Топ готвачът Беноа Виолие е открит мъртъв в дома му

Топ готвачът Беноа Виолие е открит мъртъв в дома му

© Associated Press



Шок и покруса обви света на висшата кулинария след новината, че шеф Беноа Виолие, чийто швейцарски ресторант в Крисие бе обявен за най-добър в света през декември, е бил намерен мъртъв в дома си в Лозана.


Според съобщението на швейцарската полиция роденият във Франция гастроном, изглежда, се е застрелял. Безжизненото тяло на 44-годишния мъж е намерено в късния следобед в неделя.


Неговата смърт идва около шест месеца след тази на Филип Роша, негов ментор и предшественик в прочутия ресторант, припомнят агенциите.




Наскоро Виолие оглави авторитетната класация "Ла лист", включваща 1000 елитни заведения от целия свят. След като работи в ресторанта от 1996 г., Виолие го пое изцяло заедно със съпругата си Бригите през 2012 г., малко преди да получи швейцарско гражданство.


Запален ловец, той е известен с изтънчените си ястия с дивечово месо, включени в солидно издание миналата година.

Виолие беше автор на цялото меню на ресторанта в Крисие. Той многократно е обявяван за най-добър готвач в света. Ресторантът му беше наричан и храм на гастрономията.


Според швейцарския новинарски сайт "24-те часа" Виолие е имал намерение да присъства на представянето на нов пътеводител на "Мишлен" в Париж в понеделник.

Ключови думи към статията:

Коментари (18)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на majorman
    majorman
    Рейтинг: 921 Гневно

    В българският език шеф е разговорният синоним на "ръководител" или "началник". Този на снимката е бил главен готвач!

    Научете го тоя български, ей!

    We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
  2. 2 Профил на gmranger
    gmranger
    Рейтинг: 416 Неутрално

    До коментар [#1] от "majorman":

    Българска дума "шеф" няма, драги. Има жаргонно използване като синоним на "началник" точно на кулинарния термин "шеф". Да не се бърка с английското "чийф", което значи "вожд".

  3. 3 Профил на lechevalier
    lechevalier
    Рейтинг: 461 Неутрално

    Поредният Вател.

    Публикувано през m.dnevnik.bg

  4. 4 Профил на Дундурук
    Дундурук
    Рейтинг: 429 Неутрално

    За смърт на "запалени ловци" не жалим.

  5. 5 Профил на koko65bg
    koko65bg
    Рейтинг: 920 Неутрално

    Според съобщението на швейцарската полиция роденият във Франция гастроном, изглежда, се е застрелял.

    Сигурно е прегорил бобената чорба.

    А насериозно - сигурно не е издържал на психическото натоварване.

  6. 6 Профил на Nikolai Tsekov
    Nikolai Tsekov
    Рейтинг: 414 Неутрално

    Жалко за човека и професионалиста! А на снимката изглежда жизнерадостен, вероятно някаква силна депресия го е погубила.

  7. 7 Профил на Соколов
    Соколов
    Рейтинг: 395 Разстроено

    Това е, не може постоянно да си под напрежение да надхвърляш себе си. Това не е само в тази професия.

  8. 8 Профил на etty1
    etty1
    Рейтинг: 2106 Неутрално

    Жалко, мъж в разцвета на силата и славата. Последната му е струвала всичко. Тази професия изглежда спокойна, но на това ниво си е творческа и не издържат на емоциите.

    “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
  9. 9 Профил на mitkokitkata
    mitkokitkata
    Рейтинг: 290 Любопитно

    Интересното е, че в класацията на "Ла лист", няма един български ресторант

  10. 10 Профил на MyTwoCents
    MyTwoCents
    Рейтинг: 645 Неутрално

    [quote#8:"etty1"]Тази професия изглежда спокойна[/quote]

    В дълбока грешка си. Обичам да готвя у дома и за гости, дори и по-сложни и специални неща, но никога не бих се хванал професионално. Стресът е огромен, няма делник, няма празник. И винаги трябва да си на ниво със ВСЯКА една порция излязла от кухнята.

    Тия спокойните не са готвачи, а бъркачи на бъркочи...

    @)----,--'--
  11. 11 Профил на abdulhazred
    abdulhazred
    Рейтинг: 632 Неутрално

    Успеха не е гаранция за щастие, не му е стигало нещо, ама чак пък да се застреля.

  12. 12 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 4409 Неутрално

    Какво става с ресторанта оттук нататък, как ще поддържат менюто?

    Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
  13. 13 Профил на петро
    петро
    Рейтинг: 561 Весело

    До коментар [#1] от "majorman":
    [quote#1:"majorman"]В българският език шеф е разговорният синоним на "ръководител" или "началник". Този на снимката е бил главен готвач!
    Научете го тоя български, ей! [/quote]
    *****
    Оти се косиш, кога че ти мине като прочетеш пост 2 и ще разбереш, че бълг. език не стига за научаване на някои неща.

    Нищо лошо, човек цял живот научава по нещо, като ШЕФ Манчев!

  14. 14 Профил на liubo...otdale4
    liubo...otdale4
    Рейтинг: 443 Весело




    Ми натровил се е с нещо. Грешка е станала, в кухнята.

    Язък за човека !

  15. 15 Профил на Баце
    Баце
    Рейтинг: 229 Неутрално

    Извода от статията е, че не е здравословно да сте добър готвач.

  16. 16 Профил на 2.5
    2.5
    Рейтинг: 1304 Неутрално

    “Ресторантът му беше наричан и храм на гастрономията.”

    Значи не е бил предназначен за обикновени епикуреи, а само за влъхви!

    I Want To Believe
  17. 17 Профил на Роси
    Роси
    Рейтинг: 7613 Неутрално

    Не е понесъл славата.

  18. 18 Профил на ingenious
    ingenious
    Рейтинг: 727 Неутрално

    [quote#1:"majorman"]В българският език ...

    Научете го тоя български, ей![/quote]

    Ти също





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK