Оланд поиска още хиляди полицаи, средства за сигурност и промени в Конституцията

Оланд поиска още хиляди полицаи, средства за сигурност и промени в Конституцията

© ReutersПред заседание на двете камари на френския парламент президентът Франсоа Оланд поиска повече разходи за сигурност и отбрана и промени в Конституцията на страната за адекватно справяне с кризисни ситуации.


Според него трябва да се позволи хора с двойно гражданство, осъдени за тероризъм, повече да не са граждани на Франция. За същата категория да важи и забрана за влизане в страната, ако те представляват "терористичен риск".


Оланд призова да бъде увеличен бюджетът на силите за сигурност и армията, "за което ще отговарям лично аз".
"Смятам, че в този случай пактът за сигурност има върховенство над пакта за стабилност", каза държавният глава, имайки предвид правилото в еврозоната да не се надхвърля бюджетният дефицит отвъд 3% от БВП.


По думите му в следващите две години ще бъдат създадени нови 5000 места в полицията и няма да има никакви съкращения в армията до 2019г.


Оланд поиска още засилена охрана на външните граници на ЕС, "защото иначе съюзът просто ще изчезне", както и изграждане още до края на годината на единен европейски регистър на пътуващите със самолети.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (47)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Промени са необходими,но защо Президент Оланд едва сега се сеща,след като е имал сведения за подготвяни атентати?

  Tony
 2. 2 Профил на mitkokitkata
  mitkokitkata
  Рейтинг: 324 Весело

  А!?... А ние у нас закриваме работни места в полицията

 3. 3 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Оланд е най-смешния президент в историята на Франция. На следващите избори французите ще му бият мощен шут.

 4. 4 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Оланд не е лошо да поиска съвет от Асад как да се справи с джихадистите. Така или иначе върви по пътя на Асад баща, който още през осемдесетте усети опасността от радикалния ислям и въведе абсолютно същите мерки. Абсолютно по същия начин срина техния бастион в Хама, както Олад прави в Ракка. Няма разлика. Ако иска разбира се Франция да не последва съдбата на Сирия. Щото току виж утре САрабия реши, че Оланд й пречи и да му вкара армия джихадисти.

 5. 5 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Пак популистки мерки. Просто трябва да се асфалтират главните спонсори на ИСИС - Саудитска Арабия, Катар, Кувейт и Иран.

 6. 6 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 675 Неутрално

  В духа на либералните идеи, що не вземете да назначите масово джихадисти , изслямисти и бежанци за полицаи... Те нали най-добре разбират ...обществото си ?

  Така както ни препоръчвате ние да назначаваме цигани за полицаи.

 7. 7 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Само 20% от това е вярно, а останалото е грешно интерпретирано,

  просто една добра игра с превода за да е в съзвучие с казаното днес от говорителя на руската пропаганда и настоящ премиер

  на страната. Жалко е, че и достойна за западните ценности медия е прекършена от пропагандната машина на руската федерация.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 8. 8 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 988 Любопитно

  Г-н Оланд да ме прощава за безвъзвратно закъснялата реакция...
  Десет месеца не му стигнаха да се сети, че нещо в сърцето на Париж не е както трябва...
  Време, през което пееше с пълно гърло в хора на Меркел и Шулц...хор, който отдавна е за бодра Смяна...

  Форумът е в будна кома...
 9. 9 Профил на odysseus
  odysseus
  Рейтинг: 418 Любопитно

  Първа точка в решението за промяна на тяхната конституция трябва да бъде, че всеки чужденец, който не признава нормите и общочовешки ценности на Френската република, потъпка или осквернява ба бъде пожизнено депортиран от Франция. Не може 24-25 годишен алжирец, роден в Париж, хранен от французите, образован от тях, да му осигурят нормално препитание по цял ден да се дръвчи "Аллах е велик" и "Смърт на кръстоносците" да живее в Париж и да черпи от всичко, което французите са създали с много годишен труд и т.н. !!!

 10. 10 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Конситуцията ясна, или като в САЩ, където не те хранят защото си едикакъв си, или като в Русия, където като помислиш да дивееш започват да те хранят в държавно учреждение предназначено за изтърпяване на наказанието лишаване от свобода!
  белгия е развъдник за джихадисти, защото един беше поканил на диспут журналисти и ударил шамар на един, когато казал нещо, което според ислямиста обиждало Мохамед, след което полицията арестувала удареният.
  Кадиров може да е наше момче, но когато взе да дивее, че руски съд или прокурор, не помня, обявил, че в корана има екстремистки идеи, веднага друг съд му напомни, че в Сибир има място за всички и той си седна на задните части. Ако това беше станало в Европа съдията или прокурорът щеше да е арестуван, а седмици наред правителство, депутати и енпиота да демострират в подкрепа на корана.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 11. 11 Профил на Nihil Kaos
  Nihil Kaos
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Само дето атентаторите нямат двойно гражданство. Те са чисти французи или белгиици, родени във Франция и Белгия. Тях няма как да ги лиши от гражданството им, нито има къде да ги изгони (защото никоя държава няма да ги приеме).
  И въобще с лишаване от граждансто пост-фактум проблемът с тероризма няма да се реши. Трябва да се адресират причините, поради които хора родени във Франция се обръщат срещу нея. Причини като социално изключване, дискриминация, расизъм, неравенство.

  Умерена джихадистка: "Eврейските унтери са си позволили да се отнасят непочтително срещу висши бели европейци - ей-това не мога да го преглътна"
 12. 12 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 820 Весело

  До коментар [#9] от "odysseus":

  първата поравка в конституцията на франсетата, трябва да бъде, да се забрани на Президента на Републиката без причина да обява война на други държави, пък били те и с арабско население.....
  Сега франция си плаща за участието и подръжката на Арабска пролет 2011.. просто и ясно.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 13. 13 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 820 Неутрално

  [quote#11:"Nihil Kaos"]Причини като социално изключване, дискриминация, расизъм, неравенство.[/quote]
  и намеса на Франция, неподготвена, във военни действия срещу независими страни.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 14. 14 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2090 Неутрално

  Цитат:"Според него трябва да се позволи хора с двойно гражданство, осъдени за тероризъм, повече да не са граждани на Франция. За същата категория да важи и забрана за влизане в страната, ако те представляват "терористичен риск"."

  Една група от етноси с еднаква религия, са генератори на "терористичния риск", цитиран от Оланд. За съжаление, голяма част от горепосочените, са граждани на Франция и други страни от западния край на Европа, протестираща срещу икономическите мигранти от Балканите, и приемащи нови носители на същия "терористичен риск", с отворени обятия, такива от Северна Африка и Близкия и по-далечен Изток!
  Така че, едва ли само с увеличение на полицаите и промени в Конституцията ще се постигнат съществени резултати.
  Май, ще трябва да преосмислят генерално политиката си по отношение на така наречените "бежанци".

 15. 15 Профил на Nihil Kaos
  Nihil Kaos
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#13] от "boby1945":

  Да. И това. Едва ли някой може да каже, каква работа имаше Франция да бомбардира Сирия до този момент. Май тя започна първа.

  Умерена джихадистка: "Eврейските унтери са си позволили да се отнасят непочтително срещу висши бели европейци - ей-това не мога да го преглътна"
 16. 16 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 820 Весело

  До коментар [#15] от "Nihil Kaos":

  Франсетата неподготвени, без сами да знаят защо се набъркаха активно в Арабска пролет 2011 и те ти проблема...... несиметричен отговор именно на арабите....... всички съобщени до момента атентаори нямат нищо общо със Сирия, но пък са трето четвърто поколение араби живели именно във Франция и белгия, което си е пак Франция....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 17. 17 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2090 Любопитно

  [quote#13:"boby1945"]и намеса на Франция, неподготвена, във военни действия срещу независими страни.....[/quote]

  Не се разбира, ИДИЛ ли е "независимата държава"?!...
  И ТЯ, според теб, е държава?!

 18. 18 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Познайте за сметка на какво ще увеличат бюджета на жандармите.
  Един процент увеличена мизерия сред населението - ето ви нови доброволци за джихада. Ще почнат и бели французи да се включват.
  Но пък всякакви опозиционери ще бъдат смазани.
  Л'езанфон де ла полииисе, трала ла лала, лала ла!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 19. 19 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Пак военните намазаха! Има ли друг отрасъл, в който лошото справяне с работата да води до наливане на повече пари?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 20. 20 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3913 Неутрално

  Законодателните промени са належащи,защото с тези "правови дупки" разни там ислямисти от страните от Северна Африка или бежанци могат да си правят каквото си искат само,защото имат френско гражданство или прраво да пребивават на територията на Франция .

 21. 21 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Няма да се плашите! Докато Северната империя съществува, исляма няма шансове.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 22. 22 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 998 Неутрално

  Дневник спестява един съществен елемент от речта на Ф.Оланд във Версай. Кардинална промяна в позицията на Франция по Сирия - срещи в непосредсвено бъдеще с Б.Обама и В.Путин за обсъждане на въпроса за създаване на обща коалиция за борба с ИДИЛ. Борбата а Б.Ел Асад вече не е приоритет както досега! Това беше подчертано изрично в изказванията на председателите на основните фракции във френския парламент. Просто има канал France24 на френски и английски, който казва много за тези, които се интересуват.

 23. 23 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Весело


  Последни напътни на

  соц'ялното недоразумение Франсоа Холандски

  Карикатура на Президент, който ходи при втората си любовница с каска на главата ....... за да не бъде разнат и за да е без ескорт, а само с 1 бодигард и моторче-скутер.

  http://www.lepoint.fr/politique/closer-revele-une-liaison-entre-francois-hollande-et-julie-gayet-09-01-2014-1778737_20.php

  http://www.metronews.fr/_internal/gxml!0/r0dc21o2f3vste5s7ezej9x3a10rp3w$nsee34clijn9e2urukkdgm2ck6rgqca/closer.jpeg

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 24. 24 Профил на the only easy day was yesterday
  the only easy day was yesterday
  Рейтинг: 315 Любопитно

  Да се учат от Америка или когато се касае за тероризъм свободата трябва да бъде пренебрегната от конституцията и смъртната присъда възстановена.
  Токо що чух че разкрита конспирация срещу Америка във Вашингтон от разузнаването в Ирак има вече арестувани араби в САЩ по този повод.
  Наближава Теанксгивинг 26 Ноември и в Ню Йорк сити се провежда един от най големите паради в света. Това може да е повод за тероризъм въпреки че местата около парада са със пропуски то по далечните не са и тъпканицата от хора на Манхатън е като никога голяма.

 25. 25 Профил на zethron
  zethron
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Съжалявам за жертвите. Колко добре подготвен сценарий от САЩ - Франция да се включи във войната в Сирия, защото да не би руснаците да оберат лаврите от намесата си там. Това е толкова неизгодно за САЩ...

  Съжалявам за французите, наистина ги съжалявам с този президент. Геополитическите интереси на основните играчи
  отново излязоха на преден и план изповядвайки еврейското "Целта оправдава средствата"... пък ако ще и да взривяваш собствените си граждани.

  Толкова прозрачно.

  Вече свикнах да ме трият без причина
 26. 26 Профил на Emergen-C
  Emergen-C
  Рейтинг: 213 Неутрално

  [quote#14:"batzdravo"]Цитат:"Според него трябва да се позволи хора с двойно гражданство, осъдени за тероризъм, повече да не са граждани на Франция. За същата категория да важи и забрана за влизане в страната, ако те представляват "терористичен риск"." [/quote]

  Именно.
  Това трябва да важи не само за Франция, ами за цяла Европа.
  И не само за тези, осъдени за тероризъм, ами за всички, които отричат европейските ценности на свобода, братство и равенство и върховенство на закона, за всички онези, които искат диктатура под някакъв религиозен принцип, било то ислямски или православен фундаментализъм, за всички онези, които искат да превземат, изпепеляват, унищожават градовете на Европа, за всички онези, които се обявяват за врагове на Западната цивилизация! Не може хем да живееш в Западната цивилизация, да се ползваш от всичките й облаги, включително и от тази, да можеш да й се обявиш за враг, защото ако направиш същото някъде из арабските държави, или пък в москва ще влезеш в затвора, най-малкото. И на ислямистите, и на руслямистите трябва да им стане ясно, че НИЕ, ЕВРОПЕЙЦИТЕ искаме да живеем в светски държави, с демократично управление и върховенство на закона. Когато ТЕ идват ПРИ НАС ще им се наложи да се съобразяват с НАШИТЕ установени и извоювани с много кръв права. Който иска да си строи шериат или пък православна инквизиция - да си ги строи ИЗВЪН нашите държави.

  #KOЙ номинира бокова!
 27. 27 Профил на Emergen-C
  Emergen-C
  Рейтинг: 213 Неутрално

  [quote#25:"zethron"]Колко добре подготвен сценарий от САЩ - Франция да се включи във войната в Сирия[/quote]
  Първо, Сирия е бивш френски протекторат.
  Второ, Франция извършва военни действия в Сирия много преди атентатите в петък.
  Трето, ИДИЛ е финансирана и въоръжавана от русия, САЩ нямат никакъв интерес от въоръжаването на екстремисти в задния двор на техния протекторат в Близкия Изток - Израел. САЩ нямат абсолютно никаква полза от ИДИЛ, докато русия и ИДИЛ са обявили едни и същи цели - унищожаването на САЩ и ЕС.

  #KOЙ номинира бокова!
 28. 28 Профил на Emergen-C
  Emergen-C
  Рейтинг: 213 Любопитно

  [quote#21:"др. Иванов"]Докато Северната империя съществува[/quote]
  Коя е Северната империя? На Ескимосите?

  #KOЙ номинира бокова!
 29. 29 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1065 Любопитно

  [quote#13:"boby1945"]и намеса на Франция, неподготвена, във военни действия срещу независими страни.[/quote]
  Кога ИДИЛ станаха "независима страна" бе каскет?

 30. 30 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1743 Неутрално

  ФРанцузите ще се наложи да стягат коланите, за да хранят повече армия и полиция. Впрочем същото ни чака и нас, с нашите издънени джобове,

 31. 31 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [#24] пренебрегнеш ли свободата заради "сигурността", губиш и двете.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 32. 32 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1945 Неутрално

  Ех, как Де Гол се обръща в гроба..... от действията на тези смешници!
  Сега Франция получава плодовете от политиката си от преди 20-25 години! А плодовете от тазгодишната покана на Меркел към ордите завоеватели... ще ги получим до 5-10 години!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 33. 33 Профил на dendiman
  dendiman
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#11] от "Nihil Kaos":

  Ммм-да! Трябва да се спре тая дискриминация - арабески да шетат из Европа като у дома си, да идват неканени и с претенции, да искат без да дават и при всеки опит да бъдат вкарани в пътя да гърмят на поразия! Има много бедни и онеправдани, но основно при арабеските мюслита джихада, бомбенето на свои и чужди е тъй характерна и масова практика, че няма как да не се набива на очи!

 34. 34 Профил на unitedeurope
  unitedeurope
  Рейтинг: 8 Неутрално

  От десетилетия тече процес за ислямизация на Европа. Отворете си очите, мултикултуралисти и либерали, защото покрай вас и ние ще пострадаме. Пазете собствения си народ и континентална култура. Европа е двигател на научния прогрес. Ценностите ни са уязвими за мюсюлманската култура. Погледнете Париж, Лондон, Стокхолм. Във всеки по-голям европейски град има мюсюлманска диаспора и общност, която ражда само престъпност и насилие. Няма друга култура и религия, която да ражда толкова насилници и атентатори самоубийци. Арабският свят тъне в разруха заради тази религия на омразата. Само парите от петрола успвят да маскират лицето на исляма. Време е Европа да се затвори за точно това покварно влияние. Вижте статистиката на изнасилванията в Швеция, вижте така наречените "ноу-гоу зони" в големите столици, където исламистки патрули бродят, за да налагат шериата. Искате ли вашите дъщери да носят бурки и да бъдат обрязвани? Ислямът няма място в Европа! Как ще се спасим??

 35. 35 Профил на Косьо
  Косьо
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Френските служби се провалиха тотално ...и то не от вчера, ами от няколко години насам, имаше опити за атентати (автоматчика във влака)+имаше и атентати (Шаррли...) ...и нищо,летаргия. Наглия автоматчик във влака беше проба...добре че му засече и имаше американски войничета наблизо! Това бече знаков случай...нищо, Администрацията на Оланд е некомпетентна и заспала.

 36. 36 Профил на bluesky1
  bluesky1
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Крайно време е политическият елит на Европа да осъзнае, че не може хем да "да се бориш" с тероризма, хем да го спонсорираш. В момента САЩ, Франция, Англия са в неловката ситуация да обяснят необяснимото, а именно, че в Сирия са съюзници на Ал Кайда и другата ислямистка паплач в общата им цел - свалянето на легитимното правителство на тази страна. Оланд и предшественикът му Саркози са основните виновници за атентатите в Париж. И ако политиците в Брюксел и Париж не се излекуват от шизофренното си поведение и не спрат да наливат оръжие и джихадисти в Сирия, то нищо добро не ги чака. А това, че френски самолети са атакували Рака, столицата на ИДИЛ, не е нищо повече от помпане на мускули...и ...показност... Асад още преди няколко години им каза на франсетата, че това, което правят, а именно да въоръжават и тренират ислямистите в страната му, ще подпали собствената им черга и точно това се случи....

 37. 37 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 583 Разстроено

  ИЗТРЕБЕТЕ ХЛЕБАРКИТЕ ОТ ИДИЛ ДО КРАК!!!

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 38. 38 Профил на unitedeurope
  unitedeurope
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хора, изгледайте следния документален филм за еврейн, който се внедрява в мюсюлмански общности в Европа. Във филма има интервю с карикатуристите от Шарли Ебдо: https://www.youtube.com/watch?v=JbPmSDnvCL4

 39. 39 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1883 Неутрално


  "Смятам, че в този случай пактът за сигурност има върховенство над пакта за стабилност", каза държавният глава, имайки предвид правилото в еврозоната да не се надхвърля бюджетният дефицит отвъд 3% от БВП."

 40. 40 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 552 Неутрално

  До коментар [#5] от "lordcris":

  Иран пък кво общо?

 41. 41 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 552 Неутрално

  До коментар [#9] от "odysseus":

  да полага изпит по европейски ценности и да се кълне в Корана

 42. 42 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1883 Неутрално


  "Смятам, че в този случай пактът за сигурност има върховенство над пакта за стабилност", каза държавният глава, имайки предвид правилото в еврозоната да не се надхвърля бюджетният дефицит отвъд 3% от БВП."

  Дааа, принципите и договореностите отиват на кино , когато засягат интересите на акулите в Съюза . Как беше - за кучета и котки може , за прасета не може . Ало, изпейте заупокойна на " свободното преминаване на хора , капитали и стоки " и върнете върховенството на СУВЕРЕНИТЕТА . Държавния .

 43. 43 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1883 Неутрално

  [quote#9:"odysseus"] Не може 24-25 годишен алжирец, роден в Париж, хранен от французите, образован от тях, да му осигурят нормално препитание по цял ден да се дръвчи [/quote]

  Ами този алжирец не е алжирец . Той е ЧИСТА ПРОБА французин. Може би прадядо му е алжирец , колоницзиран от французите . И приет с почести за аклиматизиран французин . По- точно , като евтина работна ръка . Както 12- 13 млн роби в Америка . В едни доста по- далечни времена .

 44. 44 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  Там искат повече полицаи, но дайте ние да уволним нашите ТОЧНО СЕГА, щото "умните и красивите", които се въргаляха по Орлов мост нещо им имат зъб!
  Там искат повече полицаи-с основание
  А тук-кой да пази границата преди и ако някога се построи ограда по цялата граница с Турциа?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 45. 45 Профил на Косьо
  Косьо
  Рейтинг: 884 Неутрално

  [quote#44:"ДСБ+Москов фармацевтична МАФИЯ! Реекспорт-300 млн"] да уволним нашите ТОЧНО СЕГА[/quote] ...по-добре да реформи9раме и разчистим нашите милиционери! Сегашните - И с тях и без тях, все тая...няма полза. Само малка част от тях са добри профи.

 46. 46 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Ако нямаше цензура върху расистките изказвания, това нещо щеше да бъде предотвратено, защото щеше да се дискутира по темата и щеше да надделее мнението пришълците да бъдат държани навън. За да се предотвратят бъдещи проблеми трябва да отпадне тази цензура. Това е противоположното на това, което те правят. Това е, с което трябва да започнат!

 47. 47 Профил на zethron
  zethron
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#27] от "Emergen-C":

  Научих много нови неща от теб:

  1. Идил е финансирана от Русия
  2. САЩ нямали интерес от въоръжаване на екстремисти
  в задния двор на Израел.
  Е, използвал си удобната половина от истината.

  3. Русия е обявила унищожаването на САЩ...


  Айде със здраве

  Вече свикнах да ме трият без причина
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK