След Кьолн граждански патрули в Германия призовават за толерантност

След Кьолн граждански патрули в Германия призовават за толерантност

© Wolfgang Rattay, ReutersСлед новогодишните нападения в Кьолн в Германия се появяват граждански патрули, които твърдят, че искат да защитят жените от посегателства, като в същото време се противопоставят на расистките и ксенофобски изстъпления, характерни за други подобни организации, разказва ДПА.


Повече от 13 000 души са се присъединили към Фейсбук групата "Един за всички и всички за един...Дюселдорф се грижи сам за себе си". Идеята им е да обхождат улиците на града по време на публични прояви и през уикендите.


Ксенофобията и насилието нямат място при нас, казва създателят на групата Тофих Хамид.
Федералното правителство следи внимателно тези процеси. Говорител на вътрешното министерство поясни, че действия, при които редови граждани взимат закона в свои ръце, няма да бъдат толерирани.


Бърз преглед на Фейсбук показва, че съществуват още много групи като тази на Хамид. Например Buergerwehr Deutschland, която също твърди, че няма нищо общо с десните екстремисти.


Въпреки това изявления на страницата им като "Стига толкова! Германия е свръхпренаселена! Затворете границите", говорят сами за себе си.


Германските разузнавателни служби отдавна държат под око патрулиращи групи с десен уклон – а такива в страната има достатъчно. Няколко подобно сдружения в провинции от бившето ГДР вече привлякоха внимание с атаки по мигранти и яростни ксенофобски изказвания.


"Виждаме нови подобни прояви след 2015 г. Патрулите се разпространиха навсякъде", обяснява Матиас Кент, социолог и специалист по крайната десница от университета "Фридрих Шилер" в Йена в източната провинция Тюрингия.


Феноменът не е характерен само за тази част на страната. През октомври миналата година десни активисти, определили се като "квартална охрана", маршируваха около център за настаняване на бежанци в Шваневеде в Долна Саксония.


В много от случаите обаче тези групи са активни само на думи, но не и на действия. Така например десни активисти от Дортмунд се представят в интернет облечени с жълти тениски с надпис "Отряд за гражданска защита на Дортмунд", но полицията не е регистрирала нито една тяхна проява.


Колкото до Дюселдорф, тук патрулирането е по-скоро виртуално: от 13 000 членове на групата, едва 50-тима са решили да излязат на улицата, но само след като подпишат кодекс за поведение, който се противопоставя на крайнодясната идеология и задължава да се спазват законите и реда съвместно с полицията.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bgmusquetaire
  bgmusquetaire
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Създател на фейсбук групата - Тофих Хамуд. Братчед, ние не сме ксенофоби, ама ако излязат стари полицейски прикривани доклафи, ще видите кон боб яде ли от толерантния иначе немец!

 2. 2 Профил на bgmusquetaire
  bgmusquetaire
  Рейтинг: 340 Весело

  доклади вм. доклафи, почти като пилафи..извинете

 3. 3 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1114 Любопитно

  "Групировките" във ФБ, доказано са бутафория...
  Онези с "коланите" и калашниците, обаче са жива реалност...!!!
  Успех на Германия в приемането на още и още, пришълци...

  Форумът е в будна кома...
 4. 4 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 765 Любопитно

  За пореден път не става ясно защо на всеки в Германия, който е за ограничаване на безконтролната сега имиграция, автоматично му се лепи етикета, че е десен екстремист.

  Ако ще търсим опростени черно-бели модели, тогава да обявим официално, че всеки против имиграцията автоматично се брои за фашист, но тогава пък всеки, който е за нея, автоматично трябва да се брои за джихадист.
  Просто и ясно - като новолиберален понятиен речник.

 5. 5 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "Германските разузнавателни служби отдавна държат под око патрулиращи групи с десен уклон" - вероятно полицията има ресурс да следи само немци. В страната сигурно има поне едно половин милион нелегални, нерегистрирани индивиди. За тях обаче пари и време явно няма. Кретенията в Германия няма край. Какво падение на един умен в миналото си народ.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 6. 6 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 782 Любопитно

  Фактът,че подобни групи се сформират из цяла Германия,без значение доколко наистина са активни в момента, говори,че полицията и останалите институции не си вършат или не смогват да си свършат работата.
  Засега промените в законодателството са козметично-символични, на практика експулсациите са капка в морето / за 2015 мисля 20 000 срещу 1 100 000 новодошли /, тази година ще има сигурно двойно повече наплив / броят на влизащите в ЕС и Германия нелегални въобще не е намалял въпреки зимата /....К'во правим след година?

 7. 7 Профил на bgmusquetaire
  bgmusquetaire
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#5] от "EP": Каквото нареди върха, но той стигна върха на глупостта и очакваме връх на свободното пропадане....ако атентатът в Стамбул, насочен и срещу Германия, бе станал на нейна територия особено в контекста на последния месец и то с помощта на саудитския гладко обръснат и модерен "бежанец"(ако е с истински паспорт), тогава голям натиск щеше да има върху фрау Канцлер...

 8. 8 Профил на gadolini
  gadolini
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Прaви ми неприятно впечaтление че гермaнците не смеят дa кaжaт дори добър ден без дa уточнят че не сa рaсисти и ксенофоби.

  Цензурaзa и което е по-стрaшно aвтоцензурaтa сa достигнaли до рaзмер който си съперничи с комунистическите режими.

 9. 9 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2044 Гневно

  Хайде стига! Патрулирането по улиците на групи не е противозаконно, докато сексуалните атаки срещу жените са!
  Полицията вместо да озапти развилнелите се нерези, преследва нормалните граждани, като ги обвинява в расизъм и ксенофобия само защото не са съгласни с политиката на отворените врати и не искат да хранят навлеците с данъците си.

 10. 10 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3754 Неутрално

  До коментар [#6] от "thepirineagle":

  Предполагам че групата на Хамид е създадена с цел по-скоро да предпази "горките самотни имигранти' от як бой от ядосани немци.

 11. 11 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#10] от "daskal1":

  да, и аз така си мисля за гореспоменатия Тауфик. малко статията ги омесва нещата, като че ли. ако тауфик хамид най-вероятно прави патрули от хора от емигрантски произход или мюсюлмани, за да балансират ксенофобските настроения, докато показват, че и "те са за защитата на жените", докато "застават срещу ксенофобията" (т.е. опазвайки емигрантите), тези другите от Бюргервеер Дойчланд мязат на прикрити ултраси десни - и името им такова, и лозунгите. затова и не може да се каже в статията, че са "от тези много групи като тази на Хамид". а реално и едните, и другите са възникнали по една и съща причина - неспособността на държавата да реагира адекватно.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 12. 12 Профил на Wagner
  Wagner
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#11] от "abdelhaqq":

  Възникването на такива групи е напълно очаквано. Когато държавните органи не могат или не желаят (последното е странно защо въобще се случва) да изпълняват функциите си за защита на обществения ред и сигурността, то гражданите поемат защитата си в свои ръце. Това безспорно е нарушение на законността, наричано самоуправство, но е напълно разбираемо. Държавата трябва да си тегли заключенията и да си оправи политиката преди самоуправството да стане огромен и неуправляем проблем.

  Знанието е велика сила. Само незнанието може да до обори.
 13. 13 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#8] от "gadolini":

  това чел ли си го ,ако не си ,го прочети и ще разбереш защо са станали такива немците

  „Ще свърши войната, всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всички сили, всичкото си злато, цялата материална сила за измамване и оглупяване на хората! Човешкият мозък, съзнанието са приспособени към промяна. Посявайки в СССР хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как? Ние ще намерим наши единомишленици… наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод след епизод ще се разиграва грандиозната по своя мащаб трагедия на гибелта на най-непокорния на Земята народ – руския, на окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание. От литературата и изкуството им ние например постепенно ще изтръгваме тяхната социална същност, ще отчуждим творците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, кината, пресата – всичко ще изобразява и прославя най-низките човешки усещания, чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените творци, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма, предателството – с една дума, всякаква безнравственост. В управлението на държавата ще създадем хаос и безпорядък. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за своеволието на чиновниците, рушветчийството, безпринципност и мотаене – всичко, което води до онова, което им скимне да правят. Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат въздигнати до добродетел…честност порядъчността и почтеността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, ще се превърнат в отживелици от миналото… Простащина и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх един от друг, и нахалството, безсрамието, предателството, национализмът и враждебността между народите и най-вече враждебността и омразата към руския народ – всичко това ние ловко и незабелязано ще култивираме и всичко това ще разцъфне с кичести цветове. Сега малцина, много малко хора ще се досещат или даже ще разбират какво става… Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за измет на обществото. Ще изтръгваме духовните корени на болшевизма, ще опошляваме, ще унищожаваме корените на народната нравственост. По този начин ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикаме ерозия и ще отстраняваме ленинския фанатизъм. Ние ще се залавяме с хората още от детските и юношеските им години. Главният ни залог ще бъде на младежта, ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ето така ние ще направим. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ“.
  ЦРУ 1945 г Алън Фостър Дълес

  гошо
 14. 14 Профил на Wagner
  Wagner
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#10] от "daskal1":

  Не мислиш ли, че Neighborhood Watch в редица американски градове е нещо подобно? Аз винаги съм се дивел защо когато бягам или се разхождам по къси гащи и ти-шъртка из квартала никой не се интересува от мен, но щом някой непознат мексиканец (не е от известните градинари на съседите) се появи, малко след това полицията е на място и го пита какво прави тук.

  Знанието е велика сила. Само незнанието може да до обори.
 15. 15 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  За мен германия от 1 година не е европейска държава. Меркел да не лъже- да заповяда на Бавария да отвори кралските баварски замъци Линдерхоф, Херенхимзее и Нойшванщайн за имигрантите и най- накрая германия да си признае, че официално се отказва от Европа, от правата на ЕС граждани и е въвела полоцителната дискриминация за имигрантите в нарушение на ЕС законодателство и ЕКЧОС. Германия не е европейска държава и не си струва да се инвестира и 1 евроцент в нея като обект на туристическа дестинация. Като европейка предпочитам да посещавам европейските държави и столици, а не панарабия или германската арабска провинция.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 16. 16 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#12:"Wagner"]то гражданите поемат защитата си в свои ръце. [/quote]

  да, въпросът е, че ако коренът на тяхната поява да се крие в едно и също нещо, имаме двата полюса на подход към проблема: тауфик версус бюргер веер дойчланд. и мисля, че може да очакваме колизии и по тази ос.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 17. 17 Профил на Wagner
  Wagner
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#16] от "abdelhaqq":

  Да, тази опасност съществува за съжаление. Ако човек има някакви предубеждения може да се опасява от истинските намерения на Тофик Хамид и групата около него. Но това не бива да се мисли, нали сме толерантни!

  Знанието е велика сила. Само незнанието може да до обори.
 18. 18 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#17] от "Wagner":

  ами аз се опасявам не само от "тауфик", ами и от "бюргервеера". защото, както винаги става в случаите на самовластие, покрай сухото много гори и суровото. все пак, аз съм човекът, който докато използваше градски транспорт, току е бил заговарян от скинари-патриотари, само защото чете книга на арабски.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 19. 19 Профил на Wagner
  Wagner
  Рейтинг: 395 Весело

  До коментар [#18] от "abdelhaqq":

  Даже не можеш да си представиш как добре те разбирам! Патриотарите винаги са били хем любимци на определени политици, хем проблем за една държава. Имал съм същите изживявания, не с арабски (имах само намерения да го уча).

  Знанието е велика сила. Само незнанието може да до обори.
 20. 20 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3754 Неутрално

  До коментар [#14] от "Wagner":

  Разбира се, съгласно инструкцията викаш полицията. Знаеш за случая във Флорида когато един от по-ревностните излезе да патрулира, конфронтира се със 17- годишен афроамериканец, оня го тръшнал на земята, и въпросният доброволец го застрелял при самозащита, с което предизвика политически скандал и си обърка живота. Но, американските съседски наблюдатели не излизат в централната част на града, за това си има полиция.

 21. 21 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3754 Неутрално

  До коментар [#11] от "abdelhaqq":

  С право си подозрителен към групи с имена на държавата в тях, много силният патриотизъм често е прикрит, при това слабо, агресивен шовинизъм. Но кой знае...

 22. 22 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3754 Неутрално

  До коментар [#11] от "abdelhaqq":

  Извинявай, оплесках българския. Исках да кажа "с право се отнасяш с известна подозрителност"

 23. 23 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#22] от "daskal1":

  и подозрителен си падам, все мъкна някакви корани насам-натам

  בני אתה אני היום ילדתיך
 24. 24 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8872 Неутрално

  Тя тази толерантност ще им изяде главата на европейците.

 25. 25 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#15] от "logika":

  Германия като туристическа дестинация вече нищо не струва. Освен това е опасно. Българското Министерство на Външните Работи трябва да публикува предупреждения за пътуване в Германия и Турция. Политическата коректност явно не позволява да се предпазват собствените граждани от опасни пътувания. Ако на някого все пак му се налага да пътува по работа, ще е най-добре да се вземе кола под наем от аерогарата, а не да се пътува с влак или градски транспорт. Жените, независимо на каква възраст, задължително трябва да имат придружител, ако им се налага да излизат в по-късните часове на деня.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 26. 26 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#23] от "abdelhaqq":

  Често ми се налага да летя, и при един от последните полети, имах честта да седя до двама мъже, всеки от които четеше корана (странно беше, че беше на английски). Страхът толкова ни е взел акъла, че по време на целия полет (малко повече от час) следях всяко движение на господата, със затаен дъх. Надявам се да не са забелязали безпокойството ми (със сигурност е обидно). Не знам, как да се борим срещу тия настроения, все по-трудно става.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 27. 27 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#26] от "EP":

  а, още помня навремето в метрото в амстердам какъв страх брах, защото един човек с брада и шапчица, с броеница в ръка, си рецитираше под носа сури от корана, уж да не го чуват. и това много преди...цялата тази дандания. викам си, да взема и аз да си кажа молитвата, и довиждане, да се свършва. е. нищо не се случи.

  но нищо. да не се психираме. то е нелогично. само на жертвите е позволено.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 28. 28 Профил на La Loba Esteparia
  La Loba Esteparia
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#26] от "EP":


  До коментар [#27] от "abdelhaqq":

  в Швеция The Bearded Villains които са hipster преди няколко месеца си правят сбирка в южна Швеция и внезапно пристига полиция!обадил се гражданин,че има събрание на jihadists!

  Der Steppenwolf
 29. 29 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#28] от "La Loba Esteparia":

  ами аз минавам за такъв, когато запускам хипстерска брада. все се глася да се прежаля за някой urban prank с коран и брада в метрото, но последният път госпожата вкъщи ме заплаши, че после няма да ме събира от полицията в такива случаи. аз ще да съм си бил виновен. а е ясно - за всичко е виновен аллах. и за мигрантите, и за ксенофобите, нали така казва в коран 16:93: "И ако Аллах пожелаеше, Той щеше да ви стори една общност. Ала оставя Той в заблуда когото пожелае и напътва Той когото пожелае."

  בני אתה אני היום ילדתיך
 30. 30 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  Аз съм расист и не се гордея с това си предимство, че виждам цветно нещата, за разлика от далтонистите, но го оценявам както виждащият в цветно оцениява дарбата си да вижда пред далтониста..

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 31. 31 Профил на ispestubul
  ispestubul
  Рейтинг: 8 Весело

  Какъв забележителен живот настъпи в Германия! Виждаш на улицата германец и не можеш да повярваш на очите си!

 32. 32 Профил на Wagner
  Wagner
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#20] от "daskal1":

  Даже си спомням името на доброволеца, Джордж Зимърман. Случаят беше много раздухан в американските медии.

  Знанието е велика сила. Само незнанието може да до обори.
 33. 33 Профил на Wagner
  Wagner
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#29] от "abdelhaqq":
  Отрязал си нещо важно от цитата:
  "И непременно ще бъдете питани за делата ви".

  Знанието е велика сила. Само незнанието може да до обори.
 34. 34 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#33] от "Wagner":

  да, нарочно. аз като имам Ханбал

  בני אתה אני היום ילדתיך
 35. 35 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3754 Весело

  До коментар [#32] от "Wagner":

  То и аз го помня, но все някой щеше да се изцепи нещо за евреите, после ходи обяснявай че майката на Джордж била мексиканка .

 36. 36 Профил на bgmusquetaire
  bgmusquetaire
  Рейтинг: 340 Гневно

  Току-що по радиото слушам, как в Кьолн имало около 800 африкански мигранти, които често са пияни и надрусани.... и работели като....джебчии... - журналист от "ARD". Защо чак сега, европейски братко?

 37. 37 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#13] от "гошо":

  Гоше а ти чел ли си това:
  („Цели на САЩ по отношение на Русия“), представени от Николай Яковлев през 1983 г. в книгата му ЦРУ срещу СССР.[ Програмата е изготвена през 1948 г. и очертава основните политики на САЩ спрямо СССР. Въпреки това този текст нито има нещо общо с ЦРУ или с Алън Дълес, нито има общи концепции или съдържание с текста, представян и поддържан от привържениците на едноименната конспиративна теория.[4]

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 38. 38 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 1863 Весело

  До коментар [#37] от "Mickey":

  Да по отношение на Русия няма резултат, но виж по отношение на запада резултата е на лице

  гошо
 39. 39 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#38] от "гошо":

  Ма Гоше, първо се научи да не цитираш русняшко фантази? И да не го представяш като цитат от подписан "официален документ".
  Пък после можем да дискутираме каквото си поискаш.
  Понял?

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 40. 40 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#39] от "Mickey":

  Алън Дълес това е казал при основането на ЦРУ

  гошо
 41. 41 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#40] от "гошо":
  [quote#40:"гошо"]Алън Дълес това е казал при основането на ЦРУ[/quote]
  Гоше , КОЙ ти е казал, че е казал това?
  Ето ще ти помогна пак:
  [quote#37:"Mickey"]Николай Яковлев през 1983 г. в книгата му ЦРУ срещу СССР.[ Програмата е изготвена през 1948 г. и очертава основните политики на САЩ спрямо СССР. Въпреки това този текст нито има нещо общо с ЦРУ или с Алън Дълес, нито има общи концепции или съдържание с текста, представян и поддържан от привържениците на едноименната конспиративна теория.[4][/quote]
  Оди да нанкаш!

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 42. 42 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#40] от "гошо":

  А ето и препратки:
  "The text originates from a work of fiction, a 1971 novel The Eternal Call (Russian: Вечный зов), by Anatoly Ivanov, where it is provided in the form of an exposition by one of the novel's villains, a Nazi collaborator. It was first published as a distinct "plan" and ascribed to Allen Dulles in a 1993 book by Metropolitan John (Snychov) of St. Petersburg and Ladoga. The literary origins of the plan were traced in the early 2000s.[2]"

  "The text was first published in its modern form in 1993 in Metropolitan John (Snychov)'s article "The battle for Russia"[5] Since then it was cited (but not always taken as truth) by numerous Russian politicians (such as Vladimir Zhirinovsky,[6] Nikolai Kondratenko,[7] Sergey Glazyev[8]), journalists, writers (Sergey Kara-Murza[9]), and filmmaker (Nikita Mikhalkov).[10]"

  "An earlier version of the plan can also be found in a 1965 novel by Soviet writer Yuri Dol'd-Mikhaylik, where another villain, one "General Dumbright" (Russian: генерал Думбрайт), proposes a similar course of action: "We shall arm comedians with jokes that laugh out their present and future. (...) Poison the soul of the youth with disbelief in their purpose in life, awaken their interest in sexual problems, bait them with such lures of the free world as fancy dances, pretty clothing, special records, verses, songs... (...) Sow discord between the youth and the older generation..."[12] "

  Аз те съветвам да не ни облъчваш със СЪВЕцКА пропаганда, щото на някои от присъстващите тук ни е дошло до гуша от нея. Та чак ни се повдига.

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 43. 43 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 1863 Весело

  До коментар [#42] от "Mickey":

  е като е пропаганда защо се дразниш бе ,я гледай колко си изпонаписал ,та филми ,та историци
  Пропаганда, пропаганда но факта че болшинството на запад станаха точно подобие на това което е казал Дълес си е факт

  гошо
 44. 44 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 727 Неутрално

  [quote#43:"гошо"]това което е казал Дълес си е факт [/quote]
  До коментар [#43] от "гошо":
  "Казал" Дълес? Кога? Къде?
  Което "е казал Дълес" или което ти е казала любимата ти СЪВЕцКА пропаганда???? А?
  А дали е факт или не ще коментирам с теб без проблем, когато научиш какво е почтеност и морал и престанеш с тарикатлъците си.

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 45. 45 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 1863 Разстроено

  Факт е факт, след като в 2.30 нощес си следял какво се публикува във форума ,това с тоя план си е факт
  А кога и къде го казал Дълес , ти знаеш ,а и вече ти писах

  гошо
 46. 46 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 554 Неутрално

  То така се почва. Ако бежанците не почнат да спазват законите и немските порядки конфликтите са неизбежни и току виж народът демократично взел нецивилизовани решения.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 47. 47 Профил на Андрей Русев
  Андрей Русев
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Какво правим ние в България, когато свършат имигрантите, които искат да отидат в Германия, и дойде ред на тези, за които България е подходящо място?

  Adventure Stars Here | Kiddimoto
 48. 48 Профил на Ognyan Gerassimov
  Ognyan Gerassimov
  Рейтинг: 626 Весело

  Доколкото разбирам призовават за толерантност по недвусмислен за полу-маймуните начин т-е със здрав бой..

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK