ЕК планира обща гранична охрана, която да действа без разрешение от националните власти

ЕК планира обща гранична охрана, която да действа без разрешение от националните власти

© Bernadett Szabo, ReutersЕвропейската комисия ще предложи създаването на обща гранична охрана, която ще има право да поема контрола върху външните граници без разрешението на националните правителства, пишат в. "Файненшъл таймс" и в. "Уолстрийт джърнъл".


Този ход би представлявал най-сериозното отдаване на суверенитет от създаването на единната валута, отбелязва в. "Файненшъл таймс".


Въпросната агенция ще има много повече правомощия от сегашната "Фронтекс", която само координира защитата на границите между националните служби, но ще действа само в държавите от Шенген.
Тя ще се състои от около 2000 души – граничари и брегова охрана, които ще бъдат разполагани по решение на ЕК по външните граници, дори ако държавните власти не са съгласни.


Плановете за създаването ѝ ще бъдат обявени на 15 декември – два дни преди провеждането на Европейския съвет. За да влезе в сила, предложението трябва да бъде одобрено от държавите лидери и от Европейския парламент.


Ако то бъде одобрено, наследникът на "Фронтекс" ще има право да наема собствени граничари, да купува екипировка и да действа в държави, които не са в ЕС, но са част от пътя на търсещите убежище, опитващи да достигнат Западна и Северна Европа - като Сърбия и Македония. Новата агенция ще има право и да депортира нелегални мигранти, да наблюдава действията на националните власти за защита на границите и да се намесва по преценка на ЕК. "Фронтекс" нямаше всички тези правомощия.


ЕК планира обща гранична охрана, която да действа без разрешение от националните власти

© Laszlo Balogh, Reuters


Европейските лидери обсъждат идеята за обща гранична охрана вече повече от 15 години, но досега не са успявали да преодолеят възраженията срещу отдаването на националните правомощия за охрана на границите.


Предложението е по инициатива на Германия и Франция в отговор на мигрантската криза и атаките в Париж, отбелязва в. "Уолстрийт джърнъл". То е било направено в писмо от вътрешните министри на двете държави, пратено до Комисията на 3 декември.


ЕК планира обща гранична охрана, която да действа без разрешение от националните власти

© Srdjan Zivulovic, Reuters


Случващото се напомня последствията от финансовата криза – тогава правителствата отстъпиха част от суверенитета си и създадоха паневропейски институции, които да наблюдават, санкционират и спасяват банките, твърдят източници на медията.


Един дипломат отбелязва нарастващото нетърпение на европейските правителства спрямо Германия. Много хора виждат политиката на "отворените врати" като по-голям проблем, отколкото неспособността на Гърция да спре наплива, казва той.


"Не може да казваш "добре дошли сте" и после да виниш гърците, че ги пускат", казва той. "Все едно да идеш в бара, да поръчаш пиене за всички и после да се караш да хилавия, недохранен бодигард, че не пази входа".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Long One
  Long One
  Рейтинг: 638 Неутрално

  2000 души са малко според мен. Идеята иначе е добра.

  "We dance like marionettes, Swaying to the symphony... Of destruction"
 2. 2 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  ЕС предлага орташка работа ! А знае ли ЕС защо на вълкът му е дебел вратът?

 3. 3 Профил на V.Iliev
  V.Iliev
  Рейтинг: 466 Неутрално

  "...обща гранична охрана, която да действа без разрешение от националните власти"
  Ще има ли право на случайно рекуширали изстрели?

 4. 4 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 524 Неутрално

  И какво ще свършат тези 2000 човека? Това е около 0,5 човека на 1 км граници към С. Африка и Азия! Няма да могат даже да се справят с регистрацията на нашествениците, камо ли да ги изтласкат назад!

 5. 5 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Един вид ще пропускат те когото решат,а не когото законно избраните власти искат!?
  Връщаме цялата власт на съветите-в случая на еврокомисарите,които нямат нищо общо със Суверена,кото по конституция е народа и неговата воля!

 6. 6 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 917 Неутрално

  Снимката с коня отпред изглежда зловещо.

  The best way to predict the future is to invent it.
 7. 7 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 917 Неутрално

  Ония, дето са полегнали на релсите, защо не ги оставите? МОже да спечелят наградата Дарвин.

  The best way to predict the future is to invent it.
 8. 8 Профил на q18
  q18
  Рейтинг: 237 Неутрално

  ЕС трябва да реши къде иска да стигне и по кой път да тръгне. Единият вариант е федерална държава с общ бюджет, обща полиция, прокуратура, данъчни власти, валута и гранична полиция. Другият вариант е самостоятелни държави с единна търговия и движения на капитали. При втория вариант трябва да каже сбогом на еврото, Шенген и свободното придвижване на хора и свободно намиране на работа в ЕС .

 9. 9 Профил на Легионер
  Легионер
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Не виждам причина държава-членка да отдава сувернитета в този случай, при положение че проблемът с бежанската вълна се акумулира на политическо ниво. Т.е. ако европейските лидери бяха приели по-ранни финансови мерки за обезопасяването на бежанците в буферните държави и най-важното - Меркел не ги бе поканила, тогава нямаше да се стигне до генерирането на толкова мащабен поток от хора.

  Отговарям и общувам във форума само с хора, които спазват добрия тон, уважават чуждото мнение и са коректни в изказванията си.
 10. 10 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Обща, ама наркоканалите на ДС?
  Как така обща?
  България ще е против, това е ясно още от сега

  nemo malus felix, minime corruptor.
 11. 11 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 409 Неутрално

  А ако тази гранична охрана, която щяла да действа през главата на националните държави, почне умишлено да пуска "бежанци" и да пречи на националните държави да пазят границите си? Защото наднационалната брюкселка администрация, която ще ръководи въпросната "охрана" досега не е показала, че има намерение да опази Европа от напастта, а обратното.

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 12. 12 Профил на Жу суи Лютви
  Жу суи Лютви
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Проблемът не е в граничната охрана,
  а в политическите решения на най-високо равнище.

  И те много добре го знаят това.
  Също така много добре знаят, че възнамеряват този наплив да продължи. Интересите на елита го диктуват.
  Граничният контрол им е нужен за да регулират притока, независимо от местните власти.

 13. 13 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1986 Неутрално

  До коментар [#5] от "rurade":
  Това също би било законно избрана власт, но тъй като е избрана извън българската власт, ще е със сигурност по-законна.

 14. 14 Профил на Жу суи Лютви
  Жу суи Лютви
  Рейтинг: 237 Неутрално

  [quote#12:"кв.виница"]Граничният контрол им е нужен за да регулират притока, независимо от местните власти.[/quote]

  И противно на жизнерадостната глъчка във форума по повод на това решение
  отнемането на държавния суверенитет цели преди всичко да се елиминират непокорни твърдоглавци от типа на Виктор Орбан и разни други упорити непослушници, строящи стени по границите,
  които със сигурност щяха да стават все повече и все повече да объркват сметките на онези в централата.

 15. 15 Профил на Жу суи Лютви
  Жу суи Лютви
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Оттук нататък с миграцията ще гледаме същото политическо театро, каквото гледаме вече дълги години в "борбата" с тероризма.

  Ще създават, продуцират и развиват нещо, което да им служи като средство за постигане на определени цели
  и в същото време ще демонстрират публична загриженост и ще се "борят" с него.

  Да, преди това се считаше се за "теория на конспирацията",
  но уви ето, че започна да се случва реално

 16. 16 Профил на jagerzur
  jagerzur
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Федерализация на ЕС е единственият ни шанс. Но нова агенция ще означава нови и нови непредвидени разходи за европейския бюджет.

 17. 17 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Много коментатори не познават брюкселския език.На практика ни се казва това: държавите отдават държавния си суверенитет, за да могат 5-6 ЕС държави, заобиколени само от държави от ЕС= държави от европейското пространство да получават филтрирани истински бежанци.Всички останали ЕС държави- особени тези като нас, се явяват първичен филтър на всички, търсещи международно правна закрила от ЕС; поемат финансовата издръжка на тези лица+ поемат от държавният си бюджет всички финансови разходи по експулсирането на нелегалните икономически имигранти. Това НЕ Е изгодно за България!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 18. 18 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#16:"jagerzur"]Федерализация на ЕС е единственият ни шанс. [/quote] Не- не съм съгласна! Моят прадядо е награждаван с 3 ордена за обсадата на Одрин през 1912г. не защото просто е участвал в някаква си обсада на някаква си военна крепост, а защото е проявил изключителни качества в ЗАЩИТА И ЗАПАЗВАНЕТО на суверенитета на България- т.е. в ЗАЩИТА И ЗАПАЗВАНЕТО на българският държавен суверенитет! Ако една държава няма държавен суверенитет, то тя не е държава съгласно международното публично право!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 19. 19 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#16] от "jagerzur": Преди да говорите за федерализацията на сегашната конфедерация, наречена ЕС, кажете: 1. Вие 100% етнически българин ли сте?
  2. Живеете ли постоянно само в Р. България и имате ли качеството на българско данъчнозадължено лице?
  3. Космополит ли сте като манталитет?
  Предварително благодаря за отговорите Ви.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 20. 20 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Има нужда и от нов, енергичен ръководител тази служба. Например генерал доктор Бойко Борисов.
  И без това ще е безработен скоро.

  Navigare Necesse Est
 21. 21 Профил на zzatke
  zzatke
  Рейтинг: 294 Неутрално

  след като видяхме колко им е акълът на немците и на останалите евро-леви бюрократи, със сигурност няма как да се оставим в техните ръце да ни пазят - би било самоубийство. ще ни напълнят до откат с всякаква паплач и после ходи се оплаквай на арменския поп...

  reddit.com/r/The_Donald/
 22. 22 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#18:"logika"]Моят прадядо е награждаван с 3 ордена за обсадата на Одрин [/quote]
  На мен ми е чудно защо за защита на границите ни при извънредни обстоятелства не може да бъде използвана и БА. За какво ни е тогава национална армия?! Да я изпращат в Мали например?

 23. 23 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  И последно- на брюкселски език "пазене на ЕС граница" означава първоначална регистрация+ вземане на пръстови отпечатъци+ поемане на издръжката на кандидатите за статут на бежанец+ отсяване на нелегалните икономически имигранти+ експулсирането им от ЕС/ въпреки, че ЕС няма договори за реадмисия с всички държави, от които идват нелегалните икономически имигранти/+ финанси за експулсирането им.За една германия това може да е много изгодно, но за една България- външна граница на ЕС, това е много неизгодно и разоряващо българският държавен бюджет. Не съм съгласна да се въвеждат нови данъци или по-високи данъчни ставки и/ или данъчни основи на сегашните ни данъци, за да се покрият всички гореизброени пера от бг. държавен бюджет!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 24. 24 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4017 Неутрално

  Цацаров има ли мнение?

 25. 25 Профил на 彼得。斯托亚诺夫
  彼得。斯托亚诺夫
  Рейтинг: 488 Неутрално

  е, разгеле, сетиха се най-после бюрократите в еу

  -- 子曰:[人能弘道,非道弘人]卫灵公15:28
 26. 26 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#22:"danid"]На мен ми е чудно защо за защита на границите ни при извънредни обстоятелства не може да бъде използвана и БА. [/quote] Защото като член на ЕС сме се задължили да допускаме до кандидатстване за статут на бг. територия на ВСЕКИ чужденец, който поиска такъв статут от Р. България.Това, което Вие описвате, е част от българския държавен суверенитет, който Брюксел иска да ни отнеме НЕЗАКОННО!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 27. 27 Профил на sbk
  sbk
  Рейтинг: 603 Любопитно

  До коментар [#1] от "Long One":

  Може ли по-подробно кое е толкова добро на идеята.
  Та България се превръща в буфер, където новата европейска гранична охрана ще може да прави каквото си ще, а нашите власти да мигат на парцали и да изпълняват нареждания.

 28. 28 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Ще пазят границите на Шенген преди всичко или на ЕС като цяло? Няма логика да ни държат извън Шенген при тази бежанска криза, освен да сме буфер. Особено заради географското ни положение. Което и до сега беше един от логичните мотиви.
  При такива правомощия, ако правилно съм разбрала тази статия, суверенитетът изчезва. Все още не сме федерация. И даже не ни искат много. Трябва да има междинен вариант за подобна съвместна охрана.

 29. 29 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  До коментар [#27] от "sbk": Хм- натиснат бутон "+" за оценка на Вашия коментар, а излезе "-"...


  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 30. 30 Профил на jagerzur
  jagerzur
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#19] от "logika":

  ЕС не е конфедерация, защото носи някои неспецифични черти, характерни за федеративна структура, без да е такава.
  Явно се опитвате да поставяте условия кой за какво говори на базата на личния си светоглед, което е доста ограничено. Не изпитвам никаква нужда да водя спор с Вас. Чудя се какво сте направили лично Вие за запазването на нациналния суверенитет...няма нужда да ми отговаряте...

 31. 31 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#15] от "кв.виница":

  Малко хора осъзнават, в какъв детски свят живеем. Малко хора разбират, че цялата ситуация е театър, а целта на този театър е увеличаване на КОНТРОЛА. А много от хората не искат да знаят, и заемат позата на щрауса, въпреки че усещат, че нещо не е наред. Причината за това е, че проглеждането е болезнено, и е свързано с раздялата с много заблуди...заблуди, в които на нас ни харесва да вярваме. Слонът е във всекидневната ни, но ние не искаме да го видим.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 32. 32 Профил на Long One
  Long One
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#27] от "sbk":

  Помисли сам по въпроса.

  "We dance like marionettes, Swaying to the symphony... Of destruction"
 33. 33 Профил на sbk
  sbk
  Рейтинг: 603 Неутрално

  До коментар [#32] от "Long One":

  Ами аз мисля, мисля, ама кое е добро в идеята не съзирам, та за това питам теб, понеже явно ти виждаш. Опасенията си съм ги описал.

 34. 34 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Първо измислете как да дерадикализирате тези родени и живеещи в Европа. Другите за сега са само досадно много. За сега...

 35. 35 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8128 Неутрално

  Ами чудесно,вместо да ги хващаме из цяла България.

 36. 36 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#13] от "авторът":

  Върви ударно ограничаване на суверенитета на държавите-членки на ЕС!Демокрацията вътре в тях няма никакво значение вече,тъй като законите на ЕС имат предимство пред националното законодателство !
  Институциите на ЕС започват да се разпореждат в по-слабите европейски държави като окупационни сили!

 37. 37 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 558 Неутрално

  До коментар [#11] от "Репей":
  По-скоро ще стане обратното! Европейската охрана ще спира всички, докато националните пропускат!

 38. 38 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  [quote#30:"jagerzur"]Явно се опитвате да поставяте условия кой за какво говори на базата на личния си светоглед, което е доста ограничено.[/quote] Глупости- пиша от свое име, а аз съм правоспособен юрист и адвокат от 16 години. Само в юф се учи дисциплината "Право на ЕС" и аз претендирам да я познавам в дълбочина. Вие в качеството на какъв точно професионалист правите тази оценка на моето професионално становище- в качеството си на политикан, в качеството си на политолог или в качеството си на обикновен коментатор?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 39. 39 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#30:"jagerzur"]Чудя се какво сте направили лично Вие за запазването на нациналния суверенитет...[/quote] Не се чудете- безсмислено е да се води спор между юрист и неюрист по отношение първично и вторично ЕС законодателство....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 40. 40 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#11:"Репей"]А ако тази гранична охрана, която щяла да действа през главата на националните държави, почне умишлено да пуска "бежанци" и да пречи на националните държави да пазят границите си?[/quote]

  това е идеята изглежда - все по-голямо месене във вътрешните им работи и загуба на суверинитет. Няма да минат такива филми - нека се опитат да наложат тия мерки на УК или на Орбан.

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 41. 41 Профил на jagerzur
  jagerzur
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#38] от "logika":

  Явно силно желаете да прехвърлим спора от материята на европейското право върху личните си качества и на кой му е по-подходяща квалификацията за писане на коментари под статии в ежедневник. Не знам дали е някаква професионална обремененост или черта на характера, но поставяте по декларативен начин твърдения с невярно съдържание. Дисциплината "Право на ЕС" е в учебната програма на доста университети и специалности; аз лично съм минал два семстъра и една специализация. Уточнявам това с пълното съзнанание, че няма как да бъде убеден в нещо предубеден човек, и то в рамките на дискусия онлайн. Съмнителните ви квалификации обаче са достатъчни за писане по темата, донякъде защото такива просто не се изискват. Нямам нищо против да излеете юридическата си мъдрост тук, щом ви влече.

 42. 42 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 847 Неутрално

  Какъв вой и страх във форума от загуба на "националния суверенитет" Хора, България отдавна е узурпирана от мафията и де факто е "държава" само по име и някои външни белези.
  Новата структура се създава за да спира и депортира нелегалните имигранти,не да контролира някакви си потоци. В момента Гърция пропуска всички,а българските власти определени плащащи си.
  Вярно е,че на политическо европейско ниво има огромни проблеми и не може да бъдат обвинявани само малките крайгранични държави,но създаването на подобна гранична полиция е дори малко позакъсняло. Аз също съм на мнение, че 2000 би трябвало да е само ядрото на структурата и впоследствие евентуално да се удесетори....

 43. 43 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#41:"jagerzur"]Дисциплината "Право на ЕС" е в учебната програма на доста университети и специалности; [/quote]
  В България тази дисциплина се изучава в пълнота само в юридическите ни факултети. [quote#41:"jagerzur"] аз лично съм минал два семстъра и една специализация. [/quote] Вие правоспособен юрист ли сте? Имате ли оценка от проведен изпит върху тази материя; имате ли оценка от този изпит в диплома за висше юридическо образование? Ако нямате налично гореописаното, е добре просто да замълчите...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 44. 44 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#41] от "jagerzur": Впрочем- може да имате специализация по европейско право, но специализация по дисциплината "Право на ЕС" може да имате само в държава- член на ЕС, която е различна от България или ако сте завършил такава международна магистратура, подплатена със съответният официален писмен документ на френски език.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 45. 45 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#42:"thepirineagle"]Какъв вой и страх във форума от загуба на "националния суверенитет"[/quote] Този български държавен суверенитет е това, което прави от територията на България ДЪРЖАВАТА, наречена България. Ако Вие живеете в Ю.К. или в САЩ, как гледат в тези държави на загубата на британски или американски държавен суверенитет- попитайте Ваши близки и тогава пишете пак във форума....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 46. 46 Профил на jagerzur
  jagerzur
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#43] от "logika":

  Юридическите факултети точно с това са известни - че всички форми на обучение произвеждат отлично подготвени, тясно специализирани кадри
  Разбирам че изпитвате някакъв дефицит от професионални контакти и нужда от признание, но сте останали с погрешното впечатление, че желая да разбера какво мислите по въпроса.

 47. 47 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Весело

  [quote#46:"jagerzur"]че всички форми на обучение произвеждат отлично подготвени, тясно специализирани кадри[/quote]Естествено! Сега ми кажете, че не сте изучавали дисциплината "Право на ЕС", а дисциплината "Европейско право" и да приключваме спора - има разлика между изучаваното съдържание в двете дисциплини Впрочем- изучавали ли сте системата на вторичното ЕС законодателство- ЕС регламенти, директиви и законодателни решения в пълнота?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 48. 48 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  [quote#23:"logika"]За една германия това може да е много изгодно, но за една България- външна граница на ЕС, това е много неизгодно и разоряващо българският държавен бюджет[/quote]А и ще ни платят ли оградата, за която се хвърлят толкова пари?

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 49. 49 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1436 Гневно

  [quote#22:"danid"]На мен ми е чудно защо за защита на границите ни при извънредни обстоятелства не може да бъде използвана и БА. За какво ни е тогава национална армия?![/quote]А на мен ми е не само чудно, а и адски тъпо: ЗАЩО премахнаха кльона, предателите! Сега щеше да ни върши прекрасна работа, вместо да се харчат нови/грешни пари. Както и граничните войски. Васали долни!

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 50. 50 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4017 Неутрално

  Цацаров ще самосезира Прокуратурата за проверка на ЕК.

 51. 51 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 698 Неутрално

  Снощи даваха един филм,в който казаха, че хората се амбицират да направят качествена промяна само в моментите на сериозна опасност. Ако погледна назад във времето държавите говорят за суверенитет, а доста отдавна сме тръгнали по пътя на глобализацията. Още от древни времена сме установили, че проблемите се решават по-лесно заедно, а не поотделно. Да, богатите държави ще се дърпат на махането на границите заради голямата разлика с бедните, но в случая общата служба по охрана на границите на ЕС е само една дребна, но важна стъпка към реалното адресиране на важните проблеми като крайната бедност.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK