Камерън и европейските лидери обсъждат днес условията за оставане на Великобритания в ЕС

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (37)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1351 Неутрално

  Има правила. Като ги спазвате, сте в Европейския съюз, като не искате да ги спазвате, Европейския съюз някак си ще се справи и без Вас.

 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  Каквито и решения да се вземат,всичко ще зависи от референдума.

 3. 3 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Не трябва да има различно третиране на работниците от източна Европа, останалото да си договарят каквото искат.

 4. 4 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3711 Неутрално

  Надявам се, че няма да се направят много отстъпки пред исканията на Камерън. Киселяците британци, ако не им харесва в ЕС скоро ще имат отличната възможност да напуснат нашият съюз...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 5. 5 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3711 Неутрално

  До коментар [#3] от "foxa5":

  Учуден съм, че има още съфорумци като вас, които вярват в този фалшив мит и мантра. Няма никакъв закон или правило в ЕС, което да гласи, че бежанци са само тези хора, които идват от гранична съседна държава. Няма такова нещо и никога не е имало... бежанец може да си дори, ако си прекосил 9 различни държави и накрая можеш да получиш законен бежански статут в 10-та държава. И има много такива случаи, като например афганистснци и сомалийци достигнали Швеция например. И това е възможно, защото всяка европейска държава има бежански закони, които позволят това да се случва и дават правото на тези хора да получават законен статут там. Това е положението... ако искате промяна трябва да настоявате да се промени законодателството на ЕС касаещо бежанците.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 6. 6 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2871 Неутрално

  [quote#1:"442"]Има правила. Като ги спазвате, сте в Европейския съюз, като не искате да ги спазвате, Европейския съюз някак си ще се справи и без Вас.[/quote]

  Ами те ги спазват, ама им е писнало и искат промяна. Между другото и аз (както и много други европейци) смятам, че ЕС е тръгнал по много лош път и трябват реформи. Разликата е, че правителството на Великобритания (когато е водено от консерватори) се вслушва в мнението на хората и защитава интересите им, докато на повечето останали европейски държави им е по-важно прокарването на левашко-прогресистката адженда. На кои "правила" на ЕС трябва да се радват британците?!? На тия "екологичните" ли - дето им забраниха да дренират реките, щото можели да унищожат хабитата на някой бръмбар или жаба, в резултат на което зимата реките им излязоха от коритата (о каква изненада при тяхното ниво на валежи и релеф). Крайно време е това романтично отношение към чантаджиите от Брюксел и безумията им да бъде забравено. ЕС трябва да се върне към корените си - икономически съюз между хората, позволяващ свобода и възможности. В момента се превръща в наднационална тирания на бюрократи изповядващи определена идеология.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 7. 7 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2871 Весело

  [quote#5:"Иво"]Няма никакъв закон или правило в ЕС, което да гласи, че бежанци са само тези хора, които идват от гранична съседна държава.[/quote]

  Така е. Има закон и правило (и на ниво ООН), че бежански статут се получава в ПЪРВАТА сигурна държава до която се добере кандидатът. Която естествено може да не е съседна в географския смисъл на думата, ако е успял да избяга с кораб или самолет. Няма закон или правило, което да позволява на бежанеца да си избира в коя държава ще получи статут и да задължава всички по пътя му, плюс въпросната държава да му осигуряват царски път, храна, подслон, к...ви и наркотици, както левичарите като теб смятат. Лице стъпило в Турция например трябва да остане там ако иска да е бежанец - ако от там отиде в Дания става нелегален икономически имигрант. Това е толкоз просто и логично.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 8. 8 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Великобритания има много по-голяма нужда от ЕС, отколкото ЕС от Великобритания. Ако си мислят, че някой няма да заеме мястото им в кросбордър търговията в ЕС, жестоко се лъжат.

  The best way to predict the future is to invent it.
 9. 9 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 567 Неутрално  Още от времето на Тачър/"Искам си парите обратно"/, англичаните искат да са "по - равни" в ЕС. Очевидно не разбират, че ЕС може без тях, но не и те без ЕС. Да си направят референдума и да напуснат ЕС. В същия момент Шотландия ще обяви независимост от Кралството, за да остане в ЕС. А за гордите островитяни, визи за Европа. След следващия референдум, като им дойде акъла, отново на опашката за членство. Няма да им е за първи път. До сега в историята на ЕС два пъти са подсмърчали в чакалнята за членство. Франция и Германия пак няма да имат нищо против.
  Колкото до обявената наскоро позиция на няколко големи американски банки за оставане на Обединеното Кралство в ЕС, тя е проекция на желанието на правителството на САЩ, Англия да продължи да бъде член на ЕС.
  "В същото време "Ройтерс" съобщи, позовавайки се на собствени източници, че ЕС е готов да приеме правило, което да позволява на държавите членки да отказват помощи на имигранти от други страни от съюза."
  Според Правото на ЕС, гражданите на държавите - членки са и едновременно граждани на съюза а не "имигранти", които се ползват от едно от основните права в ЕС - правото на свободно придвижване и установяване. С всички произтичащи от това последици - включващи съответните права и задължения, както за гражданите така и за всяка държава - членка. Трайно установената практиката на Съда на ЕС изобилства с решения осъждащи съответната държава - членка, решила че може и да не се съобрази с действащото общностно право. Последната английска наглост от вчера - искане решенията на английските съдилища да не се съобразяват с практиката и решенията на Съда на ЕС!!!! Ако останалите държави - членки приемат това изключително нахалство/в което силно се съмнявам/, може да бъде обявен краят на ЕС.

 10. 10 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  До коментар [#5] от "Иво":

  Ти изобщо не си разбрал какво казва колегата от пост #3. Камерън искаше по тарикатско – имперски начин да принуди работниците от Източна Европа,да работят за по – малко пари в сравнение с британците,казано накратко. Не съм ходил в Англия,но мои приятели,които работят там,ми обясниха тоя хм,...казус. И допълниха,че ние се възмущаваме от гърците,но англичаните също като тях искат някой друг да ги храни.

 11. 11 Профил на a4kataaa
  a4kataaa
  Рейтинг: 279 Любопитно

  До коментар [#8] от "EU defender":

  И кой ще е този, който ще заеме мястото и? Моля с конкретен пример.

 12. 12 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 920 Неутрално

  До коментар [#7] от "Тюфлекчия":

  С оглед атентатите в Турция, първата сигурна държава се оказва България и ние трябва широко да отворим вратите за тези изтормозени хора.

 13. 13 Профил на WALL-E
  WALL-E
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Обективно исканията на Камерън (доколкото са известни) са смислени и няма как да не признаем, че дебат по тях е добре да има не само между ЮК и ЕС но и между страните - членки.
  Ето едно обосновано предположение относно това, за което става дума:
  http://www.bbc.com/news/uk-politics-32695399

  Умен и красив жълтопаветник.
 14. 14 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1818 Неутрално

  До коментар [#2] от "chicago514":


  [quote#2:"chicago514"]Каквито и решения да се вземат,всичко ще зависи от референдума.[/quote]

  Така е и понеже Камерън и хората които си дават сметка, как ще им се отрази едно излизане от съюза, търсят някакъв начин да убедят повече от своите жители, че ще направят условията за страната им по специални. Но такъв подход според мен не е правилен, защото няма причини останалите страни да се съгласят д има "привилегировани" членове. Ако се допусне прецедент, нищо няма да спре една или друга страна да иска подобни условия.

 15. 15 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  До коментар [#5] от "Иво":

  Същите тези хора, които най-много претендират да са равнопоставени, най-много искат да изгонят бежанците.

  Любовта ще спаси света!!!
 16. 16 Профил на pixela
  pixela
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Нищичко не им давайте на тия!

  freedom is another word for nothing else to lose
 17. 17 Профил на whitemare
  whitemare
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  Британския рекет продължава. Утре някоя друга голяма държава ще реши да изнудва останалите, за да остане. Малките разбира се не могат да поставят никакви условия. Евахти и евросъюза, евахти и пародията.

  Фильо и Фобьо са двама неграмотни, комплексирани и прости близнаци
 18. 18 Профил на pixela
  pixela
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#11] от "a4kataaa":

  Украйна, всички неприети страни от Балканите, Турция. Още трябват ли ти?!

  freedom is another word for nothing else to lose
 19. 19 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3711 Любопитно

  До коментар [#7] от "Тюфлекчия":

  Заблуждаваш се Тюфлече, няма такова правило и точно защото няма такова правило Германия, Швеция, България, Дания и още много европейски държави предоставиха официални и законни бежански статути на стотици хиляди сирийски бежанци минали през Турция и стигнали до нас (гореизброените държави).

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 20. 20 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3711 Любопитно

  До коментар [#10] от "deaf":

  Да, прав си този коментар всъщност беше предназначен за тази статия: http://www.dnevnik.bg/evropa/2016/02/18/2706769_liderite_na_es_shte_tursiat_reshenie_na_imigrantskata/?ref=id&_ga=1.54729256.245172802.1444023539#comment-6

  И коментар номер 5 във въпросната статия.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 21. 21 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  До коментар [#20] от "Иво":

  +++

 22. 22 Профил на a4kataaa
  a4kataaa
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#18] от "pixela":

  Украйна и Турция така са се засили към ЕС, че не може да ги спреш. Още утре ще ги приемат. Колко си наивен. Единствената държава с реални шансове е Черна Гора. Отделно общия БВП на Турция, Украйна и всички неприети държави от балканите е по малък от този на Великобритания. Да не говорим, че Лондон е най-големият пазар за валута в света (не е Ню Йорк). Интересно, държавите за които говориш, дали ще внасят в общия бюджет на ЕС вноската която внася кралството и дали ще бъдат нетни ПЛАТЦИ като нея.
  Ако не си разбрал, няколко пуяка не правят един орел.

 23. 23 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2871 Весело

  До коментар [#19] от "Иво":

  Има (вземи прочети дефиницията на термина "бежанец", а изброените от теб държави дават такъв статут заради левашките си правителства, които се мъчат да променят драстично обществата им, като ги напълнят с мангусти. Защо го правят е обсъждано многократно и няма да повтарям всеизвестни факти.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 24. 24 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3711 Любопитно

  До коментар [#23] от "Тюфлекчия":

  Прочел съм дефиницията, сега ще я покажа и на теб:

  Кой е бежанец?

  Според Закона за убежището и бежанците на Република България “Бежанец е чужденец, който основателно се страхува от преследване поради своята раса, религия, националност, принадлежност към определена социална група, политическо мнение и/или убеждение, намира се извън страната, чийто гражданин е, или ако е без гражданство, се намира извън страната на постоянното си местоживеене и поради тези причини не може или не желае да се ползва от закрилата на тази страна или да се завърне в нея”.

  Разлика между бежанец и икономически имигрант

  Бежанецът е принуден да напусне страната си на произход поради основателен страх от преследване и се ползва от закрилата на международното право. Закрилата на един бежанец е равносилна на спасяване на живот.
  Икономическият имигрант доброволно напуска страната си в търсене на по-добри възможности за работа и реализация. Той може да се върне в родината си, защото се ползва от закрилата на правителството си и правата, определени от нейните закони.

  Ето ти повече информация да прочетеш:

  http://www.aref.government.bg/?cat=14

  http://www.unhcr-centraleurope.org/bg/kakvo-pravim-nie/osiguryavane-na-pravna-zashtita/politika-na-evropejskiya-syuz-v-oblastta-na-ubezhishteto.html?searched=%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D1%81%D1%8A%D1%8E%D0%B7&advsearch=allwords&highlight=ajaxSearch_highlight+ajaxSearch_highlight1+ajaxSearch_highlight2

  http://www.unhcr-centraleurope.org/bg/resursi/pravni-dokumenti/zakonodatelstvo-na-evropejskiya-syuz-v-oblastta-na-ubezhishteto.html

  [quote#23:"Тюфлекчия"]а изброените от теб държави дават такъв статут заради левашките си правителства, които се мъчат да променят драстично обществата им, като ги напълнят с мангусти. Защо го правят е обсъждано многократно и няма да повтарям всеизвестни факти.[/quote]

  Да, разбира се, значи почти всички европейски държави се управляват от "левашки" правителства, които нарушават собственото си законодателство... а, всъщност е точно обратното, те приемат тези хора, защото следват собственото си законодателство в областта на бежанците. В същото законодателство няма правило, че бежанец е само този идващ от съседна държава в която има война или политически/религиозно насилие и репресии.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 25. 25 Профил на asbroad
  asbroad
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#8] от "EU defender":

  Тази мантра не става по-достоверна колкото по-често я повтаряш. Износът на ВБ за ЕС е около 20% от общия на страната, докато вносът от ЕС е около 40-50% от общия. От чисто търговска гледна точка ЕС ще загуби повече от евентуално излизане на ВБ от съюза и реципрочно въвеждане на такси за внос между двете.

 26. 26 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2834 Разстроено

  Жалко, че не обсъждат изгонването на Гърция.

  подпис
 27. 27 Профил на asbroad
  asbroad
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#9] от "subaru":

  Правото на свободно придвижване и установяване не (следва да) носи автоматично право на достъп до социални придобивки извън такивата, които се полагат щото да осигуряват универсални човешки права. Второ, съвсем резонно е върховните съдилища на държави членки на ЕС да имат способността да се произнасят по и дори да отхвърлят решения на ЕСПч. В крайна сметка върховността на закона на индивидуална страна членка е на база конституцията й, не правото на ЕС. В противен случай следва да премахнем независимото констицуонно право и да въведем ново такова, което да е валидно в целия ЕС. За туй обаче, господине, е необходим мандат на болшинството във всяка страна членка, както например в случая с догоровът за ЕС. Последно, чуждестранни банки и фирми както веднъж се изказват в подкрепа на оставане на ВБ в ЕС, така след това заявяват, че ще останат в страната независимо от резултата от референдума. С подобен род заплахи за едва ли не икономическия крах на ВБ може само гарги да плашиш. Вместо това следва аргументацията 'за' да се фокусира върху положителните страни от членството на ВБ в съюза.

 28. 28 Профил на qhy49485400
  qhy49485400
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Всичко опира до това да не им смукат великите социални помощи.

 29. 29 Профил на qhy49485400
  qhy49485400
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Като се има предвид как досега винаги те са смукали от други държави направо се чудя как се излъгаха сега няколко години от тях да смукат ??? Сравнително скоро се разпискаха все пак...

 30. 30 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1368 Любопитно

  [quote#26:"Иван К"]Жалко, че не обсъждат изгонването на Гърция. [/quote]
  Ти печелиш ли нещо от това? Аз искам да имам два коня, а не да умре магарето на гърците. Така, моята работа ще потръгне много добре, докато ако им умре магарето и гърците и аз ще ходим пеша и ще носим товара на ръка...
  В случая, как можем да извлечем полза за нас, от гръцките глупости.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 31. 31 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1368 Весело

  Споко, Путин ще помогне на британците да вземат правилното решение. Ето в съседната статия е новината, че руски военни самолети облитат Англия. Та ако не си вътре, значи си отвън...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 32. 32 Профил на qhy49485400
  qhy49485400
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Относно предния пост: Всички печелим от това някой като вземе на заем от общите ни пари, после да си го върне. Нали това е проблемът на Гърция: взели заем, изпили го, изяли го и сега седят по границите с кюфтетата в знак на протест, че някой иска да си връщат заема. Ние в БГ защо не правим така?

 33. 33 Профил на qhy49485400
  qhy49485400
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Отговор: Защото не сме чак такива цигани. (към №30 беше това). Полза за нас в случая не се сещам каква може да извлечем... освен и ние да измислим някоя такава цигания.

 34. 34 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1368 Неутрално

  До коментар [#33] от "qhy49485400":

  Е то, само невръщане на заеми ли знаете да печелите? Я помисли, има и други начини да се спечели от някой, дето дразни другите и им дължи пари. И не не е да отидеш с бухалката и "да опраим раотата"... Примерно китайците пазаруват гръцки кейове евтино, на нас ни трябва плаващ терминал за втечнен газ, трябва ни сигурен достъп до Средиземно море (колкото сигурна може да е една концесия де)... Хайде, понапънете се де. ЕС може да си прихване загубените пари, дори може некое евро да даде за подобен проект...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 35. 35 Профил на qhy49485400
  qhy49485400
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#34] от "gost22":
  Ти пък... ние всичко си имаме и всичко си можеме, ще им купуваме на гърците кейовете... шегувам се, може и да се измисля някаква такава полза за нас от наглостта им; особено след като нашите управляващи се уядат достатъчно, че да почнат да мислят и за народа... може и те да измислят някаква полза.

 36. 36 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6848 Неутрално

  Ще е нещо като,срещнаха се и не се познаха.

 37. 37 Профил на qhy49485400
  qhy49485400
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#36] от "Роси":
  Казваш толкова години не са се сетили защо им се плаща, тепърва ще се сетят....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK