Путин: Държавните граници нямат значение за мен (обновена)

Путин: Държавните граници нямат значение за мен (обновена)

© ReutersЗа мен нямат значение границите и териториите на държавите, а съдбата на хората." Това заявява руският президент в публикуваната в понеделник първа част от обширно интервю за най-многотиражния германски вестник "Билд".


Запитан дали си е струвало заради Крим да накърнява отношенията на Русия със Запада, президентът отвръща с въпрос "Какво имате предвид под "Крим".


"Имаме предвид едностранното преместване на граници в Европа, където се уважават държавните граници", отвръщат журналистите от "Билд".
"За мен са важни хората", отговаря Путин и допълва с добре известната си теза, че "националистическият преврат в Киев през февруари 2014г. страшно много уплаши 2.4 милиона руснаци в Крим".


"И какво сме сторили? Не започнахме война, не стреляхме, нито един човек не е убит. Войниците ни просто попречиха на украинските войски в Крим да ограничат свободата на волеизявление на народа."
След това той пак настоява, че т.нар. референдум е бил проява на демокрация и изразяване волята на народа.


"Но не можете просто така да променяте държавни граници в Европа!", продължават журналистите.


"За мен нямат значение границите и териториите на държавите, а съдбата на хората", отговаря президентът.


Запитан как се вписва това в международното право, Путин отвръща, че "разбира се, международното право винаги трябва да се спазва и случаят с Крим е такъв". Тук той отново се позовава на Хартата на ООН, даваща право на самоопределение на народите, и как тя е била използвана за обявяване независимост на Косово от Сърбия.


"Но преди това Белград поведе война срещу косовските албанци, прогонила хиляди от тях. Това е доста по-различно", напомнят от "Билд".


"Фактът е, че имаше продължителна война, в която Сърбия и столицата ѝ бяха бомбардирани и атакувани с ракети. Става дума за военната интервенция на Запада и НАТО срещу остатъчна Югославия. Сега ви питам – ако косоварите са имали право на самоопределение, защо да го нямат хората от Крим? Ще ви кажа – всеки трябва да се съобразява с международните правила и да не ги променя всеки път както му изнася."


"Наполеон някога казал, че справедливостта е въплъщение на Бога. Казвам ви: Обединението на Крим с Русия и справедливо. Западните санкции са насочени не за помогнат на Украйна, а геополитически да изтласкат Русия. Те са глупави и нанасят щети на двете страни."


Защо има разрив със Запада


Интервюто, втората част от което ще бъде публикувана във вторник, съдържа и други и твърдения на руския президент за непознати досега факти в германо-руските отношения и обясненията му защо се стигна до днешния разрив между Запада и Русия.

Според Путин "От самото начало объркахме всичко. Не успяхме преди 25 години да преодолеем разделението на Европа. Берлинската стена падна, но стените бяха преместени в Източна Европа. Това доведе до взаимно неразбирателство и приписване на вина. Това е причината за всички последвали кризи".

След това президентът казва, че бившият генерален секретар на НАТО Манфред Вьорнер бил гарантирал, че организацията няма да се разширява на изток след падането на Стената. Същото сторили и много германски политици.

Идеята за подялба на Източна Европа

Путин дава пример с Егон Бар и дори цитира стенограма от негов разговор в Москва от 26 юни 1990г., за който досега никога не е съобщавано.

(Бел.ред. - Егон Бар, който почина на 15 август миналата година, е известен германски социалдемократ, който от 1972 г. до 1990 г. е депутат в Бундестага. Той е един от най-упоритите привърженици на т.нар. Остполитик за нормализиране на отношенията между Запада и СССР в началото на 70-те години и ключов посредник в преговорите за редица договори, потвърдили междудържавните граници, установени след края на Втората световна война. Остполитик осигурява на Западна Германия нужното признание и сигурност и създават мирно съвместно съществуване и оживени търговски отношения между Изтока и Запада, но критици на този подход казват, че той е удължил с две десетилетия живота на комунистическите режими в съветската зона.)

По време на интервюто говорителят на Путин му донася папка, от която той чете дословно: "Ето, например, какво казва Егон Бар на 26 юни 1990г. (бел.ред. - на СССР му остават още 17 месеца съществуване, но в този момент никой не си представя разпадането му): "Ако сега не предприемем ясни стъпки да предотвратяване разделението в Европа, това ще доведе до изолирането на Русия". 

Бар е бил мъдър човек и е направил конкретни предложения как да се избегне тази опасност, допълва президентът. "САЩ, СССР и засегнатите държави трябва да предефинират зона в Централна Европа, която да е недостъпна за НАТО с неговите военни структури."

Журналистите от "Билд" репликират, че в търсене на сигурност самите страни в Централна и Източна Европа са поискали да станат членки на НАТО, а ако алиансът им бе отказал, нямало да оцелее, защото правилата му допускат приемането на свободни държави, отговарящи на определени условия.

"Това съм го чувал хиляди пъти", отвръща Путин. "Страните в НАТО можеха да последват собствените си интереси и да се въздържат от разширяване на изток. Кой е написал тези правила? Политиците, нали? Никъде не е написано, че НАТО трябва да приеме определени държави. Трябваше просто да се въздържат, така че говорим за политическа воля. Но народите не искаха."

Путин обвинява за това САЩ и НАТО, които искали "да седят сами на европейския трон".

Руските грешки

Запитан кои са руските грешки, президентът отговаря: "Забавихме се!"

"Ако бяхме преследвали националните си интереси от самото начало, светът все още щеше да е балансиран. Сами сме си виновни за много от проблемите след разпада на СССР (...) и не обвиняваме никой друг за тях."

След като за изненада на "Билд" обвинява германската преса, че следва инструкции от САЩ за антируска пропаганда, президентът е помолен да коментира твърденията, че е бил един до 2007г. - приятел на Запада, и воин на студената война след това.

"Никога не съм се променял. Чувствам се млад, както винаги (...). Но в международните отношения нещата са различни. В този смисъл аз не съм приятел, не съм нито булка, нито младоженец. Аз съм президент на 146 милиона руснаци и трябва да представлявам техните интереси." 
Коментари (541)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3453 Неутрално

  Готов за Шенген! А сериозно -- непремерено изказване!

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 2. 2 Профил на today
  today
  Рейтинг: 991 Неутрално

  Видяхме, и границата с Грузия нямаше значение, и границата с Украйна нямаше значение, и границата с Турция нямаше значение. Добре, че сме в НАТО!
  Иначе демагогия, ама яко, седнал да говори за съдбата на хората, еб@ти наглия!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 3. 3 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  Путлер в цялата му „прелест”.
  Този е опасно луд!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 4. 4 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 848 Весело

  Д-р Гьобелс ряпа да яде...

 5. 5 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Добър анализ на Путин!

  НАТО също не се интересува от границите и суверенитета на Държавите и успя с помощта на корумпирания от него източноевропейски Елит да стигне до руската граница!

  В нито една източноевропейска страна, бивш член на бившия Варшавския Договор, не беше проведен Референдум!

  Това казва всичко.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 6. 6 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 434 Неутрално

  има путинова логика има и друга логика

 7. 7 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Подобно безумие може да изрече само един кагебист.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 8. 8 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 629 Неутрално

  Да се надява, че и Китайската компартия не мисли по същият начин.

 9. 9 Профил на Миро
  Миро
  Рейтинг: 527 Весело

  то за тебе може и да няма, но не всички са изперкали.

  другари комунисти (ПП, БСП, ГЕРБ, учени, патриоти руски и друга ДС измет!), пътят на България в 21 век не е пътят на Путин! Това е България, не Задунайская!
 10. 10 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 434 Неутрално

  защо по путиновата логика не разгради русия ..?
  защо тогава са му руски гранници?

 11. 11 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2002 Любопитно

  До коментар [#3] от "BG Stability":

  ми като нямаш аргументи дай да пробваме с опорните точки

  И кофти Путин прави паралел с Косова, а там пък запалиха демократичното правителство

 12. 12 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2856 Любопитно

  [quote#0:"Путин"]Сега ви питам – ако косоварите са имали право на самоопределение, защо да го нямат хората от Крим?[/quote]
  Ами хайде и аз сега да попитам Путин.
  Щом косоварите в бивша Югославия и руснаците от Крим са имали право на самоопределение, то кримските татари и украинци дали могат да разчитат на това право?
  А какво да кажем за българите там?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 13. 13 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  [quote#0:"статията"]"За мен нямат значение границите и териториите на държавите, а съдбата на хората." [/quote]

  Ауууу, нашичкият бил загрижен за хората ! А недей бе, а недей !

  То малко като във вица - и хората ги знаем кои са.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 14. 14 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  [quote#3:"BG Stability"]Путлер в цялата му „прелест”.
  Този е опасно луд! [/quote]

  Да плюем в пазва, че е напълно способен да подпали ядрена война.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 15. 15 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  Тия думи ако са преведени правилно ще му ги напомнят където и да отиде - особено ако там има руснаци.

 16. 16 Профил на Истината - "езикът на омразата"
  Истината - "езикът на омразата"
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Същото нещо казват и Шорош и подобните му - "границите нямат значение".

  Всички врагове на България са едни и същи, независимо дали идват от изток или запад.

  Molossian: Желанието на международния модерен другариат за равенство между нормалността и извратеността създаде чудовища.
 17. 17 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3467 Неутрално

  "националистическият преврат в Киев през февруари 2014г..."
  –––––––––––––––––
  А какво ли да кажем за комунистическия преврат през ноември 1917 г.? И последвалият след това близо 100 годишен терор???
  За азиатските сатрапи хората НИКОГА не са били важни!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 18. 18 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 701 Весело

  Човекът иска да каже, че като имаш 10 000 танка все едно имаш паспорт за цял свят

 19. 19 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  Тоя боклук лъже дори когато мълчи, а отвори ли си устата, тръгват лъжи като Ниагарския водопад!

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 20. 20 Профил на zul11696397
  zul11696397
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Бах-а в наглото кагебистко к-п-ле. Ако беше жив Роналд Рейгън, светиня му , да го е наврял дето не изгрява слънце.

  Мразим Гоце и Любо Гоцев
 21. 21 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Кримтвой бе дребен.
  Затова ще пукне народа ти от глад.

  Крим - най-скъпата скала в света.
  Досега струва стотици милиарди на ботоксното недоразумение.
  Крим - скалата затрила Русия.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 22. 22 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 701 Неутрално

  сложна ситуация... За Косово =- запада отвори вратата на Ада, разцепвайки Сърбия и откъсвайки най-сръбските им територии с ... пишките на албанците..

  Сега крим обаче вървейки по същата схема е проблем за Запада..

  Лошото е, че след Крим като нищо ще дойде някой квартал в Брюксел, районче във Франция или Ръмъния, или...

 23. 23 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 434 Любопитно

  Сигурно има в предвид Европейските държавни граници и пришълците без документи

 24. 24 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  До коментар [#12] от "Храбър":

  ми могат и двете националности са по около 10% в Крим

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 26. 26 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#20] от "rex":

  Бе той новият идва в Белият дом.
  Ще закрие остатъка от империята на злото.
  Ситния ще се крие на Марс....ако дотогава успеят да пратят нещо там руснаците.
  Ако ли не...ще го накамиларят силно.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 27. 27 Профил на evolutionary
  evolutionary
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Границите нямат значение само когато не става въпрос за Русия, то е ясно.

 28. 28 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3467 Неутрално

  Крим се самоопредели по един незаконен референдум, проведен в противоречие на Украинската конституция и под окупация на зелени човечета без опознавателни знаци.
  А сега да попитаме Кремълския атаман Олйух: Защо в Руската федерация референдумите са самоопределение са забранени и всяка мисъл за такива се преследва като сепаратизъм и тероризъм от прокурорите на Чайка?

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 29. 29 Профил на redsky
  redsky
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Путин направи това, което САЩ и ЕС направиха с Косово. Нормално е като детронираш меджународното право после да не се чудиш, че и други го правят.

 30. 30 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  И да не е прав - действа по същия принцип с демократизаторите от нато -- да започваме ли да изреждаме? от Афганистан до Либия и където има инакомислещи - там също не важат граници.

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 31. 31 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#18] от "Петър Иванов":

  Путлер няма 10 000 танка.
  Няма и 5 000.

  В Кремъл се работи с хартия.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 32. 32 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  Отвратителна, покъртителна наглост.

  В един момен 400,000 руснаци по българското Черноморие ще се почувстват застрашени от нещо, и тоя психопат ще прати десантни кораби, така ли?

  Трябва нефтът да спадне на 15 долара и рублата да отхвърчи на 200, за да плюскат качамак с пръжки, та да им дойде акълът на тия.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 34. 34 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2661 Весело

  Фактът е, че имаше продължителна война, в която Сърбия и столицата ь бяха бомбардирани и атакувани с ракети. Става дума за военната интервенция на Запада и НАТО срещу остатъчна Югославия. Сега ви питам – ако косоварите са имали право на самоопределение, защо да го нямат хората от Крим?
  _______________
  Защото Косово ,Северен Кипър и т.н. са си изконни мюсюлмански територии! А КримНаш е на татарите или поне на хохлите ...това ,че е населен предимно с руснаци е друга тема!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 35. 35 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  [quote#28:"Депутат 241"]Крим се самоопредели по един незаконен референдум, проведен в противоречие на Украинската конституция и под окупация на зелени човечета без опознавателни знаци. [/quote]

  а как беше свален украинския президент преди това!? Напълно законно? Мерете с един аршин молим

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 36. 36 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  До коментар [#21] от "Росен (Путлер капут)":

  ти си абе знаеш си да те перефрезарим Благоевград е най скъпия град в България колко разходи и жертви в Балканската война за един Благоевград

 37. 37 Профил на Flat Mars Society
  Flat Mars Society
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Един самозабравил се диктатор...

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 38. 38 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  [quote#5:"socialen"]В нито една източноевропейска страна, бивш член на бившия Варшавския Договор, не беше проведен Референдум! [/quote]

  Всъщност във всички тези държави съществуваше и съществува национален консенсус за членството в НАТО.
  Колко сте останалите ( и какво представлявате ) се видя вчера пред американското посолство.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 39. 39 Профил на Emergen-C
  Emergen-C
  Рейтинг: 221 Неутрално

  нагъл->по-нагъл->най-нагъл->комунист->руснак->путин

  #KOЙ номинира бокова!
 40. 40 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 488 Неутрално

  За Крим Русия е водила три тежки войни с исляма.
  Крим си е бил винаги руски и населен предимно с руснаци .
  Измислената квази държава Украйна тук няма нищо общо.

  Тя получи администрация от Хрушчов и през тези години не съгради там дори един полукамък.

  Сто референдума да направят , резултатите ще са идентични.
  Енергийната, продоволствената и физическата блокада от украинска страна го доказват. Те считат кримските жители за врагове и за чужди. Никой не би оставил без ток сред студа децата си.

 41. 41 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  Не мога да разбера какво краденето на тритория от независима и суверенна Украйна има това с Косово?

  Косово, се отдели от Сърбия, докато Крим бе прибран от северноазиатската сатрапия. Също както Русия отхапа част от Грузия. И също както СССР отхапа източната част на Европа.

  Между другото и референдума организиран от руските окупатори в Крим прилича на референдума организиран от съветските окупатори в България за отмяна на Търновската Конституция и Царство България.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 42. 42 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  И това го казва президент на страна с ЯО, при това в дълбока криза и очакваща инвеститори? На куково лято. Апропо, ДАЕШ също не се интересува от граници. И?

 43. 43 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  Хитлер бледнее пред този вманиачен фашист.

 44. 44 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3467 Неутрално

  [quote#5:"socialen"]В нито една източноевропейска страна, бивш член на бившия Варшавския Договор, не беше проведен Референдум!

  Това казва всичко.[/quote]
  А в Русия няма разрешен нито един референдум за самоопределение. Това казва повече от всичко...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 45. 45 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2651 Весело

  До коментар [#4] от "charlesdegaulle":

  "Прочетох отчета за руската комунистическа радио–пропаганда. Тези момчета ни причиняват доста грижи. Руските предавания далеч не са толкова глупави,колкото британските."

  Й.Гьобелс
  21 юни 1941год.

 46. 46 Профил на redsky
  redsky
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#12] от "Храбър":

  Това право го имат Русия, САЩ, Китай, Израел. Правото на силния, винаги е било така и винаги ще бъде. Така че не можем да им се сърдим на руснаците, че направиха това, което и други държави от горният списък правят. Остава да видим как ще компенсират Турция след създаването на Кюрдистан, ако САЩ решат да им подарят Родопите, кърджалийско, хасковско ще видим каква песен ще запеете.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  [quote#5:"socialen"]В нито една източноевропейска страна, бивш член на бившия Варшавския Договор, не беше проведен Референдум! [/quote]

  Престани да лъжеш.

  В България през 1997 г. народът свали правителсството на Жан Виденов и избра правителство на ОДС, което ясно бе посочило като своя стратегическа цел интеграцията на България в НАТО и Европейския съюз.

  Ако в момента се направи референдум, 2/23 от българите ще кажат ДА на НАТО и Европейския съюз.

  На, чети:
  http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/alfa-risyrch-63-iskat-nato-i-es-33-rusiia-6033057

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 49. 49 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 701 Весело

  Команданте, нещо бъркаш самоопределение със анексия

 50. 50 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  [quote#35:"Пешката"]а как беше свален украинския президент преди това!?[/quote]

  Кой го е свалил - той избяга позорно! А собствената му партия гласува импийчмънта му в парламента!

 51. 51 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2661 Неутрално

  [quote#32:"Norman Granz"]В един момен 400,000 руснаци по българското Черноморие ще се почувстват застрашени[/quote]
  Ми радвай се , или предпочиташ и там да построят джамии в всяко село и българите да се изнесат както стана в околностите на Кърджали и Момчилград!?
  Путин много правилно ги вижда нещата и мисли с 50-100г. в перспектива а нашите русофоби(някой от тях висши политици) хабер си нямат за какво става въпрос въпреки ,че европейските страни където се шири толерантния ентусиазъм вече дават индикации на къде отиват нещата!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 52. 52 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  До коментар [#40] от "Защо да се регистрирам?":

  Лъжеш, Крим е населен от хиляди години. От тях не повече от 140-150 години е бил руски.

 53. 53 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Да следваме тогава милиционерската логика и да кажем - границите на Русия нямат значение!

 54. 54 Профил на redsky
  redsky
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#41] от "Realist":

  Общото е че и в двата случая беше погазено меджународното право.

 55. 55 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4432 Весело

  До коментар [#24] от "1001":Да бе - както казвали преди сто и петдесет години черногорците "Ние заедно с руснаците сме 60 милиона"
  2 хил кримски българи /справка - Уикипедия/ няма как да бъдат 10% от населението на Крим.
  Виж, кримските татари наистина са около 10% от населението.

 56. 56 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#29] от "redsky":

  Косово към КОЯ държава е присъденено бе.

  Оди карай курс по ограмотяване преди да се цепиш в такъв форум.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 57. 57 Профил на Hafen der Wahrheit
  Hafen der Wahrheit
  Рейтинг: 328 Весело

  "За мен са важни хората",
  като за него са важни хората защо, обрича десетки хиляди сирийци на гладна смърт? Те не са ли хора? Той собственият си народ обрича на мизерия и нищета, заради болния си путлераски мозък.

  Да направиш добро е толкова лесно- просто се усмихни!
 58. 58 Профил на Светлозар Колев
  Светлозар Колев
  Рейтинг: 307 Неутрално

  До коментар [#5] от "socialen":

  То по принцип референдумите в Русия са забранени.А в държавите от бившия варшавски договор бяха избрани правителства,които в предизбоените си платформи заявяваха,че ще работят за влизане в ЕС и приемане в НАТО.Това казва всичко.А тази опорна точка я дъвчеш доста отдавна.По темата:Някой ден да очакваме нахлване на руски войски в България,за да защитят руснаците,живеещи в България,от гадните българи-еврогейове.Границите кой ти ги признава.Ега ти наглеца тоя Пут*ин.Абе,ние от НАТО защо не отидем в Крим,да защитим украиците от Пут*ин,след като границите са без значение?Е*а ти наглостта.

 59. 59 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  [quote#51:"comandante vs либерални ентусиасти&корпократи"]Путин много правилно ги вижда нещата и мисли с 50-100г. в перспектива [/quote]

  Глупости.

  Путин преди една година разправяше, че ще строи "евразийски съюз", БРИК, Сила Сибири, Турски поток.

  Путин пред 8 месеца разправяше, че ако петролът падне под 80 долара, световната икономика ще колабира.

  Путин е това, което го нарече Иво Беров: тъпо ченге с пинизи на махленски картоиграч.

  Вижда 100 години напред - трънки.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 60. 60 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#55] от "patsis":


  [quote#55:"patsis"]черногорците "Ние заедно с руснаците сме 60 милиона" [/quote]
  При нас беше за албанците, но разликата е несъществена.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#54] от "redsky":

  Против съм създаването на измислено Косово от САЩ, но между Крим и Косово общото е НИЩО.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 63. 63 Профил на son_of_anarchy
  son_of_anarchy
  Рейтинг: 274 Неутрално

  [quote#40:"Защо да се регистрирам?"]Крим си е бил винаги руски и населен предимно с руснаци . [/quote]

  хахаха те кримските татари се наричат така щото са родом от камчатка

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!
 64. 63 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#29:"redsky"]Путин направи това, което САЩ и ЕС направиха с Косово. [/quote]

  [quote#30:"Пешката"]И да не е прав - действа по същия принцип с демократизаторите от нато -- да започваме ли да изреждаме?[/quote]

  Най-после да видя сериозно мнение, а не първосигнално освиркване на Путин.

  /не се чете/
 65. 65 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3467 Неутрално

  [quote#35:"Пешката"]а как беше свален украинския президент преди това!?[/quote]
  Никой не го е свалял! Той избяга в Москва предния ден преди да седнат на преговори!!!
  Не е хубаво да се лъже по кремълски на едро!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на alex_8712
  alex_8712
  Рейтинг: 456 Весело

  Официално руснаците в Руската Федерация са около 81%; близо 160 етнически групи... Ако вземат да се самоопределят както бабува Путин, че и референдум може - нали демокрация ей, след ''най-голямата геополитическа катастрофа на 20ти век'' ще последва тази за 21ви век...

  Поздрав

 68. 68 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  Нагъл, по-нагъл,нетърпимо нагъл,Путин.
  Значи е време да присъединим БРЮМ, Одринска Тракия и делтата Дунав.Щото хората се чувстват заплашен и некомфортно.Обаче първо си прибираме Волжска България, че там си е хорор по путински.

 69. 69 Профил на son_of_anarchy
  son_of_anarchy
  Рейтинг: 274 Неутрално

  [quote#51:"comandante vs либерални ентусиасти&корпократи"]Ми радвай се , или предпочиташ и там да построят джамии в всяко село и българите да се изнесат както стана в околностите на Кърджали и Момчилград!? [/quote]

  путлер с ердоган посториха джамия в центъра на мацква бре , ЩО НЕ РЕВА ТОГАВА ?

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!
 70. 70 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#57] от "Hafen der Wahrheit":

  Той Путлер затова не казва КОИ хора са важни за него.
  Руснаците също не са сред важните за него.
  Иначе не би ги обрекъл на мизерия.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 71. 71 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2661 Неутрално

  [quote#18:"Петър Иванов"]Човекът иска да каже, че като имаш 10 000 танка все едно имаш паспорт за цял свят [/quote]
  САЩ има близо 1000 военни бази във всички краища на планетната! Пък Путин трябва да поработи доста за визов режим!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 72. 72 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#61:"Защо да се регистрирам?"]Времето, в което правилно беше само това, което пасва на американските интереси Приключи. [/quote]

  Има нещо вярно в това, братчед. В ерата на интернет, елитите все по-трудно ще съумяват да крият истината и да промиват мозъци. Освен промитите по рождение, чиито коментари са повечето под подобни статии.

  /не се чете/
 73. 73 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  [quote#54:"redsky"]Общото е че и в двата случая беше погазено меджународното право. [/quote]

  Глупости, процеса на отделяне на Косово бе поне 10 години. И дори още не е напълно завършил. Дори и да е бил до някаква степен прецедент, той не е бил незаконен.

  Процеса на отделяне на Крим завърши за една вечер. И то не благодарение на местното население, а на руските безпагонести зелени гьонове. Тези, които "проведоха" и "референдума" за отделяне след това.

  Насилствен референдум, под оръдията на руската морска пехота. Не вярвате ли? Ами, Гиркин (Стрелков) го каза пред руската официална телевизия! Съвсем буквално, всичко е документирано.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 74. 74 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  До коментар [#47] от "Julian Mall":

  Границата е отворена, могат да си ходят в Русия. Апропо, четох един репортаж от един лагер в Русия, в подмосковието. По закон бежанци вече могат да бъдат само инвалиди и деца. Всички други трябва да напуснат общежитията и на самоиздръжка. Една женица ( сина й опълченец) се оплакваше, че в Украйна заплатите са по-високи от онези които й предлагат (7000 руб), на всичкото отгоре за московска област лиценза за работа струвал 30 000 рубли, а още по-трудното било, че с тези 7000 рубли трябвало и наем да плаща

 75. 75 Профил на redsky
  redsky
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#62] от "Росен (Путлер капут)":

  Общото е следното и двете обласи се провежда референдум без да се спазва съответната конституция и закони на държавата.

  До тук са приликите, разликата е, че Косово става независимо и получава една американска военна база, а Крим се присъединява към РФ.

 76. 76 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#67] от "alex_8712":


  [quote#67:"alex_8712"]Официално руснаците в Руската Федерация са около 81%[/quote]
  Практически обаче са под 30% от населението.
  Драмата е старателно крита от Кремъл, но във века нета истините спряха да зависят от путлеристите.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 77. 77 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#75] от "redsky":

  Въобще не съм очаквал да схванеш.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 78. 78 Профил на redsky
  redsky
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#73] от "Realist":

  Както вече казах в съвременият свят важи правото на силния. И САЩ и Русия го погазват, когато им е угодно. Нито защитавам Русия нито САЩ. И в двата случая не е правилно, но фактически се прави. Това го вижда всеки безпристрасен наблюдател.

 79. 79 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3467 Неутрално

  [quote#51:"comandante vs либерални ентусиасти&корпократи"]предпочиташ и там да построят джамии в всяко село и българите да се изнесат както стана в околностите на Кърджали и Момчилград!? [/quote]
  А атаман Олйух като построи най-голямата джамия в Москва, това изсели ли руснаците от там?

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 80. 80 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  Ал Капоне: С учтивост можеш да отвориш много врати, с пистолет всички.

  Путин: С дипломация можеш да преминеш много граници, с танкове и ядрено оръжие всички.

  Заключение: Путин е световен ганстер и ще свърши като Ал Капоне.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на Emergen-C
  Emergen-C
  Рейтинг: 221 Весело

  [quote#32:"Norman Granz"]Трябва нефтът да спадне на 15 долара и рублата да отхвърчи на 200, за да плюскат качамак с пръжки, та да им дойде акълът на тия.[/quote]
  Аааа, пръжки само на девети май и седми ноевмри. С бележка от райкома на партията за предадени вторични суровини.
  Пръжките са почвата, върху която никнат плевелите на буржоазното разложение!

  #KOЙ номинира бокова!
 83. 83 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3988 Неутрално
 84. 84 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  Пральна, когато става дума за глобалното затопляне или Ядрената Война, държавните граници нямат значение.

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 85. 85 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  20 долара за барел и целокупният руски народ, ще скочи за му натегне бурмите на тоя самозабравил се диктатор и шайката мошеници около него.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  [quote#85:"Георги"]... 20 долара за барел и целокупният руски народ ще скочи... [/quote]

  Виж, в това никак не съм убеден.

  По-вероятно е да му скочат изпосталелите олигарси, дето не могат да си навестяват дворците в Лондон и вилите в Сен Тропе, щото са им канселирани европейските визи и "картачките", дето пускаха доларес.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 89. 89 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  До коментар [#85] от "Георги":

  Интервюто му в Билд, не е прието добре от руснаците. Май вече не искат да им говори телевизора, хладилника взе превес. Умориха се от патриотизъм.

 90. 90 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1208 Весело

  За него и цените в рубли нямат занчение, защото сметките му с в Долари

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 91. 91 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#83] от "daskal1":

  Sie sehen diese Seite, weil Sie einen Adblocker eingeschaltet haben. Deaktivieren Sie diesen bitte für BILD.de, um unsere Artikel wieder lesen zu können.

  eй сега ще го деактивирам моя адблокър, ум унзер артикел видер лезен цу кьонен, ама друг път всеки пък забравям за жълтата рекламна политика на "билд".

  בני אתה אני היום ילדתיך
 92. 92 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  [quote#87:"Защо да се регистрирам?"]146 милиона руснаци, които подкрепят лидера си така, както никой друг народ по света. [/quote]

  Ааа, сакън!

  Тоя

  http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02768/KIM-JONG-UN_2768101k.jpg

  го подкрепят много повече! И по-искрено.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 93. 93 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  До коментар [#86] от "Без коз":

  Една групичка. Гости от блиц

 94. 94 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 872 Неутрално

  До коментар [#85] от "Георги":

  Ония са по-голяма рая от нас. Няма да стане това никога.Виж един пример с Андропов и Черненко.... по се вписва в "Особености на руския национален риболов"

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 95. 95 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Добре, че не е говорил дали кокошката е птица.

  Доброто е заразно
 96. 96 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Повече от нагъл,БЕЗУМНО нагъл Путин!

  Tony
 97. 97 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5075 Неутрално
 98. 98 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2743 Неутрално

  "За мен нямат значение границите и териториите на държавите, а съдбата на хората."

  Судетските немци?

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK