Лидерите на 27-те в ЕС се събират без британците през септември

Лидерите на 27-те в ЕС се събират без британците през септември

© ReutersПрез септември в Братислава ще се проведе среща на върха на 27-те държави от ЕС без Великобритания, на която да се обсъди бъдещето на съюза. Словашката столица е избрана, защото от 1 юли страната поема ротационното председателство на ЕС.


В сряда в Брюксел ще се проведе първата неформална среща от този тип. Тя ще последва редовната среща на 28-те лидери, започваща във вторник следобед. Туск съобщи за нея малко след като станаха известни резултатите от референдума от 23 юни, на който повечето участвали британци гласуваха да прекратят 43-годишното членство на страната си в ЕС.


Срещу Туск обаче отсега има остри критики. Отправи ги старият му политически съпeрник в Полша и смятан за най-влиятелен човек в полската политика. "Особено мрачна роля (за Брекзит) изигра Доналд Туск, който проведе преговорите с британците и в действителност с нищо не им помогна", каза Ярослав Качински, лидер на управляващата партия от евроскептици "Право и справедливост". "Поради това той е директно отговорен за Брекзит и просто трябва да изчезне от европейската политика. Но това засяга и цялата Европейска комисия в настоящия ѝ състав", добави той по повод председателя на Европейския съвет.


Не е ясно дали по времето на срещата на 27-те вече ще има нов британски премиер, който да води преговорите с ЕС. Дейвид Камерън каза, че напуска поста и до октомври трябва да се намери негов заместник. От партийната комисия по избора предложиха до 2 септември да е ясен кандидатът за лидер на партията и бъдещ премиер.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Да Поканим Путин да замести Камерън? Или той от както се сдобриха с Ердоган, се отказа от Голямата Евразия и ще играят сечено двамата на ЕС ?

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8560 Весело

  Нямаше ЕС план Б, ама нищо...
  ...всичко неотложно се отлага за септември...
  Значи летните отпуски започнаха .
  Честито !

  karabastun1@abv.bg
 3. 3 Профил на bravo_vn
  bravo_vn
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Щом са 27, значи някои има на мястото на Великобритания?

 4. 4 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  До коментар [#3] от "bravo_vn":

  с Хърватска сме 28.

  "The Queen Is Dead" 30 years anniversary
 5. 5 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8560 Весело

  До коментар [#1] от "oporna_to4ka":

  Аз предлагам отделът за през лятото - до септември да замества лидерите на ЕС !

  karabastun1@abv.bg
 6. 6 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 995 Неутрално

  "Особено мрачнароля (за Брекзит) изигра Доналд Туск, който проведе преговорите с британците и в действителност с нищо не им помогна", каза Ярослав Качински, лидер на управляващата парти ято евроскептици "Право и справедливост". "Поради това той е директно отговорен за Брекзит и просто трябва да изчезне от европейската политика. Но това засяга и цялата Европейска комисия в настоящия ѝ състав", добави той по повод председателя на Европейския съвет.

 7. 7 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Путин, направи му предложение на Ердоганя за Голямата Евразия! Може да го метнеш евентуално?

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 8. 8 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 643 Весело

  положителното нещо е, че ще си догледаме европейското и после олимпиадата на спокойствие.
  политиците от цяла европа пускат кепенците, начело с нашите...
  като казах "нашите" - те формираха ли някакво мнение по актуалните въпроси? днес в ндк целото герберско войнство се беше събрало...

 9. 9 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  "...През септември в Братислава ще се проведе среща на върха на 27-те държави от ЕС без Великобритания, на която да се обсъди бъдещето на съюза. .." ЧАК през септември?! Мдаа- това НИКАК не ми харесва! Всеки ЕС гражданин трябва да е наясно, за да може спокойно да избере своя път - да бъде/ да не бъде сещ данъкоплатец; да бъде/ да не бъде ЕС 2.0 данъкоплатец или да не е данъкоплатец на което и да е от 2те!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 10. 10 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 680 Гневно

  Че съвременните световни политически лидери са "лилипути" в сравнение с емблематичните политически фигури от първата половина на 20 век, спор няма, но това важи не само за държавите от ЕС ! Че евробюрокрацията предпоставя неефективно управление на ЕС, спор няма ! Но да се ръкопляска на ненадминатия по цинизъм английски егоизъм, двуличие и постимперски хватки, това вече ми идва в много повече !!!
  Нима същата тази Англия не наложи над Европа и над света своята идея за англосаксонски глобализъм, за да си позволява сега да го руши ? Нима точно Англия не възпрепятстваше стремежа към по-ефективно конструиране на ЕС чрез консолидация, дисциплиниране и централизиране на оперативните му органи ? И нима същата тази Англия току-що не спазари за себе си в ЕС специален статут със специални привилегии ? Към какво се стреми всъщност Лондон ? Хем да ползва облагите от общия Европейски пазар, хем общоприетите финансови ангажименти и правила към всички в т.ч. за свободно движение на трудова ръка да не важат за нея ? С други думи, освен с ЕС само Англия да може да се възползва от привилегировани отношения с Австралия и Нова Зенландия, със САЩ и Канада, с Индия и т.н. ? Ако и това не е тесногръд постимперски егоизъм, здраве му кажи ! Това си е парекселанс аналогична на Кремълската политическа доктрина стъпка назад към реставриране на имперския модел на поредна подялба на света !!! ЕС днес спешно се нуждае от предоговаряне на съществуващия договор в посока на неговото федерализиране !!

 11. 11 Профил на V.Iliev
  V.Iliev
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Нещо не е в ред на тази новина.
  Ако британският министър-председател не е уведомил писмено ЕК, че излиза от ЕС, кралството си е нормален член.
  Ако британският парламент не е информирал писмено британския министър-председател за излизането на страната от ЕС, той не може сам да го направи. А парламентът трябва да получи одобрението на камарата на представителите и на парламентите на Шотландия, Сев. Ирландия и Уелс.
  Всичко това не може да стане до септември, т.е. кралството ще е пълноправен член по времето на тази сбирка...

 12. 12 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  За сега събираме всичко ликвидно в банкови сметки и не смеем да купим нищо от онова, което искахме/ друг недвижим имот/ в България, докато не стане ясно дали България ще е част от сещ, или от ЕС 2.0 ...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 13. 13 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Хайде, време е да се връща Орешарски, защото сега на България са нужни истински професионалисти, а не лаладжии и физкултурници!
  "Няма нито една положителна новина от Брекзита. Той ще доведе до негативни ефекти както за Европейския съюз и за самите британски граждани, така и на нас. Възможно е да се наложи страните членки да довнасят след напускането на Великобритания и преразпределянето на бюджета на Европейския съюз. Този вариант не е особено реалистичен, по-рисков е и ще доведе нова вълна от евроскептицизъм, но по всичко изглежда, че ЕС ще има проблем с бюджетирането. Великобритания е четвъртият по големина донор, макар да е втората по големина икономика. Реалистичен вариант е да дойдат по-малко пари в България от еврофондовете, другият е да плащаме повече. И двете възможности са лоши.
  Ефектът за българската икономика е притеснителен, защото в последните години т се утвърди като силно зависима от еврофондовете, което не е добре и всяко намаление ще ѝ се отрази неблагоприятно-ще повлияе върху растежа и върху цялостното социално-икономическо развитие. Не е благонадеждна и дълговата политика, която се води у нас и тя трябва да се преустанови. На много хора може да не се харесва изразът дългова спирала, но е факт, че ние сме в началния й етап. Нашият дълг е по-нисък в сравнение с други страни от ЕС, но от 14 на сто от брутния вътрешен продукт през 2009 г. днес е 29 на сто. За кратко време имаме осезаемо нарастване на дълга. Това е начало на дългова спирала. За последните 6 години е това увеличение. От тях аз съм бил само 1 година мандат, в рамките на който се опитвах да рефинансирам стари дългове, срещу което имаше голяма обществена съпротива. Сега виждаме доста голямо спокойствие, което мен ме изненадва. Ще припомня, че искахме 1 млрд, за да се рефинансира т. нар. фермерски дълг на бившия министър Дянков, а не да се увеличи дългът."

 14. 14 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#11:"V.Iliev"]Нещо не е в ред на тази новина. [/quote]
  Според мен, има свързана новина, която се укрива от всички ЕС граждани, може би- и от британците. Та- част от последиците от тази новина са описани в настоящата статия.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 15. 15 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8560 Неутрално

  До коментар [#8] от "zidane":

  Ето ви две мнения по ''актуални въпроси''
  1/ Борисов обясни, че няма да има прошка за Великобритания, за да не предизвика ефект на доминото, като покаже на другите държави, че бягството от ЕС е изгодно.
  2/ Председателката на Националната комисия за борба с трафика на хора Меглена Кунева: ''От транзитна държава страната ни все повече се утвърждава като крайна дестинация за мигранти, търсещи убежище.''!!!

  karabastun1@abv.bg
 16. 16 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 950 Весело

  [quote#7:"oporna_to4ka"]Путин, направи му предложение на Ердоганя за Голямата Евразия! Може да го метнеш евентуално?[/quote]
  ++++++ Голям си ))))

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от теби.
 17. 17 Профил на skorpion1980
  skorpion1980
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Нали Боко след Брекзита каза, че много британци ще поискат българско гражданство и че били добре дошли. Значи да очакваме на въпросната среща именно той да представлява британските интереси, като едва ли ще пропусне да си го припише публично като особени заслуги

 18. 18 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8560 Неутрално

  До коментар [#11] от "V.Iliev":
  До коментар [#14] от "Логика":
  ''Европейският парламент прие резолюция, призоваваща незабавно да бъде задействана процедурата за излизане на Великобритания от Европейския съюз.
  В подкрепа на резолюцията гласуваха 395 евродепутати, а 200 бяха против, предаде ТАСС, цитирана от БТА.
  Министър-председателят на Обединеното кралство незабавно, още днес да уведоми колегите си в Европейския съвет относно резултата от референдума и да задейства процедурата по оттеглянето, се казва още в текста, подготвен от водещите парламентарни групи на Европейската народна партия, Европейските социалисти, Либералите и Зелените.''

  karabastun1@abv.bg
 19. 19 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 643 Неутрално

  До коментар [#15] от "karabastun":

  и двете са по-скоро констатации. тъжна работа.
  отново не виждам план...

 20. 20 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 441 Неутрално

  Тия, обаче, умрат да сложат каруцата пред коня.

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 21. 21 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 390 Неутрално

  До коментар [#10] от "objective":
  +++++
  Само едно мнение. Няма смисъл да се "гневите". Британците направиха услуга на останалите държави - членки.
  Още от времето на Тачър/"Искам си парите обратно"/, англичаните искат да са "по - равни" в ЕС. Очевидно не разбират, че ЕС може и без тях, но не и те без ЕС. Направиха си референдума/който между другото, няма обвързваща сила/, нека да напуснат ЕС. В същия момент Шотландия и Северна Ирландия/много вероятно и Трафалгар/,ще обявят независимост от Кралството, за да останат в ЕС. А за гордите островитяни, визи за Европа и мита за стоките им. Към момента те са най - привилегированата държава - членка на ЕС, за която в договорите има предвидени безброй изключения. След следващия референдум, като им дойде акъла, отново на опашката за членство, заедно с Турция и Западните балкани. Няма да им е за първи път. До сега в историята на ЕС два пъти са подсмърчали в чакалнята за членство. Франция/без Оланд/ и Германия/без Меркел/, пак няма да имат нищо против. Те вече го заявиха и официално. За най - различни сили в света съществуването на ЕС е ужасен кошмар и те работят денонощно за унищожаването му. Мигрантското нашевствие е един от начините. Досегашният английски шантаж е друг начин. Впрочем разликата от 1 милион гласове е твърде малка. Все пак почти половината от гласувалите са проявили разум. За напускането на ЕС гласуваха почти всички "островитяни"/а те никак не са малко/, с произход от Индия, Пакистан и Бангладеш. Кашата която забърка Камерън, ще доведе единствено до разпадане на т. нар./все още/ Обединено кралство. Кралицата няма да му го прости. Ако Англия наистина е демокрацията за която се представя Дейвид незабавно трябваше да подаде оставка. Той обаче първо заяви, че няма да го направи а след това каза, че това ще се случи през есента, и няма да е той човека, който да задейства процедурата за напускане по чл. 50 от Лисабонския договор. Джентълмен. При това смел. След напускането им/ако се случи/, ЕС ще стане много по - силен. Натегнатата докрай къв момента ръчна спирачка/ОК/, на ЕС ще бъде освободена. На самите тези, които пламенно и с жар защитаваха напускането/само с милион повече от другите/, им трябваха по - малко от 24ч. за да разберат че са счупили глупомера и да дадат заден ход.
  WASP - бял, англосаксонец, протестант = господар на света. Всички останали не заслужават дори пренебрежението му, защото не могат да му бъдат равни. По друг повод бях писал че животът на остров рано или късно дава отражение върху обитаващите го популации. Щом индивиди като бившия кмет Б. Джонсън задават дневния ред на държавата нещата там са много, много сериозни. Закономерен резултат от всичко това е, че Лондон и други градове вчера осъмнаха със заплашителни ксенофобски надписи насочени срещу граждани на европейския съюз - засега само поляци и румънци пребиваващи в кралството, все още на абсолютно законно основание.


 22. 22 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 995 Неутрално

  [quote#15:"karabastun"]Меглена Кунева: ''От транзитна държава страната ни все повече се утвърждава като крайна дестинация за мигранти, търсещи убежище.''!!![/quote]
  Миглена Кунева отдавна се бори да станем крайна дестинация на тарамбуки и талибани.
  Скоро бях писал, че талибаните в София, чувствително нарастват.
  А българите бягат в чужбина или скачат от терасите на блоковете си

 23. 23 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#18] от "karabastun": Честно казано, не ми дреме за ю.к., но много живо ме интересува КАК ТОЧНО ще се реформира ЕС и дали ще започне процедура по промяна на текстове от договорите за ЕС в ЕП!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 24. 24 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#18] от "karabastun": Резолюцията е незаконодателен акт и не поражда правно задължение за никого. Тя няма правната сила да принуди ю.к. да подаде нотифициран документ в ес, че ю.к. иска да го напусне!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 25. 25 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2060 Любопитно

  Орешарски:

  Оставката ми няма да е на 21 юли, тъй като тогава отваря една банка и няма да е добър сигнал правителството точно тогава да подаде оставка.

  [quote#13:"Арон"]Хайде, време е да се връща Орешарски, защото сега на България са нужни истински професионалисти[/quote]

 26. 26 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8560 Неутрално

  До коментар [#23] от "Логика":

  Ами според мен , за да се реформира , трябва желание отгоре, а бюрократите нямат никакви признаци за подобно - тоест никак !
  За съжаление, според мен , ще чакат нещата да се уталожат, да спре цъфтенето на проблемите..., което в световната история обикновено води до обратното - узряване и откъсване на още по-големи проблеми.

  karabastun1@abv.bg
 27. 27 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8560 Любопитно

  До коментар [#19] от "zidane":

  Невидимите / особено за тези, които нарочно не ги виждат / сили на социални и етнически противоречия - не знам , как могат да бъдат вкарани в ''план'' ???

  karabastun1@abv.bg
 28. 28 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 380 Неутрално

  До коментар [#6] от "stenli1":

  Туск играе за полско-американския отбор. Сега като излезе ОК, Полша ще заиграе ролята на пръв проводник на американската политика в ЕС.

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 29. 29 Профил на Чушко
  Чушко
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#10] от "objective":

  САЩ друже мои САЩ - не Великобритания. На Великобритания и извиха ръцете 2003та да поеме знамето на този глобализъм. Нещо което 2016 Великобританци гласуваха ПРОТИВ! Не случайно Блеър 2003та хукна против интересите на ЕС. Камерън 2011. А 2016та и Блеър и Камерън искали да останат побратими с ЕС!

 30. 30 Профил на V.Iliev
  V.Iliev
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#18:"karabastun"]Министър-председателят на Обединеното кралство незабавно, още днес да уведоми колегите си ...[/quote]

  Няма право според британската конституция!

 31. 31 Профил на Чушко
  Чушко
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#11] от "V.Iliev":

  Току що се сблъска с разликата межу идеал политик и реал политик.

 32. 32 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8342 Неутрално

  "Лидерите на 27-те в ЕС "
  В Европа няма лидери, поне такива, каквито е имало преди няколко десетилетия.

 33. 33 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Всичките тези "евроскептици" са едни най-обикновени лицемери. Качински сега набеди Туск за всичко. Защо? Защото е от друга партия. А пък точно Полша да рита срещу ЕС е... повече от смешно.

 34. 34 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1617 Весело

  До коментар [#12] от "Логика":

  Купи си иконсерви. Повечко.

  Дневник, разкарайте таз малоумна визия!
 35. 35 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1617 Весело

  До коментар [#30] от "V.Iliev":

  А ОК има ли конституция?

  Дневник, разкарайте таз малоумна визия!
 36. 36 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1617 Неутрално

  До коментар [#33] от "lechevalier":

  Напълно прав. Качински са от породата на любимите ми политици. В името на моментна партийна облага са готови на всякаква простотия.

  Дневник, разкарайте таз малоумна визия!
 37. 37 Профил на Бай Благой
  Бай Благой
  Рейтинг: 557 Неутрално

  [quote#11:"V.Iliev"]Всичко това не може да стане до септември, т.е. кралството ще е пълноправен член по времето на тази сбирка... [/quote]

  Прочетете отново материала.

  " Тя ще последва редовната среща на 28-те лидери, започваща във вторник следобед. "

  Т.е. среща с Великобритания ще има, но после никой не може да забрани на 27те други страни да си се срещат сами.

 38. 38 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#36] от "Цецо":
  Качински е от типа на Борис Джонсън ,но с няколко идеи по-неинтелигентен. Партиец първо и самолюбие, интересите на Полша след това.....

 39. 39 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 398 Неутрално

  Гордите британци напуснаха европейското ТКЗС, загърбиха брюкселския колхоз.. можем само да им завиждаме и да се трудим за подобен успех на Родината ни!

 40. 40 Профил на Европеец
  Европеец
  Рейтинг: 489 Гневно

  Българинът така и не успя да създаде успешна и просперираща държава през последните 25 години, като все очаква някой да дойде и да му реши проблемите и да му подреди държавата, но това не му пречи с лекота да консултира германци, французи, холандци, белгийци и други народи как се създава държавност.
  Смешен плач ме обзема, когато чета коментарите ...

  "Освен това мисля, че Картаген(Русия) трябва да се разруши." Marcus Porcius Cato Censorius
 41. 41 Профил на Европеец
  Европеец
  Рейтинг: 489 Весело

  До коментар [#39] от "umenn":

  Прощавай, освен руски преса друга четеш ли ...

  "Освен това мисля, че Картаген(Русия) трябва да се разруши." Marcus Porcius Cato Censorius
 42. 42 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10406 Неутрално

  Полша изнася вътрешно партийните си проблеми на европейско ниво досущ като Великобритания. И резултатът няма да им хареса

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 43. 43 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1536 Неутрално

  [quote#11:"V.Iliev"]Ако британският министър-председател не е уведомил писмено ЕК, че излиза от ЕС, кралството си е нормален член. Ако британският парламент не е информирал писмено британския министър-председател за излизането на страната от ЕС, той не може сам да го направи. [/quote]Няма изискване за писмено уведомление (колко и да е странно!). ЕС уточни, че уведомлението може и да е устно. За ЕС няма значение дали ЮК ще ги уведоми с парламентарно решение или чрез еднолично решение на министър-председателя.

  Но иначе си прав - до този момент няма уведомление. А 27-те са свободни да се събират когато си поискат - в случая явно ще става дума за "неформална среща" тъй-като няма как за официална среща да пренебрегнат ЮК.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 44. 44 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3735 Неутрално

  МОЧА имени Лелина

  Всеки джентълмен вън!
  Долу всеки надпис EXIT!

  Comrades Only (За Другари)

  Частен клуб "Верна Вера"

  "Лидерите на 27-те в ЕС се събират без британците
  през септември"

 45. 45 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3735 Неутрално

  МОЧА имени Лелина

  Франция и Германия пичелят...
  Ша подсмърчат си сами.

  Viva франкофония!
  Viva немкофония!

  Viva симфония 27.

  ЕС може да порастне и нататък да израстне
  с евроафро членофенки... эвразийски членочленки...

  В необятна суперсила (мега необятно мила)

  До коментар [#21] от "subaru":

  До сега в историята на ЕС два пъти са подсмърчали в чакалнята за членство. Франция/без Оланд/ и Германия/без Меркел/, пак няма да имат нищо против. Те вече го заявиха и официално.

 46. 46 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Полша ще стане спирачка пред евроинтеграцията след Великобритания. Много е вероятно. Но тя е опасно близко до руснаците и хлабав Евросъюз е рисков за нея. Нужни са твърди гаранции от американците. Те ги дават. Демонстративно, при това. Учения, отбранителни стратегии, войски и пр. Иначе "Fukc the EU" няма да се случи. Звучи конспиративно? Едва ли. Нещо повече. Случва се съвпадение на интересите на Русия, Турция и САЩ по въпроса. Както и на корпоративния финансов капитал. Чиито изразител Сорос си го каза - предстои разпад на Евросъюза. Иначе се отива към централизация на властта и федерализация. Периферните суперсили няма да го допуснат.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK