Драматична нощ след референдума (хронология до 3 часа)

Драматична нощ след референдума (хронология до 3 часа)

© ReutersИсторическият вот за бъдещето на Великобритания в ЕС приключи. Няколко часа "Дневник" проследи събитията и първите реакции след края на вота в полунощ българско време. По-късното развитие следете в статията "Камерън подаде оставка, след като Великобритания избра Брекзит (на живо)"


Към 3 часа привържениците на оставането в ЕС ("Бримейн") изглежда ПЕЧЕЛЯТ пред противниците на еврочленството ("Брекзит"), включително заради много висока избирателна активност. Тези прогнози засега противоречат на реалните данни от 8 (от общо 382) района - 53.1% ПРОТИВ членството и 46.9% за оставането в ЕС.


Борсите реагират много нервно на всяко сериозно разминаване с очакванията в определени райони и паундът ту поскъпва, ту поевтинява рязко. Но е твърде рано да се очертае национална картина, защото са преброени едва около 500 000 от над 30 милиона гласове.
02:57 При 50 от 382 района, съобщили данни за избирателната активност, тя е средно 71%.


02:55 Едно от възможните обяснения за данните от Нюкасъл е, че в града има два университета, но в момента студенните са във ваканция и са гласували по родните си места. Затова и прогнозата за повече проевропейски гасове, основанаща се на профила на регистрираните избиратели, не се е сбъднала.


02:39 Около и над 70% е очакваната избирателна активност в традиционно проевропейска Шотландия, смята местният лидер на консерваторите Рут Дейвидсън.Това не е изненадващо, защото референдумът е третият път за по-малко от 2 години, в който шотландците са призовани да гласуват.


02:29 "Влакчето на ужасите", което представлява в момента реакцията на пазара, може би е прекалено нервна. Според Джо Ръндл, ръководител на търговията в ETX Capital, в момента е възможно и прогнозите на социолозите, и тези на пазарите да са погрешни.


02:25 Продължават сривът на паунда - след новините от Съндърланд обменният му курс спрямо долара се понижи с 3.20% само за 5 минути. В момента работи само борсата в Нова Зеландия, но след 30 минути отваря борсата в Токио - първата от големите световни пазари.


02:14 Още тревожни новини за проевропейския лагер идват от Съндърланд, смятан за важен индикатор как ще е гласувала цялата страна. Градът категорично е избрал напускането на ЕС. Общо 61.34 % не искат да са в съюза, а 38.66% са за запазване на статуквото. Прогнозите бяха, че привържениците на "Брекзит" няма да са над 53-56%, включително защото градът е съвсем близо до Нюкасъл.


Драматична нощ след референдума (хронология до 3 часа)

© Reuters


02:12 Борсите веднага реагираха на данните от Нюкасъл, защото се смята, че те са сигнал, че в действителност на национално ниво състезанието може да се окаже много по-оспорвано спрямо първите сигнали след края на гласуването. Курсът на паунда към долара се срина като демонстрация колко изнервени са брокерите:


02:00 Интригата за изхода от вота се върна с резултата от Нюкасъл. Причината е, че се очакваше тук преднината на проевропейските гласове да е по-голяма, а се оказа, че силите са практически изравнени - 50.7% "За" оставане в ЕС и 49.3% "против". Реалната разлика е от едва около 1800 гласа от общо почти 129 000 гласували.


01: 36 Мнозина наблюдатели смятат, че ключова роля за обрата в полза на европейската ориентация на страната след като седмици наред по популярност водеха евроскептиците, са изиграли младите избиратели и най-вече удължаването на срока за регистриране. Сайтът за вписване в списъците се срина заради големия интерес в новечерието на крайния срок 7 юни и властите го удължиха с 48 часа. За това време са се регистрирали още над 2 милиона души, предимно от градове и университетски центрове. Доста сред тях са гласували за пръв път.


01:30 Първи резултати от общо 382 района обяви Гибралтар, защото там и гласуването приключи по-рано. Очаквано, проевропейските избиратели са над 95%, а противниците на членството в ЕС - малко над 4%. Избирателната активност е била над 83.5%.


01:15 На много места, където се броят бюлетините, преброителите прекъснаха работа за едноминутно мълчание в памет на депутатката лейбърист Джо Кокс, която бе убита преди седмица след срещата си с избиратели.


01:05 Още данни от допитване на Ipsos MORI, които по-рано в четвъртък обявиха чрез в."Ивнинг стандарт", че проевропейският лагер води часове преди референдума с 52 на 40 процента. Сега те коригират информацията с увеличение с 2 пункта на "Бримейн" и намаляване с 2 пункта на "Брекзит". НО! това отново не е екзит пол е ни бива да се възприема като прогноза за изхода от гласуването.


00:59 Докато от страната пристигат съобщеня за рекордна избирателна активност (на места над 80%) от партията UKIP са ядосани, че лидерът Надйжъл Фараж изглежда признава поражението си. Лидерът на кампанията за напускане на ЕС - бившият кмет на Лондон Борис Джонсън, е доста по-сдържан: "Изборите приключиха, демокрацията бе спазена, очакваме присъдата на народа. Благодаря на всички, които участваха в кампанията и на всички, които гласуваха".


00:52 Общо 84 консервативни депутати, две трети от които водеха кампания против членството в ЕС, са изпратили писмо до Дейвид Камерън, в което го призовават да остане министър-председател, независимо от резултатите от референдума. Тази декларация на лоялност се възприема като поредното потвърждение за признаване победата на привържениците на оставането на Великобритания в съюза.


00:46 Таблоидът "Сън", който се обяви против членството в ЕС, също приема, че каузата му е претърпяла поражение. Заглавната страница на утрешния брой твърди "Фараж призна загубата" и допълва, че над 30 милиона британци (от 46.5 регистрирани за вота) са гласували:


00:38 Още данни от допитването на YouGov (още веднъж напомняме, че то е проведено онлайн, не е екзит пол, не е представително и статистическата му грешка е 6.6%, но е единственото публично разпространявано след края на изборния ден):
66% от напусналите училище на 16 години са гласували против членството в ЕС
29% от хората с образователна степен са гласували против членството в ЕС
57% от консерваторите са гласували против членството в ЕС
7% от избирателите на антиевропейската партия UKIP са гласували ЗА оставане в ЕС


00:31 Обменният курс на паунда отново скочи до почти $1.50 към най-високото си равнище за 2016 г. и прогнозите са, че утре лондонският индекс FTSE 100 ще започне с коло 90 пункта повишение – инвеститорите предпочитат проевропейски изход от референдума. Засега обаче всичко е догадки и надежди, а шансът за борсите е, че в момента е приключила търговията на Уолстрийт и още не е започнала тази в Азия.


00:20 Борсите по света продължават да търгуват нормално като потвърждение за евентуална преднина от 4 пункта на привържениците на членството на Великобритания в ЕС. Найджъл Фараж, лидерът на антиевропейската партия UKIP и едно от най-популярните лица на другия лагер, също казва, че "Изглежда привържениците на оставането ни побеждават с малко".


00:14 Sky News обяви анкетата, поръчана на YouGov с уговорката, че това не са национално представителни данни. Тя показва 52% ЗА оставане в ЕС и 48% ПРОТИВ членството в ЕС.


00:10 Ще има ли победа на "Бримейн"? Дали тази нова дума от Britain+Remain, описваща привържениите на членството в ЕС, ще се наложи, ще разберем часове по-късно. Тепърва започва броенето на бюлетините и обявяването на данните от 382 района. Най-активното пристигане на информация от районите се очаква между 1:30 и 3 часа тази нощ българско време.


00:00 КРАЙ НА ГЛАСУВАНЕТО в третия референдум в историята на Великобритания.


Драматична нощ след референдума (хронология до 3 часа)

© Reuters


23:57 Селфи с бюлетина може да създаде проблем. Нещо ново, на което обръщат внимание от избирателните комисии, кампаниите на двата лагера и медиите – съобщения в социалните мрежи, на което избиратели се снимат с попълнен избор в бюлетината. Това, изглежда, е нарушение на закона, съгласно който гласовете на хората трябва да останат тайна до края на изборния ден. Ето такова съобщение от депутат:


23:50 И американецът Едуард Сноудън се изказа от Русия за референдума: "Без значение какъв е резултатът, "Брекзит" демонстрира колко бързо половината от което и да е население може да бъде убедено да гласува срещу себе си. Какъв урок само!"


23:46 Гибралтар първи обяви данни за избирателна активност - според съобщение на агенция "Прес асосиейшън" тя е 83.65%.


23:45 Последни призиви и от антиевропейски членове на Европейския парламент като депутата Даниел Хана: "Гласувах за напускане, защото предпочитам демокрацията пред олигархията, свободата пред конформизма, свободната търговия пред протекционизма".


23:36 Гласуването в Гибралтар на испанския бряг приключи час по-рано. За особен парадокс в мисленето на някои британци в чужбина разказва Сам Джоунс от "Гардиън". Британец на 75 години, живеещ с жена си от 14 години в Южна Испания, споделя, че ако беше се размърдал да гласува по пощата, щеше да подкрепи оставането в ЕС. Но ако бил във Великобритания, щял да подкрепи напускането, "защото не ми харесва как ни подмамиха – всичко започна като обикновена търговска сделка, а вече излезе извън контрол". След което добавя, че не му се връща обратно не само заради слънцето и доброто испанско здравеопазване, а и "защото не мога да си го позволя - много е скъпо във Великобритания".


Драматична нощ след референдума (хронология до 3 часа)

© Reuters


23:30 Партиите разпратиха с електронни съобщения последни призиви да се гласува в оставащите минути. Това съвпадна със съобщение, че според анализ на учени от Оксфорд и Университета на Манчестър по данни, събирани от март до юни, 61.6% от младите избиратели имат намерение да гласуват за оставането в ЕС.


23:17 Eдно от странните явления в този референдум е призивът в социалните мрежи #usepens (използвате химикалките си). Той се появи покрай конспиративните подозрения на антиевропейски избиратели, че маркерите в тъмните стаички не изсъхвали бързо и при сгъване бюлетината се зацапвала, което можело да я направи невалидна и всичко това изглежда е заговор на МИ5. Един от ироничните коментари на това бе: "Това е откачено. Да гласуваш с писалка, за да си сигурен, че властта ще бъде върната в ръцете на правителство, на което нямаш доверие дори, че ще уважи глас, отбелязан с молив?"


23:04 По-малко от час остава до края на изборния ден. "Ройтерс" припомни по този повод няколко от ембрематичните моменти на една емоционална кампания, която остави нацията разделена по въпроса за бъдещето ѝ в Европа:22:53 Много висока е избирателната активност в Шотландия и прогнозите са за около 70-80%, съобщава Би Би Си. Районът е традиционно проевропейски настроен и това може да е сигнал, че лагерът за оставане в ЕС ще получи солидна подкрепа. Обществената медия припомня, че от около 4 милиона избиратели в Шотландия през май на изборите за местен парламент са излезли едва 56%, на британските парламентарни преди година – 71%, а на референдума за шотландска независимост от септември 2014 г. - 85%. Реалните данни този път ще са ясни утре сутрин.


22:49 Още ясни сигнали на спокойствие от Уолстрийт – по-малко от два часа преди края на изборния ден във Великобритания индексът Dow Jones industrial average се повиши със 168.85 пункта, или 0.95%, S&P 500 добави 20.37 пункта, или 0.98% а Nasdaq Composite – a 57.96 пункта, или 1.2 %. Финансовият сектор води по активност в S&P 500 с повишение от 1.7% Индексът на страха, както наричат CBOE Volatility index, се понижи с 14% и това е най-голямото му дневно намаляване от последните пет месеца.


Драматична нощ след референдума (хронология до 3 часа)

© Reuters


22:40 Френският президент Франсоа Оланд съобщи вечерта, че ще има извънредна среща в понеделник с Ангела Меркел. Това ще стане в Берлин преди Съвета на ЕС. "Заедно ще излезем с инициатива за рестартиране на устройството на Европа. Франция ще е на нивото на отговорностите си", коментира Арлем Дезир, министър по европейските въпроси.


22:34 Германският канцлер Ангела Меркел заяви в изборния ден, че се надява британците да гласуват за оставане в ЕС. Тя добави, че във вторник и сряда разчита да има една спокойна среща на върха на 28-те лидери на съюза.


22:27 Citigroup се опитва за повдигне духа на служителите си със списък от песни, които са качени на вътрешен портал. Твърди се, че списъкът включва Should I Stay or Should I Go? на "Клаш" (разбира се), Don’t You Want Me Baby? на "Хюмън лийг" и Don’t Look Back in Anger на "Оейзис". Но не само в тази банка има предупреждение, че при "Брекзит" най-вероятно ще се изнесат в Париж или Франфрут и тогава персоналът в Лондон ще трябва да слуша стария хит на Лий Дорси Gotta Find A Job:

22:20 JPMorgan е наела хотелски стаи близо до офисите си в Canary Wharf, за да са подръка при нужда и да не губят време в пътуване през града във важните първи часове след като станат ясни резултатите тази нощ. В Barclays казват, че май ще нощуват в спални чували (нещо като рок фестивала "Гластънбъри", но без калта). На другия край на Атлантика в Чикаго борсовият оператор CME Group съобщи, че е добавил персонал в своя Глобален команден център.


22:15 Междувременно, брокерите биха се възползвали от евентуална новина за "Брекзит", защото нестабилността и поевтиняването на активи им предоставя най-добрата възможност за изгодни сделки от Черната сряда от 1992 г. насам. Инвестиционни банки и хедж фондове са заделили повече средства както за буфер, така и за пазаруване.


22:10 Сред работещите във финанксовия сектор вече се усеща умора от неизвестността и напрежението, пише "Файненшъл таймс" и използва думата Brexhaustion. Цяла нощ ще работят валутните и кредитните специалисти – или за да успокоят клиентите си, че всичко е наред, или за да овладеят кризата от решение за напускане на ЕС.


22:05 Времето повлия на активността на избирателите особено в района на Лондон, където почти цял ден валя с моменти на проливен дъжд. В тази част на Англия са значителен дял от привържениците на ЕС.


Драматична нощ след референдума (хронология до 3 часа)

© Reuters


22:02 Преди да станат известни резултатите за двата лагера първият важен индикатор е активността на избирателите. За едва третия национален референдум в историята на Обединеното кралство са се регистрирали близо 46.5 млн. души. Високата активност дава надежди на проевропейските сили.


21:52 По закон медиите нямат право да съобщават прогнозни данни, но такива в днешния референдум не се и планират. Единствено Sky News ще огласят анкета на YouGov, която няма претенциите да е представителен exit poll.


21:50 Единственото сигурно нещо засега е реакцията на борсите по света и тя е положителна сякаш привържениците на запазване на членството в ЕС вече са победили. Ако брокерите знаят нещо, то останалият свят ще го научи тази нощ и в ранните часове на петъчния ден.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (271)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  Все пак браво на УК, това е истинска демокрация. За 1 година два пъти позволиха два референдума, които можеха да променят статуквото толкова, че страната да не се събуди същото.

  И така само доказаха ,че са харесвани защото са велики, а не обратното. Истинска демокрация в най-чист вид

  15.02.1989 - 07.02.2018
 2. 2 Профил на Йоаникий
  Йоаникий
  Рейтинг: 805 Неутрално

  Щеше да е огромна глупост, ако отговорните фактори бяха оставили Британия да "си иде"... Поданиците на Короната може да са всякакви, но прекрасно знаят кога и как да проявят здрав разум... За разлика от нас, българите, които действаме доста емоционално и рядко - рационално...

  Най-високите препятствия са тези, които сами си поставяме.
 3. 3 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3230 Весело

  Няма ли поне една радиостанция да съобщи предварително резултатите с някоя песен?
  Например "Should I Stay Or Should I Go"?


 4. 4 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Путин ще е бесен и ще им резне рублите на т.нар. "евроскептици" - а и нашите рубладжии да му мислят - и един референдум не успяха да спретнат за толкова години

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 5. 5 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 995 Весело

  Брокерите знаят, че нещата са наглАсени

 6. 6 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 849 Неутрално

  До коментар [#3] от "Един препатил":

  Те вече ги съобщиха, почнаха да пускат масово "Since you've been gone".
  https://www.youtube.com/watch?v=xfWPqRtozh0 7. 7 Профил на teo_chasse
  teo_chasse
  Рейтинг: 426 Неутрално

  британците са прагматични хора и гласуват с портфейла си, те много добре знаят ,че финансово им е по-изгодно да са в Aвропа.букмеикърите през цялата седмица прогнозираха оставане, така,че изненада няма.финансовите пазари никои не може да ги излъже,за нерадост на путиновите тролове и агенти,които така се надяваха на разпад на EC ,за да си налагат газовия монопол

  "Америка е велика държава. Днес, навярно, единствената свръхдържава. Приемаме това. Искаме и сме готови да работим със САЩ."Vladimir Putin
 8. 8 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#6] от "kirsner":

  лошата новина за Россия е, и в ЕС, и извън ЕС, Великобритания ще си остане кръвен враг на Империята на злото.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 9. 9 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 339 Неутрално

  До коментар [#5] от "stenli1":

  Естествено, че са нагласени, западняците са много добри в театралните представления. Както е казано ако изборите (в случая "референдум" променяха нещо, щяха да ги забранят. Никой няма да позволи на редовите граждани да вземат някакви решения.

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 10. 10 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 849 Неутрално

  До коментар [#7] от "teo_chasse":

  Букмейкърите, повлияни от намеците на големите финансови институции, предната седмица пък прогнозираха напускане, при които някои почнаха масово да купуват долари. Сега прогнозират оставане, и същите масово продават долари при малко по-висок курс. Знаят как да понаправят пари.

 11. 11 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 396 Неутрално

  [quote#2:"Йоаникий"]Поданиците на Короната може да са всякакви, но прекрасно знаят кога и как да проявят здрав разум... За разлика от нас, българите, които действаме доста емоционално и рядко - рационално...[/quote]

  Има нещо вярно в това. И в този ред на мисли - представи си колко време биха изтраяли те някой от рода на Баце или Цветанът... Което пък добре обяснява защо УК е това, което е, а България днес е ... е, това, което е...

 12. 12 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  [quote#5:"stenli1"]нещата са наглАсени [/quote]
  Казваш, че е имало "победу", но са ви нагласили?

 13. 13 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 534 Весело

  Тукашната Вата ми е интересно, ако ГБ гласува за излизане от ЕС, каква песен ще запеят...щото сега опорката е ясна,
  Референдума е нагласен.

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 14. 14 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 339 Неутрално

  До коментар [#11] от "xhi13317223":

  Държавата УК е това което е защото векове наред ограбва целия свят. Кражби и убийства, това е цялата им история.

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 15. 15 Профил на Йоаникий
  Йоаникий
  Рейтинг: 805 Неутрално

  [quote#11:"xhi13317223"]представи си колко време биха изтраяли те някой от рода на Баце или Цветанът...[/quote]

  Подобни селски тарикати там щяха да работят по специалността си, като пасат патките, или продават семки пред стадиона...

  Най-високите препятствия са тези, които сами си поставяме.
 16. 16 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Ясно е че УК остава в ЕС. И то с голяма преднина на желаещите да останат в ЕС.
  Ясно бе също че, допитванията бяха умишлено фалшифицирани, с цел да се създаде уж "предимство" на скептиците.

  Голяма победа за ЕС.
  Огромен шамар за америкосите, британската "синя кръв", Лондонското Сити и адвокатската мафия. Последните си ближеха пръстчетата в очакване на високи адвокатски хонорари около изхода. Сега ще се задоволят с бракоразводни дела.

 17. 17 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 396 Неутрално

  [quote#14:"bulgarin."]Държавата УК е това което е защото векове наред ограбва целия свят. Кражби и убийства, това е цялата им история. [/quote]

  Добре би било да прочетеш малко повече по въпроса!

 18. 18 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#1] от "Бедният вилончелист":
  Когато се манипулира едно гласуване, много е важно да не се вижда! Цялата шумотевица около това, че нещата са на кантар е прах в очите на слепите! Колкото Шотландия излезе от ОК, толкова ГБ ще излезе от ЕС или Баските от Испания! Писах подобни постове последните три месеца непрекъснато - дано разберете, че всичко е театро!

 19. 19 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 339 Неутрално

  До коментар [#17] от "xhi13317223":

  Добре би било ти да се запознаеш малко с темата, когато нас тук ни колеха, те плячкосваха целия свят. Безброй кораби, натоварени с богатствата на други народи пътуваха към тях. Това са световните крадци и убийци.

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 20. 20 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#14] от "bulgarin.":
  Да, ама братовчедите им отвъд океана им спретнаха една война (ВСВ), от която уж излязоха победители, като платиха за това с всичките си колонии и сега останаха едно островче и половина, с територия малко по-голяма от България! Както се казва: "Голяма фирма - бедно положение!"

 21. 21 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 635 Неутрално

  До коментар [#18] от "emilm13":

  а в крим как беше мурзил

  Birds of a feather flock together.
 22. 22 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#19] от "bulgarin.":
  Само да те допълня - според теософите Чърчил е инкарнация на световно известния пират Френсис Дрейк.

 23. 23 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#8:"полувишис"]лошата новина за Россия е, и в ЕС, и извън ЕС, Великобритания ще си остане кръвен враг на Империята на злото. [/quote]
  Всъщност в двете световни войни са съюзници. Англичаните са много меркантилни, те винаги си гледат интереса и нямат "кръвни" врагове. Не случайно идеята за "добре схванатия личен интерес" е британска.

 24. 24 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 339 Неутрално

  До коментар [#22] от "emilm13":

  Въпреки, че това не се отнася само до "Велико"британия, почти всички западни страни са държави-пирати. Но британците бият по точки, недостижими са в това отношение.

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 25. 25 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#21] от "Realistic Cock":
  Не разбрах защо ме писа русофил, вероятно не си успял да разбереш какво съм писал! За да видиш света, първо трябва да си извадиш главата от под крилото, второ да спреш да си съзерцаваш опашката и да гониш кокошките, но пак нищо няма да разбереш, защото си птичи ум!

 26. 26 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1339 Неутрално

  Еми, покажете как е гласувала Шотландия, Сев. Ирландия и Уелс, а как Англия
  и ще се разбере, защо Камерун, този титан на мисълта обърна палачинката и взе да апелира за оставане в ЕС.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 27. 27 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 849 Неутрално
 28. 28 Профил на Явор Рг
  Явор Рг
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#8] от "полувишис":

  Има и други, дето във всяка тема търсят да плюят Русия,
  но при теб е патология.

  Обикновено такива, които пропиляват целия си живот в омраза към нещо
  малко преди смъртта си го заобичват.

  .
 29. 29 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#24] от "bulgarin.":
  Подкрепям, особено начина на изписване на Британия, но нещата наистина се промениха след създаване на ЕС. Просто британците (начело с кралицата) не се променят.

 30. 30 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#3] от "Един препатил":

  Е, с това заглавие какво ще кажат точно

  Доброто е заразно
 31. 31 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 339 Неутрално

  До коментар [#8] от "полувишис":

  Това е много добре, на никой не му трябват такива "приятели" като британците.

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 32. 32 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 744 Неутрално

  [quote#17:"xhi13317223"]Добре би било да прочетеш малко повече по въпроса! [/quote]
  Абсолютно прав е човека. Само дето крадат 10% от всичките.
  Останалите са на социални помощи и нямат глас.
  Малко сравнение- 1880 - среден доход на английски лорд, със средно имение- около 120.000 лири/ годишно.
  Заплата на среден обслужващ персонал в баркси дом- 12 лири ГОДИШНО.
  Към 1900, около 3.5 млн британци са заети в барски домове на "синята кръв", като помощен персонал, със средни заплати от около 10-15 лири ГОДИШНО. За каква инфлация или цени на недвижими имоти може да се говори, щом достъп до този пазар има само 1% от населението??

 33. 33 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 339 Неутрално

  До коментар [#8] от "полувишис":

  Въпреки, че леко бъркаш, защото все пак британците не са кръвни врагове на САЩ.

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 34. 34 Профил на _imir
  _imir
  Рейтинг: 578 Неутрално

  [quote#26:"СДС"]Еми, покажете как е гласувала Шотландия, Сев. Ирландия и Уелс, а как Англия [/quote]

  Утре сигурно ще има достатъчно резултати за анализ.

 35. 35 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1664 Весело

  Тежка нощ за мурзилките...ще им останат само надеждите да се разбие ЕС и с песен на уста да потеглят за Евразия...

 36. 36 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 849 Неутрално

  До коментар [#26] от "СДС":

  При излизане на UK от ЕС Шотландия няма да прави референдум за излизане от UK, защото съвсем наскоро вече правиха. Пред Уелс този въпрос ( за излизане от UK) реално никога не е стоял.
  Единствената въпросителна е при Северна Ирландия, заради близките връзки с Ейре и голямата националистическа общност там. Но те, дори да излязат от UK, няма да се присъединят към Ейре, а ще си останат отделна страна-монархия с държавен ръководител английската кралица. Съгласно споразуменията от 1998 г. гражданите на Северна Ирландия могат да притежават едновременно паспорти на UK и на Република Ирландия, и това положение едва ли ще се промени при едно тяхно илизане от UK.

 37. 37 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 744 Неутрално

  [quote#1:"Бедният вилончелист"]И така само доказаха ,че са харесвани защото са велики, а не обратното. Истинска демокрация в най-чист вид [/quote]
  Нещо попрекали или си препил.
  НИКЪДЕ няма демокрация в този свят.
  Демокрацията върви само с този, който и плаща добре. Той я и върти добре.
  Демокрация има само там, където къшеят хляб е дебел, а маслото отгоре- краве, истинско, дебело намазано.

  В Африка, където има само камънаци, демокрация няма.
  В Ориента-също. Но по друга причина... .

 38. 38 Профил на bodensee
  bodensee
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Едно локално радио в Югозападна Германия пък пусна днес на обяд по повода Stupid Girl на Garbage. Беше добре попадение. Посмях се от сърце!

 39. 39 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 744 Неутрално

  [quote#18:"emilm13"]Колкото Шотландия излезе от ОК, толкова ГБ ще излезе от ЕС или Баските от Испания! [/quote]
  О... на косъм бяха да излязат.
  С убийството на онази жена депутат нещата се спасиха.
  То и затова и я убиха... познат сценарий от векове- като че ли четем америкосни наръчници по насаждане на "демокрация".

 40. 40 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#9:"bulgarin."]Естествено, че са нагласени, западняците са много добри в театралните представления. Както е казано ако изборите (в случая "референдум" променяха нещо, щяха да ги забранят. Никой няма да позволи на редовите граждани да вземат някакви решения.[/quote]

  Боли, а ? Рухването на капитализма пак се отлага за неопределено време, хихих.

 41. 41 Профил на bodensee
  bodensee
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Едно локално радио в Югозападна Германия пък пусна днес на обяд по повода Stupid Girl на Garbage. Беше добре попадение. Посмях се от сърце!

 42. 42 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1664 Весело

  До коментар [#33] от "bulgarin.":

  Пич...империята на злото е Раша...а императора е Путин първи...в демократичните страни няма императори...ако има цитирай ми един?

 43. 43 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#14:"bulgarin."]До коментар [#11] от "xhi13317223":

  Държавата УК е това което е защото векове наред ограбва целия свят. Кражби и убийства, това е цялата им история.[/quote]

  А Рассия прави същото и пак е кална колхозна кочина и кенеф. Извод ?

 44. 44 Профил на abcde
  abcde
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Коригирайте заглавието, моля! Брекзит означава илизане, те гласуват за оставане или излизане, не предопределяйте вота!

 45. 45 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1535 Весело

  До коментар [#13] от "dustman":

  Ами те вече знаят, кгб сичко знае.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 46. 46 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1339 Неутрално

  До коментар [#36] от "kirsner":
  При излизане на UK от ЕС Шотландия няма да прави референдум за излизане от UK, защото съвсем наскоро вече правиха.
  ............
  Съвсем наскоро Великобритания нямаше намерение да излиза от ЕС. А Шотландия гласува преди 2 г за оставане във ВБ, защото в противен случай трябваше да кандидатства за членство в ЕС, а гласът на Лондон също щеше да е решаващ.
  При Брексит, референдум в Шотландия ще бъде много скоро организиран и познай какъв ще бъде резултатът.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 47. 47 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Когато беше референдума в Шотландия, първите резултати излязоха след около 30 мин. след затварянето на избирателните секции. Сега мина доста повече време, а първи резултати все още няма .....

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 339 Неутрално

  До коментар [#42] от "BGman1":

  По-големи императори от тези в държавата УСА няма. Световният терорист номер едно. А я ти ми цитирай една демократична държава, да видим що за чудо е това.

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 50. 50 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Мъка е обхванала де-що има мазен каскет във форума. Реват как всичко е нагласено - пак ЦРУ и МИ-5 ще са виновни. И все пак, там някъде в панелката, с мизерното съществуване, мъждука в злите им малки сърчица надеждичката, че ЕС ще се разпадне, а плешивото комплексирано джудже кинта и двайсе ще дойде с танковете. Мъко, мъко русофилска, край нямаш ли ти ?

 51. 51 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#37:"panzerino"]И така само доказаха ,че са харесвани защото са велики, а не обратното. Истинска демокрация в най-чист вид - цитат на коментар #1 от “Бедният вилончелист”
  Нещо попрекали или си препил.
  НИКЪДЕ няма демокрация в този свят. [/quote]

  Не е вярно, в православна евразийска алфамъжкарска Рассия има.

 52. 52 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#49:"bulgarin."]о коментар [#42] от "BGman1":

  По-големи императори от тези в държавата УСА няма. Световният терорист номер едно. А я ти ми цитирай една демократична държава, да видим що за чудо е това.[/quote]

  Ама как разпаднаха кенефа СССР, а ? Сега се готвят за втори дубъл.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 54 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 849 Неутрално

  До коментар [#46] от "СДС":

  "При Брексит, референдум в Шотландия ще бъде много скоро организиран и познай какъв ще бъде резултатът. "

  Не бъди толкова сигурен. Шотландия е обвързана много повече с Великобритания, отколкото с ЕС. Шотландците добре си правят сметката и не случайно толкова дълго участват в този британски съюз. При Северна Ирландия нещата не стоят по същия начин.

 55. 55 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1664 Весело

  До коментар [#49] от "bulgarin.":


  [quote#49:"bulgarin."]По-големи императори от тези в държавата УСА няма[/quote]
  За първи път чувам императори да се избират с избори...но пък от заоблено комуне какъв друг отговор да очаквам...

 56. 56 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 995 Неутрално

  До коментар [#12] от "Ще върнем България в Европа":

  Каквото съм искал да кажа, съм го казал.
  Днес дори англичаните са били същисани, че трябва в отбелязват вота си с МОЛИВ


  Това няма нищо общо с това, което си изплескал

 57. 57 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 339 Неутрално

  До коментар [#55] от "BGman1":

  Като чуваш за първи път, що пишеш глупости тогава? Я виж колко от руснаците подкрепят президента си и колко от американците подкрепят своя и тогава ми говори за демокрация.

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 58. 58 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  [quote#29:"emilm13"]Просто британците (начело с кралицата) не се променят. [/quote]
  Променят се и още как,и по-бързо от всички останали,по точно следват правилната стратегия да променят поведението си на пазра,за да не им се налага да променят начина си на живот

 59. 59 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  До коментар [#1] от "Бедният вилончелист":

  Изобщо не съм убеден. Специално с този референдум Кемърън 1) се опита да извива ръцете на ЕС; 2) опитва да си запази гласовете от ЮКИП, които получи миналата пролет.
  Изобщо не са и толкова велики. В момента са една от най-големите перачници на арабски и мръсни руски пари. Не ми трябва такова "величие". Иронията е, че именно евроспектиците в ЮК се мислят за много велики, но ако излезнат от ЕС ще си паднат на полагащото им се ниво.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 60. 60 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1664 Весело

  До коментар [#57] от "bulgarin.":


  [quote#57:"bulgarin."]Я виж колко от руснаците подкрепят президента си и колко от американците подкрепят своя и тогава ми говори за демокрация.[/quote]
  То и Бай Тошо печелеше изборите с 99,99% преди да го изритат...ей там е тънката разлика между демокрация и имперски амбиции ама тъпата ти чугунена кратуна никога няма да го разбере...

 61. 61 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1743 Весело

  [quote#14:"bulgarin."]Държавата УК е това което е защото векове наред ограбва целия свят. [/quote]
  Кефиш. Гадните английски колонизатори, имат Ролс Ройс, щото го били откраднали от индийците, когато Индия им била колония...
  От де ви намират такива яки кадри...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 62. 62 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  До коментар [#49] от "bulgarin.":

  Цитирам! КНДР, Русия, Венецуела. Куба.....май вече не!

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 63. 63 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  До коментар [#57] от "bulgarin.":

  В Русия винаги подкрепят с 99%. До като един хубав ден внезапно не го самосвалят, алкохолизират, или.....разстрелят.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 64. 64 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#57:"bulgarin."]Като чуваш за първи път, що пишеш глупости тогава? Я виж колко от руснаците подкрепят президента си и колко от американците подкрепят своя и тогава ми говори за демокрация.[/quote]

  Демек в Северна Корея е най-голямата демокрация. Атакист, нали ?

 65. 65 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1047 Весело

  [quote#9:"bulgarin."]Естествено, че са нагласени, западняците са много добри в театралните представления. [/quote]
  Так точна, таварищ! Само в Рассия изборите не са и не могат да бъдат нагласени, защото добродушния и дребноръстов, но справедлив фюрер, бди зорко над реда и демакратията!

 66. 66 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 339 Неутрално

  До коментар [#60] от "BGman1":

  Да, само дето в "демокрацийката" УСА някой губят изборите, ама след фалшификации ги назначават за президенти. Всички помним "изборите" от 2000г. и назначаването на загубилия Буш за уж президент. Щото тоя беше толкова малоумен, че едва ли е взимал някакво решение, както и другите им президенти де. Поне тези, които не ги убиват (когато не слушкат)

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 67. 67 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2155 Разстроено

  Тази сутрин държавата ЕС беше империята на злото. Сега сте завъртели палачинката.
  [quote#14:"bulgarin."]Държавата УК е това което е защото векове наред ограбва целия свят. Кражби и убийства, това е цялата им история. [/quote]
  Не ви е лесно.

 68. 68 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 339 Неутрално

  До коментар [#65] от "Птеродактил":

  То добре, че е Русия като възпираща сила, щото ако не беше тя, западните терористи вече щяха да са разказали играта на останалия свят.

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1743 Любопитно

  [quote#37:"panzerino"]Демокрацията върви само с този, който и плаща добре. Той я и върти добре.
  Демокрация има само там, където къшеят хляб е дебел, а маслото отгоре- краве, истинско, дебело намазано. [/quote]
  А аз виждам обратната връзка — където има демокрация, народа маже дебело филията, а където няма демокрация, местния сатрап плюска и дебелее, а народа се радва на трохите... В тази връзка, швейцарците гласуват постоянно на референдуми и вместо филия, мажат салама от двете страни...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 72. 72 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 339 Неутрално

  До коментар [#69] от "deutschwagen":

  Освен няколкото англосаксонски петоколонници и антибългари не се вижда друг да драска глупости. Горките, за жълти стотинки продават страната си.

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 73. 73 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#66:"bulgarin."]До коментар [#60] от "BGman1":

  Да, само дето в "демокрацийката" УСА някой губят изборите, ама след фалшификации ги назначават за президенти. Всички помним "изборите" от 2000г. и назначаването на загубилия Буш за уж президент. Щото тоя беше толкова малоумен, че едва ли е взимал някакво решение, както и другите им президенти де. Поне тези, които не ги убиват (когато не слушкат)[/quote]

  Абе аз помня един президент, който взе решение и разпадна една кална лайняна клоака. Бас държа, че и ти го помниш хихих

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на slovenia
  slovenia
  Рейтинг: 372 Неутрално

  Сега остава само братска Турция да влезе в ЕС.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 76. 76 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  До коментар [#68] от "bulgarin.":

  Добре, че са лошите мириканци, че можеше дълго цяла Европа да кара Трабант и да ходи на манифестация.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 77. 77 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1988 Неутрално

  [quote#60:"BGman1"]То и Бай Тошо печелеше изборите с 99,99% [/quote]

  Бахахахах, именно, именно...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 78. 78 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 339 Неутрално

  До коментар [#76] от "deutschwagen":

  Да, добре че е държавата УСА, която разруши Близкия Изток та да можеш да срещаш въоръжените от нея джихадисти вече и в Европа.

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 79. 79 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  До коментар [#72] от "bulgarin.":

  Не за стотинки. За кАпейки продавате страната си. И го правите непрестанно, от 1878. Това сте вие, петата колона.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 80. 80 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1988 Неутрално

  До коментар [#72] от "bulgarin.":

  Откъде ги взимат тия стотинки? Кой ги дава?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 81. 81 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  [quote#71:"gost22"]където няма демокрация, местния сатрап плюска и дебелее, а народа се радва на трохите... В тази връзка, швейцарците гласуват постоянно на референдуми и вместо филия, от двете страни..[/quote]
  Парите на местните сатрапи са в местните швейцарски банки. Швейцарците мажат салама не защото гласуват на референдуми.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Чух, че известния радиоводещ в Ню Йорк Тод Шнит е подготвил специално парче, подсказано му от български слушатели на неговото ток-шоу, във връзка с резултатите от референдума:
  https://www.youtube.com/watch?v=gXQBQXruD6E

 84. 84 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  До коментар [#78] от "bulgarin.":

  И как САЩ са "разрушили" близкия изток? Хората просто повече не си искат диктаторите. Но не можете да го проумеете.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 85. 85 Профил на samurai11
  samurai11
  Рейтинг: 537 Неутрално

  До коментар [#35] от "BGman1":

  Язък за протратение денги пфу...да му се невиди....Мъка русофилска Бащицата Путин скърца със зъбки

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1988 Неутрално

  До коментар [#86] от "pys32500037":

  То за Русия други медии няма, няма и как да има.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 88. 88 Профил на samurai11
  samurai11
  Рейтинг: 537 Неутрално

  До коментар [#78] от "bulgarin.":

  Скоро МултиНационалните компании ще вземат парите на Путин

 89. 89 Профил на samurai11
  samurai11
  Рейтинг: 537 Неутрално

  До коментар [#83] от "kirsner":

  +++++

 90. 90 Профил на samurai11
  samurai11
  Рейтинг: 537 Неутрално

  До коментар [#82] от "deutschwagen":

  +++++

 91. 91 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  До коментар [#86] от "pys32500037":

  Мръсни сибирски медии

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 92. 92 Профил на samurai11
  samurai11
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Поздрави към троловете-Svetlio & The Legends - ПрофесионаНисти
  https://www.youtube.com/watch?v=9dcloW2LUgE

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  [quote#70:"pys32500037"]Великобритания преди малко би шута на гейвропа - духай педале! Духай мощно и ненасистно!!! [/quote]

  Пха-ха-ха, това в Комсомолская правда ли го прочете мурзильо? Къде ви намират такива гении? Аре марш да прочете пак новините кой на кого е бил шута. Засега се вижда един огромен евроГЕЙСКИ ботуш забит дълбоко в аналите на такива, като теб.

 95. 95 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  До коментар [#93] от "pys32500037":

  https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B7%D0%BC_%D0%B2_%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D0%B8#.D0.A1.D0.B8.D0.B1.D0.B8.D1.80.D1.8C

  На сибирски език са говорили.....

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 96. 96 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3062 Неутрално

  МОЧА имени Лелина

  Европейски остров.
  Римски... Евросъюзен.

  Рефурендум?? като на слави...

  ""Бримейн" води пред "Брекзит"
  на референдума във Великобритания"

 97. 97 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Прогнозата ми за опорочени избори се сбъдва. Абе Цецо къде е да не е в Англия?

 98. 98 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1988 Неутрално

  Кое им е опорочено?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 99. 99 Профил на samurai11
  samurai11
  Рейтинг: 537 Неутрално

  До коментар [#98] от "Darth Plagueis":

  Ами опорочени са..... то като не е референдум като в Крим.....какъв референдум е тогава....На всичко от горе измарят хората с тия референдуми..правят по 2-3....карат ги да мислят.В Крим беше по лесно.Идват и им казват Референдум веднъж на 200години: за 3 минути да си дал отговор.Зеленените чорапи много помагат да знаеш !

 100. 100 Профил на samurai11
  samurai11
  Рейтинг: 537 Неутрално

  До коментар [#93] от "pys32500037":

  Хайде циба пред прага на руското посолство

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK