Евразийско издание представя труса в ДПС като проруска промяна в България

Евразийско издание представя труса в ДПС като проруска промяна в България


Българското земеделие е почти унищожено заради "турският капитал, всепроникващ в българската икономика". Схемите за заливане на българския пазар с турски текстил и трикотаж от турци, преселници в Истанбул, са измислени отдавна. Граждани на Турция масово се преориентираха към целогодишно ползване на българските зимни и летни курорти.
 

Такава картина рисува специално за руското издание EurAsia Daily (EADaily) анализ на Георгий Коларов по повод светкавичната смяна на лидера на Движението за права и свободи Лютви Местан. Руските медии общо взето подминават драмите в ДПС, но темата попада в новия сайт. Той е създаден от хора, обвинявани в руски шовинизъм, пропагандиране тезите на Кремъл и някои от тях - свързани с хора, изгонени от балтийските страни за дезинформация.
 
Под заглавието "Сътресенията в протурската партия в София може да върнат България сред приятелите на Русия" той още в началото обяснява, че след оттеглянето на "стария мъдрец - докторът по философия" Ахмед Доган от ръководството "Местан тихомълком и незабележимо започна (...) да превръща тази политическа сила в българския филиал на турската "Партия на справедливостта и развитието" на Реджеп Тайип Ердоган, Абдулах Гюл и Ахмет Давутоглу".

На финала обобщението е следното: "Така или иначе, ДПС само отслаби себе си и премина на втори план в политическия живот на страната. А България може да се върне в проруския лагер без този баласт на шията на държавата".

В текста се заявява, че "намесата на Анкара във вътрешните работи на София стана забележима повече от всякога, а турските дипломати вече и не скриват контактите си с държавните служители от турски произход, членове на ДПС".


Кой е авторът


За читателите на евразийското интернет издание не е обяснено кой е авторът, но най-вероятно става дума за Георги Коларов, чест колумнист на сайта news.bg, участвал в предавания на телевизия СКАТ, бивш преподавател по политология във Варненския свободен университет.


Визитката му в news.bg го представя като експерт по проблемите на тероризма и латиноамериканист с 3 книги по темата, докато статията му за руското издание е за ДПС и българско турските отношения.


Коларов е докторант на московския Университет за дружба между народите "Патрис Лумумба". В руската столица преподава "История на ляворадикалните движения в Европа и Латинска Америка". 

Той е бил и част от българската администрация - в периода 1995-1998 година е експерт в направление "Психологическа отбрана" на Аналитичния отдел в министерството на отбраната. Министър по това време (правителството на Жан Виденов) е Димитър Павлов, възпитаник на Военноморска академия в Ленинград. 
"Депутати на ДПС са полуграмотни"

 
Коларов обяснява на читателите на EADaily, че "Местан счупи от огъване пръчката" с декларацията на парламентарната група на ДПС в подкрепа на Турци и обвиняваща Русия за инцидента със сваления руски боен самолет. Обяснението му защо тя е била подкрепена "без съпротива" от останалите депутати е, че те "навярно така и не са разбрали същността на декларацията", защото "някои от тях са полуграмотни и с фалшиви дипломи от варненски и бургаски университети".
 
В текста се твърди, че Местан е нарушил основно правило на ДПС - "да не се занимава с външна политика с едно изключение - отхвърлянето на геноцида срещу арменците в Османската империя". Отношението на ДПС към Русия също винаги е било сдържано, продължава Коларов, с едно изключение - "порицаване действията на руската императорска армия на Балканите през ХVII-ХVIII век в резултат на което възникват независими православни държави на територията на Османската империя", което станало особено видимо след обявяването доктрината на "нео-османизма" от сегашния премиер Давутоглу.

"Буря от протестни мероприятия съпровождаше неотдавнашната му визита в София, хората негодуваха срещу оказаното му гостоприемство на фона на растящото напрежение между Москва и Анкара", допълва Коларов.


Доган срещу Кърджали?
 

Намесата на Доган той обяснява като ход "срещу пълната изолация на ДПС в българското политическо пространство и изолирането на турците от останалите мюсюлмани в България и мнозинството от населението в условията на постепенно сближаване на Москва, Брюксел и Вашингтон срещу (...) "Ислямска държава", реалният съюзник на Анкара".

Доган е правил така неведнъж, "когато към партийното ръководство (на ДПС) са се промъквали безропотни изпълнители на волята на Анкара", допълва Коларов и изброява кои са те - Адем Кенан, Мехмед Ходжа, Осман Октай, Касим Дал.

Авторът представя на рускоезичните читатели и географски конфликт в ДПС - между "роденият в татарско варненско село Доган" и Кърджали - "родното място на Местан, недалеч от турската граница, от който от 26 години идват най-много великотурски националисти в партийното ръководство на ДПС".  Коларов прогнозира, че именно в Кърджали изгоненият Местан вероятно щял да организира съпротива "по внушение от Анкара".


Кой допусна Местан и кои са патриотите


Обяснението на политолога как така мъдрият Доган е допуснал Местан до самия партиен връх е... Хюсеин Хафъзов, пропуските на българските спецслужби и "зависимостта на българските държавни, политически и икономически структури от Анкара". Депутатът от ДПС (той водеше листата на партията в Бургас на изборите миналия ноември) е представен като "радикален турски националист, изповядващ идеологията на "Сивите вълци", проповядващ от парламентарната трибуни превъзходството на турците над българите и мечтаещ за възстановяването на Османската империя в бившите ѝ граници".

Следва ориентация кои са патриотичните сили и политици: БСП, "Атака"( наречена в статията "псевдо-националистическа"), Патриотичният фронт, Красимир Каракачанов, Ангел Джамбазки, Татяна Буруджиева, Георги Кючюков от АБВ.

Позицията на Огнян Минчев, че събитията в ДПС могат да се обяснят с "намесата на руското контразузнаване, комунистически конспиратори и бивши агенти на българските спецслужби" е наречена от автора "шизофренична".


Какво е EurAsia Daily 


Любопитно е и мястото, където се появява тази статия. EurAsia Daily е съвсем нов проект, базиран в Москва и действащ официално от септември 2015 г. EADaily е представена като "информационна агенция за обективно отразяване на политическите и социо-икономическите процеси на Евразийския континент, специализирана в събирането на експертни оценки, класификация и анализ на информация, засягаща ситуацията в Русия и страните от близката чужбина, международната и регионалната обстановка".

EADaily има собствени кореспонденти и наблюдатели в страните от Евразийското икономическо пространство, Украйна, Грузия, Абхазия, Южна Осетия и Приднестровието.

Справка с публично достъпни  източници показва, че всъщност това е продължение на руската агенция ИА Regnum. Миналото лято собствеността над нея бе придопита от неизвестен купувач, като руските медии твърдяха, че става дума за "Газпром-медиа".

Тогава агенцията бе напусната от съоснователя си Борис Соркин и главния директор Ирина Федина, които са продали акциите си на неизвестния купувач. Малко по-късно си тругват още няколко души от ИА Regnum, които сега се появяват в EADaily. Федина е главен директор на новото начинание, а главен редактор и негови заместници са бившите ѝ колеги Виген Акопян, Алексей Демин и Салимат Туаева, в екипа на евразийската агенция има още бивши служители на ИА Regnum.


Соркин, Колеров и връзката с Кремъл


Борис Соркин не присъства в официалната справка за хората, стоящи зад EADaily, но проверка от 13 декември 2015 г. на kremlintrolls.com - една от групите, борещи се с дезинформацията от Кремъл, показва връзка с този проект. Сайтът е базиран на германски IP адрес и има 17 имена на домейни, от които в момента е активен само eadaily.com и регистриралият го е скрил самоличността си зад анонимното whois.nic.ru. Но всички останали 16 домейн имена са регистринани от Соркин.

Още по-любопитна е предисторията. Борис Соркин основава ИА Regnum заедно с "политтехнолога" Модест Колеров. След войната с Грузия от 2008г. на Модест Колеров е забранено да влиза в трите балтийски републики, като според публикация от 2009г. естонската служба за сигурност обявява, че "Regnum не е обикновена информационна агенция, а се контролира от висши длъжностни лица и спецслужби на Русия и се използва, за да повлияе на ситуацията в държави, които по-рано са влизали в сферата на влиянието на Москва".

През 2012г. Колеров продава акциите си на Константин Костин, който две години по-късно се разделя с тях заедно с оттеглянето на Соркин и Федина и вероятно също предава деля си на "Газпром".

Костин е директор на неправителствения, но близък с Кремъл Фонд за развитие на гражданското общество (ФоРГО) и е ръководил Управлението за вътрешна политика към руския президент в периода между септември 2011 г. и края на май 2012 г. Точно тогава се провеждат скандалните избори за Държавна Дума, последвани от масови протести срещу фалшификациите, както и президентските избори от март 2012г., с които Владимир Путин се върна в Кремъл.

Той смятан за автор на термина "национализация на елита" и за дясната ръка на Владислав Сурков - един от главните идеолози в екипа на Путин, обвиняван в организиране репресиите срещу свободата на словото и медиите в Русия и санкциониран от САЩ за ролята си в събитията в Украйна.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (167)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8169 Неутрално

  "България може да се върне в проруския лагер "
  Мечтайте си,мечтите са безплатни.

 2. 2 Профил на hrn30311056
  hrn30311056
  Рейтинг: 216 Неутрално

  Кой е тоя георги коларов?

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6596 Весело

  До коментар [#2] от "hrn30311056":

  Вероятно е от Шаренкоидите....

  karabastun1@abv.bg
 5. 5 Профил на hrn30311056
  hrn30311056
  Рейтинг: 216 Неутрално

  аман( българо- турски )от руски продажници

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2846 Весело

  Свободно съчинение по случка.

 8. 8 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1043 Весело

  Гладна кокошка просо сънува

  "The Queen Is Dead" 30 years anniversary
 9. 9 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6596 Весело

  До коментар [#7] от "chicago514":

  Това е като във вица ''Добрите момичета се запознават с партньора преди секса, лошите – след секса, а умните – в зависимост от резултата… '' - само трябва да заменим момичетата с журналисти....

  karabastun1@abv.bg
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 11. 11 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 10450 Неутрално

  Както казваше баба - за проба пари не вземат. Така и вие...

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5393 Неутрално

  путЕНИЧАРИТЕ като ГейОргиЙ Коларов
  вече са в тупик.
  Толкова бездарен анализ отдавна не бях чел.
  Ако това е нивото на Путинската аналитична
  мисъл,най-хубавото за овтупена Русия е
  въпрос на най-близко бъдеще.
  Айде на хаирлия да е.
  Тамам,такива путЕНИЧАРИ ще са причината
  след падането на Путин да се постави
  въпрос за ЛУСТРАЦИЯТА НА ТАКИВА

 14. 14 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 693 Неутрално

  Ми тя и сега България е в газпромско-лукойлска хватка... Всички политици и големи бизнесмени кремълско-комуноидни творения...

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 15. 15 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 533 Неутрално

  Разиграването на противопоставянето по оста Русия-Турция и проектирано като разломна линия в ДПС м/у протурски ориентираното крило и проруското и такова е фасада, удобна за кукловодите пуснали тази медийна димка.
  А нещата в ДПС винаги са опирали и опират и стигат до парите.
  Та в този ред на мисли, пред Догановият икономичски холдинг се отвори нова възможност за усвояването на милиардите на Южен поток(след новите руско -турски отношения, след свалянето на самолета) и декларацията на Местан дойде като хладен душ на догановите мераци.
  Та за пари е тази рокада в ДПС, за много пари. И само Русия отговаря на условият на Доган за усвояването на лесни големи пари за сметка на електората, та и затова същият стана рязко такъв русофил, видял задаващата се възможност за рестартиране на Южен поток.
  Та те така за вълка, козината и нрава му.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 16. 16 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  "Буря от протестни мероприятия съпровождаше неотдавнашната му визита в София, хората негодуваха срещу оказаното му гостоприемство на фона на растящото напрежение между Москва и Анкара", допълва Коларов.

  Очевидно с този Коларов живеем в различни градове, защото аз освен 20-ината дежурни на Атака пред турското посолство други протести не си спомням. Всъщност с него живеем на различни планети.

  "The Queen Is Dead" 30 years anniversary
 17. 17 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 693 Неутрално

  До коментар [#12] от "Каишков - Гласът на Америка":

  За съжаление американски подлоги не ни управляват...

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 18. 18 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1043 Весело

  "Коларов е докторант на московския Университет за дружба между народите "Патрис Лумумба". В руската столица преподава "История на ляворадикалните движения в Европа и Латинска Америка"."

  Боже, колко мъка има по този свят, Боже

  "The Queen Is Dead" 30 years anniversary
 19. 19 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  Крайно време е да се вдигне паметник на ген. Деникин в София, може би на мястото на този на съветската армия.
  То, само по отношението на путинистите към него и други борци с червената чума, може да се разбере, че с Русия, каквато е била преди изродите да я съсипят, новите комуно-капиталисти нищо общо не искат да имат.
  Само за пред крепостните се разиграват паради, фойерверки и други дъвки.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 20. 20 Профил на Леля Пепа
  Леля Пепа
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Доган срещу Кърджали?

  Ха, добрутро. Най-после и българска медия (и то след като първо е повдигната тази тема в "евразийско" издание) да осветли този проблем в ДПС. Лудогорските и кърджалийските турци не могат да се траят един друг. Доганя шатна на Местан глават и щото оня взе да изтиква само кърджалии по върховете и наруши баланса в организацията.

 21. 21 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 736 Весело

  Честито на мурзиляша. Вече си има и наръчник на лъжата, а не да се излагат самодейно. Само да ви предупредя, проектът е със срок 6 месеца. След това деньги нет.

  Малко се отнасят с вас, като с увредени, ама вие, нали сте без забележки към руско мачкане, пак ще гледате сапагите откъм подметките.

  Navigare Necesse Est
 22. 22 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  Местански съчинения.
  Издателство Дневник.

 23. 23 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  Коларов е докторант на московския Университет за дружба между народите "Патрис Лумумба"


  Такова животно има ли?....ъъъъъ университет?


  Следва ориентация кои са патриотичните сили и политици: БСП, "Атака"( наречена в статията "псевдо-националистическа", Патриотичният фронт, Красимир Каракачанов, Ангел Джамбазки, Татяна Буруджиева, Георги Кючюков от АБВ.
  Гнус!


  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 24. 24 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Георги Коларов вероятно е съсобственик в НюзБГ. Той и още няколко троли, съсипаха този сайт и го превърнаха в жалко подобие на медия. Такива небивалици твори Коларов, че на тях и кремълските му господари могат да завидят.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 25. 25 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6596 Весело

  До коментар [#20] от "Леля Пепа":

  А ако намесим и родопските помаци ще стане пълно кьополу...

  karabastun1@abv.bg
 26. 26 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 533 Неутрално

  [quote#2:"hrn30311056"]Кой е тоя георги коларов? [/quote]

  До коментар [#2] от "hrn30311056":

  Българин завършил в Москва

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 27. 27 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3957 Неутрално

  До коментар [#12] от "Каишков - Гласът на Америка":

  А за американските подлоги
  -----------------------------------
  Няма такива, другарко Петракиева. Само ти и твоите съпартийци сте подавали официална молба за ликвидирането на България и присъединяването й към чужда страна.

  Gunter glieben glauchen globen
 28. 28 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3957 Неутрално

  До коментар [#22] от "theanalyser":

  По-скоро Догански.

  Gunter glieben glauchen globen
 29. 29 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 906 Неутрално

  Георгий Коларов
  ------------------------
  Чемодан-вакзал-Масква
  Точка.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 30. 30 Профил на Леля Пепа
  Леля Пепа
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#19] от "СДС":

  "Крайно време е да се вдигне паметник на ген. Деникин в София, може би на мястото на този на съветската армия."

  И с какво този ваш генерал е заслужил да му се вдига паметник на българска земя? То вие, (С)ДС-арите, все гледате да вдигнете чужд паметник в центъра на София, Пловдив и из другите български градове.

 31. 31 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1092 Неутрално
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1853 Неутрално

  Остатъчни напъни на хибридната война на Русия. Няма кинти за пропаганда вече. Днес четох ВЦИОМ, че 13% от руснаците живеят с доход под 5000 рубли, бедните (онези които не могат да си позволят храна и/или дрехи) от 29% са се увеличили на 43%.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 36. 36 Профил на Сталкер
  Сталкер
  Рейтинг: 215 Неутрално

  Да, това е интересно за евентуалното противопоставяне на турците от Кърджали и турците от Лудогорието в ДПС - не знам дали го има наистин, но също си го помислих. То не случайно даже в Санстефанския договор кърджалийско не е било включено в територията на България, вземаме си го след Балканските войни (и при включването ни в ПСВ има една корекция на границата в наша полза в знак на добра воля от съюзната ни тогава Турция). А в Лудогорието макар също да са били особено навремето компактна маса турците са значително по-откъснати и несвързани с Турция. Самия Доган до колкото знам не е баш турчин а татарин или нещо такова.

 37. 37 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  Г.Коларов е петоколонник - труженик на пропагандния фронт:
  Меня зовут Георги Иванов Коларов (так мое имя пишется на болгарском языке). В России меня называют просто Георгий Иванович, и я не обижаюсь. Родился я в городе Варна, Народная Республика Болгария. Закончил Философский Факультет, специальность “социологию политики”, в Софийском Университете
  Мои родители – активные участники антифашистского сопротивления. Большую часть своей жизни они проработали в Экономическом Университете Варны. Мама Македония Коларова вышла на пенсию на посту проректора по идейно -воспитательной работе и кадровому потенциалу. Она была самой молодой партизанкой варненского партизанского отряда, имени Васила Левского, который 08.09.1944г. встретил Красную Армию на безымянной варненской площади, получившей название Красной Площади, в честь этого события. Ему посвящен документальный фильм варненского режисера Вьлчана Вьлчанова – бывшего ассистента Михаила Ромма в работе над фильмом “Обыкновенный фашизм”. Генконсульство РФ в Варне устраивает его показ и потом фуршет для участников каждый год 9 мая и 9 сентября. Все писаки, писавшие что я отвожу удары от российских дипломатов в Болгарии, из-за своей личной заинтересованности, правы только в этом плане – я хочу продолжать публичный просмотр фильма о маме!
  Отец Иван Коларов вышел на пенсию на посту декана иностранных студентов. Он состоял в боевой группе, которая подорвала в его городе Русе поезд, сооруженный для Вермахта, полный оружием и провиантом, в декабре 1941г., в разгаре битвы под Москвой. Об его предках писать не буду, потому что слишком уважаю своих читателей и коллег – кому это интересно, может все прочитать в учебнике по Истории КПСС, также в учебнике по истории Болгарской Коммунистической Партии - БКП. Слишком хвастатся предками не стоит!"
  И тн., автор е на статии със следните заглавия:
  - Новости из колоний, или Джон Керри в Болгарии
  - Бунт бессарабских болгар против украинской мобилизации
  -Оказывается, Болгария стала единственной страной мира, где 9 мая 2015 года одновременно в разных городах были открыты памятники сразу двум советским маршалам – полководцам Великой Отечественной войны Г.К.Жукову и Ф.И.Толбухину.
  http://www.iarex.ru/articles/39690.html

  nemo malus felix, minime corruptor.
 38. 38 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6596 Весело

  До коментар [#31] от "shileto":

  За да бъдем коректни с темата нека да го наречем Имамбаялдъ !
  А за да не се обиди някой - да обясним ''Имамбаялдъ е традиционно ястие от турската кухня, което е свързано с много легенди. Една от тях разказва, че мохамеданският духовник Имам припаднал от възхищение когато за пръв път опитал това ястие.''

  karabastun1@abv.bg
 39. 39 Профил на Леля Пепа
  Леля Пепа
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#35] от "095743niil":

  Аз не мога. То можеш ли?

 40. 40 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Мда ПУТИнираните атакуват И тук таме някой трол избухва като новогодишна пиратка с руско наименование!!!

  www.soundcloud.com/x2805
 41. 41 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3957 Неутрално

  До коментар [#35] от "095743niil":
  Заслужили са с това, че са били съюзници на ССССССР и са бомбардирали София по лично настояване на Сталин.

  Gunter glieben glauchen globen
 42. 42 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  До коментар [#30] от "Леля Пепа":
  И с какво този ваш генерал е заслужил да му се вдига паметник на българска земя? То вие, (С)ДС-арите, все гледате да вдигнете чужд паметник в центъра на София, Пловдив и из другите български градове.
  ..................
  Моля? Просто ви направих предложение, да си махнете паметника на така обичаният от вас окупатор, а след като толкова милеете , , за Россия, да ви сложим на , поне един наистина заслужил руснак, генерал Денекин, борец против комунистическият тероризъм. Както сега има Ислямска държава и всеки, който вдигне ръка против извергите е герой, така и герой е всеки, борещ се навремето против Комунистическа држава, организация взела над 50 млн жертви.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 44. 44 Профил на Сталкер
  Сталкер
  Рейтинг: 215 Весело

  Иначе, тежки времена настанаха за тружениците в този форум. Когато Русия и Турция се бият образно казано на наша територия ти да викаш за Турция само и само да си против Русия, е това в България винаги си е било особено гадна форма на обществено самоубийство... Ама гледам някои това не ги спира...

 45. 45 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 836 Неутрално

  Ако трябваше да кажа, как дпс биха могли да станат още по-вредни, то отговорът щеше да бъде: като се обърнат към Русия. Явно това е новият проект на Фсб за България. Да видим какво ще стане. За сега нямат особен успех- Атака, бсп, абв са в третата глуха. Ако и дпс се забие там ще е само за добро

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 269 Неутрално


  До коментар [#34] от "tww09306483":

  "Прост, съветски чукундур, това може да се каже за автора...!"

  Е то щом е съветски, другото е по дифолт. Прочетох го и в оригинал. Гнусна помия, но понеже е съветска - закономерно чугунено-тъпа. Ако има още някой не разбрал каква е целта на заниманието (от тролските вопли също), от таз повръщня (извинете ме, но не мога другояче да я характеризирам), ще му стане ясно.

  Е, нема "таварищи", да ви се получи.

 48. 48 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1043 Любопитно

  До коментар [#43] от "Леля Пепа":

  Кое е истината? За многолюдните протести против посещението на турския премиер?

  "The Queen Is Dead" 30 years anniversary
 49. 49 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  До коментар [#2] от "hrn30311056":
  Кой е тоя георги коларов?
  *******************

  http://news.bg/author/georgi-kolarov

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 50. 50 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1092 Весело

  До коментар [#38] от "karabastun":
  Прав си, съгласен, по отива за случая

 51. 51 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1252 Весело

  докато статията му за руското издание е за ДПС и българско турските отношения.
  -то и никото младенов къв експерт е по ДПС и турциа, ама карай!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 52. 52 Профил на Леля Пепа
  Леля Пепа
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#48] от "nv":

  Имаше си протести и това си е факт. Колкото и на туркофилите да на ви харесва това.

 53. 53 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 639 Разстроено

  А бе всичко е ясно. Трябваше Кремъл и Анкара да развалят дослука, за да стане ясно, че досега те с услужливото мълчаливо съгласие на местната рубладжийска ДС мафия договорено са поделяли чрез ДПС грабителските си имперски амбиции над България ! Затова сме на тоя хал - без да е имало война да сме най-бедната държава в ЕС с над 2 милиона бегълци от родината им !

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  [quote#20:"Леля Пепа"]Лудогорските и кърджалийските турци не могат да се траят един друг. [/quote]
  лельо пено, това е факт, но каквито и да е отношения в дпс и изобщо между българските турци от двете страни на стара планина ще останат пълна мъгла и неразбрани за всеки, който не живее/не е живял в тези места (лудогорието и родопите-кърджалийско). Изобщо много от форумците тук си мислят, че познават българските турци и може би, че схващат нещо от това какво точно е дпс на база статии и анализи от псевдожурналисти и от собствените си впечатления от членовете на партията, което е абсурдно.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1043 Весело

  До коментар [#52] от "Леля Пепа":

  Имаше дежурния протест (един на брой) на Атака, който в никакъв случай не може да се нарече "многобройни мероприятия". Ето една лъжа от статията.

  И за сведение, не съм туркофил, а русофоб

  "The Queen Is Dead" 30 years anniversary
 59. 59 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Притеснителното не са тъпизмите които ръси руската пропаганда, а това, че Русия си е поставила за цел дестаблизация на ЕС и НАТО и част от този план е дестаблизацията на България.

  Разделянето на страната ни пък е стара руска идея започнала от Сан Стефано, развита на Берлинския конгрес, конфронтирана чрез войната от 1885г със Сърбия и всичките следващи войни.
  От това да станем част от Балканската Федерация заедно с Югославия ни спасява смърта на Димитров и свадата между Тито и СССР.

 60. 60 Профил на hrn30311056
  hrn30311056
  Рейтинг: 216 Неутрално

  Както в България откриха паметник на Жуков(Стрелча), ако открият и на Вейсал паша (например в Шейново) или на Митхад паша в Русе ще бъде 1:!

 61. 61 Профил на Крачун Малчевски
  Крачун Малчевски
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Като цяло не виждам какво е сбъркал. Не виждам и какво лошо има България да е приятел на Русия. Приятелите са равноправни, другото е васалност.

 62. 62 Профил на radoslavivanov
  radoslavivanov
  Рейтинг: 492 Весело

  Хибридната война на Масква срещу България .
  В приложената статия добре е синтезирано за какво става въпрос:
  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/12/27/2675656_hibridna_no_vse_pak_voina/

 63. 63 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2397 Любопитно

  От текста разбирам и доста подробности за личностите(Соркин..), стоящи зад EurAsia Daily.Даден е линк към сайта на тролоборците:
  http://kremlintrolls.com/t/20151213-eadaily.html
  Главният тролоборец е отдавна известен(още от 2005) като кибер терорист на свободна практика:
  https://www.indybay.org/newsitems/2005/04/29/17353361.php
  Казвал се Андрю Аарон Вайсбурд:
  Andrew Aaron Weisburd of Internet Haganah: Cyber Terrorist
  Кой е по- голям трол, Соркин или Вайсбурд ми е трудно да преценя, ама и двамата ми изглеждат колеги и съперници по ..определена линия...

 64. 64 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 463 Неутрално

  До коментар [#46] от "Леля Пепа":

  предполагам че прави предложение понеже у НАС е пълно с паметници на РУСКИ №$№%@ които не го заслужават. Паметник на анонимния алкохолик Альоша, МОЧА и т.н. Даже наскоро четох за анонимни алкохолици, които са изпратени веднага след БГ-изцепката си в Гулаг (например), а тук им издигнали паметник!!! Както се казва "Защо СССССР не предупредило България за Чернобил? - За да не тичат Българите с отворени обятия да го посрещат!

  www.soundcloud.com/x2805
 65. 65 Профил на Леля Пепа
  Леля Пепа
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#58] от "nv":

  Аз в текста не прочетох никъде, нито "многобройни мероприятия", нито "многолюдните протести", ама това не ви пречи да говорите колко лъжи има в статията, нали? Измисляте си сам нещо, после го обявявате за лъжа, и така доказвате колкос сте прав? Да не говорим, че репликата ви относно унивеситета, в който авторът е докторант, също говори за слабата ви обща култура.

 66. 66 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 463 Неутрално

  До коментар [#65] от "Леля Пепа":

  Буря от протестни мероприятия - това означава 20 трола с руско знаме ИЛИ?

  www.soundcloud.com/x2805
 67. 67 Профил на cai
  cai
  Рейтинг: 217 Весело

  До коментар [#60] от "hrn30311056": "ако открият и на Вейсал паша (например в Шейново) или на Митхад паша в Русе ще бъде 1:"

  паметници се вдигат на победители

 68. 68 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  До коментар [#65] от "Леля Пепа":

  Пише "Буря от протестни мероприятия", което е същото. Имаше само 1 (едно), организирано от Атака. Т.е. лъжа.

  И представете си, знам за университета Лумумба в Москва, но не смятам, че е да си негов докторант е нещо, с което човек в свободния свят може да се гордее. Както и с това, че майка му била партизанка и какво там още. Това е повод за гордост само във вашите среди.

  "The Queen Is Dead" 30 years anniversary
 69. 69 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4070 Неутрално

  До коментар [#34] от "tww09306483":

  "...Само това да прочетеш и може да не продъжаваш! Прост, съветски чукундур, това може да се каже за автора...! ..."

  Георгий Коларов е българин, родом от Варна, син на АБПФК, поклонник на Че Гевара и др. подобни изроди (не съветски, а български червен чукундур). Върл русофил, но беден като църковна мишка. Не от честност, а от тъпота.

 70. 70 Профил на Ilia Iliev
  Ilia Iliev
  Рейтинг: 341 Весело

  До коментар [#63] от "тулса":
  Ти гледай България!
  И какво е истината!
  АЛ Джазира забрави ли!!
  А те когато започнат пропаганда ,означава е съгласувана с САЩ.
  И за да се решат да публикуват на конкурента Турция статия ,която да говори много повече , от всички официални изявления!
  Не виждаш ли ,че България я подготвят да бъде следващата Сирия!
  А още не е станал въпрос за следващ тръбопровод!
  А България може да я запали всеки , държащ ислямското копче на войната!
  А Турция сега се нуждае от това .
  И Турция натисна копчето!
  Или не виждаш това.


 71. 71 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5393 Весело

  А ЦЕНАТА НА НЕФТА
  тихо и кротко
  СЕ СУРНА ПОД 37 ДОЛАРА за барел
  Вече е 36.9 и ПРОДЪЛЖАВА ДА ПАДА
  В този ли лагер - на обезценяващите
  се НЕФТ И РУБЛИ ни кани таваришчът

 72. 72 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1043 Весело

  До коментар [#69] от "historama":

  Нали знаеш как може да си едновременно максимум две неща от следните три: честен / умен / комунист.

  "The Queen Is Dead" 30 years anniversary
 73. 73 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5393 Весело

  До коментар [#70] от "Ilia Iliev":

  Не виждаш ли ,че България я подготвят да бъде следващата Сирия!
  --------------------------------------------------------
  Ха-хааааааа
  И кой ще е АСАДът,който да ПОКАНИ
  ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ ?!?!?!

 74. 74 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1608 Любопитно

  Евразийско издание представя труса в ДПС като проруска промяна в България

  Хартията може да понесе безмълвно всички глупости които са написани на нея. А авторът на горенаписаните дивотии трябва да си оправдае заплатата.

 75. 75 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 812 Неутрално

  До коментар [#32] от "095743niil":

  Така се прави пропаганда - ровиш из някакви незначителни изданийца, винаги ще намериш каквото ти трябва, след което лесно ще изобличиш авторите в пристрастия и ще опровергаеш съдържанието на материала. Важното е изданието да е руско и материала да е уязвим. Вероятно из сериозните издания по света могат да се намерят много качествени анализи на това, което става из територията, наречена България, ама Дневник си има политика по въпроса.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1853 Неутрално

  До коментар [#69] от "historama":

  Интересни са ми българските борци срещу фашизма. Това е все едно в Русия да има партизански отряди за борба с бушмените. Фашизъм в България е нямало.

 78. 78 Профил на elturco
  elturco
  Рейтинг: 528 Любопитно

  ''За читателите на евразийското интернет издание не е обяснено кой е авторът, но най-вероятно става дума за Георги Коларов, чест колумнист на сайта news.bg, участвал в предавания на телевизия СКАТ, бивш преподавател по политология във Варненския свободен университет.''

  Нормална статия за такъв чешит. Кой е_е EurAsia Daily?

 79. 79 Профил на Леля Пепа
  Леля Пепа
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#68] от "nv":

  Пише "Буря от протестни мероприятия", което е същото. Имаше само 1 (едно), организирано от Атака. Т.е. лъжа.

  ВМРО също протестираха, както и други организации. Т.е. не е само 1 (едно). Т.е. лъжете. Не знам така ли се прави във вашия т.нар. "свободен свят". Сигурно така е нормално.

 80. 80 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  До коментар [#46] от "Леля Пепа":
  Моля? Правите си предложение да вдигате на някакъв чужденец в центъра на София паметник,
  ...............
  Не, правя предложение да заменим вашия паметник на терориста в София с такъв на борец против комунизма. Ген.
  Деникин си е проливал кръвта в битка с интернационалната терористична група "Комунситическа държава", под чиито ботуш България бе поробена през най-важните и динамични години на 20 век.
  Ама, лелке, проумей го, битката спечелихте, но войната загубихте, колкото и да се награбихте с пари, пак ще ги прахосате, понеже за нищо не ставете.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 81. 81 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4069 Неутрално

  Преди години един политик каза, че ДПС е проклятието на България. Е, не му повярваха, плюят го и до днес. Всеки народ с избора си, и със следствията от него...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 82. 82 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4070 Неутрално

  Браво на Георги коларов! По чудесен начин опроверга баш ченгето от VІ управление на ДС Д. Иванов, че Доган не бил руский человек.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 507 Весело

  Изплуват, изплуват един след друг проруските мекерета на България.

  "Я з москалями не балакаю!"
 85. 85 Профил на Ilia Iliev
  Ilia Iliev
  Рейтинг: 341 Весело

  Кажете сбогом на България!!
  Не защото другите ни победиха , ами защото ние сами се продадохме!
  ДПС не беше символ на интеграция на турците към обществото!!
  ДПС беше част от политиката за разделение на обществото ни !!
  Това и сега се вижда.
  Тук съчустват на ДПС ,защото са с еднаква основа-антибългарски интереси !
  Само едно доказателство!!
  Да сте видели тук да се пише за КОРУПЦИЯ в България!!!
  Да сте видели куче да лае този ,който го храни!
  Така и ДПС сега го защитавате!

 86. 86 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8169 Неутрално

  Живея в България и никога през ум не ми е минавало да отида да живея другаде.Децата ми също са тука.И не искам нито Турция,нито Русия да определят пътя на моята родина.И ние ,като Великобритания,не трябва да имаме вечни приятели,а вечни интереси.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1043 Весело

  До коментар [#79] от "Леля Пепа":

  ОК, товарищ Леля, две са били, ама и тези още 20 човека не са "буря". "Буря от протести" е това, което случи на вашата партия в София през лятото на 2013 година. Когато сигурно вие сте се криели в скъпия си номенклатурен апартамент, спуснали сте щорите на прозорците и сте слушали Йосиф Кобзон, усилен до максимум.

  "The Queen Is Dead" 30 years anniversary
 89. 89 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2397 Неутрално

  [quote#74:"koko65bg"]Евразийско издание представя труса в ДПС като проруска промяна в България[/quote]На сайта има и доста по -смислени статии и анализи.Това,че там публикуват анализи на Коларов и неотдавнашно интервю с Павел Чернев,както и теориите на П.Добрев и подобни ..ентуасиасти, не е само тяхна вина.Просто това е нивото на нашата патриотична мисъл или тези хора( и политически организации..) са монополизирали нишата.
  Като пример за по-разумен и смислен анализ, ето нещо от арменски политолог тюрколог за конфликта Русия Турция,където се изказва хипотезата,че за Русия продължаването на конфронтацията с Турция е изгодна:
  https://eadaily.com/news/2015/12/23/rossiya-mozhet-byt-i-ne-zainteresovana-v-bystryh-izvineniyah-erdogana-tyurkolog

 90. 90 Профил на Леля Пепа
  Леля Пепа
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#80] от "СДС":

  "битката спечелихте, но войната загубихте, колкото и да се награбихте"

  Аз, леля, нито съм загубила, нито съм спечелила, нит съм се награбила, миличък. Но като те гледам как само с чужди герои и негерои се занимаваш, си мисля, че ти си загубил от цялата работа нещо, битката ли, войната ли. ти ще кажеш, и сега този комплекс не те оставя на мира, да се се вгледаш в твоите си разботи, та трябва се с нечии други проблеми да се бориш, нечии други чужди паметници да вдигаш, и на тях цветя да носиш.

 91. 91 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  За незапознатите, въпросният "университет" "Патрис Лумумба" навремето беше нещо като АОНСУ за диктатори от третия свят.

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 92. 92 Профил на elturco
  elturco
  Рейтинг: 528 Весело

  До коментар [#76] от "Ilia Iliev":
  "Иначе нямаше как да не видиш новата Сирия , това е ролята ,която Турция ни подготвя ,за да осъществи велико-турските си мечти!"
  Йок Турция права била, крива била, йок помагала на ИД. А вие докато се туткате германските ни съюзници от Нато взеха вече решение да пратят аскери и европлани-авакс в Турция. В знак на подкрепа на Турция в Сирийската криза. Чакаме подкрепа и от българските ортаци от Нато.

 93. 93 Профил на Леля Пепа
  Леля Пепа
  Рейтинг: 217 Весело

  До коментар [#88] от "nv":

  Ама, миличък, аз ти казвам, че си измисляш лъжи, и после като един активен борец се бориш срещу тях. Пореден път те хващам в лъжа и невежество. Как разбра коя е моята партия? Та аз бях първа на този протест, за който говориш, от първа редица развявах гръд, все едно съм на френска революция.

 94. 94 Профил на Ilia Iliev
  Ilia Iliev
  Рейтинг: 341 Весело

  До коментар [#73] от "Hawaii":
  Нещо не ти е ясно!!
  България вече има над 2000 джамии!
  Най-много в Европа!
  А ДПС си е етническа партия!
  И е създадена с цел да раздели българското общество!
  Не да го обедини!!
  И няма значение кой го ръководи!
  Ахмед ,Местан или Мехмед!!
  Винаги ще има и малка част ,която от вън може да бъде използвана ,за да запали конфликт!
  Макар и да са 2-3% процента тези крайно мислещи хора, но ги има и сред едните и сред другите!
  И като бъдат подържани от вън , няма как да бъде спряно сирийското положение!
  Ако си мислиш ,че можеш да го спреш-погледни Сирия!!!
  Хиляди години са живели различни религии там заедно!
  И кой ги запали там.
  Това е съдбата и на България!
  Ако не я виждаш ,значи не живееш в България-разбираемо!

 95. 95 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 463 Неутрално

  До коментар [#77] от "stanislavdi":

  имаше руски комикс и Гитлер казва "Все ме бъркат с тоя Мусолини"

  www.soundcloud.com/x2805
 96. 96 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5393 Весело

  До коментар [#33] от "stanislavdi":

  Днес четох ВЦИОМ, че 13% от руснаците живеят с доход под 5000 рубли,

  5 000 рубли = 126 лева

  При положение,че в Москва

  кило сирене ти е 800 рубли

  Това да се чува !!!

 97. 97 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1043 Весело

  До коментар [#93] от "Леля Пепа":

  То ви е написано на челото, лелче, не съм вчерашен.

  Но хайде довольно спорить. Довиждане, ЧНГ и Весела Коледа на 7.01 - вие сигурно я празнувате по руски стил...

  "The Queen Is Dead" 30 years anniversary
 98. 98 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1335 Любопитно

  До коментар [#90] от "Леля Пепа":
  Но като те гледам как само с чужди герои и негерои се занимаваш,
  ...........
  Ма, лелиното, ти живееш в Долно Рогачево, а там освен улица "Улица", няма друго. Една улица без пресечки и това е.
  В София е друго, разбери. На Гарибалди паметника да го махнем ли? Да прекръстим вашата улица "Позитано"?
  Столицата е космополитна, дава заслужена почите на герои, борци, мислители, хора на изкуството, допринесли с нещо за доброто на цялото човечество, а не само на 14 пенсионера в Долно Рогачево.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5393 Весело

  До коментар [#94] от "Ilia Iliev":

  България вече има над 2000 джамии!
  Най-много в Европа!
  ----------------------------------------------------
  Посмали малко,
  България има ли 2000 селища за тези
  "2000 джамии"
  И дори да са 2000,заедно са
  с ПО-МАЛКА ВМЕСТИМОСТ
  от онези - НАЙ-ГОЛЕМИТЕ В ЕВРОПА
  ТРИТЕ НАЙ-ГОЛЕМИ ДЖАМИИ
  СА В РУСИЯ
  МОСКВА, ГРОЗНИ и КАЗАН
  Дори да са 2000,което категорично не е вярно
  то пак не са най-многото в Европа
  Една Македония,например има повече.
  Да не говорим пък за Албания,Босна и Косово.
  Виж за 2000 ПРОРУСКИ АДЖАМИИ
  демек БЕЗДАРНИЦИ,като таваришчът изписал
  коментирания в статията "шедьовър"
  съм съгласен,че има.
  Даже са и повече от 2000

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK