Топ готвачът Беноа Виолие е открит мъртъв в дома му

Топ готвачът Беноа Виолие е открит мъртъв в дома му

© Associated Press



Шок и покруса обви света на висшата кулинария след новината, че шеф Беноа Виолие, чийто швейцарски ресторант в Крисие бе обявен за най-добър в света през декември, е бил намерен мъртъв в дома си в Лозана.


Според съобщението на швейцарската полиция роденият във Франция гастроном, изглежда, се е застрелял. Безжизненото тяло на 44-годишния мъж е намерено в късния следобед в неделя.


Неговата смърт идва около шест месеца след тази на Филип Роша, негов ментор и предшественик в прочутия ресторант, припомнят агенциите.




Наскоро Виолие оглави авторитетната класация "Ла лист", включваща 1000 елитни заведения от целия свят. След като работи в ресторанта от 1996 г., Виолие го пое изцяло заедно със съпругата си Бригите през 2012 г., малко преди да получи швейцарско гражданство.


Запален ловец, той е известен с изтънчените си ястия с дивечово месо, включени в солидно издание миналата година.

Виолие беше автор на цялото меню на ресторанта в Крисие. Той многократно е обявяван за най-добър готвач в света. Ресторантът му беше наричан и храм на гастрономията.


Според швейцарския новинарски сайт "24-те часа" Виолие е имал намерение да присъства на представянето на нов пътеводител на "Мишлен" в Париж в понеделник.

Ключови думи към статията:

Коментари (18)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на majorman
    majorman
    Рейтинг: 1178 Гневно

    В българският език шеф е разговорният синоним на "ръководител" или "началник". Този на снимката е бил главен готвач!

    Научете го тоя български, ей!

    We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
  2. 2 Профил на gmranger
    gmranger
    Рейтинг: 410 Неутрално

    До коментар [#1] от "majorman":

    Българска дума "шеф" няма, драги. Има жаргонно използване като синоним на "началник" точно на кулинарния термин "шеф". Да не се бърка с английското "чийф", което значи "вожд".

  3. 3 Профил на lechevalier
    lechevalier
    Рейтинг: 541 Неутрално

    Поредният Вател.

    Публикувано през m.dnevnik.bg

  4. 4 Профил на Дундурук
    Дундурук
    Рейтинг: 415 Неутрално

    За смърт на "запалени ловци" не жалим.

  5. 5 Профил на koko65bg
    koko65bg
    Рейтинг: 1187 Неутрално

    Според съобщението на швейцарската полиция роденият във Франция гастроном, изглежда, се е застрелял.

    Сигурно е прегорил бобената чорба.

    А насериозно - сигурно не е издържал на психическото натоварване.

  6. 6 Профил на Nikolai Tsekov
    Nikolai Tsekov
    Рейтинг: 520 Неутрално

    Жалко за човека и професионалиста! А на снимката изглежда жизнерадостен, вероятно някаква силна депресия го е погубила.

  7. 7 Профил на Соколов
    Соколов
    Рейтинг: 402 Разстроено

    Това е, не може постоянно да си под напрежение да надхвърляш себе си. Това не е само в тази професия.

  8. 8 Профил на etty1
    etty1
    Рейтинг: 1666 Неутрално

    Жалко, мъж в разцвета на силата и славата. Последната му е струвала всичко. Тази професия изглежда спокойна, но на това ниво си е творческа и не издържат на емоциите.

    “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
  9. 9 Профил на mitkokitkata
    mitkokitkata
    Рейтинг: 287 Любопитно

    Интересното е, че в класацията на "Ла лист", няма един български ресторант

  10. 10 Профил на MyTwoCents
    MyTwoCents
    Рейтинг: 674 Неутрално

    [quote#8:"etty1"]Тази професия изглежда спокойна[/quote]

    В дълбока грешка си. Обичам да готвя у дома и за гости, дори и по-сложни и специални неща, но никога не бих се хванал професионално. Стресът е огромен, няма делник, няма празник. И винаги трябва да си на ниво със ВСЯКА една порция излязла от кухнята.

    Тия спокойните не са готвачи, а бъркачи на бъркочи...

    @)----,--'--
  11. 11 Профил на abdulhazred
    abdulhazred
    Рейтинг: 872 Неутрално

    Успеха не е гаранция за щастие, не му е стигало нещо, ама чак пък да се застреля.

  12. 12 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 4555 Неутрално

    Какво става с ресторанта оттук нататък, как ще поддържат менюто?

    Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, а впоследстие на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
  13. 13 Профил на петро
    петро
    Рейтинг: 571 Весело

    До коментар [#1] от "majorman":
    [quote#1:"majorman"]В българският език шеф е разговорният синоним на "ръководител" или "началник". Този на снимката е бил главен готвач!
    Научете го тоя български, ей! [/quote]
    *****
    Оти се косиш, кога че ти мине като прочетеш пост 2 и ще разбереш, че бълг. език не стига за научаване на някои неща.

    Нищо лошо, човек цял живот научава по нещо, като ШЕФ Манчев!

  14. 14 Профил на liubo...otdale4
    liubo...otdale4
    Рейтинг: 458 Весело




    Ми натровил се е с нещо. Грешка е станала, в кухнята.

    Язък за човека !

  15. 15 Профил на Баце
    Баце
    Рейтинг: 233 Неутрално

    Извода от статията е, че не е здравословно да сте добър готвач.

  16. 16 Профил на 2.5
    2.5
    Рейтинг: 2710 Неутрално

    “Ресторантът му беше наричан и храм на гастрономията.”

    Значи не е бил предназначен за обикновени епикуреи, а само за влъхви!

    I Want To Believe
  17. 17 Профил на Роси
    Роси
    Рейтинг: 9031 Неутрално

    Не е понесъл славата.

  18. 18 Профил на ingenious
    ingenious
    Рейтинг: 740 Неутрално

    [quote#1:"majorman"]В българският език ...

    Научете го тоя български, ей![/quote]

    Ти също





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK