Путин покани евреите от Европа да се преселят в Русия

Путин покани евреите от Европа да се преселят в Русия

© kremlin.ruПрезидентът на Русия предложи на евреите, които не се чувстват в безопасност в Европа, да се преселят в Русия. "Да идват при нас. От Съветския съюз си тръгваха, нека сега се върнат", цитира думите му "Интерфакс".


Това стана по време на среща в Кремъл с представителите на Европейския еврейски конгрес.


Реакцията на Путин последва изявление на президента на ЕЕК Вячеслав Кантор, че сега в Европа положението на евреите "е най-лошото от края на Втората световна война насам, те са обхванати от страх и е съвсем реален нов изход на евреи от Европа" заради увеличаване на антисемитизма. 


"Евреите бягат от довчера благополучната Европа", добави той. "Например, от Франция емиграцията е по-голяма, отколкото от обхванатата от граждански конфликт Украйна."

След предложението на руския президент Кантор каза, че "това е принципно нова фундаментална идея" и обеща задължително да я обсъди на конгрес на организацията. "И се надявам, че ще ви подкрепим."

"Виждал съм, гледал съм репортажи, че там хората се боят вече кипа (ритуална шапчица, която мъжете юдеи поставят на темето си - бел.ред) да си сложат на публични места, дори се стараят да скрият своя произход", каза Путин. Все пак той добави, че положението не е чак толкова лошо, колкото го описва Кантор.

EEК е основан през 1986г. с централа в Париж и обединява 42 еврейски общности от Европа с общо около 2.5 милиона души. От 2007г. тя се оглавява от родения в СССР Вячеслав Владимировч Кантор, наричан на Запад и в Израел с рожденото си име Моше Кантор.

Според сп."Форбс" през 2015г. личното му състояние се оценява на 2.4 млрд. долара, което му отрежда 41-о място в рейтинга на най-заможните руски бизнесмени и 810-о в света.


Моше Кантор

© kremlin.ru

Моше Кантор


Днес той живее между Израел, на който е гражданин повече от 20 години,  и Швейцария, където в началото на 90-те години купува къща на брега на Женевското езеро. От биографията му се вижда, че през 1976-1986 г. работи в Московския авиационен институт, като ръководи лаборатория, разработваща проект за орбитален слънчев отражател. Том се запознава с Борис Березовски.

В края на 80-те години учредява фирмата "Интелмас" (Интелектуални материали и системи), на която на 35 години става директор. Компанията е руско-американска и получава поръчка да изгради едни от първите компютърни мрежи в Русия, включително в някои институти на Академията на науките. 

През 2008г. Кантор откровено разказва пред в."Ведомости" какво, всъщност, е правела фирмата му - първоначално натрупване на капитал: "Спекулирахме с компютри - купувахме ги евтино и продавахме доста по-скъпо, но опитвахме да не се увличаме в спекулациите, а и да добавяме обществено значим продукт." 

По-късно той става собственик на редица предприятия, като основното от тях се смята, че е торовият комбинат "Аркон" в Новгород, който той придобива на много ниска цена през 1993г. Ниската спрямо световните цени себестойност (първоначално 98% по-ниска, а след това в рамките на 30-50%) на торовете от този комбинат и търговията през офшорни дружества му позволяват да натрупа значително благосъстояние.

Кантор никога не е бил във властовите кръгове в Москва, макар да е бил съветник на председателя на Сената и на Главния прокурор покрай делото ЮКОС.

През 2005-2009г. той е президент на Руския еврейски конгрес, а от 2007 г- на Европейския еврейски конгрес. През ноември 2012г. е преизбран за нов 4-годишен мандат, но изненадващо в началото на тази година бе изборът на президент бе изтеглен в края на януари.

Според в."Джерузалем пост" това било направено, за да се попречи на издигането на алтернативен кандидат, подкрепен от Роналд Лаудер, председател на Световния еврейски конгрес. За извънредния избор на 26 януари в Брюксел не било обявено на сайта на организацията, нито в пресата.

От организацията, както и представители на еврейски общности отричат да има нещо тайно в това разместване. Но израелското издание цитира свой източник, свързан с ЕЕК, според когото  "Кантор е толкова демократ, колкото и Путин".

Изказването на Моше Кантор на срещата в Кремъл във вторник, в значителна степен бе критика на Европа и възхвала на политиката на Путин.

"В тучните, богатите години либералната и демократична Европа се справяше с проблемите с общностите с друга култура. Но от началото на кризата Европа се измени. Виждаме експлозивно увеличаване на национализма, ксенофобията, расизма, като гъби никнат десни радикални движения. Появата на ислямския фундаментализъм и екстремизма само подсилват тези настроения.
И това не се случва само във Франция - така е и в Германия, Великобритания, и дори в Гърция, Унгария, Швеция и Италия.


Континентът така и не изживя вековната си болест - в периоди на социално-икономически кризи, отново го порази вирусът на антисемитизма. Затова помнещите на генетично ниво ужаса от 30-те години евреи напускат Европа.


Искаме да изразим високата си оценка на Вашата политика, тъй като положението на евреите в Русия днес е може би най-доброто в Европа.


В действителност съвременният европейски антисемитизъм не е с корени в отношението към евреите - това е проява на много тежка системна болест: Европа не се справя с цивилизационните, миграционните и терористичните предизвикателства."


След това Кантор призова "за незабавни общи действия на Русия, САЩ и ЕС в борбата с тероризма във всичките му форми" и добави, че организацията му "решително подкрепя действията на Русия срещу "Ислямска държава".

Руската бойна авиация се сражава не само със заплахите и предизвикателствата към Русия - те защитават Европа и ние добре разбираме това, добави Кантор.

Ключови думи към статията:

Коментари (396)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Нещо се е объркал тоя тавариш. Евреите са хитри и умни. В пустинята да ги сложиш, градина ще направят. Обаче евреите не са луди! За нищо на света, не биха отишли в Русия!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 2. 2 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6072 Неутрално

  И да дойдат със все сметките си.

 3. 3 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 466 Весело

  Ще дойдат в Русия, когато си дойдат олигарсите и си внесат парите в руските банки

 4. 4 Профил на Columbus
  Columbus
  Рейтинг: 374 Разстроено

  Не вярвам нещата да се толкова безнадеждни! Но ако евреите наистина се ориентират към имиграция поради ислямизирането на Европа, значи сме свидетели на последните години на Европа .

  Imagination is as important as knowledge.
 5. 5 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 769 Весело

  От утре тръгват. Даже тая вечер няма да могат да спят от вълнение.

 6. 6 Профил на bgmusquetaire
  bgmusquetaire
  Рейтинг: 352 Неутрално
 7. 7 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3534 Весело

  Идваме. Трябва ни вода. Искаме само Каспийско море!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 8. 8 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 915 Весело

  Да бе, и те вкупом са тръгнали... Я пребройте руските евреи в Израел!!

 9. 9 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  ми и република си имат, с идиш като официален език, че и по голяма по територия от Израел

 10. 10 Профил на osl19549478
  osl19549478
  Рейтинг: 581 Неутрално

  ... и да носят денги

  НЕ НА ЦЕНЗУРАТА ВЪВ ФОРУМА !!! Освен това новият дизайн на Дневник е скапан !!!
 11. 11 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  До коментар [#1] от "Георги":

  ми нещо с грешка виж какво мисли равина на Москва, нови синагоги били нужни

 12. 12 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2097 Любопитно

  До коментар [#8] от "charlesdegaulle":

  руснаците или евреите че нещо равините не разрешават да ги погребват в еврейските гробища

 13. 13 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  ха те от бягане направиха израел руска колония, пък да се върнат...

 14. 14 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  До коментар [#2] от "Peni Nikol":


  [quote#2:"Peni Nikol"]И да дойдат със все сметките си.[/quote]

  И на мен това ми мина през акъла, но после се сетих:
  Путин иска с един куршум два заека да удари, хем еврейските пари д дойдат да закрепят Русия в тези трудни времена, хем да разстрои еврейското лоби в САЩ.

 15. 15 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Гневно

  На тоя все банкноти му се привиждат. Не евреи. Пфу!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 16. 16 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1514 Весело

  Шаломов по майка предаде световната революция. Това беше. Пусин никога повече няма да има същата власт в очите на световното пролетарско движение!

  15.02.1989 - 07.02.2018
 17. 17 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  "Например, от Франция емиграцията е по-голяма, отколкото от обхванатата от граждански конфликт Украйна."

  аам в Украйна са във власта - пряко с президент и министър председател

 18. 18 Профил на zabejko
  zabejko
  Рейтинг: 581 Неутрално

  хитър Путин се мисли за по-хитър от евреина дето ще дойде с паричките си в Русия и хоп фокус мокус... национализацийка една на паричките на еврейте ама паричките обичат да ходят там където има правова държава, върховенство на закона, неприкосновена частна собственост и пазарна икономика... все нещица каквито никога не е имало в Русия . гнидавите мурзилки сега ще се насерат от яд и пак ще извадят някой подмолен заговор на Сорос и юдеите империалисти американски людоеди

  veni vidi fugi
 19. 19 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2953 Любопитно

  [quote#4:"Columbus"]Но ако евреите наистина се ориентират към имиграция поради ислямизирането на Европа, значи сме свидетели на последните години на Европа[/quote]
  Странная ситуация сложилась с выборами Европейского еврейского конгресса

  За евреите бъдещото в Европа след 15-20г. ( а може би и поскоро) ще е като бъдещето на евреите в ЮАР -грабежи ,изнасилвания, мародерство и всякакви издевателства над белокожите общности !
  С прииждането от ориента на самотни мъже в спортна форма и необуздан нагон освен Швейцария не се сещам коя друга страна в Европа е способна да се защити?


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 20. 20 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  Те евреите направиха Октомврийската революция преди 100 години. Нищо не им пречи да повторят същото упражнение...

 21. 21 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1514 Весело

  Иначе по темата - тов. Пусин, ЗАЩО да дойдат евреите?

  15.02.1989 - 07.02.2018
 22. 22 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#6] от "bgmusquetaire":

  Това предозиране, не е виц.

 23. 23 Профил на julien_le_grand
  julien_le_grand
  Рейтинг: 516 Неутрално

  То хубаво, но в Русия анти-еврейските настроения са много големи. За всички световно беди, според руснаците, сред виновните задължително са и евреите.

 24. 24 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 868 Неутрално

  днес "неновините" са особено продуктивни.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 25. 25 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 951 Неутрално

  От много чудене откъде да намери валута, след като скоро петролът ще струва колкото себестойността му в Русия, Путин само това ли успя да измисли?
  Това е тя руско-съветската икономика. Или ще продават земя (Аляска), или горива, или ще заграбват нещо чуждо. Като дойдат евреите им спретват една национализация и готово.

 26. 26 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Да покани и арменците!

 27. 27 Профил на Калибър
  Калибър
  Рейтинг: 1220 Любопитно

  Познавам доста руски евреи в Канада. И за пари няма да се върнат в Русия. Пък, знаеш ли...може и да не съм прав.
  Поне така говорят...

  Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
 28. 28 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 915 Весело

  До коментар [#18] от "zabejko":

  Ами вече имаше такова нещо НЕП (Новая Економическая Политика) на Ленин. Парен каша духа... Казват, че практичните и умни хора можеш да ги излъжеш (и то на дребно!) само веднаж!

 29. 29 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2953 Неутрално

  [quote#20:"palav_nik"]Те евреите направиха Октомврийската революция преди 100 години. Нищо не им пречи да повторят същото упражнение... [/quote]
  Не е упражнение а експеримент!
  На Владимир Улянович кайзера му е дал 40 милиона златни райхсмарки да направи революция и да унищожи физически всички руски богаташи които имат депозити в швейцарски баки на богати евреи!Другото всичко е ясно . Сега в Европа се случва точно обратното. Където руснаци има банки се случват случки както в Кипър , както КТБ а сега и в (???) тайна само гледай!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 30. 30 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2332 Неутрално

  Те руснаците пък как обичааааат евреите.... направо не е за говорене.
  Ако ще ще ходят някъде - това ще е Северна Америка или Израел

 31. 31 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 915 Весело

  До коментар [#9] от "1001":

  Верно е, до Байкал. Само дето нито един евреин не живее там...

 32. 32 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 1074 Весело

  Хахахаха! Или га-га-га-га!
  И сигурно си вярва......

  ThePirinEagle
 33. 33 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  До коментар [#23] от "julien_le_grand":

  това виц ли е 90% от руските олигарси са евреи репресирани според вас

  п.п. това не е виц
  След като създал Еврейската република Сталин иска сведение как се развиват нещата с нея
  Дрюгаро сталин част от Евреите устроихме на работа като управители на совхозите , част като общински управители и част в органите на местното НКВД, за остонолшти ни си номирш порходяща работа и се върнаха в Москва и Ленинград

 34. 34 Профил на Emergen-C
  Emergen-C
  Рейтинг: 237 Любопитно

  А дали може първо руснаците от ЕС и САЩ да си прибере, пък евреите - след това?

  #KOЙ номинира бокова!
 35. 35 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2332 Неутрално

  До коментар [#33] от "1001":

  90% от руските евреи са олигарси, но не всеки евреин е олигарх.

  Путин иска да докара неолигарси.... редови граждани.

 36. 36 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Нов нюанс в информационната война, нищо друго...

 37. 37 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2332 Неутрално

  Дали поканата важи и за Ходорковски?

 38. 38 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#27] от "Калибър":


  [quote#27:"Калибър"]Познавам доста руски евреи в Канада. [/quote]
  Путин не вика "руски" евреи!

 39. 39 Профил на Emergen-C
  Emergen-C
  Рейтинг: 237 Любопитно

  [quote#9:"1001"]ми и република си имат, с идиш като официален език, че и по голяма по територия от Израел[/quote]
  и колко евреи живеят в нея?

  #KOЙ номинира бокова!
 40. 40 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2694 Неутрално

  Путин ударно изпълнява задачата да скара Русия с целия арабски свят.

 41. 41 Профил на Emergen-C
  Emergen-C
  Рейтинг: 237 Неутрално

  [quote#14:"tsvetko_51"] хем да разстрои еврейското лоби в САЩ.[/quote]
  Те понеже американските евреи ще се избият да емигрират в САЩ.
  По-скоро се случва обратното - руските евреи емигрират в Израел, след което идват в Америка.

  #KOЙ номинира бокова!
 42. 42 Профил на Wagner
  Wagner
  Рейтинг: 409 Весело

  [quote#36:"Добрин Велков"]Нов нюанс в информационната война, нищо друго... [/quote]

  Ама безспорно доста оригинален!

  Знанието е велика сила. Само незнанието може да до обори.
 43. 43 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2332 Неутрално

  До коментар [#38] от "Аvеree":

  На какъв език неруски евреин би се оправил в Русия?

 44. 44 Профил на Emergen-C
  Emergen-C
  Рейтинг: 237 Неутрално

  [quote#41:"Emergen-C"]Те понеже американските евреи ще се избият да емигрират в САЩ. [/quote]
  в русия имах предвид

  #KOЙ номинира бокова!
 45. 45 Профил на ala_bala
  ala_bala
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Абе на някои може и да не им се вярва , ама както са ги подкарали мюслитата по площадите . . . може и не само евреите да побегнат към Русия. Особено както се говори, че 20 мил. напират към Европа !!!! Жална и майка.

 46. 46 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2953 Любопитно

  [quote#23:"julien_le_grand"]То хубаво, но в Русия анти-еврейските настроения са много големи. За всички световно беди, според руснаците, сред виновните задължително са и евреите. [/quote]
  То тези конспиративни теории вървят в целия свят !
  99.9% от евреите са си съвсем светни хора -композитори,музиканти,художници,търговци ,коафьори,бижутери,дизайнери и т.н. само за тези дето са банкери и юристи не мога да се изкажа ласкаво!

  Я как стои въпроса с бежанците ? Колко от 1000 новоевропейци в спортна форма са кротки и безобидни извън спящата клетка???

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 47. 47 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#37] от "Ф.Нинов":


  [quote#37:"Ф.Нинов"]Дали поканата важи и за Ходорковски? [/quote]
  Не вярвам.
  ЛИЧНО Путин е амнистирал Ходорковски за да се види с умиращата си майка.
  А бившият затворник избягал при парите си. Така и майка му умряла без да види сина си.
  Не вярвам на Русия да И трябват такива.
  В статията ясно се казва - "които не се чувстват в безопасност в Европа".Явно има много!

 48. 48 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  До коментар [#35] от "Ф.Нинов":

  ми хем репресирани хем олигарси, Русия по точно комунистическото поколение си мрази богатите и се старае да стане богато като тях, който успее успее няма значение от националността, но на последното преброяване излязоха странни резултати част от народностите вече се състоят от 60% пенсионери

 49. 49 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 885 Весело

  -Заповядайте в Русия! - каза Путин.
  -Благодарим, идваме. - отвърнаха евреите.
  -Да не се шегувате? - попита Путин.
  -Ти първи започна! - му отвърнаха.

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 50. 50 Профил на Мизо
  Мизо
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Е сега Сорос ще се замисли над това предложение. Само не знам как световното еврейство, корпокрация, либерали, соросоиди и т.н. (по опорни точки на мурзите от форума) ще се впише в РФ? Щото после трябва да променят опорните точки. Путин Хуйло, мега тъпо парче се оказа! Джамия строи, еври кани, скаран с целият свят, държавата му пред колапс...

 51. 51 Профил на vicovnic
  vicovnic
  Рейтинг: 466 Гневно

  Руската Гад иска да да разори либерална Европа.Евреите ще са пълни неблагодарници ако приемат руската подадена ръка.Това няма да се изтърпи нито от Европа нито от САЩ!Свободният свят няма да прости това издевателство на което го подлагат алкашите!Евреите трябва да бъдат спрени ако подкрепят плановете на руските империалисти.
  Русия е врага на целия свободен свят!

 52. 52 Профил на Columbus
  Columbus
  Рейтинг: 374 Любопитно

  До коментар [#41] от "Emergen-C":

  Как става "американските евреи... да емигрират в САЩ" ?!

  Imagination is as important as knowledge.
 53. 53 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#43] от "Ф.Нинов":


  [quote#43:"Ф.Нинов"]На какъв език неруски евреин би се оправил в Русия? [/quote]
  На славянски

 54. 54 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2332 Неутрално

  До коментар [#48] от "1001":

  Освен евреи, друга група руски богаташи са мюсюлмани от републиките, като Алишер Усманов, който е най-богатият в страната.

 55. 55 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 524 Весело

  [quote#11:"1001"]ми нещо с грешка виж какво мисли равина на Москва, нови синагоги били нужни[/quote]
  Сколасаха с джамията, сега на ред е синагога.И тя трябва да е "самая болшая". Иначе православни храмове си имат, но нямат православно население по душа.
  Ма тя руската душа нали си е безаналогова...

 56. 56 Профил на Columbus
  Columbus
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#44] от "Emergen-C":

  Така вече може .

  Imagination is as important as knowledge.
 57. 57 Профил на Мизо
  Мизо
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#53] от "Аvеree":

  Няма такъв език. Слявянин произхожда от думата "словене" говоря, славянин не е етнос, а руснаците са варяги, не славяни, т.е. те са микс както и всички в Европа.

 58. 58 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  Ще се изселят в Русия, когато Абрамович продаде Челси, купи Кубан и се върне в Рашата.

 59. 59 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#41] от "Emergen-C":


  [quote#41:"Emergen-C"]Те понеже американските евреи ще се избият да емигрират в САЩ. [/quote]
  Голяма глупост написа

 60. 60 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 699 Весело

  До коментар [#21] от "Позитаник потъна. RIP 1903-2015!":

  защото танковете не искат да запалят...

 61. 61 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2332 Неутрално

  До коментар [#53] от "Аvеree":

  Европа обаче е бъкана с руски евреи като Владимир Каминер.
  Повечето са интелектуалци, хора на науката и изкуството.

 62. 62 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  Който евреин се е изсел един път от матушка Русь, никога няма да се върне обратно. Предпочетоха да живеят в близост до ракетите на Хамас, но дадишат свободно.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 63. 63 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 982 Весело

  [quote#0:"заглавието"]

  Путин покани евреите от Европа да се преселят в Русия[/quote]
  Утре заран заминавам!

  МАЙТАААААП бе, Вова

  П.с. Някой вече го написа по удачно от мен:
  [quote#49:"Daniboy"]-Заповядайте в Русия! - каза Путин.
  -Благодарим, идваме. - отвърнаха евреите.
  -Да не се шегувате? - попита Путин.
  -Ти първи започна! - му отвърнаха. [/quote]

  До коментар [#49] от "Daniboy":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 64. 64 Профил на Мизо
  Мизо
  Рейтинг: 646 Весело

  [quote#63:"Мойше! Толкоз!!!"]Утре заран заминавам! [/quote]
  Точно щях да питам ти и Маген Давид дали сте стегнали куфарите

 65. 65 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#57] от "mizo":


  [quote#57:"mizo"]Няма такъв език. [/quote]
  Ами на тебе какво ти пука.
  Нито си евреин, нито европейски!

 66. 66 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 885 Весело

  До коментар [#63] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Просто стар виц

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 67. 67 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#4] от "Columbus":

  В началото на 2015-та много напуснаха Франция в посока Израел. (след Charlie Ebdo), или поне така пишеше по вестниците (журналистите го нарекоха естествено Exodus). Еврейската общност се оплаква в Германия, но в пресата няма никакви съобщения за това, дали си тръгват. Иначе спор няма, че за тях сега не е много уютно в Европа. Какви времена доживяхме!

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 68. 68 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4230 Весело

  Дали е питал Кадиров преди това?
  Поредните глупости на кагебисткото управление на Рашистан!

  klimentm
 69. 69 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  До коментар [#54] от "Ф.Нинов":

  ми аз какво казах националността няма значение стига да си богат в Русия за да те мразят. Но от друга страна всеки може да успее ако е да го кажем упорит.
  Изобщо няма соц има див капитализъм

 70. 70 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#62] от "Jessika":


  [quote#62:"Jessika"]Който евреин се е изсел един път от матушка Русь, никога няма да се върне обратно. [/quote]
  Лъжеш!
  Например Влади́мир Влади́мирович По́знер

 71. 71 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  А друзей марсиат кАгда Вова?

  Всички ще бягат от Русия като дявол от тамян щото я разби за отрицателно време.
  Поразиите, които направи никой не може ...стотин години да и направи.

  Намали още цената на водката, че няма да ти остане нито един поданик.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 72. 72 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 982 Весело

  [quote#66:"Daniboy"]Просто стар виц [/quote]
  Стар (не го и знаех де) ама готин Разсмях се яко
  До коментар [#66] от "Daniboy":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 73. 73 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2097 Любопитно

  До коментар [#63] от "Мойше! Толкоз!!!":

  ми то бедни евреи в Русия нямаше. Или забрави кви проблеми бяха в Израел като им се изтърсиха хиляди лекари (не като сирийските) май решиха проблема с допълнителни лекари в училищата на времето

 74. 74 Профил на Мизо
  Мизо
  Рейтинг: 646 Весело

  До коментар [#63] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Ще вземете ли и Сорос с вас, че нали според мурзилките той контролира България, хеле пък ние се отървем от това пусто соросидство

 75. 75 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4230 Весело

  До коментар [#63] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Разкажи за руските евреи в Израел с няколко думи, моля!

  klimentm
 76. 76 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#70] от "Аvеree":

  Изключенията потвърждават правилото.

  Претакова се дори един френски актьор.
  И дано си е обърнал парите в рубли.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 77. 77 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#72] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Трябва да ти кажа, че съм забелязал една носталгия у граждани на Израел към Русия.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 78. 78 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Ууупс.... пари нема?
  Гледайте сега руските ни патриоти по форумите, как изведнъж ще
  захаресват евреите(както до скоро Турция) , докато не го пляснат по кунките Путя.

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 79. 79 Профил на bulgarinut57
  bulgarinut57
  Рейтинг: 409 Неутрално

  В.Кантор:
  "Поэтому наш конгресс решительно поддерживает действия Российской Федерации против «Исламского государства».
  Российские Воздушно-космические силы сражаются не только с угрозами и вызовами для России – они защищают Европу, мы это хорошо понимаем.
  Активно действуя против ИГ, Россия стремится восстановить мир и стабильность не только в Сирии, но и на Большом Ближнем Востоке – в той же самой степени, что и в России."

  Въпроси има ли ???

  Най-черната дата в хилядолетната ни история е 09.09.1944 година !!!
 80. 80 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Весело

  [quote#76:"Росен (Путлер капут)"]И дано си е обърнал парите в рубли.[/quote]

  Това е патент на Графа и на Сиянието!
  Ако са вземали монети по една рубла сега печелят!
  От метала.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 81. 81 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4230 Весело

  До коментар [#70] от "Аvеree":

  И Владимир Илич Ленин!

  klimentm
 82. 82 Профил на Мизо
  Мизо
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#73] от "1001":


  [quote#73:"1001"]бедни евреи в Русия нямаше[/quote]
  Имаше и има, евреите са както всяка една националност! Даже ги репресираше болшевишката власт. 60-70-те години Израел прави опит да измъкне от съветската кочина максимален брой свои сънародници, живеещи в съсъсъръ-то и донякъде успява.

 83. 83 Профил на Wagner
  Wagner
  Рейтинг: 409 Весело

  Горната статия ми напомни за един стар виц от соцвремето в България. Един нормален простичък човечец има вуйчо, напуснал България преди войната и установил се в САЩ. Вуйчото е вече доста стар и болен (оглушал съвсем) и поканил племенника си да го посети в САЩ. В паспортния отдел на МВР му отказват задграничен паспорт и някакъв фактор предлага на кандидата да покани той вуйчо си на посещение и лечение в България. На което човечецът отговаря без да се замисли "Ама другарю началник, моят вуйчо не е луд бе! Той е само глух".
  Та така и с поканата за евреите в Русия.

  Знанието е велика сила. Само незнанието може да до обори.
 84. 84 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1518 Неутрално

  [quote#0:"др Моше"]сега в Европа положението на евреите "е най-лошото от край на Втората световна война насам[/quote]

  Тоз филм и друг път са го давали :
  http://www.palestineposterproject.org/sites/default/files/out_of_europe_pppa.jpg

 85. 85 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2332 Неутрално

  До коментар [#69] от "1001":

  Преразпределянето в Русия отдавна приключи.
  Сега колкото и да си упорит не може да станеш доларови милионер.

 86. 86 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3841 Весело

  Щото после трябва да променят опорните точки
  ========
  Значи , в момента ушанките са в безтегловност , по въпроса . Рядко срещано явление. До коментар [#50] от "mizo":

  Bukalemun
 87. 87 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  До коментар [#82] от "mizo":

  да бе да НКВД ръоводен от Берия, политбюро над 50% евреи
  както казваше царя вервай

 88. 88 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 1126 Любопитно

  Не знам защо но съм останал с впечатлението че Русия има много повече "изходящи" отколкото "входящи" представители на този етнос..Как си представя Путин нещата не знам.. Това не е като да ходишна гости. Това са съдби,живота на хората.. Кани се когат всичко ти е наред а не новите ти граждани да ти оправят държавата..

 89. 89 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#0:"Дневник"]Руската бойна авиация се сражава не само със заплахите и предизвикателствата към Русия - те защитават Европа и ние добре разбираме това[/quote]
  Истина е !

 90. 90 Профил на Мизо
  Мизо
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#87] от "1001":

  Аха докторски процеси, след Берия кво следва, сещаш ли се ? Анти-еврейски настроения в Русия има още от царска Русия до ден днешен. Не ми ги говори ти на мен.

 91. 91 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2097 Любопитно

  До коментар [#85] от "Ф.Нинов":

  честно казано много ми е интересно кой владее мините в Мурманск дето са руските залежи на литий

 92. 92 Профил на Мизо
  Мизо
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#86] от "eti":

  Те винаги са в безтегловност, защото това над раменете им е пълно с въздух и опорни точки, без тежест в тях

 93. 93 Профил на liubo...otdale4
  liubo...otdale4
  Рейтинг: 435 Неутрално
 94. 94 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#81] от "klimentm":

  Права си! Освен Познер има и други.
  Абе Jessika здраво лъже.

  До коментар [#62] от "Jessika":

 95. 95 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3724 Весело

  Аре, идват, Сорос ще ги води, амъ що горите дарените книги и гоните НПО-тата?

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 96. 96 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  До коментар [#90] от "mizo":

  ти сега да видиш руските филми за войната винаги има една гад от НКВД дето причинява смъртта на батальон два до дивизия. Абе обикновено са с руски имена ама хората си спомнят какви са били наистина

 97. 97 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3724 Весело

  Хаха, сега мурзилажа, който плюеше Сорос и НПО-тата ще трябва пак да се боядисва, има и причина:

  [quote#36:"Добрин Велков"]Нов нюанс в информационната война, нищо друго... [/quote]

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 98. 98 Профил на Мизо
  Мизо
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#96] от "1001":

  Глупости не гледам! "Филмът руски ли е или хубав ?"

 99. 99 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2332 Неутрално

  До коментар [#91] от "1001":

  Държавната фирма Ростехнологии ще ръчка лития.
  В него обаче още няма хляб и ни се очаква скок в цените, эащото много малки количества са необходими за батериите.
  При "редките земи" пък има огромен срив в цените, защото падна търсенето (намериха замистители)

  http://investorintel.com/technology-metals-intel/murmansk-to-become-center-of-russias-rem-production/

 100. 100 Профил на Мизо
  Мизо
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#97] от "Realist":

  Мани, ми те тея евреи като помъкнат едните ми книги, то голямо горене ще падне в Расеюшката. Па примитивният колхозник от четмо и писмо не разбира.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK