Путин: Ситуацията в света е нетърпима, нужен ни е вариант на антихитлеристката коалиция (обновена)

Путин: Ситуацията в света е нетърпима, нужен ни е вариант на антихитлеристката коалиция (обновена)

© ReutersНевъзможно е да се търпи създаващото се в момента положение в света, заяви в първата си от повече от 10 години реч пред Общото събрание на ООН руският президент Владимир Путин.


Говорейки за ситуацията в Близкия изток, той потвърди, че страната му оказва военно-техническа помощ на Ирак и на режима на Башар ал Асад в Сирия.


"Подходът ни се използва като предлог да ни обвиняват в нарастващи амбиции. Въпросът не е в амбициите ни. Невъзможно е да се търпи създаващото се положение", цитират думите му руските медии.
Путин предложи всички да се ръководят от общи интереси на основата на международното право и да се създаде широка международна антитерористична коалиция по примера на антихитлеристката коалиция, победила преди 70 години.


"Тя може да сплоти най-различни сили", добави той и посочи, че ключови участници трябва да бъдат мюсюлмански държави.


Путин: Ситуацията в света е нетърпима, нужен ни е вариант на антихитлеристката коалиция (обновена)

© Reuters


Разсъждавайки за положението в Близкия изток, Путин подчерта, че продължавал износът на демократични революции, което на практика довело до насилие и мизерия. "Искам да попитам онези, които създадоха всичко това – осъзнавате ли какво свършихте?"


Вакуумът във властта доведе до зони на анархия, които се запълват от екстремисти и терористи, продължи да обяснява руският президент. Под знамената им воюват иракски военни, които бяха изхвърлени на улицата, а доставчик на бойци стана и Либия, чиято държавност беше унищожена в нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН. Сега и умерените сирийци, въоръжавани отвън, преминават на страната на "Ислямска държава", добави той.


"В лагерите на терористите се подготвят бойци от много държави, включително eвропейски. Русия не е изключение. Не бива да се допуска тези главорези, надушили кръв, да се върнат у дома и да продължат черното си дело."


"Ислямска държава" е не само пряка заплаха, но и с кървавите си престъпления осквернява великата световна религия ислям. Идеолози на бойците издевателстват над исляма, извращават истинските му хуманни ценности", каза още президентът, който преди броени дни откри в Москва най-голямата джамия в Европа.


Делегацията на Украйна демонстративно напусна залата по време на изказването на руския президент.

© Reuters

Делегацията на Украйна демонстративно напусна залата по време на изказването на руския президент.


По повод Сирия президентът каза, че "най-после трябва да признаем, че никой друг, освен армията на Башар ал Асад и кюрдските милиции не се сражава реално срещу "Ислямска държава" и другите терористични организации в страната."


Затова той предложи Съветът за сигурност да подготви резолюция за координиране на всички сили, борещи се с "Ислямска държава". 


Като временен председател на Съвета в следващите дни Русия ще свика министерско заседание на страните членки за комплексен анализ на заплахите в Близкия изток и за обсъждане на въпросната резолюция, съобщи Путин.


След това той изрази надежда, че ще бъде изработена всеобхватна стратегия за политическо стабилизиране и социално-икономическо възстановяване на района "и няма да се наложи да се строят повече лагери за бежанци".


Путин: Ситуацията в света е нетърпима, нужен ни е вариант на антихитлеристката коалиция (обновена)

© Reuters


Още цитати от речта на Владимир Путин:


За санкциите и търговските преговори


"Днес едва ли не стана норма въвеждането на едностранни санкции, които заобикалят устава на ООН – те не само преследват политически цели, но и служат за отстраняване на конкуренти от пазарите."


"Ще отбележа още един симптом на растящия икономически егоизъм. Редица страни тръгнаха по пътя на затворените, ексклузивните икономически обединения, при това преговорите за създаването им вървят по кулоарите, тайно не само от собствените граждани, от собствените делови среди и обществеността, но и от другите държави."


"Вероятно искат да ни поставят пред свършен факт, че правилата на играта са пренаписани и ще се пренаписват в угода на тесен кръг избрани без участието на Световната търговска организация. Това заплашва с пълно разбалансиране на търговската система, раздробяване на глобалното икономическо пространство."


За бежанците


"Бежанците се нуждаят от състрадание, но глобално решението на проблема е да се възстанови държавността там, където беше унищожена, каза още президентът. "Това трябва да стане чрез укрепване институтите на властта там, където те все още се съхранени или се изграждат наново, чрез оказване на всестранна помощ: военна, икономическа, материална на попадналите в трудно положение държави и, разбира се, на хората, които въпреки всички изпитания не напускат родните си места."


За Украйна


"Първо продължиха линията на разширяване на НАТО... За какво, питаме? След това поставиха постсъветските страни пред избор – със Запада или с Изтока? Рано или късно тази конфронтационна логика трябваше да доведе до сериозна геополитическа криза. Така и стана в Украйна, където използваха недоволството от действащата власт на значителна част от населението и отвън провокираха въоръжен преврат. В крайна сметка избухна гражданска война. (...)


Със заплахи, със силата на оръжието цялостта на Украйна не може да се осигури. А това трябва да се направи. Нужно е реално отчитане интересите и правата на хората в Донбас, уважение към техния избор, съгласуване с нас - както е предвидено от спораменията от Минск – на ключовите елементи на политическото устройство на тази държава."

Ключови думи към статията:

Коментари (592)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на DISCOVER BULGARIA
  DISCOVER BULGARIA
  Рейтинг: 442 Разстроено

  Първо върни Крим, бе

  Childhood's End
 2. 2 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Голямото геополитическо надцакване започна

 3. 3 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 662 Любопитно

  И кой тук трябва да е в ролята на Хитлер, г-н Путин? Защо не го назовавате?

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 4. 4 Профил на оuzo
  оuzo
  Рейтинг: 542 Неутрално
 5. 5 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Тоя за какво се разкара до США, само за да се подмазва ли? Един скандал не спретна до сега. Скука.

  Every cradle is a grave.
 6. 6 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1245 Неутрално

  Комунистът се е комунист, школата на кгб му е ампутирала съвестта. За него светът е пълен с цинизъм, а хората нямат значение.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 7. 7 Профил на оuzo
  оuzo
  Рейтинг: 542 Неутрално

  До коментар [#1] от "DISCOVER BULGARIA":

  На Кой?

 8. 8 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 367 Неутрално

  "Путин: Ситуацията в света е нетърпима, нужен ни е вариант на антихитлеристката коалиция"

  Много точни думи е изрекъл. Браво!

  Да живее България и българският народ.
 9. 9 Профил на az
  az
  Рейтинг: 452 Неутрално

  Всеки,лъже,маже и краде и после се оправдава с някой друг. Само не разбрах какво общо има Хитлер, да не би другаря Путин да се ядосва ,че Европа приема малко бежанци? Та затова да търси фюрета.

 10. 10 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2811 Неутрално

  Антихитлеристка коалиция.Болшевик застинал във времето.

 11. 11 Профил на michael
  michael
  Рейтинг: 823 Неутрално

  нагъл и безчовечен

  Cogito ergo sum :)
 12. 12 Профил на оuzo
  оuzo
  Рейтинг: 542 Неутрално

  До коментар [#3] от "дедо Андро":

  Алах

 13. 13 Профил на lz3bupetar
  lz3bupetar
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Най - големият политик на 21 век.

 14. 14 Профил на minibarel
  minibarel
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#1] от "DISCOVER BULGARIA":

  В Крим живеят РУСНАЦИ !!! Те имат право на самоопределяне , защото това е автономна република .Украинската конституция беше нарушена с преврата срещу Янукович

 15. 15 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7378 Неутрално

  И ти да си новият Сталин.Ех,мечти.

 16. 16 Профил на lady_sp
  lady_sp
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Ха сега да видим кой ще откаже коалиция срещу режещите глави ...

 17. 17 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Руският фетишизъм по втората световна война ОТНОВО намери къде да избие. Путин акбар!

  Every cradle is a grave.
 18. 18 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Добре, че е този - да казва нещата с истинските им имена..
  Иначе ще слушаме либерастки брътвежи за любовта, приятелството с мародери и престъпници и красивите забрадени мюсулмански жени...

 19. 19 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  Нужна е АНТИпУТЛЕРИСТКА коалиция.
  Там е истината, всичко друго е лъжа.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 20. 20 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  Чак толкова сериозно положение в света.....хайде хайде. Махане един сатрап от власт унищожавате бандите и толкова. Свръх драматизма няма да помогне Русия да си възвърне и малкото което имаше

 21. 21 Профил на maane
  maane
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Квито и ще коалиции да създава тоа "ОКУРОК"(другарската му кличка в кгб училището), важното е че тоя път, ние сме в другата часта!!!

 22. 22 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 607 Неутрално

  Слушах го и него и тези преди него. Личеше си че в Кремъл са обидени че нямат подобаващо място в новия планетарен ред. Критикуваше разрастването на НАТО като някаква счупена плоча. Русия бе започнала да си кооперира със Запада, а кой счупи това партньорство??? И защо Кремъл прави опити да направи съюз с Китай. Само дето китайския президент обяви че Китай няма намерение да разтурва актуалния световен ред.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 23. 23 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Много силна реч на Путин, който говори пред ООН за пръв път след 10 години. Ясно тегли чертата - "след Студената война възникна единствен център на доминация - такъв не трябва да има". В същото време бе изключително конструктивен и предложи най-смисленото "Време е да се формира широка, международна антитерористична коалиция, която да се бори с терористите....Тези терористи са обучавани и въоръжавани. Те са оръдие срещу неизгодните управления в арабските държави - това е опасна игра... Уважаеми господа, вие си имате дело с агресивни личности, които не са по-глупави от вас, не ги въоръжавайте, защото това е пожароопасно..."

 24. 24 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#1] от "DISCOVER BULGARIA":

  аз си мисля че ще е малко след като Израел върне Голандските въвишения

 25. 25 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Широка коалиция и ИД отива на кино!
  Сега ще гледаме как един по един всички се отричат от ИД и ги пускат по пързалката!Никой не обича палачите и те са най-презряната каста на всякъде по света!

 26. 26 Профил на gargamel
  gargamel
  Рейтинг: 565 Неутрално

  [quote#3:"дедо Андро"]И кой тук трябва да е в ролята на Хитлер, г-н Путин? Защо не го назовавате?[/quote]

  Абе той си го назова. Без да му спомене конкретно името - всички се сетиха....

  Dum Spiro, Spero
 27. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 690 Любопитно

  Нациста дето вероломно нападна независима Украйна се "загрижил" за мира... Все едно сериен изнасилвач да се изкаже за инициатива за защита на девстеността...
  Няма да му мине номера на джобното нацистче от КГБ!

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#1] от "DISCOVER BULGARIA":

  и Турция Северен Кипър след тези НАТО вски примери няма да има ход

 31. 31 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Скоро да очакваме тропане с обувката по масата!

  Тоя изпращя тотално!

  Да разлая троловете!!
 32. 32 Профил на minibarel
  minibarel
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Това е братя соросоиди . Или сте с ИДИЛ или сте срещу ИДИЛ !!! Забравете глупостите и опорните си точки за сталин , ссср и комунизма . Питам ви вие фенове и поддържници на ИДИЛ ли сте ? Ние нормалните хора сме против тези касапи

 33. 33 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1895 Неутрално

  Че то има отдавна такава. Нарича се НАТО.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 34. 34 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 714 Весело

  [quote#5:"Ватник"]Тоя за какво се разкара до США, само за да се подмазва ли? Един скандал не спретна до сега. Скука. [/quote]
  [quote#31:"lone_wolf"]Скоро да очакваме тропане с обувката по масата!
  Тоя изпращя тотално! [/quote]

  Последно?

 35. 35 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Само един заблуден тъпанар може да си помисли, че една държава, която няма технологиите да копае собствените си газ и нефт, може да е какъвто и да е фактор.
  Дават думата на Пу, защото зад гърба си има 8000 ядрени бойни глави.

  Every cradle is a grave.
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 870 Весело

  До коментар [#13] от "lz3bupetar":

  http://lzsnimki.snimka.bg/radio-amateur/hobiradio2007-ot-lz1dpz.142013.3119626

  Вай-вай!
  Годинките не прощават!

  Да разлая троловете!!
 38. 38 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 882 Неутрално

  Нетърпима е за Путин. Рублата пада, цената на петрола пада, а тя руската икономика на едно се крепи. Открадна Крим, то пък трябва сега ток да прокарва, пенсии да плаща, чуди се за какво му е. "Голямата" военна сила, дето ѝ гаснат танковете по площадите също е голяма грижа. Корабите от Франция не дойдоха, пратиха ги в Египет. Южен, Турски и какъв ли не поток, само харчове за тоя дето духа. Разбирам го Путин.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#19] от "Торбеш":

  История по принцип би трябвало да учи
  Европа тръгна веднъж срещу Русия Казаците учиха Френски в Париж и Русия прибра Полша
  Европа тръгна втори път сре щу Русия . Берлин и т.н. И източна Европа
  След третия път какво ще остане

 41. 41 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#31:"lone_wolf"]Тоя изпращя тотално! [/quote]

  Лудото жуже иска война. Помоооощ!

 42. 42 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#14] от "minibarel":

  Ще ти хареса ли следната аналогия: В България живеят турци. Заедно с онези около 350 хил. в Турция, които имат и българско гражданство, общият брой турци е почти една четвърт от българското население. И ще си съгласен ли да се "самоопределят" под егидата на Турция и да анексират част от Южна България?

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 607 Неутрално

  До коментар [#39] от "penchoo":

  Няма нужда от такава скоро ще започне процеса на депутинизация.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 45. 45 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#33] от "Свинчуга":

  НАТО в момента по-скоро прилича на симфоничен оркестър ,който си настройва инструментите-всеки си свири каквото си иска и отстрани се чува само какафония!

 46. 46 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 544 Весело

  Антихитлеристка коалиция срещу Фашистка Русия? Одобрявам!

  "Я з москалями не балакаю!"
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на mike76
  mike76
  Рейтинг: 388 Неутрално

  В крайна сметка може и да е правилната позиция. Ще си затворят очите и едните и другите за 3-4 години докато са партньори. Гледах цялото интервю CBS 60 minutes. Има нещо в цялата история и в демонстрирараната позиция което не мога си обясня.

  no better friend....no worse enemy
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 815 Любопитно

  [quote#24:"1001"]аз си мисля че ще е малко след като Израел върне Голандските въвишения [/quote]
  И защо да ги връща? Кой би по главата арабските държави да започват поредица войни срещу Израел, които катастрофално изгубиха? Кой ги въоръжаваше и подтикваше? Сега реват ... Да си реват.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 51. 51 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 707 Весело

  ма той много скромно го дава даже.
  с антихитлеристката е разцепена Европа, със предлаганата - само Близкия изток.
  леле мале, мислех, че повече луди силоваци няма да видя, а то какво стана...

 52. 52 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Ситиацията е нетърпима, Каубоят разрушава държави и общества, и залива €вропа с бежанци!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 53. 53 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Ситуацията наистина е нетърпима, а ако тръгне Путин да ни оправя не знам. Само знам, че американската маша уважаемият Далай Лама се произнесъл Европа да приема още мюсюлмани, той самият обаче нищо не казва за мюсюлмани в Тибет, сигурно защото не ги ще. А и Китай изобщо не ги щат, понеже им създават достатъчно проблеми.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 54. 54 Профил на DISCOVER BULGARIA
  DISCOVER BULGARIA
  Рейтинг: 442 Весело

  [quote#14:"minibarel"]

  До коментар [#1] от "DISCOVER BULGARIA":

  В Крим живеят РУСНАЦИ !!! Те имат право на самоопределяне , защото това е автономна република .Украинската конституция беше нарушена с преврата срещу Янукович [/quote]В Южен Тирол живеят АВСТРИЙЦИ.
  Но в Австрия живеят хора и се управлява от човеци, а не от австралопитеци.

  Childhood's End
 55. 55 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#32] от "minibarel":

  Ами докато ти раздаваш въпроси, НИЕ бомбардираме ИДИЛ.

  "Я з москалями не балакаю!"
 56. 56 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Логично е когато женчото, което афроамериканците и испаноговорящите си избраха за президент, оставя такива големи вакуми, те да бъдат запълнени от някой друг голям...

 57. 57 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3035 Весело

  На Путин анти- "хитлеристката" коалиция е Иран, Хисбола и дълговратестото сирийско диктаторче. Човек да се чуди как дявола чете евангелието, също като бивш комунист и ка-ге-бешка мутра.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 58. 58 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1637 Любопитно

  Учуден съм-Путин иска коалиция срещу себе си?!Щото той е новия Хитлер.А и няма какво да иска-коалицията е факт.

 59. 59 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1895 Неутрално

  До коментар [#45] от "rurade":

  Въпреки какафонията спокойно може да навре могучая в землянката откъдето е изпълзява, затва жужето само се плюнчи за лошото НАТО дето го заобграждало.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 60. 60 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#42] от "Аби":

  защо ако ги докараш до положение да решат може ли да ги спреш

 61. 61 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Един нацист,като Путин,отявлен окупатор,се опитва да измие кървавите си ръце от Украина,като прехвърля грещката върху цивилизования свят.Той защитава Башар Ал Ассад и счита,че демокрацията е довела до ИДИЛ,Ал Кайда,Боко Харам и пр.?
  Какво лицемерие.

  Tony
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1951 Любопитно

  о да, свалянето на MH17 си беше изцяло антитерористичрен акт... бе не е ли малко шантаво точно тоя да философства за международно право?

 64. 64 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 882 Неутрално

  [quote#26:"comtec"]Мекерета, колкото и да се слюнчите, Путин е номер едно.[/quote]

  Може и номер едно да е, но доста трябва до поспорим по какво. Аз го номинирам за комплексар номер 1.
  С тази пламенна защита за президент на чужда държава се излагате! Разлика правите ли между държавата Русия и този функционер, който няма да донесе нищо добро на народа си. Засега дръпна ръчната спирачка на икономиката и руснаците тъкмо се бяха почувствали като бели хора заради приходите от петрол и газ и пак се върнаха назад. Ако не го хапеше кучето, можеше държавата му доста добре да върви и да си партнира успешно с ЕС и САЩ. Но като си селяндурче все искаш да учудиш света с някоя простотия.

 65. 65 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Нацистът вика дръжте нациста .

  The best way to predict the future is to invent it.
 66. 65 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2058 Неутрално


  Путин призовава да се конструира коалиция, подобна на Антихитлеристката ... В момента ИМА такава, само, че насочена срещу днешния Хитлер - Хитлер от Кремъл !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 67. 67 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1637 Весело

  До коментар [#56] от "cristo_n":


  [quote#56:"cristo_n"]оставя такива големи вакуми, те да бъдат запълнени от някой друг голям... [/quote]Искаш да кажеш "някой малък" ,щото Путин не е голям...

 68. 68 Профил на Mihail Alexandrov
  Mihail Alexandrov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#54] от "DISCOVER BULGARIA":

  В Крим живеят и други ... по-рано от руснаците , но , иначе, браво за примера.

 69. 69 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 544 Весело

  До коментар [#13] от "lz3bupetar":

  На какво си? Дай да дрънем и ние?

  "Я з москалями не балакаю!"
 70. 70 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1016 Весело

  Мурзилки чакам опровержение?
  http://www.extremecentrepoint.com/archives/16229

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 71. 71 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  В едно е прав: умерените сирийци се включват в ИД. Както каза един пенсиониран руски генерал къде да отидат? Асад използва оръжие срещу тях, включително химическо

 72. 72 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#59] от "Свинчуга":

  Не знам за РФ,ама не могат да се справят с 30000 ислямисти!
  Изводите сам си ги прави!

 73. 73 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#16] от "lady_sp":

  Ма тя коялицията я има отдавна. Влез в час.

  "Я з москалями не балакаю!"
 74. 74 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 542 Неутрално

  "Путин подчерта, че продължавал износът на демократични революции, което на практика довело до насилие и мизерия. "Искам да попитам онези, които създадоха всичко това – осъзнавате ли какво свършихте?"
  _____________________
  Право, Куме , в очите!!

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 75. 75 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1895 Неутрално

  До коментар [#72] от "rurade":

  Като капичнат Асад, ще ги подпукат, спокойно.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 76. 76 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  До коментар [#63] от "extraCACA":


  [quote#63:"extraCACA"]о да, свалянето на MH17 си беше изцяло антитерористичрен акт... бе не е ли малко шантаво точно тоя да философства за международно право? [/quote]Класически комунистически похват е да обвиняваш противниците в това,което правиш самия ти.Като чета и слушам Путин напоследък все си спомням за Серго-той също владееше този похват до съвършенство

 77. 77 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Много силна бе и тая част от речта, в която Путин подчерта, че т.н. "износ на революции" разрушава живота на съответната страна и вместо демокрация народа получава разбиване на държавността, бедност и насилие, а правата на човека са тотално потъпкани. "Иска ми се да попита тези, които създават тая ситуация - вие въобще разбирате ли какви сте ги надробили?" Именно в някои от тези страни, където се е осъществявал износ на революции се появиха радикалните ислямисти, напомни Путин, визиращ очевидно Ирак и Сирия, части от които са под контрола на ИДИЛ.

 78. 78 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1917 Весело

  [quote#1:"DISCOVER BULGARIA"]Първо върни Крим, бе[/quote]
  Крим вече се върна

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 79. 79 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Популистки лозунги от страна на Путя. Всеки не обича ИД и явно кремълските стратези са измислили сега с тая идея да се борят за световно вличние. Проблемът е, че подобни хуманни уж идеи се израждат, когато попаднат в ръцете на безскрупулни човеконенавистници с диктаторски уклон, както показа горчивият опит с комунизма.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 80. 80 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#67] от "yanne":

  Неприятно ми е да го кажа, но е голям! Малък човек не може толкова години да управлява самовластно такава огромна държава, като Русия. Малки са европейските политици (тук изключвам англичаните - те винаги са големи!), малък е и Обама. Всъщност Обама е направо миниатюрен ако го сравняваме с някои величествени американски президенти.

 81. 81 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1917 Весело

  [quote#73:"Инспектор Стрезов"]Ма тя коялицията я има отдавна. Влез в час.[/quote]Иран, Ирак, Кюрдистан, ПКК, Сирия, Хисбула ... с помощта на Русия

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 82. 82 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  До коментар [#77] от "abygale":


  [quote#77:"abygale"]Много силна бе и тая част от речта, в която Путин подчерта, че т.н. "износ на революции" разрушава живота на съответната страна и вместо демокрация народа получава разбиване на държавността, бедност и насилие, а правата на човека са тотално потъпкани. "[/quote]Аз смятам,че има предвид износа на революция от Германия в Русия през 1917-та,нали?!Щото там Октомврийската Революция точно до това доведе...

 83. 83 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#75] от "Свинчуга":
  Искаш да кажеш,че НАТО не може да ликвидира армията на ИД!
  Асад и цялата му армия се бият също с ИД и те вместо да се радват искат да го свалят?!
  Нали разбираш колко зле изглежда това и на най-добронамерения наблюдател!

 84. 84 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  До коментар [#80] от "cristo_n":


  [quote#80:"cristo_n"] Малък човек не може толкова години да управлява самовластно такава огромна държава, като Русия. [/quote]
  Що,бре-повечето диктатори са малки човечета.И Наполено,и Хитлер,Путин не е изключение..

 85. 85 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#74:"rumata"]Путин подчерта, че продължавал износът на демократични революции[/quote]

  Путя явно е забравил, че по цял свят, освен в Русия и подражаващите и балканси държавички България, Сърбия и Македония, "демократичен" е всъщност нещо положително и прогресивно. Нещо е взел да изкуфява Вечния.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 86. 86 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1637 Весело

  До коментар [#81] от "dark'star":


  [quote#81:"dark'star"]Хисбула ... с помощта на Русия [/quote]Хисбула се бори с ислямизма.Бай Таню умува.....

 87. 87 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1917 Весело

  [quote#65:"niksan1"] коалиция, подобна на Антихитлеристката ... В момента ИМА такава, само, че насочена срещу днешния Хитлер - Хитлер от Кремъл !!![/quote]
  коалиция, подобна на Антихитлеристката ... В момента ИМА такава, само, че насочена срещу днешния Хитлер - Хитлер от Кремъл .!.
  ... и като се събудиш - краката ти отвити

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 88. 88 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 497 Неутрално

  "Путин: .... нужен ни е вариант на антихитлеристката коалиция"

  Путин няма интерес от това, защото той трябва да бъде първият подпукан от нея. В момента той най-много прилича на Хитлер от всички диктаторчета.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на dondudat
  dondudat
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Тя антихитлеристката коалиция е факт - в антипутлеристки вариант.

 92. 92 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1895 Неутрално

  До коментар [#83] от "rurade":

  На НАТО му е най-добре Русия да отиде да се трепе с тия, няма по-голяма радост от това руснаците и ислямистите да се трепят едни с други, колкото по-малко руснаци и ислямисти, толкова по-добре за цивилизования свят. Хем по-малко грижи и в Украйна, хем само си го набута човечето дето реве сега за помощ и коалиции. Да се оправя сам сега, няма нужда да ходим да му оправяме бакиите, нали били много велики руснаците, хаха.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 93. 93 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  НАЙ- ВЕЛИКИЯ ДЪРЖАВНИК НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА ....!!!!.....

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Слушам Рухани. Прави значително по-сериозни и ценни предложения. И то към страните от региона.

  "Я з москалями не балакаю!"
 96. 96 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 768 Весело

  [quote#90:"dark'star"]... ама и с двата ни самолета ли ?![/quote]

  Танев ,вторият плюс е от мен..

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 542 Неутрално

  [quote#65:"niksan1"]Путин призовава да се конструира коалиция, подобна на Антихитлеристката ... В момента ИМА такава, само, че насочена срещу днешния Хитлер - Хитлер от Кремъл !!! [/quote]
  Чиста мимикирия на такава. И докато тя си разиграват театрото, наречено "умерена опозиция", сърцеядците, създадени и въоръжавани от тях, ще почукат на собствената им врата.

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 99. 99 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 815 Весело

  Дръпнал Путин една реч и вече най-великия. Да го видим след няколко месеца, като се осере в Сирия, какво ще прави, ха-ха-хааа.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK