Искам, не искам развод – Лондон не бърза да натисне бутона Брекзит

Искам, не искам развод – Лондон не бърза да натисне бутона Брекзит

© ReutersНа пръв поглед нещата изглеждат ясни – народът се произнесе, политиците изпълняват волята му. Но само на пръв поглед.


След като на 23 юни повечето от британците гласуваха – напук на призивите на премиера си - да извадят страната си от Европейския съюз, би трябвало да стане за не повече от 2 години, т.е. до средата на 2018 г.


Преди това обаче някой трябва да натисне бутона Брекзит за задействане на клаузата по Член 50 от Лисабонския договор. Той е създаден едва през 2007 г. и никога не е тестван в реална ситуация, т.е. може да се окаже, че има "вратички", неясноти и подлежащи на тълкуване обстоятелства. И тази клауза може да се окаже първото бойно поле между Лондон и Брюксел.
Всеки развод е неприятен и за двете страни и затова са създадени подобни рамки, поддържащи баланса на силите, правила кой, как и кога гласува и с чие решение може да се удължат преговорите.


Същественото е, че единствено от Лондон зависи да задвижи целия процес (и молбата му е необратима), но след това той е извън контрола му. И обратното – макар да имат относително ясни процедури и срокове по Член 50, останалите членове на ЕС не могат да принудят Великобритания да ги уведоми, че иска той да бъде активиран, т.е. страната не може да бъде изритана от съюза.


Затова който и британски премиер да направи тази крачка, много е вероятно първо да поиска някакви гаранции, че другата страна ще преговаря за нови търговски споразумения и преходен период, които няма да навредят сериозно на британската икономика. Първата реакция на европейските лидери е процедурата за напускане да започне колкото се може по-скоро, както и напомняне, че търговски преговори ще се водят с Лондон като трета страна, т.е. като (или когато) вече напуснала ЕС.


Член 50 категорично регулира развода, т.е. как се прекратяват правата, задълженията и отговорностите на Лондон към ЕС, но не и сферата на търговски отношения, статут на чуждите граждани на страните от съюза и на британците в тези страни, трансграничните фирми или свободното движение през границите на Обединеното кралство.


В този смисъл разводът изглежда по-лесен – достатъчно е съгласие на страните, представляващи мнозинството от населението в ЕС, докато търговските споразумения с единния пазар изискват единодушие на всичките 27 страни и ратифицирането им от националните парламенти. Това единодушие включва и някои регионални парламенти – в Белгия, например, има 6 такива, включително един на 76 000 немски говорящо малцинство. В някои случаи може да се стигне и до референдуми за одобряване на новите споразумения с Великобритания.


Има обаче и призиви за "нецивилизован развод". Джон Редууд, консервативен и евроскептичен депутат каза пред Би Би Си, че изобщо няма нужда да се активира Член 50. Просто трябва да се промени британското законодателство като едностранно се денонсира Законът за европейските общности от 1972 г. и така страната прекрати задълженията и отговорностите си към ЕС.


Организаторите на кампанията за напускане на съюза също говореха, че може да поемат по подобен път – Лондон сам да определи датата, в която напуска ЕС, прекратява действието на своя територия на решенията на съдилищата на ЕС и повежда собствена политика по граничен и миграционен контрол.


Всичко това би било възприето от останалите страни в ЕС като враждебен акт.


В очакване на подобен сценарий юристи в ЕС обмислят как да го избегнат и един от вариантите е да се обяви, че първият едностранен закон в Лондон, отменящ което и да е от европейските общи правила, ще се смята за активиране на процедурата по Член 50.


Има и по-радикални контрамерки – например да се прекратят на единния пазар правата на британските компании, които в момента ги използват наравно с всички останали 27 държави.


Няма гаранции и за успешен край на преговорите ЕС-Великобритания. В този случай би трябвало автоматично между двете страни да започнат да действат правилата на Световната търговска организация, т.е. въвеждане на мита за британския внос.


В крайна сметка, изглежда, че Член 50 не равнопоставя напускащата страна и останалите и ЕС държи повече козове при активирането му.


А след като някак си Лондон приключи развода с ЕС, го очакват отделни преговори с НАТО, Британската общност и множество международни организации, в които членува.


Цялото това кълбо от проблеми, неясноти и рискове е в ръцете на един единствен човек. Това е британският премиер. По закон решението е само негово, а не на парламента, защото Короната му е го е предоставила като кралски прерогатив.


Дейвид Камерън каза, че няма да е той лидерът, който ще вземе това решение и че подава оставка, но фактически той не я е подал. Причината е, че министър-председателят е длъжен при явяването си при кралица Елизабет II за връчването на оставката, да я уведоми и кого предлага за свой наследник.


Междувременно, парламентът има право да вземе решение, с което инструктира премиера да не задейства Член 50.


Понеже едва ли някой би извършил политическо самоубийство след като народът се е произнесъл, че не иска да е в ЕС, цялата тази политическа игра може да бъде използвана с една цел – да се печели време. Лондон се нуждае от няколко месеца, за да си изработи стратегия за Брекзит преди да е пуснат часовникът, отчитащ 730 дни до края на членството.


Европейският съюз също има нужда от време – първо да овладее вторични трусове и да предотврати плъзване на "британската зараза" с подобни референдуми във Франция, Холандия или Полша, и, второ, за да има собствен сценарий за раздяла. Германската преса вече написа, че финансовият министър Волфганг Шойбле разполага с документ от 8 страници, описващ елементи като оттегляне на Великобритания от Европейската инвестиционна банка, анулиране гласа на британския еврокомисар и поемането от друга държава на британското председателство на ЕС във втората половина на 2017 г.


Освен това трябва и страстите да се охладят – Берлин призова в петък останалите 27 да не си отмъщават на британците.


Сглобяването на стратегията в Лондон започва с консултации с регионалните правителства на Уелс, Шотландия и Северна Ирландия, най-малкото защото последните две съставни части на Обединеното кралство гласуваха категорично за оставане в ЕС, т.е. против националния резултат.


При положение, че победилият лагер на Брекзит така и не даде ясен отговор как си представя напускането на ЕС, и най-вероятно премиерът Камерън няма да получава ясни инструкции как да действа, британската бъркотия може да се задълбочи, напрежението в обществото да се повиши и проевропейското мнозинство в парламента да се активира срещу напускането.


Донякъде парадоксално, депутатите могат да обявят предсрочни парламентарни избори с обяснението, че така реализират суверенното право на Великобритания да управлява съдбата си (а не тя да бъде решавана в Брюксел), както толкова пламенно настояваха привържениците на Брекзит.


Новият състав на Камарата на общините може да игнорира резултата от референдума, който и без това е с препоръчителна сила.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (255)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4193 Неутрално

  Това го написах още вчера.

  Както обикновено, разостта на мурзилките (Ох, толкова съм щастлива, че не ми се пише! - Валерия ) може да се окаже прибързана.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 2. 2 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2069 Неутрално

  Както изглежда още не са изручали всичките жабета.

 3. 3 Профил на silverhead
  silverhead
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество.
  Томас Карлайл
  Шотландски философ
  Колко актуално предвид профила на гласувалите за Брегзит..

 4. 4 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Мъка, мъъкаа...Трудно е това решение да искаш развод с ЕС. Британци, обединение му е майката! Самостоятелно ще сте по зле в дългосрочна переспектива. И без това имате "специален"статут за повечето неща в ЕС - какво сте поискали, общо взето ви се дава

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 5. 5 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1341 Весело

  "...Джон Редууд, консервативен и еврокептичен депутат каза пред Би Би Си, че изобщо няма нужда да се активира Член 50.." Хахаха - британец съветва ю.к. да не изпълни задълженията си по един писмен договор, по който ю.к. е страна

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 6. 6 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 4287 Неутрално

  Засега този проблем показа,че има проблем в ЕС,който може да доведе до проблеми в много държави от съюза и те да пожелаят-изход-засега.Това,че паунда загубил 20% от стойността си,пък борсите отворили с минуси на основните индекси,от понеделник всичко ще се успокои и ще си дойде на мястото.Политическите проблеми обаче ще си останат.

 7. 7 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Абе Дневник, като говорите за "британската зараза" защо не сте пуснали една статийка с намерението и на Тексас да проведе референдум за излизане от САЩ ?
  Защото новината е от днес. Даниъл Милър казва че са събрани вече 250 хил подписа , а решението им е повлияно и на тях от БРЕксит.
  Или такива новини не са приемливи за обсъждане в дневник ?

 8. 8 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  Дневник, в една статия писахте, че парламентът трябва да гласува за излизане от ЕС, защото резултатите от референдума не са задължителни. Все още не сте ни информирали дали това се е случило, а пишете само теории.

 9. 9 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2116 Неутрално

  Гръцка му работа. Правят референдум, ама си правят каквото си искат!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 10. 10 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4193 Неутрално

  "... парламентът има право да вземе решение, с което инструктира премиера да не задейства Член 50."

  Британците припълзяха до ръба и погледнаха в пропастта.

  И видяното не им хареса.

  Още вчера дойде отрезвяването: стотици милиарди паунда стърлинг, изтрити от националното богатство, Британия падна под Франция в списъка на богатите и развитите държави, националната им валута се срина с 11% (което означава, че няма да могат да си позволят същия хотел в Ибиса това лято, а ще трябва да дауншифтват като руснаците), рейтинговите агенции заявиха, че ще свалят рейтинга им поне с две стъпки...

  На всичко отгоре Путиновият приятел Фарадж обяви една от точките на платформата си за излизане - че 350 милиона паунда седмично щели да отиват за здравеопазване, вместо в Брюксил - за "грешка" (ох, милият той!), а в речта си Борис звучеше повече като ЗАГУБИЛ референдума, отколкото като спечелил.

  Честно казано, от велика нация като британската, дала толкова много на света, очаквах повече.

  Но никога не е късно да поправят глешката си - референдумът не е задължителен.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 11. 11 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 780 Неутрално

  [quote#7:"Калата"]Или такива новини не са приемливи за обсъждане в дневник ? [/quote]
  Приемливи са. Предлагам да обсъдим и независимостта на Чечня.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 12. 12 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Едно е сигурно -- британската лира тепърва ще достига исторически минимуми.

 13. 13 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 328 Неутрално

  [quote#1:"Norman Granz"]Както обикновено, разостта на мурзилките (Ох, толкова съм щастлива, че не ми се пише! - [/quote]
  Не бе , мурзилките ще са по "разосттни" когато и Англия влезе в Еврзийския съюз, щото Израел вече е там.
  Май май един по един , към детския магазин. Чичко Путин раздава близалките. Свиквайте !

 14. 14 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  Мда, популизмът е оръжие с огромен разрушителен потенциал. При това дългосрочен.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 15. 15 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 1087 Любопитно

  Тия още не са напуснали и вече напълниха гащите, що тъй?
  Мисля, че е време брюкселските т*поглавци да уверят Шотландия и Северна Ирландия, че ще бъдат приети, отделно от УК, веднага щом поискат...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 16. 16 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4193 Неутрално

  До коментар [#7] от "Калата":

  Тавариш, тексаският сецесионизъм не е от вчера. Тексас нито е напуснал съюза, нито ще го напусне.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4193 Неутрално

  [quote#15:"CINZANO"]Шотландия и Северна Ирландия, че ще бъдат приети, отделно от УК[/quote]

  Ами то без Шотландия и Северна Ирландия за какво УК става дума?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2385 Неутрално

  Брекситът е лесна работа: правят Борис Джонсън премиер и той подхваща нещата в свои ръце. Фараж ще му помага.

 19. 19 Профил на a4kataaa
  a4kataaa
  Рейтинг: 325 Неутрално

  До коментар [#1] от "Norman Granz":

  Това го кажи на Today, който се радва, на напускането на Великобритания и бърза да ги изгони от съюза, в статията за изказването на Мартин Шулц.

 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4193 Неутрално

  [quote#17:"Norman Granz"]Ами то без Шотландия и Северна Ирландия за какво УК става дума?[/quote]

  Между другото, Лондон също иска на се отделя...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 780 Весело

  [quote#13:"Калата"]Май май един по един , към детския магазин. Чичко Путин раздава близалките. Свиквайте ! [/quote]
  На едни близалки, на теб нещо друго е дал ... кой каквото търси, намира.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 23. 23 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#1:"Norman Granz"] разостта на мурзилките (Ох, толкова съм щастлива, че не ми се пише! - Валерия ) може да се окаже прибързана.[/quote]
  Потресена съм от щастието на това същество.
  То да им се чудиш на какво се радват...на това, че за България , както и за ЕС ще има проблеми или заради едното щастие на ВПу. Но слугинажът е ирационална общонст от глупост , мазохизъм и вярност към патрона, затова не подлежат нито на съчувствие, нито на разбиране.

 24. 24 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 926 Неутрално

  До коментар [#8] от "Лео":

  Не се е случило. И като гледам може и да не се случи.

  Доброто е заразно
 25. 25 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4193 Неутрално

  [quote#23:"marsena"]Потресена съм от щастието на това същество.
  То да им се чудиш на какво се радват...на това, че за България , както и за ЕС ще има проблеми или заради едното щастие на ВПу. [/quote]

  Русофили, какво друго да очакваш от тях...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 26. 26 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  Стават вече смешни.
  Или излизат или се извиняват и се връщат.
  Излагация за кралицата.

 27. 27 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#5:"Логика"]Хахаха - британец съветва ю.к. да не изпълни задълженията си по един писмен договор, по който ю.к. е страна[/quote]
  То и от много тарикатлък боли, но никой не може да им налее акъл- колкото си имат- толкова.

 28. 28 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3392 Неутрално

  До коментар [#3] от "silverhead":

  +++++Това казва всичко.Вчера Хр. Иванов каза почти същото.

 29. 29 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 328 Неутрално

  [quote#11:"captainFill"] Предлагам да обсъдим и независимостта на Чечня.[/quote]
  Съгласен съм ! Ама понеже активисти на Правилната "демокртична" кауза няма мераклии, да събират подписи в Чечня, ще изпратим теб. Аз плащам билета(еднопосочен), да ходиш ти там и да Убеждаваш чеченците да излязат от РФ. Разкажи им ако искаш за БРексит, за ТексасЕксит, каквото щеш. Само молбата ми е да ти направим застраховка живот, с получател на мое име. Щото ми се струва, че може да не се доразберете с инатливите чеченци, на които ще се опиташ да им пробуташ евроатлантически ценности.
  Айде тръгвай !

 30. 30 Профил на ISTORIK
  ISTORIK
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  Вече има петиция за насрочване на нов референдум!

  https://petition.parliament.uk/petitions/131215

  Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
 31. 31 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3434 Неутрално

  Статията е напълно в духа на мой анализ от вчера, който ще си позволя да го цитирам:

  1. До октомври нищо няма да се променя освен това ,че сегашното правителство на Камерън ще има статут на правителство в оставка.
  2.Когато на конгреса на консервативната партия изберат нов лидер, в рамките на този парламент може да се смени правителството , но то ще си остане консервативно с нов премиер и нови министри.
  3. Не е сигурно дали новият премиер ще "натусне бутона да активира Член 50 от Договора за Европейския съюз, с който страната уведомява партньорите си, че напуска организацията."
  4. Решението за "натискането на бутона" се взема от парламента , а той е съставен от противници на Брекзит. Показателно е , че парламентаристи от опозицията излезнаха с обръщение преди референдума независимо то неговите резултати Камерън да не подава оставка на правителството. Тук не става въпрос за своята собствена оставка като лидер на консерваторите.
  5. До 4-5 месеца Брекзит няма и няма да има, защото британският парламент няма да позволи това.
  6. Възможно е след смяната на лидера на консерваторите да последват нови избори, защото сегашните депутати също няма да искат те да "натиснат бутона" за излизане от ЕС.
  7. много е възможно след размисъл на електората в евентуално нов парламент депутатите да нямат мандат от избирателите да "натискат бутона" за излизане от ЕС.
  8. Окончателно Великобритания остава в ЕС със силни позиции за извършване на основни реформи от които Европейския съюз се нуждае.

 32. 32 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  Голяма бъркотия, дано политическият им елит успее да запази членството в ЕС

 33. 33 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 780 Весело

  [quote#29:"Калата"]Аз плащам билета(еднопосочен), да ходиш ти там и да Убеждаваш чеченците да излязат от РФ. [/quote]
  Няма нужда да ги убеждавам в нищо. Те две войни водиха за това. А ако толкова искаш, пращай пари, ще пия едно за твое здраве и да бъдеш все така умен.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 34. 34 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 882 Неутрално

  Слушах по ДАРИК, че върви подписка за свикване на нов референдум, а тук - нищо по въпроса ... ставаше дума, че не гласували достатъчно избиратели, и по закон референдума следвало да се повтори ... младите и образовани британци няма да се примирят с това безумие !

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 35. 35 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 857 Любопитно

  Май англичаните започват с гръцките номера. А от друга страна си мисля, че този референдум ще приземи бюрократите в Брюксел и ще ги накара да се съобразяват с мнението на обикновените хора. Също ми е интересно дали Фарадж ще се откаже от евродепутатската заплата и ще преглътне загубата на пенсионните привилегии.

 36. 36 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1442 Разстроено

  Цццц...
  А аз си мислех, че по това време на годината вече ще си дискутираме разпада на Русия, деленето ѝ на части и новите валути, а насреща дискусия по разпада на Британия и ЕС...
  Някакъв сюрреализъм струи от пророците на форума, пак пророкуват и дават насоки..

  Ecrasez l’infâme
 37. 37 Профил на Белият Господар
  Белият Господар
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Абсолютно нищо не казваща статия, пълна с условности. Ако,ще, може би, евентуално.

 38. 38 Профил на matrix
  matrix
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Хем боли, хем сърби. На това му се вика прайдско поведение.

 39. 39 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  Британия остава като стратегически партньор на ЕС със статут като Норвегия За какво са паниките ? Неадекватното говорене не е от полза.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 40. 40 Профил на Чушко
  Чушко
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Каквото стане, ЕС ТРЯБВА да се реформира.

 41. 41 Профил на Белият Господар
  Белият Господар
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#31:"tacheaux"] напълно в духа на мой анализ [/quote]

  И защо реши, че си правил АНАЛИЗ? Просто свободно съчинение в стил преразказ.


  До коментар [#31] от "tacheaux":

 42. 42 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 328 Неутрално

  [quote#6:"chicago514"]Засега този проблем показа,че има проблем в ЕС,който може да доведе до проблеми в много държави от съюза и те да пожелаят-изход-засега.[/quote]
  За сега е ясно, че има толкоз голям и неразрешим проблем с ЕС, че освен изход, британците не виждат друг начин.
  За това или ЕС се променя СПЕШНО, или всички един по един казват чао на Проваления проект ЕС, който изначало беше една Прекрасна идея.
  И понеже британците винаги са си гледали интереса и са настоявали до край за него(както го и показаха) е добре и ние в България да започнем да го правим. Не говоря за изход, а за ИСКАНЕ ИСКАНЕ ИСКАНЕ ! Щом така и така сме Вътре в тоя съюз или сме на полза или какъв е смисъла да оставаме.
  Но за целта трябват Политици Родолюбци, а не Марионетки !

 43. 43 Профил на a4kataaa
  a4kataaa
  Рейтинг: 325 Неутрално

  До коментар [#1] от "Norman Granz":


  Преглед на профил
  today
  Рейтинг: 3200 Неутрално

  13
  10:49
  25 юни, 2016

  Отговор


  Великобритания и без друго беше член с особен статут, което създаваше напрежение. Що за съюз, в който някои са по-равни от другите? Сега да се махнат, да видят, че ще станат по-зле, и после като поискат да се върнат вече ще бъдат като всички останали.

  http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/06/25/2783937_shulc_smiata_za_skandalno_che_kamerun_shte_se_ottegli/?ref=id&_ga=1.60283566.2059696312.1462957582#comment-12

 44. 44 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  [quote#4:"oporna_to4ka"]Британци, обединение му е майката! Самостоятелно ще сте по зле в дългосрочна переспектива[/quote]Защо ? Какво му е лошото ? На нас като ни затвориха реакторите и ни закриха заводите по-добре ли стана? С безработни не сме по-добре

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 45. 45 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 648 Любопитно

  До коментар [#7] от "Калата":
  Защото и Камчатка, Чукотка, дори Якутия искаха да се отделят от твоите хора
  Ала поизчезнаха няколко инициатора на тези въпроси, един се е удавил при плуване в река/ това става през януари месец В Якутия / двама загинали при строителни инциденти/ журналист и социална работничка/ и те така

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 46. 46 Профил на V.V.Putin
  V.V.Putin
  Рейтинг: 381 Любопитно

  В Тексас планират референдум за излизане от САЩ
  http://www.blitz.bg/news/article/423030

 47. 47 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 762 Неутрално

  сега бързо ще им мине махмурлука и като изтрезнеят ще разберат каква глупост са направили. Както гърците - патриотизъм, ОХИ, удряне по гърдите, ама после клекнаха. сега и джонсън и фараж и други популисти дават заден
  Осъзнаха се! Също както ние - след като минаха изборите през 2013! ББ разбра че като смачка ДБГ и разби (с усилията на Цв.Цв.) Синята коалиция остава сам в парламента. БСП осъзна, че с хубави лозунги може да излъже веднаж, ама не може да управлява. Местан разбра, че БСП и Путинова русия са кауза пердута.... Но най важното - доста хора разбраха горните неща! Е, не всички - бареков е контрапример. Сега да видим новия бареков - Слави колко ще излъже!

 48. 48 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1084 Неутрално

  Това е погрещна теза: "народът се е произнесъл, че не иска да е в ЕС". Защото не е по подразбиране ясно дали желанието на повечето от 50%, но по-малко например от 66% или даже 75% от гласувалите от цялото население следва да бъде уважено. В случая решението не е много лесно, защото задействането на чл. 50 означава жертването на онези 42% които са против излизането на Великобритания от ЕС. Правилно Камерън се бави със задействането на чл. 50 най-малкото защото вижда, че това би изхвърлило Шотландия от Великобритания, а може и Северна Ирландия.

 49. 49 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3434 Неутрално

  [quote#29:"Калата"]Убеждаваш чеченците да излязат от РФ.[/quote]

  Цинизмът на русофилите е безграничен. Чеченците водеха война за независимост от Москва при която дадоха стотици хиляди жертви. Руската армия изби една трета от народа на Чечения, но не можа да сломи неговия дух за независимост. Геноцидът на руската армия над чеченския народ рано или късно ще се отбелязва като едно от най-отвратителните престъпления срещу човечеството в края на ХХ век. Град Грозни беше в развалини подобно на германските градове в края на ВСВ. Колкото и парадоксално да звучи , но Русия не можа да спечели тази война. Чечения остана в РФ, но там руските закони не важат. Кадиров прави каквото си иска, а Путин го обслужва , като му плаща милиарди репарации под формата помощи и му строи най-големите в Европа джамии. Чечения е дефакто независима и след ерата на Путин , когато Русия започне да се разпада,тя първа ще обяви официално своята изстрадана , но напълно заслужена независимост.

 50. 50 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 429 Неутрално

  До коментар [#11] от "captainFill":

  А защо да не обсъдим независимостта на град Фъргюсън, да кажем, където преди време бяха смазани народните протести?

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 51. 51 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 704 Неутрално

  До коментар [#12] от "lechevalier":
  Слаба лира вътре в ЕС не е същото като слаба лира извън ЕС..

  Та .. никъде няма да ходят ЮК, прекалено много спирачки могат да ударят на тоя т.н Брекзит, ама да видим...
  Но пък за пазарите това лутане и несигурност е по-зле, от което и да е действие по оставане/напускане.

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 52. 52 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1239 Весело

  Брей, неистов вой от страна на надменната, окопала се евробюрократска каста. Получи звучен шамар и заквича.
  Кастата, която работи за утвърждаването едновременно на Четвъртия интернационал и Четвъртия Райх.
  Огледайте се и вижте как в Брюксел са се концентрирали все "еврооптимисти" от бившия соц лагер. Бивши комунисти, закърмени с глобалния интернационализъм. Пребоядисали се в европейци и глобалисти.
  Интернационал и глобалност - не е комбинация. Припокриване Е!
  !

 53. 53 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  [quote#7:"Калата"]Абе Дневник, като говорите за "британската зараза" защо не сте пуснали една статийка с намерението и на Тексас да проведе референдум за излизане от САЩ ? [/quote]
  Проблева е ,че в Конституцията на САЩ няма механизъм за напускане.Единствения прецедент е Конфедерацията разрешен с гражданската война

 54. 54 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#50] от "bulgarin.":
  Ами давай - обсъждай. Няма да ти преча, но ще ти изтрият коментарите, защото не са по темата.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 55. 55 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 328 Неутрално

  [quote#46:"V.V.Putin"]В Тексас планират референдум за излизане от САЩ [/quote]
  Е ама в Блиц е описано доста семпло. Прегледай го в РТ, там подробно е обяснено , как по "заразата" от БРексит, за нула време са събрани 250 хиляди подписа.
  Май една по една колоните които поддържат Новия световен ред на еврейските тарикати, печатари да хартийки, се рушат.
  Соросоидчетата са в паника. Няма ги още новите опорни точки, защото и Сорос е човек, трябва да се почива в Събота и Неделя.
  Така и така в доста грозен и несправедлив свят живеем, на нормалните хора такива промени им идват дюшеш.

 56. 56 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 429 Неутрално

  До коментар [#16] от "Norman Granz":

  Параход, Тексас не беше ли анексирания от Мексико щат? Спонсора на световния тероризъм, държавата УСА, няма равна в анексирането, окупирането и бомбардирането на чужди територии.

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 57. 57 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  Не очаквах, че английските селяни и неграмотните домакини са мнозинство във Великобритния, като у нас :)
  Но, може и ТЕ да поумнеят, за разлика от ...нашите ...))
  САМО входни визи им сложете и ..резултатът ще е ..бомбастичен ...)

  BIG AL
 58. 58 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 780 Весело

  До коментар [#36] от "Graf":
  Графе, ти си от хората, които силно са вярвали в мощта на СССР и неизбежната победа ва Световната социалистическа революция, нали?
  Предполагам че затова си толкова злостен - не можеш да преживееш разочарованието си.
  Тик-так - вече сте на ниво Мексико.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 59. 59 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 429 Неутрално

  До коментар [#54] от "captainFill":

  Ахааа, а твоите "коментари" като гледам са баш по темата. Въобще първи сте в това да обвинявате другите в собствените си грехове.

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 60. 60 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 328 Неутрално

  [quote#53:"slonsco"]Проблева е ,че в Конституцията на САЩ няма механизъм за напускане.Единствения прецедент е Конфедерацията разрешен с гражданската война[/quote]
  Ами то е от Ясно по-Ясно, че в САЩ има сериозен проблем с Демокрацията. Все едно сега Великобритания, да иска да се маха и останалите насила и с кръв да ги държим Вътре. Точно това е за сега разликата между все още що годе демократична Европа и САЩ. Положението зад океана в това отношение е Трагично, а приказките им за "демокрации" и разни там права будят само насмешка.

 61. 61 Профил на tsu
  tsu
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Аз вече се подписах и в двете петиции - за нов референдум, както и за отделяне на Лондон от Великобритания.

  Днес много от гласувалите "за" излизане ВЕЧЕ съжаляват - оставката на Камерън ги върна на земята.

  Борис Джонсън беше mobbed и жестоко руган пред дома си от стотици млади лондончани! В първото си интервю след победата, той ВЕЧЕ не е толкова уверен и агресивен. Според Гардиън, дори самият той НЕ Е искал излизане, просто си е правил пиар за следващия си проект - а именно министър председател.

  (Само между другото - аз съм запален велосипедист, но смятам, че с абсурдния си проект за велосипедни магистрали този нещастник нанесе на Лондон щети от стотици милиони паундове. Ден преди вота говорих с таксист, който горещо подкрепяше излизането, но по повод БДЖ сипеше огън и жупел. Пътят от Биг Бен до Сити Еърпорт, който преди е бил 35 минути, сега и занапред ще е 2-2.5 часа!) И това се случва в целия град - парализа от губещите проекти на този уонъби Чърчил....

  При нов вот много от онези, които не отидоха да гласуват "вътре", тъй като мислеха, че вотът така или иначе е предрешен, ще гласуват. Крайният резултат, при крайна мобилизация на двата лагера би бил поне 55-45 за оставане.

 62. 62 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 429 Неутрално

  До коментар [#60] от "Калата":

  Държавата УСА е невероятна бандитска диктатура на търгашите, които я управляват над средностатистическия гражданин. И всичко това е представено в розови целофанчета, на които само профаните могат да се вържат.

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 63. 63 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#60:"Калата"]Положението зад океана в това отношение е Трагично, а приказките им за "демокрации" и разни там права будят само насмешка.
  [/quote]
  Скоро по телевизията един циганин от пазарджишката махала говореше също така убедено, че в Париж било АД и Ужас.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 402 Любопитно

  До коментар [#3] от "silverhead":
  Демокрацията, като форма на управление, се е дискредитирала още след излизането на евреите от Египет (ок. 3500 г. пр.Хр.), та се наложило (като изклал 2000 души) Моисей да измисли теокрацията. След това Древна Гърция и Рим потвърдили "изследването" на евреите. Ама защо евреите преди 300-400 г. (Англ. и Фр. революции) ни вкараха (Европа и САЩ) в този капан?!

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4193 Неутрално

  До коментар [#63] от "marsena":

  😁😁😁😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 68. 68 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 704 Неутрално

  До коментар [#60] от "Калата":

  Я ни просветли тука, нас невежите къде да я търсим истинската демокрация щом тя е в такава криза в ЕС и САЩ?

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 69. 69 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1084 Неутрално

  До коментар [#49] от "tacheaux":
  Путин изкара Русия "извън закона"! Путин разчита, че като държат суровини може да прави каквото си иска. С тази си политика, както и с 45-те години господство на СССР над уважавани европейски народи карат хората по цял свят да намразят руснаците. В Прага им показваха "среден пръст", масово. Това е грешна политика в дългосрочен план най-вече за руснаците.

 70. 70 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  [quote#18:"Ф.Нинов"]Брекситът е лесна работа: правят Борис Джонсън премиер и той подхваща нещата в свои ръце. Фараж ще му помага.[/quote]
  Точно Борис Джонсън сега твърди,че не трябвало да се бърза а Фараж обяснява,как никога не е обещавл,да внася 350 милиона лири седмично в британската здравна система,вместо в бюджета на ЕС и няма как да направи това.,въпреки че това беше една от основните му популистки тези.Жалко че няма механизъм за отмяна на политическо решение поради измама,

 71. 71 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 429 Неутрално

  До коментар [#69] от "ck":

  Русия сега-засега е последната надежда на свободомислещите хора по света, които отказват да отплават по зомби течението, където се опитват да ги напъхат западните манипулатори и еквилибристи.

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 72. 72 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Добра и информативна статия. Вярно е ,че тупкането на топката дава някакъв шанс на проевропейските британци да намерят някакво по-смислено решение на цялата каша ,но същевременно това създава невероятен натиск и напрежение както на пазарите ,така и на политическо ниво ,и не само в Брюксел,а и в някои важни страни-членки.
  Поредното доказателство,че при подобни жизнено важни национални референдуми,задължително условие би трябвало да бъде мин.мнозинство от 60% и гласували поне 2/3.

 73. 73 Профил на xfactor
  xfactor
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Отрезвяването след извършената простотия,тръгна неочаквано бързо и силно.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 429 Весело

  До коментар [#68] от "Канасубиги":

  Търси я в някоя зомби телевизийка или информационна агенция. Предлагам ти да започнеш от Си Ен Ен, флагмана на свободното слово, а ха ха ха.

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 76. 76 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 704 Неутрално

  До коментар [#65] от "emilm13":
  [quote#65:"emilm13"]Демокрацията, като форма на управление, се е дискредитирала още след излизането на евреите от Египет (ок. 3500 г. пр.Хр.[/quote]


  Ех, Египет, люлко на демокрацията, бхахахаха

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 77. 77 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#61] от "tsu":
  ++++++
  Борислав се показа като много ниска топка за голямата политика. За Камерън не ми се говори...

 78. 78 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  Понякога Разумът надделява трудно - сред цял един народ :
  Но , мисля, че ще надделее..)
  Ще има нови избори и на тях посланията ще са по- прости : Искате ли напуснем единия от ДВАТА центъра на света ??/:) Искате ли визи ??
  Искате ли ИЗОЛАЦИЯ ??/
  Искате ли финасови и банкови затруднения ??
  Лондон е едно от средищата на световната търговия , финанси и т.н...
  Искате ли да загубите ПРАВА , които сега имате ??? и т.н...))
  Искате ли мита за английските стоки ??/
  И най- важното :
  Америка НЕ ни подкрепя в това напускане :))

  BIG AL
 79. 79 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 780 Неутрално

  [quote#59:"bulgarin."]Въобще първи сте в това да обвинявате другите в собствените си грехове. [/quote]
  Получавате това, което търсите - виж кой е започнал.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 80. 80 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#74:"Norman Granz"]Кога ще забраните и изборите? [/quote]
  Е , защо да ги забраняват? Нека овцете си мислят, че нещо зависи от тях. Важното е, че резултатът винаги ще е такъв, какъвто поиска овчарят.

 81. 81 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  [quote#46:"V.V.Putin"]В Тексас планират референдум за излизане от САЩ [/quote]

  Те, в Тексас, на всеки 2-3 години си правт подобни планове и подписват петиции, ама до референдум досега не се е стигало. Не вярвам и, че ще се стигне.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 82. 82 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#10] от "Norman Granz":


  [quote#10:"Norman Granz"] а в речта си Борис звучеше повече като ЗАГУБИЛ референдума, отколкото като спечелил. [/quote]
  Ами евроскептиците загубиха.Защото вече няма да могат да ръсят пропаганда,а ще трябва да правят това,което обещаваха.А то е невъзможно.И или ще признаят,че са лъгали или,ще правят лупинги като Джонсън.

 83. 83 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2014 Любопитно

  [quote#57:"BIG AL"]САМО входни визи им сложете и ..резултатът ще е ..бомбастичен ...[/quote]Какво ги интересуват британците твоите визи, затирили баш при тебе да идват. За хума си им
  Вместо да се замислите и да анализирате ЗАЩО се стигна до Брексит, сте седнали да ги плашите с тъпотии - инвестиции, лирата, борсите, визите

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 84. 84 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  [quote#66:"Белият Господар"]Оооо великий АНАЛизаторе - естествено, че руските закони не важат - важат федералните и местните! [/quote]
  Спорно е доколко важат,спорно и доколко местните важат и доколко там въобще важат каквито и да е закини,освен абсол/тната власт на бандата на Кадиров,И резултата от това ,че Чечения в този си вид е че всеки чеченски бандит има право на свободно движение и установяване в пределите на Руската федерация и евразийския съ/з,но никой няма право да влезе,по точно може да влезе но не се знае дали ще излезе от Чечения.Реално Чечения има статут подобен на този на племенните територии на Пкистан.

 85. 85 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#14] от "stein":


  [quote#14:"stein"]Мда, популизмът е оръжие с огромен разрушителен потенциал. При това дългосрочен. [/quote]
  Но винаги накрая разрушава този,който го е активирал.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#26] от "xmm":


  [quote#26:"xmm"]Стават вече смешни.
  Или излизат или се извиняват и се връщат.
  Излагация за кралицата. [/quote]
  те не искат да излизат.Искаха да се почувстват специални и да и да са отново в центъра на прожекторите.като застаряваща актриса.Е,прожекторите изгаснаха и се чудим какво да правим сега.

 88. 88 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 780 Неутрално

  [quote#64:"Graf"]Аз все още не ставам в 5.30 сутринта.[/quote]
  А би трябвало. Така можеш да изтървеш някоя голяма новина - като например разпада на ДЪРЖАВАТА ЕС. Нищо, че тя никога не е съществувала.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 89. 89 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2385 Неутрално

  До коментар [#70] от "slonsco":

  Докозателството за ежеседмичните 350млн. паунда, които след Брексит щяли да идат за здравеопазване е голям рекламен надпис върху червения автобус, използван по време на кампанията.

 90. 90 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1084 Неутрално

  До коментар [#71] от "bulgarin.":
  Русия е империя! В империите свободомислието не е приоритет, приоритет е удържането на империята. Същото е и в Турция.

 91. 91 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2808 Неутрално

  Англичаните ще извъртат, сигурен съм на 90% и Камерън няма да поиска активиране на чл.50, това е 100%, ще остави тази "радост" на наследника си. Само че британското извъртане ще доведе гарантирано до загуба на авторитет на Англия и антибритански настроения. Това за което предупреждава и Германия, настроения "Да им покажем на тези че НИЕ не ги искаме, не те ни напускат".

  Аз съм за чистото решение, щом искат да напускат, колкото по-бързо и по-лесно толкова по-добре. И желателно е на тези които искат да останат да им се даде тази възможност, Шотландия например. И в никакъв случай ЕС да не изпуска тази възможност да се замисли и за собствените си грешки, мисля че Полша ще е водеща в тази роля.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 92. 92 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#71] от "bulgarin.":

  По- голяма глупост, скоро не бях чел :)

  В КОЙ период от историята си , расия е била център на свободомислието ???
  Хахахахаааааа..
  .
  Кога точно ???
  Има ли такава "пролука" в историческото и развитие ???
  Хахахахааааа.а.....

  BIG AL
 93. 93 Профил на Ернесто
  Ернесто
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Много разбирачи много акъл бре. Кога ще си пуснат молбата за развод си е тяхна работа. Ние сме цъфнали та акъл ще им даваме и даже ги поучаваме че не знаели какво правят.

 94. 94 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 429 Неутрално

  До коментар [#92] от "BIG AL":

  Не си чел по-голяма глупост, щото явно не четеш нещата, които сам пишеш. Там са големите глупости.

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 95. 95 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 1805 Весело

  До коментар [#18] от "Ф.Нинов":

  то за лесно е лесно ,само дали ще им позволят /знаеш каква пропаганда беше срещу излизането ,помислих че ще обърнат резултата/
  Надявам се ти в финансов план не се пострадал ,даже обратното дори
  Иначе англичаните такъв камък хвърлиха във финансовото блато
  Да ти кажа вчера като чух първите резултати виж какво ми дойде на акъла
  https://www.youtube.com/watch?v=-Fk5iGkp27M

  гошо
 96. 96 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 429 Неутрално

  До коментар [#90] от "ck":

  В момента в света има една империя и това е империята на терора УСА

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 97. 97 Профил на spek
  spek
  Рейтинг: 381 Неутрално


  [quote#7:"Калата"]

  Абе Дневник, като говорите за "британската зараза" защо не сте пуснали една статийка с намерението и на Тексас да проведе референдум за излизане от САЩ ?
  Защото новината е от днес.[/quote]

  Първо на първо новината е от преди седмици, просто сега там се радват на резултата брексит, но почнаха отдавна да яздят тази вълна, и второ на второ, сигурен съм че ако се напънете може и по-плебейски да започнете от "Абе Дневник". Несъмненно може и още по-просташко, желание да има.

 98. 98 Профил на tsu
  tsu
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#77] от "thepirineagle":

  "Списъкът за разстрел" би трябвало да е.

  Джонсън - за него нямам думи. Популист, та дрънка. Дори не мисля, че е толкова умен, колкото го изкарват. Но книгата му "Факторът Чърчил" дава ясна картина защо е такъв и на какво се опитва да прилича. С тази разлика, че няма нито интелекта, нито харизмата на Уинстън, колкото и да се напъва. Освен това жена му е много грозна, (неслучайно й е изневерявал безброй пъти), а тези неща имат значение за цялостния баланс в главата на публичните фигури, особено ако са политици.

  Камерън - Глупакът си е глупак, винаги и във всичко. А Алекс Салмънд каза много правилно "Референдум се прави за нещо, в което вярваш силно и искаш да постигнеш." Точно обратното на това, което направи Камерън. Жал ми е за Сам Кам - личи си, че е много свястна жена и го подкрепя във всичко, а също и че го преживява много тежко. Мъжът й е на път да влезе в историята като човека, сложил край на Великобритания. И то от глупост.

  Корбин - маргиналът направи всичко необходимо, за да накара собствените си избиратели да гласуват за брекзит. Не мога да повярвам, че едно от заключителните му изказвания е било "И аз не харесвам ЕУ, но трябва да гласуваме за него"???

 99. 99 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#87:"yanne"]Е,прожекторите изгаснаха [/quote]
  Не са угаснали , под прожекторите се видяха доста неща, които не са за показване, та сега гордите британци се чудят как да си покрият нелицеприятните картинки.

 100. 100 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  [quote#68:"Канасубиги"]Я ни просветли тука, нас невежите къде да я търсим истинската демокрация щом тя е в такава криза в ЕС и САЩ?[/quote]
  Що за въпрос?! Естествено, че в Корейската народно-ДЕМОКРАТИЧНА република!
  Ти да си чувал да се казва Демократичен Европейски Съюз? Не!

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK