Във Венецуела "Кока-Кола" спря работа заради липса на захар

Във Венецуела "Кока-Кола" спря работа заради липса на захар

© Reuters



Поделението на "Кока-Кола" във Венецуела спря производството на прочутата напитка поради недостиг на захар, съобщи говорителка на компанията.


Според Кери Треслер "доставчиците на захар ни информираха, че временно спират дейността си поради липса на суровина". Тя обяснява през "Ройтерс", че продължава производството на диетични напитки като Coca-Cola light и други, в които няма захарно съдържание.


Coca-Cola Femsa SAB е най-голямата бутилираща компания на "Кока-Кола" в Латинска Америка и има четири завода във Венецуела.




Близо 7% от приходите ѝ идват от страната, затънала в дълбока рецесия, рекордна инфлация, увеличаващи се протести, разграбване на магазини сред недостиг на храни и масово спиране на тока и водата.


Във Венецуела "Кока-Кола" спря работа заради липса на захар

© Reuters


През последните години намаляха площите, засети със захарна тръстика, както и добивът от тях във Венецуела, припомня "Ройтерс". Причината е комбинацията от държавен контрол върху цените, растящи разходи за производство, недостиг на чуждестранна валута, ограничителни закони за наемане и увfлняване на служители и дефицит на торове за плантациите.


Мнозина по-малки производители изоставиха захарната тръстика и се насочиха към земеделски ниши без ценови контрол и с по-висока доходност.


През сезон 2016-2017 г. прогнозите са Венецуела да произведе 430 000 тона (при 450 000 тона през миналата година). По данни на министерството на земеделието на САЩ през тази година страната ще внесе 850 000 това сурова и рафинирана захар.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK