Антиохийската патриаршия е взела решение да не участва в събора на о. Крит

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (50)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mongeneral
  mongeneral
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Разумно и правилно решение!

 2. 2 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  Ще я чакаме следващото столетие.

 3. 3 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Като няма съгласие, по добре да се отложи.

 4. 4 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Русофили..
  Диктаторът Асад е заповядал на старците от антиохийската църква да провалят усилията на истанбулския фанариот..
  Време е Калин Янакиев да напише гневен опус по темата, а местните католици да заклеймят всичкото православен.

  Ecrasez l’infâme
 5. 5 Профил на ijj
  ijj
  Рейтинг: 983 Любопитно

  "нахлуването на Йерусалимската патриария в границите на Антиохийската патриаршия"

  Граници, нахлуване - все ключови думи от политическата и дори от военната област ...

 6. 6 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 835 Разстроено

  И тези излязоха путинисти! Най-вероятно патриарх Кирил Московски им е наредил, както нареди на нашият и на грузинеца!
  Защо така се ебават с евроатлантическият Вартоломей? Наистина, с нетърпение очаквам компетентно становище от чичко Калин Янакиев или най-малкото един гневен протест във Фейсбук или портал Култура!

 7. 7 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Ами какво решение да вземе сириската патриаршия - нали Путин не иска единна позиция на православните, защото на дневен ред може да се постави въпроса за едниството на всички християни. А Путин иска разцепени и враждуващи народи, "автономни" патриаршии, без да се брои зависимостта от руската патриаршия. На такава почва диктаторът вирее най-добре като "внася ред".

 8. 8 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 866 Неутрално

  Явно играта е Путинославни срещу Православни.

  Имам време да питам всеки идиот.
 9. 9 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 835 Неутрално

  [quote#5:"ijj"]Граници, нахлуване - все ключови думи от политическата и дори от военната област ...[/quote]

  Едно време с такива политически и военни мерки владиците от нашата Екзархия си скубаха брадите с владиците от Цариградската патриаршия

 10. 10 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 873 Весело

  Отново дългата ръка на Москва се е намесила

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 11. 11 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Ами така е! Вселенският патриалх си е въобразил, че е папа, тоест, помислил си е, че всички източнопровославни църкви са му подчинени така, както всички католически църкви са подчинени на папата. Да, ама не! Източното православие е демократично, и затова всяка църква си е свободна и независима, а вселенския патриарх няма дори и толкова управленчески права, колкото нашия президент. Нито има право на ВЕТО, нито може да се оплаче на конституционния съд. Така че да се надяваме, че няма да може да продаде източното православие на католицизма, и че папата няма да успее да създаде една световна религия, която обхваща не само трите крила на християнството, но и исляма.

  Впрочем, някой да намирисва някаква връзка между опитите за създаване на една световна религия, която в началото ще обхваща само християнството и исляма, с нагло продължавания процес на ислямизацията на Европа, въпреки протеста на европейските народи?

 12. 12 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 873 Неутрално

  До коментар [#11] от "glog":
  Вселенския патриарх с турско гражданство се държа позорно при посещението си у нас и дори само заради това заслужава да му бъде теглена една.
  Сега скърца със зъби, защото няма да може да се окичи с вечните лаври на човек, събрал всички православни църкви на вселенски събор.
  Много се радвам.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 13. 13 Профил на ijj
  ijj
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#9] от "Разпознаваем Президент (реформатор)":

  Така е, прав сте.

  Но тогава в политическо отношение ние сме започвали от нулата и все пак е ставало въпрос за собственото ни национално самоопределение, а не за "границите на Антиохийската патриаршия в Катар".

 14. 14 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 278 Весело

  До коментар [#4] от "Graf":
  [quote#4:"Graf"]Диктаторът Асад е заповядал на старците от антиохийската църква да провалят усилията на истанбулския фанариот..[/quote]
  Най - смешно от всичко е , че съзираш някаква ирония в твърдението си. Пък то, няма.


 15. 15 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#7] от "авторът": Знаех си аз, че за всичко лошо на планетата, а може би и в космоса, е виновен Путин. Невероятно е с каква огромна власт разполага този човек, който, според авторите на много статии и на още повече коментиращи, иначе е пълен глупак, пък и не е ясно как постига това си световно влияние, като САЩ са не само двайсетина пъти по-богати, но и са много по-силни и във военната област. И нали целият света, частично дори и Китай, е с тях? Да не би на практика да е някакъв особен гениален глупак, пред който другите политици не струват ни грош?

  И: Източно-православните църкви религиозно не са подчинени на държавата. Поради това упреците за протеста на Българската църква се отправиха към синода, а не към правителството. А щом българското правителство не отговаря за решенията на нашия синод, то как Путин се изхитрява да го командва, без да използва като проводник за своето влияние нашето правителство?

  Казвате, че Путин е наредил. Някакво, дори и най-малкото, но реално доказателство? Или вие просто така предполагате? Ами защо тогава в статията и в коментара си казвате че Е, а не, че ПРЕДПОЛАГАТЕ, че е?

  И, последно: Знаете ли че по проблемите на създаването на световна религия, която в началото ще обхваща цялото християнство, а след това и исляма, папата неотдавна води преговири с религиозни водачи на исляма? И правите ли връзка между тези преговори и отказът на евроелита да вземе каквито и да било реални ефективни мерки за бързо спиране на ислямската инвазия?

 16. 16 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 835 Неутрално

  [quote#13:"ijj"]Но тогава в политическо отношение ние сме започвали от нулата и все пак е ставало въпрос за собственото ни национално самоопределение, а не за "границите на Антиохийската патриаршия в Катар".[/quote]

  Не им знам какви са им точно попските работи. Най-вероятно е едните да влизат в територията на епархията на другите, а след време да се опитат да измъкнат цялата епархия. Доколкото разбирам патриарх Йоан X се е възмутил, че хора на патриарх Теофил III му е навлязал в територията (Антиохийска патриаршия срещу Йерусалимска патриаршия). Да се питаш, на арабски ли си приказват или на гръцки. Както и да е, нещата са нормални за православието

 17. 17 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Малко офтопик.... Да знаете, че е много тегаво ако отворите "десктоп" версията с мобилен телефон. Ако може програмистите на Икономедия да пипнат коментарите в мобилния сайт, за да може да се "отговаря" на конкретен пост. Или поне да сложат версията, която е на спортния раздел...

 18. 18 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 976 Неутрално

  До коментар [#15] от "glog":
  Русия е бедна държава с богати залежи на нефт, газ и др. ресурси. Олигарсите, които ги владеят са назначени. Уволняваш ги - и идват други. Оттук - възможността пред Путин да използва огромен ресурс за цели като хибридна война, развиване на путинославието, европейски национализъм и пр. Народът живее бедно, няма кой да те котролира, няма на кого да даваш отчет - това ти дава ресурсите да работиш като дизайнер на конфликтите в света.
  От дрега страна, Русия наследява (в очите на свързаните с кочмунизма и левичарството по света) имиджа на СССР, който се асоциира със справедливост (независимо от олигарсите), военна сила (независимо от бедностт), силна държава (независимо от липсата на какъвто и да е граждански контрол), революционност на промените (независимо, че конунистическа, революционна, справедлива и пр.

 19. 19 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Май католиците ще излезат прави, в Православието липсва единство. Дори по организационни и финансови проблеми... Определено някой (не непременно сегашния Вселенски патриарх!) трябва да обедини всички, поне по организационни, финансови и дипломатически въпроси.
  Преди среща като тази, беше нужно всичко да се стикова предварително. А не да ставаме за смях на цял свят!!

 20. 20 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#18] от "авторът": Извинете, ама вие това сериозно ли ми го казвате, вие, платен автор на идеологически статии? Нима наистина си представяте, че мога да седна да споря с автора на статията, ако не познавам материята (идеологически, исторически и политическ) поне колкото него? И от толкова важни въпроси, защо ми отговаряте само на два, и то там, където можете или мислите, че можете да изклинчите?

  Първо, за олигарсите, които Путин накара да му козируват. Вярно е! Това му върши работа в Русия. Но не и извън Русия. Просто няма как. А в случая става дума за нещо, каета е извън Русия.

  Парите на тези олигарси? Но дори и с тях парите, с които може да разполага Путин извън държавата са нещо като капка в морето спрямо парите, с които разполага правителството на САЩ. Така че това може да мине са тънък хумор, но не и за сериозно възражение или доказателство.

  Колкото до наследения от Путиновата Русия респект и влияние, наследени от СССР, това е нещо като виц, нали? Защото след управлението на Брежнев, след идиотизмите на Горбачов и след ерата на Елцин каквото и да е имало преди това, от респекта и влиянието на СССР не е останало нищо. На хората още тогава им беше писнало от управленческите кретенизми на комунизма след 1970 година. И на Путин му потрябваха около 12 или 13 години, за да може да възстанови влиянието вече не на СССР, а на Русия. Иначе, ако разчиташе на остатъчното влияние на респекта от някогашния СССР, той нямаше да допусне това, което стана в Либия, както сега се намеси в Сирия. И ако разбирате нещо от оръжия, както и ако знаете какво точно е станало при маневрите на НАТО в апрел през 2014 година в Черно море, ще разберете, защо това е така.

  Така че ако нямате по-сериозни реални доводи, не се опитвайте да ме опровергаете. Не можете, просто защото истината е на моя страна, а аз знам и мога достатъчно, за да го докажа.

 21. 21 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  По старшинство Антиохийската църква е равна на БПЦ.

  Всички, които оплюха БПЦ да се замислят!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 22. 22 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 873 Неутрално

  До коментар [#20] от "glog":

  Говориш за отпадането на комуникациите при маневрите(ако правилно помня). Или друго?

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 23. 23 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1990 Неутрално

  [quote#20:"glog"]И ако разбирате нещо от оръжия, както и ако знаете какво точно е станало при маневрите на НАТО в апрел през 2014 година в Черно море, ще разберете, защо това е така. [/quote]
  Обяснете моля. Навремето ме надъхваха как съветската армия с бойни лазери е изпепелила 10 000 китайска армия, танкове, самолети.... и всичко е станало на стъкло! Сега какво се е случило?

  Русия е проказата на планетата Земя.
 24. 24 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#22] от "pariah": ≪Говориш за отпадането на комуникациите при маневрите (ако правилно помня). Или друго?≫

  Говоря за това, че тогава един СУ34 парализира дистанционно електрониката на един от най-модерните бойни кораби на САЩ и прави повече от една демонстративни атаки към него, за да му покаже, че е напълно беззащитен. Веднага след това корабът напуска маневрите и отива във Варна, където 27 души подават документи за напускане.

  Случката е описана в един тазгодишен брой на вестник ТРУД, а се признава и в Гласът на Америка за Русия от един от генералите в щаба на НАТО. Доколкото зная, но не съм стопроцентово сигурен, всички СУ 35 са снабдени с такава инсталация.

 25. 25 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 264 Неутрално

  правилно ли разбрах?

  всички народни църкви под контрола на НЦСС (Народна Църква на Съветския Съюз) са отказали участие на събора в Крит?

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 26. 26 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 4166 Неутрално

  [quote#2:"stedim"]Ще я чакаме следващото столетие.[/quote]За къде бързаш ... само 13 века са минали от предния събор. Да помислят още век -два

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 27. 27 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Малко неввж въпрос, ама за какво се срещат и какво се очаква да бистрят на тази толкова дълго чакана среща.

 28. 28 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 418 Неутрално

  В СССР и НР България православните църкви бяха сведени до марионетни казионни организации с назначени от службите владици.
  Отдавна те нямат авторитет сред православието.
  Още повече, откак същите алчни и покварени примати превърнаха Църквата в машина за пари.
  Чалга-православието е народната религия в Бг. Това накратко се характеризира с това хем да са любители на социализма, хем на 'православието'.
  За повечето от тези примати християнството се заключва в носене на кръст, разни полу-шаманизирани обреди и туристическа обиколка на църква, но не и в духовност и ценности.

 29. 29 Профил на Kalin
  Kalin
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#4] от "Graf":

  тц, мисля, че е време руският патриарх да канонизира мумията от Кремълския площад за светец

  it comes from inside, just listen ...
 30. 30 Профил на proudbulgarian
  proudbulgarian
  Рейтинг: 242 Весело

  До коментар [#24] от "glog":

  Абе глогче, вие путинците така ли се раждате зомбита, или получавате специална подготовка? То цифрите в моделите на самолетите ги нямате за нищо бре! Една баба на пазара в дружба казала, че точно 27 американеца се уволнили, след като руското аналогово чудо (първи полет 67 г.), спряло тока на американски кораб, построен 1996 и пуснат на вода следващата година, а пък взе,че Ф-16 го трясна, без да се замисли! Знаеш ли колко десетки пъти е повече електрониката на разрушителя, сравнена със самолет! хайде пий си хапчетата и лягай!

 31. 31 Профил на toyaga
  toyaga
  Рейтинг: 213 Неутрално

  [quote#2:"stedim"]Ще я чакаме следващото столетие. [/quote]
  Е щом издържахме 1300 годин...

  Чакате ли РККА?
 32. 32 Профил на toyaga
  toyaga
  Рейтинг: 213 Неутрално

  [quote#10:"pariah"]Отново дългата ръка на Москва се е намесила [/quote]
  Не думай!
  Много могъща тази ръка бе??

  Чакате ли РККА?
 33. 33 Профил на toyaga
  toyaga
  Рейтинг: 213 Неутрално

  [quote#11:"glog"]Впрочем, някой да намирисва някаква връзка между опитите за създаване на една световна религия, която в началото ще обхваща само християнството и исляма, с нагло продължавания процес на ислямизацията на Европа, въпреки протеста на европейските народи? [/quote]
  И на мен на това ми намирисва.
  Първоначално другите религии щели да си лужат по техните канони, а само да признаят папата за върховен авторитет. каквото и да значи това.

  Чакате ли РККА?
 34. 34 Профил на toyaga
  toyaga
  Рейтинг: 213 Неутрално

  [quote#20:"glog"]И ако разбирате нещо от оръжия, както и ако знаете какво точно е станало при маневрите на НАТО в апрел през 2014 година в Черно море[/quote]
  обяснете

  Чакате ли РККА?
 35. 35 Профил на toyaga
  toyaga
  Рейтинг: 213 Неутрално

  [quote#27:"Modestmouse"]ама за какво се срещат и какво се очаква да бистрят на тази толкова дълго чакана среща. [/quote]
  икуменизма и създаването на единна световна религия.

  Чакате ли РККА?
 36. 36 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#30] от "proudbulgarian": ≪Една баба на пазара в дружба казала, че точно 27 американеца се уволнили, ....≫

  Ужбългарино, това го е казала не бабата на пазара, а Голос Америки. Ето копираният текст

  https://russian.rt.com/inotv/2016-01-03/Contra-Magazin-Rossiya-oboshla-NATO:

  В апреле 2014 года российский бомбардировщик Су-24, оснащенный новейшим комплексом радиоэлектронного подавления, шокировал американцев, напоминает издание. Тогда самолет парализовал в Черном море суперсовременную американскую систему управления ракетами на эсминце «Дональд Кук». После этого происшествия 27 членов команды миноносца написали рапорты об увольнении.

  Казал го е Генерал НАТО Ханс-Лотар Домрезе.

  А сега би ли се извинил за това, че ме наричаш путинец за нещо, което е казано от един генерал на НАТО и аз само съм го направил известно в България, в която, тъй като няма цензура, такива неудобни неща не се изнасят от медиите? И изобщо за това, че ме обвиняваш в лъжа?
  À à ѐ ѝ ò --– „”

 37. 37 Профил на proudbulgarian
  proudbulgarian
  Рейтинг: 242 Весело

  До коментар [#36] от "glog":

  Няма смисъл да споря с Вас, виждал съм и руската техника и американската. Разликата е 30 години! Факта че същия самолет беше праснат над бойна зона, без да успее да реагира, след като е "успял" да победи супермодерен кораб в район без война, е показателен. Иначе да ми цитирате немски генерал, няма смисъл! Техните генерали не са същите след 45та. Елементарен похват, за да се искат финанси за превъоръжаване. Редовно в американската преса има съобщения от рода на "руска подводница в продължение на 30 дни е била на еди колко си мили от Ню Йорк, без да бъде засечена" WTF?
  Как и измерихте отстоянието и престоя, като не сте я засекли? Проста малка информационна операциика, нали трябва да искат пари за нови оръжия! И последно, кораба във Варна ли дойде да се уволнят уплашените американци или в Румънско пристанище? Щото в началото това тръбяхте путинчетата!

 38. 38 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#37] от "proudbulgarian": Няма смисъл да споря с Вас, виждал съм и руската техника и американската.


  Ами не спорете с мен, спорете с генерал от НАТО. Спорете с Голос Америки, който няма как да съобщи подобно нещо, без да го провери, и то след като е насочен към съвременните руски дисиденти. Спорете с вестник Труд. И с Иван Кръстев, който в една, а може би дори в две свои статии в този форум засяга този случай, само че за разлика от генерала го усуква по килифарски. А за пръв път това достигна до мен от мои близки в САЩ. И искрено казано, в началото и аз не повярвах. И затова се поинтересувах да разбера истината.

 39. 39 Профил на Камен Желев
  Камен Желев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Сградата Азимут е място на фирми – наркотрафиканти и контрабандисти

 40. 40 Профил на Vladimir83
  Vladimir83
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Стари мутри от 90те пак се опитват да възкръснат – базата им е въпросната сграда ( мутренското име на която е Крит)

 41. 41 Профил на Conko MInev
  Conko MInev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Всички офиси под наем в тази сграда се подслушват и записват – след това започва рекет

 42. 42 Профил на Victoria Vasileva
  Victoria Vasileva
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Христо – това е името на лицето, което Ви рекетира – ако не му се плати на време рашава да Ви спре тока.

 43. 43 Профил на Miro Manasiev
  Miro Manasiev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  При мен изнудването започна със спиране на тока, но след това продължи с пускане на компромати, заплахи и т.н

 44. 44 Профил на Drago Iliev
  Drago Iliev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Всички мутренско-престъпни номера на тормоз от един главанак от 90те. Такъв всъщност е Христо.

 45. 45 Профил на Mila Richard
  Mila Richard
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Въпросното лице Христо е съден за тежки престъпления, но е отърван с подкуп.

 46. 46 Профил на Georgi Kirev
  Georgi Kirev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Сграда Азимут в действителност е много опасно място, съветвам ви да не наемате офиси там, защото рано или късно ще ви погнат.

 47. 47 Профил на petkov_83
  petkov_83
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Моята фирма изкара 1 месец във въпросната сграда и още на втория започнаха да търсят причини за да им плащам т.н такса спокойствие.

 48. 48 Профил на Камен Желев
  Камен Желев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Аз също преминах през подобна ситуация в Азимут и дори продължиха да ме преследват след като се преместихме в офис на друго място.

 49. 49 Профил на Julia Stoeva
  Julia Stoeva
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ставала съм свидетел на грозни сцени. Работих във фирма с офис в тази сграда – Азимут. Нямахме ток, а по коридорите и останалите офиси всичко беше нормално. Двама едри мъже влизат в офиса на шефа и след около половин час излизат щастливи, а той горкия тъжен и омърлушен. 20 мин след това тока в офиса тръгна.

 50. 50 Профил на Valentin Georgiev
  Valentin Georgiev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Всичко в Азимут е мутренско и ако наемете офис там всеедно се връщате 30 години назад – буквално. Много добре премислете и проверете.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK