Путин създаде национална гвардия в Русия

Путин създаде национална гвардия в Русия

© ReutersРусия създава национална гвардия за борба с тероризма и организираната престъпност, заяви президентът Владимир Путин по време на среща с вътрешния министър, директора на Националната служба за борба на наркотиците и главнокомандващия на вътрешните войски към министерството на вътрешните работи (МВД), предаде РБК.


"Взехме решение за създаване на нов федерален орган на изпълнителната власт в рамките на вътрешните войски на МВД. Той ще се занимва с борба с тероризма, организираната престъпност и като поддържа тесни контакти с министерството ще изпълнява функции на подразделения като ОМОН (мобилен отряд с особено предназначение), СОБР (Специален отряд за бързо реагиране) и други", обяви Путин.


Освен това службата за борба с наркотиците и службата за миграция минават под шапката на вътрешното министерство.
Вчера на заседание на комитета "Победа", занимаващ се с организацията на военния парад за 9 май, зам.-министърът на отбраната Николай Пенков съобщи, че от 1 септември в Русия ще се появи военно-патриотично движение "Юнармия" ("Младежка армия").


Пенков допълни, че вече са готови униформите на бъдещите "армейци".


В края на октомври 2015 г. Путин подписас указ за създаване на аналог на пионерското движение - "Руско ученическо движение".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK