други нации или религии е просто невъзможно.
  Но ситуацията, в която попаднах на 31 август, промени тотално моя мироглед.
  Пристигнах в Будапеща с намерение да продължа за Виена. На гарата видях огромно количество хора с арабска външност: абсолютно мръсни, немити, шумни, крещящи. Заради тях не можах дори да се добера до входа на сградата. Крещяха различни оскърбителни фрази, опитваха се да ми отнемат куфара. Разбирах, естествено, всичко, което говорят. Тези хора, като истински животни, без да се притесняват, удовлетворяха биологическите си нужди направо на улицата. Арабските жени крещяха – биеха ги.
  В моя вагон влязоха 5 човека с билети. Седнахме спокойно, все пак влакът беше почти напълно празен. За броени минути обаче се случи нещо невероятно: крясъци, строшено стъкло... Като облак се втурнаха стълпотворение от хора. „Бежанците” си говореха за това дали не си заслужава да ни ограбят – щяло да бъде угодно за Аллах дело. Били сме неверници /кафири/. А за мен конкретно коментираха дали няма да е добре и да ме изнасилят – облечена съм била като непорядъчна жена. Т.е. – нямам хиджаб на главата. Не съм мюсюлманка и вече по силата само на това – лошо.
  Час по-късно влакът спря на неизвестна за мен спирка. По радиото съобщиха, че по-нататък влакът няма да продължи. След известно време отблокираха вратите и желаещите можеха да слязат. Аз и още 4 човека започнахме да си пробиваме път през тълпата „мигранти”. Не искаха да ни пуснат да преминем. Местната гара беше просто окупирана. Мигрантите ставаха все повече и повече. Вече им беше дадена храна. Храна имаха предостатъчно.
  Хляб, ябълки, всевъзможни закуски просто се търкаляха по улицата. Те ги тъпчеха отгоре. „Мигрантите” изкрещяваха само една дума: „money”. Т.е. дайте пари. „Бежанците” се опитваха да отнемат от околните скъпоценности, дърпаха им куфарите. Те искат само да получат пари от Европа. Абсолютното мнозинство от тях нямат никаква професия, а и не желаят да се занимават с каквото и да било.
  Освен ненавист, друго нищо не изпитват към европейците”.

 5. 5 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 932 Неутрално

  Те са нарушители на границата, взимат им се отпечатъци и се експулсират или осъждат! Същото трябва да е и ТУК! Ако има пилот в самолета! Орбан-единственият достоен политик в Европа!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 6. 6 Профил на Non serviam
  Non serviam
  Рейтинг: 635 Гневно

  [quote#0:"Бан Ки-мун"]Унгария трябва да спазва човешките права на мигрантите[/quote]

  А мигрантите спазват законите, когато си поискат!

  Боко не е десен, а десѐн на червения цвят на БКП
 7. 7 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2762 Весело

  "Унгария беше подложена на критики за отношението си към мигрантите, много от които са сирийски бежанци. "

  Ха-хаааа!
  ... много от които са сирийски бежанци ...

  Ама се гънат ... ъъъъ ... "медиаторите" ...
  Мъка, мъкаааа ...!

 8. 8 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Интересно Бан Ки-мун няма ли да помисли за правата и на европейците? После като разбираш предизвикателството пред Унгария какви ги плещиш. Изключително безполезна личност.

 9. 9 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 521 Любопитно

  Някой да обясни - от Бан нещо зависи ли, в световните дела?
  Някой знае ли, Бан да е разрешил някой световен проблем?
  Пълно е с "калинки" по света, затова и света е на тоя хал... 10. 10 Профил на mopper
  mopper
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Ако ги спазват както в Китай, правилно го е казал!

 11. 11 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1962 Любопитно

  Унгария не е викала никого да дойде. Нито пък тия дето идват някой ги гони по петите да им реже главите. По пътя на простата логика Унгария не е задължена никому нищо, а има пълното право да поставя изисквания.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 12. 12 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 858 Весело

  Гласът на Мун струва точно толкова колкото и на комшийката Ани. Тоест Орбан ще си го премести с отегчение.

 13. 13 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#5:"ДСБ+Москов фармацевтична МАФИЯ! Реекспорт-300 млн"]Орбан-единственият достоен политик в Европа![/quote]
  Серге, кой спусна нареждането да възхвалявате Орбан? Ония калпазанин Червения ли? Играете ми два хода напред но ще я видим тази работа накъде ще избие - вероятно ще внушавате че ЕС всеки момент ще се разпадне?!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 14. 14 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Не си представям Европа като дядовата ръкавичка.
  Все пак.....два континента да се прехвърлят в трети......
  То миграция,миграция,но всичко си има граници.
  Между другото последните затова са създадени.

 15. 15 Профил на La Loba Esteparia
  La Loba Esteparia
  Рейтинг: 470 Весело

  ах Ки мун, Ки мун
  глупостта триумфира в световен мащаб!
  на Унгария и отварят процедура ,че не ги пуска и не ги обгрижваа на Гърция и отварят процедура ,че ги пуска и ги обгрижва!

  Der Steppenwolf
 16. 16 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  Цитат от статията - последен абзац - "Хърватското правителство реши да издигне кандидатурата на Пусич за следващ генерален секретар на ОО."

  Дори когато греши, Дневник пише истината! Да, ООН се е превърнало в миризлив ОО. Заедно с ГенСека на ЦК-то на ОО.

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 17. 17 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 829 Неутрално

  "Унгария беше подложена на критики за отношението си към мигрантите, много от които са сирийски бежанци."
  ...
  В /и пред границите на/ Унгария "бежанци" по смисъла на международното право НЯМА !
  Няма такива и пред нашата граница !
  Те на практика са закононарушители - икономически мкгранти, които искат да влязат в страните ни без виза !
  Така пише в Женевската конвенция на ООН ...
  Защо трябва да ги пускаме ?
  Който ги иска, да отива в горещите точки, да си избира, и да дава визи на избраните !
  Останалото е помощ за Турция за бежанците на нейна територия, и решаване на конфликта !

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 18. 18 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1962 Весело

  По повод човешките права Бан Ки-Мун първо да коментира как така председател на Комитета на ООН за същите тия права е държава, където жените нямат право да шофират и да излизат от вкъщи без придружител. След като се изкаже по тоя въпрос може да мине на Унгария, която все пак не е убила никой все още.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 19. 19 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 418 Неутрално

  А бре тоя БанКи, се цепи като БанКялия в бакалия. Още мако и Европата да си построи някъде нов континент и кореняците да се изселят. Ама ще нарушим правата на планктона.

 20. 20 Профил на wiligri
  wiligri
  Рейтинг: 531 Неутрално

  А нещо за човешките права на местните някой да каже? Бан Ки-мун, като е такъв разбирател, да изясни на алтернативно умните в третия свят, че от 50 години има сигурна контрацепция, че образованието е сила и че от както свят светува който не работи, не трябва да яде. Ей тез три работки като научат и човешките им права ще си се получат от само себе си.

 21. 21 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1563 Весело

  Весна Пусич срещу Ирина Бокич. Не вервам лбералката да победи яката съветска другарка от МГИМО. Бай кин мун требва да има достоен заместник сред оонистите.

 22. 22 Профил на Obongo
  Obongo
  Рейтинг: 418 Неутрално

  а тъй наречените мигрантите , не трябва ли да спазват законноста в другите държави

 23. 23 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  [quote#4:"Sabbath"]КИЕВСКА ЖУРНАЛИСТКА УЖАСЕНА ОТ НАШЕСТВИЕТО НА „МИГРАНТИТЕ” В ЕВРОПА [/quote]

  http://podrobnosti.ua/2058510-aida-bolivar-arabskie-bezhentsy-hoteli-menja-iznasilovat.html

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 24. 24 Профил на Non serviam
  Non serviam
  Рейтинг: 635 Неутрално

  [quote#16:"the_flea"]Дори когато греши, Дневник пише истината! Да, ООН се е превърнало в миризлив ОО. Заедно с ГенСека на ЦК-то на ОО. [/quote]

  ООН е изпята песен също като ОН. Наследникът може и да го кръстят всякак (ОО е подходяща абревеатура), но идеята е мъртвородена щом за генерални секретари се спрягат разни Бокови и Сталинки!

  Боко не е десен, а десѐн на червения цвят на БКП
 25. 25 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Бан ки.... нам какъв си, няма как група хора 90% "мъже" да имат само права,не мислиш ли?

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 26. 26 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2762 Весело

  "Хърватското правителство реши да издигне кандидатурата на Пусич за следващ генерален секретар на ОО."  Моля, Дневник, да си каже името вашият журналист, че да обере не само анонимно нашите адмирации, че глаголит истината!

 27. 27 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Бан Ки-Мун да коментира най-добре "бежанеца" Осама Абдул Мохсен например, който стана причина да бъде увулнена унгарска журналиска, майка на 2 деца заради това, че го спъна когато той бегаше от унгарската полиция. Въпросният терорист за компенсация е назначен на работа в Реал Мадрид. Като терорист той участва в убийството на 7 кюрди по време на футболен мач на отбора му, на погребението на жертвите участва в убийството на още 50-60 човека, член на групировката "Ал Нусра", клон на Ал Кайда, избягал от града си на следващият ден след като от града са изтласкани бойците на ИД...

 28. 28 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Добре е, че тоя си тръгва

  седеньето го зголемува задникот
 29. 29 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 626 Гневно

  Кои са "човешките права"на мигрантите? Незаконно пресичане на националните граници, липса на документи за самоличност, хвърляне на камъни по органите на реда в съответните страни, разрушаване на държаван и обществена собственост???

  На света му омръзна от **дерсатките ви апели, виждайки как подобни **акобе*ия като вас разпалват войни, там където им е угодно, защото съответното правителство не им е по вкуса - Ирак, Афганистан (макар тук да беше уж малко по-различно, но все пак да си спомним кой създаде Ал Кайда през 80-те, която да се бие срещу СССР), т.нар. Арабска пролет, и при това ще ми държите сметка кого ще допускам в страната си и хипокритично критикувайки за някакви измислени "човешки права". Права ОК, но първо правила и поемане на отговорност.

 30. 30 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 780 Неутрално

  "Страната издигна ограда на южната си граница, за да спре потока от мигранти." Точно това твърдение показва, че тези т.н. мигранти не са бежанци, а нарушители на шенгенската граница. Първо защото не влизат през граничните пунктове и второ защото нямат валидни паспорти. Естествено, че унгарската държава ще издигне ограда. Каква война има на границата с Унгария, че пречи на тези хора да минат през пунктовете създадени за тази цел?

 31. 31 Профил на tediblabla
  tediblabla
  Рейтинг: 391 Неутрално

  Ех в този форум само специалисти по международно право и по права на човека коментират Я назовете 5 човешки права според Европейската конвенция примерно, интересно ми е да чуя компетентно мнение

 32. 32 Профил на Neal Oliver
  Neal Oliver
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#13] от "oporna_to4ka":

  Между другото, Орбан е издигнат в култ в Германия и Австрия.

  „Винаги съм смятал, че всички хора трябва да бъдат свободни, но ако някои трябва да бъдат роби, то на първо място това трябва да са онези, които желаят това за себе си, а на второ място – онези, които желаят това за другите.“ — Ейбрахам Линкълн
 33. 33 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "Пусич добави, че Русия остава един от най-перспективните партньори за Хърватия в икономическата, научната и културната сфера."
  -
  ясно защо ще я издигат за генсек на "ОО"-то
  Дневник, много симпатична грешка е "ОО".
  Между другото, Русия хич я няма и в трите цитирани области, еле пък в последната )))

 34. 34 Профил на gast
  gast
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Аха, от бежанци станаха мигранти, след още месец-два вероятно ще си дойдем на правилната дума - нашественици. Едва ли са и 10 процента от тях хората, които наистина заслужават помощ.
  Като европеец би трябвало да имам и аз право да решавам къде да ми отиват парите от данъци и също така искам да знам защо за детски градини, за образование, за пенсии, за инфраструктура, за разбитите улици, за по-високи заплати на учителите няма пари и ПАК ще пестим, обаче 10-12 милиарда евро за мигрантите за 2015-2016 изведнъж се намериха и Меркел реши от името на цяла Германия, че ще се справим.
  И сега тоя лицемер от абсолютно безполезната ООН размахва пръст на унгарците. КОИ точно права нарушиха, не се разбра?
  А, между другото - тия мигранти защо не си търсят правата в техните си държави?

 35. 35 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#31:"tediblabla"]Я назовете 5 човешки права според Европейската конвенция примерно, интересно ми е да чуя компетентно мнение [/quote]
  Може би свободата да си ходиш от държава на държава, докато си харесаш някоя, е гарантирана от Конвенцията?

 36. 36 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#1:"100 Рублей за Доллар"]Лицемери от цял свят - обеднинявайте се!!!

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...![/quote]


  не знаете ли? истинското име на "тоя" е: Ли Си Цын !

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 37. 38 Профил на Ристьо
  Ристьо
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Путин им гарантра правата на тези....
  има спец "уред за гаранции"

 38. 39 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 316 Неутрално

  "Бан Ки-мун: Унгария трябва да спазва човешките права на мигрантите"

  Мигрантите трябва да спазват законите на европейските държави!!! По принцип, даже крачето им не трябва да стъпва на християнска земя.

  Да живее България и българският народ.
 39. 40 Профил на jig
  jig
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#13] от "oporna_to4ka":

  Орбан беше възхваляван от ченгето Георги Марков на конференцията на ГЕРБ. Дори наричаше Бойко Борисов българският Орбан.

 40. 41 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#31] от "tediblabla":

  Едното право е правото да съм категорично несъгласна с идиотски и вредни изказвания от типа "зачитайте правата на нашествениците".

 41. 42 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Правата винаги вървят със задължения. Задължения да се сазват законите.

 42. 43 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Глупости на най-високо ниво - поръчителя с най-висок членски внос в световната организация така му е поискал да говори ...

 43. 44 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Някой наясно ли е какво се случва по границите? Напоследък медиите ни се държат по напълно социалистически- има информационно затъмнение за орките по границите, каква численост са, каква кочина е след тях. Ни за нашата, ни за Унгария, ни за другите, освен между другото обявените сводки за поредните 100+ задържани в центъра на София. Иначе ни уверяват, че пазили били границите добре и пиле не прехвръквало. Утре Мордор може с оръжие да дойде до дома ни. Меркел била недоволна, че ФБ не триели бързо расистките и анти-имигрантските коментари. Нямам думи- по-зле и от пропагандата преди 89г.

 44. 45 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#36] от "o_sando":

  Щом не е Ли Син Ман, все пак сме добре ...

 45. 46 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2927 Гневно

  Без война мигрантите разбиха шенген, сега се вдигат огради, вземат се отпечатъци и свободното преминаване е блокирано. На кого да благодарим?

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 46. 47 Профил на wiligri
  wiligri
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#31] от "tediblabla":
  Що па според Европейската конвенция?! Те са мюсюлмани, не щат да си реформират религията, не щат светска държава, искат си техните си етно-културни особености, обичат си първобитния ислям. Те си имат тяхна си "Декларация за човешките права в исляма" - да си живеят според нея в собствените си коптори! А сега какво се получава - оср*ха си собствените държава, но вместо да си почистят наср*ното, хукнаха да си разнасят миризливите задн*ци по целия свят, та като осер*т навсякъде, тяхното да не бие на очи.
  "Някои мюсюлмански страни критикуват Всеобщата декларация за правата на човека за това, че текстовете ѝ не взимат предвид спецификите на ислямския начин на живот. През 1982 г. иранският представител в Обединените нации Сайед Раджайе-Кхорасани изразява позицията на своята страна относно Декларацията. Той заявява, че документът отразява само "светското схващане на юдео - християнските традиции", които не могат да бъдат приложени от никой мюсюлманин без той да престъпи Шариата. Това противопоставяне скоро приема и нови форми след като през 1990 г. в Кайро е приета Декларацията за човешките права в исляма. Мюсюлманските страни, членки на Организацията Ислямска конференция приемат тази декларация и препотвърждават тази си позиция на конференция през 2000 г. В новия документ се посочва, че хората имат право на "свобода и достоен живот в съответствие с Шариата", без да се гарантират изрично ключови права като свободата на вероизповеданията или равенството на половете. Освен това тя изключва възможността за прилагането на Всеобщата декларация, заявявайки, че единственият източник за разясняване на членовете ѝ се явява Шериата."(уикито)

 47. 48 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Гранична "хотпоинт" анкета за кандидат-мигранти:

  1. ЗА еднополовите бракове ли сте?
  2. Против многоженството и сексуалната експлоатация ли сте?
  ---------------------
  указание: и четирите варианта на отговори са грешни = ОБРАТНО в Негразия !

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 48. 49 Профил на els_g
  els_g
  Рейтинг: 470 Гневно

  Генерални секретарю на ООН бан ки-мун (нарочно изписано с малки букви, за да подчертае презрението ми към човешките подлоги), кои точно човешки права на мигрантите е нарушила Унгария? В стремежа си да изпълните нечия поръчка, "лесно" забравяте чл. 29, ал. 2 от Декларацията на човешките права на институцията, която оглавявате, защитаваща правата на другите, обществения ред и общото благоденствие: "Bсеки човек, при упражняването на своите права и свободи, е подчинен само на такива ограничения, установени със закон, изключително с цел да се осигури необходимото признаване и зачитане правата и свободите на другите и за удовлетворяване на справедливите изисквания на морала, обществения ред и общото благоденствие в едно демократично общество."
  Позор за позьора бан ки-мун!

  Отрицанието не може да дефинира истината, но е работен инструмент за ограничаване зоната на търсенето й.
 49. 50 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#46] от "Consumer":

  Да благодарим на Мордор, че лъсна лицемерието на западните държави. Дълги години Гърция, Испания и Италия бяха оставени сами де се оправят, заради вредното Дъблинското споразумение, което пазаше сърцето на Европа от нашественици. Сега им запари под 4те букви, като видяха какво е в пограничните държави и не им хареса и веднага хоп - контрол, паспорти, отпечатъци, бодлива тел, заплахи за спиране на фондове. Що централно/- северноевропейците не бяха така съпричастни преди години, когато Италия искаше помощ?!

 50. 51 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 425 Неутрално

  Живеем във време на национален егоизъм алчност и лицемерие,в което няма място за ценности и правила.Пусич да отговори,когато мигрантите станат 100... млн,балканските страни ще могат ли да се нарекат транзитни и как ще им откажем "гостоприемство и съчувствие",когато решат да останат при нас?ООН трябва-или да се разпусне,или да се реформира.

 51. 52 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2189 Неутрално

  "добави Пусич. Въпреки това само една жена с деца е поискала убежище в Хърватия"

  Очевидно в Хърватия има само една жена с деца, които са наистина бежанци

  подпис
 52. 53 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#51] от "demos":

  ООН отдавна е компрометирана организация, винаги неадекватна. Неслучайно САЩ не я броят за пет стотинки.

 53. 54 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Ми .. да си ги взимат в централата на ООН и да им спазват правата по цял ден. Ние тук с нищо не сме им длъжни на чалмалиите и ханъмите.

 54. 55 Профил на shule
  shule
  Рейтинг: 264 Неутрално

  А имигрантите спазват ли правата на Унгария, /а и не само/ на независима държава с неприкосновеност на границите, като агресивно и нагло ги атакуват?! Това по законите на всички нормални държави в света си е престъпление наказуемо със затвор. Как така изведнъж се оказа, че защитата от агресия на суверенитета на собствената ти държава се оказа укоримо действие?! Как така т.н. политици и разни там международни институции не разбраха, че не е въпросът колко, а че няма как Европа да приеме целия Близък изток и Сев. Африка. Трябва всички /и САЩ и Русия/ да обединят усилията си да въдворят ред там, на място за да се нормализира ситуацията. Ако го направят за две, три седмици проблемът ще бъде решен, а и това ще бъде ярък пример за всички малоумници в бъдеще какво ги чака ако посегнат на цивилизационните ценности на човечеството. Ония изроди от ИД две години режат глави и съсипват хиладолетни паметници, а цивилизованият свят само гледа и коментира...."аууу колко е лошо това". Ако продължават в същия дух тия скоро ще почукат и на нашата врата.

 55. 56 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Преди да се искат права, се изисква спазване на законите на съответната територия. На кой не му отърва, да върви на майната си. Ако пък не спазва- екстрадация или трудово общежитие с три реда бодлива тел и кльонове.
  Бежанците никога не създават проблеми и са доволни дори и на малсото което им се осигурява.

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 56. 57 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#54] от "Alkizeer":

  Самият Свети отец се изложи като взе християни, а малко преди това изнесе лекция да приемаме имигрантите безрезервно, без оглед на религия и т.н. интелектуалщини. Ти чакаш една бюрократична организация, която нищо не прави, да не се изложи. Аз предлагам нещо по-практично на нашите "високоинтелектуални", широкоскроени, мулти-култи дървени философи- да си купят апартаменти в Максуда, Столипиново, Факултета. Ако го направят, да тръгва интеграцията- готови сме. Ама няма да го направят, щото не искат интеграцията да я правят те, а ние. Те искат само поле да се упражняват и да си изкарват заплата с нея.

 57. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 59 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Добри или лоши хора са унгарците, не знам. Само знам, че те са си в страната си, и на никого в момента не досаждат. Ако има чужденци да не ги харесва - свободни са да си отиват, да се пръждосват, и да се връщат откъдето са тръгнали.

 59. 60 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7130 Неутрално

  Бан Ки-мун вместо да назидава унгарците,които се чудят как да се справят с тази сган,която не признава правила и закони,да впрегне ООН в намирането на решение.Сини каски ли,бежански лагери ли,не знам.Но този проблем не трябва да е проблем само на Европа.

 60. 61 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 367 Неутрално

  "Бан Ки-мун: Унгария трябва да спазва човешките права на мигрантите"
  Тези лафове за правата сме ги чували, те вече не хващат дикиш. Когато ножът е опрял о кокъла, за никакви права нне може да се грижиш. Просто спасяваш собствената си кожа, както правят унгарците.

 61. 62 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 470 Весело

  [quote#45:"dimko"]Щом не е Ли Син Ман, все пак сме добре ...
  [/quote]


  ай ся, ше се "надцакваме"...

  тоя, твоя не съм го и чувал, ма има един Ван Ю Ша - гоуем дзвер!

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 62. 63 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#61:"proza"]Просто спасяваш собствената си кожа, както правят унгарците. [/quote]

  не, не! и кожите на съседите са също важни... щото граничиме със "себе си", нали така?

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 63. 64 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 652 Неутрално

  [quote#58:"lolololololol"]Мурика фък йеа!

  Бахаха [/quote]
  Този откъде го изпуснаха?

 64. 65 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 418 Гневно

  Незаконно преминаване, умишлено разрушаване на имущество собственост на Унгарската държава, животинско отношение към унгарски държавни служители - какви права бе, МУН ?!
  Само л@йна и камари с боклуци оставя след себе си тая сган.Достатъчно отвратително и унизително за всеки европеец е само да гледа искямските кучки в бурки, как крещят на арабски обидни думи към "неверниците"
  За да се наречеш човек и да претендираш за права, трябва да отговаряш на определени условия. Не може да сер#ш във влака, който ще те закара в цивилизацията.

 65. 66 Профил на Neophyte Believer
  Neophyte Believer
  Рейтинг: 367 Весело

  От толкова бежанци в Европа земната ос се измести с няколко сантиметра и проблема освен хуманитарен ще стане и климатичен

 66. 67 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 675 Неутрално
 67. 68 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#67] от "Free person":

  ЕС е срам за европейците

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK